Nieuws


16-05-2008 8:15

Gestegen verkoopkosten en verlies op investeringen leveren Hunter Douglas in het eerste kwartaal van 2008 rode cijfers op. Het nettoverlies bedraagt 31,4 miljoen dollar; in 2007 werd in dezelfde periode een winst van 65,1 miljoen dollar geboekt. De producent van Luxaflex blijft voorzichtig.

De fabrikant van de beroemde merken Luxaflex raamdecoratie en Luxalon plafondelementen tempert de verwachtingen voor de komende kwartalen. De markt in de Verenigde Staten is verstoord en de economische groei verloopt in andere delen van de wereld trager.

In het eerste kwartaal van 2008 bedroeg de verkoop van raamdecoratie en plafonddelen 723,3 miljoen dollar, dat is 8 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2007. Dit weerspiegelt een volumeafname van 4,3 procent, een bijdrage door acquisities van 5,2 procent en 7,5 procent als positief effect van wisselkoersen. In Europa en in Noord-Amerika daalde de omzet, in Latijns-Amerika, Azië en Australië groeiden de verkopen. Per aandeel komt het verlies nu uit op 0,75 dollar, waar in 2007 een winst van 1,55 dollar per aandeel kon worden bijgeschreven.

06-05-2008 8:42


Heuga heeft sinds 25 april een nieuwe naam en een nieuw logo: FLOR by heuga. Hiermee wordt wereldwijd dezelfde naam gebruikt voor de bekende tapijttegel. In Amerika bestaat de naam FLOR al enige tijd als consumentenmerk van het moederbedrijf Interface.

Met de nieuwe naam en huisstijl start tevens een driejarige pan-Europese advertentiecampagne in woon- en lifestylemagazines van 4,5 miljoen euro. De herpositionering brengt de Amerikaanse en Europese activiteiten dichter bij elkaar door het voeren van één merknaam die direct herkenbaar is en wereldwijd de kernwaarden van het bedrijf communiceert.

Een onderdeel van de publiciteitscampagne is de vernieuwde website www.florbyheuga.nl. Hier kan de bezoeker inspiratie opdoen voor het creëren van een eigen vloerontwerp. Een handige hulp daarbij is de Design Assistent die praktische en inspirerende tips geeft. Daarnaast kan men zien en ervaren wat andere bezoekers hebben ontworpen. De consument kan op de website tevens gratis stalen aanvragen en een catalogus bestellen; ook vindt men er de adressen voor de dichtstbijzijnde winkel.
04-05-2008 19:10

Gaat het nog goed komen met de Vakbeurs Vloeren? Eerder dit jaar maakte de organisatie bekend het evenement te verplaatsen van Rijswijk naar Gorinchem. Nu is ook de datum verschoven: van september aanstaande naar maart 2009.

 

In overleg met de exposanten hebben Angelique Kooijman en Marjolein Kamerbeek besloten de Vakbeurs Vloeren te verplaatsen naar volgend jaar. "We willen op de nieuwe locatie in Gorinchem een goede start maken en dan is september 2008 voor veel bedrijven niet het goede moment", aldus het duo namens de organisatie.

Dit jaar zou de Vakbeurs Vloeren na drie jaar in Rijswijk voor het eerst in de Evenementenhal in Gorinchem georganiseerd worden. "Daarop is enthousiast gereageerd," laten de beursorganisatoren weten. "Maar het moet een totaalbeurs zijn waarop harde en zacht vloerbedekking en aanverwante artikelen ruim vertegenwoordigd zijn. Dat zou in september niet het geval zijn."

De beurs staat nu op de agenda van 23 tot en met 25 maart 2009.

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >