Nieuws


29-08-2017 8:31

Uitgerust van de vakantie? Dan kan het drukke najaar beginnen. In parijs staat hede beurs Maison et Objet in de startblokken. Over 2 weken gaat de grootste internationale vakbeurs voor woondecoratie van start in het beurscomplex Paris Nord Villepinte. 

De beurs vindt plaats van vrijdag 8 tot en met dinsdag 12 september 2017. Overigens is er in Parijs meer te zien dan alleen woondecoratie. Zoals de beursnaam al aangeeft is er ook op projectgebied het nodige te beleven. Speciaal voor de in projectinterieurs geïnteresseerde bezioeker heeft de beursorganisatie een speciaal beursgedeelte ingericht, waar 150 aanbieders de laatste innovaties zullen tonen op het gebied van onder meer materialen, ontwerp, verlichting en welbevinden. Wie geïnspireerd aan het najaar wil beginnen is een bezoek aan Parijs kortom zeker het overwegen waard.

www.maison-objet.com
 

Deel op Social Media29-08-2017 8:30

Van der Plas Meubel & Project in den Bosch gaat de eigen showroom opnieuw inrichten. De meubels die in de bestaande showroom stonden worden per stuk te koop aangeboden.

"Het zijn prachtige modellen stoelen en fauteuils die ik niet zomaar aan de aandacht voorbij wil laten gaan", aldus Wim van der Plas. "Wellicht is dit voor u een leuke stoel of fauteuil als object of om op te gaan zitten. Allemaal originele modellen van goede ontwerpers." de eigenaar van het meubelbedrijf voegt er wel aan toe dat de showroommodellen 'niet allemaal vlekkeloos' zijn.

www.vanderplas.biz


Deel op Social Media
28-08-2017 8:30

Het gaat maar zo zo met de Ahrend Groep. Dat blijkt uit een artikel in het Eindhovens Dagblad. Blijkens een recent gepubliceerd Jaarverslag heeft de Ahrend Groep vorig jaar een verlies geleden van 9,2 miljoen euro. Als belangrijkste oorzaak wordt verwezen naar de dit jaar afgeronde reorganisatie. Hiermee was blijkens het Jaarverslag 6,5 miljoen gemoeid.


In het kader van de reorganisatie werden - zolas eerder al aangekondigd - fabrieken in Zwanenburg en Leerdam gesloten, hetgeen ten koste ging van 89 arbeidsplaatsen. In Sint-Oedenrode, waar in het voorjaar een volledig geautomatiseerde productielijn voor stoelen in gebruik werd genomen, kwamen er daarentegen vijfendertig arbeidsplaatsen bij.

In een toelichting zegt Ahrend-CEO Eugéne Sterken dat vanaf medio 2017 een significante jaarlijkse kostenbesparing wordt gerealiseerd. Hoewel de groep in 2016 een omzetdaling van 10 miljoen (tot 152,4 miljoen euro) moest noteren, stelt de Ahrend-topman dat Ahrend Groep hetmarktaandeel in Nederland heeft weten te behouden. Buiten Nederland nam de omzet zelfs toe, waardoor de omzetdaling per saldo beperkt bleef tot ruim 1 procent (tot een omzet van 289,2 miljoen euro).

Ondanks de ietwat teleurstellende cijfers is men hoopvol bij de kantoorinrichter. Volgens de CEO heeft Ahrend nog een reeks van verbetertrajecten lopen die moeten leiden tot vereenvoudiging van de organisatie en tot versterking van de innovatiekracht.

www.ahrend.com
 

Deel op Social Media25-08-2017 8:30
Trilogy Office Furniture is de Nederlandse vestiging van Triumph Furniture in de UK en is verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van Triumph Furniture in de Benelux. Vanaf 1 september 2017 zet het bedrijf de activiteiten voort vanuit een nieuw kantoor met showroom aan de Industrieweg 96 in Hoogeveen.
Theo van de Poll, manager van Trilogy Office Furniture: “Triumph Furniture heeft de afgelopen tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt, de markt is compleet veranderd waarop wij hebben geanticipeerd. Daarnaast zijn er veel nieuwe producten bijgekomen en die willen wij graag op eigentijdse wijze presenteren aan onze partners. De nieuwe locatie van Trilogy Office Furniture biedt ons die mogelijkheid. We zijn daarom trots dat we onze activiteiten vanuit deze nieuwe locatie mogen voortzetten.”
 
Per 1 september luidden de adresgegevens als volgt:
 
Trilogy Office Furniture
Industrieweg 96 (unit D)
7903 AK Hoogeveen
Tel.nr.: +31 (0) 528 - 820230
Email: triumph@trilogy.nl

www.trilogy.nl
 

Deel op Social Media
25-08-2017 8:30
De jury van de Drentse Onderneming van het Jaar heeft de namen bekend gemaakt van de tien ondernemingen die genomineerd zijn voor de editie van 2017. Op basis van diverse criteria zijn daarmee 122 inzendingen teruggebracht naar tien deelnemers. Hieronder bevindt zich onder meer Drentea Office Furniture.

De collega genomineerden zijn: Bouwproducten Zomer (Tynaarlo), Complies (Tynaarlo),  IMDS (Roden), Pandriks Bake Off (Meppel), Resato (Assen), Team6 Game Studios (Assen), TerraCarta (Hoogeveen), Van Spijker Infrabouw (Meppel) en Waterking (Tynaarlo).
 
Doel van de Stichting Drentse Onderneming van het Jaar is het stimuleren van de Drentse economie, door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant en relevant netwerk.

De jury bestaat uit: erevoorzitter Henk Brink, gedeputeerde Economische Zaken, Eric Zwart (Rabobank Assen en Noord Drenthe), Hilbert Wiechers (Wiechers Wonen), Sjoerd Wind (VNO-NCW Noord), Hans de Willigen (Rein advocaten & adviseurs), Geert Buiter (MKB fonds Drenthe), Kars Klok (voormalig directeur Klok afbouwgroep) en Bert Nannen (HLB Nannen Accountants & Belastingadviseurs). Ook Marcel de Groot heeft zitting in de jury als winnaar van vorig jaar. Met de Groot Installatiegroep won hij toen de allereerste editie van de Drentse Onderneming van het Jaar.

De finale van de Drentse Onderneming van het Jaar 2017 vindt plaats op donderdag 16 november in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

www.drentseondernemingvanhetjaar.nl

Deel op Social Media
22-08-2017 8:30

Zin in een feestje? Dan kunt u binnenkort terect in de Concept Gallery in Amsterdam. Aldaar wordt op 7 september een After Summer Event gehouden.

"De perfecte gelegenheid om onder het genot van een cocktail de noviteiten van het nieuwe seizoen te ontdekken, niet alleen die van Thonet maar ook van de andere partners zoals Agape (badkamers) en de nieuwe lichtpartner Intra verlichting", aldus een woordvoerder.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via sabine@spierenburgstudio.com. De Concept Gallery is te vinden aan de Pedro de Medialaan 53, 1086 XP, Amsterdam. De bijeenkomst vinmdt plaats van 16:30 tot 22:00 uur.

www.conceptgallery.nl
 

Deel op Social Media
21-08-2017 8:30

Kantoormedewerkers zitten te veel en te lang. Dit brengt forse gezondheidsrisico's met zich mee, zoals vergrote kans op obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker. Bij Markant organiseert men daarom een kennissessie over zitten.

"Het is de visie van Markant dat professionals doorslaggevend zijn in de transitie naar gezond en productief werken", aldus een woordvoerder. "Met de kennissessie heeft Markant als doel het inspireren van advies gevende professionals als ergonomen, arbo-deskundigen, HRM adviseurs en fysio-therapeuten."

De sessie wordt gehouden op donderdagmiddag 7 september, 14.30 - 16.30 uur (inloop vanaf 14.00, start programma 14.30 uur) en vindt plaat bij Markant aan de Elzenkade 1 in Houten. De kennissessie is gratis. "Door u in te schrijven gaat u echter wel akkoord met een no-show fee van 25 euro."
 

Deel op Social Media16-08-2017 9:34
Het projectinterieur is voortdurend aan verandering onderhevig. Interieurkenners Françoise Bronner en Kitty de Groot doen speciaal voor Inside Information tweemaandelijks verslag van recente ontwikkelingen op dit gebied. Dit keer een verslag van een rondetafelgesprek over de toekomst van de kantoorwerkplek

Bronner en De Groot spraken met Maurtis van Berckel (Gispen), Arnold Struik (Ahrend), Sally Lardot (Strategy + Aecom), Gerry Hofkamp (WorkWire), Esther Roelofs (Workwire) en Lyanne Rudenko (EMEA Real Estate Shell). Het complete artikel is te vinden in de papieren editie van Inside Information. Bestellen? Zie onderaan dit bericht.
 
 


 
 • Meer weten? U kunt dit artikel van 6 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 12,50 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het complete nummer (met de thema's 'Zitmeubilair' en 'Gezond werken') aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   
16-08-2017 9:28
De jeugd heeft de toekomst. Daarom is het erg belangrijk om de nieuwe generaties zo op te leiden, dat zij in staat zijn om op termijn het stokje van de oudere generaties over te nemen.
Hoe? Door hun bijvoorbeeld de goede onderwijsinterieurs te bieden, ingericht met dito
meubilair. Enkele aanbieders van onderwijsmeubels denken in dit opzicht goede troeven in
 Hoe? Door ze bijvoorbeeld de goede onderwijsinterieurs te bieden, ingericht met dito meubilair. Enkele aanbieders van onderwijsmeubels denken in dit opzicht goede troeven in handen te hebben.

Henk-Jan Hoekjen geeft in het nieuwste nummer van Inside Information een analyse van de meest recente ontwikkelingen.

Geïnteresseerd in het volledige artikel? Kijk onderaan dit bericht. 
 
 • Meer weten? U kunt dit artikel van 4 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 10,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het complete nummer (met het thema 'Onderwijs') aanvragen
  (€ 20, exclusief verzendkosten) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   
09-08-2017 8:14

Ntgrate, specialist in geweven vinylvloeren, neemt deel aan Architect@Work in Parijs op 21 en 22 september. Pascal Vantomme, managing director van het bedrijf, kreeg drie vragen over de beursdeelname voorgelegd.

Wat zijn uw beweegredenen om aan Architect@work Parijs deel te nemen?
"Deze vakbeurs is tot op heden dé gespecialiseerde beursvoor de (interieur) architect in Frankrijk. Ze bieden een uniek en uniform platform om innovaties op de markt te ontdekken. Het feit dat de architecten talrijk en met veel interesse naar de beurs afzakken is een bewijs dat dit een goede methode is. Architect@work  heeft in het verleden zijn waarde reeds bewezen voor onze vloerbekleding. De voorbije beurzen waren voor ons zeer succesvol."Zijn er speciale producten die u Ntgrate introduceert?
"Ntgrate  is een succesverhaal aan het worden binnen de vloerbekleding en dit zowel op nationaal als internationaal vlak. Zo kozen reeds merken als Chanel, Banco Popular, Belfius voor Ntgrate voor hun kantoor- en winkelinrichting. Ons uitgebreid kleur- en designaanbod is beschikbaar in rol-, tegel- en Klicvorm.
In Parijs stellen we in primeur onze innovatieve, akoestische afwerking voor. Dankzij deze nieuwe onderlaag kunnen extreem goede akoestische isolatiewaardes (21 db) behaald worden. Dit akoestische comfort is uiterst belangrijk voor kantoren-, hospitality- of winkelomgevingen en een absolute meerwaarde voor elk project. Ook alle andere benefits van Ntgrate vloerbekleding blijven trouwens behouden. Op het vlak van slijtvastheid, antislip, onderhoudsvriendelijkheid en brandveiligheid (B-certificaat) behalen onze producten de beste resultaten."

Wat zijn uw verwachtingen van de beur  en wanneer is deze volgens u geslaagd?
"We kijken alvast uit naar de reacties op onze innovaties en onze uitgebreide collectie producten. We hopen zoveel mogelijk architecten en professionals te kunnen overtuigen en inspireren met de talrijke mogelijkheden en benefits van Ntgrate. Ntgrate heeft reeds heel wat mooie en spraakmakende referenties in binnen- en buitenland gerealiseerd in de afgelopen maanden en jaren. We kijken er alvast naar uit om onze referentielijst verder aan te vullen met tal van mooie, opvallende realisaties."
 

www.ntgrate.eu/contact

 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >