Nieuws


25-06-2008 8:37

 

InterfaceFLOR uit Scherpenzeel maakte onlangs de ecologische resultaten voor 2007 bekend. De netto uitstoot van broeikasgassen is bij deze tapijtleverancier met 82 procent verminderd vanaf het beginmeetpunt van 1996. Ook is het totale energieverbruik (verbruik per productie-eenheid) met 45 procent verminderd ten opzicht van 1996. InterfaceFLOR bespaarde met ‘Mission Zero’ vanaf halverwege jaren negentig in totaal al meer dat 372 miljoen dollar.

19-06-2008 14:49

Een recordomzet voor Interface. In het boekjaar 2007 realiseerde het concern een omzet van 742,4 miljoen euro; 18 procent meer dan het jaar ervoor. De winst steeg met 29,9 procent naar 87,3 miljoen euro; eveneens een record.
19-06-2008 9:15


Komende week zullen zo'n 3.600 architecten en woningcorporaties het allereerste exemplaar ontvangen van het Gevelbouw Prestatieboek 2008. Het boek, een initiatief van de VMRG, bevat 65 projecten die leden en begunstigers van de VMRG het afgelopen jaar hebben vervaardigd.

Vanaf nu zal er elk jaar een Gevelbouw Prestatieboek verschijnen, met foto's van aansprekende projecten, zo belooft de VMRG.

www.vmrg.nl
19-06-2008 9:11


Raambekledingsproducent Hunter Douglas neemt de Amerikaanse branchegenoot Acme over. Vorig jaar was dat bedrijf met honderd medewerkers goed voor een omzet van 23 miljoen dollar.

Acme blijft onder de eigen naam actief. De assemblageactiviteiten van het bedrijf worden ondergebracht in de vestiging van Hunter Douglas in het Amerikaanse Cumberland (Maryland). Het Nederlandse bedrijf haalde vorig jaar een omzet van ruim 3 miljard dollar.

Hunter Douglas Group heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam, de groep bestaat uit 169 bedrijven (productie en assemblage) in meer dan honderd landen. Bij Hunter Douglas werken ongeveer 21.000 mensen.

17-06-2008 8:53


In 2007 groeide de parketproductie in Europa met 2,5 procent, terwijl de toepassing van houten vloeren met 5 procent toenam. Aldus de cijfers van de Europese parketindustrie, die op de jaarvergadering in Oostenrijk zijn gepresenteerd. Polen staat nu op de tweede plaats, vlak achter Zweden.

Voor het eerst is in de productie de 100 miljoen vierkante meter overschreden in de bij de Europese Federatie van de Parketindustrie (FEP) aangesloten landen. Daaraan droeg vooral de groeiende productie in Polen, Frankrijk en Tsjechië bij. Met 56,7 procent blijft de eiken vloer veruit het populairst. Het aandeel van parket in de Europese vloerenmarkt wordt op 6 procent geschat. Daarbij gaat het in de FEP-landen om een afname van circa 112 miljoen vierkante meter in 2007. Duitsland vormt de grootste markt, gevolgd door Spanje, Frankrijk en Italië. Het aandeel van Nederland in de parketconsumptie ligt op 2,77 procent.

Voor een goede toekomst van de parketbranche benadrukte de FEP op de jaarvergadering nog eens het principe van ‘Free, but Fair Trade’. Het is niet genoeg om vanuit een wereldperspectief te denken, het handelen op een sterk competitieve markt dient vrij te zijn met voor iedereen gelijke kansen.
16-06-2008 8:20

Ir. Olaf T.H. van Panhuys, algemeen directeur van de SKG, ontving op woensdag 11 juni uit handen van ir. J. van der Poel, algemeen directeur van de Raad voor Accreditatie (RvA), het accreditatiecertificaat nummer L406 voor het testlaboratorium van SKG.

Hierdoor voldoet SKG aantoonbaar aan de eisen van de internationale norm ISO/IEC 17025. Zowel nationaal als internationaal geldt dat testresultaten steeds vaker pas geaccepteerd worden als deze afkomstig zijn van een geaccrediteerd laboratorium volgens deze nieuwe norm. Dit heeft SKG er toe gebracht om de aanvraag voor erkenning volgens ISO/IEC 17025 serieus op te pakken.

 

SKG is notified body (nummer 0960) en aangewezen als Certification Body, Inspection Body en Test Laboratory voor alle gebieden waarin zij werkzaam is (hang- en sluitwerk, metalen en kunststof ramen en deuren). Met het verkregen accreditatiecertificaat is SKG nu officieel erkend als testlaboratorium onder de nieuwe norm ISO/IEC 17025. Dit geldt uiteraard ook voor ITT-testen zoals die tegenwoordig in het kader van CE-markering steeds vaker gevraagd wordt.

Omdat afnemers behoefte hebben aan zekerheid over de kwaliteit van geleverde producten of diensten, kan een leverancier zijn product of dienst laten beoordelen of testen door een laboratorium, inspectie- of certificatie-instelling als SKG. Deze beoordelende instelling verstrekt bij goed resultaat een rapport of certificaat. Het is belangrijk dat deze conformiteitverklarende instelling competent is. Laboratoria die het accreditatielogo mogen voeren, hebben bewezen dat ze testen uitvoeren met een hoge mate van zekerheid. Zij volgen de gerefereerde standaarden, maar zij zijn ook in staat om te testen volgens volledig gevalideerde eigen methoden.

Het laboratorium van SKG is geaccrediteerd volgens de norm ISO/IEC 17025, een kwaliteitsnorm voor laboratoria. Het toont aan dat SKG een competent testlaboratorium is en valide resultaten produceert.

16-06-2008 8:14


Ondanks de vernietigende brand van enkele weken geleden organiseerde de TU Delft samen met de VMRG en FAECF een internationaal congres over de gevelbouw. Bert Lieverse, VMRG-directeur en General Secretary van de FAECF, presenteerde tijdens het congres op 5 juni een strategisch concept voor de toekomstige ontwikkeling van de moderne gevelbouw onder de naam ‘the Living Façade'.

Dit concept (‘de Levende Gevel' in het Nederlands) is een overkoepelende visie van waaruit de gevelindustrie en de belangrijke collega professionele partners samen moderne geveloplossingen gaan ontwikkelen en realiseren. Het concept is gefundeerd op twee marktconcepten: de opgaven die wij krijgen van enerzijds de natuur (ons buitenmilieu) en anderzijds de binnennatuur (oftewel het comfort). Ook de gevelindustrie zal een bijdrage leveren aan het herstellen van het evenwicht in de natuur. Bijvoorbeeld door energiebeheer onderdeel te laten zijn van de prestaties van de gevel. Dit geldt uiteraard ook voor de opgaven om binnen een gezond en productief binnenmilieu tot stand te brengen.

De gevelindustrie is als geen andere industrie in staat om beide in een enkel concept te verbinden. Daartoe is het noodzakelijk dat de ontwerpers, architecten en klimaatinstallateurs samen met de gevelindustrie hun capaciteiten bundelen om de Levende Gevel te realiseren.

De gevelindustrie neemt het initiatief om de sector in zijn geheel op alle mogelijke terreinen en projecten te activeren vanuit deze sectorvisie. De Levende Gevel kan baat hebben bij de filosofie van 'Slimbouwen', daartoe ook gestimuleerd door de innovatiemogelijkheden die het ministerie van EZ de industrie biedt.

De Levende Gevel levert veel uitdagingen voor architecten met hun esthetische en functionele aspiraties. En ook voor de technologisch georiënteerde industrieën die betrokken worden bij het ontwerpen, vervaardigen en exploiteren van de gevels van de toekomst.
13-06-2008 8:47


De geschiedenis van Deinze als textielstad kent een lang verleden. Deinze heeft in de regio immers niet alleen een vooraanstaande rol gespeeld met haar kinderwagen- en speelgoedproductie, maar telde daarnaast ook talrijke zijdeweverijen. De textielnijverheid was dan ook één van de voornaamste spelers in het historische industriële verleden van de stad. In samenwerking met Design Vlaanderen brengt het Museum van Deinze en de Leiestreek nu een tentoonstelling die aan dit verleden refereert. Achttien hedendaagse textielontwerpers werden geselecteerd en tonen hoe zij hun fantasie en creativiteit gebruiken om op een originele manier met textiel om te gaan.

Zowel het industriële textiel als puur artistieke ontwerpen komen aan bod waardoor de tentoonstelling een boeiend geheel vormt van enerzijds tapijten, bekleding van autozetels en gordijnen en anderzijds sculpturen, wandtextiel en artistieke accessoires. Naar aanleiding van de tentoonstelling wordt door Yvonne Knevels zelfs een nieuw werk in situ ontworpen en vervaardigd.

De liefde voor textiel leeft in de Leiestreek nog steeds. Zo is Mistral een Deins bedrijf, dat investeert in de creatie en ontwikkeling van bijzonder huistextiel. Zowel in 2005 als in 2006 werd door dit bedrijf de Mistral Award georganiseerd: een wedstrijd die designers uitdaagde om op een vernieuwende manier een interieur aan te kleden of nieuw leven in te blazen door gebruik te maken van 'textiel'. Vanzelfsprekend krijgt ook het werk van deze twee laureaten in de tentoonstelling zijn plaats.

De volgende kunstenaars nemen deel aan de expositie: Anne Mie Boonen, Eveline Borgermans, Betty Cuykx, Trui Demarcke, Violette Doclo, Bart Goderis, Martine Gyselbrecht, Yvonne Knevels, L'Anverre & The Nomad Concept, Marie Mees & Cathérine Biasino, Hilde Metz, Katrien Rondelez, Romy Smits, Diane Steverlynck, Roos Vandekerckhove, Francine Van der Biest, Dorothea Van De Winkel en An Van Maldergem.

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Deinze nodigt geïnteresseerden van harte uit op de opening van de tentoonstelling op vrijdag 27 juni om 19.30 uur in het Museum van Deinze en de Leiestreek. Naar aanleiding van de opening houdt Johan Valcke, directeur van Design Vlaanderen, een inleiding tijdens de tentoonstelling.

Praktische informatie:

Van 28 juni tot 19 oktober 2008

 

Museum van Deinze en de Leiestreek

Lucien Matthyslaan 3-5,9800 Deinze

Telefoon: +32 (0)9/381.96.70 - Fax: +32 (0)9/381.96.79

E-mail: museum@deinze.be

Openingsuren:
Werkdagen van 14.00 tot 17.30 uur.
Zaterdag, zon- en feestdagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.
's Maandags gesloten.
Op woensdag 9 juli wordt er om 14.00 uur een creatief kinderatelier gehouden, waarbij kinderen kennismaken met industrieel en artistiek textiel en vervolgens zelf aan de slag gaan om hun eigen ontwerp te creëren.

12-06-2008 8:35


Amorim Benelux heeft in de afgelopen maanden zijn verkoopteam verder versterkt. Sinds 1 maart is Rene van Dekken werkzaam als accountmanager in het rayon Noord-West Nederland.

Van Dekken is jong, maar ervaren in de vloerenbranche. Na ruim 10 jaar bij Peitsman en Van Hardeveld te hebben gewerkt, is hij nu verantwoordelijk voor de verkoop van Wicanders, Ipowood en Quick-Step voor Amorim Benelux.

Sinds 15 april is Nico van Evelghem werkzaam als junior-accountmanager in België. Van Evelghem is nieuw in de vloerenbranche, maar heeft al ruime ervaring als buitendienst-verkoopmedewerker. Hij is verantwoordelijk voor de promotie van Wicanders, Ipowood en de overige producten van Amorim Benelux in de Belgische retailmarkt, ter ondersteuning van de accountmanagers die daar werkzaam zijn.

De uitbreiding van het verkoopteam past bij de groei van de activiteiten van Amorim Benelux, die door de introductie van een grote nieuwe collectie in 2009 naar verwachting in een stroomversnelling zal raken. Om die reden verwacht Amorim Benelux in het tweede semester nog verdere uitbreidingen aan te kondigen.

 

 

04-06-2008 8:18


Corticeira Amorim SGPS, moederholding van onder andere Amorim Benelux, heeft de Duitse groep Cortex volledig overgenomen. Cortex is distributeur van kurkvloeren.

Deze aankoop ondersteunt de grote investering die Amorim in de vloerbedekkingen doet. In een eerder persbericht meldde men al dat de productiecapaciteit van kurkvloeren gedurende 2008 met circa 3 miljoen vierkante meter per jaar werd uitgebreid. Gezien de omvang van de Duitse markt en de mogelijkheden die deze biedt op middellange termijn, bestonden nu de juiste condities voor deze overname. Door deze overname wordt het marktaandeel van Amorim in Duitsland aanmerkelijk uitgebreid. De acquisitie omvat het volledige kapitaal van de ondernemingen Cortex Korkvertriebs en Zodiak Kork- und Holzprodukte. Met deze overnames is een totaal van ruim 3 miljoen euro gemoeid.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >