Nieuws


27-09-2017 8:30

De afgelopen beurseditie van de Maison&Objet Paris, van 8 t/m 12 september, werd gekenmerkt door een aanzienlijke stijging van het aantal bezoekers. Vergeleken bij de voorgaande editie in september 2016 was er volgens de organisatie een groei van 21 procent.

Ook het aantal Nederlandse bezoekers steeg (weer) aanzienlijk, ditmaal met ruim 27 procent. "Het ontdekken van de noviteiten van dit seizoen, de toekomstige trends, een overzichtelijke indeling, de creativiteit van exposanten en de aanvulling van de sociale netwerken droegen bij aan de positieve resultaten van de vakbeurs met een gunstig zakenklimaat en bemoedigende perspectieven voor de aankomende maanden."

Internationale inkopers en interieurarchitecten toonden volgens de woordvoerder opnieuw veel belangstelling voor de vakbeurs. "Het aanbod van de Maison & Objet wordt voortdurend aangevuld en vernieuwd", stelt de beursorganisatie. "Tijdens de afgelopen beurseditie verwelkomde de woondesignbeurs bijvoorbeeld meer dan 3.000 merken waarvan 674 nieuwe exposanten." 

De volgende editie van het evenement vindt plaats van 19 tot en met 23 januari 2018.

www.maison-objet.com


Deel op Social Media
26-09-2017 8:30

U wilt ook buiten de zomermaanden het 'La vita è bella'-gevoel behouden? Dat kan. Want Ufficio Benelux brengt sinds kort het zitmeubilair van het Toscaanse Quinti op de Nederlandse markt. 

"Quinti-stoelen worden al jaren in het hart van Toscane gemaakt, met respect voor de omgeving en natuur", vertelt Patricia Romijn namens Ufficio Benelux. "De met zorg gemaakte producten worden gestoffeerd met leder en stoffen van onder andere Kvadrat en Camira."

De Quinti-collectie bestaat uit inder meer loungebanken, hospitality meubelen, tafels, bureaustoelen, stoelen en banken, vergadertafels en rekken. "De collecties passen zowel in een werkomgeving, een woning, een hotel of horeca", aldus Romijn.

www.ufficiobenelux.nl

 

Deel op Social Media25-09-2017 8:30

“Europa’s meest gastvrije en aangename beurs.” Zo noemt de organisatie van Meubelbeurs Brussel het eigen evenement. De beurs wordt dit jaar gehouden van 5 tot en met 8 november. Plaats van handeling; Brussels Expo.

“Meubelbeurs Brussel verrast de sector telkens met een originele en warme aanpak, in een gezellige maar ook zakelijke sfeer”, aldus een woordvoerder. “Exposanten investeren in presentatie en standen, waar noviteiten hun welverdiende aandacht krijgen. Net daarom is deze beurs uw bezoek meer dan waard.”

De beurs is onderverdeeld in zes thematische segmenten: ‘City’, ‘Brussels by Night’, ‘Mozaïek’,  ‘Fusion’, ‘Holland à la Carte’ en ‘Square’. “Een segmentering in aantrekkelijke concepten op maat van de bezoeker maakt de beurs overzichtelijk en vooral ook interessant voor u als inkoper. In een passende sfeer en context vindt u makkelijker waar u naar op zoek bent. De segmentering omvat 66.000 vierkante meter.”

Er zal dus veel te zien zijn, van 5 tot en met 8 november in Brussels. Meest opvallende onderdeel is wellicht ‘Holland à la Carte’. Hier zullen volgens de beursorganisatie toonaangevende fabrikanten uit ons land hun waren tonen. “Holland à la Carte, dat is een totaalconcept voor Nederlandse fabrikanten. Een atypisch segment, waar de andere segmenten een bepaalde woonsfeer vertegenwoordigen, is het bindend element in Holland à la Carte het Nederlands fabricaat. Voor onze noorderburen is deze hal een ankerpunt, met herkenbare en uiteenlopende Nederlandse collecties.”

www.meubelbeurs.be


Deel op Social Media
25-09-2017 8:30

Op dondermiddag 12 oktober 2017 vindt op Circuit Park Berghem de Dag van de Projectinrichting plaats. Organisator Branchevereniging Projectinrichting (BVP) reikt tijdens dit event de BVP Award uit, een tweejaarlijkse prijs voor het meest prestigieuze project dat door leden is uitgevoerd.

BVP-leden kregen in de afgelopen maanden de gelegenheid hun project in te dienen. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen drie genomineerden die voor de award in aanmerking komen: Prolance Projecten en Interieurs Schiedam voor het project: NIBC bank te Den Haag, Mirato Interieurontwerp voor castingbureau Massive Music en Boerhof Projectinrichters voor een nieuw gedeelte bij het Openluchtmuseum te Arnhem: de Canon van Nederland.

De jury bezoekt binnenkort deze bedrijven/projecten. Aan de hand van dit bezoek volgt het juryrapport en wordt de winnaar bekend gemaakt op 12 oktober. De jury bestaat uit Michiel Kobussen, directeur van Ebbens Architecten Leusden, Ger Dinnissen van Dinnissen Architecten en Fanny Willems van Flint Interieurarchitecten uit Den Haag. De juryvoorzitter is Lieuwe Steendam, tot vorig jaar marketing manager Europe voor Tarkett.

De Dag van de Projectinrichting wordt geleid door de voorzitter van de BVP, Jeroen Blankers van Ad Borrenbergs Projectrichting en is een combinatie van netwerken en entertainment. Op het programma staan, naast de uitreiking van de award, een kartcompetitie en een buffet.

www.bvprojectinrichting.nl
 

Deel op Social Media22-09-2017 8:30
Volgens Kinnarps is de interieursector nog altijd niet duurzaam genoeg. De fabrikant wil hier verandering in brengen en lanceert de Better Effect Index – de eerste tool die een volledig beeld geeft van de milieu-impact van een product en de voordelen ervan op vlak van duurzaamheid.
"Om te voldoen aan de globale duurzaamheidsdoelen van de VN moeten er overal veranderingen gebeuren; bij architecten, interieurvormgevers, ontwerpers en producenten.", aldus een woordvoerder van Kinnarps. "Onze nieuwe tool, de Better Effect Index, maakt het mogelijk om de levenscyclus van een product te beoordelen. Bovendien is het een open source tool, waardoor iedereen kan zien hoe we onze producten quoteren."
 
"De klant heeft het recht te weten hoe duurzaam een product is, zodat hij makkelijk kan vergelijken met producten van andere merken. Wij zien het als een samenwerking. Als iedereen zijn gegevens toont, kunnen we alles met elkaar vergelijken. Dit zal ervoor zorgen dat de sector sneller kan evolueren”, zegt Johanna Ljunggren, Sustainability Manager bij Kinnarps.

De nieuw ontwikkelde tool beoordeelt volgens Kinnarps de totale impact van een product door punten te geven in zes domeinen: grondstoffen en hulpbronnen, pure materialen, hergebruik, klimaat, sociale verantwoordelijkheid en ergonomie. Elk domein krijgt een score tussen 1 en 3 en de totale score binnen een categorie bepaalt het uiteindelijke resultaat. "Hierdoor zien we in welke categorie het product goed scoort, maar ook waar het resultaat minder is."
"We vonden dat de interieurindustrie nood had aan een tool om een totaalbeeld te krijgen van het werk rond duurzaamheid. Daarom hebben we de Better Effect Index ontwikkeld. We zien de index evolueren tot een gids bij de selectie van duurzaam meubilair. We geloven dat transparantie de juiste strategie is voor de toekomst”, zegt Ljunggren.
Duurzaamheid was altijd al van groot belang voor Kinnarps en de Index is volgens het bedrijf een natuurlijke ontwikkeling van The Better Effect, het duurzaamheidsconcept van het familiebedrijf.

Naast producten van Kinnarps, zijn er in de nieuwe tool ook reeds producten van Materia, MartinStoll, Drabert, NC Nordic Care en Skandiform opgenomen. "Hopelijk beslissen alle producten van meubilair om de Better Effect Index te gebruiken", besluit de woordvoerder.
 

Deel op Social Media20-09-2017 8:30

Geinteresseerd in gezondheid en vitaliteit op de werkvloer? Dan is de A+A misschien wat voor u. Van 17 tot 20 oktober vindt met de A+A in Düsseldorf de grootste internationale beurs ter wereld voor persoonlijke bescherming, bedrijfsveiligheid en gezondheid op het werk plaats. Eén van de vele deelnemers is meubelfabrikant Wilkhahn.

Omdat als gevolg van de digitalisering steeds meer arbeidsplekken kantoorplekken worden, wordt op de A+A meer aandacht besteed aan de uitdagingen op het gebied van de gezondheid op kantoor in het kader van “Büroarbeit 4.0”. In het kader van dit thema presenteert Wilkhahn nu al voor de vijfde opeenvolgende keer in een eigen stand richtinggevende oplossingen en nieuwe producten voor een betere, gezondere en aantrekkelijkere kantoorwereld.

"Hier maakt u kennis met drie speciale thematische aandachtsgebieden", aldus een woordvoerder van de Duitse meubelfabrikant. "'Meer bewegen,' 'Meer ontmoeten' en 'Meer participeren'." bezoekers kunnen onder meer de bureuastoelen ON en IN testen. Ook de Stitz-kruk, de Stand up, het klaptafelsysteem mAx en diverse andere oplossingen voor communicatieruimtes zullen getoond worden op de Wilkhahn-stand.

www.wilkhahn.nl
 

Deel op Social Media20-09-2017 8:30

De Maison & Objet is weer achter de rug. Van 8 tot en met 12 september kon de interieurliefhebber zijn vingers weer aflikken in Parijs. Bijvoorbeeld bij Vitra, dat de beurs aangreep om (onder meer) accessoires te tonen.

Op Maison & Objet toonde Vitra zijn accessoireportfolio dat in de herfst-/wintercollectie van 2017 zal worden uitgebreid met designobjecten van Charles en Ray Eames, Alexander Girard, en George Nelson. "De accessoirecollectie van Vitra bestaat uit een groeiend portfolio met designobjecten, accessoires en textiel", aldus een woordvoerder van de Zwitserse fabrikant.

De collectie is gebaseerd op klassieke patronen en voorwerpen, gecreëerd door ontwerpers alsAlexander Girard, Charles en Ray Eames en George Nelson. Naast deze klassiekers bevat de collectie ook stukken van hedendaagse ontwerpers zoals Ronan en Erwan Bouroullec, Jasper Morrison, Hella Jongerius en Michel Charlot. "Authenticiteit, vrolijkheid en speelsheid zijn kenmerkend voor Vitra’s accessoirecollectie."

www.vitra.com
 

Deel op Social Media15-09-2017 8:30

Nieuws van Sedus. De fabrikant presenteert de nieuwe ofice- en vergaderstoel se:joy. "Met een moderne vormentaal, een aangenaam zitcomfort en intuïtieve functionaliteit is hij geschikt voor alle kantoorsegmenten, waarin beweging aan de orde van de dag is", aldus een woordvoerder. 

Terwijl werk vroeger een emotieloze kostwinning was, wordt het tegenwoordig steeds meer een zinvol onderdeel van het leven, waarbij het plezier aan het werken een grote betekenis heeft. De verandering van het kantoor naar een vertrek, dat ruimte biedt voor zelfontplooiing, weerspiegelt deze ontwikkeling en resulteert in licht bevallige designs.

De nieuwste stoel van Sedus past helemaal in deze ontwikkeling. de sedus se:joy is een draaistoel die volgens de fabrikant in tal van situaties tot zijn recht komt. "Hetzij in  vergaderruimten, zones voor tijdelijk projectwerk of thuiskantoren. De se:joy is gewoon leuk, niet in de laatste plaats vanwege de gunstige prijsprestatieverhouding."

De stoel werd ontworpen door Martin Ballendat.

www.sedus.com 
 

Deel op Social Media06-09-2017 13:30

Paul Zuidema is per 1 september 2017 in dienst getreden bij VDB holding in Emmen als commercieel directeur, international. Zuidema (54) werkte eerder in commerciële en directiefuncties bij kantoorinrichters Steelcase Inc. en Koninklijke Ahrend.

VDB groep, producent en distributeur van meubilair voor de zakelijke en onderwijsmarkt, gaat zich nadrukkelijker richten op buitenlandse groei, met name in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zuidema gaat deze activiteiten aansturen voor de verschillende VDB-bedrijven.


Deel op Social Media06-09-2017 13:29

Kinnarps lanceert negen nieuwe stoffen, gekozen in samenspraak met toonaangevende architecten, designers en interieurvormgevers. De groep omarmde hierbij nieuwe trends, zoals art deco, geïnspireerd door de vroege jaren 1900.

“Deze nieuwe stoffen antwoorden aan de wensen van de markt, en tegelijkertijd blikken we terug naar onze eigen geschiedenis”, zegt Christina Wiklund, verantwoordelijk voor de kleuren en materialen bij Kinnarps.

In de Kinnarps Colour Studio vind je honderden materialen en kleuren die eindeloze mogelijkheden bieden om creatieve, aantrekkelijke en duurzame omgevingen te creëren. De collectie wordt elke drie jaar geüpdatet en in 2017 was het opnieuw zover.“Deze keer wilden we al snel in het proces samenwerken met externe architecten, interieurvormgevers en designers, zodat we rekening konden houden met hun wensen en vereisten wat betreft kleuren en materialen”, zegt Wiklund.

Na een aantal motiverernde en creatieve workshops, koos de groep negen stoffen, die nu een plek hebben gekregen in de Kinnarps Colour Studio. Een van de stoffen is Fox, elegant met een visgraatpatroon en duidelijk geïnspireerd door Art Deco en het Frankrijk van de jaren ’20. Andere stoffen die volgens Wiklund een vermelding verdienen, zijn Liv, dat lijkt op linnen maar eigenlijk een erg functionele stof in Trevira CS is en de wollen stof Steelcut Trio, een favoriet bij architecten.

“We hebben stoffen die sterk staan op zichzelf en andere mogelijkheden waarin kleur, patronen en uitdrukkingen samenwerken, gelijkaardig aan een basisgarderobe die je kan aanpassen met verschillende accessoires”, aldus Wiklund.

Olle Gyllang van Propeller Design was een van de deelnemers aan de workshop. “Het is duidelijk dat ik als designer graag van bij de start wilde deelnemen aan het process om een invloed te kunnen hebben op het eindresultaat. Het initiatief van Kinnarps is daarom ook belangrijk; omdat het toont dat zij openstaan voor nieuwe ideeën, gedachten en wensen. Het toont dat Kinnarps bereid is om samen te werken en die samenwerking creëert vertrouwen en verstevigt hun positie”,zegt hij. 

www.kinnarps.com
 

Deel op Social Media
06-09-2017 8:30

Recentelijk ontstond er commotie naar aanleiding van een omvangrijke circulaire aanbesteding door Rijkswaterstaat. De twee voorlopige winnaars - Gispen en Rohde & Grahl - zouden niet aan de criteria voldoen aangezien ze op het moment van de voorlopige gunning niet gecertificeerd waren op het gebied van duurzaam houtgebruik. Speurwerk van Office Republic leert dat beide bedrijven inmiddels een dergelijk certificaat verworven hebben.

De voorlopige gunning van de gigantische opdracht vond plaats op 3 juli. Vervolgens ontstond er commotie. Gispen en Rohde en Grahl hadden op het moment van de voorlopige gunning geen certificaat op het gebied van duurzaam hout. Nadat op vragen van andere meedingende bedrijven aan Rijkswaterstaat geen bevredigend antwoord kwam, besloot fabrikant Drentea naar de rechter te stappen. Op 12 oktober dient de zaak. Tot die tijd houden de betrokken partijen tegen Inside Information (begrijpelijkerwijs) de lippen op elkaar.

De rechter zal er op 12 oktober een hele kluif aan hebben. Niet alleen is onduidelijk of een certificaat op het gebied van duurzaam hout überhaupt wel een absolute vereiste was in het aanbestedingstraject, maar bovendien zijn beide winnaars ondertussen in het bezit van een dergelijk certificaat. Onderzoek van Frans Sijtsma leert dat Gispen op 27 juli het PEFC-certificaat behaalde; Rohde & Grahl is met ingang van 14 augustus FSC-gecerificeerd. Aan de rechter het oordeel of de voorlopige gunning daarmee bekrachtigd kan worden of dat het aanbestedingstraject in de reprise moet.
 

Deel op Social Media01-09-2017 8:30
König + Neurath Nederland opent binnenkort een nieuwe showroom aan de Beethovenstraat in Amsterdam. De openingsplechtigheid vindt plaats op 20 september.

In de nieuwe zogenoemde 'K+N Smart Office' laat het bedrijf naar eigen zeggen een inspirerende nieuwe werkomgeving zien. Ter gelegenheid van de opening van de showroom zal oud-schaatser Ben van der Burg een lezing verzorgen. "Ben van der Burg is een originele denker die mensen vol enthousiasme meeneemt naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied", aldus een woordvoerder.

König + Neurath is een Duitse fabrikant van modern werkplekmeubilair. "König + Neurath creëert werkomgevingen met als doel de arbeidsefficiency te verhogen", aldus het bedrijf in een toelichting op de eigen werkzaamheden. "Basis zijn de middellange en lange termijn bedrijfsdoelstellingen van onze klanten, zodat iedere ontwikkeling een oplossing biedt waar de klant van profiteert."

Behalve de producten van König + Neurath zijn in de nieuwe Amsterdamse showroom ook producten te zien van de partners Artemide, Kvadrat, Forbo, B-Too, Minimal Steel, Limid en TopBrewer.

www.koenig-neurath.de/nl

Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >