Nieuws


22-11-2007 8:46

Door het invoeren van een internationaal erkend kwaliteitsbeheer zijn de ondernemingsprocessen bij Vorwerk geoptimaliseerd. Dit zekert bij Vorwerk niet alleen een hoge kwaliteitsstandaard, het levert tevens klanttevredenheid op en schept internationale concurrentievoordelen.

Op weg naar verdere internationale uitbreiding van de activiteiten heeft Vorwerk Teppichwerke een nieuwe stap gezet in het milieumanagement. Tot nu toe gecertificeerd volgens de EU-Milieuverordening EMAS II (Environmental Management Audit System) heeft Vorwerk sinds augustus 2007 het wereldwijd erkende Milieu Management systeem DIN ISO 14001 in de organisatie geïntegreerd. Het bedrijf draagt met de invoering van dit nieuwe kwaliteitssysteem nog meer zijn ondernemingsverantwoordelijkheid uit op het gebied van milieu door optimalisering van de productie.

Met de invoering van het DIN ISO 14001 systeem heeft Vorwerk weer een stap gezet in de richting van de verwezenlijking van de economische doelstellingen in samenhang met ecologische verantwoordelijkheid voor het milieu.

Het is tot nu toe maar weinig ondernemingen gelukt om te schakelen naar deze sinds 2005 ingestelde norm.

Voor Johannes Schulte, voorzitter van het bestuur van Vorwerk Teppichwerke, staat vast: "Alleen zij die verstandig omgaan met de internationale kwaliteitseisen door middel van optimale producten en dienstverleningen, zullen zich langdurig in de markt kunnen bewegen. Dit is de weg die Vorwerk met het nieuwe DIN ISO 14001 systeem consequent volgt en ook voor de toekomst investeringen zal bewerkstelligen op het gebied van vloerbedekking."


Vorwerk wordt in Nederland vertegenwoordigd door Mommersteeg BV.

21-11-2007 8:40


Onlangs opende multifunctionele accommodatie Het Lint in Den Hoorn haar deuren. In opdracht van de Gemeente Midden-Delfland realiseerde M2uur uit Deventer een kunstwerk van 50 vierkante meter voor de centrale hal in dit gebouw.

Het ontwerp voor het werk is in samenspraak met Spring Architecten en de gebruikers van Het Lint bepaald. M2uur stelde de gebruikers, onder andere drie basisscholen en een kinderdagverblijf, een aantal opties voor de totstandkoming van het werk voor. 

Stefan Venbroek werd de uitvoerend kunstenaar. Venbroek is een jonge illustrator en multi-mediaal kunstenaar, bekend van werk voor MTV en de VPRO. Hij heeft een groot aantal illustraties gemaakt en deze samen met fotografische beelden digitaal verwerkt tot een groot collage-achtig ontwerp.

Het werk in Het Lint heeft een verhalend karakter, waarin voor kinderen herkenbare elementen in een dromerige, sprookjesachtige sfeer zijn gezet. In dit ontwerp komen veel beelden terug die zijn voorgesteld door de gebruikers. De kleuren van het interieur en exterieur van deze ruimte komen ook terug in het ontwerp. Het definitieve ontwerp is digitaal opgemaakt en nabewerkt en vervolgens technisch uitgewerkt voor productie. Het bestand is full-colour geprint op bisonyl, een kunststof zeildoek, en voorzien van een beschermend laminaat. De stroken zijn als wandbekleding verlijmd op de balustrade.
Het kleurrijke kunstwerk, 25 meter lang en 2 meter breed, geeft Het Lint een bijzondere uitstraling: een plek waar leerlingen, leraren en andere gebruikers zich snel thuis zullen voelen.

M2uur is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van creatieve wand- en gevelbekleding met een unieke print. Het jonge bureau uit Deventer heeft opdrachten gerealiseerd voor onder andere VU Kinderstad, Plegt-Vos Bouw en RET Rotterdam. Momenteel wordt er gewerkt aan bijzondere projecten voor ProRail, Saxion Hogescholen, Medisch Centrum Haaglanden en nieuwbouw Deventer Ziekenhuis.

21-11-2007 8:30


AGC Oosterwolde produceerde op 15 november de 6 miljoenste vierkante meter isolerende dubbele beglazing. 6 Miljoen vierkante meter glas: dat is genoeg om ongeveer 300.000 woningen of kantoren van dubbel glas te voorzien. Met recht een 'doorzichtige mijlpaal' voor de firma.

In 1980 startte de productie (merknaam Thermobel) onder de naam Maasglas Noord. Die naam werd in 2006 gewijzigd in Glaverbel Oosterwolde. Zeer recent werd, ten gevolge van een wereldwijde strategie, de naam nogmaals gewijzigd, in AGC Oosterwolde.
Dankzij deze naamswijziging zijn voortaan álle bedrijven van de AGC Groep onder één naam bekend. Andere markante feiten uit de geschiedenis van AGC Oosterwolde zijn de samenvoeging met Glaverbel Emmeloord (2006) en de nieuwbouw in Oosterwolde (2006) waardoor de productieruimte werd verdubbeld, een aanzienlijke capaciteitsvergroting werd bereikt en een modern kantoorpand is gerealiseerd.

Dubbel glas in Oosterwolde betekent overigens niet alleen maar blank glas. In deze moderne productielocatie wordt naast het traditionele blanke glas, ook gecoat, gelaagd, brandwerend en figuurglas verwerkt.
15-11-2007 8:21

Het trainingscentrum van Luxaflex Promotions Nederland, de Luxaflex Academy, werd onlangs officieel geopend. Tevens werd hiermee de start van het trainingsseizoen gevierd. De trainingsruimte heeft een volledige metamorfose ondergaan.

De ruimte weerspiegelt de laatste trends in raamdecoratie, zowel functioneel als decoratief. De dealers die zich hadden ingeschreven voor de eerste training van het seizoen 2007-2008 werden verrast met een welkomstwoord van algemeen directeur Kees Commijs, in combinatie met een flinke portie gebak. "Dit trainingscentrum vormt de spil van ons merk, dat altijd in beweging is. Collectiewisselingen en -aanvullingen op het gebied van techniek en trends volgen elkaar in razend tempo op", aldus Commijs.

"Daarom is dit centrum zowel voor Luxaflex als voor onze dealers broodnodig om up-to-date te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Onze enthousiaste trainers Arjan van Alfen en Eric van der Wende staan dag en nacht klaar om nieuwe informatie te delen met de markt."

Alle mogelijkheden en opties die mogelijk zijn binnen de Luxaflex-collecties worden in het trainingsprogramma behandeld en getoond. En voor vooral de technische aspecten geldt learning by doing: grenzend aan de trainingsruimte bevindt zich nóg een ruimte voor de technische kant van de trainingen. In Hardinxveld-Giessendam biedt de Luxaflex Academy in totaal zo'n 275 vierkante meter aan inspiratie.

Luxaflex-trainingen worden overigens niet alleen in het trainingscentrum gegeven, maar ook op diverse locaties in het land: Bergen op Zoom, Haarlem, Eindhoven, Zwolle en Drachten. Kees Commijs: "We blijven de trainingen vernieuwen. En dit is nodig, want de consument wil goed geïnformeerd worden. Onlangs hebben we weer twee trainingen toegevoegd aan ons lesprogramma: een montagetraining en een textieltraining. Bij de laatste worden elementaire zaken, zoals de eigenschappen en reinigingsmogelijkheden van de diverse stoftypen behandeld. Tevens is tijdens de training ruimte voor de creatieve toepassingen van de stoffen."
15-11-2007 8:11

Duurzaam ondernemen is van wezenlijk belang voor onze toekomst. Volgens het Europese rapport van InterfaceFLOR zijn in de toekomst bedrijven alleen succesvol zijn wanneer duurzaam ondernemen geïntegreerd is in de groeidoelstellingen.

InterfaceFLOR wereldwijd marktleider in tegeltapijt, bewandelt het pad naar volledig maatschappelijk verantwoord ondernemen nu meer dan 13 jaar met slechts één doel voor ogen: een ecologische voetafdruk, oftewel geen environmental footprint in het jaar 2020.

Deze missie genaamd ‘Mission Zero' resulteerde afgelopen oktober in een succes voor oprichter en topman van Interface Inc, het moederbedrijf van InterfaceFlor. Hij werd door Time Magazine uitgeroepen tot ‘Hero of the environment' en mag zich scharen in het rijtje van internationale helden als Al Gore en Richard Branson (Topman Virgin). In dezelfde maand won het bedrijf in Groot-Brittannië in twee prestigieuze prijzen; ‘The World Class Manufacturer Award' en ‘The Green Apple Award for environmental best practice'.

InterfaceFlor wil graag kennis delen en heeft daarom het 'Sustainable Futures Report' samengesteld. In het rapport stelt de CEO van InterfaceFLOR Europa, Lindsey Parnell, dat zijn bedrijf waarschijnlijk niet meer zou bestaan als het door initiatieven op het gebied van duurzaamheid geen kosten had bespaard. Het rapport belicht verschillende trends in duurzaam ondernemen. Zes Nederlandse experts, waaronder professor George Molenkamp van KPMG en RAU architecten, beschrijven hun mening, hun input en hun strategische ideeën op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast zet InterfaceFlor per onderwerp haar ervaringen uiteen en sluit het af met 33 stappen die ook andere ondernemingen kunnen zetten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Het Sustainable Futures Report is te vinden vinden via:
http://www.interfaceflor.eu/internet/web.nsf/webpages/SF_report_nl.html

Op 20 november is InterfaceFLOR mede sponsor en standhouder op het Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam.


07-11-2007 12:18

Ray Anderson, oprichter en topman van vloerbedekkingsspecialist Interface, is door het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine gekozen als één van de 43 wereldwijde ‘Heroes of the Environment'. Hij Hij kreeg zijn titel tijdens een speciale ceremonie in Londen. Interface staat bekend om zijn jarenlange aandacht voor het milieu, ook in tijden toen dat nog geen marketingvoordelen opleverde.

De titel is bedoeld om internationale helden uit allerlei maatschappelijke geledingen - van Richard Branson tot Al Gore - te eren. Zij krijgen de titel vanwege hun excellente bijdrage die zij leveren aan het milieu. De internationale Heroes Award wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden, maar dit jaar ligt voor het eerst de nadruk op het milieu. De categorieën die in de prijs zijn verwerkt zijn ‘Leiders en Visionairs', ‘Wetenschappers en Vernieuwers' en ‘Activisten en Invloedrijke Ondernemers'. In de laatste categorie kreeg Ray Anderson zijn titel. Andere winnaars dit jaar zijn onder ander Prins Charles, David Attenborough, Al Gore en Robert Redford. Vorige jaren wonnen onder andere Bono, David Beckham en Jamie Oliver de Hero Award.

In reactie op zijn eervolle titel gaf Ray Anderson als commentaar: "Om erkend te worden naast zulke eerbiedwaardige andere titeldragers, is een grote eer en een bewijs van de pioniersrol van Interface. Als één enkel bedrijf het verschil kan maken, stel je dan voor wat het zou betekenen als veel meer bedrijven hun verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu op deze manier zouden oppakken." Verder gaf hij aan: "Interface is het positief bewijs dat duurzaamheid nieuwe, andere en betere denkwijzen mogelijk maakt. Op die manier maakt een organisatie uiteindelijk op een betere manier meer winst en daarmee een groter verschil met haar concurrenten." Ray Anderson noemt dit new business-model: ‘Doing well by doing good' ofwel ‘Meer presteren door verantwoord te opereren'.

De titel ‘Hero of the environment' is een mooie aanvulling op de titel ‘Oglethorpe Sword', die Ray Anderson al eerder mocht ontvangen van de British American Business Group in mei van dit jaar. Deze laatste titel wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die een speciale bijdrage heeft geleverd aan het investerings- en handelsklimaat tussen het Verenigd Koninkrijk en de staat Georgia.
07-11-2007 8:39


Hunter Douglas heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 773,9 miljoen dollar (532,7 miljoen euro). Dit is een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen de omzet 666,5 miljoen dollar (459,2 miljoen euro) was.

De producent van onder meer Luxaflex heeft deze week zijn derdekwartaalcijfers bekendgemaakt. Hunter Douglas zag in deze periode het bedrijfsresultaat toenemen met 9,3 procent ten opzichte van vorig jaar naar 86,3 miljoen dollar. De nettowinst daalde echter flink naar 67,9 miljoen dollar (46,7 miljoen euro). Dit is 22 procent lager in vergelijking met dezelfde periode in 2006. Het derde kwartaal bracht voor Hunter Douglas meer omzet en minder nettowinst.


Het bedrijf blijft voorzichtig over de vooruitzichten voor 2007, na de recordresultaten die vorig jaar werden behaald. De omzet in Noord-Amerika loopt als als gevolg van de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt terug, aldus Hunter Douglas.

02-11-2007 12:30

Zonweringsleverancier Luxaflex heeft een vernieuwd trainingscentrum. Op vrijdag 19 oktober werd met een korte ceremonie het volledig gerestylde trainingscentrum van Luxaflex Promotions Nederland, de Luxaflex Academy, officieel geopend. Tevens werd hiermee de start van het trainingsseizoen gevierd.

"De trainingsruimte heeft een volledige metamorfose ondergaan en weerspiegelt de laatste trends in raamdecoratie, zowel functioneel als decoratief", aldus een woordvoerder van Luxaflex. "De dealers die zich hadden ingeschreven voor de eerste training van het seizoen 2007-2008 vielen bijna letterlijk met hun neus in de boter: zij werden namelijk verrast met een welkomstwoord van Kees Commijs, in combinatie met een flinke portie gebak."

Kees Commijs: “Dit trainingscentrum vormt de spil van ons merk, dat altijd in beweging is. Collectiewisselingen en –aanvullingen op het gebied van techniek en trends volgen elkaar in razend tempo op. Daarom is dit centrum zowel voor Luxaflex als voor onze dealers broodnodig om up-to-date te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Onze enthousiaste trainers Arjan van Alfen en Eric van der Wende staan dag en nacht klaar om nieuwe informatie te delen met de markt.” 

Alle mogelijkheden en opties die mogelijk zijn binnen de Luxaflex collecties worden in het trainingsprogramma behandeld en getoond. En voor vooral de technische aspecten geldt 'learning by doing: grenzend aan de trainingsruimte bevindt zich nóg een ruimte voor de technische kant van de trainingen. '
"De Luxaflex Academy biedt in totaal zo’n 275 vierkante meter aan inspiratie", aldus de woordvoerder.

Luxaflex trainingen worden overigens niet alleen in het trainingscentrum gegeven, maar ook op diverse locaties in het land: Bergen op Zoom, Haarlem, Eindhoven, Zwolle en Drachten Kees Commijs: “We blijven de trainingen vernieuwen. En dit is nodig, want de consument wil goed geïnformeerd worden. Onlangs hebben we weer twee trainingen toegevoegd aan ons lesprogramma, een montagetraining en een textieltraining. Bij de laatste worden elementaire zaken, zoals de eigenschappen en reinigingsmogelijkheden van de diverse stoftypen behandeld. Tevens is tijdens de training ruimte voor de creatieve toepassingen van de stoffen.”

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >