Nieuws


24-08-2007 15:16


Vanochtend vond in Amsterdam de internationale presentatie plaats van de designvloerbedekkinglijn 'Ulf Moritz by Vorwerk', ontworpen door de Duits/Amsterdamse designer Ulf Moritz.

"Dit is een smaakvolle lijn met prachtige kleuren die Vorwerk definitief een volwaardige positie biedt als interessante internationale speler", aldus de ontwerper over zijn creatie. "Met de nieuwe lijn wil ik bewerkstelligen dat mensen in een ruimte niet alleen meer aandacht hebben voor de wanden en het plafond, maar ook voor de vloer."

De nieuwe lijn is zowel toepasbaar in de woon- als in de projectsituatie, benadrukt de Nederlandse Vorwerk-importeur Michiel Mommersteeg. "In reactie op de investering in een nieuwe collectie, zullen ook wij onze organisatie gaan uitbouwen", aldus de importeur. "Vorwerk zal in de toekomst prominenter op de Nederlandse markt gaan opereren."
  
17-08-2007 15:47


Forbo Flooring Systems, fabrikant van onder andere 'Marmoleum' vloeren, kondigt een wereldwijde campagne aan waarin het bedrijf 50 eurocent doneert aan het WNF voor iedere vierkante meter die is aangeschaft uit een selectie van negen groene Marmoleum kleuren.

“Dit project sluit helemaal aan bij onze missie ‘creating better environments’ en onderstreept nog eens onze inzet voor een beter milieu,” aldus Frank van der Velde, general manager sales & marketing Benelux van Forbo. “En we denken dat dit initiatief een duidelijke en doeltreffende manier is om een steentje bij te dragen.” De campagne loopt tot juni 2008.

Zorg voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid zijn sinds de oprichting van het bedrijf een kernwaarde van Forbo Flooring. De Forbo-producten 'Marmoleum' en 'Artoleum' worden vervaardigd van natuurlijke en duurzame grondstoffen die worden gewonnen in een gecontroleerde omgeving: lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalksteen, jute en milieuvriendelijke pigmenten. Deze materialen worden verwerkt in een energiezuinig proces.
17-08-2007 15:36


InterfaceFlor gaat op de artistieke toer. De vloerbedekkingaanbieder introduceert met SignatureWorks is een collectie tegeltapijt die speciaal is ontwikkeld voor architecten en designers met inspiratie. De collectie bestaat uit drie concepten die op vrijdag 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven worden gelanceerd.

Met de ‘limited edition’ van SignatureWorks kunnen architecten en ontwerpers hun eigen signatuur geven aan modulaire vloerbedekkingen. De eerste dessins zijn ontworpen door de Deense architect Niels Peter Flint en omvatten drie innovatieve design concepten: 'Paint-On', 'Collage' en 'Digital'. Deze ontwerpen creëren volgens de aanbieder een geheel nieuw vloerconcept in combinatie met bestaande producten uit de InterfaceFlor-collectie.
“De ontwerpmethoden van deze producten zorgen ervoor dat we onze creatieve ziel er in kunnen leggen. Het is een uitdaging om van binnenuit te creëren,” vertelt Niels Peter Flint, oprichter en Creative Director van Experience Design Lab. 

Het 'Paint-On concept' bestaat uit vijf dessins die ontworpen zijn door het toepassen van de ‘splash-on’ techniek, waarbij de ontwerper verf gooit op witte tapijttegels. De techniek stamt uit het oude China waar Boeddhistische monniken de ‘splash-on’ techniek gebruikten om te mediteren en zich te verzetten tegen keizer Cha’an. Deze artistieke techniek geeft de vrijheid gedachten uit het onderbewustzijn te visualiseren door middel van energie-explosies. 

Het 'Collage concept' bestaat uit twee dessins waarbij architecten en ontwerpers de mogelijkheid krijgen om een combinatie van digitale en traditionele beelden op tegeltapijt over te brengen. 

'Digital' bestaat uit één concept waarbij architecten en ontwerpers online een digitaal ontwerp kunnen maken. Dit concept wordt geïntroduceerd als onderdeel van de InterfaceFLOR website, waarbij ook de ontwerpen van anderen kunnen worden bekeken. In heel Europa wordt SignatureWorks en de design-concepten Paint-on, Digital en Collage via een serie evenementen gelanceerd.

De eerste designs van SignatureWorks zijn ontwikkeld door Experience Design Lab (EXDL), het bedrijf van de Deense ontwerper en architect Niels Peter Flint.
14-08-2007 8:55


Carpetright heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van het boekjaar met 16,7 procent zien stijgen. In Groot Brittannië zorgde vooral het aangekochte Storeys voor de omzetgroei.

Carpetright heeft 650 winkels in Europa, waarvan 543 in Groot Brittannië en Ierland, 28 in België, 75 in Nederland en zeven in Polen. In Groot Brittannië en Ierland groeide de omzet met 16,6 procent; dit werd voornamelijk bereikt met de aangekochte winkelketen Storeys. Bij een gelijk aantal verkooppunten zou de omzet met 2,4 procent zijn gestegen.

In de Benelux is eveneens sprake van een autonome groei in omzet en wel met 13,4 procent. Totaal groeide op het Europese vasteland de omzet met 15,6 procent.

02-08-2007 8:28


Hans van den Berg heeft de leiding gekregen over Enia Carpets Benelux. Hij is de opvolger van Wil Stafhorst, die met pensioen gaat,

 

Hans van den Berg (48) nam eerder voor Enia het tapijtmerk Bonaparte onder handen en bezorgde het merk een ingrijpende restyling. Vijf jaar geleden werd hij verkoopleider in de Benlux. Hij heeft nu als general manager de taak om de leidende positie van Enia Carpets in het hoogwaardige segment verder uit te bouwen.

De businessunit Frankrijk/Spanje/Internationaal komt in handen van Benoit Linglet. In Frankrijk gaat Gérard Lalonde van de Enia Groep met pensioen. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Tapisom naaldvilt en Tecsom tapijttegels. Hij voerde de overgang van Tarkett naar Enia uit. Lalonde wordt opgevolgd door Benoit Linglet (45) die verantwoordelijkheid was voor de ontwikkeling van Sedan tot één van de modernste productielocaties voor projecttapijt in Europa.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >