Nieuws


27-08-2019 23:03

De Leesman Index, ’s werelds eerste onafhankelijke database van werknemerservaringen over de effectiviteit van werkomgevingen, en Delos, grondlegger van de WELL Building Standard, onderzoeken nu samen hoe de vastgoedstrategie het welbevinden op het werk beter kan ondersteunen. Met deze samenwerking willen ze de impact van vastgoedstrategieën op het welbevinden van werknemers onderzoeken. Bij nieuwe en bestaande kantoren.Het is de eerste keer dat Leesman een Wellbeing Module aan haar onderzoek zal toevoegen, met onderwerpen als werkplekontwerp, welzijn en gezondheid op het werk, geluk en mentaal welbevinden. Delos is eindverantwoordelijk voor deze module. In combinatie met de module voldoet het Leesman onderzoek aan alle criteria van de WELL Building Standard v2 en biedt het bovendien optimalisaties in kenmerk C04. De module is eenvoudig aan het Leesman onderzoek toe te voegen.

De pilot is eind 2018 uitgevoerd bij een van de vijf grootste accountantbureaus in het Verenigd Koninkrijk. De resultaten van dit onderzoek bij 21 gebouwen suggereren dat zelfs de organisaties uit Leesmans database met debest presterende werkomgevingen meer moeten doen om het welbevinden van hun werknemers beter te ondersteunen. Dit legt de verantwoordelijkheid bij vastgoedteams om naast de duurzaamheid van het gebouw ook te focussen op de gezondheid van de medewerkers.

Over de samenwerking zegt Gideon van der Burg, MD Benelux Leesman: "We zien in de Benelux de belangrijke trend dat welbevinden van medewerkers hoger op de businessagenda komt te staan. Een effectieve werkomgeving die de werknemer ondersteunt is hier onderdeel van, maar elementen van WELL rondom de gezondheid van werknemers zijn dit zeker ook. Met de nieuwe module beschikken organisaties bovendien over de juiste data om de beleving van welbevinden van medewerkers meetbaar te maken, zodat ze kunnen beoordelen of hun strategie op dit vlak werkt."

Whitney Austin Gray PhD, Senior Vice President van Delos en hoofd van Delos Insights, voegt daaraan toe: "Als wereldwijd wellnesspionier is het ons voorrecht ervoor te zorgen dat gezonde gebouwen zich ontwikkelen en de gezondheid van medewerkers blijven ondersteunen. Met data van meer dan een half miljoen respondenten en een wereldwijd bereik is Leesman de ideale partner."

Leesman legt de relatie tussen de werkomgeving en productiviteit, welbevinden en trots van medewerkers. Met inmiddels meer dan 575.000 respondenten verdeeld over vierduizend gebouwen is de Leesman Index wereldwijd de grootste benchmark voor het meten van de effectiviteit van werkomgevingen. Leesman is onafhankelijk en neutraal. Op basis van een Leesman onderzoek kunnen organisaties gefundeerd beslissingen nemen om voor hun werknemers een optimale werkomgeving te creëren.

Delos is de grondlegger van de WELL Building Standard, de eerste standaard voor gebouwen, interieurs en communities die functies willen implementeren, valideren en meten die de gezondheid en het welzijn van medewerkers ondersteunen en verbeteren. Met op onderzoek gebaseerde innovaties zet Delos zich in om het fysieke, mentale en sociale welzijn in de ruimtes waarin mensen leven, werken, slapen en spelen te verbeteren.


www.leesmanindex.com

 


Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

 
 

 

Deel op Social Media26-08-2019 8:00

Onder het motto 'the art of silence' produceert het Poolse MuteDesign een collectie akoestische product(groep)en. Deze worden in Nederland op de markt gebracht door Milani uit Naarden-Vesting.

Akoestiek en het tegengaan van ongewenst geluid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp op (bijvoorbeeld) de werkvloer. Daarom brengt Milani de producten van MuteDesign op de markt. "Silence Delivery door het absorberen, blokkeren of diffuus maken van ongewenst geluid in bijvoorbeeld kantoren, restaurants media- en bibliotheken", aldus Guido Kroos over de akoestische producten. "Bijvoorbeeld met de Space Silence Pods: geluiddichte units die zich eenvoudig laten plaatsen."Om producten en oplossingen te ontwikkelen die zowel functioneel en kwalitatief hoogwaardig als fraai zijn, ontwikkelt en ontwerpt MuteDesign in samenwerking met een akoestisch laboratorium en gevestigde designers en architecten. "De resultaten zijn er naar: een sterke product line-up met zéér goede geluid beperkende eigenschappen.”
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.milani.nu

Deel op Social Media06-08-2019 8:00

3DMZ (3dmakerszone) maakt samen met designer Gellért Ollé exclusieve collectie 3D-geprinte designmeubels: de zogenoemde K-Series.

Designer Gellért Ollé besloot in samenwerking met 3DMZ een exclusieve designmeubelcollectie te ontwikkelen die slechts met een 3D-printer te realiseren zijn. "Het project is een experiment waarin we gezamenlijk onderzoeken hoe de grootvolume FDM-technologie in de meubelindustrie gebruikt kan worden. Het doel van deze samenwerking was om een unieke meubelcollectie te creëren die de innovatieve mindset van 3DMZ kan vertegenwoordigen, geoptimaliseerd voor het 3D-printen met een robotarm."


www.3dmakerszone.com


Deel op Social Media06-08-2019 8:00

Het was een van de opmerkelijke introducties op de Orgatec van afgelopen najaar: de productlijn HUB van Interstuhl. Volgens de Duitse nieuwssite Euwid is de productlijn vanaf 1 augustus 2019 daadwerkelijk leverbaar.

HUB is een flexibel modulair systeem, dat onder meer stoelen, sofa's, overlegpods, tafels en scheidingswanden omvat. Het door Volker Eysing ontworpen systeem combineert de functionaliteit van de moderne werkplek met de esthetische uitstraling die we kennen uit woonsituaties. 

HUB was een van de meest opmerkelijke productpresentaties van Orgatec 2018. Niet alleen vanwege het mooie uiterlijk van de HUB-oplossingen, maar vooral ook vanwege het feit dat juist  Interstuhl met deze producten op de beurs stond. Het bedrijf, dat voorheen vooral gespecialiseerd was - en nog altijd is - in ergonomische bureaustoelen, breidt hiermee zijn productscala op opvallende manier uit. 

“In het moderne kantoor zit je niet alleen meer op een ergonomische bureaustoel, maar ook in allerlei loungeachtige gebieden”, aldus Annemarie van der Velde van de Nederlandse Interstuhl-vestiging Velto tijdens de Orgatec over deze opmerkelijke ontwikkeling. “Wanneer je als fabrikant de ambitie hebt om het zitten in het kantoor zo goed mogelijk te faciliteren, moet je ook een oplossing bieden voor die nieuwe ‘zitvraag’ in het kantoor. De uitbreiding van het assortiment past dus helemaal bij de identiteit van Interstuhl.”


www.interstuhl.de


Deel op Social Media05-08-2019 10:00

SKO in Oldenzaal organiseert samen met de Jong & Laan het seminar 'Doeltreffend omgaan met data en technologie'. "We helpen onze relaties graag voorop te lopen met hun organisatie. Want technologie en data spelen voor ons allemaal een steeds grotere rol."

Het seminar vindt op 12 september plaats bij SKO in Oldenzaal. SKO neemt deelnemers mee in de nieuwste technologische innovaties voor het kantoor. "Denk aan digitale recepties, reserveren van vergaderruimtes, flexplekken die zich automatisch aanpassen aan de gebruiker, apps die tonen waar collega’s zich bevinden en data die inzicht geeft in de bezettingsgraad van vergaderruimtes en werkplekken. Hoe gaat u efficiënt om met kantoorruimtes en meubilair?"

"Vervolgens neemt een accountant (en IT-specialist) van de Jong & Laan u mee in ervaringen van data-analyses in organisaties." Tijdens de afsluitende borrel kunnen de deelnemers getuige zijn van de opname van het You Tube-voetbalprogramma VoetbalTijd met gast Wim Kieft.

www.sko.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >