Nieuws


30-07-2018 8:30

Desko biedt elfhonderd refurbished exemplaren van de Herman Miller Mirra-bureaustoel aan. Dat meldt de 'kantoorinrichter van de toekomst' uit Amsterdam in een nieuwsbrief.

De bureaustoelen worden geleverd met volledige garantie voor 5 jaar. "De Mirra heeft een Triflex rugleuning en Aireweave zitting van voorgevormd, duurzaam polymeer", meldt een woordvoerder. "De blijvende veerkracht en duurzaamheid van dit materiaal zijn verbluffend. Ze is 96 procent recyclebaar en zelf gemaakt van 42 procent recycled materiaal. Ze wordt milieuvriendelijk geproduceerd met 100 procent groene stroom."
De prijs voor een exemplaar van de Mirra bedraagt 380 euro.

Desko biedt, naast nieuwe producten, tal van refurbished items aan. "Refurbished kantoormeubilair is een gebruikt meubelstuk dat technisch volledig gecontroleerd, schoongemaakt en eventueel vernieuwd is. Ons refurbished assortiment is geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid, waardoor we het gegarandeerd goedkoper kunnen aanbieden en het een goed alternatief is voor nieuwe producten."

www.desko.nl


Deel op Social Media27-07-2018 8:00

Koninklijke Ahrend verstevigt haar positie in China met de opening van een Flagship Showroom in het centrum van Shanghai. Met een groei van 25 procent per jaar levert China een belangrijke bijdrage aan de internationale groei van Koninklijke Ahrend.

Vanaf volgend jaar wordt het dealernetwerk in Azië stapsgewijs uitgebreid richting India, Hong Kong, Singapore en Filipijnen. "Met de merken Ahrend en Gispen heeft Koninklijke Ahrend twee internationaal aansprekende merken in ‘Dutch Design’ kantoormeubilair", stelt het bedrijf.

"Met de ‘Shanghai Flagship Showroom’ kunnen internationale opdrachtgevers nog beter worden bediend met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kantoorinrichting. Het huidige dealernetwerk in China bestaat inmiddels uit meer dan 40 vestigingen." 

Koninklijke Ahrend is volgens de woordvoerder de enige Europese kantoorinrichter met een eigen fabriek in China. "De productielocatie in Taicang (130 werknemers) is er exclusief op gericht om hoge kwaliteit producten met een Europese uitstraling te kunnen leveren aan klanten in geheel Azië en het Midden-Oosten met een zeer snelle levertijd." Verder beschikt Koninklijke Ahrend over productievestigingen in Nederland en Tsjechië die onveranderd de overige afzetgebieden in de wereld bedienen.
 

Eugène Sterken, CEO van Koninklijke Ahrend: "China is een grote afzetmarkt voor ons, omdat Westerse en Chinese multinationals hun kantorennetwerk hier nog steeds flink uitbreiden. Het tempo van volumegroei en upgrading van de kantoorinrichting ligt hoog, in toenemende mate ook van grotere Chinese bedrijven. Ons volume groeit hier al jarenlang met 25 procent per jaar. Wij profiteren van ons lange trackrecord in grote en complexe interieurprojecten voor multinationals waar ook ter wereld. De komende jaren zullen wij onze positie in China en andere delen van Azië en het Midden-Oosten nog aanzienlijk versterken om aan de steeds internationalere vraag naar hoogwaardige inrichting van kantoren te kunnen blijven voldoen."
 

Koninklijke Ahrend speelt in op de ontwikkeling dat multinationals steeds vaker overal ter wereld effectieve werkomgevingen wensen, die voldoen aan de hoogste standaarden en die bovendien passen bij een uniforme identiteit van het bedrijf. Met een groeiend dealernetwerk en de eigen fabriek kan volgens de woordvoerder in Azië en het Midden-Oosten bovendien worden voldaan aan alle lokale standaarden, certificaten en eisen. 
 

www.ahrend.com


Deel op Social Media26-07-2018 13:30

Kennis is macht, weet men bij projectmeublefabrikant VEPA. Daarom houdt het bedrijf samen met Iotspot binnenkort een kennissessie over het Internet of Things (IoT) .

"Anders dan anders gebruiken we dit keer de IoT Academy in Rotterdam als locatie voor onze kennissessie", meldt een woordvoerder van het bedrijf uit Hoogeveen. "Naast inspirerende praktijkvoorbeelden en concrete tips, gaat u in een workshop zelf aan de slag met 'the Internet of Things'."

Ook komt de applicatie Iotspot uitgebreid aan bod. "Benieuwd hoe Iotspot kan helpen bij het circulair inrichten van een kantoor? Of nieuwsgierig hoe de applicatie voor uw bedrijf toepasbaar is? Aarzel dan niet en reserveer de datum alvast in uw agenda."

De kennissessie vindt plaats op dinsdag 2 oktober 2018 van 14.00 tot 18.00 uur in de IoT Academy Rotterdam. Nadere info over het precieze programma volgt binnenkort.

www.vepa.nl
 


Deel op Social Media25-07-2018 8:30

Amsterdam Economic Board heeft een boekje uitgegeven waarin uit de doeken wordt gedaan hoe fabrikant Gispen handen en voeten geeft aan de eigen circulaire strategie.

Voor de publicatie 'Circulair inkopen, hoe Gispen het doet'  is gesproken met Rick Veenendaal, sinds 2016 manager circulaire economie bij Gispen.  Hij vertelt onder meer dat circulariteit past bij het DNA van Gispen. "‘De grondlegger, de bekende ontwerper Willem Hendrik Gispen, bedacht in het begin van de vorige eeuw zijn nieuwe producten al vaak met een lange levensduur in gedachten. Daar lag al de kiem van monteren, demonteren en refurbishen."

Veenendaal erkent tegelijkertijd dat ook Gispen in het verleden niet altijd even duurzaam geopereerd heeft. "Toch hebben ook wij, zoals de hele wereld, in latere jaren het verkeerde gedrag aangeleerd; het lineraire gebruik van maken en weggooien is normaal geworden. Maar als je goed kijkt naar de legendarische Gispen ontwerpen, dan zie je dat het modulaire en het duurzame terug in de eerste ontwerpen en in de genen van het bedrijf.”

De publicatie vol beschrijvingen en tips sluit af met de conclusie dat circulariteit bij Gospen al is uitgewerkt tot een echte business-strategie. "Het bedrijf wordt daarvoor beloond; er worden veel aanbestedingen gewonnen op circulariteit, het is zichtbaar in het assortiment, en ambitieuze vervolgstappen worden haalbaar en komen snel dichterbij. En de bonus: het bedrijf speelt met veel plezier een ambassadeursrol voor het thema. Kortom, het vraagt energie en geeft energie."

De publicatie is hier te downloaden.

www.gispen.nl


Deel op Social Media25-07-2018 8:25

Nieuws van bureaustoelonderdelen-leverancier ACP INternational: het bedrijf verhuist. "ACP groeit uit haar jasje en bouwt op dit moment aan een nieuw pand", meldt een woordvoerder.
 

"Op nog geen kilometer van onze huidige locatie verrijst op dit moment een representatief gebouw dat de groei van ACP voor de komende jaren kan huisvesten. Als alles volgens planning verloopt, zijn wij vanaf maandag 13 augustus actief vanaf deze nieuwe locatie: ACP International Sassenpoort 8, 8253 TC in Dronten."

Barend Jan Kroese: “Dit is een prachtige stap voor ACP. Het nieuwe pand krijgt een grote showroom van 500 vierkante meter, dat ingezet zal worden als experience center voor onze klanten. Straks beschikken wij over een ultramodern magazijn dat plaats biedt aan meer dan 3.000 pallets. Het nieuwe pand maakt daarmee een vergroting van onze bedrijfscapaciteit mogelijk en dat is hard nodig. Daarnaast geeft deze ontwikkeling niet alleen onszelf maar ook onze leveranciers en klanten in binnen- en buitenland een impuls. Naar verwachting zal de personeelsomvang groeien naar 15 tot 20 medewerkers.”

Vanuit Dronten ontwikkelt, produceert en levert familiebedrijf ACP International wereldwijd technische bureaustoelonderdelen en gasveren voor de industrie. "Ontwikkelingen en innovaties houden wij daarbij nauwkeurig in de gaten. Met brein, ballen en lol nemen wij daarin graag een voortrekkersrol. Met onze klanten doen wij zaken met open vizier. Want bij ons gaat het om de langetermijnrelatie met zowel onze afnemers als leveranciers. ‘Win-win-win’ noemen we dat, door de hele keten heen."

www.acpi.nl


Deel op Social Media24-07-2018 8:00

Martin Ballendat is sinds jaar en dag een veelgevraagd en hooggewaardeerd ontwerper van (met name) projectstoelen. De Red Dot-jury heeft één van zijn designs nu gelauwerd met een 'Best of the Best'-award.

De award werd uitgereikt voor de stoel Duoblock, die Ballendat realiseerde voor het Chinese Sunnix. Martin Ballendat kreeg de troffee uitgereikt voor een publiek van 1.200 belangstellenden. 

www.ballendat.com


Deel op Social Media23-07-2018 8:30

Het wordt steeds evidenter dat geslaagde integratie tweerichtingsverkeer is. Ook in de interieurbranche wordt in dit opzicht verantwoordelijkheid genomen. Na VEPA (zie dit bericht) meldt Keijsers Interiors dat het werk biedt aan een vluchteling uit Syrië. 

"Sinds 1 april 2018 is de Syrische vluchteling Rabie Enini werkzaam bij Keijsers Interiors", aldus een woordvoerder van de maatwerk interieurbouwer met het hoofdkantoor in Venray. "Enini vluchtte in 2013 voor de oorlog in Syrië en heeft een nieuw leven in Nederland weten op te bouwen. Het verhaal van Enini vormt een mooi voorbeeld van een geslaagde integratie."

Keijsers Interiors heeft een video van Enini gemaakt waarin de situatie van hem wordt geschetst. In de video vertelt Enini in zijn eigen woorden over de weg die hij heeft doorlopen om te staan waar hij nu staat. De video is hieronder te bekijken:

Om Enini zich welkom te laten voelen en te zorgen dat hij het werk snel onder de knie krijgt, heeft Keijsers Interiors een inwerkplan voor Enini samengesteld. Ton van der Velden, CEO van Keijses Interiors, licht toe: “Elke dag hebben we een andere medewerker verantwoordelijk gemaakt voor het inwerken van Rabie. We hebben afgesproken dat we alleen maar Nederlands tegen Rabie spreken. Zo leerde hij het bedrijf snel kennen en kreeg hij de gelegenheid om zich de taal nog meer eigen te maken.”

“We hebben echt met de ambities en situatie van Rabie meegedacht. Rabie wilde graag zelfstandig projecten uitvoeren. Doordat we zagen dat hij hier de kwaliteiten voor heeft, hebben we hem die kans snel gegeven. Ook hebben we een auto beschikbaar gesteld aan Rabie. Met het openbaar vervoer duurde het 3 uur voordat Rabie op ons kantoor was. Door de auto heeft hij meer tijd voor zijn gezin.”, aldus van der Velden.

Enini heeft in het verleden veel ervaring op gedaan in het Midden-Oosten met projecten in de hotelsector. Hierdoor heeft hij de kennis en kunde om ook voor Keijsers Interiors als projectmanager van grote waarde te zijn. Zo is Enini bezig met diverse projecten: het Moxy Hotel in Düsseldorf en de Radiotherapie groep in Arnhem.

Het is voor Syrische vluchtelingen moeilijk om in Nederland aan het werk te komen. Het verhaal van Rabie Enini bij Keijsers Interiors is een mooi voorbeeld voor andere Syriërs én werkgevers. Van der Velden is verheugd: “Soms komen er van die situaties op ons pad waarvan we voelen dat we er iets mee moeten doen. Als dit dan zo mooi uitpakt als met het voorbeeld van Rabie, dan zijn wij daar gewoon harstikke trots op.”


Deel op Social Media
23-07-2018 8:00

Dat er een belangrijk verschil is tussen gelijk hebben en gelijk krijgen weet ontwerper/circulair denker Erick Wuestman als geen ander. Eind jaren '90 introduceerde hij de flexwerkplek Cabrio, een absolute klassieker in de Nederlandse kantoormeubelgeschiedenis, alhoewel de belangstelling vanuit de markt destijds nogal tegenviel.

"Eind jaren 90 heb ik mij intensief bezig gehouden met het herontwikkelen van de werkomgeving", aldus Wuestman in een toelichting. "Onder de noemer "Working Apart Together" is de Cabrio-werkplek ontstaan, met bijbehorende nieuwe visie op ruimtegebruik, flexibiliteit en vormen van samenwerken."

De Cabrio kan gelden als een klassieker uit de Nederlandse kantoormeubelgeschiedenis. Dat wil overigens niet zeggen dat het flexibele meubel een groot succes was. Integendeel zelfs. Eind jaren 90 heerste er in ons land koudwatervrees aangaande de flexibilisering van de werkplek. Alhoewel er in Tilburg bij Interpolis in 1996 een interessant project gerealiseerd was, bleek de animo voor andere partijen om te kiezen voor flexibilisering kleiner dan door Wuestman gehoopt. Gevolg: de Cabrio bracht niet het verwachte succes en dolf het onderspit ten opzichte van meubels waarin aandachtspunten als flexibiliteit en akoestiek ver te zoeken waren.

"De naam is ontleend aan de auto met open dak", aldus Wuestman over zijn revolutionaire ontwerp. "Daarmee refererend aan de mobiliteit van dit meubel. Waarbij het ook een knipoog was naar het opkomende activiteiten gerelateerde nieuwe werken, waarbij niemand meer een eigen plek zou hebben. Dat werd eind vorige eeuw geassocieerd met een zwervend bestaan."

Het idee achter de Cabrio was dat iedere medewerker een eigen Cabrio zou hebben en die mee zou krijgen bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. "Eén van de Cabrio's heeft dan ook een aantal unieke schilderingen gekregen van een bekend kunstenaar om daarmee de uniciteit en eigenheid van deze werkplek te benadrukken." Hiermee bood Wuestman al in 1998 een oplossing voor een probleem waarmee organisaties ook anno 2018 nog worstelen; hoe de vraag naar meer flexibiliteit te combineren met de menselijke behoefte aan rust, eigenheid en overzicht?

De Cabrio heeft diverse kenmerken die in 1998 nog niiet eerder vertoond waren in het kantoorlandschap. De werkplek is verrijdbaar, inklapbaar en met een slinger in hoogte verstelbaar. Voorts is de vorm zo gemaakt, dat geconcentreerd werken in een open ruimte eenvoudig mogelijk is. Ook aan de akoestiek had Wuestman al gedacht - bij de meeste andere partijen pas vanaf het tweede decennium van de huidige eeuw een serieus aandachtspunt. "De schaal is met een harig vezelmateriaal afgewerkt, met een geluidsabsorberende werking, zodat ook geluid dat op de schalen valt, snel afsterft in de verder open werkruimte."

TNO Arbeid heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de karakteristieken van de Cabrio en in een van de proefopstellingen was de enige klacht dat een groep Cabrio gebruikers een uur lang niet had opgemerkt dat een collega was binnengekomen. "Kom daar maar eens om in een kantoortuin anno 2018!"

Met de Cabrio was Wuestman zijn tijd ver vooruit. En dat was meteen ook zijn grootste probleem. Want museum Scription in Tilburg en het NOS Journaal mogen destijds dan interesse in het revolutionaire meubel hebben getoond, de vooruitziende blik van Wuestman werd vanuit de markt nauwelijks opgepikt. Het artistieke en functionele gelijk van Wuestman ging niet hand in hand met commercieel succes. Reden dat Wuestman nog altijd een kleine voorraad Cabrio's in zijn bezit heeft. "Inmiddels staan veel van de destijds geproduceerde Cabrio werkplekken in de opslag en ben ik op zoek naar mensen die er interesse in hebben deze een nieuwe plek te geven."

Wie destijds de boot gemist heeft en/of voldoende historisch besef heeft om een onopgemerkte klassieker in huis te willen hebben, kan contact opnemen met Erick Wuestman (via onderstaand webadres), die tegenwoordig in de markt vooral bekendheid geniet als één van 's lands voortrekkers op het gebied van de circulaire economie. 

http://circulaire-economie.info/


 


Deel op Social Media18-07-2018 8:30

Vepa is naar eigen zeggen hard op weg naar een afvalloze fabriek. "Om te laten zien wat we precies doen met onze restmaterialen hebben we een serie filmpjes gemaakt: Duurzaam Doen met Vepa", aldus een woordvoerder van de fabrikant uit Hoogeveen.

"We laten in deze filmpjes op begrijpelijke manier zien hoe we duurzaam innoveren, denken en vooral doen. Zo belandt er niets in de afvalbak!" Hieronder deel 1 van de serie: Hergebruik van Textiel.

Het tweede door VEPA gemaakte filmpje is hier te zien:

Binnenkort volgen nog meer filmpjes over VEPA's duurzame bezigheden.

www.vepa.nl


Deel op Social Media16-07-2018 9:00

Een opmerkelijke opdracht voor Drentea. De fabrikant uit Emmmen heeft een opdracht overgenomen van het onlangs failliet verklaarde Bomefa: Drentea gaat kasten leveren aan de binnenkort te openen bibliotheek in Deventer.

De Bibliotheek Deventer verhuist van de Brink naar de Stromarkt. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de bibliotheek op 27 augustus zou opengaan voor publiek. Maar eind mei ontving de bibliotheek het nieuws dat kastenproducent Bomefa Groep failliet was gegaan. "Voor ons het begin van een onzekere periode. Want hoewel de rest van de verhuizing gewoon doorgaat volgens planning, kunnen en willen we natuurlijk niet open zonder boeken", zo meldt Bibliotheek Deventer.

De redding komt uit Emmen. Via krant De Stentor werd bekend dat er met fabrikant Drentea (eenmaal abusievelijk aangeduid als 'Antea') een nieuwe leverancier gevonden is, die de productie van de boekenkasten voor de bibliotheek overneemt, waardoor de vertraging van de opening beperkt blijft tot een maand. Projectleider Karin Barth van de bibliotheek geeft in de Stentor aan verheugd te zijn dat Drentea de opdracht overneemt. De opening staat nu dus op de rol voor 27 september.  

www.destentor.nl/deventer/nieuwe-bibliotheek-in-deventer-opnieuw-maand-later-open~a29d87de/


Deel op Social Media16-07-2018 8:32

EromesMarko, leverancier en producent van schoolinrichtingen, een nieuwe stap in de markt van archieven en bibliotheken. Via de eigen website maakt net bedrijf bekend kennis en producten over te nemen van het onlangs failliet verklaarde Bomefa. 

Na het faillissement van Bomefa - eind mei - bleek een doorstart van het bedrijf geen mogelijkheid. Arnoud van Spijk, EromesMarko directeur: “Het verlies van de expertise van Bomefa zou zonde zijn en wij zagen onmiddellijk een win-win situatie in een combinatie van EromesMarko met de kennis en producten van Bomefa”.

“Wij zijn altijd al een beetje anders geweest. Hoe gek het ook klinkt, maar door flink te investeren in moderne machines, technieken en mensen hebben we wel altijd de mogelijkheid om direct kansen te benutten. Op dit moment zijn we in de laatste fase van het bouwen van een compleet nieuwe fabriek in Wijchen. Onze mensen zijn er trots op dat ze de producten van Bomefa eenvoudig kunnen integreren in onze eigen Nederlandse fabrieken."

Klanten en relaties van Bomefa zijn verzekered van toelevering, benadrukt de EromesMarko-directeur. "Daarnaast gaan we de producten verder ontwikkelen in kwaliteit,  functionaliteit en tevens prijsgunstiger maken”. EromesMarko heeft als speerpunt circulariteit en doet veel onderzoek naar duurzame materialen. Iets wat in de bibliotheekmarkt volgens Van Spijk tot nu toe nog onderbelicht is.
 

Natuurlijk is deze stap ook belangrijk voor bestaande onderwijsrelaties, omdat we steeds meer geïntegreerde bibliotheken zien in schoolgebouwen. Maar EromesMarko kijkt verder. “Met name in Duitsland en België zijn nog groeimogelijkheden en in Nederland is de markt van bibliotheken aan het moderniseren. Met meer emotie en gevoel voor de gebruikers en bezoekers zien we een mooie trend in de wereld van lezen, informatie en studie. En meer conceptmatig inrichten in plaats van puur naar producten te kijken past ons als een jas”, aldus Arnoud van Spijk.


Bomefa is al meer dan 50 jaar specialist in bibliotheken en archieven. EromesMarko levert al meer dan 100 jaar schoolmeubelen. Arnoud van Spijk: “De naam Bomefa zal langzamerhand verdwijnen en in EromesMarko overgaan. Hiervoor is nog geen vastomlijnd plan vastgesteld, maar vaststaat dat de kennis en producten van Bomefa zeker zullen blijven.”

www.eromesmarko.nl
 


Deel op Social Media
14-07-2018 18:00

De ETC voor- en najaarsbeurs maakt plaats voor ETC Design Experience. Dat meldt de prganisatie van het evenement. "ETC Design Center Europe is hét interieurplatform waar interieurexposanten en interieurprofessionals samenkomen", aldus een woordvoerder. "Een gevarieerd aanbod aan high-end interieurmerken en -collecties inspireert de vakbezoeker."

"Het nieuwe interieurseizoen start traditiegetrouw met de ETC voor- en najaarsbeurs. Voor ETC exposanten het moment om de nieuwe collecties te presenteren. De afgelopen periode heeft ETC een kwaliteitsslag gemaakt. Hierdoor is de naam ‘voor- en najaarsbeurs’ niet meer passend bij het huidige vakkundige inspiratieplatform, dat ETC biedt. Vandaar dat vanaf dit najaar de beursnaam verandert in ‘ETC Design Experience’."

Tijdens de najaarseditie, op 17 en 18 september 2018, worden volgens de woordvoerder niet alleen de noviteiten getoond, ook vindt er een aanvullend programma plaats voor de vakbezoeker. "De ETC Design Experience is hét moment om te ontdekken wat er komend seizoen speelt in de wereld van interieur."

ETC Design Center Europe in Culemborg is tijdens de ETC Design Experience op 17 en 18 september geopend tussen 10.00 en 17.00 uur voor de interieurprofessional. Op zondag 16 september vindt er een consumenteninspiratiedag plaats van 10.00 tot 17.00 uur. 

www.etcdesigncenter.nl
 

Deel op Social Media
13-07-2018 8:00

VEPA toont opnieuw zijn maatschappelijke betrokkenheid. Behalve de activiteiten op het gebied van circulariteit - die onder meer geleid hebben tot bijzonder 'grachtenplastic-meubilair' - biedt de fabrikant uit Hoogeveen nu vluchtelingen de kans om werkervaring op te doen.

Twee Syrische vluchtelingen met verblijfsvergunning krijgen een opleidingsplek bij VEPA. Bij de opleidingsplek is ook talles inbegrepen. Deze week werd in Hoogeveen de overeenkomst getekend met onderwijsinstituut Maram. 

De twee vluchtelingen krijgen een opleidingsbaan als stoffeerder. VEPA-directeur Janwillem de Kam is blij dat de twee aan de slag kunnen bij het bedrijf. "Ze zijn hier aan de slag als meubelstoffeerder, een ambacht dat bijna uitsterft", zegt hij tegen RTV Drenthe. "Dat komt omdat het vaak wordt uitbesteed aan lageloonlanden. Daardoor neemt de aandacht voor de opleiding af en zijn deze werknemers erg lastig te vinden."

www.vepa.nl


Deel op Social Media
10-07-2018 8:00

Net als vorig jaar zal inrichter Gispen ook dit jaar weer een Expeditie Circulair organiseren. Het evenement over circulair inrichten vindt plaats op 1 november van dit jaar. Nadere details worden later bekend gemaakt.

Gispens laatste circulaire aanwinst: de modulaire bureaulijn CIMO.

Gispen heeft zich de laatste jaren nadrukkelijk gericht op circulariteit. Het leverde de fabrikant uit Culemborg - onderdeel van Koninklijke Ahrend - vorig jaar een deel van de felbegeerde rijksbrede circulaire aanbestedingsopdracht op.

www.gispen.nl  


Deel op Social Media09-07-2018 8:00

Ook dit jaar hebben werknemers van projectinrichter SKO zich weer ingezet voor Stichting GOAL. Op 13 en 14 juni liep het personeel van de expeditie, verkoop, administratie en directie van het bedrijf uit Oldenzaal mee met de wandeltweedaagse van Bouwhuis.

GOAL is een stichting die staat voor 'Scoren vóór en mét mensen die een zorgbehoefte hebben'. "Aan de hand van recreatieve activiteiten zorgt Stichting GOAL dat deze mensen zelf kunnen (blijven) scoren", aldus een woordvoerder. SKO heeft dit jaar voor de achtste keer op rij een steentje bijgedragen aan het jaarlijkse evenement door middel van een wandeltocht op en rondom 't Bouwhuis te Enschede, georganiseerd door de Twentse Zorgcentra.

"SKO is al jarenlang hofleverancier voor de Twentse Zorgcentra en levert jaarlijks als ‘spits’ een bijdrage om de activiteiten voor de bewoners te realiseren. Één van de belangrijkste peilers van SKO is het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit het MVO zet het team van SKO zich graag in voor de maatschappij."

www.sko.nl


Deel op Social Media05-07-2018 8:30

Koninklijke Ahrend vult vanaf 1 juli 2018 drie belangrijke managementfuncties in. "De benoemingen van deze nieuwe posities zijn er op gericht een structurele bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe producten en concepten en daarmee de internationale groei van Koninklijke Ahrend te versterken", aldus het bedrijf.

Tessa Bouwman (43) is vanaf 1 juli 2018 benoemd tot Marketing Director. Zij wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Product Management, Marketing en Communicatie van Koninklijke Ahrend. "Zij zal in haar nieuwe functie de internationale merkstrategie, productontwikkeling en marketing van de diverse merken binnen Koninklijke Ahrend, waaronder Ahrend en Gispen, versterken. Hiervoor was zij o.a. actief als Marketing Manager bij Gispen, WE Fashion en Essenza Home. Tessa neemt deel in het Koninklijke Ahrend Management Team."

Eveneens per 1 juli 2018 wordt Rob Keulemans (48) aangesteld als Digital Director. "Rob gaat de digitale transformatie van Ahrend en haar merken verder richting geven. Koninklijke Ahrend wil de komende jaren fors investeren in nieuwe online services op het gebied van leasing, hergebruik, slimme kantoren en asset management. In dat kader is Rob tevens benoemd tot Managing Director van de ‘furniture as a service’ (leasing) activiteiten. Onder de leiding van Rob zal Koninklijke Ahrend het marktleiderschap op deze terreinen verder gaan uitbouwen. Rob is afkomstig van Leaseplan waar hij de functie van Chief Digital Officer bekleedde. Rob wordt lid van het Koninklijke Ahrend Management Team."

Daarnaast is Marck Haans (55) aangesteld als Head of Design. "Hij heeft een brede ervaring in de industrie en heeft eerder met veel succes gewerkt in het Ahrend design team en tevens als designer bij Gispen. Marck gaat richting geven aan de designontwikkeling van de belangrijke meubelmerken Ahrend en Gispen."

www.royalahrend.com


Deel op Social Media04-07-2018 10:00

Goed nieuws voor KöhI. Recent ontving de ook in Nederland succesvolle fabrikant de 'German Brand Award 2018' van de Duitse Design Council, een onafhankelijk panel van deskundigen uit het bedrijfsleven en de wetenschap.

De German Brand Award is een competitie van het Duitse merkinstituut. Het instituut werd opgericht door de Duitse Design Council en GMK Markenberatung om het merkbeheer te versterken als een belangrijke succesfactor voor bedrijven die zowel nationaal als ook internationaal actief zijn in sterk concurrerende markten. Volgens de organisator is de Award de prijs voor succesvol merkenbeheer in Duitsland. Alleen bedrijven die waren genomineerd voor de German Brand Award 2018 door het Duitse merkinstituut, merkscouts en commissies van deskundigen konden deelnemen aan de competitie.


Managing director Thomas Köhl is trots op de onderscheiding: "Voor ons is deze Award echt iets heel bijzonders. Het stimuleert ons enorm om de zo succesvol ingeslagen weg te vervolgen". Köhl is reeds sinds 1976 actief en staat voor ergonomische stoelen van hoge kwaliteit die duurzaam in Duitsland worden geproduceerd.

www.koehl.com


 


Deel op Social Media
04-07-2018 8:30

Inrichter SV uit Rotterdam heeft zich versterkt met managing director Robert van Lith. Na bijna 40 jaar gaat Leo Schouten een stapje terug doen als algemeen directeur.

Het cv van Robert (48) is gevuld met nationale en internationale ervaring. Hij heeft diverse leidinggevende functies vervuld met de focus op algemeen, operationeel en projectmanagement. "Door zijn ervaringen en zijn verantwoordelijkheden bij een multinational, een startup en als eigenaar-ondernemer, onderkent Robert het belang van betrokkenheid, vertrouwen en kwaliteit gekoppeld aan heldere en eerlijke communicatie", aldus SV.

Met een frisse blik zal Robert zich bezighouden met het formuleren van de visie en het uitvoeren van de commerciële en operationele doelstellingen om SV Collection verder te professionaliseren en te laten groeien. “Ik wil graag dat SV Collection dé partner is voor architecten, consultants, projectinrichters en eindgebruikers met betrekking tot servicegerichte ondersteuning en inspirerend advies. Als team en samen met onze merken willen wij bijdragen aan ontzorgen, welzijn en duurzaamheid”.

SV Collection richt zich met name op de toekomst van het werken en ontmoeten op kantoor en in publieke ruimten en zal zich verder positioneren in het ‘Anders Werken’ segment met een verbijzonderd productportfolio van toonaangevende Europese merken en het eigen merk Prooff. "Als oprichter zal Leo Schouten zich specifiek gaan toeleggen op de strategie en het creatieve beleid van SV en de verdere ontwikkeling van de Prooff collectie met betrekking tot ‘Shaping the Future of work’."

Met deze invulling van het managementteam, dat verder bestaat uit Patrick Schelvis (commercieel directeur) en Peter Huisman (operationeel manager) heeft SV Collection naar eigen verwachting optimale voorwaarden gecreëerd met betrekking tot de visie en continuïteit op lange termijn.

www.sv.nl


Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >