Nieuws


28-06-2019 15:16

Vorige week vrijdag 21 juni legden reeds zeven deelnemers aan de Basiscursus Inrichtingskunde met goed gevolg hun examen af. Op vrijdag 28 juni kwamen daar nog eens acht geslaagde cursisten bij.

De vijftien deelnemers leerden afgelopen half jaar in zes dagen op verschillende locaties in het land de grondbeginselen van een goede hedendaagse kantoorinrichting. Naast de theorielessen geven de diverse locaties ook een inkijkje waaraan een hedendaags kantoor of de inrichting van een kantoor moet voldoen.

De geslaagden van 28 juni zijn (staand, vlnr): Nancy Leenderse (Gemeente Halderberge), Anita van der Heijden (FacZo), Pleun Meulensteen (Desque), Jeffrey Tersteeg (Markant) en Sanne van Binnendijk (Gemeente Den Haag); (zittend, vlnr): Ben ter Steege (Gemeente Den Haag), Marvin Seedorf (Staples) en Bart ter Horst (Nice Price Office).


De Basiscursus Inrichtingskunde is een van de meerdaagse opleidingen van de Office Academy. Deze opleiding wordt tweemaal per jaar gegeven (voorjaar en najaar). In de najaarsgroep, die aanstaande september start, is nog plaats.

 

www.officeacademy.nl


Deel op Social Media26-06-2019 8:00

Het is bijna 60 jaar geleden dat Martin Visser zijn bekende SZ fauteuil ontwierp. Hij maakte deze tijdloze designklassieker in 1960 in drie uitvoeringen: in pitriet, in tuigleer en als gestoffeerde versie. "Dit 60-jarig jubileum vieren we met een aantrekkelijke aanbieding", medlt Spectrum Design.

"Van 1 juli tot 1 september krijgt u de tweede SZ fauteuil voor de helft van de prijs. Deze actie geldt voor zowel de SZ 01 in pitriet, als ook voor de SZ 02 in tuigleer en de gestoffeerde versie SZ 03, én voor beide frame uitvoeringen (verchroomd en zwart, met uitzondering van de SZ 03)."

De SZ fauteuil is in 1960 ontworpen door Martin Visser. "Het karakteristieke en tijdloze ontwerp is inmiddels een echte designklassieker! Net als zijn vakgenoten Marcel Breuer en Poul Kjærholm ontwierp Visser zijn SZ fauteuil in drie uitvoeringen: de SZ 01 in pitriet, de SZ 02 in tuigleer en de gestoffeerde SZ 03. Het ranke, stalen buisframe is mat verchroomd of zwart geëpoxeerd. Voor welke uitvoering u ook kiest, de SZ fauteuil wordt gekenmerkt door vakmanschap en een uitstekend zitcomfort!"

De ontwikkeling van de Spectrum-collectie is sinds de jaren '50 sterk beïnvloed door de langdurige samenwerking met één van Nederlands bekendste ontwerpers: Martin Visser. De samenwerking begon in 1954 toen Visser art director werd. Hij ontwierp vervolgens diverse meubelen voor de collectie, waaronder de bekende BR 02 slaapbank, SE eetkamerstoelen en de SZ fauteuils. Vissers uitgangspunt van 'Form follows function' is vandaag de dag nog steeds belangrijk in de vormtaal van de Spectrum collectie.

www.spectrumdesign.nl/designdeal 
 

<br />
<br />
<a href="https://www.officeacademy.nl/course/hogere-opleiding-huisvestingskunde/" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Hogere_Opleiding_Huisvestingskunde.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>

Deel op Social Media25-06-2019 8:30

Afgelopen vrijdag legden zeven deelnemers aan de Basiscursus Inrichtingskunde met goed gevolg hun examen af. Daarmee is de branche weer zeven inrichtingskundigen rijker. Vijftien deelnemers leerden afgelopen half jaar in zes dagen op verschillende locaties in het land de grondbeginselen van een goede hedendaagse kantoorinrichting. Zeven daarvan deden afgelopen vrijdag examen; de overige acht zijn aanstaande vrijdag aan de beurt.

 

Naast de theorielessen geven de diverse locaties ook een inkijkje waaraan een hedendaags kantoor of de inrichting van een kantoor moet voldoen.

Op de foto van links naar rechts (staand): Alex Reinacher (Rosenboom), Angela Wetten (Humanscale), Alko Bouma (BCI Projectinrichting), Rieke Zwarteveen (BCI Projectinrichting). Zittend (vlnr): William Bos (Sprank Interieur Projecten), Remco Pruijsers (Hoogerwerff for Office) en Max Leferink (BCI Projectinrichting).


Aanstaande vrijdag 28 juni zijn dus de overige acht cursisten uit de voorjaarsgroep aan de beurt om hun inrichtingsplan en bijbehorende kennis te etaleren. Uiteraard hopen ook zij dan met hun diploma op zak van hun welverdiende zomervakantie te gaan genieten.

De Basiscursus Inrichtingskunde is een van de meerdaagse opleidingen van de Office Academy. Deze opleiding wordt tweemaal per jaar gegeven (voorjaar en najaar). In de najaarsgroep, die aanstaande september start, is nog plaats.

 

www.officeacademy.nl


Deel op Social Media20-06-2019 8:00

Drentea Office Furniture en haar partner Interoffice zijn door gemeente Groningen gekozen als de nieuwe circulaire inrichter voor alle gemeentelijke panden. Samen zullen zij twee grote wensen van de gemeente vervullen: het verlengen van de levensduur van het huidige (kantoor)meubilair en het inrichten met nieuw circulair meubilair.

De samenwerking loopt tot ten minste 2025. In totaal zullen Drentea en Interoffice 30.000 vierkante meter gemeentepand herinrichten. Ruimte waar ambtenaren en Groningers samen nog prettiger, efficiënter en gezonder aan hun toekomst kunnen werken.

De gemeente Groningen stelt hoge eisen aan de nieuwe inrichters die de aanbesteding Circulair Inrichten wonnen. Drentea en haar regionale partner Interoffice uit Winschoten zijn gevraagd innovatieve, levensduur-verlengende oplossingen te ontwikkelen en waarde vernietiging te minimaliseren. Bert Top, directeur Drentea: “Onze visie is al jaren om uitsluitend verantwoorde, duurzame producten te ontwerpen en te produceren, zowel nieuw als in ons refurbish programma.”

Drentea en Interoffice nemen zowel adviserende- als uitvoerende diensten aan. “Omdat de gemeente de kennis van Drentea en Interoffice maximaal wil inzetten kunnen we echt betrokken meewerken hun huisvestingsvraagstukken.”, aldus Bert Top. Alle gemeentelijke panden zullen op een flexibele en duurzame manier voorzien worden van meubilair, met een zo positief mogelijk effect op mens en milieu. Jaarlijks zullen de bijna drieduizend ambtenaren en duizenden bezoekers direct van deze samenwerking profiteren.

"We hebben in Groningen flinke ambities op het gebied van de circulaire economie", aldus een woordvoerder van de gemeente Groningen. "Denkend aan het eeuwenoude gezegde ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ willen we als gemeentelijke organisatie het goede voorbeeld geven als het gaat om ons eigen meubilair. Met Drentea en Interoffice hebben we twee uitstekende partners gevonden om onze ambities te verwezenlijken."

Met de expertise die Drentea heeft opgebouwd op het vlak van duurzaam inrichten, levert de fabrikant uit Emmen een positieve impact op de wereld om ons heen en op het dagelijks leven van de medewerkers van de gemeente Groningen. Bert Top: “Uiteindelijk willen we hiermee bereiken dat ‘morgen werkt’ bij de gemeente op de best mogelijke circulaire wijze.”

www.drentea.nl


Deel op Social Media
19-06-2019 8:30

Toegegeven: het duurt nog enige tijd. Maar niettemin heeft de organisatie van de Keulse beurs Orgatec het thema voor de 2020-editie bekend gemaakt.

De internationale vakbeurs op het gebied van projectmeubilair zal gehouden worden in het kader van het thema 'Variety of Work'. Het evenement vindt plaats van 27 tot en met 31 oktober 2020.

"Ons hedendaagse werk wordt gekenmerkt door variëteit", aldus een woordvoerder over het gekozen thema. "Connected, creatief, samenwerkend, in teams en over grenzen. Maar het thema verwijst ook naar de variëtiet van de werkomgeving. We werken niet meer alleen op kantoor. Een werkplek kan zich overal bevinden en kan diverse vormen aannemen."

De Orgatec-organisatie heeft nog een nieuwtje: de 2020-editie zal deels parallel gehouden worden met het evenement Euvend & Coffeena 2020, een internationale beurs op het gebied van koffie-services. Die samenwerking ligt min of meer voor de hand. Want hoe gevarieerd moderne werkplekken ook zijn, goede koffie wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste randvoorwaarden.

www.orgatec.de


Deel op Social Media
19-06-2019 8:30

Het bedrijf is zelf niet altijd even scheutig met informatie. Maar dankzij oplettende journalisten van het Duitse Euwid en het Eindhovens Dagblad is duidelijk geworden dat kantoorinrichter Ahrend over 2018 een groei heeft doorgemaakt.

De groei was overigens beperkt en bedraagt ongeveer 1 procent. In het Eindhovens Dagblad zegt bestuurder Rolf Verspuij dat de groei naar 315 miljoen euro onder meer te danken is aan stijgende verkopen in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Azië.

Dat de groei desondanks beperkt blijft tot 1 procent is onder meer 'te danken' aan de groei van de leasing-activiteiten van Ahrend. Het legt een probleem bloot dat de komende jaren opgelost moet worden door de projectmeubelsector: hoe het circulaire leasemodel te promoten en tegelijkertijd een gezonde bedrijfsvoering te handhaven.


De nabije toekomst voor Ahrend ziet er relatief florissant uit. In het artikel in het Eindhovens Dagblad wordt onder meer gewag gemaakt van een grote opdracht van de Oostenrijkse bank Erste Bank voor de inrichting van filialen in meerdere landen. Ook gaat Ahrend dit jaar het Amsterdamse kantoor inrichten van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA. Voorts zal dit jaar een zevenduidendtal zit/stameubelen geleverd worden aan een niet nader genoemde klant in Londen.

https://www.ed.nl/economie/ahrend-uit-sint-oedenrode-gaat-br-voor-verdere-omzetgroei-br~a45c5562/

 

 


Deel op Social Media
19-06-2019 8:00

Kinnarps is een beetje de Bohemian Rhapsody van de projectmeubelsector. Want in de meest recente versie van de FEMB top 100 staat de Zweedse gigant weer op 1. Ook voor het overige laat de lijst geen dramatische wijzigingen zien.

De top 5 wordt gecompleteerd door Steelcase, Nowy Styl, Vitra en 'onze eigen' Koninklijke Ahrend. Andere opvallende zaken uit de lijst: het door Nowy Styl overgenomen Majencia staat nog apart in de lijst (met een speciaal kleurtje) voor 113,8 miljoen euro. Tellen we dat getal op bij de 331 miljoen van Nowy Styl, dan komt het laatsgenoemde bedrijf op een virtueel totaal van 444,8 miljoen euro. Wil Kinnarps de 'Bohemian Rhapsody' blijven, dan zal het bedrijf er dus flink aan moeten trekken. Want in de huidige lijst staat Kinnarps genoteerd met een omzet van 'slechts' 418,46 miljoen euro...

Er is natuurlijk nog veel meer te zeggen over de lijst. Wie geïnteresseerd is in de ins en outs van de Europese markt kan de top 100 aanvragen via de FEMB.

www.femb.com


Deel op Social Media
18-06-2019 8:00

König + Neurath is onderscheiden met German Brand Award in goud. De German Brand Award bekroont innovatieve merken, consequente merkvoering en duurzame merkcommunicatie. Deze awards werden onlangs voor de vierde keer uitgereikt.

König + Neurath kreeg de 'gouden plak' in de categorie 'Excellence in Brand Strategy and Creation | Brand Strategy' voor de wijze waarop het bedrijf zich heeft geherpositioneerd. Carl-Christoph Held, CEO en directievoorzitter van de firma König + Neurath AG, zegt het volgende over de heroriëntatie van het merk: “De arbeidsomgeving is fundamenteel veranderd. Bedrijven staan voor de uitdaging om nieuwe ruimteconcepten te realiseren voor verschillende manieren van werken, want een aantrekkelijke werkomgeving speelt een belangrijke rol bij de positionering van het werkgeversmerk. Om de veranderingen samen met onze klanten te kunnen vormgeven, hebben wij ons intensief bezig gehouden met ons eigen merkimago en vaart gezet achter de ontwikkeling van productiegericht bedrijf naar oplossingsgericht merk.”
 

'Arbeidsculturen vormgeven' is het motto waarmee König + Neurath creatief meedenkt met zijn klanten bij de vormgeving van werkomgevingen – gedurende het hele proces van de kantoorinrichting. "Met gedifferentieerde stijlcollecties, vormbewust meubilair en digitale oplossingen verandert König + Neurath in een flexibele ‘one stop shop’ aanbieder voor integrale ruimtebelevingen."

De jury van de German Brand Award betoont zich enthousiast over de strategie van het bedrijf. “König + Neurath heeft zich in reactie op de radicale transformatie van de kantooromgeving met zijn gloednieuwe merkstrategie qua vorm en inhoud geheel nieuw gepositioneerd", aldus de jury. "De nieuwe positionering – met de drie profileringsvelden 'ontdekker van arbeidsculturen', 'vormgever van stijlwerelden' en 'begeleider van processen' – is niet alleen verheugend klant- en servicegericht van aard, maar zorgt ook voor een bijzondere differentiatie ten opzichte van de concurrentie. Een zorgvuldig en grondig uitgevoerde merk-relaunch die geloofwaardig, sympathiek en modern overkomt.”

König + Neurath werd ook onderscheiden voor het imago-magazine Work Culture. Dit nieuwe imago-magazine, dat op levendige wijze de nieuwe merkpositionering presenteert, wordt bekroond in de categorie 'Brand Communication – Print'. Dankzij de veelzijdige inhoud rond het thema “arbeidsculturen” wordt König + Neurath neergezet als totaalaanbieder van kantoormeubilair en ruimtesystemen.

"Het tijdschrift biedt een authentiek inkijkje in de geschiedenis en de attitude van het familiebedrijf en maakt het merk König + Neurath op veel niveaus ervaarbaar. Wij zijn zeer trots dat wij met het magazine een medium hebben ontwikkeld dat op creatieve wijze het merkaanbod presenteert en daarmee de jury van de German Brand Awards kon overtuigen. Bijzonder emotioneel en ontroerend was voor ons het interview met [de onlangs overleden] Egon König over zijn werkzame leven in het bedrijf en de toekomst van König + Neurath als familiebedrijf,” aldus Carl-Christoph Held, die daarmee de blijdschap van het hele redactionele team verwoordt.

www.koenig-neurath.de


Deel op Social Media17-06-2019 10:00

Het modulaire soft seating programma Bricks van Casala’s Palau collectie bestaat 10 jaar. Designer Robert Bronwasser heeft Bricks in 2009 ontworpen. Aanleiding was de steeds groter wordende vraag naar multi-inzetbaar meubilair voor uiteenlopende activiteiten in open office omgevingen. Het resultaat was één van de eerste en meest uitgebreide modulaire zitsysteem voor de zakelijke markt.

"De afgelopen 10 jaar heeft Bricks zich veelvuldig bewezen in toonaangevende internationale projecten op uiteenlopende locaties", aldus een woordvoerder. "Denk hierbij aan Nederlandse en Europese overheidsinstellingen, banken, zorginstellingen, verzekeringsmaatschappijen en universiteiten." Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Bricks is er een nieuwe brochure uitgebracht en een designers story van Robert Bronwasser verfilmd.

Het Bricks programma omvat fauteuils, zitelementen, workspots, werkplekken met een in hoogte verstelbaar tafelblad en zitelement, wandsystemen, kabinetkasten en room-in-room paviljoens. "Al deze elementen kunnen onderling gecombineerd worden om een opstelling op maat te maken. De ene keer voor het creëren van privacy en de andere keer juist voor het integreren van open zit- en werkeilanden. Hierdoor kan men met Bricks een invulling geven aan uiteenlopende activiteiten als ontmoeten, geconcentreerd werken, vergaderen en loungen."

Dutch Designer Robert Bronwasser liet zich inspireren door de city skyline. Er ontstond een strakke, architectonische vormgeving met een nadrukkelijke horizontale lijn die de Bricks elementen met elkaar verbindt. "Door het combineren van de verschillende elementen is iedere opstelling uniek en niet alleen een meubelstuk maar een waar onderdeel van het interieur. Het ergonomische ontwerp van Bricks biedt een optimaal zitcomfort. De toegepaste materialen hebben een geluiddempende werking en dragen hierdoor bij aan een betere akoestiek in de ruimte."

Bricks is opgebouwd uit een kwalitatief hoogwaardige en duurzame constructie van een massief FSCÒhouten frame met stalen nosag veren, voorzien van hoogwaardig HR Ecoschuim. Hierdoor wordt de stoffering beschermd tegen direct contact met het schuim en wordt wrijving en slijtage van de stof drastisch gereduceerd. "Dit zijn invloedrijke factoren die het design, het comfort en de levensduur van Bricks bepalen."

Robert Bronwasser (1968) brengt passie, creativiteit, gezond verstand en 25 jaar ervaring samen in functioneel design met een eigen gezicht. In 1992 studeerde hij Cum Laude af als Industrieel Ontwerper aan de Technische Universiteit Delft. Vandaag de dag is Robert Bronwasser een erkend ontwerper die samenwerkt met creatieve merken en labels van naam. Zijn werk is bekroond met diverse internationale designprijzen.

www.palau.nl


Deel op Social Media17-06-2019 8:31

Op woensdag 12 juni zijn tijdens een besloten, feestelijke Award Night de winnaars van de Dutch Design Awards 2019 bekendgemaakt. De Gispen Sett CE bank, ontworpen door Peter van de Water, is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Product.

De jury over Sett CE: “Dit is een toonbeeld van de nieuwe esthetische norm binnen circulair design: de bank schreeuwt geen duurzaamheid uit, maar het hergebruik van materialen is geruisloos verwerkt in een tijdloos ontwerp.”

De Dutch Design Awards zijn de belangrijkste designprijzen van Nederland. De jury bestond dit jaar uit acht vooraanstaande Nederlandse designprofessionals. Rode draad bij de zeventiende editie was volgens de jury “een aanstekelijk soort optimisme. Er wordt met veel plezier en generositeit ontwikkeld en samengewerkt.”

De prijswinnende Sett CE van Gispen is een tijdloze designbank, ontworpen door Peter van de Water en gemaakt van maar liefst 95 procent gerecycled materiaal. Om plastic verspilling tegen te gaan, gebruikte Gispen haar eigen plastic afval in de productie ervan.

Maikel Ruijs, Salesmanager van Gispen, was aanwezig bij de prijsuitreiking en reageert trots: “Dit is een prachtige beloning voor ons duurzame beleid. Wat mij betreft laat deze award zien dat het mogelijk is om te investeren in duurzaamheid én een hoge designwaarde toe te voegen aan een product. En dat innovatief samenwerken tussen verschillende disciplines zijn vruchten afwerpt. Een product als Sett CE kun je niet in je eentje realiseren.”

Ontwerper Peter van de Water is opgetogen: “Voor mij als ontwerper is het een eer om voor een instituut als Gispen te mogen werken. Al in de beginjaren was Gispen vooruitstrevend in het gebruik van technische ontwikkelingen. Dat zijn ze nu nog steeds; het is mooi om te zien dat Gispen zo’n vooraanstaande rol inneemt in de circulaire economie. Hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen!”

Dutch Design Awards (DDA) is al jaren toonaangevend in de duiding van excellent Nederlands ontwerp. DDA blikt niet alleen vooruit, maar ook terug: naar onze ontwerptradities en de grote impact die de Nederlandse ontwerpmentaliteit in de wereld heeft. 

www.dutchdesignawards.nl


Deel op Social Media17-06-2019 8:30

Iedereen een beetje bijgekomen? Want het was een drukte van belang op Design District. Volgens de organisatie van het evenement wisten van 5 tot en met 7 juni in totaal 7.532 belangstellenden de Van Nellefabriek in Rotterdam te vinden.

Vooral interieurarchitecten, interieurontwerpers en projectinrichters waren goed vertegenwoordigd onder het publiek. Dat publiek kon van alles beleven. behalve de vele stands konden zij bijvoorbeeld een keur aan vakinhoudelijke presentaties/lezingen bezoeken. Voorts werden op woensdagavond de zogenoemde District Awards uitgereikt. De 3e prijs ging naar de 3D geprinte kraan ICON 3D van Grohe. Een 2e plaats was voor de lamp Tonone Beads van Tonone. Een trotse Roos Soetekouw nam de 1e prijs in ontvangst, voor de stoffencollectie van Enschede Textielstad X Soetekouw. Een Wildcard ging naar Isaac Monté voor zijn lichtinstallatie Crystal Knots die te zien was in de presentatie van de Willem de Kooning Academie. De award voor beste bedrijf ging naar Carpet Sign, en kon ter plekke in ontvangst worden genomen door Art Director Richard Hutten. Tot slot was de prijs voor beste stand voor de frisse en kleurrijke stand van Dock Four.

In de binnenkort te verschijnen nieuwe editie van Inside Information volgt een uitgebreid verslag over de beurs. Hieronder alvast een filmpje en een beeldimpressie.


www.designdistrict.nl

 Deel op Social Media
13-06-2019 9:00

Sedus blijft het goed doen. Het bedrijf meldt in het persbericht andermaal een groei te hebben doorgemaakt. Over 2018 werd - net als 2017 - een groei van 9,8 miljoen euro geboekt.

De omzet steeg over het voorgaande jaar met maar liefst 11.1 procent tot 212,3 miljoen euro (2017: 191,2 miljoen), waarmee Sedus voor het eerst de 200 miljoen euro (ruim) voorbijstreefde. Het aantal orders steeg met 5.3 procent. Dit was vooral te danekn aan de groei in de verkoop van werkpleksystemen (+12,6 procent); op het gebied van stoelen was de groei bescheidener (+1,8 procent). beide percentages gaan overigens uit boven de groei van de totale markt voor kantoorproducten.

Bij dochter Klöber gaat het eveneens goed. De negatieve order-trend werd omgebogen; met een omvang van 20,5 miljoen euro werd een lichte groei van 1,5 procent geboekt. 


Ook het komende jaar ziet er goed uit voor Sedus, alhoewel het bedrijf benadrukt dat internationale politieke en economische ontwikkelingen een enigszins dempend effect op de markt kunnen hebben. De tijdens de Orgatec 2018 gepresenteerde vernieuwingen van Sedus en Klöber voeden evenwel de overtuiging dat ook 2019 een positief jaar zal worden voor beide ondernemingen. 

www.sedus.com


Deel op Social Media
13-06-2019 8:00

Tijdens de laatste dag van vakbeurs Design District (7 juni), opende Drentea haar vernieuwde showroom in Broeinest Rotterdam.

De full-service inrichter uit Emmen maakt sinds 1955 kantoor- en projectmeubilair voor de zakelijke markt. In inspiratie-hub Broeinest geeft Drentea (interieur)architecten, projectbureaus en dealerpartners een allereerste kijkje in haar eigen transitie van office furniture naar future office. 

"Wanneer je al bijna 65 jaar lang meubels ontwikkelt op Nederlandse bodem, weet je hoe belangrijk het is om op de tijd vooruit te lopen", aldus het bedrijf. Drentea keert zichzelf daarom binnenstebuiten en ontwikkelt zich van ‘leverancier achter de schermen’ naar full-service inrichter. "Een merk met sterke banden met toeleveranciers en dealerpartners waardoor de architect en eindgebruiker inzicht heeft in het ‘waar, hoe en door wie’ achter elk product. Een merk dat nu echt zichtbaar en toegankelijk is voor alle partijen."

“Zowel onze partners als de uiteindelijke gebruikers van onze producten vragen van ons dat we heel open zijn over onze processen, materialen en over onze visie op werkomgevingen”, aldus Bianca Krijgsman, Business Development Manager bij Drentea. Doordat Drentea grotendeels in huis produceert kan de organisatie persoonlijk inspringen op de behoeftes van haar gebruikers. “Wij willen dat onze eindgebruikers werken in een omgeving die bijdraagt aan hun idealen en ambities. Dat vraagt om inleving, radicale openheid en veel meer verhaal bij onze producten.”

Circulair en duurzaam werken is voor Drentea altijd het uitgangspunt. "Dat geldt voor elke stap in het proces: van onderzoek naar de toekomstige behoeftes van eindgebruikers en innovatieve materiaalontwikkeling tot hergebruik van restmaterialen en meubilair. De stap van office furniture naar future office laat de ambitie zien om hier nog meer verantwoordelijkheid in te nemen."


De komende maanden werkt Drentea intern en extern aan haar transitie. De vijfennegentig medewerkers spelen hierbij een belangrijke rol. "Het zijn deze vakmensen, ontwerpers, ergonomie- en kantoorinrichting-experts die er samen voor zorgen dat morgen werkt. Dit najaar lanceert het nieuwe Drentea officieel met een nieuwe visuele identiteit - zoals al zichtbaar is in Broeinest - en een nieuw thematisch ingerichte showroom in Emmen."

www.wijzorgendatmorgenwerkt.nl


Deel op Social Media
11-06-2019 9:00

Nieuws van Wilkhahn. Op een persconferentie ter ere van de beurs NeoCon in Chicago maakte de Duitse fabrikant bekend nauw te gaan samenwerken met het Canadese Teknion.

Met ingang van januari 2020 zal Teknion de Wilkhahn-producten AT en Occo gaan produceren en vermarkten in Noord-Amerika. Dankzij de licentieovereenkomst is Wilkhahn in staat een beter bereik te realiseren aan de overkant van de grote plas.

Bij Wilkhahn is men opgetogen over de samenwerking. Topman dr. Jochen Hahne zegt het volgende: "Ik heb er alle vertrouwen in dat deze samenwerking voor beide bedrijven enorme mogelijkheden biedt om nieuwe markten te ontsluiten en te bedienen. Teknion en Wilkhahn vullen elkaar heel goed aan. Samen zijn we in staat om onze klanten nog meer waarde te bieden in grote architecturale projecten."

www.wilkhahn.com
 


Deel op Social Media
04-06-2019 8:00

Het Nederlandse merk Leolux LX is voor het eerst in eigen land te zien tijdens de vakbeurs Design District. Bezoekers kunnen er kennis maken met een eigentijdse projectcollectie met ruim vijftig modellen, speciaal geselecteerd voor een internationale markt van professionele interieurinrichters.

In oktober 2018 lanceerde de Leolux-groep het merk tijdens de beurs Orgatec in Keulen. Het projectmerk Leolux LX is opgezet om (binnenhuis)architecten te ondersteunen bij het ontwerpen van hoogwaardige woon- en bedrijfsinterieurs. "Aangezien de grens tussen werk en vrije tijd verder vervaagt, dienen werkplekken zowel functioneel als uitnodigend te zijn", aldus een woordvoerder. "Kantoren worden informeler, en ontmoetingsplekken, zoals hotels en restaurants, ademen een bijna huiselijke sfeer. Leolux LX speelt op deze trend in met interieurconcepten die functionaliteit en karakter combineren."

“Deze collectie biedt een breed scala aan mogelijkheden, ook qua materialen en kleuren. De producten geven de architect alle ruimte om zich creatief uit te drukken. Met andere woorden: Leolux LX is ‘Empowering Expression’”, stelt Sebastiaan Sanders, directeur/eigenaar van Leolux. “Wij bedienen de consumentenmarkt al 85 jaar en we hebben daar een schat aan kennis opgebouwd. Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen en meedenken met klanten is een tweede natuur voor het Leolux LX-team.”

De collectie van Leolux LX wordt regelmatig aangevuld met nieuwe actuele modellen. Tijdens Design District is onder meer de draaifauteuil LX-R03 van Thijs Smeets voor het eerst te zien. Ook wordt de luxueuze draaifauteuil LX662 van designer Frans Schrofer getoond.

www.leolux-lx.com

 


Deel op Social Media04-06-2019 8:00

Onlangs heeft ACP International voor de achtste keer deelgenomen aan de internationale beurs voor toeleveranciers van de meubelindustrie: de Interzum in Keulen. Deze editie met ruim 1800 exposanten trok meer dan 74.000 bezoekers uit 152 verschillende landen en was daarmee weer groter dan de jaren ervoor. ACP kijkt met tevredenheid terug op het evenement.

"Ook dit jaar deelden wij onze stand met Samhongsa, de Koreaanse producent van gasveren met meerdere productiefaciliteiten in China", meldt een woordvoerder van het bedrijf uit Dronten. "Naast een uitgebreid assortiment aan nieuwe (project)meubelonderstellen introduceerden wij tijdens de Interzum ook de prototypen van de innovatieve FleXline en de 5-teens kruisvoet Polar. De prototypen worden na uitwerking van alle feedback in productie genomen. Wij gaan er vanuit dat de nieuwe producten vanaf september 2019 uit voorraad leverbaar zijn."

www.acpi.nl

 


Deel op Social Media03-06-2019 8:31

Op de beurs Design District, die van 5 tot en met 7 juni gehouden wordt, zullen tal van interieurmerken hun laatste en/of meest opmerkelijke producten tonen. In totaal zullen zo'n tweehonderd bedrijven en ontwerpers present zijn op de Rotterdamse beursvloer.

Bedrijven die zoal u kunt tegenkomen zijn onder (veel) meer Aeris, Arco, Arper, Buschfeld-Unifit, Cantor, Carpet Sign, Casala, Cowerk, Dauphin, Dings Design, DUM, Fagerhult, Ferbyn, Flos, Forbo, Geberit, Gerflor, Girsberger, Gispen, Interstuhl, Johanson, Kusch+Co, Kvadrat, Lande, Lapalma, Leolux, Louis Poulsen, Markant, Merford, MFlor, Mikomax, Nordic Silence, Offectt, Palau, Pfleiderer, Rohde & Grahl, Sateliet, SV, Tarkett, Too the Zoo, Verwol, Vescom, Vola en WINI (en dus nog veel meer!)

Ook buiten de beursvloer is van alles te beleven, bijvoorbeeld bij Wilkhahn, elders in de Van Nellefabriek (in de eigen showroom op de eerste etage van de koffiefabriek). "Laat u inspireren door nieuwe producten als de AT bureaustoel, Insit, de nieuwe management vergaderstoel Intra, vergadertafel Versa, vergaderstoelen Pep en Occo SC en – last but not least – de in hoogte verstelbare, flexibele tafel Timetable Lift, special voor scrum sessies!" Wilkhahn heeft als co-partners gedurende deze dagen Lavazza koffie, Interface tapijt en Marc de Groot handcrafted lighting.

De beursvloer van Design District is 10.000 vierkante meter groot. De beurs begint woensdag 5 juni om 10 uur. Ook op donderdag en vrijdag is de beurs al om 10.00 uur geopend. De sluitingstijden variëren wel; op woensdag kunt u tot 18.00 uur terecht in de Van Nellefabriek, op donderdag duurt de beurs tot 20.00 uur en op vrijdag kunt u zich nog tot 17.00 vergapen aan het vele moois. Woensdag 5 en donderdag 6 juni zijn uitsluitend toegankelijk voor vakpubliek. Vrijdag 7 juni zijn naast professionals ook studenten en particulieren welkom.
 

Gratis naar Design District met Inside Information? KLIK HIER

 

Deel op Social Media03-06-2019 8:30

Nog even en het is zover. Van 5 tot en met 7 juni vind in Rotterdam het jaarlijkse evenement Design District plaats. In de van nelle Ontwerpfabriek is deze week van alles ie zien op het gebied van interieurdesign.

"Gedurende drie dagen is een beursvloer van ruim 10.000 vierkante meter gevuld met presentaties van de tweehonderd mooiste interieurmerken", aldus de organisatie. "Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan één of meerdere lezingen volgen."

Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in bijzondere en historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Het evenement is uitgegroeid tot toonaangevend in Nederland. 

Gratis naar Design District met Inside Information?KLIK HIER


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >