Nieuws


18-07-2007 9:19

 


Balta Contract, de divisie kamerbreed tapijt van Balta Group voor de bedrijfsmarkt, introduceert onder de merknaam Rodeo AB een nieuwe erg robuuste lussenpool-kwaliteit. Rodeo AB kan zowat overal worden geplaatst, zoals in hotels, bioscopen, kantoren en openbare ruimtes.

De ontwikkeling van Rodeo AB gebeurde in nauw overleg met een aantal klanten. Zo is er volgens de firma een antwoord gekomen op de groeiende vraag naar aantrekkelijk en hoogkwalitatief lussenpool-vasttapijt.
Rodeo AB is geschikt voor zwaar projectgebruik, klasse 33, en voldoet aan de nieuwe Europese brandnorm.

De Balta Groep is wereldleider in interieurinrichting. Het bedrijf ontwerp marktgerichte en creatieve collecties, waaronder karpetten, kamerbreed tapijt en laminaatparket. Voor meer informatie: www.baltagroup.com .

10-07-2007 13:22

 

 

De raad van bestuur van de Enia Carpet Group AG heeft Carsten Freund (43) tot nieuwe Chief Financial Officer van de Enia Carpet Groep benoemd. Daarmee wordt het groepsmanagement, met het oog op de sterk gegroeide ondernemingsgroep, versterkt.

 

De omzet van Enia is in 2006 met 61% gestegen. Een groot deel daarvan was te danken aan de vorig jaar van Tarkett overgenomen divisie projecttapijt met als hoofdproducten tapijttegels (TecsomTM) en naaldvilt (TapisomTM). Voor dit jaar wordt een omzetstijging van meer dan 30 % verwacht.

Op basis van de grote groei van de Enia Carpet groep zijn ook de managementstructuren aangepast. Met Carsten Freund kon iemand worden aangetrokken die het hele gebied van financiën en bedrijfsadministratie, inclusief ondernemingsleiding, mede door zijn ervaring bij internationale middelgrote tot grote ondernemingen uitstekend beheerst. Freund komt uit Duitsland, waar hij ook zijn universitaire handelsstudie heeft afgesloten, en woont sinds vier jaar in Zwitserland.

Manfred Kirchherr, die deze functie tot nu toe naast zijn taak als algemeen directeur van de Duitse vestiging uitvoerde, kan zich nu geheel op dit laatste concentreren. Na de geslaagde expansie naar Oost-Europa en de overname van de divisie projecttapijt van Tarkett in het afgelopen jaar staan in 2007 de integratie van de verschillende delen van de onderneming en – zeer belangrijk – de marketing van het hele palet van mogelijkheden in alle landen op de voorgrond.

09-07-2007 9:50


Tecnospace.com, actief in design scheidingswanden, neemt branchegenoot Debaere over.

"Deze overname past volledig in onze groeistrategie van complementariteit. Op deze manier kunnen we ook aan de vraag naar specifieke projecten beantwoorden", aldus Steve Symons, afgevaardigd bestuurder bij het Belgische TecnoSpace. "Verdere overnames in de branche zijn gepland voor de komende 3 jaar", zegt Alexandre Stoop, CFO van TecnoSpace.
06-07-2007 9:39

B & C Products in Nunspeet produceert binnenkort haar 25 miljoenste rolgordijn. In 1971 begon het bedrijf met de verkoop van een houten rolstok met losse stof, de voorloper van het huidige rolgordijn. “Binnenkort verwachten we ons 25 miljoenste rolgordijn te produceren”, aldus B&C-directeur Jaap Zandbergen. Op 19 juli wordt dit feit gevierd met een feestelijke bijeenkomst in Nunspeet.
03-07-2007 13:41


The Best Wood Company, leverancier van brede massieve FSC-vloerdelen in Europees eiken, inlands douglas en inlands grenen, breidt haar collectie uit met een zestal tropische houtsoorten die afkomstig zijn uit Bolivia. De houtsoorten met exotische namen als cabeza de mono, morado, ajuinau, taraza amarillo, tajibo en curupáu, zijn zeer exclusief en geven de vloer een luxueuze uitstraling.

De variatie tussen de verschillende houtsoorten is groot: zij varieert in kleur (van licht tot donker) en in tekening (van rustig tot sterk gevlamd). In tegenstelling tot de massieve vloerdelen van The Best Wood Company hebben deze tropische soorten een andere opbouw: zij bestaan uit een FSC-gecertificeerde toplaag van 6 millimeter dik. Deze toplaag is gelijmd op een 15 millimeter dikke berkenmultiplex laag. De vloeren zijn vooraf behandeld met een slijtvaste matte lak. Door deze opbouw zijn deze samengestelde vloeren uitermate geschikt om zwevend te leggen in appartementen.

www.thebestwoodcompany.nl

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >