Nieuws


30-01-2018 8:30

Het is bezoekers van vakbeurs Facilitair vast opgevallen: de kast is vrijwel helemaal verdwenen uit het kantoorlandschap. Dit heeft gevolgen, bijvoorbeeld ook voor fabrikanten. De verminderde populariteit van kasten noopt fabrikant Kinnarps bijvoorbeeld om een Duitse productielocatie te sluiten.

"Als gevolg van het nieuwe interieurconcept is er niet langer behoefte aan onze Ordemo-opbergserie", aldus het bedrijf in een persbericht. "Deze serie wordt in Worms geproduceerd. Ordemo maakt niet langer deel uit van het Ordemo-assortiment en daarom gaan we de productiefaciliteit in Worms sluiten."

De Duitse vestiging van Kinnarps zal verdergaan als een verkoop-organisatie. Dit zal geschieden vanuit een nog te verwerven nieuw kantoor in de regio Worms. Voor de 170 mensen die als gevolg van de operatie hun baan verliezen is het zonder twijfel een schrale troost.

www.kinnarps.com


Deel op Social Media
26-01-2018 15:55

Het vakgebied Mens & Ruimte (organisatiegericht huisvesten) heeft er weer elf vakbekwame mensen bij. Vandaag (26 januari 2018) vonden in ’Ede de examens plaats van de Basiscursus Inrichtingskunde (BIK). Twaalf kandidaten namen deel aan het examen en elf ervan wisten het diploma te behalen. Eén examenkandidaat moest wegens ziekte verstek laten gaan. 
De geslaagden zijn: Margot Eland en Birgitte Claessens (gemeente Breda), Emiel Kruijning (Heutink Primair Onderwijs), Esther van de Veen (Veiligheids Regio Fryslan), Marcel Trommelen en Karin van Meer (Be by Bèta), Rebecca Schotman (gemeente Enschede), Maurice Kartner (Kantoorprojecten Stoffering), Paul Doornenbal (De Projectinrichter), Siebe te Winkel (Buropoint) en Chantal van Westen-Pool (Flexicomfort Kantoorinrichting).

De volgende Basiscursus Inrichtingskunde start op 6 maart aanstaande. Belangstelling? Klik hier
De volgende Hogere Opleiding Huisvestingskunde start in het najaar. Belangstelling? Klik hier


www.officeacademy.nl

Deel op Social Media


 

17-01-2018 14:20

Vepa uit Hoogeveen gaat haar activiteiten in Duitsland uitbreiden. De Nederlandse kantoormeubelfabrikant en -inrichter richt zich daarbij op de introductie van een duurzaam en innovatief assortiment kantoormeubelen. Hiertoe wordt een 'living showroom' geopend in Frankfurt.

Vepa-directeur Janwillem de Kam licht toe: “We waren al actief in Duitsland, maar willen onze aanwezigheid op deze perspectiefrijke markt uitbreiden. Daarom openen wij deze week onze ‘living showroom’ op de twintigste verdieping van de Westhafen Tower in Frankfurt, het financiële hart van Duitsland. Op deze manier komen we naar onze relaties toe, op een plek met één van de mooiste uitzichten van Frankfurt.”

Paul Zuidema, Director International vult aan : “Dit startschot in Duitsland maakt deel uit van onze groeiende internationale ambities. Wij bieden een aantrekkelijk geprijsd, solide en duurzaam assortiment kantoormeubelen, gericht op de Duitse markt.”

Gedurende de openingsweek wordt in Frankfurt het startschot gegeven voor de uitbreiding in Duitsland. Thema is internationaal zakendoen. Een leidende Nederlandse ondernemer, Hans ten Cate, spreekt over ondernemen en kunst (Toyisme). Later spreekt Lei Ummels, de voormalige CEO van de Europese technologieonderneming Spie (38.000 medewerkers) over groei. Aansluitend, op vrijdag 19 januari, spreekt Till Schneider, de Duitse architect die onder andere de Westhafen Tower heeft ontworpen, het gebouw waar de openingsevents worden gehouden. Zijn inleiding gaat over de wijze waarop de rivier de Main weer werd betrokken bij de binnenstad en de rol die de Westhafenplatz daarbij speelde; een voorbeeld van succesvolle stadsvernieuwing.

Vepa positioneert zich in Duitsland als duurzaam, innovatief en ‘net even anders’: meubilair en inrichtingsconcepten ‘met een twist’. Een typerend voorbeeld hiervan is de Felt-stoel, waarvan de kuip is gemaakt van zestig gerecyclede PET-flessen. Een ander voorbeeld is het MOI loungemeubilair, dat dankzij slimme modules op talloze manieren kan worden opgebouwd. Bijzonder is eveneens de akoestische vulling van de MOI wanden, gemaakt van snijafval uit eigen stoffeerderij.

www.vepa.nl


Deel op Social Media16-01-2018 8:30

Na drie onderhandelingsrondes heeft de onderhandelingsdelegatie van CBM met instemming van het bestuur van CBM op 19 december jl. een eindbod gedaan aan de vakbonden - FNV en CNV vakmensen - voor een tweejarige CAO. De bonden hebben dit eindbod geaccepteerd. Er is dus een nieuwe tweejarige CAO tot stand gekomen. De CAO loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019.

De nieuwe CAO bevat onder meer een stapsgewijze loonsverhoging. Op 1 januari 2018 worden de loonschalen en de daadwerkelijk betaalde lonen verhoogd met 35 euro bruto per maand. Per 1 april 2018 worden de loonschalen en de daadwerkelijk betaalde lonen verhoogd met 1 procent. Per 1 januari 2019 worden de loonschalen en de daadwerkelijk betaalde lonen verhoogd met 45 euro bruto per maand. En op 1 april 2019 worden de loonschalen en de daadwerkelijk betaalde lonen verhoogd met 1 procent.

De afspraken hebben ook gevolgen voor het 'dagvenster'. Dit wordt  met een uur verruimd en zal beginnen om 6:00 uur in plaats van om 7:00 uur. Het dagvenster is dan van 6:00 uur tot 22:00 uur en het nachtvenster 22:00 uur tot 6:00 uur. De leeftijdsgrens om overwerk en werk in ploegendiensten te kunnen weigeren wordt verhoogd van 55 naar 57 jaar. Ter verbetering van het pensioen is afgesproken de franchise op termijn te verlagen naar de AOW-grens. De franchise wordt in 2018 met 1.000 euro verlaagd. In 2019 zal de franchise nogmaals verlaagd worden met datzelfde bedrag.

Volgens de nieuwe CAO ontvangen werknemers jaarlijks een bijdrage in de vakbondscontributie van 60 euro netto. Ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werknemers ouder dan 55 jaar zal in een werkgroep bekeken worden of de 4-daagsewerkweekregeling verandering behoeft. Ook zal een werkgroep onderzoek doen naar de in de sector betaalde lonen in verband met het huidige loongebouw.

"Uitgaande van de gemiddelde loonsom in de sector betekent deze afspraak een gemiddelde stijging van de lonen van 2 procent voor 2018 en 2,4 procent voor 2019", aldus CBM in een toelichting. Voor de lagere lonen valt de loonsverhoging van 35 en 45 euro percentueel iets hoger uit en voor de hogere lonen dus wat lager.
"Met de afspraak om het dagvenster in de ochtend met een uur te verruimen en de afspraak om de leeftijdsgrens van 55 naar 57 jaar te verhogen, vanaf wanneer werknemers overwerk en werk in ploegendiensten kunnen weigeren, hebben we een goede stap gezet in de richting van een flexibeler CAO."

CBM heeft eerder met de vakbonden afgesproken de cao te moderniseren en te herschrijven in begrijpelijker Nederlands. Vanaf dit jaar wordt een nieuwe tekst gebruikt. Eerder is ook afgesproken om naar een nieuw functiegebouw te kijken. "Inmiddels is er een nieuw functiegebouw. In samenwerking met AWVN en CBM-leden zijn nieuwe functieprofielen gemaakt, deze zijn terug te vinden in de nieuwe CAO. Binnenkort publiceren we hier meer over via de nieuwsbrief en website."

www.cbm.nl


Deel op Social Media15-01-2018 8:30

Na de afgelopen succesvolle editie in 2017 met de vele positieve reacties van zowel bezoekers als deelnemers, vindt Design District 2018 dit jaar opnieuw plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het evenement vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 juni. 

Het belooft opnieuw een sprankelende editie te worden. Want volgens de beursorganisatie zijn de standruimtes in de 3 beschikbare hallen van de Van Nelle Fabriek al bijna allemaal gevuld. "Momenteel wordt er nog hard gezocht naar mogelijkheden om uit te breiden op het terrein, om in ieder geval ook de beginnende en zelf-producerende ontwerpers en labels een plek te kunnen bieden. Hoe dan ook, het ziet er naar uit dat de deelnemerslijst weer langer wordt dan ooit!"

De volledige lijst met exposanten verschijnt in de loop van volgende maand op de nieuwe website van het evenement.

www.designdistrict.nl


Deel op Social Media10-01-2018 14:30

Palau, premium producent van lounge meubilair, akoestische programma’s en modulaire zitsystemen, wordt onderdeel van Casala. De overname van Palau door Casala, in haar 100-jarige jubileumjaar, stelt Casala in staat om haar aanbod en service richting projectinrichters, architecten en eindgebruikers te vergroten.

Casala heeft een uitgebreid verkoopnetwerk met eigen vestigingen in de belangrijkste Europese markten. De overname zal voor Palau de gewenste expansie op deze markten mogelijk maken. Gezamenlijk bieden de collecties een compleet assortiment zitmeubelen met bijbehorende tafelprogramma’s voor de zakelijke markt.

Casala en Palau zullen als twee merken naast elkaar worden voortgezet. In de verkoop worden de krachten gebundeld maar de merken zullen hun eigen identiteit behouden. De Palau-organisatie blijft in Design Post Amsterdam, waar de vertrouwde contactpersonen voor de relaties bereikbaar zijn. Oprichter Rolf Voorhuis blijft werkzaam voor Palau. Casala opereert als vanouds vanuit haar showroom in Culemborg.

Frank van der Winkel zegt het volgende namens Casala: "De collectie van Palau is volledig complementair aan de huidige Casala collectie. Met deze strategische overname verrijkt Casala haar kennis en productaanbod met een unieke mix aan producten die nog niet eerder bij Casala te vinden was. De modulaire zitsystemen Bricks, Gabo en Corals alsmede het aanwezige specialisme van innovatieve akoestische product-oplossingen zoals de Container pod en Boston Phone Booth maakt Casala nog sterker in haar aanbod richting haar doelgroepen."

Rolf Voorhuis van Palau vult aan: "De verkoop van Palau aan Casala komt op een ideaal moment. Palau heeft in 20 jaar een sterke collectie opgebouwd en de merknaam is bij onze relaties een begrip geworden voor multifunctioneel zitmeubilair en akoestische oplossingen. De aanwezigheid van een stevig en gezond fundament in combinatie met de enorme drive en ambitie van Casala om de Palau collectie vooral internationaal verder uit te bouwen maken dit tot een unieke gebeurtenis."

Casala en Palau hebben een voortdurende drive om nieuwe innovatieve oplossingen te bieden aan hun wereldwijde relaties. Altijd met een oog voor detail en op een hoog kwaliteitsniveau. De corporate filosofie is gericht op een tijdloos design met een lange levensduur, gebruikmakend van ecologisch verantwoorde materialen en productiemethodes. Circulaire Economie is een rode draad in de productontwikkeling.

Overigens is er nog meer nieuws te melden van het Casala-front. Het bedrijf maakt bekend dat Vandersluis en Casala per 1 januari 2018 hun krachten bundelen en samen verder gaan als één bedrijf: Casala. Dat betekent dat ook de Sales teams van Vandersluis en Casala worden samengevoegd. "De synergie voordelen op het gebied van Marketing, Productontwikkeling, Finance en Sales liggen voor de hand", aldus het bedrijf. "Door het onder één noemer brengen van onze ervaring, gespecialiseerde kennis en het voortdurend streven naar hogere kwaliteit en innovaties kunnen wij u nog beter van dienst zijn."

Een groot deel van de Vandersluis-collectie wordt opgenomen in de Casala-collectie. De producten die niet worden opgenomen in de Casala collectie blijven tot nader bericht leverbaar. "De Vandersluis-producten die worden geïntegreerd in de Casala-collectie zullen wij binnenkort ook opnemen in het vernieuwde Inspiration Center van Casala aan de Rolweg 10 in Culemborg. Vanaf 1 januari kunt u op dit adres al uw proefmeubilair aanvragen en afhalen."


www.casala.nl


Deel op Social Media10-01-2018 8:30

De ruimte waar wij werken verandert snel. De wijze van (samen)werken verandert continue. Volgens de Rotterdamse inrichter SV kunnen in dit opzicht momenteel acht trends onderscheiden worden.

"Vooruitgang in technologie en sociale en maatschappelijke ontwikkelingen en trends zorgen continue voor nieuwe uitdagingen en kansen", aldus een woordvoerder. "Om te blijven groeien en bloeien moeten bedrijven een open mind hebben en bereid zijn het ontwerp en design van de werkplek en werkomgeving aan te passen."

De acht trends die SV voor 2018 onderscheidt, zijn:

1.  Artificial intelligence bevrijdt werknemers
"Technologie werkt voor ons. Ondanks dat het bepaalde taken overneemt die de mensen eerst zelf deden zorgt het er ook voor dat werknemers zich meer kunnen concentreren op banen waarbij unieke menselijke vaardigheden nodig zijn, zoals goed inzicht, juiste beoordelingen maken en creativiteit. En dat wordt over het algemeen als leuker, belangrijker en belonend gezien."

2. Actualiseren van kennis helpt bij de recruitmentcrisis
"In veel landen kunnen niet de geschikte kandidaten gevonden worden. Werkgevers zullen zich meer moeten richten op het actualiseren van kennis van het bestaande personeel. Dat is niet alleen goed voor werkgevers, maar ook geweldig voor werknemers die enthousiast zijn om nieuwe vaardigheden te leren en daarmee hun loopbaan laten groeien."

3.  Kantoren worden meer ‘mindful’
"Welzijn en persoonlijke ervaring worden steeds meer gewaardeerd boven geld en bezittingen. Daarom is het belangrijk om een gezonde work-life balance te bieden voor werknemers. Fitness en recreatie, gezonde en aansprekende kantines, rustige ruimtes, meditatie cursussen (verminderen van angst en stress en stimuleren creativiteit) zijn daarvan voorbeelden. Gezonde werknemers zorgen voor gezonde bedrijven."

4.  Digitale werkruimten draaien rond mensen
"Zet mensen met hun vaardigheden en ervaringen in het hart van het ontwerp proces. De software waarmee werknemers werken, communiceren en delen moet ontworpen zijn met de mens in gedachte. Technologie is immers aanwezig om ons leven makkelijker te maken, niet harder."

5.  Gemengde realiteit is in opkomst
"'Mixed reality'- het mengen van de echte wereld met computer gegenereerde beelden – is in opkomst. Zoals bedrijfspresentaties die gebruikmaken van virtuele 3D-objecten of vergaderen met je collega’s in virtuele vergaderzalen. Dat zorgt voor aangepaste ruimtes maar ook voor vermindering van grote vergaderruimtes."

6.  Coworking breidt uit
"Coworking ruimtes bieden de zogenaamde vierde ruimte. Een groot gedeeld kantoor waar professionals genieten van de voordelen van flexibiliteit, de grote sociale gezelligheid en de onbetaalbare netwerkmogelijkheden. De populariteit van de meer flexibele werkwijzen heeft geleid tot een enorme stijging van coworking area’s."

7.  Arbeidsvolume groeit meer divers
"Het arbeidsvolume zal meer en meer divers groeien in termen van ras, geslacht, leeftijd en meer. Een heterogene groep biedt meer perspectieven en meer originele ideeën. Ruimtes die dat toelaten zijn hierbij gewenst."

8.  Vier generaties werken samen
"Omdat veel oudere werknemers laat met pensioen gaan en veel jongeren direct vanuit school een baan zoeken, ontstaat een samengaan van vier generaties. Om iedereen gelukkig te houden zullen bedrijven agile kantoren moeten aanbieden met een verscheidenheid aan ruimtes waar in gewerkt, ontmoet en overlegd kan worden."

www.sv.nl

 

Deel op Social Media08-01-2018 8:30

Nog even en het is zover. Van 24 tot en met 26 januari wordt in Utrecht weer de vakbeurs Facilitair gehouden. Het evenement staat volgens de beursorganisatie in het teken van noviteiten."Naast een Noviteitenplein, worden er noviteiten-tours verzorgd en vinden er de uitreikingen van de FGNoviteitenprijzen plaats.

Welk bedrijf heeft dé noviteit op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer voor het jaar 2018? Wie wordt de winnaar? Tientallen deelnemers zullen strijden om de FGNoviteitenprijs 2018. Van kantoorinrichting en terreinbeheer tot koffieautomaten, toegangscontrole systemen, audiovisueel en ergonomie. "De variatie onder de noviteiten is groot", aldsu de woordvoerder.

Nieuw komende editie zijn de noviteiten-tours. "Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt een toelichting gegeven op het programma InnovationSpotter Tour "facilitair en gebouwbeheer" en kunt u kennismaken met een van de InnovationSpotters. De InnovationSpotter Tour duurt iets meer dan 1,5 uur. Tijdens de tour wordt u meegenomen naar bedrijven die graag over hun innovaties spreken. Door mee te gaan ziet en hoort u in korte tijd veel over innovaties en doet u ook nieuwe zakelijke contacten op." 

Op het Noviteitenplein vinden bezoekers alle deelnemers terug. In fysieke vorm of in de vorm van een poster. "Bent u benieuwd naar de ontwikkeling die de sector de afgelopen edities heeft doorgemaakt? De Walk of Fame die op het plein te vinden is, laat zien welke bedrijven de afgelopen zeven edities de prijs gewonnen hebben. En als u dan toch op het plein bent, doe dan ook even mee aan de noviteitenquiz." 

www.vakbeursfacilitair.nl

Deel op Social Media
05-01-2018 8:30

Lensvelt leverde afgelopen jaar het meubilair voor een bijzonder project: The Movement Hotel. Een pop-up hotel in een van de torens van de Amsterdamse Bijlmerbajes, een van de meest beruchte gevangenissen van Nederland, dat gerund wordt door vluchtelingen.

Met de AVL Glyder-banken en AVL SPR Cathedras-fauteuils van Atelier van Lieshout, en stapelbare This-congresstoelen van Richard Hutten veranderde Lensvelt de lobby en gemeenschappelijke ruimtes in een kleurrijke en inspirerende omgeving. "Een plek waar bezoekers zich voor de verandering graag vrijwillig en comfortabel laten opsluiten", aldus een woordvoerder.

The Movement Hotel werd in augustus 2017 geopend. Het hotel in een van de torens van de gevangenis is een initiatief van Movement On The Ground (een non-profitorganisatie die projecten voor vluchtelingen initieert) en de Refugee Company (die vluchtelingen helpt integreren door middel van werk). Zo is het doel hen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen en een kans te bieden op een nieuw leven in Nederland.

In samenwerking met partners, waaronder Lensvelt, is een deel van de beruchte gevangenis veranderd in een kleurig, prikkelend en comfortabel hotel. Lensvelt leverde meubilair dat speciaal is ontworpen voor ontvangstruimten zoals voor de lobby en de gemeenschappelijke ruimtes van The Movement Hotel.

www.lensvelt.nl

 

Deel op Social Media03-01-2018 8:31

Op 7 december 2017 lanceerde Gispen tijdens het event ‘Expeditie Circulair’ een unieke nieuwe meubellijn: CIMO. Een afkorting van circulair en modulair. Twee belangrijke kenmerken van de bureaulijn, speciaal ontworpen voor organisaties die hechten aan duurzaamheid en die bovendien continu in beweging zijn. Universiteit Utrecht plaatste de eerste order; Gispen levert honderd CIMO-werkplekken aan de universiteit.

Tijdens Expeditie Circulair in The New Farm in Den Haag presenteerde Gispen de nieuwe meubellijn CIMO aan klanten en relaties. Een bewust gekozen moment; het middagvullende programma stond geheel in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Circulaire Economie en inrichten. CIMO mocht daarbij niet ontbreken.

Maurits van Berckel, Commercieel Directeur Gispen: "2 Jaar lang werkte een team van specialisten aan de ontwikkeling van deze slimme, circulaire en modulaire bureaulijn. We keken er dan ook zeer naar uit om het eindresultaat op 7 december aan de buitenwereld te tonen." CIMO is volgens Gispen anders dan andere werkplekken omdat duurzaamheid combineert met een karakteristieke, modulaire opbouw. 

Volgens de fabrikant is de lijn hiermee 'future proof': "Op ieder gewenst moment eenvoudig aan te passen aan nieuwe behoeftes – gewoon op de eigen locatie. " Ook stimuleert het ontwerp gezond werken zittend en staand werken zijn eenvoudig af te wisselen. CIMO is voorts uitgerust met een innovatieve versteltechniek en wordt gemaakt op basis van het 'design your own'-principe: veel opties voor een eigen uitstraling. Tenslotte is de lijn duurzaam. "Het frame is 100 procent recyclebaar. Gispen neemt onderdelen die niet meer nodig zijn retour voor hergebruik."

Productdesigner Peter de Boer, de ontwerper van CIMO: "Slimme meubelconcepten zijn ontworpen voor nu én voor de toekomst. Dat geldt ook voor het frame. Aan dit universele, onderhoudsvrije frame blijf je elementen toevoegen of wijzigen wanneer je dat wilt."

CIMO is speciaal ontworpen voor organisaties die flexibiliteit wensen, ook in hun inrichting. Voor veel bedrijven is verandering de enige constante. "Werknemers werken op verschillende manieren samen, bijvoorbeeld in een flexkantoor, waarin het aantal medewerkers en bezettingsgraden kunnen variëren. Een kantoor- of werkomgeving die meebeweegt is dan essentieel. Daarnaast willen steeds meer organisaties duurzaam ondernemen. En er is meer aandacht voor gezondheid en welzijn van werknemers. CIMO komt aan al deze wensen tegemoet."

De Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is de eerste organisatie die CIMO gaat inzetten. De faculteit neemt voor een tijdelijke huisvesting van het departement Rechtsgeleerdheid honderd werkplekken af. Deze tijdelijke locatie zal ongeveer 4 jaar in gebruik zijn. De faculteit weet op dit moment nog niet precies hoe de definitieve huisvesting eruit zal zien en heeft onder meer voor CIMO gekozen omdat deze bureaulijn uitermate geschikt is om in een later stadium anders toe te passen. Bijvoorbeeld in plaats van solowerkplek als duowerkplek. Daarnaast sluit het aan bij de doelstellingen op het gebied van duurzaam gebruik en flexibiliteit (delen van werkplekken) van de universiteit.

www.gispen.com


Deel op Social Media03-01-2018 8:30
De Projectinrichter heeft een enerverend en mooi jaar achter de rug. Dat meldt het bedrijf in een schrijven aan de pers. "De omzet en winstgevendheid zijn vergelijkbaar met het jaar 2016. Dat was een topjaar met een paar hele grote projecten. De Projectinrichter is een financieel zeer gezonde onderneming, zonder schulden."
 
In 2017 heeft De Projectinrichter een reeks mooie projecten gerealiseerd, waaronder Vesteda (Amsterdam), CRH (Amsterdam), Intergamma (Leusden), Woonstichting Eigen Haard (Amsterdam), Universiteit Amsterdam, De Hypotheker, Shimano (EIndhoven) en Euronext (Amsterdam).

"In juni 2017 was er een succesvolle beursdeelname aan Design District in de Van Nelle fabriek in Rotterdam met een off-site event in de showroom van De Projectinrichter in Rotterdam.
Eind november is er een geheel nieuwe website www.deprojectinrichter.com live gegaan met krachtige tools om klanten vergaand te ondersteunen als de ’Wikipedia’ van de kantoorinrichting."
 
De onderneming zal in 2018 verder versterkt worden. "In 2018 zal De Projectinrichter worden overgenomen door Ed van Rhijn. Rimmer Stumpel zal aan de onderneming verbonden blijven. Karianne Taminiau (ex-Gispen) wordt manager van Customer Support en krijgt een belangrijke rol in de verdere professionalisering van de onderneming. Zowel op Customer Support als op Account Management zijn en worden nieuwe collega’s aangenomen. Dit vanwege het vertrek van een aantal collega’s."
 
De Projectinrichter is in beweging, het bedrijf groeit en de verwachtingen voor 2018 en verder zijn uitermate positief. "Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor een vestiging in België", aldus de woordvoerder.
De Projectinrichter is sinds 2003 gespecialiseerd in kantoor- en projectinrichting en als onafhankelijk inrichter biedt het bedrijf meer dan 250 merken op het gebied van kantoormeubelen en projectstoffering. Naast de showroomvestiging in Purmerend en Rotterdam, beschikt De Projectinrichter over eigen logistiek. "Door de ruime collectie, ook te vinden op de website www.deprojectinrichter.com, kunnen wij de wensen van interieurarchitecten, adviseurs, ontwerpers en directe opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en de overheid invullen."
 

Deel op Social Media02-01-2018 8:30

Begin 2017 werd Thothem, een nieuw Belgisch merk van meubeldesign, met succes in eigen land gelanceerd. Enkele maanden later was Thothem een opgemerkte aanwezige op Design District in Rotterdam. Nu is het tijd om de internationale ambities verder uit te bouwen. En waar kan dat beter dan op IMM Cologne, de meubelbeurs van Keulen. Op die beurs pakt Thothem uit met drie nieuwe ontwerpen.
 
"De meubelbeurs in Keulen is de eerste internationale meubelshow van het jaar 2018 en meteen een voltreffer", aldus een woordvoerder. "Het is in Keulen dat de trends getoond worden die de meubel- en interieursector zullen bepalen, het is ook daar dat de producten voorgesteld worden die het goed doen op de markt."

Thothem pakt in Keulen uit met nieuwe telgen die de designfamilie aanvullen. "De Kasaan Wall is het toppunt van puurheid; een toonbeeld van eenvoud en compositorische sterkte. Bovendien is het een handige, ruime opbergkast die op verschillende hoogtes functioneert. Zijn tweelingbroer is de Kasaan Floor: deze kast wordt niet opgehangen, maar door de verstelbare, pootjes blijft het lichte, zwevende effect wel behouden. Ideaal wanneer een bepaalde muur of wand niet voldoende stevig is om er een kast aan op te hangen." De Tolowa Oval is volgens het bedrijf een stille ode aan de gezelligheid. "De curve geeft warmte aan de ruimte, terwijl de ellips toch voldoende strak blijft om aan te sluiten bij de zuiverheid van een design interieur."

Thothem is aanwezig op stand D-026 in hal 10.1. "De stijlvolle hoekstand is een bewuste keuze, want zo ontdekt de bezoeker het pure design vanuit verschillende perspectieven. Ook ziet hij hoe meubelstukken kunnen fungeren als ‘zachte’ afscheidingswanden om verschillende woon- en werkfuncties een eigen plek te geven zonder aan ruimtelijk gevoel in te boeten."

www.thothem.com
 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >