Nieuws


27-08-2008 8:48

Architect@Work vormt voor SV Interieurgroep het platform voor introductie van een nieuw wandsysteem. Op 10 en 11 september introduceert SV ‘Citterio Vision', een glazen scheidingswandsysteem dat zich onderscheidt doordat geen verticale structuurelementen worden gebruikt. Hierdoor biedt Vision interieurontwerpers maximale transparantie en minimale afmetingen. Het design van Vision is tot stand gekomen door Franco Mirenzi en Vittorio Parigi, in samenwerking met de Italiaanse leverancier Citterio.

 

Doordat bij de realisatie van Vision dubbele glazen panelen worden gebruikt, is, ondanks de sterk gereduceerde wanddikte van 6,5 centimeter, een optimale akoestiek gegarandeerd. De deuren, verkrijgbaar als dubbele glazen panelen of blinde panelen (bijvoorbeeld in hout), vormen één geheel met de wand, zodat een visuele continuïteit ontstaat. Vision komt volledig tegemoet aan de eisen van architecten die werkzaam zijn op internationaal niveau in het design en de ‘engineering' van innovatieve kantooroplossingen.

 

SV Interieurgroep exposeert tijdens Architect@Work in module 101 (nabij de entree).
SV Interieurgroep is opgericht in 1978 door Leo Schouten en is gevestigd in Rotterdam, Amstelveen en Brussel. SV richt zich specifiek op de markt voor hoge kwaliteit design en concentreert zich voornamelijk op kantoor- en bibliotheekmeubilair. SV als bedrijf staat voor kantoormeubilairconcepten, scheidingswanden en maatwerkmeubilair. In de praktijk vertaalt SV de wensen en eisen van opdrachtgever in samenhang met de visie van de (interieur)architect en consultant naar oplossingen in producten en de toepassing ervan. Daarnaast ontwikkelt en realiseert SV innovatieve inrichting- en werkplekconcepten op maat vanuit een specifieke projectmatige aanpak, waarbij productontwikkeling tot de mogelijkheden behoort.
SV is exclusief importeur voor Nederland en België van de volgende producten: Unifor (Italië) kantoormeubilair en scheidingswanden, Citterio (Italië) scheidingswanden en kastenwanden, Iduna-Carvalho (Portugal) kantoor- en bibliotheekmeubilair, Gubi (Denemarken) kantoor- en projectmeubilair, Orangebox (Groot-Brittannië) kantoor- en projectstoelen. Naast de eigen maatwerkdivisie startte SV in 2006 voor projectmeubilair het label Prooff.


Architect@work is een architectenbeurs die tot doel heeft om innovatieve producten en materiaal te presenteren aan Nederlandse architecten. De beurs vindt plaats op 10 en 11 september in het Ahoy-complex te Rotterdam.

http://www.architectatwork.nl/
http://www.sv.nl/

20-08-2008 8:52


Armstrong vloeren en plafonds spelen een belangrijke rol in het ontwerp en de uitstraling van elf locaties tijdens de Olympische Spelen, inclusief het hoofdstadion ‘Het Vogelnest' en het Olympisch zwemstadion, bijgenaamd de 'Waterkubus'. In totaal worden de vloeren en plafonds van de Olympsche gebouwen met 140.600 vierkante meter aan Armstrong-producten bedekt. Deze oppervalkte staat gelijk aan 112 Olympische zwembaden.

"Armstrong is erg trots dat zij hebben kunnen bijdragen aan de Olympische Spelen met producten op vele belangrijke locaties", zegt Ken Chong, Vice President van Armstrong Noord-Azië.

Twee van de opmerkelijkste gebouwen, Het Vogelnest en de Waterkubus, krijgen ongelooflijk veel media-aandacht vanwege het originele ontwerp. Het kenmerkende Nationale Stadion, omgedoopt tot Het Vogelnest, is het hoofdstadion voor de Spelen. Zij vertegenwoordigt de traditionele Chinese relatie met de natuur - het lijkt van buiten op een vogelnest - gecombineerd met de eigentijdse geest van de Olympische Spelen dit jaar. In het vogelnest waren honderdduizend toeschouwers getuige van de openingsceremonie van de Spelen, de veldwedstrijden en voetbalwedstrijden.

Architecten hebben vele soorten vloeren inclusief epoxy, linoleum en PVC overwogen voor de centrale hal van het Vogelnest. Linoleum blonk zowel uit op het gebied van brandvertragendheid en milieu. Hoewel een product van de concurrent goedkoper was, heeft het Armstrong product 'DLW Marmorette' gewonnen vanwege de reputatie in China op het gebied van kwaliteit en service. Wegens het zeer strakke tijdschema was wereldwijd teamwork noodzakelijk om te voldoen aan de leveringsvoorwaarden.

Het futuristische Nationale Zwemstadion, de zogenaamde Waterkubus oogt alsof het is bedekt door semitransparante blauwe bubbels. Het 50.000 vierkante meter grote stadion, dat 150 miljoen dollar heeft gekost, wordt door Zheng Fang, een belangrijke architect van het gebouw, één van de belangrijkste sportlocaties ter wereld genoemd en bevat drie Armstrongproducten. Armstrong vloeren en plafonds zijn in de kantoren en gangen van de Waterkubus geïnstalleerd. De keuze is ook hier gevallen op Marmorette, een linoleumproduct van Armstrong, nadat het getest was op functionaliteit en uitstraling.

Het Basketbal Gymnasium is gebouwd met behoud van het milieu in het achterhoofd. Armstrong's DLW Marmorette linoleum, vervaardigd uit zichzelf vernieuwende grondstoffen, en 'Accolade Plus', een elastische vloer met gerecycled PVC sluit hier perfect op aan. Drie van de zeven niveaus van de ongewoon ogende gebouwen worden onder de grond gebouwd voor thermisch rendement; energiezuinige LED-verlichting en een regenwater recyclingsysteem is geïnstalleerd om energie en water te sparen.

Het Qingdao Olympisch Zeilcentrum, het Nationale Conventie Centrum en het Beijing Olympisch Omroep Centrum hebben ook duizenden vierkante meters Armstrong-producten geïnstalleerd, inclusief 'ANF' en 'Classic Lite' plafonds en 'Peakform' grid. Deze producten zijn geschikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Armstrong Floor Products is onderdeel van Armstrong World Industries Inc, een wereldspeler op het gebied van het ontwerpen en produceren van vloeren, plafonds en kasten. In 2006 had het bedrijf een geconsolideerde netto-omzet van ongeveer 3,4 miljard dollar. Het concern exploiteert veertig fabrieken in tien landen en heeft wereldwijd dertienduizend werknemers. Armstrong Floor Products BV is gevestigd in Hedel, Nederland, en is gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige elastische vloeren voor alle toepassingen.

www.armstrong.nl/vloeren

 

14-08-2008 9:25

Reklaspits legde eerder deze week de laatste hand aan de realisatie van de bewegwijzering op het terrein en in het pand van Friesland Foods te Veenendaal. Het bedrijf adviseerde en realiseerde de bewegwijzering zowel intern als extern, in de frisse huisstijlkleuren van het zuivelbedrijf.

De afdeling Marketing, Sales en Logistiek van Friesland Foods betrok recentelijk het voormalig gebouw van Sara Lee. Friesland Foods heeft gekozen voor een locatie aan de A12 (pal bij afslag Veenendaal) met goede parkeergelegenheid.

friesland_foods_buiten
friesland_foods_buiten2
friesland_foods_lift
14-08-2008 9:15


img_7823

Ed Nijpels, bestuursvoorzitter van het Ronald McDonald Kinderfonds (links), en Frank van der Velde, directeur Sales & Marketing Benelux Forbo Flooring BV, ondertekenen de sponsorovereenkomst.

Forbo Flooring, producent van vlakke vloerbedekkingen als linoleum en vinyl, sponsort voor een periode van 4 jaar de vloeren voor Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald projecten. Ed Nijpels, bestuursvoorzitter van het Ronald McDonald Kinderfonds, en Frank van der Velde, directeur Sales & Marketing Benelux Forbo Flooring BV, ondertekenden onlangs de sponsorovereenkomst.

 

Het Ronald McDonald Kinderfonds helpt gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. Het Kinderfonds bouwt daartoe onder meer de Ronald McDonald Huizen, waar ouders logeren om dicht in de buurt van hun zieke kind te kunnen zijn. In amper 20 jaar tijd heeft het Kinderfonds zestien huizen en projecten gerealiseerd. Daarmee zijn de academische ziekenhuizen, de grote streekziekenhuizen, een jeugdpsychiatrische instelling en een revalidatiecentrum voorzien van opvangmogelijkheden.

 

Naast nieuwbouw vindt vernieuwbouw en uitbouw plaats. Ook worden nieuwe initiatieven ontwikkeld, zoals Ronald McDonald Centre Only Friends in Amsterdam-Noord. Een multifunctioneel sportcomplex waar gehandicapte kinderen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen sporten en spelen. In het Friese Beetsterzwaag wordt nu de Ronald McDonald Hoeve gebouwd. Een logeerplek voor gezinnen van kinderen die onder behandeling zijn bij Revalidatie Friesland. Ook biedt de Hoeve straks groepen kinderen of jongeren met een handicap de mogelijkheid om samen te komen, bijvoorbeeld tijdens een school- of sportkamp.

 

Forbo onderschrijft vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid de doelstellingen van het Ronald McDonald Kinderfonds en wil het Kinderfonds in materieel en immaterieel opzicht steunen.

 

07-08-2008 8:40


Amorim lanceert een internationale campagne met als doel bescherming en promotie van kurk. De campagne heeft als centraal karakter 'Miguel'.

Wie is Miguel? De feiten volgens Amorim zijn:

hij beschermt de natuur, planten en dieren;

hij helpt bij bosbrandpreventie;

hij helpt meer dan honderdduizend mensen in verschillende landen;

hij woont in Portugal, maar is tevens vaak in Spanje ... en zelfs in Australie.

De identiteit van Miguel wordt binnenkort onthuld. Hollywood-acteur Rob Schneider is al op zoek naar hem. Via de link: http://www.savemiguel.com/ is de film-preview met Rob Schneider te zien in een kekke webomgeving.

02-08-2008 9:14


Desso Tapijt en Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) zijn een wederzijdse overeenkomst aangegaan waarmee Desso de komende 5 jaar hoofdsponsor wordt van BNI.

 

Desso is één van de grootste spelers op de markt van tapijt en tapijttegels in Europa. De belangrijkste reden voor het bedrijf om het hoofdsponsorschap op zich te nemen, is dat de leden van BNI dicht bij Desso's product staan. Interieurarchitecten hebben veel invloed in de keuze van tapijt bij de inrichting. Zowel in nieuwbouw als herinrichting geeft tapijt de interieurarchitect grote mogelijkheden de sfeer te beinvloeden. Het legt daarmee een stevige basis voor een nieuw interieur. Desso wil met haar expertise in duurzame productiemethoden en trends in sfeercreatie een praktische bijdrage leveren aan het kennisniveau binnen BNI.

Desso hoopt door middel van zijn samenwerking met BNI het gebruik van duurzame producten in de interieurbranche te stimuleren.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >