Nieuws


29-05-2007 9:01

 

Waarom zou je als bedrijf eigenlijk geen gebruik maken van de vele mogelijkheden die het internet te bieden heeft? Met die gedachte in het achterhoofd zette de Deense stoffenfabrikant een promotiefilmpje op YouTube. Of het filmpje over de beursdeelname van Kvadrat aan de Salone del Mobile in Milaan een wereldwijde hit wordt valt overigens nog te bezien.

Het Kvadrat-filmpje is te vinden via http://www.youtube.com/watch?v=3hdLA9oTmp4


25-05-2007 9:42


Silent Gliss Duitsland heeft een nieuwe directeur: Urs Stieger. De van Nestlé afkomstige Stieger wil het potentieel van Duitsland verder benutten en richt zich daarnaast op zich openbrekende markten als Rusland, Polen en Tsjechië.

 

 

14-05-2007 11:32

 

Zondag 4 november tot en met dinsdag 6 november 2007 vormt de Peelhal van de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch het decor voor de vakbeurs 'Stofferen & Wonen 2007'. De beurs is in nauwe samenspraak met een adviescommissie, bestaande uit een representatieve groep professionals uit de branche, tot stand gekomen.

 


Met een totaalconcept van meubelstoffen, gordijnstoffen en zachte vloerbedekking, biedt Stofferen & Wonen 2007 leveranciers binnen de sector woonmode een zakelijk platform, waar producten op een gerichte manier aan het vakpubliek kunnen worden gepresenteerd . Stofferen & Wonen 2007 richt zich op vakbezoekers afkomstig uit de (her)stofferingsbranche, woninginrichting, interieurspeciaalzaken, interieurstyling en gerelateerde branches, waaronder autobekleders en jachtbouwers.

 


Het beursprogramma biedt de bezoeker, naast een representatief aanbod van producten en diensten op het gebied van woning- en meubel(her)stoffering, een gevarieerd randprogramma waarbij ambachtelijkheid, innovatie, tradities, trends, materialen en technieken centraal staan. Met het interactieve beursconcept creëert Stofferen & Wonen 2007 een doelgericht medium voor professionals die betrokken zijn bij stofferen, in de ruimste zin des woords.

 


De organisatie van Stofferen & Wonen 2007  is in handen van Protex.

 

 

13-05-2007 18:53
 

Het vorig jaar gelanceerde concept Decosit Brussels, waarbij de voorheen afzonderlijk van elkaar georganiseerde vakbeurzen Decosit en DecoContract onder één gemeenschappelijke noemer werden gebracht, blijkt de goedkeuring weg te dragen van zowel bezoekers als exposanten. De editie 2007, die van 8 tot en met 11 september zal plaatsvinden in Brussels Expo gaat dan ook op de nieuw ingeslagen weg verder.

Decosit Brussels is gericht op zowel de residentiële als de contractmarkt. Het evenement profileert zich in feite als één geheel van gespecialiseerde vakbeurzen, die onderling nauw bij elkaar aansluiten en waarbij het onderscheid gemaakt wordt door hun productengamma. De driehonderd exposanten van Decosit vormen met hun collecties meubel- en decostoffen de hoofdmoot van het totale bestand. Daarbij aansluitend tonen zeventig producenten van raam- en muurbekleding op DecoContract hun specifieke nieuwe kwaliteiten met speciale aandacht voor het hospitality gebeuren.


Voor het eerst nemen binnen het kader van Decotec, waar de spots gericht zijn op innovatieve materialen en technieken, een tiental exposanten deel. Het aanbod van Decosit Brussels wordt afgerond door honderd ontwerpers/designers op Indigo Home Edition, toegespitst op textielcreaties voor interieurdecoratie, en een twintigtal garenfabrikanten, die onder de vlag Expofil Deco aanwezig zijn.

 

Decosit Brussels 2007 geeft aldus onderdak aan vijfhonderd exposanten, die 50.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte innemen, gespreid over vijf hallen: de ‘commerciële' hallen 6, 7, 9 en 11 en een ‘inspiratieve' hal, die de naam ‘Palace # 12' meekreeg (een verwijzing naar het hoofdthema van de Decosit Trends '08-‘09 dat ‘Crystal Palace' gedoopt werd en naar de praktijk van Brussels Expo om van ‘paleizen'in plaats van ‘hallen' te spreken).

 

In 2006 kreeg de beurs 12.300 bezoekers van 4.100 bedrijven - groothandelaars en invoerders, winkelketens, zitmeubelfabrikanten, interieurarchitecten en designers - uit honderd landen over de vloer.

 

Met het trendproject Crystal Palace wil Decosit Brussels zelf een extra impuls geven op het vlak van creativiteit. Palace #12 focust dit jaar visueel sterker op de stalenbanken, waardoor het eigenlijke product meer aandacht krijgt. Het Decotec-project van zijn kant wil het gebruik en de ontwikkeling stimuleren van vernieuwende materialen en technieken in interieurdecoratie. Daarbij gaat de aandacht in de eerste plaats naar textiel, maar is er ook plaats voor andere materialen, zowel van exposanten als van niet-exposanten. In de geest van het Decotec-initiatief wordt er een model ‘seniorie' gebouwd, die volgens de organisatie zowel qua producten als qua bekledingsmaterialen bijzonder innoverend zal zijn. De realisatie ervan is gebaseerd op een Europese studie rond ‘Comfort' in opdracht van acht bedrijven en vier onderzoekscentra met als doel systemen te zoeken om ouderen toe te laten langer in hun eigen huis te blijven.

 

Decosit biedt nog andere projecten en initiatieven. Zo is er ‘Trevira Palace', waar naast veiligheid ook design, comfort, esthetiek en innovatie centraal staan. Simone Michele tekent voor het centraal ontmoetingspunt waarvoor de inspiratie dit keer komt van de ‘klok' uit een stationswachtzaal. De hotelkamers worden gerealiseerd door onder andere Swarovski en aangevuld door een Frans en Spaans geïnspireerde kamer. Tenslotte vindt de bezoeker in Palace #12 ook nog de ‘Fast 'n Fresh Bistro', de Press Corner, kan hij er magazines en trendcahiers doorkijken of kopen, on-line gaan, afspraken maken of simpel relaxen.

 

Nadere informatie: www.decosit.com

 

09-05-2007 14:30

 

De Vescom Groep, producent van wandbekleding en interieurstoffen, voert gesprekken met Hunter Douglas over de overname van De Ploeg.

De Ploeg ontwerpt en produceert gordijn- en meubelstoffenmet name voor de Nederlandse en Belgische consumentenmarkt.  

Hunter Douglas wil het merk toevoegen aan de collectie van dochteronderneming Artex.

 

Partijen verwachten de onderhandelingen binnen op korte termijn af te kunnen ronden.

De stoffen van De Ploeg zullen in de toekomst in opdracht van Artex worden geproduceerd bij Gerns & Gahler, een Duitse dochteronderneming van Vescom Groep. De weverij van De Ploeg in Bergeijk kan al enkele jaren niet meer winstgevend produceren door sterk toegenomen productiekosten en concurrentie van goedkopere importproducten.

Van de ruim 50 medewerkers van De Ploeg kunnen er 23 overstappen naar Artex in Aarle Rixtel. Voor de 29 productiemedewerkers is werkgelegenheid bij Gerns & Gahler in Duitsland. Medewerkers die niet overgeplaatst willen worden naar Duitsland, kunnen gebruik maken van een sociaal plan.

(Bron: Financieel Dagblad)

01-05-2007 10:25


Balta Broadloom, de divisie kamerbreed tapijt van de groep Balta, heeft 'Carpet Couture', zijn collectie halfkamgaren kamerbreed tapijt, onlangs uitgebreid met nieuwe gamma's. De collectie telt nu vier verschillende kwaliteiten: ‘Gianni’, ‘Donatella’, ‘Wool Supreme’ en ‘Wool Velvet’. Dit tapijt dankt zijn exclusieve karakter aan het gebruik van de fijnste wolsoorten en een specifieke spintechnologie. Het garen is buitengewoon sterk en elastisch maar veel zachter dan de meeste getwijnde wol. Vanwege de nieuwe collectie heeft de fabriek in Turkije, Balta Orient, haar personeelsbestand uitgebreid om de vraag te kunnen volgen.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >