Nieuws


18-12-2007 15:45


De Spaanse Cosentino-groep, naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in kwartsoppervlakken en natuursteen, heeft dit jaar meer dan 26 miljoen euro geïnvesteerd in Europese vestigingen. Dit om de positie van Cosentino te 'consolideren en te versterken'. De speerpunten van hun beleid: een goed ontwerp, vernieuwing en duurzame omgang met de leefomgeving.

In 2007 heeft Cosentino distributiecentra geopend in Portugal (Lissabon en Leiria), het Verenigd Koninkrijk (Manchester), in Duitsland (Stuttgart) en in Zwitserland (Zürich). In 2008 worden er distributiecentra geopend in Berlijn en Nord Rhein-Westfalen.
In totaal heeft Cosentino in Europa 26 distributiecentra, waarvan vijftien in Spanje, drie in Portugal, twee in het Verenigd Koninkrijk, twee in Duitsland, twee in Italië, één in Zwiterserland en één in Nederland. “De investeringen die de Cosentino groep heeft gedaan in Europa in 2007, zijn zeer belangrijk om onze activiteiten in deze markt te consolideren. De opening van vijf nieuwe distributiecentra, stelt ons in staat om dichter bij onze klanten te staan en optimaal te kunnen voorzien in de beste kwaliteit en service”, aldus Francisco Martínez-Cosentino, president van de Cosentino groep.

De Cosentino groep is een wereldwijd opererend Spaans familiebedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen, produceren en verspreiden van architectonische en decoratieve natuursteenwerken. Cosentino bouwt zowel toonaangevende producten voor vernieuwende toepassingen in de particuliere woonomgeving, als in openbare gebouwen.
Cosentino is vertegenwoordigd in tachtig landen, en exploiteert zes fabrieken, veertien steengroeven en negentien werkplaatsen met 2059 medewerkers. Het Spaanse hoofdkantoor staat in Macael, Andelusië. Cosentino wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Cosentino Northwest Europe, in Deurne.
13-12-2007 8:22


Heeft u een vliegticket naar Hongkong om aldaar de plaatselijke Decosit te bezoeken? Laat dan uw vliegbewijs omboeken. Decosit Hongkong is afgelast. Er was te weinig belangstelling voor deze vakbeurs, die zou worden gemodelleerd naar het 'moederevenement' in het Belgische Gent.

De organisatie rekende voor de vakbeurs op 12, 13 en 14 maart op een minimum aantal deelnemers van zestig. Dat aantal werd niet gehaald en dus besloot men Decosit Hongkong af te lassen.

 

11-12-2007 16:36


Voor de nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis realiseert de firma M2uur diverse wanden en schermen met grote, kleurrijke prints. De prints sluiten qua kleur aan bij de diverse poliklinieken en afdelingen binnen het ziekenhuis. De prints zorgen niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar spelen ook een belangrijke rol in de oriëntatie van de toekomstige bezoekers in het gebouw.

In samenspraak met de architecten van De Jong Gortemaker Algra is een thematisch concept ontwikkeld voor de prints. Op basis van het concept zijn een twintigtal fotoseries gemaakt van (veld)bloemen door Maresa Buijs. Door de architect en kleurcommissie van het Ziekenhuis is een definitieve keus gemaakt uit deze foto’s.

De veertig geselecteerde foto’s zijn door M2uur bv technisch en digitaal opgemaakt voor productie. Met het oog op hygiëne en krasbestendigheid verschijnen de prints voor de achterwanden van de 14 receptiebalies van de poliklinieken geïntegreerd in MDF-panelen. Voor de schermen en tussendeuren op de afdelingen worden de fotografische beelden geprint op een zelfklevend vinyl.

In het vroege voorjaar van 2008 worden de wanden en het vinyl gemonteerd, dus ruim voor de opening van het Deventer Ziekenhuis. Eerder realiseerde M2uur bv al deuren met prints rond het thema ‘Historisch Deventer’ voor de afdeling Geriatrie in het Ziekenhuis.
04-12-2007 15:39


Verwol Projectafbouw uit Opmeer legt de laatste hand aan het project Schenkkade 100 te Den Haag. Daar gaat onder andere het ministerie van Binnenlandse Zaken zich zetelen.

Dit renovatieproject van zeven bouwlagen en een begane grond is binnen vier maanden gerealiseerd. Dat is erg snel voor een project van deze omvang, zo meldt Verwol.
Het bedrijf heeft 7000 vierkante meter bandraster plafond aangebracht met T-profielen van 200 mm hart op hart (h.o.h.) . Dit is vrij uitzonderlijk omdat over het algemeen gebruik wordt gemaakt van 300 mm h.o.h..

Ook is er 750 vierkante meter roosterplafond gemaakt. Naast het plafond heeft Verwol de geluidschotten en koven bij de kernen en de gevel gemaakt. De systeemwanden van de bouwlagen zijn gemaakt van de T-100 wand met de speciale glazenhoek van Verwol.
Alle gangwanden zijn aan de buitenzijde voorzien van Antisone panelen die wit gebeitst zijn. Normaal worden deze panelen gebruikt voor akoestiek maar in dit pand zijn ze gebruikt uit esthetisch oogpunt. Al deze details zorgen ervoor dat het pand een luxe uitstraling heeft. De architect van het gebouw is het architectenbureau Marlies Röhmer.
04-12-2007 15:20


Goed nieuws voor iedereen die vloerbedekking willen vervangen, maar erg opziet tegen het verwijderen daarvan. Met de speciale drooglijm Sigan 3 van Sifloor kunnen diverse elastische vloerbedekkingen, zoals PVC-vloeren en tapijtvloerbedekking, direct op oude kunststeenvloeren en gladde plavuizen worden aangebracht.

Ook tapijtvloerbedekking kan op parket of laminaat worden gelegd. Schoon en zonder geluidsoverlast. Luid gehamer, ronddwarrelend stof en vuil, tijdens een renovatie verandert een kantoorruimte vaak in één grote bouwplaats. En dat werkt bij kantoormedewerkers natuurlijk flink op de zenuwen.

De Zwitserse drooglijmspecialist Sifloor belooft een renovatie zonder stress. Met het drooglijmsysteem Sigan 3 kunnen nieuwe tapijtvloerbedekkingen, PVC-, CV- en Nora-rubbervloerbedekkingen van Freudenberg rechtstreeks op de oorspronkelijke ondergrond van kunststeen, terazzo of gladde plavuizen worden gelijmd.
In Nederland worden de producten van Sifloor op de markt gebracht door Unipro uit Haaksbergen.
03-12-2007 8:54

In het huidige informatietijdperk stapt de gemiddelde consument steeds beter geïnformeerd een winkel binnen. Kleurcombinaties, toepassingsmogelijkheden en specificaties van interieurproducten zijn thuis, achter internet of met brochures al vele malen bekeken en gepasseerd. Om de consument beter van dienst te zijn worden toegevoegde waarde en maatadvies dus steeds belangrijker. Luxaflex Promotions Nederland en TES Concept bieden samen een nieuwe oplossing voor Luxaflex-dealers.

 

De vele make-over woonprogramma's op tv, het enorme aanbod woonbladen, de vele mogelijkheden en informatie die internet biedt: de consument is steeds beter op de hoogte van de mogelijkheden voor het interieur. Maar zoals altijd is in een zee van informatie een goede gids onontbeerlijk.

 

Daarom is Luxaflex Promotions Nederland in zee gegaan met TES Concept, een gerenommeerd bedrijf op gebied van styling. TES is gespecialiseerd in advies en realisatie op het gebied van interieurstyling, woonadvies thuis en op locatie, kleurgebruik en winkelstyling, zowel voor particulieren als bedrijven. De stylistes van TES zijn, behalve op het gebied van styling, ook volledig getraind over alle aspecten van de Luxaflex-collecties, zodat een optimaal advies verzekerd is.

 

TES Concept gaat een bijdrage leveren aan het trainingsaanbod op de Luxaflex Academy, door middel van een stylingtraining, onderdeel van de textieltraining. Zij zullen de cursisten op een eenvoudige en creatieve manier leren persoonlijke smaak te combineren met de laatste woontrends.

 

De stylistes van TES zijn, exclusief voor Luxaflex-dealers, ook inzetbaar in de winkel.

 

www.luxaflex.nl.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >