Nieuws


28-03-2019 8:30

De Ahrend Well Collection en Silence CALL zijn beloond met de Red Dot Award in de categorie Product Design.

De Well Collection ontvangt de Red Dot: Best of the Best award, de hoogste onderscheiding in de competitie. "Als ontwikkelaar van vitale werkomgevingen zijn de awards een geweldige erkenning en een bevestiging van de toenemende behoefte aan welzijn in kantooromgevingen", aldus Ahrend.

Designer Kees de Boer: “Ik doelde op het best mogelijke zitcomfort, gecombineerd met een mooi design. Het ontwerpproces bestaat voornamelijk uit het maken van prototypes en deze testen met een grote groep van verschillend gevormde mensen. Het design volgt dus echt de regels van de ergonomie. Deze award is een geweldige persoonlijke erkenning door collega’s uit de design branche.”

De eveneens winnende Silence CALL is volgens de inrichter onderdeel van de volgende generatie space-in-space oplossingen die stilte terugbrengt naar onze werkplek. "Met open kantoren, flexibele werkplekken en multimedia zijn we meer verbonden dan ooit. Tegelijkertijd zijn we meer afgeleid en gestrest dan ooit. We zijn omgeven door geluid. Overal en altijd. It’s time to make a CALL for silence. Voor meer creativiteit, meer focus. Voor rust."


Basten Leijh, Creative Director: “Het is mooi om te zien dat de internationale jury van Red Dot de ingeslagen weg wat betreft vormgeving waardeert en beloont met een award. Dit past bij het plan om deze comfortabele Silence CALL internationaal uit te rollen en is tevens een compliment aan de tijdloze lijnvoering van de totale Ahrend soft-seating collectie waar de Silence CALL in past. Complimenten aan het team!”

De awards worden op 8 juli 2019 uitgereikt in het Aalto-Theater in Essen (D). De winnende producten worden toegevoegd aan de “Design on Stage” tentoonstelling. 

www.ahrend.nl


Deel op Social Media
27-03-2019 11:50

Goed nieuws van Wilkhahn. De Duitse fabrikant is recent weer in de prijzen gevallen. Zo is de 3D synchroon bureaustoel AT met optie 'ESP'(42-62 centimeter zithoogte) gekozen tot het Nr 1 product in Duitsland voor de kantoorinrichting.

"Er zijn honderd producten vermeld en getest in deze lijst", aldus Hans Trilsbeek van Wilkhahn. "De Wilkhahn AT ESP is de absolute nr. 1. Innovatie op dit niveau is zeldzaam. Diverse internationale consultancy-organisaties geven ook aan dat dit momenteel de beste bureaustoel is."

De AT is voorzien van onder meer een gepatenteerd 3D synchroon-mechanisme, auto gewicht instelling en snel uitwisselbare zit- rug schalen. "Verder zijn de Intra vergaderstoel en de Insit range van banken voor publieke zones bekroond met de Red Dot Award", vervolgt Trilsbeek. "Alle recent door Wilkhahn geïntroduceerde producten zijn recent bekroond met vele internationale onderscheidingen."

www.wilkhahn.nl


Deel op Social Media27-03-2019 10:00

De raad van commissarissen van de firma König + Neurath AG heeft in zijn meest recente vergadering belangrijke voorlopige beslissingen genomen over het verkoop- en personeelsbeleid en over een herschikking van verantwoordelijkheden binnen de directie, om de mogelijkheden van de nationale en internationale handel nog efficiënter en succesvoller te benutten.

Directielid Dirk Offermanns zal zich per 1 april 2019 richten op de exportactiviteiten, en dan vooral op Oost- en West-Europa en de markten van het Midden-Oosten. Carl-Christoph Held, bestuursvoorzitter, neemt per 1 april 2019 de verantwoordelijkheid voor de binnenlandse verkoop, het key-accountmanagement, de marketing en de strategische bedrijfsontwikkeling over. Vanaf 1 april 2019 wordt Jürgen Neubert benoemd tot directielid Financiële zaken. Neubert heeft jarenlang in diverse branches met succes leidinggevende posities bekleed. Dirk Fischer blijft verantwoordelijk voor de afdeling Techniek en Inkoop.

De raad van commissarissen constateert dat König + Neurath, als een van de toonaangevende aanbieders van kantoormeubilair en ruimtesystemen in Europa, door deze beslissingen over het personeelsbeleid en de wijzigingen in de taakverdeling optimaal is voorbereid op de toekomstige uitdagingen van de nationale en internationale markt. Het familiebedrijf heeft de afgelopen jaren zijn positie op de Duitse en Europese markt met succes verder kunnen uitbreiden en de omzet in 2018 met circa 11 procent kunnen verhogen ten opzichte van 2017, tot 176 miljoen euro. Met een eigenvermogensaandeel van circa 60 procent en een robuuste balans- en financiële structuur is het bedrijf duurzaam gepositioneerd voor een verdere positieve ontwikkeling.

www.koenigneurath.com

Deel op Social Media
27-03-2019 8:30

Dataflex presenteerde onlangs het 'Duurzaamheidrapport 2018'. "In onze 36-jarige geschiedenis hebben we altijd zaken gedaan vanuit een langetermijnperspectief", aldus een woordvoerder over de ratio achter de presentatie van het rapport.

"Een voordeel van deze langetermijnfocus is dat het ons dwingt om ver vooruit te kijken. Om het voortbestaan van ons bedrijf op de lange termijn te waarborgen, moeten we ons kunnen inbeelden hoe de wereld er over 25 jaar uit zal zien."

Dat betekent volgens het bedrijf dat ze veranderingen in technologie, de politiek, het economische klimaat, wetgeving, sociale normen en het milieu op de voet moeten volgen. "Deze aanpak stimuleert innovatie en constante evaluatie van onze strategie en prestaties."

Het rapport is hier te downloaden.

www.dataflex.nl


Deel op Social Media20-03-2019 8:00

PIANOo publiceerde eerder deze maan een 'handreiking circulaire kantoorinrichting'. Doel is om inkopers op weg te helpen bij circulaire inkooptrajecten. "De handreiking is een combinatie van theorie, praktische handvatten en praktijkvoorbeelden", aldus een woordvoerder van het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

"Kantoorinrichting is een kansrijke circulaire productcategorie", stelt een woordvoerder. "Het hergebruiken van producten, componenten of materialen kan veel milieutechnische- en financiële voordelen bieden. De publicatie helpt overheden bij het bepalen van de behoefte, vraag en criteria. Ook geeft de publicatie tips voor het meten en beoordelen van aanbiedingen en zijn praktijkvoorbeelden in kaart gebracht."

De handreiking is een publicatie van het leernetwerk Circulaire Kantoorinrichting 2018 en is opgesteld door Copper8. "Op 4 april 2019 start een nieuw leernetwerk circulaire kantoorinrichting. In vier bijeenkomsten leert u meer over het inkopen van circulaire kantoorinrichting, spart u met vakgenoten over uw eigen cases en breidt u uw netwerk uit. Deelname is gratis."

Ter voorbereiding van het leernetwerk organiseert PIANOo een webinar, waarin de informatie van het leernetwerk kantoorinrichting 2018 kort samengevat wordt. het webinar is hieronder te zien.

https://www.pianoo.nl/nl/actueel/nieuws/pianoo-publiceert-handreiking-circulaire-kantoorinrichting


Deel op Social Media19-03-2019 8:30

Op 18 maart werd de allereerste Hilco-fauteuil van Leolox officieel overhandigd aan gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg. De draaifauteuil is de eerste lokaal geproduceerde fauteuil van de designfabrikant uit Venlo.

"Wat Hilco uniek maakt, is dat de duurzame grondstoffen uit de directe omgeving van Leolux komen, net als de ontwerper, de productontwikkeling en de productie", aldus de fabrikant.
Hilco is ontworpen door designer Patrick Belli uit Cadier en Keer. Hij verzon ook de naam, die hij afleidde van ‘Hill Country’, het heuvelland waar hij opgroeide.

De productontwikkeling en productie houdt Leolux helemaal in eigen hand, maar ze zocht naar lokale toeleveranciers voor de duurzame materialen die worden gebruikt. "Wie een Hilco-fauteuil koopt, weet dus precies waar de stoel vandaan komt. Zo speelt Leolux een voortrekkersrol op het gebied van duurzaam produceren van meubelen."

Wat nog ontbrak, was een gecontroleerde leer-keten, zoals die bestaan in bekende leerproducerende landen als Italië. Leolux legde de basis samen met de LLTB (Limburgse Land- en Tuinbouwbond) en de houders van Limousin-runderen, grote grazers die in de Limburgse natuurgebieden bijdragen aan de biodiversiteit. "De huiden van de dieren, die geslacht worden voor het natuurvlees, worden in de regio gecontroleerd verwerkt tot het prachtige leer ‘Corus’. Daarbij krijgt elke huid een eigen nummer, zodat je precies kunt zien bij welke veehouder de Limburgse koe is opgegroeid."

Bij de productie van het eigen Corus-leer had Leolux speciale aandacht voor de milieuaspecten. "Het leer is volledig afbreekbaar, chroomvrij en bij de productie worden minder chemicaliën, water en energie gebruikt dan bij het Italiaanse leer dat Leolux doorgaans toepast. Corus is bovendien helemaal traceerbaar tot de Limburgse weiden waar de Limousin-runderen hebben gegraasd en door de lokale verwerking wordt het aantal transportkilometers met maar liefst 75 procent teruggebracht."

De provincie Limburg verleende subsidie voor de ontwikkeling, het opbouwen van de samenwerking en de kennisuitwisseling die dit duurzaamheidsproject mogelijk maakten.

www.leolux.com

 


Deel op Social Media13-03-2019 8:30

Het salesteam van Blom Interieurs is uitgebreid met het in dienst nemen van een nieuwe sales manager zorg. Arco Kistemaker is met ingang van 19 februari gestart bij de projectinrichter uit Sneek.

Momenteel is hij druk bezig om alle bestaande klanten in zijn rayon te bezoeken en zich voor te stellen. "Met Arco in het salesteam, die inmiddels al 15 jaar werkzaam is binnen de projectinrichtingsbranche, wordt een verdere stap gezet in de uitbreiding van onze zorg klantenkring", aldus een woordvoerder. "Hij zal de zorgklanten in de provincies Flevoland, Utrecht, Gelderland, Overijssel en een deel van Zuid-Holland gaan bedienen. Johan Sterk onze huidige sales manager neemt de overige provincies voor zijn rekening."

De komende maanden zal het Blom-team verder uitgebreid gaan worden op de afdeling calculatie en de verkoop binnendienst. "Zo kunnen wij onze klanten nog beter helpen met branche specifieke vraagstukken en diensten."

www.blominterieurs.nl


Deel op Social Media
13-03-2019 8:30

Architecten en interieurontwerpers geïnteresseerd in circulariteit, zijn op 21 maart aanstaande van harte welkom tijdens een bijeenkomst in het Broeinest Amsterdam met als thema ‘Samen circulair op weg’.

Het programma van de dag, die georganiseerd wordt door Forbo Flooring en Gispen, bestaat uit drie lezingen van duurzaamheidsdeskundigen die de architect verder inzicht moeten geven in circulariteit, dat steeds vaker opgenomen wordt in het programma van eisen en een belangrijke rol speelt in het Klimaatakkoord.

"Daarnaast zijn er vijf ronde tafelsessies gepland waarin antwoord gegeven wordt op al uw prangende vragen rondom dit thema", aldus beide bedrijven. De middag die om 15.00 uur begint, wordt om 18.30 uur afgerond met een hapje en drankje.

De lezingen, gegeven door de design- en duurzaamheidsexperts van Gispen en Forbo, gaan over de vraag en verwachting van de Rijksoverheid, omdenken in design (de wrijving tussen duurzaamheid & design) en het interieur van de toekomst. Daarna volgen de ronde tafelsessies. Onder leiding van Hans Hammink van Architekten Cie wordt onder andere gepraat over integratie van architectuur met circulaire principes. "Daarnaast geeft de overheid antwoord op uw vragen en zijn er sessies over circulaire ontwerpkansen, omdenken in design en het vormgeven van circulaire samenwerking."

De bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 50 personen. Voor aanmelding, het indienen van vragen en veel meer info de website

www.forbo-flooring.nl/forbogispen


Deel op Social Media
11-03-2019 8:30

Stoelenfabrikant Köhl is gegroeid. Over 2018 werd een omzet van omstreeks 18 miljoen euro gerealiseerd. Dat betekent een groei van 7 procent.

Blijkens een bericht op de Duitse Site Euwid is de groei zowel te danken aan bestaande als ook aan nieuwe klanten. In dit laatste opzicht zijn de ontwikkelingen op de Oostenrijkse markt van enig belang. Köhl betrad deze markt voor het eerst in 2018. De fabrikant werk in Oostenrijk samen met ongeveer zeventig dealerbedrijven.

Andere belangrijke landen voor Köhl zijn – behalve de Duitse thuismarkt – onder meer Zwitserland, Groot-Brittannië, Frankrijk, België én Nederland.

www.koehl.com


Deel op Social Media
06-03-2019 13:30

Met ingang van maart 2019 voegt Milani ruimte-inrichters het Italiaanse meubelmerk Fornasarig toe aan haar hoofdzakelijk mediterrane assortiment.

Al vier generaties (sinds 1878) ontwikkelt en produceert het Italiaanse Fornasarig hoogwaardige en eigentijdse houten en metalen zitmeubelen voor zakelijke ruimtes, hotels, restaurants, kantoren, vergadercentra, universiteiten, banken, et cetera. De producten zijn volgens de fabrikant overal toepasbaar.

"Verschillende bekende designers van over de hele wereld staan garant voor ontwerpen die zich het best als ‘modern & clean’ laten omschrijven", aldus Guido Kroos van Milani ruimte-inrichters uit Naarden. "Alles is 100 procent ‘made in Italy’ vanuit de eigen productiefaciliteit in Manzano, Friuli. Daarom geeft Fornasarig 10 jaar garantie op haar producten."

www.milani.design


Deel op Social Media06-03-2019 8:30

De wereld verandert razendsnel. En dit heeft gevolgen voor de werkvloer: in het kantoor moet samengewerkt worden door generaties die operen vanuit een soms totaal andere 'comfortzone'. Hoe? Dat wordt aan de orde gesteld tijdens het debat 'Beyond Generations', dat wordt georganiseerd door Humanscale.

De technologische en sociale ontwikkelingen gaan de laatste jaren zo snel dat verschillende generaties niet meer altijd geheel vanuit het zelfde waardenpatroon redeneren. Krantenlezende vijftigers moeten samenwerken met aan de sociale media vergroeide twintigers. Flexibele dertigers zitten in een team met jarenlang aan vaste werkplekken gewende zestigers. En appende tieners worden begeleid door facebookende veertigers.

Hoe creër je vanuit al deze contexten een vloeiend opererende organisatie? En welke fysieke oplossingen moet je hiertoe bieden op de kantoorvloer? Tijdens een debatavond in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger wordt getracht een antwoord te vinden op deze vragen. De door Humanscale - aanbieder van onder meer ergonomische bureaustoelen en werkplekaccessoires - georganiseerde bijeenkomst 'Beyond generations' vind plaats op 4 april vanaf 19.00 uur. De precieze invulling van de avond wordt binnenkort bekend gemaakt.

Aanmelden kan via benelux@humanscale.com

www.humanscale.com


 


Deel op Social Media06-03-2019 8:30

Haworth is de laatste tijd zeer actief op het strategische vlak. Na de onlangs gepresenteerde samenwerking met Buzzispace (zie dit artikel) kondigt de Amerikaanse fabrikant nu ook een 'partnership' aan met de Duitse fabrikant Brunner. Op de markten EMEA en Asia Pacific zal Haworth Brunner-producten gaan aanbieden. Op deze manier denken beide fabrikanten beter tegemoet te kunnen komen aan de groeiende internationale vraag naar integrale meubelconcepten in moderne kantooromgevingen.

(Foto: Brunner)

Brunner is al 40 jaar gespecialiseerd in het vervaardigen en vermarkten van projectinterieur-oplossingen. "Ons meubilair is niet alleen ontworpen om een stap verder te gaan en grenzen nieuw te definiëren, maar we zijn ook altijd op zoek naar mogelijkheden om onze markt te verbreden", aldus Brunner-directeur dr Marc Brunner. "Haworth's internationale verkoop- en logistieke expertise bieden ons de mogelijkheid om internationaal opererende organisaties op een internationaal level te bedienen."

Brunner zal de eigen strategie continuëren, waarbij producten van de Duitse fabrikant verspreid worden via een geselecteerd Europees netwerk van dealerbedrijven. Daarnaast zal een zorgvuldig geselecteerd deel van het Brunner-assortiment toegevoegd worden aan het portfolio van Haworth. De samenwerking gaat met ingang van deze maand (maart 2019) in.

De samenwerking levert naar verwachting groei op voor beide bedrijven. Een woordvoerder benadrukt dat Brunner en Haworth als onafhankelijke bedrijven blijven functioneren; er zijn  geen financiële banden tussen beide organisaties.

(Foto: Haworth)

"Zowel Brunner als Haworth zijn familiebedrijven, die elkaar aanvullen met goed ontworpen en duurzame werkplekoplossingen", aldus Henning Figge, Vice President en General Manager of International Operations bij Haworth. "We verheugen ons op een wederzijds voordeling partnerschap dat tegemoet komt aan de wensen van onze klanten." 

www.brunner-group.com


Deel op Social Media05-03-2019 8:00

Minder mooi nieuws uit VIP-kringen: Ahrend en Gispen stappen uit de de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP). Aan het einde van dit jaar wordt het lidmaatschap niet opnieuw verlengd.

"Ahrend én Gispen hebben hun VIP lidmaatschap per einde 2019 opgezegd", aldus een woordvoerder van Koninklijke Ahrend. "De VIP bleek voor beide bedrijven helaas onvoldoende toegevoegde waarde te hebben.”

De stap is opmerkelijk. De VIP werd per 1 april 2015 opgericht als voortzetting van de VSM (Vereniging van Systeem-, Kantoor en Bedrijfsmeubelen). Ahrend en Gispen waren toen belangrijke ondersteuners van het nieuwe initiatief dat er onder meer op gericht is kennis te verzamelen en delen, en de krachten te bundelen richting overheden. 

Met de stap van Ahrend en Gispen moet de vereniging het vanaf volgend jaar doen zonder de twee partijen die al sinds jaar en dag in belangrijke mate de toon aangeven in de Nederlandse markt voor projectinrichting.  

De vereniging heeft overigens ook zonder de beide partijen volop bestaansrecht. De VIP heeft blijkens de eigen website momenteel zo'n 60 leden (waartussen Ahrend en Gispen al niet meer vermeld staan). Deze leden - waaronder tal van prominente namen - staan de komende jaren voor tal van uitdagingen waarvoor kennisverwerving en -bundeling essentieel zijn.

http://inrichtingsprofessionals.nl/over-ons/leden/  


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >