Nieuws


23-10-2018 9:10

Stokq BV is per 22 oktober overgenomen door Schaffenburg Office Furniture BV uit Zwijndrecht. Stokq is in zijn prille bestaan - opgericht in 2015 - snel uitgegroeid tot specialist van garderobekasten en lockers. Er zijn sterke commerciële synergieën tussen Stokq en Schaffenburg. Nu Stokq deel uitmaakt van de Schaffenburg Groep kunnen de sterke punten van beide bedrijven gebruikt worden om het klantenbestand nog beter van dienst te zijn. De bedrijfsactiviteiten van Stokq blijven ongewijzigd.

www.schaffenburg.nl

www.stokq.nl


Deel op Social Media23-10-2018 9:00

Live op de Orgatec-beursvloer kwam ons het volgende nieuws ter ore: Haworth gaat samenwerken met het Blegische Buzzispace. Doel; akoetsiek nog beter integreren in de werkomgeving.

Het bedrijf bracht het volgende persbericht uit, dat we maar even onverkort zullen weergeven (en daarna snel de beursvloer weer op):

 

"Bad Münder, Germany – October 22, 2018 – BuzziSpace and Haworth are joining forces to answer the increasing demand for smart acoustic solutions in work environments and flexible spaces.

Maari-Compose Table Cafe (2)

As an expert in acoustic and collaborative workspace solutions, BuzziSpace has become a successful player in the market. It became evident that further growth would be accelerated with a strong partner that has global expertise. Haworth is a global solutions provider for workspaces with a broad portfolio of products and services for productive work environments.

BuzziSpace_Acoustics-Originals

“In order to take BuzziSpace to the next level, I believe the partnership with Haworth, also a family business, will bring the synergies we are looking for,” said Steve Symons, founder and CEO of BuzziSpace.

While BuzziSpace continues to serve existing partnerships as an open line brand, a curated portfolio of BuzziSpace products will officially be added to the Haworth Collection globally in early 2019.

“As a shareholder, Haworth will support and encourage the independent development of the BuzziSpace brand, as well as all affiliated brands,” said Franco Bianchi, President and CEO of Haworth.

Haworth and BuzziSpace will both exhibit at Orgatec, the international fair for office furniture from Oct 23rd to 26th, demonstrating how their products and solutions support culture@work.Visit BuzziSpace in hall 10.2, booth P040 N041 & P050 N051. Visit Haworth in hall 9, booth A68/B069.

17-10-2018 8:00

Afgelopen dinsdag 9 oktober schaarde een groot deel van de Nederlandse kantoormeubelbranche zich achter de principes van de circulaire economie. Daarnaast werd tijdens het circulair symposium, dat georganiseerd werd door de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP) , uitgesproken dat de branche de overheid ondersteunt in haar streven naar een circulair Nederland in 2050.

Meer dan honderd professionals in de kantoormeubelbranche hadden zich verzameld in Zuidpark in Amsterdam. De dag bestond uit lezingen van een aantal gerenommeerde key-note speakers, voordat de ondertekening van het circulair beleid als sluitstuk plaatsvond. Sabine Rau-Oberhuber van bureau TurnToo opende de dag met haar visie op duurzaamheid en circulariteit. Michel Schuurman van MVO Nederland haakte daar op in door voor ondernemingen de praktische mogelijkheden te schetsen. Tenslotte lichtte  Sanne Westra van het Directoraat Generaal Milieu Internationaal toe hoe de overheid het circulair beleid vormgeeft en welk pad zij daarbij de komende jaren zal volgen.

Na een drietal workshops voor de aanwezigen (circulair ontwerpen, circulair ondernemen en circulair meten), was het woord weer aan Peter Veer die namens alle leden van de VIP het circulair beleidsdocument van de vereniging presenteerde. “Al onze leden ondertekenen dit beleidsdocument van de VIP en scharen zich op die manier achter de uitgangspunten die dit document formuleert."

De ondertekening is volgens de branchevereniging een eerste stap die de kantoormeubelbranche zet in het veranderen van haar manier van werken. "Deze belangrijke eerste stap zal zeker door nieuwe ontwikkelingen gevolgd worden, waarbij de VIP als aanjager en verbindende factor haar rol als brancheorganisatie wil én zal oppakken.”

In het document staat onder meer te lezen dat de leden van de VIP ‘de principes van de Circulaire Economie onderschrijven en de Nederlandse Overheid steunen in hun streven om, uiterlijk in 2050, de huidige lineaire economie te hebben omgebouwd naar een economie die volledig gebaseerd is op circulaire principes’. Ook stellen de ondertekenaars dat zij niet ‘in enige vorm de invoering van circulaire principes in de Nederlandse samenleving zullen blokkeren en frustreren’. 
 

www.inrichtingsprofessionals.nl


Deel op Social Media17-10-2018 7:00

Design District keert van 5 tot en met 7 juni 2019 terug in de Van Nelle Fabriek. "De vele positieve ontwikkelingen op het terrein van de monumentale fabriek heeft ons doen besluiten te blijven", aldus het organiserende Puur Design Producties.

Zo wordt de fabriek grondig gerenoveerd en opent er heel binnenkort een restaurant in een van de oude magazijnen. "Ook wordt er gewerkt aan betere parkeervoorzieningen en klimaatbeheersing in de hal. Bovendien is en blijft de Van Nelle met de stad Rotterdam een prachtig passend decor voor Design District 2019!"

"Wij gaan weer zorgen voor een inspirerend en overzichtelijk evenement, waar je als bezoeker binnen een dag helemaal bij kan zijn op het gebied van interieurdesign. De verkoop van standruimte start eind oktober, waarbij deelnemers van afgelopen editie een kleine voorsprong krijgen. Begin 2019 verschijnt de deelnemerslijst op de site, en dan hoor je weer van ons!"

www.designdistrict.nl


Deel op Social Media
16-10-2018 15:30

Vepa grijpt de Orgatec aan om een aantal nieuwe producten te presenteren. Dat meldt de fabrikant uit Hoogeveen in een aankondigend schrijven.

Naast een aantal bekende producten zoals ParQ en Moi is er op de keulse beurs - van 23 tot en met 27 oktober - een prominente plek voor Plastic Whale Circular Furniture by Vepa. "Bovendien hebben we nieuwe producten zoals reksysteem Rack, kastenprogramma Qube en kolomtafel met schuifblad Cocoon. Daarnaast tonen we ons innovatieve nieuwe zit/sta-verstelsysteem."
 

Vepa is volgens de woordvoerder bijna niet over het hoofd te zien in Keulen. "Naast onze eigen stand zijn onze producten te zien op drie verschillende locaties. We staan op de Boulevard Nord met de Plastic Whale Circular Furniture by Vepa tafel en stoelen. Onze Whale Tail-stoel dingt mee naar de Innovationspreis Architektur+ Office en is te zien in de Passage tussen hal 3 en hal 11." dezelfde stoel staat voorts bij de Materials Culture in hal 8.1 stand B010.

www.vepa.nl

Deel op Social Media16-10-2018 13:21

De kantoorcultuur wordt in toenemende mate bepaald door flexibele manieren van werken, steeds meer bedrijven nemen afscheid van starre processen, en vragen én stimuleren meer flexibiliteit om in te spelen op de eisen van de gedigitaliseerde wereld. De strikt individuele werkplek is op zijn retour, in plaats daarvan moet het werklandschap kunnen reageren op snel wisselende uitdagingen: voor kortdurende samenwerking met verschillende projectpartners of tijdelijke teamuitbreidingen zijn vaak zelfs in de open space volledig uitgeruste, zelfvoorzienende werkplekken nodig."K+N Standby.Office 2.0 is de nieuwe standaard als het gaat om werkplekken", meldt König + Neurath.De toonaangevende aanbieder van kantoormeubilair en ruimtelijke oplossingen heeft deze verandering in de arbeidscultuur vroegtijdig onderkend. Op de Orgatec 2016 gaf K+N bij wijze van proefballon een indruk van de jongste ontwikkelingen op dit gebied – en kreeg buitengewoon positieve reacties. In april bracht König + Neurath zijn K+N Standby.Office 2.0 op de markt: een totaalwerkplek met een heldere, minimalistische designlijn, mobiel en voor alle werkscenario’s.

K+N Standby.Office 2.0 is eenvoudig inklapbaar, kan op een uiterst kleine ruimte worden opgeborgen en eenvoudig worden vervoerd en zorgt dankzij akoestisch werkzame elementen voor rust en privacy voor geconcentreerd werken op elke plek. In de geluiddempende baldakijn is een intelligent verlichtingsconcept van Artemide geïntegreerd. De werkplek wordt volledig geconfigureerd geleverd – desgewenst met flexibele monitorhouder, PC-houder, afsluitbaar opbergvak en elektrische aansluitingen.

Ideeën te over voor de toekomst van het werken
König + Neurath is trots op de noviteit van het bedrijf: "Het absoluut unieke kenmerk van K+N Standby.Office 2.0 is het tafelblad, dat zonder stroom of gereedschap traploos kan worden ingesteld op hoogtes van 600 millimeter tot 1.400 millimeter – en daarmee voor elke gebruiker aan te passen is. Voor optimale personaliseerbaarheid en flexibiliteit zorgt ook de akoestisch werkzame achterwand, die samen met het beweegbare tafelblad naar boven of beneden beweegt en bovendien afzonderlijk kan worden versteld via een praktische bowdenkabel. Dit innovatieve, flexibele en in hoogte verstelbare werkplekconcept voor de levendige kantoorwereld laat zich perfect combineren met de K+N Balance.Chair met zijn dubbelfunctie van zitmeubel en stahulp. Zijn ergonomische dubbele functionaliteit is gekeurd en gepatenteerd – nóg zo’n innovatie van König + Neurath."

www.koenig-neurath.de


Deel op Social Media11-10-2018 10:00

Giroflex Nederland en Flokk BV zijn per 1 oktober gefuseerd. Dat melden beide bedrijven in een schrijven aan de relaties.

"Onze juridische entiteit Giroflex Nederland fuseert met Flokk BV per 1 oktober 2018", aldus John Wulfers, algemeen directeur van Giroflex. "Door de fusie worden al onze activiteiten geïntegreerd in de Flokk BV-organisatie." Deze verandering is het resultaat van het streven om 'efficiëntere structuren' voor de klanten, leveranciers en medewerkers te creéren. 

De bedrijven gaan verder onder één naam: Flokk BV. Wulfers en Flokk Benelux-country manager David Coenen benadrukken dat Giroflex een 'sterk productmerk' blijft binnen de Flokk-familie. "Onze producten, commerciële voorwaarden, bedrijfsprocessen en contacten zijn nog steeds hetzelfde."

www.flokk.com/nl


Deel op Social Media09-10-2018 11:00

Na een vliegende start dit jaar gaat het Nederlandse merk Design Djunky zich nu internationaal presenteren op Orgatec 2018. De internationale projectbeurs wordt gehouden van van 23 tot en met 27 oktober in Keulen.

De Orgatec fungeert als platform voor innovatieve producten en ideeën. "Het modulaire zit-sta bureau de Rock van Design Djunky sluit daar naadloos op aan",  aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Design Djunky staat op de Orgatec met 'een unieke partner'. Het bedrijf uit Weesp deelt een stand met het innovatieve TableAir, een gebruiksvriendelijk werkplekreserveringssysteem met wellnessfunctie én slimme technologie om vergaderruimtes optimaal te benutten. 

"De geïntegreerde technologie van TableAir in de bureaus van Design Djunky bij de gemeente Amstelveen heeft de warme samenwerking tussen de twee bedrijven tot stand gebracht", aldus het bedrijf.

Design Djunky is tijdens de Orgatec te vinden in hal 11.2, op stand H051.

www.designdjunky.com


Deel op Social Media09-10-2018 8:31

Dinsdag 9 oktober vindt een symposium plaats van de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP). De precieze inhoud van de bijeenkomst over de Circulaire Economie staat vermeld op de vernieuwde website van de VIP. 

"Vanuit de Rijksoverheid en veel andere maatschappelijke groepen wordt de vraag naar circulair ondernemerschap alleen maar dringender.", schrijft Peter Veer namens de branchevereniging. "Er zijn nu acht door de overheid benoemde aandachtsgebieden die zo snel mogelijk volledig circulair dienen te worden. Twee hiervan zijn gebouwen en inrichting. Deze raken onze branche direct en hebben grote gevolgen voor de manier waarop wij omgaan met leveren aan de Rijksoverheid en aan alle andere bedrijven die (in)direct zaken doen met aan de overheid gelieerde bedrijven en instellingen."

Maar hoe doe je dat? Wat wordt er van bedrijven en personen verwacht? Wat is er al geregeld en wat moet er nog geregeld worden? "Het antwoord op deze vragen is niet altijd even gemakkelijk. De VIP wil op dit symposium uitleg geven aan belangstellenden over dit onderwerp; binnen én buiten onze branche."

De leden van de VIP zullen aan het eind van het symposium een gezamenlijke verklaring ondertekenen waarin onvoorwaardelijke steun wordt toegezegd aan de invoering van circulaire principes in de bedrijfsvoering. "Daarnaast neemt de VIP het initiatief om met maatschappelijke partners in gesprek te gaan over een stelsel van richtlijnen dat er op toe moet zien dat de door de Rijksoverheid gestelde doelen daadwerkelijk gehaald worden."

De bijeenkomst begint op 9 oktober om 13.00 uur. Na een welkomstwoord door Peter Veer zullen er presentaties verzorgd worden door Sabine Overhuber (TurnToo/Rau Architecten), Michel Schuurman (MVO Nederland) en Arnoud Asseneer (Directoraat Generaal Milieu Internationaal). Vervolgens zullen de gezamenlijke leden van de VIP een slotverklaring ondertekenen. natiuurlijk is er ook volop ruimte om te netwerken.

Het symposium vindt plaats bij Vascobelo, Zuidpark Amsterdam Spaklerweg 52. De kosten voor dit symposium voor niet-leden van VIP bedragen 149 euro (inclusief BTW). Voor VIP-leden is deelname gratis. Gasten van leden betalen 79 euro. "Bij aanmelding volgt een factuur op naam van het bedrijf of de instantie waarvoor u werkzaam bent."
 

www.inrichtingsprofessionals.nl
 


Deel op Social Media09-10-2018 8:30

De verduurzaming van de werkplekken van de Gemeente Enschede is van start gegaan. De komende 10 jaar worden zoveel mogelijk werkplekken van de Gemeente Enschede verduurzaamd door SKO Projectinrichting.

De verduurzaming betreft de werkplekken in het stadskantoor, het stadhuis en diverse wijklocaties verspreid over de gemeente.

"In de praktijk betekent dit dat een medewerker die een nieuwe werkplek nodig heeft zijn meubelen kan kiezen uit een zogeheten refurbished-collectie", aldus een woordvoerder namens SKO. "Deze collectie bestaat uit kantoormeubelen die de gemeente al in gebruik heeft gehad en die versleten of kapot zijn. Deze meubelen worden geschikt gemaakt voor hergebruik."

SKO heeft het bestaande meubilair en de bestaande voorraad in kaart gebracht. Zijn de meubels kwalitatief goed en dragen ze bij aan een gezonde werkplek, dan worden ze hergebruikt. Overbodig interieur heeft een herbestemming gekregen via SKO.

Het verduurzamen van de werkplekken is uitgevoerd in samenwerking met Drentea Office Furniture. Drentea is fabrikant van kantoor- en projectmeubelen voor de zakelijke markt. 

www.sko.nl


Deel op Social Media
09-10-2018 8:00

Bij Drentea wordt opnieuw volop geïnvesteerd in een verdere flexibiliteit van het machinepark. De projectmeubelfabrikant uit Emmen maakt bekend nog eens ruim 3 miljoen euro te investeren in de verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Directeur Bert Top: “Juist deze tijd van transitie naar een duurzame maakindustrie biedt Drentea volop kansen om haar duurzame ambities te realiseren. Hierin leggen wij de focus op slimme ontwerpen, volledig hergebruik van grondstoffen, een productie zonder afval en gebruik van regionale groene energie. Naast het snel en flexibel inspelen op klantvragen weet Drentea al een aantal jaren een groter marktaandeel te veroveren. Onder andere door overnames en groei binnen de VDB Holding waar Drentea toe behoort. Maar verdere groei willen wij ook realiseren door te blijven investeren in ultramoderne productiefaciliteiten. Deze investeringen dragen bij aan een natuurlijke evolutie richting Smart Industry voor Drentea en leveren een verdubbeling van de capaciteit op.”

Dit jaar investeert Drentea verder in het automatiseren van de productie. Bert Top: “Door de toename van de vraag zijn wij onlangs gestart met de installatie van een ultramoderne productiestraat waarin alle metaalbewerkingen geïntegreerd zijn. Alle machines binnen deze straat zijn middels automatisering aan elkaar gekoppeld, communiceren met elkaar en zijn volledig geïntegreerd in ons ERP-systeem. Hierdoor zijn wij in staat om nog kortere doorlooptijden te realiseren en restmateriaal te minimaliseren. In de keten levert dit tevens een enorme winst op in energieverbruik en inzet van schaarse grondstoffen. Zo kan de machine volledig automatisch legborden produceren zonder afval en zorgt het volledig automatisch platenmagazijn voor alle verschillende formaten om restmaterialen te voorkomen. Staalplaten kunnen hierbij qua maatvoering en plaatdikte door elkaar worden aangeboden aan de nieuwe machines die het materiaal verwerken. Alle restmaterialen en geponste of gelaserde producten kunnen via het magazijn doorgegeven worden aan andere externe bewerkingen.”

De combinatie van machines in de productiestraat bestaat uit de Salvagnini S4 en P4 in lijn waarin wij metaal ponsen, knippen, draaien en buigen. De Salvagnini L5 is een fiberlaser met daaraan gekoppeld een volledig automatisch uitsorteercentrum. Deze fiberlaser haalt volgens Drentea veel meer energie uit dezelfde hoeveelheid stroom wat resulteert in een substantieel lager energieverbruik. "Door producten in deze nieuwe straat te produceren verhogen wij uiteraard de productiecapaciteit maar zijn wij vooral in staat flexibeler te produceren." Daarnaast wordt op het gebied van duurzaam produceren een enorme vooruitgang geboekt. De verwachting is namelijk dat door deze wijze van verwerken het afvalpercentage met minimaal 90 procent wordt verminderd.

Drentea is er naar eigen zeggen in geslaagd om haar volledige bedrijfsactiviteiten op een duurzame circulaire wijze te integreren. Bert Top: “wij willen de regie hebben over onze eigen grondstofketens en energievoorzieningen. De tijd waarin prijs uitsluitend doorslaggevend was kantelt naar een tijd waarin duurzaamheid daadwerkelijk meetbaar is geworden, juist daar liggen voor ons volop mogelijkheden.”

www.drentea.nl


Deel op Social Media08-10-2018 9:00

Ook dit jaar houdt Gispen weer een 'Expeditie Circulair'. "Na onze succesvolle Expeditie Circulair van vorig jaar nodigen wij u uit om samen de volgende stap te nemen", aldus de inrichter uit Culemborg.

"Wij laten de volgende stappen naar circulaire economie in de praktijk zien. Onze klanten en partners vertellen over hun ervaringen met circulair inrichten. U bent van harte uitgenodigd op 1 november 2018 in de Fokker Terminal in Den Haag."

Keynotespeaker tijdens het evenement is Kees Klomp, die in de presentatie 'Welkom in de betekeniseconomie!' wat zal gaan vertellen over de huidige stand van zaken op het gebied van circulair ondernemen. "We zitten aan het begin van een socio-economische transitie, die de manier waarop we zakendoen en bedrijven waarderen ingrijpend gaat veranderen. In de Betekeniseconomie worden het zakelijke en maatschappelijke domein één. Kees Klomp gaat in zijn lezing uiteenzetten wat de belangrijkste kenmerken en kansen van dit nieuwe paradigma zijn."

Andere sprekers zijn Sabien van der Leij ('Rijksoverheid gaat voor circulaire kantoorinrichting'), Joost van der Made ('Treininterieur in de reis van morgen'), Walt van der Hoeven ('Challengers versus de gevestigde orde, hoe startups en grote productenten samen de krachten kunnen bundelen') en Paul Ketelaars ('Energie geven = energie ontvangen').

Tijdens de bijeenkomst is onder meer een virtuele versie van het 'treininterieur in de reis van morgen' te proberen (zie ook dit bericht). "Tijdens de Expeditie houden we de Circulaire Quiz", vult de Gispen-woordvoerder aan. "Wie heeft de meeste circulaire kennis? Win een geheel circulaire tuintafel en bank voor op kantoor en andere leuke prijzen."

Het programma begint op 1 november om 14.00 uur. De Circulaire editie vindt plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

www.gispen.nl


Deel op Social Media05-10-2018 8:33

NS brengt op een gemiddelde werkdag 1,2 miljoen reizigers naar hun bestemming en dat worden er ieder jaar meer. Om ook in de toekomst Nederland goed bereikbaar te houden voor iedereen, denkt NS voortdurend vooruit hoe de reis beter en prettiger kan. Vernieuwen kan en wil NS niet alleen. Daarom heeft de vervoerder de krachten gebundeld met architectenbureau Mecanoo en projectinrichter Gispen rondom de uitdaging hoe ín de treinreis van morgen meer mensen een plek te geven en tegelijkertijd hun reisbeleving te vergroten.Meer capaciteit én een aangename reis waarin de reistijd door de reizigers wordt beleefd als eigen tijd; tijd om te relaxen, te werken, te studeren of elkaar te ontmoeten. Op de Innovatie Expo in Rotterdam was gisteren (4 oktober) al een voorproefje te zien van deze nieuwe visie op reizen in de toekomst. Tijdens Dutch Design Week van 20 tot en met 28 oktober 2018 in Eindhoven kan iedereen op het Ketelhuisplein, het nieuwe ontwerp zelf ervaren. Daarbij zal de bezoekers op meerdere manieren om feedback worden gevraagd, wat weer meegenomen wordt in verdere ontwikkeling van het nieuwe concept.

“Vernieuwing betekent voor NS dat we toonaangevende partners vragen om met hun frisse blik te kijken naar de dagelijkse treinreis van onze klanten en de meest passende inrichting van de trein. Hoe creëren we meer ruimte in de spits en verhogen we het comfort en beleving gedurende de rest van de dag? Ik ben erg geïnspireerd door de resultaten van deze samenwerking. Deze trein van de toekomst maakt dat je meer uit je dag kunt halen doordat je bijvoorbeeld ongestoord kunt werken. Reistijd wordt op die manier werktijd. Of lees-, klets- of chilltijd. De trein maakt het allemaal mogelijk, de reiziger bepaalt”, aldus Tjalling Smit, RvB NS.

Reistijd is eigen tijd
Het nieuwe treininterieur is volledig gebaseerd op wensen van reizigers. Samen met Mecanoo en Gispen onderzocht NS waar reizigers in de trein behoefte aan hebben. Reizigers benoemen zes categorieën van activiteiten die ze graag in de trein willen doen. Zo zijn er activiteiten waar concentratie voor nodig is, als werken en studeren of juist ontspannende activiteiten, zoals lezen, film kijken of een spelletje doen. Daarnaast heeft ook een groep reizigers behoefte aan sociale activiteiten zoals bellen en gezellig samen reizen en bijpraten. Op basis van deze drie clusters van reizigersbehoeften zijn twaalf flexibele interieurmodules ontworpen.Arne Lijbers, associate architect bij Mecanoo: “De trein van de toekomst wordt een dynamische, open omgeving die allerlei activiteiten van reizigers mogelijk maakt. De trein is niet alleen een buis waarin je van A naar B reist. Het is een comfortabele verblijfsplek waar je je thuis voelt en de diverse activiteiten die reizigers graag doen in de trein mogelijk maakt.”

Toekomstbestendig
Het uitgangspunt van het ontwerp was om de trein te benaderen zoals een interieur in een gebouw, geen huls gevuld met stoelen maar een totaalconcept. Door een modulair grid toe te passen wordt iedere centimeter benut en passen de modules als bouwstenen in de trein. Sarah Schiffer, product en concept manager bij Gispen vertelt: “De modules zijn geschikt voor elk type trein en kunnen in een treinstel gecombineerd worden, zodat elke reiziger meer plek in de spits heeft en buiten de spits een plek naar wens kan vinden. Door op een modulaire en circulaire manier te ontwerpen is dit concept tijdloos en universeel inzetbaar.

“Met het ontwikkelen van circulaire producten verlengen we de levensduur en voorkomen we afval. Juist in treinen is het van enorm belang om te zorgen voor meerdere levens en hergebruik van materialen”, vertelt Rick Veenendaal, manager circulair bij Gispen.

Zowel Gispen als Mecanoo zijn dagelijks bezig met het ontwerpen en inrichten van publieke ruimten als musea, bibliotheken, scholen en kantoren. De ervaring van zowel Mecanoo als Gispen en NS komt samen in dit vernieuwende treinconcept waarmee reizen met de trein een hele nieuwe beleving wordt.

“Treinstations zijn niet alleen de visitekaartjes van Nederland, waar dagelijks grote stromen mensen langs gaan, maar ook openbare ruimtes die zorgvuldig moeten worden vormgegeven. Het treinreizen verdient dezelfde zorg en aandacht en zou je moeten vormgeven als een openbare ruimte waar je graag verblijft. Een activiteit gerelateerde ruimte die inspeelt op de zintuigelijke ervaringen”, benadrukt Francine Houben, creatief directeur Mecanoo.

Dutch Design Week
Vanaf 20 oktober staat op het Ketelhuisplein in Eindhoven, het festivalhart van DDW, het Virtual Experience Lab met daarin de visie op het treininterieur. Een ontwerp op ware grootte waarin je met een hele nieuwe virtuele benadering de visie op het nieuwe treininterieur kunt ervaren.
Voor wie de nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, is hier alvast een inleidend filmpje: 

Overigens wordt het concept ook gepresenteerd tijdens 'Expedietie Circulair' op 1 november (zie dit bericht).

Deel op Social Media


03-10-2018 10:00

Leolux lanceert nieuw merk voor interieurontwerpers en architecten op Orgatec 2018: Leolux LX. Het bedrijf is dit jaar voor het eerst aanwezig op Orgatec: de tweejaarlijkse beurs voor werkomgevingen en ontmoetingsruimtes die van 23 tot 27 oktober plaatsvindt in Keulen.

"Speciaal voor interieurontwerpers en architecten brengt LX een kernselectie van Leolux en Pode modellen die dankzij hun veelzijdigheid, modulariteit en expressiviteit geschikt zijn voor toepassing in zakelijke omgevingen", aldus het bedrijf. De focus van het nieuwe merk ligt op lobby’s, informele ontmoetingsplekken, vergaderruimtes en restaurants.

"Leolux LX faciliteert makers van professionele interieurs in hun creativiteit en expressie, wat tot uiting komt in de pay-off ‘empowering expression’. Het nieuwe merk krijgt een eigen identiteit. Naast verschillende productuitbreidingen toont het merk nieuwe zitoplossingen van Formstelle (DE) en Patrick Belli (NL).

De Orgatec wordt gehouden van 23 tot en met 27 oktober. Leolux LX is er te vinden in hal 11.2, stand D30.

www.leolux-lx.com.


Deel op Social Media03-10-2018 8:00
Euroseats koopt een nieuwe distributielocatie. Dat meldt het bedrijf uit Barneveld.

"De inkt van het koopcontract is inmiddels droog en wij kunnen ons gaan focussen op de verhuizing", aldus een woordvoerder. "Begin volgend jaar hopen wij deze prachtige locatie te gaan betrekken. Deze uitbreiding is hard nodig gezien de groei van de afgelopen periode."

Euroseats is importeur van bureaustoelen, vergaderstoelen, directiestoelen, sofa's en zit-sta oplossingen die onder het eigen label worden verkocht in Europa. "Onze doelstelling is om in het middensegment van de markt een complete zitoplossing aan te bieden voor een betaalbare prijs met een uitstekende kwaliteit." 

www.euroseats.nl


Deel op Social Media01-10-2018 8:30

Meubelmaker Guus van Velthuijsen, student van het HMC, streed onlangs in Europa om een Europese vakprijs. Na een intensieve competitie met andere meubelmakers mag hij zich na dit weekend zesde van Europa noemen.

Een onvergetelijke ervaring noemt Guus het hele avontuur. "Dankzij mijn docent heb ik mij vorig jaar ingeschreven voor de voorrondes. Ik kwam de voorrondes goed door en deed mee aan de Nederlandse wedstrijden en won." Maanden met veel bijeenkomsten met TeamNL, heel veel uren trainen, ondersteuning vanuit het HMC en weinig vrije tijd volgden, maar het was het allemaal waard. Guus werd zesde van de elf jonge meubelmakers die meededen in de strijd om de beste meubelmaker van Europa te worden. Het was een erg spannende strijd, tussen plek 3 en 6 zaten maar 5 punten verschil. Guus ontving daarom ook een ‘Medallion for Excellence’

"De afgelopen paar maanden heb ik veel meegemaakt en veel geleerd. Ik kan hier nog heel lang gebruik van maken! Super dat het HMC mij deze kans heeft geboden en dat ik door de ondersteuning vanuit school, mijn ouders en vriendin zo ver heb kunnen komen", aldus Guus. Naast zijn studie heeft Guus samen met zijn vriendin Laura al een eigen bedrijf (www.velthout.nl). "Een voorbeeld van een leergierige student die op zoek is naar uitdaging. Met name door zijn focus en passie een uitstekende deelnemer voor Skills en dat heeft hij dit weekend heel goed laten zien", vertelt docent Lodewijk Zeevenhooven over Guus.

www.hmcollege.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >