Nieuws


26-02-2019 8:00

Op woensdag 20 februari 2019 is de volledig vernieuwde foyer van Nationale Opera & Ballet officieel in gebruik genomen. Een bijzondere samenwerking leidde tot de nieuwe uitstraling en functionaliteit: het Nederlandse instituut koos voor een Nederlandse architect, designer én het Gispen merk.

Dam & Partners Architecten verzorgden het ontwerp in samenwerking met Richard Hutten Studio. Richard Hutten ontwierp en Gispen produceerde het nieuwe meubilair – volledig op maat.

Het oorspronkelijke ontwerp van de foyer van architect Cees Dam stamt uit 1986. In het nieuwe ontwerp is men teruggegaan naar de essentie; tegelijk heeft het een eigentijdse uitstraling gekregen. Passend binnen de ambitie van Nationale Opera & Ballet om bezoekers nog beter te bedienen en welkom te heten in het theater. Vernieuwd zijn onder meer het tapijt en parket, de bars, de verlichting en de inrichting. Gispen produceerde voor dit project maatwerk-meubilair, ontworpen door Richard Hutten.

Naar een voorstelling gaan is een feestelijk uitje – de nieuwe inrichting draagt daaraan bij. Ontwerper Richard Hutten: “We proberen de vreugde van een avond uit te verhogen, terwijl het ontwerp tegelijkertijd tijdloos is en ten minste een generatie mee kan”.Het meubilair geeft een opvallend kleuraccent aan het interieur. Voor de zittingen en rugleuningen van de banken en fauteuils is gekozen voor zeven verschillende kleuren. Het kleurenpalet sluit mooi aan bij andere elementen in de foyer. Zachte, ronde vormen – in contrast met het staal en beton van het gebouw – nodigen bezoekers uit om te gaan zitten.

Geen bank is hetzelfde; de rondingen lopen gelijk met de radius van het gebouw. De banken hebben een solide afgeronde vorm, met lage rugleuning. Wie plaatsneemt, kijkt uit over de stad. De langste loungebank is maar liefst 20 meter. In totaal produceerde Gispen 134 meter loungebank, verdeeld over 13 banken. Bij het ontwerp van de stoelen maakte Richard Hutten een knipoog naar de designtraditie van Gispen; het iconische buizenframe is opnieuw toegepast, maar dan omgekeerd. Gispen produceerde zowel een lagere fauteuil als een diner chair met bijpassende tafels. Daarnaast leverde Gispen grote en kleine poefjes en 42 gestoffeerde kubussen voor in de nieuwe Odeonzaal.

Goed nieuws voor andere geïnteresseerden: Gispen is voornemens om de nieuwe producten in haar assortiment op te nemen.
 

www.gispen.com


Deel op Social Media22-02-2019 8:30

Casala zoekt een Business Development Manager. "Weet jij hoe architecten denken, leg je actief contact en ben je in staat deze contacten om te zetten naar business met architecten, eindgebruikers en partners? Dan is deze baan echt iets voor jou", aldus een woordvoerder van de fabrikant uit Culemborg.

De nieuwe Business Development Manager gaat zich primair richten op het bezoeken van architecten en prospects. "Je benadert hen pro-actief en vanuit je netwerk. Je adviseert architecten over onze oplossingen en vertaalt hun vragen en behoeftes naar oplossingen waardoor zij een vernieuwend verhaal kunnen vertellen aan hun opdrachtgevers."

Het doel is de meubelcollecties van Casala en Palau onder de aandacht te brengen. "Casala is al 100 jaar gespecialiseerd in intelligente projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. De oplossingen die Palau biedt zijn bekend bij de architectenbureaus en worden zeer goed ontvangen in de markt door het fraaie design, de kwalitatief hoge afwerking en de uitgebreide toepassingsmogelijkheden."

Door het plegen van acquisitie en actief aanwezig te zijn in de markt bouwte de nieuwe  Business Development Manager haar/zijn netwerk van architecten en eindgebruikers verder op. "Je bent door jouw enthousiasme, communicatieve en professionele houding in staat om externe relaties op te bouwen. Uiteraard informeer en enthousiasmeer je bestaande relaties op een dusdanig effectieve wijze dat dit leidt tot meer omzet en versterking van de huidige marktpositie."

Binnen deze functie werkte de nieuw aan te nemen Casala-medewerker nauw samen met de commerciële binnendienst. "Het sales team Benelux bestaat uit zes collega’s en je rapporteert aan de Country Manager Benelux."

De Business Development Manager herkent zich in de volgende eigenschappen:
 

  • Je begrijpt en spreekt de taal van architecten.
  • Je hebt een relevant netwerk binnen deze doelgroep in Nederland.
  • Bij voorkeur heb je ervaring in de project(meubel)branche.
  • Je functioneert op HBO werk- en denkniveau.
     

"Als mens ben je doelgericht en doortastend, benaderbaar en beschik je over een goede dosis humor. Je bent flexibel en bent goed in staat je gedrag aan te passen aan de verschillende doelgroepen. Je kan goed zelfstandig werken en begrijpt dat netwerken en beursbezoek soms ook buiten “normale” werktijden plaatsvindt."

Casala biedt een uitdagende, verantwoordelijke en zelfstandige commerciële functie waar je veel creativiteit in kwijt kunt. Er is voorts sprake van een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket en de snel groeiende organisatie biedt volop mogelijkheden voor verdere ontplooiing van talenten. "Het hoofdkantoor is in Culemborg (Midden-Nederland), Palau heeft de beschikking over een showroom in Design Post Amsterdam. Jij bent actief vanuit jouw home office en bent, twee wekelijks, voor overleg in Culemborg."

Nadere informatie is te verkrijgen bij Kim Reynierse, Country Manager. (06 – 546 663 301; kreynierse@casala.com).

 


Deel op Social Media21-02-2019 10:00

Per januari 2019 heeft Turbit Agenturen een merk toegevoegd aan haar portfolio: modul21. Het Duitse modul21 is ontworpen door Volker Reichert. Het is een meubelsysteem die met een modulaire traverse een grote diversiteit van combinaties mogelijk maakt. 

"Het gaat voor een hoge kwaliteit met een strakke moderne uitstraling", aldus een woordvoerder. "Het innovatieve systeem zorgt voor oplossingen voor alle soorten ruimtes in de project- en woningmarkt. Van de lobby van een museum tot een plek voor concentratie of ontspanning op kantoor. De combinaties worden geplaatst op diverse hoogten pootjes, glijders of rollers. Er zijn zit-, rug- en armleuningen verkrijgbaar in diverse maten en diverse stofferingen en top kwaliteit leder."

www.turbit-interieur.nl


Deel op Social Media20-02-2019 8:00

Kort na de recent gehouden vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer ontstond enige ophef over een actie van het organiserende HoLaPress. De organisatie stuurde mensen die zich wel geregistreerd hadden, maar niet op de beurs waren verschenen een rekening. In een schrijven aan de relaties neemt de organisatie nu afstand van deze actie. Hieronder de brief van directeur Peter Latjes.

Vanaf de eerste editie van de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in 1999 voert HoLaPress Communicatie als beursorganisator een gastvrij uitnodigingsbeleid. Vanuit de invalshoek, dat er voor facilitaire professionals of gebouwbeheerders geen drempel mag zijn om het vakevenement te bezoeken. Buitengewoon trots is de organisatie, dat zij sinds die eerste editie gastheer is geweest van méér dan 250.000 bezoekende professionals, waaronder ruim 13.000 bezoekers van de editie 2019.

Tijdens de laatste edities kwam dit gastvrije uitnodigingsbeleid onder sterke druk te staan, omdat veel voorgeregistreerden zich niet afmelden en daarmee bij de organisatie voor onnodige kosten zorgden. Daarop meende de organisatie een krachtig signaal af te geven aan voorgeregistreerden, die onafgemeld wegblijven door hen om een vrijwillige bijdrage in de kosten te vragen.

In de daaropvolgende commotie, mede als gevolg van onze onhandige communicatie, waarvoor onze excuses, kwam de nadruk vooral te liggen op de 50 euro bijdrage en niet op het doel van de actie: voorgeregistreerden ervan bewust maken, dat zij door zich niet af te melden, de organisatie met onnodige kosten opzadelen.

Om iedere schijn van het invoeren van een extra verdienmodel te vermijden, heeft de organisatie besloten geen bijdrage van 50 euro meer te willen ontvangen. De honderden voorgeregistreerden die deze bijdrage al gestort hebben, zullen in de loop van volgende week hun vrijwillige bijdrage teruggestort krijgen. Dit om niet de aandacht af te leiden van de dringende boodschap aan voorgeregistreerden, dat onze gastvrijheid óók inhoudt, dat zij zich tenminste afmelden als zij onverhoopt niet naar de vakbeurs komen.

Dit betekent niet dat wij hiermee onze gastvrijheid willen laten aantasten door voorgeregistreerden, die onafgemeld wegblijven. Daarom willen wij met onze standhouders van de editie 2020 in het voorjaar gaan bezien hoe het no show beleid dan ingevuld moet gaan worden. Ons uitgangspunt blijft gratis toegankelijk voor de doelgroep en het optimaal faciliteren van de ontvangst van onze bezoekers, zoals de meer dan een kwart miljoen in de afgelopen 21 jaar, waaronder de ruim 13.000 in de jongste editie.


www.vakbeursfacilitair.nl

 


Deel op Social Media
19-02-2019 8:30

Wilkhahn kijkt terug op een positief jaar. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2018 die de Duitse fabrikant van projectmeubelen onlangs bekend maakte. 

In Duitsland is de positie stabiel. Deze markt maakt met 36 procent het grootste deel van de 'koek' uit voor Wilkhahn. In Zuid-, West- en Noord-Europa werden bemoedigende cijfers genoteerd. Vooral in Zwitserland was de groei opvallend. Van de Europese markten buiten het thuisland was er alleen in Frankrijk sprake van een kleine teruggang.

Buiten Europa gingen de zaken in 2018 wat minder florissant. Hoewel licentie-inkomsten in Japan en Australië scherp stegen en de verkoopcijfers in Azië ook een lichte groei lieten zien, zorgen consolodatie in de US, projectuitstel in het Midden Oosten en een verhuizing van fabriek en showroom in Australië ervoor dat er sprake is van een krimp op het gebied van de overzeese business. "Maar de cijfers over de laatste maanden laten zien dat Wilkhahn ook op deze markten weer aanzienlijk groeit."

www.wilkhahn.com

 

19-02-2019 8:00

Haworth heeft ongeveer vijftig productlijnen van het Belgische Buzzispace in het wereldwijde assortiment opgenomen. Dit is het gevolg van de samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven, die afgelopen najaar gesloten werd.

De Buzzispace-producten zijn nu wereldwijd onder de Haworth-paraplu verkrijgbaar. Het betreft producten als bijvoorbeeld de BuzziCactus-schermen, de BuzziSpark-bank en de BuzziShade-lampen.

Buzzispace is al jaren bekend op de markt als bedrijf dat op een slimme en aantrekkelijke manier akoestische functionaliteit toevoegt aan producten. Het bedrijf heeft productielocaties in Bladel en High Point (US). Haworth is een wereldwijd opererende Amerikaanse producten van projectmeubilair.

www.haworth.nl


Deel op Social Media
19-02-2019 8:00

Bene heeft positieve resultaten geboekt over 2018. Dat meldt de Oostenrijkse fabrikant naar aanleiding van de onlangs gepubliceerde jaarcijfers. Ook de verwachtingen over 2019 zijn positief. "Er zitten diverse projecten in de pijleiding", aldus een woordvoerder.

Om de sterke positie - vooral op de markten in Duistland en Oostenrijk - te behouden, zal bene gaan investeren in productietechnologie. Ook zal het bedrijf klanten blijven inspireren met design-geöriënteerde oplossingen. In Duitsland zal de verkoopstructuur uitgebreid worden met nieuwe handelspartners. 

www.bene.com


Deel op Social Media
18-02-2019 8:00

Vanaf 2019 heeft Drentea zich voor meerdere jaren gecommitteerd als official supplier van het ambitieuze Team Sunweb. "Evenals Team Sunweb zien wij het als een uitdaging om beter te worden, duurzamer en te zorgen voor een ideale vitale werkomgeving", meldt de fabrikant uit Emmen.

Met Drentea als één van de official suppliers van Team Sunweb weet de ploeg zich verzekerd van een prachtig ingericht nieuw kantoor en Experience Center te Deventer. Ook het Keep Challenging Center in Sittard wordt ingericht door Drentea. "Hier wonen per 2019 de aanstormende talenten van het wielerteam. Jonge renners en rensters die klaargestoomd worden om in de nabije toekomst de prestaties van renners als Tom Dumoulin en Wilco Kelderman te evenaren."

"Bij Drentea creëren we oplossingen waarmee mensen plezieriger, beter en vitaler kunnen werken. Deze visie onderstrepen wij ook met ons eigen Drentea Cycling Team en met de diverse sportevenementen die wij als Drentea organiseren voor medewerkers en relaties. Vanuit dit principe zijn wij trotse supplier geworden van Team Sunweb, om onze betrokkenheid bij een gezonde levensstijl extra te benadrukken."

De focus op vitaliteit is al jarenlang een onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Drentea. Vitaliteit speelt ook steeds een grotere rol in de werkomgeving van mensen. De bewustwording neemt toe en voorbeelden laten steeds vaker zien dat de inrichting en het meubilair daadwerkelijk kan bijdragen aan vitaliteit. "Een ontwikkeling die precies aansluit bij onze filosofie en die wij daarom omarmen. Zo kijken wij naar productinnovaties, streven wij naar producten die aansluiten bij de WELL richtlijnen (de enige standaard ter wereld die een gezonde werkomgeving garandeert)."

"In 2019 organiseren we met ons Drentea Cycling Team een aantal uitdagende events waarvan een aantal in combinatie met Team Sunweb. Wil jij meedoen? Check hiervoor binnenkort onze website en onze social media kanalen."

www.drentea.nl


Deel op Social Media11-02-2019 8:30

De provincie Zuid-Holland en projectinrichter Gispen gaan de komende 10 jaar de levensduur van het provinciale meubilair verlengen en de kantoorinventaris circulair inkopen en verwerken. Met de order voor circulair meubilair is een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid.

In de 10 jaar durende aanbesteding verplichten provincie en Gispen zich om de levensduur van het bestaande meubilair te verlengen door onderhoud, reparatie, opknappen en hergebruik van onderdelen. Lukt dat niet, dan wordt het meubilair aangeboden buiten de organisatie voor hergebruik, bijvoorbeeld kringloopcentra. Nieuw meubilair dat toch moet worden aangeschaft, zal aan tal van circulaire eisen moeten voldoen, zoals modulair ontworpen of vrij van giftige stoffen.

Met de order voor Gispen zet de provincie de eerste grote stap naar een circulaire bedrijfsvoering binnen de provinciale organisatie, zegt gedeputeerde Jeannette Baljeu. “Juist omdat we ook extern werken aan een circulaire economie, is het goed je eigen interne organisatie circulair-proof te maken en daar het maximale uit te halen. Met de aanbesteding voor het meubilair doen we dat.”

De omgang met circulair meubilair vergt een geheel nieuwe manier van werken, zegt ze. “Vandaar dat we extra tijd nemen om deze samenwerking te laten slagen en we de aanbesteding voor 10 jaar hebben vastgelegd.”

De provincie heeft het contract met Gispen op 5 februari officieel getekend. Gispen werkt ook samen met 10XL, een nieuw bedrijf dat voor de provincie bankjes van plastic afval ontwierp. Deze bankjes worden op verschillende plekken in Zuid-Holland geplaatst langs fiets- en wandelpaden.

De overheid en ook provincie Zuid-Holland heeft ambitieuze circulaire doelstellingen opgesteld. Zuid-Holland wil 50 procent circulair zijn in 2030 en 100 procent in 2050. In een circulaire economie dient afval als grondstof voor nieuwe producten met een nieuwe levenscyclus. En bestaande producten krijgen een opknapbeurt, zodat ze langer meekunnen. Op die manier worden afvalstroom kleiner en gaan ze in een kringloop functioneren.

www.gispen.com

 

Deel op Social Media08-02-2019 8:30

Eerder schreven we op deze pagina over de voor velen succesvolle vakbeurs Facilitair. Maar de organisatie blijkt zich na de beurs alsnog in de voet te hebben geschoten met een vreemde factureringsactie: mensen die zich 'gratis' voorgeregistreerd hadden, maar niet op de beurs verschenen zijn, kregen een factuur van 50 euro wegens 'organisatiekosten'.

We vernemen van vele branchegenoten dat ze 'not amused' zijn over de vreemde actie van de beursorganisatie. En dan gaat het niet alleen over de mensen die de vreemde factuur op de mat kregen, maar ook over de grif voor standruimte betalende exposanten die hun relaties massaal hebben uitgenodigd om zich voor het evenement te registreren, een actie die blijkens de website van de beursorganisatie toch 'zonder enige verplichting' was. Overigens blijkt de administratie van de beurs niet helemaal op orde te zijn, want ook een aantal mensen die wél op de beurs zijn verschenen - en zelfs een lezing hebben gegeven - hebben de gewraakte factuur ontvangen. 

De actie van het organiserende Holapress roept eerdere ophef rondom de vakbeurs Facilitair in herinnering. Enige jaren geleden kregen exposanten naar verluidt geen enkele compensatie van de beursorganisatie toen als gevolg van weersomstandigheden een deel van de beursvloer enige tijd ontoegankelijk was. Het heeft een aantal partijen uit de branche een tijd lang niet gunstig gestemd over de vakbeurs Facilitair. 

Het is de vraag of Holapress zich dergelijke acties in de toekomst kan blijven permiteren. Eind maart vindt in Amsterdam de tweede editie van Facility for Future plaats. Met het tegen de haren in strijken van exposanten en potentiële bezoekers geeft de vakbeurs Facilitair het concurrende evenement een welkom zetje in de rug.  

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6498910573055475712/

Deel op Social Media05-02-2019 8:30
Kinnarps blijft gedreven werken rond duurzaamheid en heeft haar doelen rond uitstoot vroeger dan gepland gehaald. Dat blijkt volgens de fabrikant uit het nieuwe duurzaamheidsrapport dat onlangs werd gepubliceerd.
 
“We willen de voordelen voor de klant vergroten. Het zou voor de klant makkelijk moeten zijn om duurzame keuzes te maken en om hun menselijke en materiële middelen zo optimaal mogelijk te gebruiken”, zegt Sustainability Manager Johanna Ljunggren.
Het Sustainability Report 2018 omvat alle merken van de Kinnarps Groep – Kinnarps, Drabert, Materia, Martin Stoll, NC Nordic Care en Skandiform. Het beschrijft de initiatieven die Kinnarps neemt vanuit holistisch perspectief, met een focus op hoe de Groep bijdraagt aan de UN Global Goals. Naast een aantal andere verbeteringen, toont het rapport ook aan dat Kinnarps zijn doelstellingen omtrent uitstoot met impact op het klimaat vroeger haalt dan gepland.
 
“Ons doel was om tegen 2020 onze uitstoot te verminderen met 20 procent ten opzichte van basisjaar 2014. Ons resultaat was dit jaar 22 procent. We hebben dan ook besloten om een nieuw ambitieus doel te stellen tegen 2020: we willen onze uitstoot verminderen met 35 procent. Dit succes hebben we onder meer te danken aan de vervanging van LPG door stadsverwarming in onze productiesite in Jönköping”, legt Johanna Ljunggren uit.
 
Kinnarps’ eigen logistiek systeem is volgens het bedrijf ook uniek op de markt en garandeert 50 procent meer laadcapaciteit in vergelijking met het industriegemiddelde. In 2018 nam Kinnarps de volgende stap in deze ontwikkeling, met de lancering van een project in samenwerking met Volvo en het Zweedse Transport Agency. "Dit laat toe om langere voertuigen te gebruiken, met niet twee maar drie containers. Dit High Capacity Project leidt tot grotere volumes en vermindert de impact op het milieu."
“Er is een belangrijke link tussen ons werk rond duurzaamheid en ons businessplan. Het is logisch om zowel de menselijke als materiële middelen zo optimaal mogelijk te gebruiken en bovendien wint iedereen erbij: onze klanten, onze leveranciers en wijzelf”, zegt Johanna Ljunggren.
 
“Om onze klanten te overtuigen dat duurzame keuzes makkelijk en economisch slim zijn, moeten we concrete voordelen bieden. Daarom hebben we in 2018 extra aandacht gegeven aan het ontwikkelen van circulaire bedrijfsmodellen, waarbij klanten de mogelijkheid krijgen om meubilair te renoveren en te hergebruiken. De meubelindustrie heeft nood aan nieuwe duurzame bedrijfsmodellen – en het is onze ambitie om op dat vlak de voorloper te zijn.”

www.kinnarps.be

Deel op Social Media04-02-2019 9:00

Kantoorinrichter en IT-dienstverlener Leferink uit Haaksbergen bestond op 1 februari 50 jaar. Het moederbedrijf waaronder tegenwoordig ICT Spirit, Leferink Office Works en KP Interieur vallen, werd door Anton Leferink in 1969 opgericht als eenmanszaak. Inmiddels is de organisatie gegroeid tot een familiebedrijf met 120 medewerkers en vestigingen in Haaksbergen, Emmen en Deventer.

Algemeen directeur Mark Leferink: “Onze focus ligt op het inrichten van kantoren en op IT, waarbij wij toegevoegde waarde voor onze klanten bieden. Als gezonde onderneming zijn we klaar voor de toekomst, dat maakt het feest samen met ons gehele team voor mij zo waardevol.”

In 1969 begon Anton Leferink als leverancier van type- en rekenmachines onder de naam Leferink Kantoorinstallaties. Al snel kwam daar kantoormeubilair bij, want die machines moesten wel ergens op staan. Zijn zoon Mark Leferink: “Ik ben erg trots op mijn vader. Hij nam een risico door voor zichzelf te beginnen. Maar hij zag kansen in de markt en wist die te benutten. En dat is uitgegroeid tot onze huidige mooie organisatie.”

In de jaren tachtig van de vorige eeuw startte Leferink ook met de verkoop van computers onder de naam Leferink Computer Systemen. Het is de oorsprong van het huidige ICT Spirit. Toen werden er veel Compaq PC’s verkocht, het latere HP Inc. waar ICT Spirit zich nog steeds Gold Partner van mag noemen. In de jaren 90 bracht Leferink ook kantoorartikelen op de markt. Vanuit dikke catalogi werden de artikelen besteld en met eigen busjes rondgebracht.

Zoon Mark Leferink kwam in 2000 in dienst en nam in 2004 het bedrijf over van zijn vader. Bij het 35-jarig bestaan van het bedrijf werkten er 125 mensen verdeeld over vier productgroepen; meubilair, IT, kantoorartikelen en copiers. Ook Mark reageerde op veranderingen in de markt. Hij  besloot de kantoorartikelen te verkopen aan Staples en later de copier-tak aan PCI Nederland. ICT Spirit groeide gestaag en werd het grootste onderdeel, mede door enkele overnames. De samenwerking met leverancier KP Interieur werd geïntensiveerd, Mark werd compagnon van Jeroen Schopman, de eigenaar.

“Focus op wat je doet is volgens mij de belangrijkste succesfactor, in combinatie met de kracht van het collectief van de bedrijfsonderdelen. Zo hebben wij met ICT Spirit nu een prachtig toonaangevend IT-bedrijf en met Leferink en KP Interieur een sterke combinatie om de markt voor kantoor- en projectinrichting schouder aan schouder te bedienen. Ook zorgt onze uitstraling en reputatie in de markt er voor dat de juiste mensen graag bij ons willen werken,” aldus Mark Leferink.

Vrijdag 1 februari was de aftrap van een feestelijk jaar met een feestje voor leveranciers, medewerkers en gepensioneerde oud-collega’s. Een weekend weg met het hele team en een event voor klanten en zakelijke relaties zijn later in het jaar gepland. Mark Leferink: “wij kunnen oprecht feest vieren, mede dankzij al die opdrachtgevers in de regio die ons het vertrouwen hebben gegeven de afgelopen 50 jaar. Daar ben ik heel gelukkig mee, we zien de toekomst vol energie en vertrouwen tegemoet.”

www.leferink.nl


Deel op Social Media
04-02-2019 8:31

Lensvelt en Maarten Baas tonen met trots de steeds verder groeiende stoelenfamilie aan het publiek. Stapelbaar, niet stapelbaar, als barstoel, met en zonder armleggers, met hoge of lage rugleuning, gestoffeerd of in eikenhout. Zowel de bestaande Maarten Baas Chairs als de allernieuwste, nog niet eerder getoonde aanwinsten, bewonen het industriële HAKA-gebouw tijdens Object Rotterdam 2019, dat gehouden wordt van 8 ttot en met 10 februari.

Het gezamenlijke avontuur begon in 2016 toen Maarten Baas samen met Lensvelt de Maarten Baas Chair ontwierp. "Een seriematig geproduceerde stoel die door een slimme aanpassing in het productieproces telkens een iets andere vorm heeft en dus een uniek karakter. Een stoel in acht verschillende uitvoeringen en oneindig veel tinten stoffering met herkenbare trekken: rebels, aandoenlijk, eigenwijs. Stuk voor stuk unieke figuren waarvan de diverse rugvormen op menselijke gezichten lijken."

De Maarten Baas Chairs maakten eerder onderdeel uit van de installatie “May I have Your Attention, Please?” Hiermee wonnen Lensvelt en Baas de prestigieuze Milano Design Award Best Concept 2017 tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Deze prijs won Lensvelt in 2016 ook al voor de Boring Collection samen met de jonge architecten Space Encounters. Nog niet eerder won een Nederlands bedrijf deze prijs, laat staan twee keer. En ook Maarten Baas won als enige designer deze prijs twee keer.

Na dit succes heeft Baas sindsdien een hele familie stoelen exclusief uitgewerkt voor dit NON-designmeubellabel. Er volgde een stapelbare versie, een variant met armleggers, en de meest recente familieleden: een hoge en een lage gestoffeerde barkruk en een Maarten Baas Chair in Europees eiken die weer in verschillende kleuren gebeitst kan worden.

www.lensvelt.nl


Deel op Social Media01-02-2019 8:30

De Projectinrichter is terug bij zijn oprichter Rimmer Stumpel. Vorig jaar werd gemeld dat het bedrijf was verkocht aan een nieuwe eigenaar maar inmiddels is het bedrijf weer eigendom van de man die het in 2003 is gestart. Strumpel verwierf het bedrijf samen met voormalig Gispen- en Ahrend-man Peter Veer.

Rimmer Stumpel: “De nieuwe eigenaar had, wegens gezondheidsredenen, moeite om het bedrijf de toekomst te geven die hij voor ogen had. We zijn in november met elkaar in gesprek gegaan. Uiteindelijk is de beslissing genomen dat ik het bedrijf weer terug zou kopen. bedrijf de toekomst te geven die hij voor ogen had. En, om heel eerlijk te zijn, het voelt goed om weer terug te zijn. Zeker nu ik met Peter Veer, voormalig directeur/aandeelhouder van Gispen, een geweldige partner heb kunnen vinden.”

Peter Veer: “Rimmer en ik kennen elkaar al heel lang en hebben altijd veel contact gehouden. Voor mij is De Projectinrichter een bedrijf dat perfect aansluit bij de ontwikkelingen in onze branche: Een brede adviestak, een groot assortiment en een uitgekiende internetstrategie. Toen hij mij vroeg om samen aandeelhouder te worden hoefde ik daar niet lang over na te denken.”

Het landelijk werkende bedrijf De Projectinrichter is één van de grootste dealers van kantoor- en projectmeubilair met een breed assortiment dat via professionele adviseurs als architecten, projectmanagementbureaus en interieuradviesbureaus wordt verkocht aan eindgebruikers.
 

www.deprojectinrichter.com


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >