Nieuws


29-06-2018 17:12

De branche is weer acht (of eigenlijk zestien) inrichtingskundigen rijker. Vandaag deden (van links naar rechts op de foto) Carola Koetsier (Universiteit Leiden), Rieneke Kalkman (Van Aagten Projectrealisatie), Sander Nijlant (Leferink Office Works), Gebrich Lemstra (Vepa), Jan Willem Wijnolts (Oud Holland Elburg), Esther Beker (Radboud Universitair Medisch Centrum), Daphne Harkema (Vepa) en Melanie van Laarhoven (Gemeente Haarlemmermeer) in Ede examen voor de Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) van het opleidingsinstituut Office Academy.

Zij allen behaalden het diploma en mogen zich vanaf nu inrichtingskundige noemen, net als acht van hun 'klasgenoten' die vorige week examen deden. Helaas zakte één gegadigde voor het examen. In totaal behaalden dus zestien van de zeventien deelnemers aan de voorjaarsopleiding, die in maart jongstleden van start ging, het begeerde certificaat.


Vorige week slaagden: Karina Stevense (Rexel), Arno Lammers (Terborgse Handelsonderneming), Richard van Beek (De Kantoorspecialist), Linda Verkuijlen-Veldkamp (Huislijn Kantoormeubelen), Mart Jan van Schothorst (De Kantoorspecialist), Hanneke van de Wardt (Trompenburg Interieurconcepten), Bas Augustijn (BT Groep) en Marcel van Lopik (BT Groep). Klik hier voor het bericht over de examens van 22 juni

Op 18 september start de najaarseditie van de Basiscursus Inrichtginskunde. Inschrijven kan nog steeds.


www.officeacademy.nl

Deel op Social Media
29-06-2018 8:30

Steelcase heeft opnieuw een flinke groei kunnen noteren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Dat meldt de Duitse nieuwssite Euwid.

De omzet van Steelcase is in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2018-2019 met maar liefts 21,5 procent gestegen en komt uit op 137,4 miljoen dollar. De stijging is volgens het bedrijf vooral te danken aan de projectmarkten in Spanje, Portugal, Groot-Brittanië en Duitsland. 

Met de nieuwe cijfers zet de Amerikaanse fabrikant van projectmeubelen de stijgende lijn voort. In het laatste kwartaal van het vorige gebroken boekjaar werd in de regio EMEA een omzetplus van 16,6 procent gerealiseerd.

www.steelcase.com
 


Deel op Social Media28-06-2018 13:30

Herman Miller heeft een aandeel van 33 procent genomen in het Deense meubelmerk Hay. het berdijf heeft hiervoor naar eigen zeggen een bedrag betaald van 66 miljoen dollar.

Met de transactie hoopt de Amerikaanse fabrikant de eigen competenties én de klantenkring verder uit te breiden. Bovendien heeft het bedrijf de rechten voor het merk Hay op de Amerikaanse markt verworven.

Het management van Hay blijft ongewijzingd. Wel is eer een nieuwe 'board of directors' in het leven geroepen, die onder aanvoering staat van voorzitter (en mede Hay-oprichter) Troels Holch Povlsen. 

Bij Hay zijn zo'n 180 mensen in dienst, de verwachte jaaromzet bedraagt ongeveer 155 miljoen dollar.

www.hermanmiller.com
 


Deel op Social Media27-06-2018 8:30

Hugo van den Haak, student aan het HMC, heeft de nieuwe tafel voor het tv-programma De Avondetappe van de NOS ontworpen én gemaakt. Uit de zeven andere leerlingen die een ontwerp hadden bedacht, kwam het ontwerp van Hugo bij de jury - met onder meer presentatrice Dione van de Graaff - het beste naar voren. Vanaf 7 juli is de tafel van Hugo dagelijks te zien in het tv programma.

Directeur Denny Terlouw van het HMC kijkt elke zomer naar dit tv programma en hij zag daar vorig jaar een houten tafel staan. Hij dacht toen, leerlingen van het HMC kunnen ook een tafel maken. "Ik trok de stoute schoenen aan en zocht contact met de NOS. Ze reageerden erg enthousiast en zo hebben we er een ontwerpwedstrijd van gemaakt. Alle leerlingen van alle opleidingen konden zich hiervoor aanmelden. Uiteindelijk hebben zeven leerlingen gepresenteerd aan Dione en haar team. Er zijn ontzettend mooie ontwerpen bedacht en ik ben erg trots dat er daadwerkelijk ook één ontwerp gekozen is door de NOS", aldus Denny Terlouw.

Hugo van den Haak is tweedejaars aan de opleiding Meubelmaker niveau 4. "Ik kijk altijd naar het programma en ging vroeger vaak op fietsvakanties. Toen ik over deze opdracht hoorde dacht ik, hier moet ik aan mee doen", vertelt Hugo. Vanuit de NOS kregen de leerlingen diverse specificaties waar de tafel aan moest voldoen. Zo moest de tafel goed vervoerd kunnen worden, aangezien het programma een reizende studio heeft. Hugo is hier slim mee omgegaan. "Ik heb een nieuwe scharnierfunctie bedacht, waardoor je de tafel makkelijk in en uit kan klappen. Twee tafelbladen schuiven over elkaar heen, zodat je verschillende vormen van de tafel kan maken", aldus Hugo.

"Hugo kan enorm trots op het resultaat zijn’, zegt NOS-presentatrice Dione de Graaff. "Het is echt een prachttafel geworden. Alle leerlingen die meegedaan hebben ontzettend hun best gedaan. Het was dan ook niet makkelijk een keuze te maken. Met het zien van deze tafel krijg ik alweer helemaal zin in de Avondetappe. Laat de Tour maar beginnen."

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

www.hmc.nl

 


Deel op Social Media
26-06-2018 8:30

Afgelopen vrijdag 22 juni vonden er weer examens plaats van de Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) van het opleidingsinstituut Office Academy. Van de negen deelnemers aan deze examenronde konden er acht met het felbegeerde diploma naar huis.

De geslaagden zijn (van links naar rechts): Karina Stevense (Rexel), Arno Lammers (Terborgse Handelsonderneming), Richard van Beek (De Kantoorspecialist), Linda Verkuijlen-Veldkamp (Huislijn Kantoormeubelen), Mart Jan van Schothorst (De Kantoorspecialist), Hanneke van de Wardt (Trompenburg Interieurconcepten), Bas Augustijn (BT Groep) en Marcel van Lopik (BT Groep). 

Komende vrijdag 29 juni doen de overige acht deelnemers van de BIK-voorjaarsgroep examen. Op 18 september start de najaarseditie van de Basiscursus Inrichtginskunde. Inschrijven kan nog.

www.officeacademy.nl


Deel op Social Media
26-06-2018 8:30

Na 15 jaar aan het roer gestaan te hebben draagt Rimmer Stumpel het stokje over aan Ed van Rhijn. Op dinsdag 19 juni zijn de overnamecontracten getekend en begint er een nieuw hoofdstuk in het boek van De Projectinrichter.

Opmerkelijk is dat exact 15 geleden De Projectinrichter het eerste licht zag. De focus van De Projectinrichter zal blijven op de ondersteuning van architecten, huisvestingsadviseurs en eindklanten met veel vakkennis, een uitmuntende klantsupport en scherpe prijsstelling.

Als ervaren professional in het leiden van bedrijven brengt Ed van Rhijn de ervaring mee om het bedrijf verder te professionaliseren en te laten groeien. Zo was hij directeur bij bedrijven zoals Van Besouw Tapijt, Multisol Raambekleding en Arpalight Projectverlichting. Vanuit zijn passie voor interior design zal De Projectinrichter als onafhankelijke partij als geen ander in staat zijn om nieuwe proposities in de markt te zetten die verder gaan dan een mooi of goedkoop product. Duurzame producten in combinatie met levensduur verlengende dienstverlening hebben de toekomst is zijn stellige overtuiging.

Het team van De Projectinrichter is de laatste maanden versterkt met nieuwe gezichten voor de verdere professionalisering van de onderneming. "Naast Karianne Taminiau, ex-Gispen en Ramon van de Kerkhof, ex-Ahrend, zijn nieuwe jonge collega's aangetrokken die barsten van energie en ideeën. Samen met onze klanten staat het nieuwe team klaar om mooie projecten te creëren. We gaan daarom de toekomst vol vertrouwen tegemoet."

www.deprojectinrichter.com
 


Deel op Social Media21-06-2018 8:30

Komende week - woensdag 27 juni - vindt er in Amsterdam een zogenoemde Thonet Talk plaats. Van 17.00 tot 20.00 uur vertelt Sebastian Herkner in de allereerste Thonet Talk waarom de achterkant van het stoel design het verschil maakt.

Sebastian Herkner ontwierp voor Thonet een moderne herinterpretatie van de ‘Frankfurter stoel’ (de 118).De 118 is een klassieke houten stoel die elke eettafel en elk restaurant een vleugje elegantie verleent. Met zijn nieuwe stoelserie, die op de imm cologne 2018 voor het eerst wordt gepresenteerd, slaat de Duitse designer Sebastian Herkner een brug naar de veelzijdige erfenis van Thonet. 
 

Het event vind plaats in Concept Gallery Amsterdam (Pedro de Medinalaan 53, IJburg). Natuurlijk praat de jonge Duitse designer de aanwezigen bij en over zijn eerste samenwerking met het bijna 200 jaar oude merk. Alle beschikbare 118 versies zijn tijdens het event voor het eerst in Nederland te zien.

www.thonet.de
 


Deel op Social Media19-06-2018 8:30

Viasit kondigt samenwerking met het Amerikaanse KI aan. "We zijn verheugd en trots bekend te maken dat we voor Drumback een licentieovereenkomst voor de Amerikaanse markt zijn aangegaan met KI, een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van interieuroplossingen", meldt het bedrijf.
 

KI gaat specifieke modellen van de prijswinnende Drumback-productlijn van Viasit produceren en distribueren onder haar eigen merknaam en via haar partnernetwerk. De producten werden tentoongesteld tijdens de recente Neocon 2018 in Chicago.

"KI heeft gekozen voor de Drumback-productlijn vanwege haar natuurlijke ontwerp, unieke rugleuningconcept, eenvoudig afstelbare ergonomische stoel, milieuvriendelijkheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding", aldus een woordvoerder namens Viasit.


“Viasit werkt al jarenlang samen met KI voor de EMEA-regio en we kijken uit naar de uitbreiding van onze samenwerking naar een van de grootste wereldmarkten”, zegt Alan J. Stanton, Managing Director bij Viasit International.

www.viasit.com

 


Deel op Social Media18-06-2018 8:30

De bijzondere 3D-geprinte Print Stool One van Wilkhahn is beschikbaar in een speciale limited edition-versie. Dat meldt de Duitse fabrikant.

De  limited edition van vijfhonder PrintStool Ones is leverbaar in verschillende patronen (origami, cube, wave, sine, pyramid), in zes kleuren (black, white, red, blue, anthracite, natural), in drie verschillenmde gekleurde leersoorten (light brown, medium brown, black) en in twee hoogtes (53 cm/57 cm).

Elk van de vijfhonderd exemplaren is voorzien van een genummerd certificaat.

www.wilkhahn.com


Deel op Social Media
15-06-2018 8:30

Het kan u nauwelijks ontgaan zijn: vorige week (van 6 tot en met 8 juni) vond in Rotterdam weer de beurs Design District plaats. Het warme evenement is succesvol verlopen. Volgens de organisatie kon een groei in het aantal bezoekers genoteerd worden.

"Met name donderdag was extreem druk en behaalden we een record met 3.000 bezoekers op 1 dag", aldus de beursorganisatoe. "Na 3 goede dagen stopte de teller op een totaal van 7.618 bezoekers, en dat is maar liefst 10 procent meer dan vorig jaar."

Het is duidelijk dat de interieurbranche op volle toeren draait want de Van Nelle Fabriek was tot de nok toe gevuld met presentaties. "De originele manier van presenteren op het Designer District tussen de stellages in hal 2  trok veel bekijks. De studenten van de Willem de Kooning Academie en het HMC vakschool hout zorgden voor het echte jonge talent."

"Dit jaar waren er opvallend veel goede reacties op het deelnemersveld: Hoge kwaliteit en veel variatie! Daarnaast waren er meer noviteiten dan voorheen en in de presentaties werd deze editie nóg meer uitgepakt dan normaal", aldus de organisatie. Tijdens de beurs vond onder meer een uitgebreid lezingenprogramma plaats. Ook de lezing van Inside Information-medewerkster Kitty de Groot over 'Innovatie en creativiteit in de werkomgeving' mocht zich verheugen in een grote belangstelling.

De noviteiten op Design District werden beoordeeld door een jury, die bestond uit Hans Topee (De Werkplaatsfabriek), Toon Lauwen (Woth Magazine), Eline Strijkers (DoepelStrijkers) en Claire Vos (Studio Roderick Vos). Vrijdagochtend tijdens het deelnemersontbijt werden door deze jury de District Awards uitgereikt. In de categorie ‘product’ werd de derde prijs uitgereikt aan de stoel van SV Collection en de tweede prijs ging naar CooLoo met hun zero waste coating. De eerste prijs was voor de Cast van Cowerk; een echt circulair flexibel meubelsysteem gemaakt met minimale handelingen en toevoegingen. 

Daarnaast werd er nog een prijs uitgereikt voor beste stand. Deze ging naar de totaal verrassende stand van Abet Laminati, waarin geen product te zien was, maar gekozen was voor alleen een merkbeleving. De prijs voor beste bedrijf ging naar Label Breed en de prijs 'exceptioneel' ging naar Kogros met de start up Moods.

In de binnenkort te verschijnen uitgave van Inside Information wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de succesvolle beurs.

www.designdistrict.nl


Deel op Social Media


15-06-2018 8:00

Be by Bèta en Nice Price Office hebben een nieuwe, gezamenlijke showroom in Breda. De nieuwe showrrom werd afgelopen week op feestelijke wijze in gebruik genomen.

"Het is een prachtige, grote showroom voor kantoorinrichting", meldt het bedrijf, onderdeel van de VDB Groep. "De showroom is ingericht op basis van de vijf kernwaarden van Be by Bèta: Be Dutch, Be Healthy, Be Green, Be Happy en Be You."

Omdat de producten van Be by Bèta en Nice Price Office elkaar versterken, is er bewust voor gekozen om beide bedrijven in één showroom te vertegenwoordigen. "Met het productaanbod van beide bedrijven kan elk kantoor op een verantwoorde wijze worden ingericht."

Gezonder en bewuster werken is uiterst belangrijk voor beide bedrijven. Stoelenfabrikant Be by Bèta wil werkende mensen bewust maken van de klachten die veroorzaakt kunnen worden door verkeerd zitten. Be by Bèta heeft daarom de slogan 'Zitten is als zonnen; doe het bewust en met mate!' van Dr. Dianne Commissaris van BTR Consultancy omarmd. "Bewust zitten betekent dat je je ergonomische stoel op de juiste wijze moet instellen. Met mate zitten houdt in dat je zittend en staand werken afwisselt. Variatie gedurende de dag is van essentieel belang, maar nog te weinig mensen zijn zich hiervan bewust. Het nieuwe zit-sta programma van Nice Price Office helpt om hier verandering in aan te brengen."

In de showroom zullen regelmatig activiteiten worden georganiseerd en het is de bedoeling dat het een meet & greet point wordt voor bedrijven. Het is bijvoorbeeld mogelijk voor bedrijven om in de showroom te vergaderen of een presentatie te geven.

De showroom is tot stand gekomen met de hulp van vele partijen. Van Aagten Projectrealisatie was de hoofdaannemer en heeft als zodanig de betimmering van wanden, kastenwanden, huisjes, bar en het akoestisch plafond gerealiseerd. De visuals en 3D belettering zijn door Europromotextiel uit Breda geleverd. De verlichting is in samenwerking met Roodbergen Dolfsma Light Design gerealiseerd, Kantoorprojecten is verantwoordelijk voor de levering van het tapijt van Desso in de gehele showroom en de kunst- en mummieplanten en moswanden zijn geleverd door Hildering Groenkunst.

Tal van gasten waren op 13 en 14 juni naar Breda gekomen om de nieuwe showroom met eigen ogen te aanschouwen.


www.betastoelen.nl
 


Deel op Social Media13-06-2018 9:23

Donderdag 7 juni is aan Turbit Interieur uit Roelofarendsveen het PEFC CoC keurings-certificaat overhandigd. De overhandiging vond plaats tijdens de zestiende editie van Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Het certificaat werd uitgereikt door SKH uit Wageningen. SKH is door de overheid geaccrediteerd en certificeerde Turbit in de afgelopen periode. Het PEFC-keurmerk (in Nederland beheert door PEFC Nederland) geeft aan dat de meubelcollecties van Turbit waar hout of houtbestanddelen in zijn verwerkt bestaan uit hout afkomstig uit verantwoord beheerd bos.

“De markt vraagt meer en meer te voldoen aan de ‘PEFC Chain of Custody’. Turbit kan als importeur nu aan deze vraag voldoen en dat zal de markt een genoegen zijn”, aldus Gert Jan Turk, directeur en eigenaar van Turbit Interieur.

www.turbit-interieur.nl


Deel op Social Media12-06-2018 8:30

Gisteren, 11 juni, maakten Steelcase en het Belgische buitenmeubilairmerk Exrtremis bekend nauw te gaan samenwerken. "Yay, we zijn verloofd!", meldt een woordvoerder van Extremis. "Steelcase heeft ons ten huwelijk gevraagd en we zijn supertrots. De officiële bekendmaking vond plaats op de Amerikaanse beurs Neocon in Chicago.

Steelcase, sinds 1912 actief op het gebied van werk en werkomgevingen, wordt het partnerbedrijf van Extremis voor de zakelijke markt in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.
"Ondanks het leeftijdsverschil zijn we echt verliefd geworden op Steelcase en de vonken vliegen ervanaf", houdt de woordvoerder de liefdes-metafoor in stand. "We houden van hen vanwege hun wijsheid en ervaring. En - uiteraard - ook omdat we veel gemeen hebben..."

Beiden hebben volgens Extremis een pioniersrol vervuld in de markt. Steelcase met de introductie van stalen producten in het kantoor en Extremis met de multifunctionele tuintafel 'Gargantua'. "We introduceerden echt duurzame en multifunctionele meubels in een markt waar lelijke plastic tafels en stoelen regeerden. Onze markten verschoven en breidden uit, grenzen begonnen te vervagen tussen binnen en buiten, tussen werk en vrije tijd, dus is het tijd om deze werelden samen te voegen en nog betere plekken te creëren waar mensen zich goed voelen."

Beide bedrijven benadrukken dat het partnership wordt aangegaan op basis van gelijkheid. Extremis wordt niet overgenomen. "Extremis blijft volledig onafhankelijk bestaan als bedrijf en als merk, maar we gaan de zakelijke markt benaderen via een van de grootste dealernetwerken in de branche. Steelcase zal samenwerken met Extremis als hun zesde partner, samen met slechts twee andere Europese bedrijven: Flos en Viccarbe. Zakelijke klanten in Mexico, de VS en Canada kunnen nu Extremis-meubels kopen via de Steelcase configurator en worden beleverd door Steelcase logistics. Dus het opent een enorme potentiële markt in het hele Noord-Amerikaanse continent voor Extremis."

www.extremis.com
 

Deel op Social Media07-06-2018 8:30

Vepa gaat samenwerken met DSM. Het doel van deze samenwerking is de waarde van poedercoatingtechniek als operationeel handig en duurzaam alternatief voor vloeibare coatings op oplosmiddelenbasis voor warmtegevoelige substraten verder aan te tonen.

In eerste instantie gaat Vepa één meubelproductlijn produceren met de bedrijfseigen poedercoatingtechnologie van DSM, die in augustus 2018 op de markt gaat komen. Een tweede productlijn wordt eind 2018 geïntroduceerd.

Zoals veel andere meubelproducenten en -ontwerpers overal ter wereld, wil Vepa de poedercoatingtechnologie naar een hoger plan tillen om concurrentievoordeel te behalen, aangezien is aangetoond dat deze technologie de operationele efficiency van het toepassen van coatings, de totale milieu-impact van het productieproces en de esthetische kwaliteiten van het eindproduct verbetert. Zo verlaagt Vepa naar eigen zeggen de operationele kosten, verhoogt het de waarde van het eindproduct en kan het bedrijf zich op betekenisvolle wijze onderscheiden. Op een meer direct niveau werd het besluit van Vepa om poedercoatingtechnologie te gaan toepassen ingegeven door de succesvolle ervaring van Kempa, een Belgisch productiebedrijf dat gepoedercoate meubelpanelen levert.

Gertjan de Kam, Design & Development Manager, Vepa: “De poedercoatingtechniek biedt een groot aantal belangrijke voordelen voor meubelproducenten. Ten eerste biedt poedercoaten meer ontwerpvrijheid, aangezien het zelfs op ongewone vormen, randen, holtes en contouren kan worden aangebracht en zo fantasierijke nieuwe ontwerpen voor substraten en semi-geassembleerde producten mogelijk maakt, die met een vloeibare coating niet gemakkelijk af te werken zouden zijn. Bij Vepa vinden we het geweldig dat we hand in hand met DSM de toekomst tegemoet gaan – poedercoatingtechnologie biedt ons nieuwe mogelijkheden!”

Op basis van de specifiek voor gebruik op mdf en andere houtproducten ontwikkelde Uralac® Ultra-poedercoatingtechnologie van DSM heeft IGP, een marktleider op het gebied van poedercoatingtoepassingen, een eindproductoplossing ontwikkeld die aansluit op de producteisen van Vepa. Zodra de meubelpanelen gecoat zijn met de eindproductoplossing van IGP, worden ze door Vepa geassembleerd en gedistribueerd.

Peter Christl, Communications Manager, IGP: “Dankzij hun unieke chemische samenstelling verduurzamen onze poedercoatingformules eindproducten. Niet alleen kunnen de meubelpanelen bij zeer lage temperaturen en in een korte tijd uitharden, hetgeen de doorlooptijd aanzienlijk verkort en de koolstofvoetafdruk van het gehele productieproces verlaagt, maar de poedercoatings op zich zijn ook veel minder schadelijk voor de personen die ze toepassen en voor eindklanten dan vloeibare lak. Wij zijn er daarom van overtuigd dat de vraag vanuit de markt naar poedercoatings op houten substraten de komende jaren exponentieel zal groeien.”


Ruben Pleijzier, New Business Development Manager, DSM: “We hebben het initiatief voor deze samenwerking genomen om de verschillende punten in de totale ‘customer journey’ of ‘klantreis’ met elkaar te verbinden. Samen met onze partners in de branche hebben we het technologische hiaat gedicht en leveren we een betrouwbare, hoogwaardige propositie voor warmtegevoelige substraten die duidelijke milieu-, esthetische en operationele voordelen biedt. Dit is een voorbeeld van hoe onze wetenschappelijke oplossingen bijdragen aan een beter leven.”

www.vepa.nl
 


Deel op Social Media06-06-2018 8:30

Artifort en de Amerikaanse meubelfabrikant Studio TK, onderdeel van Teknion, slaan de handen ineen voor de productie en distributie van bekende Artifort-designs in Noord-Amerika. De eerste vier Artifort-modellen worden gelanceerd op Noord-Amerika’s grootste designbeurs NeoCon 2018, die wordt gehouden van 11 t/m 13 juni 2018. 

“Als Nederlands familiebedrijf zijn we enorm trots op dit structurele partnerschap met Studio TK”, laat Maurits van der Lande, sales manager en mede-eigenaar van Artifort, weten. “Het zal een positieve invloed hebben op de bewustwording van iconisch, tijdloos en toegankelijk design bij het grote publiek in Noord-Amerika. Artifort ontwikkelt al 128 jaar toonaangevende ontwerpen van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Onze missie past uitstekend bij de cultuur van Studio TK.”

Studio TK start in eerste instantie met de productie van vier Artifort-ontwerpen in haar productiefaciliteit in Clayton, North-Carolina. Het betreft de lijnen Beso, Pala, Kalm en Nina. Door de uitbreiding van de productie in Noord-Amerika kunnen Amerikaanse klanten rekenen op kortere levertijden. Artifort richt haar pijlen op een duurzame samenwerking, waardoor het Artifort productaanbod in Noord-Amerika naar verloop van tijd verder zal uitbreiden. 

www.artifort.nl
 


Deel op Social Media05-06-2018 8:30

Kantoorinrichter Ahrend presenteert de Well Collection, een 'mulit-inzetbare serie stoelen die uitblinkt in comfort'. Het betreft volgens de woordvoerder van Ahrend een stoel die zich zowel op kantoor thuis voelt, als in de wachtkamer of de coffee lounge.

"Het geheim van de stoel? De organische vorm van het kunststof kuipje. En de relatief hoge rugleuning, die naar achteren veert. Dat maakt dat je heel relaxed achterover kunt leunen, iets actiever kunt zitten, of juist heel actief kunt werken."

Designer Kees de Boer begon met het ontwerpen van één bezoekersstoel, maar uiteindelijk is het een serie geworden met acht verschillende modellen. Van eenvoudige bezoekersstoel tot volledig gestoffeerde boardroom chair .

"De Well is breed inzetbaar. Met de ruime keuze aan onderstellen, kleuren én stofferings-mogelijkheden maak je een Well op maat, volledig aangepast aan zijn omgeving. In uiterlijk dan, want wat altijd overeind blijft, is het comfort: in alle uitvoeringen zit de WELL als gegoten."  Dat is precies wat ontwerper Kees de Boer in gedachten had toen hij aan het ontwerpen sloeg. "Comfort is voor mij het uitgangspunt. Daarom ontwerp ik eerst de vorm, daarna volgt pas de belijning."

www.ahrend.nl


 


Deel op Social Media04-06-2018 8:30
Humanscale grijpt de beurs Design District - van 6 tot en met 8 juni in Rotterdam -  aan om Niels Diffrient te herdenken. De ontwerper overleed 5 jaar geleden. "Niels Diffrient is de grondlegger van de toegepaste ergonomie en de bureaustoel Diffrient World is het summum van zijn oeuvre", aldus een woordvoerder van Humanscale. 

Niels Diffrient (1928-2013) stelde altijd de mens centraal: een goed product moet intuïtief gebruikt kunnen worden, zonder nadere instructie of uitleg, en de mens ten dienste staan in plaats van andersom. "In al zijn ontwerpen wilde hij functionele problemen zo eenvoudig en elegant mogelijk oplossen, wat volgens hem resulteerde in een eerlijke en tijdloze vormgeving. Diffrient World is dan ook de eenvoudigste bureaustoel ter wereld, het summum van zijn oeuvre."
 
Voor de ontwikkeling van Diffrient World was het uitgangspunt dan ook om een bureaustoel te maken die in een complexe en dynamische werkomgeving gebruikersvriendelijker zou zijn. "Minder knoppen, eenvoudiger te bedienen en automatisch goed zitten. Diffrient World past zich volgens het principe van ‘less is more’ aan iedere individu aan en levert een overtuigend bewijs van gebruikersvriendelijkheid."
 
Op Stand 44 van Design District worden diverse Diffrient World stoelen gepresenteerd met nieuwe 4D armleggers.

www.humanscale.com
 


Deel op Social Media
01-06-2018 14:54

Wilkhahn introduceert de AT, free-2-move. Nadat de zitspecialist in 2011 de eerste 3D synchroon bureaustoel ON introduceerde werd in 2015 de tweede 3D synchroon bureaustoel IN op de markt gebracht. De gepatenteerde techniek (Trimension) wordt ook toegepast in de derde 3D synchroon bureaustoel: AT.3D synchroon bureaustoelen stimuleren rug, gewrichten en spieren om fysieke klachten te vermijden of te verminderen. 3D synchroon bureaustoelen sluiten naadloos aan bij met name het werken met meerdere computerschermen.
De AT bureaustoel is voorzien van een automatische gewichtinstelling van 45 kilogram tot en met 120 kilogram. Optioneel kan een individuele 10 trap instelling worden toegevoegd.De AT is leverbaar in drie verschillende rughoogten, voorzien van een lendensteun, die in acht posities is in te stellen. De armleuningen van de AT zijn 3D en 4D leverbaar met een grijs soft touch oppervlak.
Alle instelknoppen worden in grijs uitgevoerd met pictogrammen zodat de stoel zeer eenvoudig instelbaar is. Zittend in de AT stel je eenvoudig de zitdiepte van de bureaustoel in.
De kunststof zit/rug schalen zijn in zwart (vanaf mei 2018) en wit (vanaf oktober 2018) leverbaar.Zitting en rug worden altijd gestoffeerd, optioneel kan ook de achterzijde van de rug gestoffeerd worden. Standaard leverbaar in twaalf Wilkhahn stofgroepen. Speciale stoffen op aanvraag.
De AT is ook leverbaar als sta- zit bureaustoel (zithoogte instelbaar van 42-60centimeter) en als counterstoel.

De zit/rug schaal is voorzien van patent ‘lock’, waardoor het mogelijk is om de zit/rugschaal binnen 60 seconden uit te wisselen. “De beste re-upholster techniek in de markt!”, aldus WIlkhahn. De AT bureaustoel is EN 13.35 genormeerd.Sinds de introductie van de ON en de IN bureaustoelen zijn al meer dan 500.000 enthousiaste gebruikers overtuigd van de Trimension techniek, die het ‘healthy sitting’ omarmt.

2D synchroon wordt gezien als een gedateerde technologie van begin jaren ‘80. Tot op heden is alleen Wilkhahn erin geslaagd een wezenlijke verandering door te voeren. Vele internationale research instituten onderschrijven dit. Het jaarlijks georganiseerde ‘Ergonomics Conference 2018’ in Atlanta bevestigde de positieve effecten van Wilkhahn’s Trimension technologie.De AT is leverbaar vanaf 650 euro bruto (EN 13.35 normering). De AT is uitsluitend leverbaar via geselecteerde dealers. Vraag een proefstoel aan of bezoek de showroom tijdens Design District op 6, 7 en 8 juni in de Van Nelle Fabriek, Rotterdam, waar Wilkhahn de AT introduceert.

 


Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >