Nieuws


29-09-2007 10:55


Floor-US introduceert twee systeemvloeren die voldoen aan de 10dB geluidsreductie. Het betreft de vernieuwde 'Linofloor' en de 'Finifloor'. Floor-US is onderdeel van Estillon, totaalaanbieder van ondertapijt, ondervloeren en tapijtaccessoires. Floor-US is het onderdeel van Estillon dat zich specifiek bezig houdt met de productie van systeem- en speciaalvloeren en zachtboard platen.

Finifloor is een sterk geluidsreducerende ondervloer (13dB), die bestaat uit zachtboard en MDF. Finifloor is snel en eenvoudig te leggen dankzij de voorgelijmde lip lasverbinding. Finifloor egaliseert oneffenheden, zodat een gladde ondervloer wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er maximale stabiliteit geboden. Met Finifloor wordt een optimale ondergrond gecreëerd voor vinyl.

Linofloor is de Floor-US ondervloer voor Linoleum en PVC en is eveneens een 10dB ondervloer. Linofloor is een tweezijdig systeem dat bestaat uit een bovenplaat en een onderplaat, elk voorzien van een interactieve lijm. De boven- en onderlaag bestaan uit hoogwaardig MDF, respectievelijk 4 en 3 millimeter, waarbij de onderlaag een extra egaliserende laag heeft van polystyreen XPS-schuim.

De verbeteringen betreffen met name het versterkte polystyreen XPS-schuim. Door de hoge indrukweerstand van dit schuim ontstaat een zeer stabiele vloer. Daarnaast zijn zowel het egaliserend als het isolerend vermogen toegenomen.

 

19-09-2007 21:56

Europarket 2008 kondigt zich veelbelovend aan: 7 maanden voor de beurs is reeds 80 procent van de oppervlakte ingenomen. Op 13, 14 en 15 april 2008 vindt in Kortrijk Xpo de vijfde editie van dit vakevenement plaats. Deze grootste gespecialiseerde vakbeurs voor de parketsector biedt een uitgebreid overzicht van parket, houten vloeren, fineerparket, laminaat, kurkvloeren, plinten, lijmen, oliën en lakken, onderhoudsproducten, materialen en machines en laat de talrijke bezoekers en exposanten kennis maken met de nieuwste producten, collecties en technologieën uit de branche.

Dat de Europese parketsector opnieuw volmondig 'ja' antwoordt op een deelname aan deze tweejaarlijkse manifestatie in de Benelux, bewijst het aantal exposanten die reeds tekenden voor hun deelname. Op minder dan 7 maanden voor de beurs bevestigt de organisatie dat ruim 80 procent van de beursoppervlakte ingenomen is. Tot vandaag hebben zich 130 standhouders uit dertien landen ingeschreven:

 

België: Abetech, Alvaket, Art/Deco Interieur, Basin Chemie, Berry Floor, BJ Parket, Bona, Bostik Belux, Brems Floors, Buggenhout-Vanderstraeten, Certis Benelux, Devomat Industries, Di Legno, Dumaplast,  Euro4, Flexura, Floor Forum, Frans Trap Houtimport, Gerko Parketindustrie, Gewa Parket, Gijsbrechts,  HDM, Herrebout-Vermander, Hesse Center,  Hoebeek, Holz Bois, Houtbedrijf Helsen, ITS SA, Kerkhofs Houtbedrijf, Lamett, Litubel, Miva Parket, Mapei Benelux, Mapo Group, Muylle Facon, Livink Floor by OostroWood Impex, Oosterlinck, Par-Ky, Pergo, PI Import, Pregis, Prowood, Quadrowood, Raekelboom, Rectavit, Robinson Lumber Company, Roseraie, Rudy Dekeyser Wood Industry, Sika, Sindrila, Soudal, Spea, T&G Wood International, Tooltechnic Systems Festool, Ufloor Systems, Unilin Flooring, Van Hardeveld Vloeren, Vanrobaeys, V33, Wijnen Unisteam, Woodplanet, Zamma Europe.

China: AC Wood Company, Alpha Floors China.

Denemarken: WoodCare Denmark.

Duitsland: Berger-Seidle, Boen Parkett, Carl Prinz, Esign Software, Ewifoam E. Wicklein, Holzwerk Otger Terhürne, Janser, Kronotex Fussboden, Mako, Meisterwerke Schulte, Osmo Holz und Color, Parador, Proline Profil System, Sörnsen Holzleisten.

Frankrijk: Blanchon, Colman, Huot Parquets, Panaget, Design Parquet, PPG Industries France.
Ierland: Tramex.
Italië: Chimiver Panseri, Dismac SNC, Italkem, Kerakoll SLC Division, Spaziotre, Vermeister.
Luxemburg: Vetedy Luxembourg.
Maleisië: BKB Hevea Products.
Nederland: Albers Parketgroothandel, Arrow Wood, Beter Hout Parket Producent, Chapel Trading International, Danpoort Nederland, De Jong Klapcarroussel, Fetim Professional, Flamingo Parket, Floor & Panel Finishing, Forinn, Henkel Nederland, Hertog Vloeren, H&W Finishing, Imbema Kunststofchemie, Inpa Parketvloeren, Lecol Chemie, MJD Parket, Moso International, Multi Top Floor, Overmat Industries, Parket Point, Plinten en Profielen Centrale, Renotec Duo, Roommade, Royalplint, Unifloor Underlay Systems Ursa Paint, Von Hebel Biezen, Woodpecker.
Spanje: Faus Group, Insca STP.
Groot-Brittannië: Flexel International.
Zweden: AB Gustav Kähr, Parquets Marty.

Net zoals bij de vorige edities, profileert Europarket zich niet alleen in de Benelux, maar ook op Europees niveau blijkt de impact van deze vakbeurs. Daarnaast wordt het belang van Europarket niet alleen geïllustreerd door het aantal exposanten, maar ook het feit dat heel wat Europese marktleiders hun deelname bevestigd hebben, benadrukt dat deze internationale ontmoetingsplaats voor de parketsector hoog ingeschat wordt. De beursbezoekers, afkomstig uit alle hoeken van Europa, zullen kunnen proeven van gespecialiseerde en vernieuwende producten aangeboden door fabrikanten en parkethandelaars afkomstig uit geheel Europa.

Om tegemoet te komen aan de vraag van zowel exposanten als bezoekers van de vorige editie voor meer branchegerichte randactiviteiten, werd gekozen voor het organiseren van een wedstrijd die het meest innovatieve product bekroont. Tegelijk zullen bezoekers en exposanten de gelegenheid krijgen om gespecialiseerde informatie rond vooraf bepaalde thema's te verkrijgen tijdens 'parketconsultaties'. Tenslotte moeten internationale parketlegdemonstraties zorgen voor sfeer en ambiance op de beursvloer.

Innovation Awards Europarket 2008: de deelnemers van de beurs krijgen de kans om op het noviteitenplatform nieuwigheden te presenteren en een prijs voor het meest vernieuwende product in de wacht te slepen. Tijdens de beurs worden alle goedgekeurde nieuwe producten tentoongesteld op een centrale plaats. Een professionele jury zal de meeste vernieuwende producten bekronen met één gouden, één zilveren en één bronzen award. Bovendien krijgen ook de bezoekers van zondag en maandag de kans om een publieksprijs toe te kennen. De winnaars worden bekend gemaakt op maandagavond 14 april.

Parketlegdemonstraties: zes landenteams samengesteld uit drie parketleggers zullen hun kenmerkende nationale technieken demonstreren via het leggen van parket (zondag), het schuren en afwerken van parket (maandag), het leggen van patronen in laminaat (dinsdag) en het bekleden van trappen (dagelijks). De nadruk ligt op de verscheidenheid in technieken die eigen zijn aan elk deelnemend land en niet op het wedstrijdgebeuren. Bovendien kijken bezoekers en exposanten van op een catwalk van parket naar de verschillende teams. De materialen en machines die gebruikt worden tijdens de demonstraties zijn afkomstig van de exposanten.

Parketconsultaties: actuele thema's en nieuwe tendensen worden toegelicht tijdens parketconsultaties op de beursvloer. In plaats van traditionele seminaries, waarbij de bezoeker gebonden is aan dag en uur, zal hij zich kunnen informeren wanneer hij dat zelf wil. Op een centrale stand met consultatieruimtes behandelen een aantal vakspecialisten vernieuwende en vooraf bepaalde thema's.

De komende editie van Europarket krijgt opnieuw steun van het Belgische Proparket en de Nederlandse Alliance van Parketfabrikanten en Importeurs. Dankzij het gespecialiseerde totaalconcept, de aanwezigheid van internationale exposanten en de talrijke randmanifestaties heeft deze internationale ontmoetingsplaats voor de parketbranche het in zich om het succes van de vorige edities te overtreffen.

 

 

 

17-09-2007 8:29

Balta Rugs, de karpetten-divisie van de Balta-groep, heeft zijn nieuwe internationale showroom in het Belgische Sint-Baafs-Vijve in gebruik genomen. Het deco-centrum van 350 vierkante meter biedt een moderne en stijlvolle omgeving.


Balta Rugs beschikt al langer over een showroom in Sint-Baafs-Vijve, maar die was te klein geworden en bood te beperkte mogelijkheden. Daarom besliste het bedrijf om de beschikbare ruimte fors uit te breiden, volledig te moderniseren en uit te rusten met metalen displays waarbinnen de karpetten worden uitgestald. Er werd gekozen voor een stijlvolle minimalistisch look met een sobere strakke vormgeving en kleuren. Veel aandacht werd besteed aan de keuze van de juiste belichting. De nieuwe state-of-the-art showruimte is ook voorzien van alle mogelijke verlichting en multimediamogelijkheden zoals het volgen van presentaties of projecteren van sfeerfoto's.

 

"Interieurtrends veranderen aan een snel tempo. Europese consumenten worden bovendien steeds kritischer en weten precies wat ze willen. Daarom bieden wij in deze nieuwe showroom een breed gamma karpetten aan in verschillende materialen, waaronder polypropyleen ('Berclon' en 'Softline'-collectie) en acryl (de nieuwe 'Line A'-collectie)", aldus Geert Vanden Bossche, marketingdirecteur van de Balta Group. Voor de collecties in wol ('Pure') en heatset polypropyleen ('B-Tron'), beschikt Balta Rugs over een afzonderlijke showroom in Avelgem.

"Onze nieuwe showroom zal onze klanten, gespecialiseerde decoratiewinkels en -retailers, vooral helpen om al onze collecties in detail te kunnen bekijken en overal de nodige achtergrond te krijgen. Op die manier kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen en korter op de bal spelen."

De nieuwe demoruimte sluit aan bij de logistieke en productiestrategie van Balta Rugs, die is gericht op korte levertijden en ook mogelijkheden biedt voor de levering van kleinere hoeveelheden. Klanten kunnen in Sint-Baafs Vijve tegelijk de demoruimte bezoeken, een kijkje nemen bij de productie en ter plaatse bestellingen en levertijden afspreken.

 

13-09-2007 8:23

 

Luxaflex maakt melding van een nieuwe website: Luxaflex.nl. Deze interactieve website bevat talrijke nieuwe foto's, die worden gecombineerd met productinformatie, hulpmiddelen en adviezen.

 

Peter van der Harst, Europees Brand Manager voor Luxaflex legt uit: "Onze vernieuwde website voorziet consumenten van pakkende foto's, heldere productinformatie en een uitnodigende set hulpmiddelen waarmee ze zelf kunnen bepalen welke Luxaflex-producten het beste bij hun lifestyle passen."

 

De nieuwe website heeft een interactieve en inspirerende mood board functie. Hiermee kan men een eigen persoonlijke stijl bepalen en zich laten ‘leiden' bij het creëren van eigen interieurideeën in een professioneel mood board, precies zoals interieurontwerpers dat aan hun klanten presenteren.

 

Voor elke kamer kiest men simpelweg de kleuren, stoffen, meubelen en kunstwerken die persoonlijkheid en stijl weerspiegelen. Combineer de gekozen foto's met een favoriete stijl in raambekleding en met één klik worden alle keuzes omgezet in een persoonlijk mood board. Vervolgens kan men het mood board afdrukken en meenemen naar de dichtstbijzijnde Luxaflex showroom om aan professionele adviseurs te laten zien. Zij zullen vervolgens assisteren bij de definitieve selectie van de raambekledingsproducten en de ideeën omzetten naar werkelijkheid. Het voltooide mood board kan ook per e-mail worden verzonden. "Maar ook alleen het bekijken van de honderden stijlen in raambekleding en interieurontwerpen in de fotogalerie geeft veel plezier en inspiratie. In de uitgebreide fotobibliotheek kan men zoeken op ruimte, kleur, interieurstijl of productcategorie", aldus Van der Harst.

 

Wanneer men zoekt naar raambekleding, maar niet weet waar te beginnen, kan de online productadviseur helpen bij het oplossen van specifieke problemen of het verfijnen van ideeën. Beantwoord een aantal vragen en de website zal de juiste opties aanbevelen. Wanneer men eenmaal het gewenste soort jaloezie of shade heeft gevonden, vindt men op de Luxaflex.nl productpagina de details van alle stijlen, kleuren, stoffen, materialen en afwerkingopties die bij het gekozen product horen. Hier kan men ook zien hoeveel zonwering, lichtregeling en privacy de gekozen jaloezie of shade kan bieden.

 

Luxaflex.nl geeft relevante informatie over elk product zonder te gebruiker te overstelpen met overbodige technische details. Een service voor het kiezen van raambekleding, vóórdat men naar de dichtstbijzijnde Luxaflex speciaalzaak wordt geleid via de online showroomzoeker, die simpelweg gebruik maakt van een postcode.

Bovendien geeft de nieuwe Luxaflex website advies voor het reinigen van  raambekleding en installatie-instructies en hij attendeert op nieuwe producten in de collectie.

http://www.luxaflex.nl/

12-09-2007 13:55


De Nederlandse tapijtindustrie moet zijn imago verbeteren en een sterk merkenbeleid voeren. Dat is één van de aanbevelingen van de Vakgroep Strategie en Omgeving van de RSM Erasmus University om de bedrijfstak weer op de kaart te zetten.

De groep deed onderzoek naar de Nederlandse tapijtindustrie in opdracht van de Rabobank. Nog steeds behoort de Nederlandse tapijtindustrie tot de belangrijkste van de wereld. Met een jaarlijkse productie van meer dan 170 miljoen vierkante meter neemt Nederland na de VS en België de derde plaats in. Ook de kwaliteit van Nederlands tapijt staat internationaal in hoog aanzien. Desondanks daalde de vraag de laatste jaren, zowel op de buiten- als de binnenlandse afzetmarkten. Van de totale productie is 85 procent bestemd voor de export, die vooral gericht is op West-Europa en Groot-Brittannië en Duitsland in het bijzonder.

Vooral de toenemende populariteit van stenen, houten en met name laminaatvloeren heeft bijgedragen aan de afzetdaling. Ook de economisch mindere jaren en de concurrentie met België hadden een negatief effect op de afzet. Voor de toekomst geldt vooral de concurrentie uit Egypte, China, India en Turkije als bedreiging. RSM Erasmus University adviseert de Nederlandse tapijtindustrie om te zoeken naar andere afzetmarkten en te investeren in productontwikkeling, innovatie en samenwerking.

(Bron: Mobilia Vloeren)


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >