Nieuws


20-02-2008 8:50


Silestone van Cosentino komt verrassend uit de hoek. De lente komt eraan, de natuur krijgt kleur en komt tot leven. En de keuken volgt. Op de Brusselse beurs Batibouw wordt donderdag 28 februari op Paleis 11, standnummer 120 een presentatie gegeven.

Fris groen, vlammend rood, speels oranje, sprankelend geel en levendig blauw; de eigentijdse Life!-kleuren van Silestone, zorgen voor een wervelwind in de keuken. Weg met het benepen, saaie keukeninterieur, zo meldt men in een persbericht. Silestone Life! accentueert de strakste lijnen, brengt design tot leven en zet de keuken in de schijnwerpers.

Bovendien biedt de unieke samenstelling van Silestone een doorgedreven hygiënisch comfort, functionaliteit en duurzaamheid. Zo geniet een ieder van een keuken, zoals men geniet van het leven.
Benieuwd? Cosentino, wereldwijd marktleider in kwarts en natuursteen, verwelkomt u graag op Batibouw om Silestone Life! te ontdekken. Op 28 februari kunnen geïnteresseerden tijdens een heerlijke lunch met eigen ogen de unieke 'look-and-feel' van Silestone Life! kwartskeukenbladen ervaren. Het programma begint om 11.00 uur.
18-02-2008 8:42

edm-2008-presentatie

De Spaanse multinational organiseerde onlangs de tweede EDM in Almeria (Spanje) met distributeurs uit meer dan vijftien Europese landen. Van zaterdag 9 februari tot en met dinsdag 12 februari vond de EDM plaats met meer dan honderdvijftig Europese distributeurs.

Tijdens deze dagen kregen de distributeurs zowel de kans om het hoofdkantoor van de Cosentino Group te leren kennen, alsook de prachtige provincie van Almeria in het zuiden van Spanje waar het hoofdkantoor van de groep gevestigd is.

Het evenement past binnen de strategie die het bedrijf in 2007 geïmplementeerd heeft met als uitgangspunt consolidatie en uitbreiding van de Europese bedrijfsvoering. Het doel van het evenement is om als referentiekader en ontmoetingspunt voor het verkoopteam van Cosentino voor Europa te dienen. Daarnaast was het forum bedoeld om alle deelnemers de strategie en bedrijfsvoering van Cosentino te verduidelijken, alsook het product, de verkoop en informatie over distributie in 2008.

 

Opmerkelijk in het evenement van dit jaar waren de conferenties die gegeven werden door twee grote namen in design en keukentrends. De eerste spreker was Paolo Boffi, stichter van het Italiaanse keukenmeubilair merk Boffi en president van de European Furniture Producers Association (EFIC). De tweede spreker was Aldo Colonetti, directeur van het Europese Instituut Design (Instituto Europeo di Design).

 

De Cosentino Group is één van de bekendste Spaanse bedrijven, wat onder meer een gevolg is van de uitgebreide exportactiviteiten. Het concern heeft tien vestigingen buiten Spanje waarvan zeven in Europa. De European Distributors  Meeting reflecteert de stijgende investeringen van de groep in de Europese markt. Gelijke ervaringen zijn reeds opgedaan met distributeurs in de Noordamerikaanse en Latijnsamerikaanse markten.

edm-2008-groepsfoto

 

Cosentino groep is een wereldwijd opererend Spaans familiebedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen, produceren en verspreiden van architectonische en decoratieve natuursteenwerken. Cosentino bouwt sterke merken rond toonaangevende producten voor vernieuwende toepassingen in de particuliere woonomgeving en openbare gebouwen. De speerpunten van het Cosentino beleid zijn: een goed ontwerp, vernieuwing en duurzame omgang met de leefomgeving.

 

Cosentino is vertegenwoordigd in tachtig landen, en exploiteert zes fabrieken, veertien steengroeven en negentien werkplaatsen met 2059 medewerkers. Het Spaanse hoofdkantoor staat in Macael, Andelusië. Cosentino wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Cosentino Northwest Europe, in Deurne. De overige zeven internationale dochtermaatschappijen zijn Cosentino USA, Latina Vìtoria, Cosentino UK, Cosentino Süddeutschland, Cosentino Scandinavia, Cosentino Portugal en Cosentino Italia. In 2006 was 64 procent van de productie bestemd voor export buiten Spanje.

cosentino-vierkant

 

08-02-2008 16:29

Bonar Floors heeft Westbond Ltd., een succesvolle producent van fusion bonded tapijttegels, overgenomen. De Westbond-collectie sluit volgens een woordvoerder van Bonar Floors perfect aan bij de huidige Tessera tapijttegelcollectie van Bonar Floors.

Westbond en Bonar Floors hebben door de overname hun positie in de Europese tapijttegelmarkt verstevigd. Mark Sefton, Divisional manager van Bonar Floors: “Deze overname is een logische stap en biedt toegevoegde waarde voor Bonar Floors. Het is een spannende ontwikkeling die onze positie in de markt zal versterken”.

Bonar Floors heeft de ambitie om de komende vijf jaar internationaal significant te groeien en het marktaandeel te vergroten. Deze overname is een stap in de goede richting. Tot eind april 2008 zal Westbond als zelfstandig onderdeel binnen de vloerendivisie opereren. De internationale verkoop- en distributienetwerken van beide ondernemingen zullen gebruikt blijven worden. De integratie van de verschillende onderdelen worden door projectteams aangestuurd.
De Nederlandse agent Harold Klaren van Klaren Agencies in Leerdam blijft voorlopig het contact voor Westbond op de Nederlandse markt. 

Bonar Floors ontwikkelt en produceert entree- en projectvloerbedekkingen en is onderdeel van Low & Bonar. Het bedrijf is ruim 30 jaar geleden opgericht in Derbyshire. Bonar Floors opereert primair in de projectvloerenmarkt en heeft samenwerkingsverbanden met architecten, projectinrichters, groothandels en eindgebruikers. Bonar Floors voert de merken: Flotex, Chocflex, Tessera en Coral.

De Westbond fusion bonded technologie werd eind jaren tachtig ontwikkeld door de huidige manager Jorgen Hansen. Deze technologie en de toepassing van zowel nylon als wol geeft het product zijn onderscheidende eigenschappen. De mogelijkheid om zelf de kleurkeuze en kleurcombinaties te kiezen is één van de vele kenmerken die vooral architecten zullen aanspreken. De productielocatie werd in 2000 verhuisd van Denemarken naar de UK. Bij Westbond werken 75 mensen.
08-02-2008 16:24


De Vlaamse stoffenbeurs Intirio heeft een minder succesvolle editie meegemaakt. Tenminste, wanneer bezoekerscijfers als maatgevend voor het succes van een beurs kunnen worden beschouwd. Vorig jaar bezochten nog ruim 11.000 bezoekers het evenement, dit jaar bleef de teller steken op 10.600. Overigens benadrukt de beursorganisatie dat de editie 2008 nog altijd de op één na succesvolste Intirio is (na 2007 dus).

"We nemen even wat gas terug, ten minste als we het over het aantal bezoekers hebben", aldus de woordvoerder van de beursorganisatie. Als oorzaak wordt genoemd het vervroegen van de beurs, waardoor het evenement in dezelfde periode moest worden gehouden als bijvoorbeeld de internationale vloerenbeurs Domotex in Hannover, de Heimtextil in Frankfurt en de meubelbeurs IMM in Keulen.

Overigens betoonden de bezoekers van de beurs in Gent zich bijzonder tevreden. Zij gaven de beurs volgens de organisatie gemiddeld het rapportcijfer 8. 
06-02-2008 8:37

vip-bar
De bijzondere vloer van de VIP-bar in het Olympisch zwembad in Beijing is door Bolidt ontworpen en aangebracht.

Bolidt Kunststoftoepassing uit Hendrik Ido Ambacht heeft de bijzondere vloer van de VIP-bar in het Olympisch zwembad van Beijing ontworpen en aangebracht. De kleur en uitstraling van de vloer, waarop tijdens de komende Spelen menig feestje zal worden gevierd, sluiten naadloos aan op de unieke architectuur van de 'Water Cube', ontworpen door het Australische architectenbureau PTW Architects.

De Bolidtop Bubblebar vloer is ontworpen in samenwerking met de Chinese architect Jiwei Li. In het ontwerplaboratorium van Bolidt, Bolidroom, heeft hij geëxperimenteerd met kunststof, kleuren, vormen en texturen. Li heeft maar liefst tien verschillende designs de revue laten passeren, met allemaal een eigen beleving. Vertegenwoordigers van het Chinees Olympisch comité hebben uiteindelijk de definitieve keuze gemaakt. Belangrijk criterium hierbij is geweest, dat de vloer goed aansluit op de architectuur van het zwembadgebouw.

De naast elkaar gelegen 'Water Cube' en 'Birds Nest' geven de Chinese gedachte weer dat de hemel rond is en de aarde vierkant.

Het architectuurconcept van het gebouw, dat één van de grote blikvangers zal zijn tijdens de komende Olympische Spelen, combineert deze symboliek met de natuurlijke structuur en vorm van zeepbellen. Bij het realiseren van de bijzondere architectonische vorm zijn uitsluitend state-of-the-art technologie en materialen gebruikt. Het resultaat is een visueel indrukwekkend gebouw, dat zeer energiezuinig is en waarbij gebruik is gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

De Bolidtop Bubblebar vloer, die door eigen mensen van Bolidt is aangebracht, is ontwikkeld vanuit het zogenaamde 'Artwalk-partnership' met Bayer MaterialScience. Margriet Lommers van Bolidt Kunststoftoepassing vertelt: "Bij het Bayer Artwalk-concept is een klein aantal kunststofproducenten betrokken. Bolidt is mede initiatiefnemer van dit concept dat wereldwijd naam heeft gemaakt. Het concept wordt door Bolidt ingevuld met het Bolidtop Design programma. Dit leidt tot prestigieuze opdrachten zoals die nu voor de VIP-bar in het Olympisch zwembad."

architectuur-van-de-water-
De kleur en uitstraling van de vloer sluiten naadloos aan bij de architectuur van de 'Water Cube'.05-02-2008 15:22


Recentelijk door M2uur uit Deventer ontwikkeld en geproduceerd: print hpl-panelen ter vervanging van natuurstenen varianten aan het stadhuis van Almelo.

De architect J.J.P. Oud kreeg in 1962 de opdracht om een nieuw stadhuis te ontwerpen voor de gemeente Almelo. Kort daarna overleed hij echter. Als ode aan de bouwmeester werden zijn eerste schetsen verder uitgewerkt tot definitief ontwerp. Kenmerkend voor z'n stijl is het gebruik van grote vlakken natuursteen aan de gevel.

Die gevelpanelen zijn in de loop der jaren echter poreus geworden. De gemeente Almelo wendde zich daarom tot M2uur in Deventer. Samen met Abet Laminati verzorgden ze voor een betaalbare en duurzame oplossing. De bedrijven hebben acht natuurstenen panelen gedigitaliseerd en nabewerkt. Na enkele uitgebreide materiaaltests en aanpassingen werd een niet van echt te onderscheiden versie van de tekening van de Blanc Lavagnina-steen bereikt.

Vervolgens zijn deze digitale versies opgemaakt in de maten van de bestaande gevelpanelen en door Abet Laminati geproduceerd op 8 mm dik print-hpl. Bijzonder is dat de panelen voor de boeien na meer dan veertig jaar eindelijk de lengte krijgen die Oud voor ogen stond.
M2uur heeft met dit project naar eigen zeggen aangetoond dat print-hpl een duurzame, veilige en goedkopere oplossing is van loslatende gevelelementen.
03-02-2008 21:49

 


foto-persbericht-wnf

Forbo Flooring Systems kondigde in september 2007 een wereldwijde campagne aan, waarin het bedrijf het Wereld Natuur Fonds steunt door een speciale collectie Marmoleum op de markt te brengen. Voor iedere vierkante meter die is verkocht  uit een selectie van negen groene kleuren doneert Forbo 0,50 euro aan het WNF. In de eerste maanden van de campagne is er wereldwijd 100.000 vierkante mter aan groene kleuren geïnstalleerd.

Het Wereld Natuur Fonds streeft naar een wereld waarin de mens in harmonie leeft met zijn omgeving. Zij maakt de consument ervan bewust dat ook hij een zeer praktische bijdrage kan leveren aan deze doelstelling. Marmoleumvloeren van Forbo Flooring worden gemaakt van  natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Deze grondstoffen hebben volgens Forbo geen nadelige effecten voor planten en dieren en hun natuurlijke leefomgeving. Bovendien verbruikt Marmoleum tijdens zijn levenscyclus zeer weinig energie wat positieve gevolgen heeft voor het klimaat. Het Wereld Natuur Fonds was maar al te bereid de campagne van Forbo Flooring te ondersteunen.

De verkoop in de eerste maanden overtreft alle verwachtingen. De drie meest verkochte kleuren binnen de serie van negen zijn het trendy groen uit de collectie 'Marmoleum click', '3413' uit 'Marmoleum vivace' en '3133' uit 'Marmoleum real'.

"We zijn zeer tevreden met het succes dat deze campagne tot nu toe heeft behaald. Het bewijst eens te meer dat Forbo Flooring, klanten en werknemers het behoud van onze planeet belangrijk vinden. We hopen deze campagne in 2008 met nog betere resultaten voort te zetten", aldus Frank van der Velde, general manager sales en marketing Benelux van Forbo Flooring.

http://www.forbo-flooring.nl/
www.marmoleum.nl

01-02-2008 9:06

vrwl_dvntr-038

De eerste verdieping van het Deventer Ziekenhuis bestaat uit één grote vloer waar Verwol Projectafbouw werkruimtes en spreekkamers heeft gemaakt voor de specialisten.

Tussen de computervloer en het systeemplafond zijn circa 3.000 vierkante meter wand en honderd deuren aangebracht. Om een rustige en natuurlijke uitstraling te creëren, zijn naast de wanden ook de deuren afgewerkt met 'Abet Laminati'. Daarnaast is er gebruik gemaakt van glaswanden die voor het open karakter zorgen.

De vergaderruimtes zijn voorzien van jaloezieën in het glas om de gewenste privacy te kunnen garanderen. Op deze manier is er voor de specialisten een efficiënte werkplek gecreëerd. Bij de start van het werk stonden de sleutelwoorden duurzaam en efficiënt voorop.

Architect: De Jong Gortemaker Algra

Aannemer: Heijmans IBC
Uitvoering: Verwol Projectafbouw

www.verwol.nl

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >