Nieuws


20-10-2006 11:16

Frizz ID is dealer van Nomadic Display geworden. Een importeurschap waar het bedrijf naar eigen zeggen heel trots op is. Nomadic Display is leverancier van de ‘Nomadic instand’ wand. Voor nadere informatie: www.nomadicdisplay.com of www.frizz.nl. (20-10-2006)

09-10-2006 16:02
Lemnis Lighting, een bedrijf van twee achterkleinzonen van Anton Philips, introduceert een nieuwe lamp die volgens de aanbieder ‘extreem zuinig’ is. De LED-lamp ‘Pharox’, bestaat uit acht chips en gaat naar verluidt meer dan 50.000 uur mee. “De lampen hebben een levensduur van ruim 35 jaar bij 4 branduren per dag”, meldt Lemnis Lighting. De lamp geeft wit licht en is volgens het bedrijf minder milieubelastend dan andere LED-lampen. “Bij de productie wordt geen gebruik gemaakt van fosfor”, aldus een woordvoerder. De lamp past in gewone fittingen. Frans Otten, algemeen directeur van Lemnis Lighting, is van mening dat het tijd werd dat de gloeilamp vervangen wordt door een energiezuinigere oplossing. “Ik verwacht dan ook dat onze nieuwe LED-technologie binnen een aantal jaren de dominante technologie zal zijn binnen de verlichtingsmarkt.” (9-10-2006)
04-10-2006 15:34

Meubelmerk Montis opende onlangs een nieuwe showroom in het Dutch Design Center (DDC) in Utrecht. In de showroom presenteert het bedrijf zowel klassiekers als nieuwe zitmeubelen,  en maar liefst 25 nieuwe leerkleuren.

“Onze nieuwe leercollectie heeft een gewaagd en trendgevoelig kleurpalet, waaronder hemelsblauw, limoengroen, custard en knal rood”, aldus een woordvoerder van Montis.
kleurpalet. “Ook poedertinten zijn doorgevoerd in bijzondere leerkwaliteiten zoals Highland
en Santana.”

 

Naast de nieuwe kleuren presenteert Montis in het Dutch Design Center nieuwe zitproducten. Zo zijn in de nieuwe Montis-showroom onder meer ‘Fauteuil Turner’ (ontwerp Niels Bendtsen), zitballen uit de reeks ‘Playtime’ (ontwerp Studio Job), de kruk ‘Miss Judith’ (ontwerp Studio Demakersvan) en de eettafelbank ‘Piano’ en stoel ‘Floris’ (ontwerp Gijs Papavoine) te zien.

In het Dutch Design Centre in Utrecht zijn presentaties te vinden van meer dan 30 nationaal en internationaal opererende interieurmerken. Het DCC is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur, en elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. (4-10-2006)

02-10-2006 16:11

Afgelopen week vond in de Evenementenhal Rijswijk de Vakbeurs Vloeren plaats. “Het was een beurs met een wisselend beeld”, aldus organisator Tessa van Hees. “Kwalitatief goed, kwantitatief in aantal bezoekers minder. De derde editie in 2007 beslist over de toekomst.”

In totaal waren 30.000 uitnodigingen verspreid; er kwamen evenwel nog geen 2.000 mensen opdagen.

02-10-2006 14:11
De organisatie van de stoffenbeurs Decosit, die van 9 tot en met 12 september werd gehouden in de Expo in Brussel, kan terugkijken op een geslaagde editie. In totaal wisten 12.300 vakbezoekers de beurs te vinden. Dat betekent een groei in bezoekerscijfers van 7 procent ten opzichte van de editie van 2005. daarmee zit de beurs weer bijna op het niveau van 2004, toen 12.500 bezoekers geteld werden. Volgens de beursorganisatie waren exposanten gematigd optimistisch over de ontwikkelingen in de internationale stoffenbranche. Tijdens de beurs werden gewoontegetrouw de zogenaamd eDecosit Awards. Bijna net zo gewoontegetrouw won Microcare, het bedrijf van de Nederlandse stoffenontwerper Ferdinand Visser, één van de awards. Hij kreeg de prijs in de categorie ‘Textile and Sound’ voor het geluidsabsorberende 3D-product ‘Cosmos Four’   Ook volgend jaar zal in Brussel weer een Decosit gehouden worden. De volgende editie staat op de rol voor 8 tot en met 11 september 2007.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >