Nieuws


30-05-2018 8:30

Het gaat onverminderd goed met projectmeubelfabrikant Sedus. Het bedrijf maakte de cijfers bekend over het afgelopen jaar. De fabrikant boekte opnieuw een plus.

De Sedus Stoll Group behaalde over 2017 een winst van 9,9 miljoen euro. Dit betekent een stijging ten opzichte van 2016, toen een winst van 9,5 miljoen euro werd genoteerd. Ook de omzet en de omvang van de orderportefeuille stegen. "Het aantal binnenkomende orders steeg met 6,6 procent", stelt het bedrijf. "Dit is meer dan de groei van de markt in totaal. Sedus Stoll breidt zijn marktaandeeel dus verder uit." Het enige smetje is de verminderde orderportefeuille van Klöber. Het aantal orders over 2017 daalde bij dit dochterbedrijf met 9,5 procent.

Bij Sedus kijkt men met vertrouwen naar het huidige boekjaar. "2018 ziet er veelbelovend uit. Eind april konden we een ordertoename van 8,2 procent norteren, en een omzetstijging van 8,4 procent." De reden voor deze stijging ligt volgens de woordvoerder in het feit dat bedrijven meer aandacht besteden aan de organisatie van hun creatieve en kennisintensieve processen. "De duidelijke verandering van handmatig werk naar kennisgebaseerde taken kan niet gestopt worden en de generatiewisseling in kantooromgevingen is nu volop gaande."

Topman Holger Jahnke zegt hierover het volgende: "Toekomstbestendige kantoorlandschappen moeten flexibel zijn teneinde tegemoet te kunnen komen aan veranderingen in activiteiten en eisen. Onze flexibele en intelligente producten bieden de ideale setting voor concentratiewerk, communicatie, samenwerking en overdenking. Wij helpen bedrijven om toekomstbestendige investeringen te doen." 

Later dit jaar zal Sedus opnieuw deelnemen aan de internationale vakbeurs Orgatec in Keulen. Het bedrijf kondigt aan tijdens de beurs diverse nieuwe producten te zullen presenteren, waaronder een tweetal nieuwe draaistoelen. We houden u op de hoogte.

www.sedus.com/nl

Deel op Social Media
30-05-2018 8:30

Eind januari meldden we dat Kinnarps voornemens is om een productielocatie in Duitsland te sluiten (zie dit artikel). Onlangs werd dit voornemen bekrachtigd middels een overeenkomst tussen de Kinnarps-top en de ondernemingsraad van het bedrijf.

Blijkens de overeenkomst van 17 mei zal de productielocatie in het Duitse Worms definitief gesloten worden. Na een overgangsfase van 4 maanden wordt de productie van het productprogramma Ordemo overgeheveld naar Zweden. Daarmee zijn alle zes productielocaties van de projectmeubelgigant gevestigd in het Scandinavische moederland.

Overigens betekent dit niet dat Kinnarps helemaal uit Worms verdwijnt. Blijkens de plannen zal er een 'Standort' blijven in de Duitse stad. Men is momenteel op zoek naar een passende locatie. Hier zullen naar verwachting 90 marketing- en salesmensen emplooi vinden. Voor de 170 productiemedewerkers die hun baan verliezen is een sociaal plan opgesteld.

www.kinnarps.com


Deel op Social Media


29-05-2018 17:04

Kitty de Groot is een onderzoekende journalist en auteur van het boek #Nieuwe werkvormen. Haar specialisatie: innovatie, design, cultuur. Haar achtergrond: interieurarchitectuur en industrieel ontwerpen, waarin zij vele jaren in binnen- en buitenland toonaangevend actief is geweest. Tijdens Design District geeft ze op 6 juni een gratis toegankelijke lezing met als titel ‘Creativiteit, cultuur en gezondheid’. De lezing begint om 13.00 uur in de lezingenzaal midden op de beursvloer van Design District, vlakbij de grote toiletgroep in de Serre. De ruimte is alleen per trap te bereiken.


Inhoud
Creativiteit, cultuur en gezondheid worden steeds belangrijker in een wereld die in toenemende mate instabiel, onzeker en onvoorspelbaar lijkt te worden. Een continue stroom aan veranderingen, vergaande digitalisering en een voortrazende kenniseconomie, vragen om innovatiekracht, vitaliteit, welzijn, sterke sociale binding en interactie. Kitty de Groot gaat in haar presentatie in op hoe je creativiteit, cultuur en gezondheid stimuleert vanuit een goed interieurconcept.

Korting op #Nieuwe werkvormen
Bezoekers aan de lezing krijgen de gelegenheid om het boek #Nieuwe werkvormen tegen sterk gereduceerd tarief aan te schaffen. Dat kan na afloop van de lezing op stand M01 van Inside Information. U betaalt alleen dan geen € 34,95 voor het boek, maar € 10. Draai dit bericht uit en vermeld op een wit deel uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail om in aanmerking te komen voor de korting. Klik hier wanneer u meer wilt weten over het boek #Nieuwe werkvormen.

Workshop
Wanneer de lezing van Kitty de Groot op 6 juni u aanspreekt, dan is mogelijk de workshop die ze heeft ontwikkeld – en die sterk aansluit bij de inhoud van de lezing – ook interessant voor u. Deze workshop is getiteld ‘Innovatie & Creativiteit in de werkomgeving’. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het creëren van Werkplezier, Innovatie & Creativiteit, Vitaliteit & Identiteit in de werkomgeving. Aan de hand van onderzoeken, visies en verworven kennis van experts en voorbeelden van toonaangevende interieurprojecten en meubel(concept)ontwerpen focust de workshop op: design thinking modellen, biophelic design en design psychologie.

U kunt zich inschrijven voor deze workshop op stand M01, of door een e-mail te sturen aan: info@officeacademy.nl. De kosten bedragen: € 425 (bij de workshop van een hele dag) of € 350 (halve dag). Als bezoeker aan de lezing van Kitty de Groot heeft u, alleen tijdens Design District, recht op een korting van € 100 (hele dag) of € 75 (halve dag). De workshop kan desgewenst ook in company worden gegeven.Gratis toegang tot de beurs?
Heeft u zich al geregistreerd voor een gratis toegangsbewijs t.w.v. € 20? Via de volgende link kunt u zich inschrijven. U ontvangt dan een voucher om Design District gratis te bezoeken. Registreren voor gratis toegang kan tot en met 4 juni. Klik hier voor gratis toegang tot Design District.

Tot ziens tijdens Design District op 6, 7 en 8 juni in de Van Nelle Fabriek Rotterdam, stand M01, en speciaal tijdens de lezing op 6 juni.


29-05-2018 8:30

Ook Arper zal volgende week deelnemen aan Design District in Rotterdam. Het bedrijf kondigt aan een voor Nederland volledig nieuw product te presenteren.

Het Italiaanse meubelmerk presenteert een mix actuele collecties en bekende klassiekers op hun stand. "Zo is het sensuele stoelprogramma Cila voor het eerst in Nederland te zien", stelt het bedrijf. "De stoelenserie kenmerkt zich door zachte lijnen en een opvallend ronde rug die je als een deken omsluit. De zitschaal is van kunststof in vijf frisse kleuren en in verschillende onderstelopties verkrijgbaar."

Naast Cila is zijn ook de op de Art Deco geïnspireerde bankenserie Arcos en de nieuwste Catifa-telg, Catifa Up te zien.

Design District wordt gehouden van 6 tot en met 8 juni in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

www.designdistrict.nl
 

Deel op Social Media25-05-2018 14:22

Het doorgaans uitstekend geïnformeerde OfficeRepublic maakt melding van het faillissement van Bomefa. Het faillissement is dinsdag uitgesproken door de rechtbank Overijssel in Zwolle, meldt dagblad de Stentor in een artikel van Henry van der Wal en Judah Bolink. Onder het faillissement vallen Bomefa Beheer BV en de onderliggende vennootschappen Bomefa Holding BV, Bomefa BV, Lundiflex Archief- en Stellingsystemen BV, Stalad Projectinrichting BV en de eigen transportorganisatie BLS Kampen BV. Het aantal medewerkers bedraagt volgens de aaangestelde curator Dignus Meulenberg in totaal 55.

Bomefa bestaat al meer dan 50 jaar en is gespecialiseerd in het inrichten van bibliotheken. Het bedrijf in Kampen deed alles in eigen beheer, van ontwerp tot productie, transport en installatie.  Dochteronderneming Lundiflex was gespecialiseerd in archiefinrichtingen. In 2013 nog nam Bomefa het kort daarvoor failliet verklaarde Stalad Projektinrichting over.

Volgens OfficeRepublic zijn zowel voor Stalad als voor Bomefa minimaal twee serieuze (Nederlandse) overnamekandidaten in beeld.

Deel op Social Media


24-05-2018 8:17

‘When Furniture Meets’

We leven in een wereld waarin ons meubilair en andere objecten in ons dagelijks leven steeds meer levend lijken. In deze wereld van Internet of Things, Robotica and Artificial Intelligence kijkt Abet Laminati naar de toekomst, een hoopvolle toekomst waarin we de relatie tussen onszelf en de objecten om ons heen zullen herdefiniëren.Abet Laminati nodigde opkomend ontwerpersduo Merle Flügge en Job Mouwen van SupertoysSupertoys uit om hun installatie ‘When Furniture Meets’ voor het Design District 2018 te ontwerpen. De installatie is een gematerialiseerde cyberspace met ‘levende’ objecten gemaakt van Abet HPL. Kijken naar de toekomst met SupertoysSupertoys en Abet Laminati was een perfecte combinatie: de installatie wekt nieuwsgierigheid op, het is fantasierijk en vooruitstrevend. Elementen die Abet Laminati in haar eigen visie onderstreept. ‘When Furniture Meets’ stelt de vraag of meubels in de nabije toekomst tot leven zullen komen.

Samen met Made.up interieur works heeft SupertoysSupertoys veel testen uitgevoerd om het HPL te buigen. Er is geen buigplex achterconstructie gebruikt als ondersteuning, de ontwerpers benadrukken hiermee hoe veelzijdig het HPL van Abet Laminati kan zijn. Hoewel de gebogen oppervlakken hard zijn, geeft het gevoel van het dunne gebogen materiaal de objecten een aangename tactiliteit. Bijna 99 procent van de installatie is gemaakt van HPL… HPL dat tot leven komt.

SupertoysSupertoys is een opkomend visionair ontwerpstudio. Hun ontwerpen draaien altijd om de vraag hoe nieuwe technologieën zoals Internet of Things, AI, Robotica et cetera onze relatie met de omgeving zullen veranderen. Volgens de ontwerpers zullen onze meubels en objecten steeds meer en meer levend worden en onderdeel worden van onze sociale omgeving. Meubels, niet als een functionele comfortabele ‘achtergrond’ van ons interieur maar meubels als huisdieren: waar we op zullen reageren op een emotioneel en empathisch niveau.

Registreer hier voor een gratis toegangsbewijs

Deel op Social Media23-05-2018 8:30

Broeinest Amsterdam opent op 28 mei haar deuren op een creatieve hotspot in Amsterdam Noord. Gispen is er trots op partner te zijn van deze nieuwe locatie. "Het tijdloze design van de Gispen producten sluit naadloos aan bij de visie van Broeinest", medlt een woordvoerder van de inrichter uit Culemborg

In de Broeinest showroom zullen onder andere de Sett circulaire bank ontworpen door Peter van der Water, de Triennial stoelen van Studio Bernotat & Co en de Mondial stoel van Gerrit Rietveld komen te staan.Gispen zal tevens een inhoudelijke bijdrage leveren aan het programma. "Ook zullen wij architecten en ontwerpers voorzien van het juiste materiaal en – waar nodig productadvies geven. Tot slot zullen wij natuurlijk diverse interessante evenementen gaan organiseren. Zo zal de vierde editievan ons succesvolle evenement rondom het Amsterdam Light Festival “Connect with Light” plaatsvinden in Broeinest Amsterdam."

Broeinest is een materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor (interieur)architecten en ontwerpers. Broeinest is opgericht door Baars & Bloemhoff en brengt producenten, merken en materialen samen in het Broeinest Concept in zowel Eindhoven, Rotterdam en binnenkort ook Amsterdam. "Broeinest biedt een breed scala aan faciliteiten. Ze organiseren workshops, lezingen, ontbijt- en lunchsessie die zowel publiek toegankelijk zijn als op maat worden gemaakt op het gebied van interieur, design en materiaal."

www.broeinest.nl
 


Deel op Social Media23-05-2018 8:30

Drentea heeft zich met een permanente ‘Circulaire Hub’ gevestigd bij C-Bèta in Hoofddorp.  "Omdat we als 100 procent Nederlands maakbedrijf koploper willen zijn met circulaire producten en een duurzame bedrijfsvoering, sluit deze stap volledig aan op onze ambitie om te werken naar een circulaire economie", aldus het bedrijf uit Emmen.

Drentea doet volop mee met events, workshops en presentaties. "Daarnaast is er ruimte om te brainstormen met onze circulair adviseurs over huisvesting, hergebruik van producten en materialen en het vormgeven van circulaire interieurs."

De circulaire economie moet grotendeels nog worden uitgevonden. Eén van de plekken waar dat gebeurt, is C-Bèta. Een oude hoeve aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp. "De hoeve zelf is al een verrassend voorbeeld van circulair denken: ze is getransformeerd tot een inspiratieplek voor iedereen die iets wil met de circulaire economie. Ondernemers, overheden, investeerders, onderzoekers en adviseurs. Door constant in bèta-vorm te blijven wordt deze plek mooier, meer inspirerend en meer circulair, maar biedt het ook ruimte om nieuwe concepten uit te proberen."

www.drentea.nl
 


Deel op Social Media17-05-2018 17:20

De Projectinrichter zoekt een Creative consultant. Ben jij de gepassioneerde vrouw/man die klanten en collega’s wil en kan inspireren met innovatieve producten? Heb je affiniteit met kantoormeubelen en projectstoffering? Is communiceren voor jou je tweede natuur?

 

Dan is De Projectinrichter op zoek naar jou.
 
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

16-05-2018 8:30

Een achttal Gispen medewerkers behaalde deze week een diploma van Office Academy. Gedurende de afgelopen periode volgden zij een speciaal op hen toegesneden variant van de vernieuwde Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) van het onderwijsinstituut.

De geslaagden zijn Fiona Soomer, Egbert Boss, Lisette Verhoeven, Maarten Houdijk, Lianne Lafontaine, Martijn Jacobs, Claire Knippenbus en Merel van den Heuvel.

Samen met een aantal andere Gispen-medewerkers volgden de geslaagden een incompany-variant van de BIK. De reguliere variant van deze recentelijk geheel vernieuwde Basiscursus Inrichtingskunde gaat komend najaar weer van start. De opleiding bestaat uit een zestal cursusdagen en een afsluitend examen. Aanmelden kan nog.

www.officeacedemy.nl

 

Deel op Social Media
15-05-2018 8:30

In de reeks kennissessies organiseert Vepa Project Furniture de kennissessie ‘Circulaire Economie’. Bezoekers krijgen op 24 mei veel praktische informatie over duurzaamheid en circulariteit aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden.

"We laten zien hoe deze uitgangspunten toe te passen zijn in het interieur.", aldus Vepa over de bijeenkomst. "Naast informatie en inspiratie geven we concrete tips om zelf mee aan de slag te gaan. De sessie is niet alleen interessant voor interieurarchitecten en facility managers, maar voor iedereen die met inrichting te maken heeft."

Tijdens de sessie worden onder meer presentaties verzorgd door Janwiullen de Kam en Frank Bouma van Vepa en Marius Smit van Plastic Whale.

De circulaire sessie vindt plaats op 24 mei van 15.00  tot en met 17.30 uur bij Vepa aan de Industrieweg 31 in Hoogeveen.

www.vepa.nl
 


Deel op Social Media
09-05-2018 8:30

Inrichter Koninklijke Ahrend heeft het PSO certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemen) ontvangen nadat bij een onafhankelijk uitgevoerde audit een hoge score werd behaald.

Ahrend biedt werkgelegenheid aan circa 200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stimuleert sociaal inkopen bij leveranciers en klanten. Voor deze inspanningen heeft de kantoorinrichter per 1 april 2018 Trede 3 behaald, de hoogste PSO certificering. "Dit betekent dat Ahrend koploper is op het gebied van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie", aldus een woordvoerder..

Ahrend is de eerste Koninklijke onderneming die koploper geworden is op het gebied van socialer ondernemen. "Bovendien is het bedrijf de enige in de kantoor-, zorg- en onderwijssector die een PSO-certificering heeft. Deze is steeds belangrijker voor ondernemingen en overheidsinstellingen die een invulling willen geven aan de Quotumwet en/ of hun SROI doelstellingen (Social Return on Investment) willen realiseren."


Eugène Sterken, CEO van Koninklijke Ahrend geeft als commentaar: "Sociaal ondernemen zit bij Ahrend diep verankerd. Aandacht voor circulariteit en sociaal ondernemen zijn twee belangrijke pijlers die enorm bijdragen aan het succes van onze bedrijven in binnen- en buitenland. Wij hebben circa 200 werknemers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zijn bij ons werkzaam in de (de)montage van kantoor- en schoolmeubilair. Wij zijn trots om met deze vakmensen te kunnen werken en hun aandacht voor detail en liefde voor het vak zijn essentieel voor de hoge kwaliteit van onze producten en het circulaire karakter van ons productprogramma."
 

Koninklijke Ahrend en haar dochterbedrijven werken volgens het bedrijf in toenemende mate met leveranciers en partners die ook sociaal ondernemen. "Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe." Koninklijke Ahrend bestaat in Nederland uit de bedrijven Ahrend Nederland, Gispen Nederland en Presikhaaf Schoolmeubelen. "Het PSO-certificaat geldt voor ieder van deze toonaangevende bedrijven."

www.ahrend.nl
 


Deel op Social Media08-05-2018 16:35

Langzaam loopt de professionele interieursector zich warm voor de beurs Design District, die van 6 tot en met 8 juni gehouden wordt in Rotterdam. Zo ook projectmeubelfabrikant Wilkhahn. "Wilkhahn is ook in 2018 weer prominent aanwezig tijdens Design District 2018 in de van Nelle Fabriek te Rotterdam", meldt het bedrijf.

Wilkhahn doet mee als zogenaamde 'off site partner' in de eigen showroom op de eerste etage van de koffiefabriek. "U vindt Wilkhahn in de Van Nelle Fabriek via ingang 2 of 3 – 1e etage, Unit 20. We presenteren onder andere een installatie van onze 3D Print Stool die Wilkhahn gelimiteerd op de markt brengt."

Wilkhahn heeft als co-partners gedurende deze dagen Lavazza koffie, Interface tapijt en Marc de Groot verlichting. "Geniet voordat je de beurs bezoekt van een Lavazza koffie of geniet nadat je de beurs bezocht hebt in onze showroom van een drankje met tapas hapjes." Wilkhahn opent de deuren vanaf 9.00 uur in ochtend.

www.wilkhahn.nl

 


Deel op Social Media07-05-2018 13:30

Kantoorinrichter Assmann heeft een nieuwe showroom in Nederland. Dat maakt het bedrijf bekend via haar LinkedIn-pagina.

"Trots en blij met onze locatie in Amsterdam!", schrijft Assmann. "Vanaf vandaag staat deur voor u open op het Brede Kerkepad 13 in Amsterdam. Ons nieuwe telefoonnummer is: 020-3332660 Wij hopen jullie binnenkort te mogen verwelkomen in onze nieuwe inspirerende omgeving!"

Assmann is een van oorsprong Duitse fabrikant van projectmeubilair. Het onafhankelijke familiebedrijf is al 78 jaar actief in de meubelsector.

https://nl.linkedin.com/company/assmann-nederland-bv
 


Deel op Social Media02-05-2018 8:30

Het splinternieuwe Nederlandse merk Design Djunky is deze maand officieel gelanceerd. Design Djunky houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van uniek designmeubilair voor projectmatige doelstellingen. Het product waarmee Design Djunky zich meteen in de markt wil zetten is De Rock.

De Rock is een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau. "Met De Rock introduceert Design Djunky het eerste elektrische zit-sta bureau ter wereld met zichtpanelen", medlt het bedrijf in een persbericht. "Zichtpanelen zijn niet alleen een fraaie toevoeging, maar tevens heel functioneel: ze komen tevoorschijn uit de wangen bij het verstellen van de tafel, zo voorkomen ze dat er inkijk is wanneer een hoog en laag bureau naast elkaar staan."

Art Director Orlando Tsjin Asjoe: "De ontwerpers van Design Djunky creëren altijd vanuit een behoefte. De innovatieve producten zijn daardoor onderscheidend, inspirerend, maar vooral ook gebruiksvriendelijk en praktisch en daarmee uitermate geschikt voor projectmatig gebruik."

Samen met de Move Around, een tafel waar mee rondgereden mag worden, vormt de Rock de allereerste collectie van Design Djunky.

www.designdjunky.com
 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >