Nieuws


28-11-2018 8:30

Het aantal geregistreerde patiënten met rug- en nekklachten in ons land is vorig jaar voor het eerst door de grens van twee miljoen gebroken. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM, het onderzoeksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. "De BV Nederland lijdt hierdoor een schade van ettelijke miljarden euro’s", stelt de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) ophaar website.

Volgens Gitte Tønner, voorzitter van de NCA) koersen we af op “een probleem van epidemische omvang”. Volgens Tønner ligt de oorzaak in ons zitgedrag. “We zien het allemaal in onze omgeving: mensen die massaal – en vaak al op jonge leeftijd – uren achtereen in starre houdingen zitten of hangen: met hun gsm, op de laptop, voor de tv, in een auto en op de zaak aan een bureau. Dat is funest voor je wervelkolom. Rug- en nekklachten groeien op die manier uit tot een probleem van epidemische omvang: volksziekte nummer 1. Mensen zijn niet gemaakt om te zitten, maar om te bewegen. En bewegen doen we veel te weinig.”

Volgens het RIVM stonden in 2017 bij de huisartsen bijna 859.000 mannen en 1,17 miljoen vrouwen geregistreerd met rug- en nekklachten. Omgerekend: 10,1% van alle mannen en 13.5% van alle vrouwen. In wezen zijn dat er nog meer. Want veel mensen gaan rechtstreeks naar een chiropractor of andere therapeut, omdat geen verwijsbrief van de huisarts nodig is. Anderen gaan zelf dokteren. 

Rug- en nekklachten kosten de maatschappij volgens de NCA enorm veel geld. Actuele cijfers daarover zijn niet beschikbaar, maar in 2011 bedroegen de zorgkosten alleen al 1,3 miljard euro. De economische schade is, als gevolg van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, vele malen groter. Ter indicatie: Het gezaghebbende medisch-wetenschappelijke tijdschrift The Lancet berekende voor 2007 een bedrag van 3,5 miljard euro.

www.nca.nl


Deel op Social Media27-11-2018 18:12

Nieuw gezicht van Dutch Originals is Peter Veer, bekend in en met de gehele meubelwereld. Peter Veer heeft grote plannen met Dutch Originals en wil een platform bieden aan het Nederlandse design, in het binnenland, maar met name ook in het buitenland, en nieuwe producten gaan uitbrengen met een herkenbare signatuur. Dutch Originals, design met betekenis. Belangrijke waarden hierbij zijn authenticiteit, circulair ontwerpen en daarmee een toekomstbestendige vormgeving.

Dutch Originals is producent van Gispen Classics, een collectie met daarin de beroemdste ontwerpen van Gispen, de Wit en Schuitema en van Gispen Today, moderne designmeubelen en accessoires van ontwerpers als Richard Hutten en Thijs Smeets. Dutch Originals combineert puur klassiek Hollands Design met een moderne visie op duurzaamheid en vormgeving. Nederlandse ontwerpen die geproduceerd worden in Nederland met duurzame grondstoffen en een circulaire basis. Oer-Hollands design rechtstreeks uit eigen fabriek. Lokale productie met vakbekwame meubelmakers.
De ontwerpen van W.H. Gispen zijn nog steeds zeer eigentijds en populair. In Gispen Today wordt diezelfde visie vormgegeven met nieuwe producten, materialen en eigentijdse wijzen van produceren. Circulariteit is daarbij van groot belang. De hoge kwaliteit garandeert al een lange levensduur en aan het eind daarvan worden alle materialen weer in de kringloop opgenomen.
 


www.dutchoriginals.com


Deel op Social Media20-11-2018 2:30

OCS+ Steelcase vraagt een commerciële binnendienstmedewerker.
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

19-11-2018 15:20

Al jaren is de Basiscursus Inrichtingskunde toonaangevend in Nederland in de interieurbranche en facilitaire industrie. Deze zesdaagse face to face opleiding is de enige in zijn soort en is ontwikkeld door Office Academy in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en uit het facilitair bedrijf, zowel uit het bedrijfsleven als overheidsinstellingen. In samenwerking met Office Academy en met de Vereniging van InrichtingsProfessionals (VIP) heeft DuoTrainin de Basiscursus gedigitaliseerd: Training Inrichtingskunde.De digitale versie is voor wie dat wil een mooie introductie op de face to face opleiding, die voor verdieping van de lesstof zorgt, maar kan ook zelfstandig worden gevolgd zonder daarna de face to face opleiding te volgen. De digitale versie kent geen afsluitend examen. Cursisten die met succes de Training Inrichtingskunde hebben gevolgd, kunnen vragen over kantoorinrichting beantwoorden en kunnen de opgedane kennis toepassen.

“Dankzij de geavanceerde leertechnologie van DuoTrainin, ‘DuoTesting’, leren mensen sneller en vergeten ze minder en langzamer. Daarnaast hebben cursisten de training nu altijd en overal bij zich: DuoTrainin verandert elke smartphone in een krachtige leertool”, aldus Bastiaan Brouns, Managing Partner van DuoTrainin.

Ton Brands, Uitgever bij Office Academy/Inside Information: “Mensen zijn niet meer aan één plek gebonden en gaan meer en meer zelfsturend te werk. Door middel van digital learning kunnen ondersteuning en training in korte periodes geïntegreerd worden in de dagelijkse routine. Deze digitale Training Inrichtingskunde is daarmee een mooi alternatief voor degenen die niet op vaste tijden onze studies willen of kunnen volgen, maar toch een belangrijk deel van de stof tot zich willen nemen op een interactieve manier.”

John Venneman, Bestuurslid van de VIP: “Een van de doelstellingen van de VIP is het kennisniveau in de branche te verbreden en te verdiepen. Door de bestaande kwalitatief hoogwaardige content op deze manier te ontsluiten naar een veel grotere groep mensen geven we hier invulling aan. Veel meer mensen kunnen nu op een laagdrempelige manier het vak studeren waar, wanneer en hoe ze willen. VIP-leden krijgen overigens een extra korting op de training, bovenop de introductiekorting.”

Bastiaan Brouns, Managing Partner van DuoTrainin: “Wij zijn trots op deze branche brede samenwerking om kwalitatief hoogwaardige content aan te bieden op een intelligente, leuke en effectieve manier. Onze geavanceerde leertechnologie zorgt ervoor dat DuoTrainin van een cursist leert bij elk antwoord. Op basis daarvan past DuoTrainin de geleverde content continue aan de cursist aan. Alle systemen zijn intelligent; er is maar één systeem met ingebouwde intelligentie in elke training, en dat is DuoTrainin.”

De Training Inrichtingskunde is beschikbaar voor een introductieprijs van 169 euro per gebruiker voor een periode van 12 maanden. Deze speciale introductieprijs geldt tot 31 december 2018; de normale prijs is 199 euro per gebruiker voor 12 maanden.

Voor VIP-leden geldt een extra korting: de normale prijs voor VIP-leden bedraagt 179 euro. De introductieprijs voor VIP-leden van de Training Inrichtingskunde is 149 euro (tot 31 december 2018).

Inschrijven kan via deze link:
www.duotrainin.com

 

Deel op Social Media
18-11-2018 8:30

Palmberg is voor de derde achtereenvolgende keer winnaar in het onderzoek van de branche-onafhankelijke informatiedienst Markt Intern en kan zich opnieuw ‘Fachhandelspartner’ noemen. Dat meldt de Duitse fabrikant in een persbericht.

Met een uitstekende gemiddelde score van 1,70 presteerde de kantoormeubelproducent uit Westmecklenburg beter dan zijn concurrenten. In vergelijking met de vorige enquête in 2016 scoorde Palmberg bijna een tiende punt hoger. De score wordt behaald op basis van een onderzoek onder Duitse dealerbedrijven. “Palmberg staat aan de top van de markt in acht van de in totaal twaalf beoordelingscriteria en behaalt topscores op het gebied van reclamaties, leverbetrouwbaarheid en onder andere ondersteuning buitendienst”, aldus een trotse woordvoeder van de Duitse fabrikant.

www.palmberg.nl

12-11-2018 8:30

De VDB Groep mengt zich in de Britse markt. De grootste in Nederland producerende leverancier van project- en schoolmeubelen, heeft een overeenkomst getekend om 100 procent van de aandelen Nomique Seating over te nemen.

Nomique ontwerpt, produceert en distribueert bureaustoelen, bezoekersstoelen en soft seatingoplossingen. “We zijn er trots op dat Nomique deel gaat uitmaken van onze groep”, aldus director International Paul Zuidema. De eigen identiteit van Nomique blijft gehandhaafd, bendarukt de VDB-directeur.

“We hebben eerder aangetoond succesvol te zijn bij het zelfstandig verder ontwikkelen van sterke bedrijven zoals Vepa, Drentea, EromesMarko en Be by Bèta. We hebben voor ogen hetzelfde te realiseren met Nomique.”
 

www.nomique.com


Deel op Social Media
12-11-2018 8:00

Woensdag 7 november vond de 32ste uitreiking van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO) plaats in het Cube design museum in Kerkrade. De onafhankelijke jury kende zowel de Ahrend Comfortwerkplek als de Ahrend Loungescape Powernap een onderscheiding voor goed ontwerp toe. Dat meldt de inrichter in een persbericht.

GIO Erkenningen honoreren het vakmanschap van ontwerper en producent. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen, moet een product onder meer voldoen aan eisen op het gebied van esthetiek, functionaliteit, innovativiteit, en materiaalkeuze.

Edwin Rijkse, Category Manager Workspaces: “We zijn weer trots op de verkregen GIO-erkenningen waarbij kennis, vakmanschap en passie voor design samenkomen. De erkenningen geven het belang van innovatieve oplossingen voor een vitale werkomgeving aan. Plekken waar mensen werken, samenkomen, ontspannen én zich weer letterlijk opladen. Zo haal je het beste uit jezelf én elkaar. De positieve reacties tijdens de Dutch Design Week laten zien dat de vitale werkomgeving een blijvende trend is.”

Met de Comfortwerkplek tilt Ahrend het begrip ‘persoonlijk instelbaar’ naar eigen zeggen naar een hoger niveau. "De integrale high-tech oplossing is in de basis een werkplek van ontwerper Marck Haans uit de Balance-range", aldus het bedrijf. "Als toevoeging kan de gebruiker klimaat, temperatuur en verlichting geheel naar eigen voorkeur instellen." Met de Smart Working App van Ahrend stelt het bureau zich automatisch in naar de voorkeuren van elke individuele gebruiker.

"Met een ventilator die op het tafelblad staat en verwarming die in het tafelblad is geïntegreerd, kan iedereen zijn persoonlijke microklimaat scheppen. De verlichting past zich automatisch aan gedurende de werkdag, met in de ochtend meer blauwtinten en tegen de avond meer rood. Zo wordt efficiënt en gezond werken optimaal gefaciliteerd, want niet alleen stijgt de productiviteit van de gebruiker, ook het energieverbruik van gebouwen voor verwarming, koeling en verlichting neemt tussen de 25 en 45 procent af."

Slapen op kantoor wordt niet zonder reden steeds populairder. Onderzoek wijst namelijk uit dat een korte rustperiode van 10 tot 15 minuten positief bijdraagt aan iemands productiviteit, concentratie en creatieve vermogen. Om zo’n powernap te faciliteren ontwikkelde Ahrend met ontwerper Basten Leijh de Loungescape Powernap, een halfopen lounger die privacy geeft voor een heerlijke powernap. "Het whole-body-vibriation matras, powered by Neurosonic, ondersteunt in de ontspanning. Ook heeft Ahrend bij dit product de Cradle-to-Cradle filosofie toegepast. Dit houdt onder andere in dat er geen lijmverbindingen zijn gebruikt in de Loungescape Powernap en deze opnieuw gestoffeerd kan worden."

Dit jaar waren de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp voor het tweede jaar gast van de Dutch Design Week. Partner Cube design museum was verantwoordelijk voor het ontwerpen en de productie van de tentoonstelling in Eindhoven. Na de Dutch Design Week verhuisde de stand naar het Cube design museum in Kerkrade, waar alle erkenningen vanaf nu twee maanden te zien zijn. Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud, dat impact heeft op de wereld.

www.ahrend.nl


Deel op Social Media
11-11-2018 17:47

Het aan de Rabobank gelieerde MBO & Groeifonds neemt een minderheidsbelang in OCS+ Steelcase, waardoor de toekomst van het snelgroeiende bedrijf gecontinueerd blijft. Dat meldt het Financieel Dagblad.

Wesley Bosma, momenteel in dienst bij OCS+ Steelcase, wordt op termijn de nieuwe directeur-eigenaar van het kantoorinrichtingsbedrijf. 

OCS+ Steelcase krijgt bovendien van MBO & Groeifonds een extra werkkapitaal van enkele miljoenen om het groeitempo vast te houden. Met het geld wordt een leaseconcept voor kantoormeubels ontwikkeld en worden de huidige twee directeuren uitgekocht.

Bij OCS+ Steelcase werken ruim dertig mensen. In de afgelopen twee jaar steeg de omzet van 10 naar 18 miljoen euro.

Bron: www.fd.nl

 

Bron:
www.fd.n

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >