Nieuws


30-03-2007 10:25


De jaarlijkse 'Inspiration Dealer Dag' van Luxaflex is bezocht door 550 gasten, die werden ontvangen in theater 'De Spiegel' in Zwolle. Het programma stond in het teken van de 'X-Factor'.

Interieurdeskundige Monique van der Reijden was de gastvrouw. Zij introduceerde diverse sprekers. Kees Commijs, algemeen directeur van Luxaflex Nederland, keek terug op het afgelopen jaar, waar Han Aartsen, manager Marketing & Sales, juist vooruit blikte. Peter van der Harst, European Brand Manager, gaf informatie over het merk Luxaflex. Henkjan Smits, bekend van tv-programma de X-factor, gaf een inlelding tijdens het avondprogramma.

Leon en Monique Wondergem werden uitgeroepen tot Luxaflex Dealer van het jaar2006. Ze ontvingen de prijs vanwege de omzetgroei en het feit dat dit al jaren doorgaat, de goede scores in alle productgroepen en de loyaliteit aan het merk, de presentatie én de enthousiaste verkoopgesprekken die over Luxaflex worden gevoerd. Andere dealers die in de prijzen vielen: Decorette, Kor Zwarts en Marcel Eeken van Willemsen Wonen. De winnaars ontvingen een reis naar Amerika.

27-03-2007 10:52


Van 28 tot en met 30 maart vindt 'Domotex Asia' in China plaats en van 11 tot en met 13 juni 'Domotex Middle East' in Dubai. Onder de vlag van Modint export en in samenwerking met Hannover Consultancy is Nederland groots aanwezig met een Holland paviljoen.

De stand is in Azië ruim 100 vierkante meter groot en de stand in het Midden Oosten heeft een oppervlakte van ruim 190 vierkante meter. Voor de Index in november 2007 hoopt men ook een stand te bouwen van ruim 250 vierkante meter.

Domotex is dé vakbeurs voor zachte- en harde vloeren en aanverwante artikelen op het gebied van tapijt. De Nederlandse deelnemers kunnen hier contacten leggen en agenten en distributeurs aanstellen, die hen gaan vertegenwoordigen in Azië en Dubai. Beide beurzen zijn volgeboekt.

Bedrijven die vanuit Nederland op de Domotex Asia aanwezig zijn: Vifloor, Robusta, M.I.D. Brink en Campman en Colbond. En op de Domotex Middle East onder andere: Colbond, VEBE, M.I.D. Dekora parket, Edel International, Tecbond en Brink & Campman.

Verder zal Modint export ook een stand verzorgen op de Index, de beurs in Dubai op het gebied van totaalinrichting. In 2006 verzorgde de organisatie voor de eerste maal een stand op deze beurs. De aanvragen voor dit jaar lijken weer groter te zijn dan vorig jaar.
Op dit moment onderzoekt Modint de mogelijkheden om volgend jaar deel te nemen aan de Floor in Rusland met een Holland Paviljoen.

Meer info via www.modint.nl
21-03-2007 8:50


BIS, inrichter van presentatie-, informatie- en communicatieruimtes, gaat de nieuw te bouwen Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) volledig inrichten met een intelligent systeem voor 'digital signage' (narrowcasting).

Tevens worden alle vergaderzalen door BIS voorzien van een moderne audiovisuele oplossing. De samenwerking tussen de OBA en BIS werd onlangs geformaliseerd met de ondertekening van het contract door de heren Van Velzen (directeur OBA) en Overbeek (VP Sales BIS).

De grootste openbare bibliotheek van Nederland verrijst de komende jaren op het Oosterdokseiland in Amsterdam. De door voormalig rijksbouwmeester Jo Coenen ontworpen OBA krijgt twaalfhonderd studieplaatsen, waarvan de helft een internetaansluiting heeft. Daarnaast krijgt de bibliotheek een auditorium voor onder andere lezingen, toneel- en muziekvoorstellingen. Verder komt er een tentoonstellingsruimte, een leescafé en worden cursussen aangeboden. Het uitlenen en het terugbrengen van boeken is volledig geautomatiseerd.

De 'digital signage'-oplossing die BIS in de OBA  realiseert, is door die firma zelf ontwikkeld. Het staat bekend onder de naam BIS ID. De oplossing bestaat in het geval van de OBA uit geavanceerde, maar gebruikersvriendelijke software in combinatie met een ultramodern netwerk van LCD flatpanel displays, die op alle verdiepingen zullen worden geplaatst bij de liften en de pleinen. Dit netwerk van schermen wordt uitgebreid met een videowall bij de entree, die bestaat uit negen schermen waarop één grote afbeelding of negen kleinere afbeeldingen mogelijk zijn.

Dankzij de BIS ID software is het eenvoudig om vanaf een centrale locatie verschillende soorten informatie door de bibliotheek te verspreiden. Er wordt volgens BIS een zeer intelligent informatiedistributiesysteem gerealiseerd. Dit stelt de OBA in staat stelt in te springen op actuele ontwikkelingen. Door de realisatie van de BIS ID digital signage oplossing, krijgt de OBA ook de beschikking over een aantal bijzondere extra's, die het gebruik van het systeem veraangenamen en het resultaat van de informatieoverdracht professionaliseren. Eén van deze extra's is de speciale software voor het maken van presentaties, die via de schermen kunnen worden getoond. Deze presentaties kunnen een eenvoudig tekstbericht van één pagina zijn, maar ook een uitgebreide multimediale presentatie met een breed scala aan pagina-elementen, waaronder webpagina's, video en geluid.

Verder voorziet BIS ook alle vergaderzalen van de OBA  van een moderne audiovisuele oplossing, waarbij een krachtige en veelzijdige data/video projector in de ruimte wordt geïntegreerd.

20-03-2007 9:17
 

Leoxx en Van Besouw bundelen hun krachten voor de Europese projectenmarkt. Van Besouw Tapijt blijft zich concentreren op de consumentenmarkt met de natuurlijke vezels. Leoxx richt zich op de exclusieve verkoop en ontwikkeling van de synthetische projecttapijten van Van Besouw. De kennis van Leoxx op de projectenmarkt wordt zo samengevoegd met de productietechnologie van Van Besouw. Leoxx en Van Besouw gaan nu samen verder onder de naam Van Besouw project by Leoxx.
14-03-2007 9:17


Luxaflex brengt haar nieuwste collectie Gordijnjaloezieën op de markt. Deze is door meer stoffen, bijzondere dessins, aanbod PVC en aluminium, naar eigen zeggen uitgebreider dan ooit te voren. De absolute nieuwkomer is een extra breed '250 mm Panel'. Deze innovatie in gordijnjaloezieën is verkrijgbaar in 21 stoffen en 9 finishing options.

les_1

Elke 250 mm Panel kan worden gepersonaliseerd met een decoplaat die verkrijgbaar is in 7 kleuren in Native wood of aluminium. Deze 250 mm Panels combineren de warme uitstraling van paneelgordijnen met de functionaliteit van gordijnjaloezieën, waardoor deze absolute sfeermakers bij uitstek geschikt zijn voor grotere, kamerhoge ramen en schuifpuien.
Het is een vernieuwde collectie met meer dikkere, hoogwaardigere stoffen, nieuwe ‘Pure & Natural’, uni’s met structuur, zeer bijzondere dessins, exclusief aanbod ton sur ton en uiteraard en een superieure reeks vlamvertragende projectstoffen en screendoeken.

De aluminium en PVC collecties worden gepresenteerd in separate kleurenwaaiers, zodat eenvoudig de gewenste kleur kan worden gekozen. De aluminiumcollectie bestaat uit 73 items met als eyecatcher een nieuwe polychrome metallic finish en een uitgebreide reeks kleuren en zilvers. De PVC collectie bevat nog meer perforatie-opties, waaronder een multiperfora om de lichtinval door toepassing van meerdere perforaties optimaal te verfijnen. In totaal zijn er 174 items te onderscheiden. Verder zijn er antibacteriële lamellen, ideaal voor de horeca en medische sector. Kortom, deze collectie is ook voor de projectenmarkt geschikt.

De gehele collectie wordt gepresenteerd in een schitterend nieuw collectieboek, losse aluminium en PVC waaiers welke wordt geleverd in een pakket consumentenbrochures vol prachtige nieuwe foto’s, die zullen inspireren en verleiden. Nadere informatie: www.luxaflex.nl .

12-03-2007 9:21


Twee specialisten op het gebied van vloerbedekking, Cotap en Carpetright, hebben het onderhoudsarme ‘linoleum xf’ van Tarkett in hun collectie opgenomen. Ze leveren meer dan zestig referenties uit voorraad. De xf – extreme finish – toplaag krijgt het vertrouwen omdat het extreem krasvast, slijtvast, vlekbestendig en onderhoudsarm is.

Tarkett produceert al sinds 1898 linoleum in haar fabriek in Narni (Italië). Sinds begin 2006 wordt het Tarkett linoleum voorzien van een nieuwe toplaag xf - extreme finish. In de toplaag zijn ultra harde deeltjes verwerkt die het linoleum extreem krasvast, slijtvast en vlekbestendig maken. Behandeling met een wax of polish is niet meer nodig. Bij diverse projecten in de bouw, onderwijs, winkels, transport en andere omgevingen met druk verkeer is de xf - extreme finish reeds toegepast. Tarkett linoleum xf is verkrijgbaar in de dessins ‘Veneto’, ‘Toscano’ en ‘Etrusco’ en in diktes van 2,0 of 2,5 mm. Een selectie van Veneto kleuren bestaat ook als modulaire vloer met clicksysteem.
05-03-2007 15:26


Forbo heeft de nieuwe Artoleum-collectie geïntroduceerd. Artoleum is een linoleum vloerbedekking gemaakt van zuiver natuurlijke producten die geschikt zijn voor hergebruik, zoals lijnolie, pijnhars, kalksteen, houtmeel, jute en pigmenten. De kleuren en dessins die in Artoleum zijn verwerkt, weerspiegelen de natuurlijke omgeving waaruit zij afkomstig zijn. Van dichtbij bekeken, doen sommige dessins niet direct denken aan de materialen waarop zij zijn gebaseerd, maar van afstand wordt Artoleum meestal omschreven als harmonieus en organisch.

De nieuwe Artoleum-collectie voor 2007 is opgebouwd uit drie afzonderlijke dessins: ‘Artoleum prisma’ is geïnspireerd op het spectrum dat ontstaat als licht wordt gebroken door een prisma en bestaat uit twee flonkerende dessingroepen; ‘Artoleum mineral’ haalt zijn inspiratie uit de oneindige variatie en rijkdom van natuursteen in een ongekend groot gamma aan tinten en nuances; ‘Artoleum graphic’ is een klassiek assortiment in zwart, wit en grijs, geheel volgens de artistieke traditie van de etsen van Rembrandt en de litho’s van Escher. Het totale Artoleum-assortiment is erop gericht om van kantoren een inspirerende werkomgeving te maken, om winkels en restaurants te transformeren naar een geïntegreerd stijlconcept en om in scholen en openbare gebouwen kleur en duurzaamheid aan te brengen. Artoleum is een tijdloos veelzijdige vloerbedekking en een perfecte basis voor de dynamische eisen van tentoonstellingen, designinrichtingen, showrooms en kunstgalerieën. De kleuren en structuren van Artoleum zijn afgestemd op de uitgebreide Marmoleum-collectie die door Forbo wereldwijd wordt aangeboden en laten zich daarmee ook uitstekend combineren.

Alle Artoleum-vloeren zijn afgewerkt met Forbo’s Topshield finish. Topshield is bijzonder sterk, zorgt voor een superieure bescherming tegen vuil, houdt het dessin helder en heeft een matte glans. Artoleum voelt warm aan de voeten, is permanent elektrostatisch, permanent bacteriostatisch en heeft een uitstekende vlekbestendigheid. Een vloer met goede vuilverhullende eigenschappen, waarvan de kleur niet vervaagt en die jarenlang meegaat. Daarnaast is Artoleum eenvoudig te onderhouden, te reinigen en te drogen en de meest gangbare vormen van beschadiging kunnen goed worden gerepareerd.

 

De complete 2007 collectie van Artoleum is overal ter wereld leverbaar. Meer informatie staat op www.artoleum.com.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >