Nieuws


28-01-2008 8:39


Beursorganisatoren zijn onverbeterlijke optimisten. Althans: naar buiten toe. Meer bezoekers dan een vorige editie leiden tot juichende verhalen. Wie denkt dat een dalend bezoekersaantal een mineurstemming veroorzaakt bij beursorganisatoren, heeft het mis. Vrijwel altijd zijn de afsluitende persberichten vol lof over van alles en nog wat. We herinneren ons nog de (overigens prachtige) beurs InterOffice, begin jaren negentig. Een uitgestorven beursvloer, mopperende standhouders en een lyrisch persbericht over de kwaliteit van de bezoekers. Die kwaliteit bleek overigens niet genoeg om de beurs in leven te houden. Met Intirio zal dat laatste wel loslopen. De beurs heeft een solide fundament gelegd de afgelopen jaren. Feit is wel dat het beursbezoek dit jaar is teruggelopen, na twee edities met forse groeicijfers.

 

En de beursorganisatie? Die is laaiend enthousiast. Als oorzaak van het dalende bezoekersaantal wordt het vervroegde tijdstip - en daardoor het samenvallen met veel andere beurzen genoemd. Niettemin spreekt beursdirecteur Patrick Geysels van een geslaagd evenement met 'tevreden deelnemers' en qua bezoekersaantallen de op een na beste Intirio van de voorbije 10 jaar.

De terugloop in vergelijking met 2007 zal naar verwachting rond de 5 procent bedragen. De groeicijfers in bezoekersaantallen van 2006 en 2007 waren 24 en 10 procent.

Intirio 2009 vindt plaats van 1-4 februari en dat is volgens de organisatie een beter moment op de internationale beurzenagenda.

22-01-2008 15:51


De Amsterdamse kunstbeurs Realisme 08 heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 8.400 mensen hebben de beurs aan de Piet Heinkade 12 bezocht. Dat betekent dat er van 16 tot en met 20 januari dertig procent meer bezoekers naar de Passenger Terminal Amsterdam kwamen, in vergelijking met 2007.

De bezoekers waardeerden de beurs met een rapportcijfer van gemiddeld 7,6. Dertig galerieën toonden op de beurs figuratieve en realistische kunst. Realisme 08 is dé kunstbeurs gewijd aan hedendaagse figuratieve kunst. De beurs biedt de liefhebber van figuratieve kunst de mogelijkheid in één bezoek de top van de Nederlandse galerieën gespecialiseerd in deze kunststroming te bezichtigen. De beurs wordt georganiseerd door Stichting FAIR, die garant staat voor de kwaliteit van het aanbod dankzij de medewerking van een deskundige selectiecommissie.

De beurs Realisme vond dit jaar voor het vijfde jaar plaats. Gerenommeerde Nederlandse en Belgische galerieën toonden er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Er is zowel werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, als van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft.
Realisme 09 vindt plaats van 14 tot en met 18 januari 2009.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >