Nieuws


26-02-2007 9:20


De Belgische textielgroep Dejaeghere/Nelca is failliet. Dat meldden Belgische media eind vorige week. Hoewel het bedrijf, de grootste onderneming in de tapijtsector van België, al jaren in moeilijkheden verkeerde, kwam het einde toch onverwacht. De banken (ING en KBC) lieten weten dat ze niet geloofden in de herstelplannen van de groep. Daarop draaiden ze de geldkraan dicht.

Vooralsnog is Tasibel (sisal en kokos vloerbedekking) dat ook tot de groep behoort, niet in het faillissement betrokken. Nelca bediende de markt van massaproducten met getuft tapijt. Volgens deskundigen miste zij de nodige omvang en was zij te laat met het nemen van adequate maatregelen tot differentiëringen. Het jaar 2005 was wel een heel slechte periode voor Nelca. Een belangrijke herstructurering begin 2006 kon dan ook niet uitblijven. De productie van bedrukt nylon tapijt werd flink ingekrompen. In de tweede helft van 2006 kwam er enig herstel in de markt, maar dat bleek al gauw onvoldoende te zijn om de kosten van de herstructurering en de rente op schulden op te vangen
22-02-2007 9:07


De beursorganisatie van Intirio, de vakbeurs voor interieurdecoratie en huislinnen, meldt opnieuw een bezoekersrecord. Er kwamen ruim elfduizend bezoekers naar de beurs, een groei van zo'n duizend in vergelijking met vorig jaar. Bijna 40 procent van de bezoekers is uit het buitenland afkomstig.

De toename van het bezoek komt bijna volledig voor rekening van niet-Belgische geïnteresseerden (+32 procent), met Nederland op kop (+ 40 procent). Maar ook dit jaar laten Frankrijk (+ 22 procent) en Duitsland (+ 64 procent) zich opnieuw opmerken. "Zij groeien mee met Intirio. Het buitenlands bezoek klimt zo van 26 procent (2005) naar 32 procent vorig jaar en nu naar 37 procent van het totaal aantal bezoekers", vertelt een trotse beursmanager Patrick Geysels.

 

Geysels meldt dat Intirio behalve kwantitatief ook kwalitatief graag hoog wil scoren. Volgens de beursmanager is dit wederom uitstekend gelukt. Hij wijst daarbij op de resultaten van een enquête onder exposanten, waarbij 80 procent van de exposanten 'super tevreden' is over de kwaliteit van de bezoekers. Voor ruim 85 procent van de exposanten blijft Intirio een orderbeurs. Vijftig procent is eveneens uiterst tevreden over de nieuwe contacten.

 

In 2008 staat Intirio vroeger op de kalender: van 20 tot en met 23 januari. Omdat Pasen in 2008 op 23 maart valt, zouden de normale Intirio-data, begin februari, samenvallen met de Krokusvakantie in België. Deze situatie deed zich ook reeds in 2005 voor. Ook toen werd in overleg met de exposanten de oplossing gezocht in het vervroegen met een 14-tal dagen. Geysels: "Ook in 2008 kiezen we voor deze uitweg. Intirio 2008 vindt dan plaats tussen Heimtextil en Maison & Objet."

 

07-02-2007 16:50


Dura Flooring Systems heeft bekend gemaakt branchegenoot Besmer te hebben overgenomen. De naam van de nieuw opgerichte dochteronderneming: Dura Besmer. Volgens een persbericht zal Dura Besmer zelfstandig kunnen opereren binnen de Wirth-Groep, waartoe Dura Flooring Systems behoort.

 

 

01-02-2007 16:24


Gimko International in Den Haag, leverancier van stoffen voor particulier en projectmatig gebruik, voert vanaf 1 april niet langer de collecties van Rubelli en Warner Fabrics. Volgens woordvoerder Jan de Kok past deze ontwikkeling binnen de doelstelling van het bedrijf: het voeren van slechts een select aantal interessante collecties met een rijke traditie en een breed, actueel en modieus aanbod. “Collecties die een synergie hebben met de door Gimko vertegenwoordigde Italiaanse meubelontwerper en –producent Giorgetti”, aldus De Kok.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >