Nieuws


27-12-2018 8:30

De techniek staat voor niets. Ook bij König + Neurath verkent men de meest innovatieve technische mogelijkheden.

In het bovenstaande filmpje wordt een robot-bureau voorgesteld. Kijk en verwonder u over de ietwat unheimisch ogende kantoortoekomst die ons blijkbaar te wachten staat...

www.koenig-neurath.com/nl/

18-12-2018 10:01

Vorige week vond er onder toeziend oog van collega's en pers een heuglijk moment plaats: er werden handtekeningen gezet onder een uniek samenwerkingsverband tussen JMT, ‘plastic fishing company’ Plastic Whale en  kantoormeubelfabrikant Vepa. JMT zal met een krachtig netwerk binnen Europa gaat zorgen voor distributie van en bewustwording rondom het in februari gelanceerde Plastic Whale Circular Furniture.

Als marktleider op het gebied van rental furniture draagt JMT graag een steentje bij aan duurzaam ondernemen binnen de livecomm industrie. Met maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel, maakte JMT gebruik van de unieke kans om 'Launching Partner' te worden van Plastic Whale Circular Furniture. Het in Amsterdam gevestigde en door Marius Smit opgerichte Plastic Whale heeft samen met Vepa een uniek meubelconcept op de wereld gezet: design meubilair gemaakt van gerecycled plastic, opgevist uit de grachten van Amsterdam.

"Stop talking. Let's start doing!" Onder dit motto ontplooit Plastic Whale haar activiteiten. “We creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen”, vertelt initiatiefnemer Marius Smit. “Elk jaar vissen we samen met duizenden mensen naar plastic uit de grachten van Amsterdam en Rotterdam. Hier hebben we al elf design sloepen van gebouwd. Met het kantoormeubilair kunnen we een nog grotere impact maken." Het opgeviste plastic mag de naam afval niet meer hebben. Janwillem de Kam van projectmeubelfabrikant Vepa: "Het is een waardevolle grondstof die heel goed past binnen het circulaire productieproces van kantoormeubilair. We voegen waarde toe en zorgen ervoor dat vorm en functie aansluit bij de wensen van onze klanten."

Janwillem de Kam ziet in JMT als Launching Partner een krachtige partij om zowel de boodschap uit te dragen, als de meubelen via het verhuur kanaal van JMT onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. "Het begint nu met de boardroomtafel en stoelen uit onze signature collectie, maar we verwachten dat deze samenwerking een sneeuwbaleffect gaat krijgen."

De collectie van Plastic Whale en Vepa gaat in de loop van 2019 een vlucht nemen. De items die geschikt blijken voor de verhuur, gaan onderdeel worden van de vaste collectie van JMT en zullen aangeboden worden via de JMT vestigingen in Nederland, Spanje, België, Frankrijk en Duitsland. Naast het design, zijn eigenschappen als grootte, gewicht en bijvoorbeeld stapelbaarheid belangrijk in de overweging. Een duurzaam geproduceerd meubelstuk is in de verhuur pas echt duurzaam als het ook duurzaam te vervoeren is. "Op deze manier mogen bijdragen aan duurzaamheid werkt aanstekelijk. Dat geldt zeker voor onze collega-vestigingen, maar wij rekenen erop dat ook onze klanten het idee omarmen en samen met ons de plastic soep te lijf zullen gaan!", aldus Jean-Pierre Brouwers, algemeen directeur JMT.

www.vepa.nl


Deel op Social Media18-12-2018 10:00

Buitenkansje voor de designliefhebber: de balie die Mart van Schijndel ontwierp voor het Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU) zoekt een nieuwe eigenaar.

De balie die Mart van Schijndel voor het - destijds - AZU in Utrecht ontwierp was onderdeel van de zogenoemde 1 procent-regeling. Dit resulteerde in een 28-tal kunstwerken, die grotendeels in de architectuur zijn opgenomen (in wanden en vloeren ed).

"Binnen de grote hal van het ziekenhuis fungeert de balie als een gebouwtje in het gebouw met een zadeldak hangend tussen vier kolommen. De doorzichtige overdekking en de concave voorzijde van de balie waarborgen de intimiteit die Van Schijndel noodzakelijk achtte voor contact. Om - in zijn woorden - de handdruk niet te zwaar te maken staat het meubel een beetje scheef en is het lilapaars." (tekst uit de monografie 'Mart van Schijndel - Kleurrijk Architect' van Marijke Kuper).


In de loop der tijd veranderen de functionaliteiten van het gebouw en zijn verbouwingen onontkoombaar. Het entreegebied, waar de balie staat, is na 30 jaar aan een grondige verbouwing toe. De balie past helaas niet binnen het nieuwe concept en is nu overtollig.

"Laat het Stichting Mart van Schijndel weten als je interesse hebt in het herbestemmen van één Nederlands' zeldzame post-moderne meubelen", aldus een woordvoerder. Maten en andere specificaties op aanvraag aanwezig. "Voor degene met de meest geschikte plek voor herplaatsing is de balie deze maand om niet bij het UMC af te halen. Stuur een mail aan: info@martvanschijndel.nl."

18-12-2018 8:00

Het sturen van emoties speelt een steeds belangrijker rol bij het vormgeven van werkplekmeubilair. Dat zegt Pieter Desmet, Professor Design for Experience aan de TU Delft in een interview op de pagina van meubelmerk Prooff. 

Prooff is een meubellabel dat is opgezet door SV-man Leo Schoutens. "De komende maanden onderzoeken we op een dieper niveau op welke manier de werkruimte kan bijdragen aan het welbevinden op de werkplek. We doen dit aan de hand van zes interviews", aldus een woordvoerder van Prooff.

Het eerste interview, met Pieter Desmet (door Govert Flint), is zeer lezenswaardig. Het is te vinden via onderstaande link.  

https://prooff.com/insights/69/how-the-workspace-can-contribute-to-well-being-at-work-the-power-of-emotions
 

Deel op Social Media15-12-2018 8:30

De Vakschool Wageningen, onderdeel van Rijn IJssel, gaat binnenkort 'vernieuwbouwen'. En dat zal circulair gebeuren. "De meervoudig onderhandse aanbesteding ‘Furniture-as-a-Service’ zal hier een spraakmakende bijdrage aan leveren en heeft een voorbeeldfunctie richting de overige Rijn IJssel-vestigingen op het gebied van circulariteit en innovatievermogen", aldus een woordvoerder. Op 14 december organiseerde de vakschool een marktontmoeting voor geïnteresseerde meubelleveranciers. De bijeenkomst was informatief en succesvol.

Rijn IJssel nodigde alle kantoor-, project- en schoolinrichters, met interesse en baanbrekende ideeën over circulair inrichten en ‘Furniture-as-a-Service’ businessmodellen, van harte uit om naar de marktontmoeting te komen. 

Op 14 december werd meer verteld over de projectinhoud, de RCC aanbestedingsprocedure, de wildcards en de betekenis en bedoelingen achter ‘Furniture-as-a-Service’.
In het ontwerp van de vernieuwde huisvesting Wageningen zijn allerlei innovatieve, duurzame en circulaire toepassingen opgenomen. De ‘binnenkant’ moet daarop worden afgestemd. "Vandaar dat we het losse projectmeubilair innovatie gericht en circulair verantwoord uitvragen via de RapidCircular Contracting (RCC)-aanpak, in de vorm van een meervoudig onderhandse aanbesteding. In de RCC-procedure worden we begeleid door KplusV."


Rijn IJssel heeft al veel werk verzet en een gerenommeerd interieurarchitectenbureau heeft een principeontwerp gemaakt waar al breed draagvlak voor is bij de medewerkers van de Vakschool Wageningen. De vernieuwde Vakschool moet compleet zijn ingericht voor de start van het komende onderwijsjaar.

Selectie van de meest geschikte partner vindt plaats op basis van een Programma van Ambities. "We nodigen drie sterke merken in circulair inrichten direct uit tot inschrijving. Voor twee (coalities van) partijen valt er een 'wildcard' te bemachtigen. Deze wildcards zullen worden toegekend aan partijen die ervaring hebben met het circulair verantwoord inrichten van scholen en in een beknopt schrijven aannemelijk maken dat zij zelf, of binnen hun coalitie, over de kennis en expertise beschikken om het losse meubilair ‘as- a-service’ voor Rijn IJssel te verzorgen."

De bezoekers werd op 14 december van alles verteld over de ins en outs van deze circulaire aanbesteding. In de wandelgangen zagen diverse gegadigden wel mogelijkheden om met een mooi circulair leveringsmodel op de proppen te komen. We houden u op de hoogte over de voortgagn van het aanbestedingsproces.

www.rijnijssel.nl


Deel op Social Media10-12-2018 11:05

Gispen is op zoek naar een Productspecialist / Calculator voor het hoofdkantoor.
Klik op de button hieronder voor deze en meer vacatures. 
 
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

07-12-2018 8:00

De meubels van Lensvelt verspreiden zich over de wereld. Van het Lloydhotel in Amsterdam tot bovenin een van de hoogste torens van Almaty in Kazachstan. In de kantoren op de achtste verdieping van deze Esentai Tower wordt nu gewerkt vanuit tientallen AVL Office Chairs. dat meldt de Amsterdamse inrichter.

In Essentai Tower, dat SOM Architects in 2008 realiseerde, huizen nu een sterrenhotel, kantoren van diverse internationale bedrijven en luxe appartementen. In opdracht van projectontwikkelaar Capital Partners Kazachstan heeft het in Delft gevestigde Fokkema & Partners Architecten een interieurontwerp gemaakt voor de kantoren van Level 8, de achtste verdieping van de toren. Het concept resulteerde in een flexibele werkomgeving die de gebruikers met elkaar verbindt en samenwerken bevordert.

Partner van Fokkema & Partners Marieke van Schaaijk: "De strakke AVL Office Chairs passen precies bij de beoogde uitstraling van de opdrachtgever: een internationale look & feel gemixt met Kazachse accenten. Bovendien is de bureau- en vergaderstoel gewoon mooi, zeer comfortabel, en in hoogte verstelbaar."

De architect koos voor twee varianten: een AVL Office Chair bekleed met stoer leer en een stoel gestoffeerd met Kvadrat-stof. Sindsdien worden de AVL Office Chairs van Lensvelt naar uiterste tevredenheid gebruikt door een internationaal gezelschap van ondernemers, creatieven, zakenmensen en consultants.


www.lensvelt.com


Deel op Social Media06-12-2018 10:44

BS Workspace Solutions heeft het agentschap verkregen voor de producten van Evavaara Design uit Finland. Daaronder ook de Silence Chair (zie foto).De kantoorinrichter uit Zoetermeer heeft sinds de oprichting in 2009 een reeks mooie projecten mogen uitvoeren. Onder meer de trouwkamer van de gemeente Hellevoetsluis, belcellen bij het Ministerie van Volksgezondheid, het interieur bij een woonbedrijf in Eindhoven en een renovatieproject voor RH Marine uit Rotterdam. En verder: de herinrichting van APG Amsterdam, een vergaderopstelling voor DSM (van INNO), de servicedesk van de gemeente Zoetermeer en een speciale maatwerktafel voor DCRM.

Bijzonder was ook de realisatie van socio-ruimtes voor DSN (met Senatormeubels), de herinrichting bij Nutricia Zoetermeer en de levering van een complete balieopstelling voor de gemeente Lansingerland. Ook leverde BS Workplace een audiovisuele oplossing en meubilair voor BAM en verzorgde het de maatwerkinrichting voor de zittingzaal van Rechtbank Utrecht.Met de producten van Evavaara Design verwacht de kantoorinrichter nog beter te kunnen voldoen aan de wensen en eisen van de opdrachtgevers.

https://workplacesolutions.nl
 

Deel op Social Media05-12-2018 12:45

(advertorial)

 

De wereld van het werk verandert – en met haar de eisen aan de ruimtebeleving. Onder het motto WORK.STYLE.CULTURE presenteerden wij dit jaar op de ORGATEC onze kantooroplossingen voor de werkomgeving van vandaag en morgen. Samen met onze klanten hebben wij individuele arbeidsculturen ontdekt en lieten wij zien hoe ons adviesconcept van de WORK.CULTURE.MAP – dat ingaat op de persoonlijke behoeften bij de interieurplanning en -inrichting – helpt bij het creëren van integrale ruimtebelevingen.Bezoekers van onze beursstand konden diverse ruimtelijke scenario’s op basis van onze vier stijlwerelden PURE, FLOW, TIMELESS en VISION aanschouwen. Een onderdeel van deze werkomgevingen waren uiteraard ook onze nieuwe producten.De nieuwe, innovatieve bureaustoel JET.III overtuigt al op het eerste gezicht door zijn organische, op de natuur geïnspireerde vormgeving. Zodra u erop gaat zitten, voelt u het totaal van wat hem zo bijzonder maakt. Een bureaustoel die de lichaamscontouren ondersteunt en met slechts twee hendels intuïtief kan worden ingesteld.

Zitten, staan, overleggen moet op veel plaatsen mogelijk zijn. Met onze nieuwe ontwikkelingen LIFE.S Interaction in combinatie met LIFE.S Stool en met LIFE.S Indoor creëert u inspirerende werkplekken en communicatiezones.Stiltewerkplekken voor geconcentreerd werken of persoonlijke gesprekken zijn belangrijk voor iedereen die in de open space werkt. Onze nieuwe QUIET.BOX Duo is hiervoor precies de juiste oplossing. Want als volledig zelfvoorzienende ruimte met klimaatregeling en ventilatie kan hij eenvoudig en geluidsarm op elke plek in uw ruimten worden opgesteld.Bij open arbeidsculturen, open structuren en open communicatie is het belangrijk om medewerkers een houvast te bieden: een plek waar persoonlijke spullen veilig kunnen worden opgeborgen en bewaard. Met de ACTA.PLUS Locker bieden wij u een oplossing die u passend bij uw werksituatie en behoefte kunt configureren met verschillende sluitmechanismen en fronten in diverse materialen en kleuren.Come inside the box – think out of the box! Bijvoorbeeld in onze nieuwe THINK.TANK.II, ontworpen op basis van het glazen scheidingswandsysteem TWO.2.BLOCK. Hier kan luidruchtig of in stilte, levendig of geconcentreerd worden gewerkt en overlegd – dat beslist u zelf, de rest van het kantoor zal er volstrekt geen last van hebben.

Wij zijn dagelijks bezig het bestaande kritisch te bekijken en onze innovatieve kracht te versterken. Daarbij behoort ook het gebruik van technologieën als VR en AR in de productontwikkeling.

In verschillende projecten werken wij aan de vormgeving van mogelijke werkplekken van de toekomst. Met de K+N WORKER exposeerden wij een van deze ontwikkelingsprojecten op de ORGATEC.

Onze K+N SMART.OFFICE oplossing is al helemaal in het heden aangekomen. Want in het digitale tijdperk worden beslissingen en reacties in real time gewenst en geëist. Met K+N SMART.OFFICE bieden wij u een hulpmiddel dat u in staat stelt het gebruik van natuurlijke hulpbronnen beter te analyseren, noodzakelijke veranderingen sneller te herkennen en hierdoor actief voorstellen tot veranderingsprocessen uit te werken.Wat ook de omvang van uw bedrijf is, wij van König + Neurath vinden: als we oplossingen-op-maat willen aanbieden, moeten wij onze klanten en hun taken volledig doorgronden. Want je kunt een arbeidscultuur alleen begrijpen als je het hele verhaal kent. Daarom heeft het gezamenlijke ontdekken van de arbeidscultuur voor ons prioriteit. Pas daarna ontwikkelen wij ruimtebelevingen en geschikte meubelconcepten.www.koenig-neurath.com


Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >