Nieuws


27-11-2008 8:19

Christian Lacroix, de wereldberoemde Franse modeontwerper, is een samenwerking aangegaan met de Deense tapijtproducent egetæpper a/s voor een project voor een tentoonstelling in het Franse kunstmuseum Musée Réattu. De twee partijen hebben samen een aantal kunstzinnige tapijtdessins ontworpen die nu een grote tentoonstelling in het museum verfraaien.

23-11-2008 12:58

Balta Rugs, de karpetten-divisie van de Balta Group, heeft de verhuizing afgerond naar de nieuwe kantoorgebouwen in het West-Vlaamse Avelgem (België). Voorheen zat het bedrijf verspreid over sites in Avelgem en Sint-Baafs-Vijve.

Om de activiteiten rond verkoop, administratie, klantendienst, planning en marketing te centraliseren, werd begin 2008 gestart met de bouw van een nieuwe verdieping bovenop de bestaande kantoorruimtes van Balta Rugs in Avelgem. Door de centralisering verhuizen 25 mensen van Sint-Baafs-Vijve naar Avelgem, waar voortaan 725 mensen werken voor Balta Rugs.
Balta Wool&Heatset  is een gevestigde naam in de markt van geweven karpetten. Met zijn Pure®  Wool-tapijten en zijn B-Tron® heatset-karpetten wil Balta een trendsetter zijn in de sector. Op het vlak van polypropyleen-karpetten is Balta Berclon® al 30 jaar actief. De beide activiteitengroepen zijn tweede helft 2006 samengebracht onder de divisie 'Balta Rugs', maar zaten - om historische redenen - nog gescheiden op twee locaties. Dankzij de nieuwe kantoren in Avelgem wordt de groep nu ook fysiek samengebracht. Alle diensten, uitgezonderd de productie en de net vernieuwde showroom, blijven in Sint-Baafs Vijve. Daarnaast beschikt Balta Rugs nog over productievestigingen in Sint-Eloois-Vijve en Turkije en verder een distributiecentrum in de Verenigde Staten.
Marc Dessein, Business Unit Manager bij Balta Rugs: "Door alles samen te brengen in één kantoorgebouw maken we onze interne communicatie een stuk efficiënter. Informatie over klanten kan sneller worden gedeeld zodat we die nog beter kunnen bedienen, zowel op het vlak van informatieverschaffing via verkoop, marketing en klantendienst als op het vlak van creatie en planning. Bovendien is er natuurlijk veel meer groepsgevoel als organisatie. Alle medewerkers reageren alvast positief, zelf diegenen die nu iets langer onderweg zijn. Nu zitten ze immers samen met de mensen met wie ze al jaren samenwerken."

Balta Rugs blijft groeien: in oktober haalde de businessunit zelfs een absoluut omzetrecord. De Balta Groep is een wereldspeler op het gebied van interieurdecoratie. Het bedrijf ontwerpt marktgerichte en creatieve collecties, waaronder karpetten, kamerbreed tapijt en laminaatparket. Balta is een groep complementaire bedrijven die samen een complete set decoratieoplossingen aanbieden. De groep omvat: Balta Broadloom, I.T.C., Balta Rugs, Balterio, Balta US, Balta Floorcovering en Balta Orient. In 2007 boekte de Balta Groep een geconsolideerde omzet van 728 miljoen euro met in totaal 3.550 werknemers.

21-11-2008 9:26

Het is een beproefd concept: het inhuren van een bekende designer of architect met het oog op het realiseren van een aansprekende collectie die daarenboven een positieve weerslag heeft op het bedrijfsimago. Ook tapijtfabrikant Vorwerk kiest dit pad. Het bedrijf gaat in zee met de bekende architect Hadi Teherani.

In de loop van 2009 zal een Textiles Design Collectie verschijnen. "De zeer bekende sterarchitect Hadi Teherani is voor het design verantwoordelijk", aldus een woordvoerder van Vorwerk. "Een garantie voor een internationaal aansprekend product, dat met revolutionaire en tot nu toe onbekende oppervlaktestructuren het tegelthema in de markt nieuwe dimensies geeft."
Er is overigens nog wel wat meer te melden over de collectie waar de Teherani-ontwerpen deel van uitmaken. "In de projectmarkt worden tapijttegels een populair en steeds noodzakelijker alternatief voor tapijt van de rol. Wij ontwikkelden een geheel nieuwe generatie lichtgewicht en milieuvriendelijke tegel als alternatief voor de conventionele tapijttegel met de zware bitumen of PVC rug. 'Textiles' is de kwaliteitsaanduiding voor tapijttegels van Vorwerk, uitgerust met een geheel textiele rug."
De Textiles lichtgewicht tegel onderscheidt zich door een hoge stabiliteit en een gewichtsbesparing tot 40 procent in vergelijking met bitumen tegels, zo meldt Vorwerk. "Deze wegen niet meer dan 2,5-2,9 kilo per vierkante meter, waarmee ze nu al voldoen aan de toekomstige EU norm DIN ISO 2551."

19-11-2008 8:43

Balta Rugs, de karpetten-divisie van de Balta Group, is verhuisd. Het bedrijf is met ingang van heden volledig gevestigd in in het West-Vlaamse Avelgem (België). Voorheen zat de firma verspreid in Avelgem en Sint-Baafs-Vijve. Marc Dessein, business unit manager: “Door alles samen te brengen in één kantoorgebouw maken we onze interne communicatie een stuk efficiënter. Bovendien is er natuurlijk veel meer groepsgevoel als organisatie. De medewerkers reageren positief, zelfs diegenen die nu iets langer onderweg zijn.”

Om de activiteiten rond verkoop, administratie, klantendienst, planning en marketing te centraliseren, is begin 2008 gestart met de bouw van een nieuwe verdieping bovenop de bestaande kantoorruimtes van Balta Rugs in Avelgem. Door de centralisering verhuizen de 25 medewerkers van Sint-Baafs-Vijve naar Avelgem. Voortaan werken daar 725 mensen voor Balta Rugs.
De beide activiteitengroepen zijn tweede helft 2006 samengebracht onder de divisie Balta Rugs, maar zaten -om historische redenen- nog gescheiden op twee locaties. Dankzij de nieuwe kantoren in Avelgem wordt de groep nu ook fysiek samengebracht. Balta Rugs beschikt ook nog over productievestigingen in Sint-Eloois-Vijve en Turkije en verder een distributiecentrum in de Verenigde Staten.

12-11-2008 23:12


Koninklijke Boon Edam heeft, als eerste fabrikant ter wereld, een energieopwekkende draaideur ontwikkeld en geplaatst in Natuurcafé La Porte, de voormalige stationsrestauratie van station Driebergen/Zeist. Deze draaideur bespaart niet alleen op de energiekosten, maar genereert daarnaast energie als er een persoon door de deur loopt.

Het natuurcafé is ontworpen door architectenbureau RAU uit Amsterdam, een architect gespecialiseerd in het ontwerp van ecologische en duurzame gebouwen. Het project is gerealiseerd in samenwerking met diverse ondernemingen die milieubewustzijn hoog in het vaandel hebben staan. Het karakteristieke en innovatieve concept bestaat uit vele duurzame technologieën die bijdragen aan het centrale thema van energiebesparing. Het station verwerkt dagelijks 8500 forenzen en is omgebouwd tot een multifunctioneel gebied met een stationsrestauratie, VVV en bezoekerscentrum.

De bij de stationsrestauratie geplaatste draaideur van Boon Edam speelt een belangrijke rol in het bereiken en handhaven van de duurzaamheid van het gebouw. De draaideur van het type Tourniket levert een actieve bijdrage aan het besparen van de duurzaam opgewekte energie. Vooraf is door middel van een energiecalculatie berekend dat de Tourniket in deze specifieke situatie een besparing van rond de 4.600 kWh per jaar realiseert ten opzichte van conventionele schuifdeuren.

Voor dit speciale project is Koninklijke Boon Edam een stap verder gegaan en is hiermee de eerste fabrikant ter wereld die erin geslaagd is een handbediende draaideur te ontwikkelen die niet alleen energie bespaart, maar ook energie genereert zodra een persoon door de draaideur loopt. De Tourniket is uitgerust met een speciale generator die wordt aangedreven door menselijke energie. Deze generator controleert bovendien de draaisnelheid van de deur, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Het plafond van de deur is gemaakt van veiligheidsglas en biedt een duidelijk zicht op de toegepaste technologie. Een set supercondensatoren slaat de gegenereerde energie op en vormt een constante bron van energie om de low energy LED-verlichting in het plafond brandend te houden. In het geval dat de LED-verlichting alle beschikbare energie heeft verbruikt, schakelt de hoog-rendement besturing over naar het 220V net van het gebouw zelf. Dit systeem garandeert dat de deur altijd duidelijk verlicht is, zelfs in het geval van beperkte doorstroom van personen.

Een schaalverdeling met LED-verlichting in de Tourniket geeft een indicatie voor de hoeveelheid energie die wordt gegenereerd. Als een gebruiker de draaideur op langzame snelheid gebruikt, zullen de lampjes in de rode of oranje zone blijven. Personen die in een normaal of snel tempo de draaideur gebruiken, zullen de indicatielampjes in de groene zone brengen. Dit geeft aan dat een aanzienlijke hoeveelheid elektrische energie wordt gegenereerd. Een andere LED-indicator op de controle-unit geeft aan wanneer de verlichting van de deur op human powered energie of op het 220V net van het gebouw brandt.

Op de Tourniket zijn 'Human Powered Energy' stickers aangebracht om passanten bewust te maken van het feit dat ze bijdragen aan de energiebesparing van het gebouw. De totale hoeveelheid energie die door de deur wordt opgeleverd wordt steeds weergegeven op een groot scherm binnen in het gebouw.

12-11-2008 23:08

Naast het VU Medisch Centrum in Amsterdam wordt de nieuwe hoofdlocatie van ACTA gerealiseerd. De voorbereidingen voor de nieuwbouw met een oppervlakte van 23.150 vierkante meter zijn inmiddels in volle gang. In totaal wordt er door Verwol Projectafbouw circa 13.000 vierkante meter systeemwand van het type 'Luxe-100' geplaatst. Een bijzonder detail aan dit wandtype is de speciaal verhoogde onderplint van 100 millimeter.

 

ACTA is een samenwerkingsverband van de faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. ACTA verricht wetenschappelijk onderzoek, geeft onderwijs en verleent patiëntenzorg op het terrein van de tandheelkunde. Om deze redenen worden veel wanden en deuren, inclusief het glas, voorzien van stralingwerend lood ter bescherming van de gezondheid.

 

Tenslotte sluit Verwol met het integreren van ‘softline' kasten in de gangscheidende wanden geheel aan op de gebruikerswens. De ‘softline' kasten zijn voorzien van afgeronde hoeken waardoor het gehele interieur gestroomlijnde en moderne uitstraling krijgt.

 

Naar verwachting wordt het project eind 2010 opgeleverd en in gebruik genomen.

 

Aannemer: Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren.

Architect: Benthem en Crouwel Architekten.

 

12-11-2008 22:59


Met de introductie van Interfinish Direct opent Bruynzeel Interfinish een online webshop voor systeemwanden. Deze mijlpaal werd geïntroduceerd door Tim Coronel, met een testrit voor alle gasten in het kartcentrum in Huizen. Juist de plaats waar Interfinish ruim 40 jaar geleden begon als fabrikant van systeemwanden.

De webshop bevat een tekenmodule waarmee men zelf een ruimte kan indelen en online bestellen. "Creëer en bestel uw wanden direct en snel", aldus Hans van Gestel tijdens zijn presentatie over Interfinish Direct.

 

Onder leiding van Tim Coronel mochten de gasten eerst een paar rondjes karten om te laten zien wat ze in huis hebben. "Ik heb deze webshop inmiddels zelf getest", vertelt Tim Coronel: "De tekenmodule werkt makkelijk en is lekker snel. Daarna kun je meteen bestellen via de webshop."

"Begin 2008 zijn de plannen voor een online webshop door Bruynzeel Interfinish concreet gemaakt", vertelt Cees van den Born, directeur van Bruynzeel Interfinish in Almere. "Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig weleens een webshop bezocht. Inmiddels is bijna elke Nederlander ook online aan het bankieren. Zo maakt iedereen kennis met de voordelen om online zaken te doen." Voor de fabrikant was het de juiste tijd om nu deze digitale stap te zetten, in goed overleg met alle partijen, binnen en buiten het bedrijf.

Bruynzeel Interfinish introduceert deze aanvulling op de portfolio met een nieuw merk. Een bekende naam in een ‘gerestyled' jasje. Het logo heeft de karakteristieke vormen behouden, maar benadrukt de online identiteit van Interfinish Direct. "Interfinish stond altijd al bekend om zijn snelle en flexibele werkwijze. Ons kwaliteitsmerk dankt zijn hoge naamsbekendheid bovendien aan deze vooruitstrevende mentaliteit", aldus Cees van den Bron: "Met Interfinish Direct zetten wij een volgende stap voorwaarts."

Voor Interfinish Direct is een tekenmodule ontwikkeld. "Met de tekenmodule 'SpacesYouCreate' hebben we een online tool die perfect aansluit bij onze opzet", vertelt Hans van Gestel: "Je kunt er direct mee werken, zonder dat je een programma hoeft te downloaden."

Hij laat tijdens zijn presentatie de eenvoud van deze module zien. Je kunt er meteen mee aan de slag. "Nadat je de ruimte in de tekenmodule hebt samengesteld, worden de onderdelen direct berekend en in je bestelling van de webshop opgenomen", vertelt hij verder: "De gebruikersvriendelijkheid van Interfinish Direct was een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze webshop."

 

 

"De kwaliteit van onze systeemwanden is gewaarborgd" vertelt Hans van Gestel: "Wij bouwen de elementen immers  in onze eigen fabriek". Hierdoor kan Interfinish Direct steevast uit voorraad leveren. Klanten kunnen binnen 48 uur hun bestelling op de aangegeven bestemming geleverd krijgen. "Als de klant het echter op een later tijdstip nodig heeft, dan zorgen we dat de bestelling dan op de locatie staat. Geen enkel probleem", aldus Hans van Gestel. Met trots laat hij tijdens zijn presentatie ook de vele onderdelen zien. Dan komt de klant direct in de webshop en kan men online bestellen.

http://www.interfinishdirect.com/

06-11-2008 8:20

Hunter Douglas heeft over de eerste 9 maanden van dit jaar een lagere winst gerealiseerd in vergelijking met de eerste 9 maanden van 2007. De fabrikant van het merk Luxaflex boekte een nettowinst van 69,3 miljoen dollar tegen 244,6 miljoen vorig jaar.

 

De omzet groeide met ruim 3 procent naar 2,32 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat daalde met ruim een kwart naar 242,1 miljoen dollar.

Hunter Douglas is behalve met raambekledingsproducten actief in beleggingen. Daarop leed het in Rotterdam gevestigde bedrijf een verlies van 84,7 miljoen dollar. Vorig jaar haalde Hunter Douglas nog een positief resultaat op beleggingen van bijna 70 miljoen dollar.

Zie ook:
Verlies van 31,4 miljoen dollar
Poging om aandeelhouders af te kopen
Lichte terugval raambekledingsfabrikant
Overname levert Hunter Douglas meer variatie in aanbod
Toename van 16 procent
Zonnig eerste halfjaar voor zonweringsfabrikant
Tegenslag Hunter Douglas
Binnen enkele weken duidelijkheid
Raambekledingsfabrikant worstelt in Amerika


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >