Nieuws


28-09-2018 10:00

De Projectinrichter zoekt een accountmanager projectstoffering voor de regio Randstad Zuid.
Klik op de button hieronder voor deze en meer vacatures. 
 
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

25-09-2018 8:30

Het beurzenseizoen is succesvol agfgetrapt door Maison & Objet. De Franse beurs voor interieurproducten, gehouden van 7 tot en met 11 september in Parijs, kende een succesvol verloop.

Maison&Objet Paris werd gekenmerkt door een nieuwe indeling van het aanbod over de hallen. Onder het motto ‘Bye bye routine, hello surprise’ is de complete layout van de beurs herzien. Deze verandering is doorgevoerd om de structuur van het aanbod op de beurs te vereenvoudigen, de bezoekersbeleving te verbeteren en om nieuwe ontdekkingen te stimuleren.

"Hoewel er nog nieuwe aanpassingen nodig zijn en doorgevoerd zullen worden vanaf de komende editie in januari 2019, zijn de eerste reacties op deze nieuwe indeling positief.", aldus een woordvoerder van de beursorganisatie

Het succes van de Maison&Objet heeft altijd gelegen in de breedte van het aanbod. Voor het eerst in het 20-jarig bestaan van de beurs is de indeling gewijzigd, met de instelling van twee grote aandachtsgebieden: Maison en Objet, waardoor een meer intuitieve beursbeleving ontstaat. "Deze wijzigingen werpen een nieuw licht op de beurs, waardoor de de bezoekers onverwachte en spannende ontdekkingen tijdens hun beursbezoek doen."

Om bezoekers te helpen beter inzicht te krijgen in de opkomende trends, had de Maison&Objet dit jaar een aantal ‘What’s New’ presentaties opgezet aan het begin van elke hal, met inspirerende produkten. Deze presentaties completeerden het befaamde Trend Forum, en stelden de bezoeker in staat in een oogopslag de nieuwe innovaties van het komende seizoen te ontdekken.

De Maison&Objet werd bezocht door 76.502 bezoekers, ongeveer gelijk aan vorig jaar. Het internationale bezoek steeg licht. Uit Nederland kwamen 2.250 bezoekers, goed voor een vijfde plaats op de internationale ranking. Qua exposanten staat Nederland zelfs op de vierde plaats, met maar liefst 167 deelnemers.

www.maison-objet.com


Deel op Social Media
25-09-2018 8:00

Vepa is hard op weg naar een afvalloze fabriek. "Om te laten zien wat we precies doen met onze restmaterialen hebben we een serie filmpjes gemaakt: Duurzaam Doen met Vepa."

Het bedrijf laat in deze filmpjes op begrijpelijke manier zien hoe ze duurzaam innoveren, denken en vooral doen. "Zo belandt er niets in de afvalbak". Het derde filmpje uit de reeks (zie hieronder) gaat over het gebruik van duurzaam hout.

www.vepa.nl
 


Deel op Social Media24-09-2018 8:30

Meubelbeurs Brussel presenteert van 4 tot en met 7 november 'lentefrisse ideeën in gastvrij Brussel'. Dat meldt de organisatie van het evenement in een aankondigend schrijven. 

"Dat de Meubelbeurs Brussel Europa’s meest gastvrije beurs is, dat staat vast", aldus een woordvoerder. "Hier krijg je naast een warm onthaal ook jaar na jaar een beurs in originele opzet. Een gezellige beurs, maar vooral ook een beurs waar het goed zaken doen is. Met ruime aandacht voor presentatie en nieuwigheden in vaak erg fraaie standen. Exposanten uit België, Nederland, Duitsland, Italië en de rest van Europa investeren in de presentatie van hun collecties en etaleren hier vaak hun nieuwigheden in primeur."

Er is ook de komende editiie weer van alles te beleven op de beursvloer. Opvallend is bijvoorbeeld het beursonderdeel Holland à la Carte. "Dit is het totaalconcept voor Nederlandse fabrikanten. Waar de andere segmenten een bepaalde woonsfeer vertegenwoordigen, is het bindend element in Holland à la Carte het Nederlands fabricaat. Voor onze noorderburen is deze hal een ankerpunt, met herkenbare en uiteenlopende Nederlandse collecties. Dat deze collecties ook buiten Nederland aanslaan, dat bewijzen deze exposanten elk jaar opnieuw."

Het evenement vindt plaats van 4 tot en met 7 november in de Brussels Expo.

www.meubelbeurs.be


Deel op Social Media24-09-2018 8:00

Steelcase heeft de Britse fabrikant Orangebox overgenomen. Blijkens een persbericht is met de overname ongeveer 60 miljoen euro gemoeid. 

Orangebox zal volgens de woordvoerder als zelfstandig merk blijven functioneren. De producten van het bedrijf zullen via het eigen netwerk alsook via Steelcase-dealers vermarkt worden. Volgens Allan Smith, Vice President Global Marketing bij Steelcase, leidt deze constructie ertoe dat de omzet van Orangebox binnen de komende 5 jaar verdubbeld kan worden. De huidige omzet van de Briste projectmeubelfanbrikant bedraagt 69 miljoen euro.

Bij Orangebox zijn rond de 450 mensen werkzaam. Het bedrijf produceert (bureau)stoelen, tafels en ruimteindelingsystemen. 

www.steelcase.com


Deel op Social Media21-09-2018 10:00

Per 19 september 2018 is het huidige assortiment van Sonesto aangevuld met de unieke collectie van de Finse ontwerpster Kirsti Järvinen. "Deze collectie bestaat onder andere uit slimme garderobe elementen met een tijdloos en functioneel design." In de productie van de ontwerpen speelt duurzaamheid volgens de aanbieder bovendien een grote rol.

Met haar 35 jaar is Sonesto al geruime tijd de marktleider op het gebied van innovatieve opbergoplossingen. Door de samenwerking met Kirsti Järvinen probeert Sonesto klanten nog meer unieke producten aan te bieden die zich onderscheiden in de markt door enerzijds de hoogwaardige kwaliteit en anderzijds door slimme doordachte functionele vormgeving.

"Het is de wens en ambitie van zowel Kirsti Järvinen als ook Sonesto om de samenwerking in de toekomst verder uit te breiden. Sonesto beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers."

www.sonesto.nl


Deel op Social Media
05-09-2018 8:30

Wout Monseurs uit Breda heeft per 1 september 2018 de activiteiten met betrekking tot de kantoorinrichting en de webshop van Verhoeven Kantoortotaal (VKT) overgenomen. De bedrijfsnaam VKT blijft behouden en het personeel van VKT gaat mee naar de vestiging van Wout Monseurs BV in Breda.

VKT werd in 1989 opgericht door Marc Verhoeven: het bedrijf verzorgt projectinrichting voor kantoren en verkoopt kantoormeubelen en -toebehoren vanuit een centrale vestiging in Schiedam. Algemeen directeur Marc Verhoeven is echter vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt om zich terug te trekken uit het bedrijf. Accountmanager Martin Kramer blijft het aanspreekpunt voor alle klanten van VKT.

Met de verkoop van de kantoorinrichting en de webshop van VKT aan Wout Monseurs heeft de onderneming een enthousiaste en ambitieuze nieuwe eigenaar, die de continuïteit en service van het bedrijf zal voortzetten. Marc Verhoeven: “Ik ben blij dat mijn bedrijf onder een nieuwe eigenaar blijft bestaan. In Rob Monseurs herken ik veel van mezelf, zijn manier van ondernemen is gelijk aan die van mij. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat mijn klanten bij Wout Monseurs BV in goede handen zijn.”
 

Wout Monseurs is een bedrijf met dezelfde activiteiten als VKT en al 60 jaar actief in de markt. Dit familiebedrijf, opgericht door Wout Monseurs en heden ten dage onder leiding van zijn zoon Rob, heeft elf medewerkers en een eigen showroom in Breda. Met de overname breidt Wout Monseurs haar marktpositie verder uit richting de Randstad. Rob Monseurs: “Beide bedrijven zijn Quantore-lid, voeren veel dezelfde merken en zitten in hetzelfde marktsegment. Ik ken Marc al langer waardoor we vrij snel tot een deal gekomen zijn.”

www.woutmonseurs.nl

 

Deel op Social Media05-09-2018 8:00
Bauhaus bestaat dit jaar een eeuw. Thonet viert dit jubileum met twee herinterpretaties van de
beroemde sledestoel S 533 F van Ludwig Mies van der Rohe in een gelimiteerde
jubileumeditie.

Het succesvolle designerduo Besau Marguerre uit Hamburg heeft de S 533 F
met armleuningen in twee verschillende nieuwe jasjes gestoken. "De perfect op elkaar
afgestemde kleuren en materialen verlenen de iconische stalen buisfauteuil een hedendaags
karakter", aldus Thonet.

De jubileumstoel is verkrijgbaar in twee nieuwe uitvoeringen: met een frame van
parelmoer chroom met lederen bekleding in antraciet en met een frame van
champagnekleurig chroom met een lederen bekleding in zachtroze. In beide uitvoeringen
krijgt de zakelijke Bauhaus-stijl een warme uitstraling.

www.thonet.de

Deel op Social Media
04-09-2018 8:30

Het warmlopen is begonnen. Tal van bedrijven maken zich lanzaam klaar voor deelname aan de Orgatec. Ook fabrikant Vepa geeft eind oktober acte de présence op de Keulse beurs voor projectinrichting.

Vepa laat in hal 7.1, standnr. C028 het omvangrijke assortiment aan duurzame producten zien. "We staan met de bijzondere Plastic Whale Circular Furniture collectie, gemaakt van plastic afval uit de Amsterdamse grachten en geïnspireerd op het grootste waterzoogdier ter wereld", meldt de fabrikant uit Hoogeveen. "Tevens krijgt onze stoel Felt er wederom een prominente plek aangezien deze onlangs in Duitsland de Green Product Award 2018 kreeg toegekend."
 

Naast deze innovatieve meubelen presenteert Vepa op de beurs een aantal nieuwe producten en toepassingen. "Daarnaast lichten we uit wat onze visie is op een duurzame en vooral circulaire inrichting. "

De Orgatec vindt plaats in Keulen, van 23 tot en met 27 oktober 2018.


www.vepa.nl

 Deel op Social Media03-09-2018 8:10

Omgevingsgeluid is een van de grootste ergernissen in open kantoorruimtes en kantoortuinen; de meerderheid (59 procent) van de werknemers ondervindt hier hinder van. Geklets van collega’s, harde ringtones en luidruchtige telefoongesprekken zijn daarbij de grootste irritaties. Hetzelfde aantal geeft aan dat ze productiever zijn in een ruimte met minder geluid, 56 procent geeft aan dan minder fouten te maken. Naast dat continu omgevingsgeluid afleidt, kan het op de lange termijn ook fysieke klachten veroorzaken. Toch staat een goede akoestiek op de werkvloer maar bij zeer weinig werkgevers op de agenda. Zo blijkt uit onderzoek van Specsavers.

Fysieke klachten
De kantoortuin is niet meer weg te denken uit het huidige werkbeeld. De meerderheid van de mensen met een kantoorbaan (55 procent) werkt in een kantoortuin; met gemiddeld achttien collega’s in een open ruimte. Niet iedereen is hier even blij mee. Geluidsoverlast is hiervoor een belangrijke reden. 67 Procent geeft aan dat ze meerdere malen per dag gestoord worden door omgevingsgeluid. Werknemers ondervinden hier allerlei klachten door. Concentratieproblemen (51 procent), frustratie (36 procent), een onrustig gevoel (34 procent), vermoeidheid (27 procent) en hoofdpijn (17 procent) worden aangegeven als de vijf belangrijkste gevolgen van geluidshinder.

Verhoogd adrenaline level
Wat hierbij opvalt is dat er maar weinig aandacht is bij werkgevers voor een goede akoestiek op de werkvloer. Slechts 10 procent geeft aan aandacht te besteden aan de akoestiek bij de inrichting van het kantoor. Dit terwijl ruim de helft van de werknemers (55 procent) de geluidshinder wel eens heeft aangekaart. In 45 procent van de gevallen is er vervolgens geen actie ondernomen. Naast de impact op korte termijn, zoals concentratieproblemen en stress, kan continu omgevingsgeluid op de lange termijn een negatief effect hebben. Eerder onderzoek* toont aan dat mensen die dagelijks langer dan drie uur worden blootgesteld aan ‘kantoorgeluiden’ een verhoogd adrenaline level hebben. Door het geluidsniveau op kantoor zoveel mogelijk te dempen kan de concentratie flink worden verbeterd en ontstaat er een fijnere werkplek. Slim gebruiken maken stoffering en voldoende afgeschermde belruimtes kunnen al een enorm verschil maken.

Ondergeschoven kindje
Jeroen Megens, specialist bouwakoestiek bij LBP|Sight, erkent het probleem: “Een gezonde werkomgeving is een steeds belangrijker onderwerp voor bedrijven. Akoestiek is hierbij echter vaak een ondergeschoven kindje, zoals ook blijkt uit het onderzoek. Het is ongrijpbaar en vergt specialistische kennis. Daarnaast zijn de verschillen tussen kantoren en werkplekken groot, waardoor niet één geschikte oplossing is. Ook is niet iedere organisatie even goed geschikt voor het werken in een open kantooromgeving. Er moet vooraf goed naar het type organisatie worden gekeken en daarop moet de akoestiek van het kantoor worden afgestemd om zo de geluidshinder tot een minimum te beperken.”Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd onder duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder én werkzaam op een kantoor. Het onderzoek is in augustus 2018 uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Specsavers.

Specsavers is een retailketen die 139 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. De winkels worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland actief en heeft als missie om kwalitatief hoogwaardige én betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk te maken. Specsavers Nederland boekte in 2017/2018 een omzet van 140 miljoen euro.

*Evans, G. W., & Johnson, D. (2000). Stress and open-office noise. Journal of Applied Psychology.
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >