Nieuws


27-02-2018 8:00

"Een grote diversiteit aan dessins, kleuren en structuren." Dat zegt vescom over de zes nieuwe meubelstoffen die het bedrijf presenteert. "Lamu, Wolin, Fuga, Deans, Hestan en Samar zijn allemaal verschillend, eigen, en toch heel goed te combineren."

De onderlinge combinatie van wolmelanges, zachte chenille, kleuren en structuren nodigt volgens vescom uit tot spelen. "Door de hoge slijtvastheid zijn de nieuwe meubelstoffen alle zes zeer geschikt voor intensief projectgebruik."

Lamu, Wolin en Samar worden toegevoegd aan binder upholstery 01. Hestan, Fuga en Deans worden toegevoegd aan binder upholstery 02. Het actuele programma van Vescom bestaat uit wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen voor de projectmarkt.

www.vescom.nl


Deel op Social Media23-02-2018 8:30

Het was een bijzondere en drukbezochte bijeenkomst, gistermiddag/avond in Amsterdam. Aldaar presenteerde Vepa een wel heel bijzondere meubel- (en lampen-) serie. Plastic Whale Circular Furniture is high-end kantoormeubilair, vervaardigd uit Amsterdams grachtenplastic.

De primeurcollectie, bestaande uit een boardroomtafel, een stoel, lampen en akoestische wandpanelen, is vanaf gisteren (23 februari 2018) in een beperkte oplage verkrijgbaar via exclusieve dealers in Nederland.

Meubelfabrikant Vepa betoont zich met de introductie een koploper op het gebied van duurzame innovatie. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, productie en verkoop. “Voor vervaardiging van het meubilair gebruiken we PET-flessen die door Plastic Whale zijn opgevist. Ook smelten we staalafval om tot het onderstel van de stoel. We zijn hard op weg naar een afvalloze fabriek en zorgen er zelfs voor dat we in deze collectie het afval van anderen verwerken", aldus Janwillem de Kam, directeur Vepa.

LAMA Concept is verantwoordelijk voor het ontwerp van de collectie. Circulariteit staat centraal en de walvis diende als inspiratiebron. Yvonne Laurysen, mede-eigenaar van LAMA Concept licht toe: “Voor dit fascinerende zoogdier vormt de plastic soep een grote bedreiging. We hebben karakteristieke elementen van de walvis doorvertaald naar de ontwerpen. Denk hierbij onder meer aan de look and feel van de kenmerkende huid, het vetweefsel en het indrukwekkende skelet.”

Om duurzaamheid te kunnen waarborgen wordt de productie bewust in Nederland en in eigen hand gehouden. Dat is uniek. Bovendien krijgt men, bij inlevering van het meubilair, statiegeld retour. Zo worden waardevolle grondstoffen hergebruikt en ontstaat er geen nieuw afval.

'Plasticpartner' Plastic Whale is blij met de bijzondere collectie. “We creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen”, vertelt initiatiefnemer Marius Smit, oprichter van Plastic Whale. “Elk jaar vissen we samen met duizenden Amsterdammers plastic uit de grachten. Hier hebben we al tien design sloepen van gebouwd. Met het kantoormeubilair kunnen we een nog grotere impact maken. Er zijn namelijk veel bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren aan een schoner milieu. Met trots kunnen we al aankondigen dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nationale Nederlanden en Vrumona onze eerste launching partners zijn." Smit meldde bij de presentatie dat hij op zoek is naar een totaal van twintig van dergelijke partners. "Daarmee kunnen we 'gaan' en wereldwijd nog meer impact creëren."

De presentatie van Plastic Whale Circular Furniture vond plaats in een ruimte aan de Looiersgracht in Amsterdam. De introductie werd zeer druk bezocht. "Dat is prachtig", aldus Vepa-directeur Janwillem de Kam. "Want met deze introductie willen we laten zien dat je in samenwerking met partners duurzame innovaties kunt ontwikkelen." De boardroom-collectie wordt geleverd in een gelimiteerde oplage van slechts 20 stuks. "Maar we hebben in het ontwikkelproces van slechts 5 maanden zoveel ervaring en inspiratie opgedaan, dat we in de toekomst nog veel meer duurzame innovaties gaan presenteren", besluit De Kam.

www.vepa.nl

Deel op Social Media


22-02-2018 8:30
Interieurlabel Zuiver komt dit voorjaar met de buitenstoel Albert Kuip Garden. De Albert Kuip Garden is een uitbreiding op Zuivers populaire kuipstoel-serie, de Albert Kuip, die nu bestaat uit vijf varianten in vier tot zes kleuren.  
"Het is zeker niet voor het eerst dat Zuiver buiten de gebaande paden treedt, maar wel voor het eerst dat Zuiver naar buiten stapt en een tuinstoel ontwerpt", aldus een woordvoerder. De Albert Kuip Garden is een lichtgewicht, aluminium buitenstoel. "Een design tuinstoel die zwaar genoeg is om zelfs tijdens een grillige Nederlandse zomer op het terras te blijven staan, maar licht genoeg om tijdens diezelfde zomer opgepakt te kunnen worden om overal in de tuin de laatste zonnestralen te blijven vangen. Bijkomende pluspunten: Albert Kuip Garden is verkrijgbaar in vier actuele kleuren en is ook nog eens stapelbaar per vier."
 
De Albert Kuip Garden is het resultaat van de nieuwste samenwerking van het Zuiver designteam met het jonge talent van designstudio APE uit Amsterdam. “Zuiver betrekt graag jonge designers bij het ontwerpproces,” zegt art director Caroline van Velze van Zuiver. “Niet alleen om aanstormend talent een kans te geven, maar ook om zo de Zuiver-collectie vernieuwend en jong te houden.”
“Het geometrische patroon van de Albert Kuip Garden is zo gemaakt dat het de rondingen van de kuip accentueert,” aldus Lennert van der Laan van APE. Dit geeft vloeiende lijnen in het patroon en een mooi schaduwspel op het terras.”
 
De Albert Kuip Garden is leverbaar in verschillende kleuren: zwart, lichtgrijs, groen en wit. Voor nog meer zitcomfort is er ook een Albert Kuip Garden zitkussen verkrijgbaar.

Deel op Social Media
20-02-2018 8:30

Office Depot Europe, internationaal leverancier van werkplekoplossingen, heeft Patrick van Dommelen aangesteld als New Business Development Director Europe. Van Dommelen wordt verantwoordelijk voor de commerciële groei van bedrijfscontracten in de Benelux en de DACH-regio. In deze rol analyseert hij de behoeften in de markt en vertaalt deze naar concrete salesplannen voor de verschillende regionale salesteams.

 

Patrick van Dommelen kan in zijn nieuwe functie putten uit een schat aan sales-ervaring. Voor zijn overstap naar Office Depot was hij ruim 4 jaar actief als sales director voor verschillende afdelingen van Antalis. Daarvoor werkte hij 17 jaar in verschillende functies voor de Supplies Business Group van Xerox, waar hij de laatste 3,5 jaar de functies van country manager Nederland en country manager Benelux bekleedde.  

 

Patrick van Dommelen vertelt: “Ik ben zeer verheugd met mijn overstap naar Office Depot. Bij Office Depot zie ik grote kansen om met mijn opgedane ervaring de regionale salesteams te ondersteunen bij het uitbreiden van het klantportfolio. Ik werk graag op het snijvlak strategisch management en operationele uitvoering, om de commerciële groei in de Benelux en de DACH-regio te stimuleren en de regionale sales-teams te ondersteunen in hun succes.”

Office Depot Europe is een vooraanstaande leverancier van producten, diensten en oplossingen voor elke werkplek – of deze werkplek nu op kantoor, thuis, op school of in de auto is. Sinds 2017 is Office Depot Europe onderdeel van de Aurelius Group. Office Depot Europe heeft een omzet van circa 2 miljard euro en heeft zo’n 6.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf bedient consumenten en bedrijven in veertien landen en maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van eigen vestigingen, joint ventures, franchise- en licentie-ondernemingen en alliantiepartners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venlo.

www.officedepot.nl
 

Deel op Social Media19-02-2018 8:30

De Nederlandse meubelhandel blijft groeien. De omzet is in 2017 met 8.6 procent gestegen is. Volgens branchevereniging INretail betekent dit het vierde opeenvolgende groeijaar voor de Nederlandse meubelhandel.

De groei is voelbaar in alle deelsectoren. De grootste omzetplus (10 procent) werd behaald door (winkel)bedrijven die een breed assortiment interieurproducten aanbieden. Ook in de keuken- en meubelvakhandel ging het crescendo, met stijgingen van repectievelijk 9,7 en 9,4 procent. In de woontextiel- en slaapkamersector werden groeicijfers van 7,3 en 4 procent genoteerd. 

De verwachting voor 2018 is opnieuw positief. INretail gaat uit van 4% groei die is gebaseerd positieve signalen zoals het consumentenvertrouwen, groei van de werkgelegenheid en de woningmarkt die geweldig draait. 

Het derde kwartaal scoorde qua omzet het best. Keukenverkopers noteerden toen 16,6% meer omzet, meubelzaken plusten 15,3%, woningtextielwinkels 13,9%, gemengde zaken 13,4%  en slaapspeciaalzaken 9,2%.In het laatste kwartaal deden keukenverkopers vorig jaar opnieuw de beste zaken. Hun omzet steeg met gemiddeld 7,5%. Meubelzaken plusten 6,7%, gemengde zaken 5,4% en woningtextielverkopers zagen hun omzet met gemiddeld 4,4% stijgen. De omzet van slaapspeciaalzaken bleef gelijk.

“We zien toenemende regionale omzetverschillen,” zegt Bert-Jan van der Stelt, branchemanager Wonen bij INretail. “In de drie grote steden steeg de omzet van woonwinkels vorig jaar met gemiddeld 3,4%. In de rest van de Randstad was dat 6,8%. In het oosten van het land was de 12,9% omzetgroei van woonwinkels duidelijk hoger dan het landelijke gemiddelde van 8,6%. De oververhitte woningmarkt in het westen en de beperkte mogelijkheden voor nieuwbouw woningen lijken de veroorzakers.”

De aanhoudende omzetgroei in de woonbranche heeft volgens INretail inmiddels geleid tot een structureel tekort aan vakmensen. Er is veel vraag naar vakbekwame, ambachtelijke medewerkers. Ze kunnen direct aan de slag als (parket)vloerenlegger, keukenmonteur of woningstoffeerder.


www.inretail.nl

Deel op Social Media
16-02-2018 8:30

Quinti presenteerde onlangs haar nieuwe modellen voor 2018. "De Toscaanse fabrikant weet de zinnen te prikkelen met originele en jonge ontwerpen", aldus de Nederlandse agent Ufficio Benelux in een toelichting.

De fabriek maakt volgens Ufficio Benelux gebruik van duurzame materialen en de '100 procent made in Italy'-productiemethode is vriendelijk voor het milieu. Bovendien zijn de producten recyclebaar.

"Sinds medio vorig jaar is Quinti actief op de Nederlandse en Belgische markt en oogst veel succes. Een welkome aanvulling in de collectie is Speed, een bureaustoel met alle opties die met een zwart of boring dovegrey leverbaar is. Met de vele kleuren netstof van Camira kun je hem persoonlijk stylen."

Olga geeft volgens Ufficio Benelux een knipoog naar het verleden en kenmerkt zich door hedendaags zitcomfort in het restaurant of de vergaderkamer. "Door de verschillende kleuren van het gebogen metalen frame past Olga zich aan in een industrieel ontwerpen, maar evengoed met de velours stoffering en het gouden frame in een boudoir stijl. Olga is van alle markten thuis."

"De Rudy was er al een tijdje, deze bureau- of vergaderstoel vergaderstoel heeft er een dikker broertje bij de Rudy Large. Dan de uiterst comfortabele New York-collectie, fauteuils en banken gevuld met ganzenveren. Door de verschillende stoffen en leersoorten kun je ook deze collectie transformeren naar jouw idee. Ton-sur-ton, pied de poule, velours, leer of in je eigen stof. Verzin het maar en Quinti stoffeert het. De bijpassende salontafel maakt de sfeer helemaal af."

Een laatste product waarvoor aandacht wordt gevraagd is de HUB (niet te verwarren met de HUBB van Gispen/Mecanoo). "Dit is een bestaande modulaire collectie voor wachten, lounge en waar eigenlijk niet? Er zijn een aantal elementen zoals een pouffe, tafeltje en fauteuils toegevoegd."

www.ufficiobenelux.nl


Deel op Social Media14-02-2018 8:30

Studio Rottier uit Arnhem presenteert een nieuwe lijn buisstoelen op de markt. "We hebben de afgelopen 2 jaar een stoel ontwikkeld van idee naar nu een volwassen product", aldus Arthur Rottier.

De lijn bestaat onder meer uit een karakteristiek ogende schommelstoel met buisframe. De productie vindt geheel plaats in Nederland. De 30 millimeter stalen buis is gebogen op een vrije-vorm buigmachine middels 'freeform bending'. Het schuim voor de zitting is CNC gezaagd, en afgewerkt met poly-urea.

"Het rubber is ook in Nederland geextrudeerd. Het is SEBS; geeft niet zwart af, en is UV bestendig. Bovendien geen weekmakers, en volledig herbruikbaar. Weer verwarmen, en door een mal duwen." Het ontwerp en de engineering is gedaan door Arthur Rottier en Nout van Heumen.

De ontwerper heeft naar eigen zeggen veel tijd gestoken in de juiste zitcurve, en, voor een schommelstoel belangrijk; de juiste radius van de schaats. "Veel houten modellen en proefzitsessies gingen eraan vooraf." Volgens Rottier zijn de producten te gebruiken on uiteenlopende ruimtes, zowel in privé-  als in professionele omgevingen. 

www.studiorottier.com


Deel op Social Media14-02-2018 8:30

Ontwikkelingen alom in Oostenrijk. Het failliet verklaarde Svoboda wordt waarschijnlijk overgenomen door de BGO Holding. Dit is de investeringsmaatschappij waaronder ook (onder meer) Bene opereert.

Met de optie op de overname van Svoboda werkt 'grote man'  Erhard Grossnigg van BGO aan een bedrijf dat zich tot de groten mag rekenen in de Europese kantoormeubelindustrie. Want behalve Bene en (naar het zich laat aanzien) Svoboda, maken ook Neudoerfler en Hali deel uit van het bedrijvenportfolio van de holding. 

De kogel is overigens nog niet definitief door de kerk. De Oostenrijkse mededingingsautoriteiten moeten het voornemen van Grossnigg en zijn zakenpartner (en ex-minister van (onder meer) EconomischeZaken) Martin Bartenstein nog beoordelen. We houden u op de hoogte

www.ots.at

<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academieeendaagsecur/449-de_toekomst_van_het_licht" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Toekomst_licht.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>

Deel op Social Media
08-02-2018 8:30

Ontwikkelingen bij Rohde & Grahl. Na het verwerven van een deel van een rijksbrede circulaire opdracht, en na een succesvolle deelname aan vakbeurs Facilitair, maakt het Amersfoortse bedrijf bekend het management team verder uit te breiden. Ook werd opnieuw een Ecovadis Gold-certificaat in de wacht gesleept.

Het management team van Rohde & Grahl (onderdeel van de Nowy Styl Group) werd tot voor kort gevormd door Walter Mineur en Hans Bloemendaal. Office Republic meldt dat het team met met ingang van 5 februari is uitgebreid met Sandra Foppen, Suzanne de Kruijf en Marc Dijk. 

Voorts maakte Rohde & Grahl begin deze maand bekend dat het opnieuw een Ecovadis Gold-certificaat heeft behaald. EcoVadis is een platform dat in 110 landen wordt gebruikt om internationale bedrijven te helpen bij het beoordelen van het respect van hun leveranciers voor de natuurlijke omgeving en maatschappelijke behoeften. Rohde & Grahl GmbH ondergaat een jaarlijkse evaluatie door onafhankelijke deskundigen van EcoVadis. In maart 2016 kreeg het bedrijf voor de eerste keer de EcoVadis CSR-beoordeling "Goud". In januari 2018 werd dit succes opnieuw herhaald. "We behoren met onze resultaten tot de beste 2% van alle producenten die door Ecovadis zijn beoordeeld!"

www.rohde-grahl.nl


 


Deel op Social Media07-02-2018 8:30

Werkomgevingsspecialist Steelcase introduceert SILQ, een nieuwe bureaustoel met een 'revolutionair design'.

De stoel is gemaakt van een door Steelcase zelf ontwikkelde polymeer, een nieuw materiaal dat tegen volgens de fabrikant lagere kosten vergelijkbare eigenschappen vertoont als carbon fiber. "Het gebruik van dit nieuwe materiaal, in combinatie met het gewelfde ontwerp, zorgt ervoor dat de stoel zich vormt naar de gebruiker zodat deze optimaal zit. Mechanische verstelsystemen, die bureaustoelen normaliter hebben, heeft SILQ niet nodig."

“Het idee achter SILQ komt voort uit een diep geloof in de waarde van een geweldig design. Esthetiek, praktische toepasbaarheid en een slimme samenstelling van materialen moesten samenkomen en iets unieks voortbrengen,” legt James Ludwig, Vice President Global Design and Engineering bij Steelcase, uit. “We hebben ons laten inspireren door beeldhouwkunst, materialen uit de luchtvaartindustrie en de soepelheid van een beenprothese. De combinatie van materialen en vormen hebben een eenvoudig systeem mogelijk gemaakt dat zeer dun, extreem sterk is en zeer responsief is.”

SILQ is speciaal ontworpen voor de manier waarop mensen tegenwoordig werken. Mensen hebben geen vaste werkplekken meer, maar verhuizen regelmatig van de ene naar de andere ruimte. Ze nemen meestal niet de tijd om hun stoel aan te passen aan de ideale werkstand en hebben daarom behoefte aan een stoel die dit automatisch doet. Het ontwerp van SILQ zorgt ervoor dat de stoel zich vormt naar het postuur en de houding van iedere gebruiker. De gebruiker hoeft enkel nog de hoogte in te stellen om de perfecte, persoonlijke zitervaring te hebben. “De eenvoud van deze stoel zorgt ervoor dat SILQ overal bruikbaar is, waar je ook maar wenst te werken,” aldus Ludwig.

www.steelcase.com


  

 


Deel op Social Media
05-02-2018 16:35

Peter Veer, Senior Vice President, vertrekt per 5 februari 2018 bij Koninklijke Ahrend. Veer kwam in 2015 aan boord bij Ahrend na de overname van Gispen Group, waar hij een van de aandeelhouders was.

Sindsdien was hij, als lid van de directie van Koninklijke Ahrend, onder andere verantwoordelijk voor de commerciële integratie van Gispen binnen de groep. Nu dit proces met succes is afgerond heeft Peter Veer in goed overleg besloten om een nieuwe uitdaging buiten Ahrend te zoeken. De directie van Koninklijke Ahrend bestaat uit Eugène Sterken (CEO), Rolf Verspuij (CFOO) en Jirka Kejval (SVP en General Manager Techo).

 

www.ahrend.com


Deel op Social Media05-02-2018 8:30
Bapri uit Sliedrecht en Officious uit Papendrecht zijn met ingang van 1 februari 2018 een intensieve samenwerking aangegaan. Doel van beide partijen is om elkaar aan te vullen en te versterken.

Bapri is een jonge en snelgroeiende projectinrichter die zich met name richt op de zorg-sector, kantoren, onderwijs en culturele instellingen. Officious, opgericht in 1975, is een bekende en gerenommeerde allround projectinrichter. Daarnaast bieden zij oplossingen op het gebied van kantoorartikelen en zijn ze een bekende speler in de audiovisuele wereld.
 
"Door de krachten te bundelen ontstaat er nu een sterke commerciële partij, met in totaal meer dan 110 jaar ervaring, die in staat is om snel en adequaat inrichtings-voorstellen te realiseren waarbij alle voorkeuren van de klant zijn verwerkt", melden de bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

Deel op Social Media
02-02-2018 15:35

Slecht nieuws uit Oostenrijk. Kantoormeubelfabrikant Svoboda heeft faillissement aangevraagd. dat meldt de Duitse nieuwssite Euwid.

Als reden voor de aanvraag worded de moeilijke economische omstandigheden aangevoerd, aldmede problemen uit het verleden die nog altijd meetgetorst werden. Svoboda zocht al geruime tijd naar samenwerking met een strategische partner. Recente gesprekken met een investeerder konden evenwel niet meer leiden tot een oplossing van de gerezen problemen. 

Bij Svoboda werken 105 mensen. Vorig jaar werd een omzet geboekt van 20 miljoen euro.

www.svoboda.at

 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >