Nieuws


27-04-2007 19:42


Het i+i centre in Delft organiseert in 2007 lezingen, passend in het thema gezondheid, comfort en milieu in gebouwen kortom: 'gezonde gebouwen'. Op dinsdag 15 mei staat er een informatieve lezing gepland over het onderwerp: 'Akoestisch Comfort: bescherming tegen extern geproduceerd ongewenst geluid'.

De kwaliteit van de werkomgeving wordt zowel bepaald door het ontwerp van een gebouw als door de installatie. Men moet het effect van het fysieke interieur op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de gebruiker vaststellen, om tot een voor de gebruiker gezond gebouw te komen met minimale energiegebruik. Om het akoestisch comfort in een gebouw te bereiken moet men rekening houden met de geluidabsorptie en overlangs-isolatie bij/van plafonds en wanden.

De eerste spreker tijdens de informatieve bijeenkomst zal Renz van Luxemburg zijn, die werkzaam is bij LeVe Acoustics en de Technische Universiteit Eindhoven. Hij zal spreken over de aspecten gezondheid comfort en milieu, die samenhangen met de akoestische kwaliteit van een werkomgeving. Deze moet afgestemd zijn op de feitelijke taakuitvoering. Hinderlijke en storende geluiden, zoals verkeerslawaai en lawaai van technische installaties etc, moeten voorkomen worden. Ook activiteiten van een werknemer mogen die van een andere werknemer niet verstoren. Denk hierbij aan telefoongesprekken of intensieve discussies. Afhankelijk van de ruimte moet een zekere mate van privacy gegarandeerd zijn. Dit impliceert dat alle bouwkundige maatregelen op elkaar afgestemd moeten zijn: van geluidwering van de gevel en de binnenwanden tot de afwerking en inrichting van de ruimte. In de literatuur worden hiervoor criteria gegeven. Maar wat betekenen deze voor de praktijk en hoe ga je er mee om?
Renz van Luxemburg is directeur van LeVel Acoustics, dat is gehuisvest in het Laboratorium voor Akoestiek van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij ook principal consultant bij DHV. Van Luxemburg heeft een lange ervaring in zaal- en bouwakoestische projecten in binnen- en buitenland.

Als tweede spreker komt Mariëlle Klijn van Saint-Gobain Ecophon aan het woord. Zij zal ingaan op het onderwerp akoestiek in moderne onderwijsgebouwen. Welke gevolgen hebben geluidniveau en een slechte verstaanbaarheid op de prestaties van leerlingen en/of de stress bij leraren? Deze onderwerpen resulteerden tot de meest recente studie van het ISF (Instituut voor Interdisciplinair Onderwijsonderzoek van de Universiteit van Bremen) in samenwerking met Ecophon over 'Akoestische ergonomie van de school'.

Mariëlle Klijn is werkzaam bij Saint-Gobain Ecophon in de functie van concept developer. Zij maakt mensen bewust van het belang van een goed binnenklimaat in de werk- en leeromgeving, waarbij de nadruk ligt op akoestiek.

Inschrijven voor deze lezingen kan telefonisch (015 - 2153717) of via info@iandi.nl. De toegang is gratis. Aanvang: 14.30 uur. Adresgegevens en een routebeschrijving zijn te vinden op www.iandi.nl

17-04-2007 10:25

 

De verkoop van de Tapijtfabriek Desseaux aan NPM Capital is rond. Tegen deze verkoop door Armstrong World Industries zijn in Europa geen bezwaren geuit. Stef Kranendijk is de nieuwe CEO, terwijl directeur Ton Raaphorst zijn carrière voortzet bij Armstrong Floor Products Europe.

Armstrong stelt in een verklaring dat de verkoop geen noemenswaardige winst of verlies zal opleveren. Het bedrijf blijft eigenaar van de onderdelen die naaldvilt voor de kantorenmarkt, tapijt voor de automobielindustrie en indoor sportvloeren maken in Europa. Armstrong produceert in Europa ook linoleum en vinyl. Armstrong verwierf Desseaux in 1998.


Tapijtfabriek H. Desseaux concentreert zich onder leiding van NPM Capital, onderdeel van SHV Holdings, op de productie en de verkoop van tegeltapijt en kamerbreed tapijt voor commercieel en particulier gebruik, alsmede kunstgras voor sporttoepassingen. De merknamen zijn Desso en Bergoss voor tapijt en Desso DLW Sports Systems en GrassMaster voor kunstgras. Bij de drie fabrieken in België en Nederland en op het hoofdkantoor in Waalwijk werken ongeveer 1000 medewerkers. De omzet bedroeg in 2006 circa 200 miljoen euro.(bron: woonspot).

13-04-2007 16:13


Het werk van de internationale textieldesigner Ulf Moritz is binnenkort te zien in Tilburg. Van zaterdag 28 april tot en met zondag 9 september wordt in het Textielmuseum aldaar een expositie gehouden van het werk van Moritz (1939).

Moritz is in de inrichtingssector onder meer bekend vanwege zijn werkzaamheden voor de internationale vloerenbeurs Domotex in Hannover. Daar verzorgde hij de afgelopen jaren de inrichting van het trendoverzicht 'Floorforum'.
13-04-2007 8:52


Binnenkort is het mogelijk Marcel Wanders te vloeren. De bekende designer ontwierp voor fabrikant Colorline de zogenoemde 'World Carpets Collection'. De carpetten zijn bedoeld voor toepassing in het projectbereik.

 

De designliefheber kan kiezen uit 7 dessins, 17 kleuren en 4 materialen. Deze kunnen naar hartelust met elkaar gecombineerd worden.
"Marcel Wanders heeft zich laten inspireren door locale patronen van over de hele wereld en deze samengebracht in een unieke serie vloerbedekking", aldus een woordvoerder van Colorline. "U kunt kiezen uit verschillende patronen en kleurcombinaties waarmee u op eenvoudige wijze een prachtige designvloer creëert."

 

De World Carpets Collection wordt gepresenteerd op de Salone del MObile in Milaan. deze beurs vindt plaats van 18 tot en met 23 april.

 

12-04-2007 10:29


Ton Raaphorst treedt terug als directeur van Tapijtfabriek H. Desseaux N.V. (Desso) bij verkoop van Desso aan NPM Capital.

Hij zal zijn carrière voortzetten als Vice President Sales en Marketing Europe bij Armstrong Floor Products en daar zal hij zich met name richten op de verdere uitbouw van linoleum en vinyl vloerbedekking voor Armstrong op de Europese markt.
06-04-2007 10:11


We meldden het al eerder op deze site: Armstrong World Industries is van zins tapijtfabriek H. Desseaux te verkopen aan de Nederlandse investeerder NPM Capital. Naar deze week bekend werd zal bij de geplande overname Desso-directeur Ton Raaphorst terugtreden. Hij zal zijn carrière voortzetten als Vice President Sales en Marketing Europe bij Armstrong Floor Products. Raaphorst zal zich met name gaan richten op de verdere uitbouw van Linoleum en Vinyl vloerbedekking voor Armstrong op de Europese markt.
05-04-2007 8:57

De internationale Forbo Groep, producent en leverancier van vloerbedekkingen, lijmen en transportbanden, brengt eenheid in zijn merkenstrategie. Hiermee kiest het bedrijf voor één overkoepelend merk, waarin de drie kernactiviteiten zijn ondergebracht. Het betreft vloerbedekkingen, transportbanden en lijmen.

Al deze activiteiten worden voortaan verricht volgens één gezamenlijke visie en missie, gemeenschappelijke waarden en nieuwe competenties.

Forbo Groep heeft zijn kernactiviteiten als volgt gebundeld: Forbo Flooring Systems voor vloerbedekkingen, zoals Marmoleum en Novilon; Forbo Movement Systems voor transportbanden, zoals Siegling; Forbo Bonding Systems voor lijmen, zoals Eurocol, Swift en Helmitin.

Eurocol BV uit Wormerveer maakt al sinds de oprichting in 1972 deel uit van Forbo Groep. Het bedrijf staat bekend als toonaangevend producent en leverancier van lijmen en aanverwante producten voor de installatie van keramische wand- en vloertegels en vloerbedekkingen. Eurocol werkt in het eigen ontwikkelingslaboratorium en testcentrum voortdurend aan productinnovaties, waarbij de ontwikkelingen in de markt als leidraad dienen. Dit heeft een breed assortiment producten opgeleverd, zowel voor de professionele, als doe-het-zelfmarkt.

De producten van Eurocol zullen herkenbaar blijven onder de nieuwe vlag. Alle verpakkingen dragen de productnaam 'Eurocol' en ook internationaal is Eurocol de naam voor alle producten voor het installeren van keramische wand- en vloertegels en vloerbedekkingen.

De meest in het oog springende verandering voor de klant is het nieuwe Forbo Bonding Systems-logo, dat voortaan het drukwerk en de huisstijl siert. Forbo Groep verwacht dat de nieuwe merkenstrategie het bedrijf in al zijn disciplines zal ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de internationale markten en bij de onderlinge samenwerking binnen de groep.
 

02-04-2007 9:04

plafondrooster-emco_aangepa

Emco, divisie klimaattechniek heeft een standaard serie wervelroosters DAL 358 in haar assortiment. Voor speciale toepassingen fabriceert Emco bovendien maatwerk. Goede voorbeelden zijn de wervelroosters die voor de ABN Amro zijn ontwikkeld en gefabriceerd.

De standaard DAL 358 (toevoer)wervelroosters zijn uitgevoerd met excentrische walselementen en geïntegreerde gelijkrichters. Hiermee kunnen verschillende inblaaspatronen worden ingesteld. Deze inblaaspatronen zorgen voor een hoog comfort. Dankzij deze constructie is deze serie bovendien inzetbaar voor systemen met variabele volumestromen. Bij een verlaging van de volumestroom van 30 procent blijft het uitblaaspatroon zelfs onveranderd. De serie DAL 358 is voorzien van radiaal gevormde lijnroosters en is leverbaar als rond en vierkant model in verschillende maten. De frontplaat is standaard van gemoffeld plaatstaal in de kleur RAL 9010. Levering van de frontplaat in een nader te bepalen RAL kleur, geëloxeerd aluminium of van roestvast staal behoort ook tot de mogelijkheden. De frontplaat wordt bevestigd met een niet zichtbare middenschroef. De aansluitkast is van verzinkt plaatstaal en heeft een ronde zijaansluiting met een regelklep en vier ophangpunten. Voor de ABN Amro is maatwerk verricht. In vergelijking tot de standaard serie bestaat het maatwerk uit een aangepaste walsinstelling, glansgraad en zetting van de frontplaat.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >