Nieuws


29-07-2019 8:30
 

Conceptual is het nieuwste merk in de 'stal' van de Rotterdamse inrichter SV. Dat blijkt uit de recente nieuwsbrief van SV. 

Conceptual is een merk van 'oude bekende' Dirk Rutten, die zijn sporen in de ontwerpvak onder meer verdiend heeft bij Markant. Rutten presenteerde zijn eigen merk Conceptual afgelopen juni op Design District, waar hij de Inside-redactie vertelde internationaal behoorlijk aan de weg te timmeren. Ook in eigen land gaat dat klaarblijkelijk prima, getuige de samenwerking met SV.

"Een collectie die mensen verbindt", stelt SV in de eigen nieuwsbrief over de producten van Conceptual. "Van break-out area tot wachtruimte. Van flexibele, moderne werkomgeving tot educatie en hospitality. Het Nederlandse Conceptual laat zich voor haar meubelen inspireren door digitale ontwikkelingen. De soft seating-oplossingen van Conceptual zijn een mooie aanvulling op de collectie van SV." 

Overigens zijn sinds kort ook de producten van Lamm verkrijgbaar bij SV. "Deze zomer reizen wij af naar Italië voor een bezoek aan LAMM", aldus een woordvoerder in de SV-nieuwsbrief. "De toonaangevende fabrikant van auditoriumstoelen, collegebanken en theaterstoelen is een nieuw merk in de collectie van SV. De kracht zit in het design, de expertise in dit type project en opties voor maatwerk."


www.sv.nl


Deel op Social Media
26-07-2019 10:00

In een minimaal tijdsbestek heeft het kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo een complete transformatie ondergaan. Leferink Office Works speelde hierbij een belangrijke rol. 

Belangrijk aandachtspunt bij deze transformatie was de wens de herinrichting duurzaam en circulair uit te voeren. Dura Vermeer Bouw Hengelo koos na een selectietraject voor het Haaksbergse Leferink Office Works. Leferink is ervaren in het recyclen en upgraden van niet meer te gebruiken kantoormeubilair.

Leferink nam het oude meubilair retour. In plaats van het af te leveren bij de stort, schonk ze het nog te gebruiken deel aan lokale startups. Het andere deel kreeg een tweede leven. Zo werden afgedankte bureaubladen verwerkt tot circulaire krukjes en banken. Het nieuwe interieur werd aangevuld met nieuw duurzaam meubilair, dat hoofdzakelijk in Nederland geproduceerd is van duurzame materialen.

De circulaire kruk is een ontwerp van interieurarchitecte Vaya Nijhof. De basis voor de kruk is een afgedankt bureaublad. Dat maakt de kruk niet alleen tot een duurzaam, maar ook tot een persoonlijk en uniek meubelstuk. De kruk draagt namelijk zichtbare littekens die zijn achtergebleven op de bureaubladen. Op de zitting is het logo van Dura Vermeer verwerkt. De kruk is tevens modulair. Het meubelstuk is namelijk met slechts één schroef in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Dat maakt de verwerking van de kruk aan het eind van zijn levensduur volgens Leferink zeer eenvoudig.

De grondstoffen van de circulaire ROOND-collectie zijn afgedankte materialen zoals bureaubladen, jeans en afvalstoffen. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met Stoffeerderij Hassing en KP Interieur. Met het overhandigen van de krukjes uit de ROOND-collectie is de cirkel voor zowel Dura Vermeer Bouw Hengelo als Leferink Office Works weer rond. Deze bureaus en het overige afgedankte meubilair hebben weer een duurzame en circulaire invulling gekregen. Daarmee zijn zowel maatschappelijke als circulaire doelstellingen behaald.

www.leferink.nl


Deel op Social Media
16-07-2019 8:00

De kantoorruimtes van het Maastrichtse Expositie en Congres Centrum MECC waren toe aan een nieuwe look. Verdeeld over twee verdiepingen leverde Lensvelt hiervoor het meubilair in samenwerking met René Thijssen, creative director van Zoom.Industries in Maastricht. Het resultaat is opvallend.

De opdrachtgever wilde voor de standaard kantoorruimten een wat opvallender uiterlijk en kwalitatief meubilair. Lensvelt zorgde voor de AVL Workbench met speciaal op maat gemaakte zitbanken voor het horecagedeelte. "Dit robuuste ontwerp van Atelier van Lieshout, uitgevoerd in rood polyester, is een ware eye catcher", aldus Lensvelt

De aan het horecagedeelte grenzende zithoek is ingericht met zowel rode als roze gestoffeerde W.H. Gispen 301 en 302 Easy Chairs (met armleggers) en Gispen Coffee Tables. "Een sfeervolle, comfortabele plek voor werknemers en bezoekers."

Ook de kleine afgesloten vergaderruimtes kregen een roze karakter. Hier staan speciaal in roze tinten gestoffeerde Boring visitors chairs en in dezelfde kleur gestoffeerde This Bucket Chairs van Richard Hutten.

In de grote open ruimte staan grijze meubels uit de Boring Collection die Lensvelt in samenwerking met architectenbureau Space Encounters ontwikkelde. De lage kasten dienen tevens als roomdividers en de akoestische achterwanden van de bureaus zijn afwisselend gestoffeerd met opvallende rode en roze Kvadratstof.

www.lensvelt.nl


 

Deel op Social Media12-07-2019 13:30
Vanaf juni 2019 heeft HMA Interdesign het bijzondere Tavar-systeem aan haar assortiment toegevoegd. Het bedrijf is exclusief Agent geworden voor Nederland.

Tavar is een modulair op te bouwen kastenruimte, die volgens een woordvoerder zonder veel moeite is te installeren. "Dit unieke systeem kan in elkaar worden geklikt dankzij de verschillende magnetische onderdelen. Eenvoud in ontwerp en installatie."

Het innovatieve Tavar-meubel systeem streeft het doel na om het leven steeds een beetje simpeler te maken. "Met dit systeem voldoet het aan haar eigen doel. Creëer een eigen bijzonder, maar zeker ook praktisch, ontwerp. De installatie van het systeem is simpel, er is geen enkel hulpmiddel of stuk gereedschap bij benodigd. De losse elementen zijn voorzien van magneten, dit maakt het mogelijk om ieder ontwerp op verschillende manieren in elkaar te klikken."

Het Tavar-systeem is geschikt voor woningen, kantoren maar ook als presentatiemeubel of voor in een galerie. "Dankzij de eenvoud behoudt u controle over het ontwerp. Na een aantal maanden zat om naar dezelfde kast te kijken? Haal de kast los, bekijk de mogelijkheden en richt deze volledig opnieuw in. Zo geeft u snel en simpel een nieuwe look & feel aan uw huiskamer of kantoortuin. Bovendien is het mogelijk om nieuwe elementen op een later moment toe te voegen aan een huidige ontwerp."

HMA Interdesign committeert zich graag aan leveranciers waarbij natuur en milieu hoog in het vaandel staat. "Deze samenwerking draagt bij aan de verantwoorde strategie die wij nastreven. HMA Interdesign Huijser Meubel Agenturen is exclusief agent voor Tavar in Nederland."

HMA is een handelsagent en importeur van design meubilair op het gebied van projectmeubilair en retail.

www.huijsermeubelagenturen.com
 

Deel op Social Media
09-07-2019 9:00

Steelcase en Moooi gaan samenwerken op de Noord-Amerikaanse markt. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Steelcase gaat de producten van Moooi en Moooi Carpets aanbieden aan zijn Noord-Amerikaanse klanten.

De Moooi-collectie zal beschikbaar zijn vanaf het komende najaar. "Onze klanten zoeken voortdurend naar manieren om een statement te maken", zegt Joel Schellhammer, vice president growth initiatives bij Steelcase. "Ze willen dat hun werkplek een weerspiegeling vormt van hun merk en hun waardes. Moooi begrijpt dat ontwerp de cultuur en het karakter vormt van onze omgeving."

Door het 'partnership' tussen beide bedrijven krijgen klanten eenvoudiger toegang tot Moooi-producten. Moooi werd in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. Momenteel wordt het bedrijf geleid door Marcel Wanders en Robin Bevers. "We zijn erg blij met deze samenwerking", aldus laatstgenoemde. "Onze overeenkomst met Steelcase zorgt ervoor dat onze iconische tapijten, verlichting, meubilair en accessoires binnen het bereik van de Amerikaanse projectmarkt komen." 

www.steelcase.com
 Deel op Social Media09-07-2019 8:30

Begin juni vond de officiële opening plaats van het Biosintrum in Oosterwolde: een kenniscentrum, broedplaats en ontmoetingsplek op het gebied van de Biobased Economy. Het is een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen in Europa – bekroond met de Nederlandse Bouwprijs 2019. In nauwe samenwerking met projectstoffeerder Iedema en interieurbouwer Dengo verzorgde Gispen de totaalinrichting. "Zoveel mogelijk biobased en ontworpen vanuit het cradle to cradle-principe", aldus de inrichter.

Bij de totstandkoming van het gebouw en interieur betrok de gemeente zoveel mogelijk lokale partijen. Architectenbureau Paul de Ruiter ontwierp de duurzame blikvanger. De totaalinrichting is een co-productie van projectstoffeerder Iedema, Gispen en interieurbouwer Dengo. Iedema, verantwoordelijk voor projectbegeleiding, vloerafwerking en raambekleding, selecteerde Alice Tabak van Gispen (werkzaam vanuit de vestiging in Groningen) als interieurontwerper.

Wybe Iedema, eigenaar en algemeen directeur: "Iedema en Gispen werken al 20 jaar samen. We zijn beiden zeer trots op deze biobased prestatie."On het project is onder meer gebruik gemaakt van Gispen Remade-kasten. Alice Tabak: "Deze zijn te gebruiken als belcel of concentratiewerkplek. Circulariteit ten top, want we hebben de romp van oude archiefkasten hiervoor hergebruikt en voor de achterwand gebruikten we vermalen spijkerbroekstof van inwoners uit de gemeente. Hun spijkerbroeken komen ook op andere plekken in het gebouw terug als isolatiemateriaal."

In het interieur zijn tal van duurzame oplossingen te vinden. Zo zijn ook de vergadertafels bijvoorbeeld 'biobased': voor de frames zijn oude bureaus van de wethouders van de gemeente Ooststellingwerf gebruikt, voorzien van massieve eikenhouten bladen van Woudhout. Dit is afkomstig uit door Natuurmonumenten beheerde bossen in Nederland en Duitsland. Alice Tabak: "Leuk detail: in de rand van de tafelbladen zijn de coördinaten ingefreesd van de plek waar de gebruikte bomen stonden."

Het Biosintrum is al volop in gebruik. Diverse onderwijsinstellingen en bedrijven uit de regio huren ruimtes voor de komende jaren. Daarnaast zijn er volop flexplekken voor geïnteresseerden. De samenwerking wordt vervolgd. Ivo van der Reijnst: "Dankzij de goede contacten is er inmiddels ook al een vervolg gegeven aan de samenwerking met Gispen voor gemeente Ooststellingwerf."

www.gispen.nl

 Deel op Social Media
09-07-2019 8:00

De beroemde Eames Shell Chair - door fabrikant Vitra voor het gemak maar even aangeduid met 'chair of the century' - is verkrijgbaar in een aantal nieuwe kleuren. Dat meldt Vitra in een persbericht. 

Vele jaren lang concentreerden Charles en Ray Eames zich op het idee van een zitschaal uit één stuk die zich aanpast aan de contouren van het menselijk lichaam. "Hun doel werd uiteindelijk werkelijkheid in 1950 met de Eames Shell Chair, een baanbrekende innovatie die aan de basis ligt van een nieuw stoeltype: de multifunctionele kuipstoel", aldus Vitra. "De stoel verovert snel woningen, kantoren en openbare ruimtes en het Eames-ontwerp zou meerdere generaties inspireren."

"Deze zomer introduceren we een nieuw kleurengamma voor de Eames Plastic Chairs en de Eames Fiberglass Chairs. Met nieuwe kleuren, een ruime keuze aan zitschalen en talloze onderstellen kunt u kiezen uit meer dan honderdduizend mogelijke configuraties."

Vitra heeft de archieven en de vintagemarkt uitgepluisd en doorzocht om een beeld te schetsen van het historische kleurengebruik van Charles en Ray Eames en deze kennis gekoppeld aan een brede analyse van de huidige behoeften en het marktaanbod. "Op basis van deze bevindingen werden de paletten van de zitschalen voor de Plastic Chairs, de Fiberglass Chairs en de Hopsak-bekleding in nauwe samenwerking met het Eames Office herzien. Het resultaat is een harmonieus palet dat u in staat stelt om levendige en subtielere kleuren, verschillende onderstellen en stofferingen gemakkelijk met elkaar te combineren."

www.vitra.com


Deel op Social Media08-07-2019 13:30

Steelcase heeft het eigen omzetdoel in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar 2019-2020 net niet gehaald. Dat meldt de Duitse website Euwid. De omzet van de kantoorinrichter bleef steken op 824,3 miljoen dollar. Het doel was gesteld op 830-855 miljoen dollar. 

Overigens werd in het eerste kwartaal desalniettemin een omzetplus van maar liefst 9 procent geboekt ten opzichte van de omzet in het eerste kwartaal van het vorige boekjaar. Deze omzetplus is vooral te danken aan de ontwikkelingen in de regio EMEA, waar een plus van 17,4 procent geboekt werd. 

Voor het tweede kwartaal van het lopende boekjaar 2019-2020 verwacht Steelcase een omzet te kunnen boeken van tussen de 970 en 995 miljoen dollar. Dit zou een omzetplus van 11 tot 14 procent betekenen ten opzichte van het vorige boekjaar.

www.steelcase.com


Deel op Social Media
05-07-2019 10:00

Bene heeft een showroom geopend in Israel. De 120 vierkante meter tellende showroom is te vinden bij Bene-partner Global in Tel Aviv.

"Bene past met zijn innovatieve oplossingen perfect in Israel", aldus een woordvoerder van de Oostenrijkse fabrikant van projectmeubilair. "Het land heeft zichzelf gepositioneerd als een 'hub' voor start-ups, innovatieve bedrijven en internationale tech-giganten."

De showroom werd eind juni geopend. In Tel Aviv zijn onder meer Bene-producten als Parcs, Timba, Cube_S, Pixel en Studio by Bene te zien. "De nieuwe showroom biedt ons de mogelijkheid om onze trendsettende kantoorconcepten en producten op de best mogelijke manier te tonen", aldus Michael Fried, Executive Board Member for Sales, Marketing and Innovation bij Bene.
 

www.bene.com


Deel op Social Media
05-07-2019 9:00

Dataflex heeft een zogenoemde Mixology award gewonnen. Op 20 juni werden in Londen de Mixology awards voor 'the dynamic and innovative interior design community' uitgereikt.

Tijdens de flitsende award show won Dataflex met de Link USB-C docking station, de eerste plaats in de categorie 'verlichting, technology & accessoires'. "We zijn echt trots op deze erkenning van al het harde werk en de jarenlange ontwikkeling die zijn gestoken in een product dat zijn tijd op vele manieren ver vooruit is", aldus Dataflex in een reactie op het verheugende nieuws.

Mobiele bereikbaarheid, hot-desking, flexibele werkplekken en thuiswerken worden steeds meer de norm in onze moderne wereld. Maar hoewel zo’n 80 procent van de organisaties wereldwijd al mobiel werkt, vinden veel werknemers dat hun huidige ‘basisstation’ onvoldoende is toegerust op de mobiele manier van werken. Het prijswinnende Link USB-C docking station van Dataflex
lost dit probleem op.

“Net als de meeste onmisbare innovaties is dit product ongelofelijk eenvoudig”, aldus Dataflex. “Het plug-&-play USB-C docking station biedt u alle verbindingsmogelijkheden die u nodig heeft, allemaal binnen handbereik op uw werkstation. Sluit uw laptop aan op dit docking station en, ongeacht het merk, is deze meteen verbonden met externe schermen en het datanetwerk. En terwijl u werkt, laadt Link uw laptop op. Verrassend eenvoudig en onmiskenbaar intelligent.” 
 

www.dataflex-int.com


Deel op Social Media05-07-2019 8:00

'Work'. Dat is één van de verrassende thema's van de komende Maison & Objet. De Parijse beurs vindt plaats van 6 tot en met 10 september.

Ruim 3.000 merken presenteren hun laatste collecties op het evenement. Speciale aandacht is er voor werkgerelateerde interieurs. Op een beursonderdeel van 1.000 vierkante meter zal curator Chantal Hamaide samen met vormgever Philippe Boisselier een selectie tonen van 'de beste oplossingen voor hedendaagse kantoren en werkomgevingen'. 

Voorts wordt er ter gelegenheid van het thema 'Work' een speciale conferentie gehouden. Experts bieden de bezoekers volgens de beursorganisatie de kans om 'exemplarische projecten met een internationaal chachet' te ontdekken. 

Natuurlijk zijn er tijdens Maison & Objet ook tal van andere interieurgerelateerde onderwerpen en producten te zien. De beurs vindt plaats van 6 tot en met 10 september in het Paris Nord Villepinte Exhibition Centre.

www.maison-objet.com


Deel op Social Media
03-07-2019 8:00
Frezza & Emmegi hebben een nieuwe agent op de Nederlandse markt. De bekende italiaanse merken en Vincent van der Vlerk Agenturen zijn verheugd om hun samenwerking aan te kondigen.

Gedreven door gemeenschappelijke passies voor design en technologie bouwen zij samen, om aan de behoefte van de Nederlandse markt tegemoet te komen. Uitgangspunten daarbij zijn om de bestaande trouwe relaties en geselecteerde nieuwe partners en architecten volledige ondersteuning te garanderen.
 
Vincent van der Vlerk is bereikbaar via mail@vincentvandervlerk.nl
 

Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >