Nieuws


28-06-2017 9:55

Casala heeft een nieuwe showroom geopend in de omgeving van Parijs. Op de 280 vierkante meter ruimte worden Casala's nieuwe producten gepresenteerd, evenals een selectie meubelen voor conferenties, zalen, gezondheidszorg en onderwijs.

De nieuwe showroom biedt het Franse team van de meubelfabrikant uit Culemborg volgens de woordvoerder een unieke kans om de grenzen te verleggen naar een creatieve werkomgeving. Naar aanleiding van de verhuizing van Boulogne-Billancourt naar de nieuwe permanente showroom in Garches, heeft Casala op 15 juni een feest gehouden om de officiële opening te vieren. 

www.casala.nl
 

Deel op Social Media27-06-2017 8:30

Vepa meldt een wereldprimeur. De fabrikant uit Hoogeveen presenteert een vilt-stoel in duotoon kleur. De stoelenlijn Felt is vervaardigd gerecyclede PET-flessen. "De keuze om gebruik te maken van dit innovatieve materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit."

Van PET-fles tot stoelkuip is volgens Vepa een proces van ‘upcycling’. "Hierdoor is stoel Felt uitermate geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen. Bovendien is de stoel na zijn levensduur ook weer compleet recyclebaar."

De Felt-stoel is nu ook in kleur leverbaar. Dat wil zeggen: het schaaldeel wordt aan de binnenzijde lichtgrijs en aan de buitenzijde naar keuze: mandarijn, cactus, turquoise of cacao. Deze duo-toon is uniek, en mogelijk omdat Vepa de Felt-stoel opbouwt uit vier lagen PET-vilt. "Daarmee heeft Felt niet alleen de sterkste, maar ook de meest bijzondere kuip. Door het toepassen van twee kleuren in de zitschaal wordt de vormgeving extra benadrukt. Een bijpassende kleur als zitkussen maakt de stoel niet alleen comfortabeler, maar ook mooier."

De stabiele kuipconstructie maakt volgens de woordvoerder een grote variatie aan modellen mogelijk. De Felt-stoel is verkrijgbaar met vier verschillende onderstellen: 4-poot hout, 4-poot metaal, draadframe en buisframe. "Elk frame heeft zijn eigen zitkenmerken en comfort. Daarmee is Felt breed inzetbaar; van vergaderruimte tot woonkamer en uiteraard geschikt voor projectgebruik."

Vepa heeft zich sinds 1971 ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland. Het gehele productieproces van Vepa vindt plaats in eigen fabrieken in Nederland.

www.vepa.nl
 

Deel op Social Media26-06-2017 13:30
De Projectinrichter is nu ook ISO 14001 gecertificeerd. Na het behaalde ISO 9001 certificaat in 2016 lag de focus in 2017 op de certificering voor het internationale milieumanagementsysteem ISO 14001.

Het ISO certificaat betekent dat alle werkprocessen conform de voorgeschreven ISO-normen worden uitgevoerd. Met een jaarlijks terugkerende audit door een extern bureau, worden de ISO 9001 en 14001 normen bij De Projectinrichter blijvend gewaarborgd.

De ISO 14001 certificering toont aan dat De Projectinrichter de milieuprestaties beheerst en de wet en regelgeving naleeft. "De auditors waren onder de indruk van de organisatie, de enthousiaste en capabele medewerkers en de inspanningen op het gebied van milieu en duurzaamheid", meldt een woordvoerder van het bedrijf.

www.deprojectinrichter.com

Deel op Social Media
21-06-2017 8:30

De nieuwsmachine rondom SB Seating draait op volle toeren. We hebben nog maar net bericht over de overname door het bedrijf van Offecct, of het volgende nieuwsfeit dient zich alweer aan: het bedrijf wijzigt de naam. SB Seating gaat sinds deze week door het leven onder de nieuwe naam Flokk.

De naamswijziging behelst meer dan een reductie van het aantal letters van de bedrijfsnaam", zegt een woordvoerder in een toelichting. "We willen onze overall kennis, ervaring en professionele houding nog meer beschikbaar maken voor onze klanten en partners." De nieuwe bedrijfsnaam is een uitdrukking van deze intentie. 'Flokk' betekent in het Noors 'kudde'.

"De naam is geïnspireerd op onze collectie van sterke merken", zegt de woordvoerder. "Maar ook op de manier waarop we samenwerken. 'Flokk' is een synoniem voor een groep, die gedefinieerd wordt door gezamenlijke ideeën, kenmerken en waarden. met onze nieuwe naam en viduele identiteit leggen we nadruk op het feit dat het ons altijd en in de eerste plaats om mensen gaat." 

Binnen Flokk blijven alle merken onder hun eigen naam actief op de markt. Dus de producten van de merken HÅG, Rh, BMA, RBM en Offecct blijven alle als zodanig herkenbaar op de markt. Maar sinds kort maken zij ook in naam deel uit van een kudde. 

http://info.flokk.com/houseofbrands

Deel op Social Media20-06-2017 8:30

Carl Hansen brengt regelmatig Scandinavische meubelklassiekers opnieuw op de markt. De nieuwste loot aan deze stam van de Deense fabrikant is de OW124 oftewel de Beak Chair, ontworpen door Ole Wanscher.

"De meubelontwerpen van Ole Wanscher zijn een klasse apart en stralen exclusiviteit en een hoge mate van vakmanschap uit, terwijl ze bovendien opvallen als verfijnde, sierlijke objecten", meldt het bedrijf. "Zijn Beak Chair die Carl Hansen & Son nu toevoegt aan de collectie met klassieke meubelontwerpen, vormt daarop geen uitzondering. Het opvallende silhouet en de uitgesproken armleuningen van deze fauteuil weerspiegelen Wanschers voorkeur voor het spelen met algemeen aanvaarde grenzen."

Wanscher ontwierp de stoel in 1951 en presenteerde deze op de meubelbeurs van het Copenhagen Cabinetmakers' Guild in datzelfde jaar. De stoel is een elegant voorbeeld van Wanschers beeldend ontwerp, mede dankzij de unieke, snavelachtige armleuningen die ter inspiratie dienden voor de naam van de stoel: de Beak Chair.

"De stoel belichaamt de wens en het vermogen van Wanscher om te experimenteren met materialen en vormen. De schijnbaar zwevende armleuningen zijn met zo'n precisie en elegantie ontworpen dat ze een natuurlijke aanvulling lijken te vormen op de rest van het ontwerp. Hier geeft Wanscher blijk van zijn grondige kennis van materialen", legt Knud Erik Hansen, de CEO van Carl Hansen & Son, uit. Hij voegt eraan toe dat dankzij de unieke verschijningsvorm de Beak Chair nog net zo actueel is als bij de introductie ervan in 1951.

www.carlhansen.com

Deel op Social Media20-06-2017 8:30

 Ahrend kondigt een nieuw asset management systeem aan waarmee organisaties in staat worden gesteld om de life cycle van hun meubilair te verlengen, op een duurzaam verantwoorde manier om te gaan met hun assets en om kosten te besparen. "Door inzicht te hebben in welk meubilair waar staat wordt actief beheer van het meubilair mogelijk", medlt een woordvoerder.

Duurzaam en slim beheer van meubilair begint met inventarisatie. Een asset management systeem vormt daarbij een belangrijk instrument. "Echter, bestaande asset management systemen hebben niet de mogelijkheid om het meubilair per item te identificeren. Bovendien ontbreekt vaak gedetailleerde product informatie over de staat en waarde. Het ontbreken van deze essentiële informatie maakt preventief onderhoud, het opnieuw inzetten van meubilair en het toepassen van circulaire business modellen suboptimaal."

Het asset management systeem van Ahrend werkt op basis van een RFID en QR-code tag, die aangebracht worden op het meubilair. "Naast de unieke combinatie van RFID en QR, onderscheidt het systeem van Ahrend zich door de gedetailleerde productinformatie en inzicht in het grondstoffenpaspoort. Organisaties krijgen in het asset management systeem inzicht in de locatie, type meubel, staat, aanschaf en actuele waarde. Hierdoor is het mogelijk om preventief onderhoud te verrichten en daarmee de levensduur van meubels te verlengen. Schademeldingen kunnen eenvoudig beheerd en gevolgd worden in het systeem .Ook brengt het systeem de waarde na afschrijving in kaart  en is het mogelijk om overhead kosten intern door te belasten."

Arnold Struik, Marketing & Innovation Director bij Ahrend: "We moeten af van de weggooi-economie en organisaties stimuleren om op een bewuste en duurzame manier om te gaan met hun inventaris. Door organisaties inzicht te geven in de potentiële waarde van hun afgeschreven meubilair willen we voorkomen dat hun kantoorinrichting op de afvalberg terecht komt. Onze tak Ahrend Hergebruik neemt bijvoorbeeld gebruikt meubilair terug om ze te refurbishen en ze vervolgens een nieuw leven te geven. Het asset management systeem helpt óns tegelijkertijd ook bij onze circulaire doelstellingen. Zo gebruiken wij het systeem voor het aanbieden van ons circulaire business model. Niet bezit, maar gebruik staat hierin centraal. De klant neemt de kantoorinrichting af volgens een pay per use-model, waarin Ahrend eigenaar blijft van het meubilair. Onlangs is het hoofdkantoor van de Ellen MacArthur Foundation en Fashion for Good ingericht volgens dit circulaire model."

Het asset management systeem van Ahrend is na de zomer 2017 verkrijgbaar en is zowel standalone beschikbaar als te integreren in een huidig Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS).

www.ahrend.nl


Deel op Social Media18-06-2017 8:30

De Hidde-fauteuil is een bekend design van Gerard van den Berg. De stoel heeft nu een extra zachte en comfortabele binnenkant gekregen.

De Hidde-fauteuil is momenteel hét succesnummer uit Label Vandenberg-collectie. Het product werd recentelijk gepresenteerd in een nieuwe uitvoering: Hidde Soft. “Deze versie heeft een zachtere zit waardoor de Hidde nog lekkerder zit”, meldt het bedrijf. De fauteuil is vernoemd naar Gerards oudste kleinzoon. “In één van de unieke leersoorten uit de collectie komen fauteuil en leer tot hun volle recht.” De vorm van de fauteuil heeft veel weg van een baseball-handschoen. Door de vorm van de kuip nodigt hij uit om je er lekker in te nestelen. De bijpassende pouffe maakt het comfort compleet.

www.label.nl 

Deel op Social Media14-06-2017 13:30

Vorige week vond in Rotterdam de beurs Design District plaats. de beurs, die van 7 tot en met 9 juni gehouden werd, verliep uitstekend. de organisatie spreekt van een 'waanzinnige' editie.

In totaal wisten volgens de organisatie bijna 7.000 bezoekers de Van Nelle Fabriek te vinden. "Deze fantastische bezoekersaantallen hebben we natuurlijk niet alleen naar de Van Nelle Fabriek getrokken. We zijn alle deelnemers die hebben bijgedragen in de promotie van Design District erg dankbaar."

De beste stand was deze editie van DUM. "Zij zetten een doeltreffende totaal-presentatie neer waarin kleur, vorm en verhaal als vanzelf tot één geheel samenkomen", aldus de jury. "We zien een voorbeeld van een stand die precies gaat, waarover de stand moet gaan! De kernwaarden van product, merk en kwaliteiten komen bij elkaar. Fris, jong, vrolijk en zo min mogelijk ruis."

De District Award ging dit jaar naar het Italiaanse Tubes radiatori voor hun radiator Rift, ontworpen door Ludovia en Roberto Palomba met Matteo Fiorini.

In de komende editie van Inside Information volgt een uitgebreid verslag over het evenement.

www.designdistrict.nl

Deel op Social Media14-06-2017 8:30

Opmerkelijk nieuws uit Brussel. Op donderdag 8 juni openden Ahrend en Gispen er een gezamenlijke showroom. Beide bedrijven zijn onderdeel van Koninklijke Ahrend, maar hebben elkaar in het verleden verbeten beconcurreerd.

In de showroom  in Brussel zijn producten van beide merken te zien. Patrick Windels, general manager: “We realiseerden dit project volledig met onze eigen mensen voor het architecturale concept, de projectcoördinatie, de opvolging, inrichting en marketing. Opzet was een innovatieve en inspirerende werkomgeving te creëren, waarin onze medewerkers effectief aan de slag zijn, het tegenovergestelde van de gebruikelijke statische showroom. Daarnaast hebben onze partners een belangrijke inbreng gehad in de realisatie van dit project”.

Eugène Sterken, CEO Royal Ahrend: “Onze showroom in Brussel is een belangrijke stap in de versterking en uitbreiding van onze internationale activiteiten en biedt daarnaast de mogelijkheid om ons groeiend aantal klanten lokaal in België nog beter te kunnen bedienen. En dat met een nóg breder productassortiment, waarbij het aanbod van verschillende merken harmonisch samensmelt. Wij hebben drukke tijden achter de rug met het samenvoegen van Gispen en Ahrend in België. Deze gloednieuwe showroom toont het resultaat van dat alles. Het is ons visitekaartje als sterke internationale speler.”


www.ahrend.com

Deel op Social Media12-06-2017 15:00

Haworth Benelux heeft enige tijd geleden een nieuwe showroom in gebruik genomen. Het bedrijf huist tegenwoordig op een mooie plek in het Houthavengebied in Amsterdam. Op donderdag 1 juni werd de showroom officieel geopend. Het werd een inspirerende bijeenkomst.

Haworth Benelux is al jaren een vaste waarde in de markt. De nieuwe showroom aan de Danzigerkade 207 past helemaal bij de allure van de inrichter. Want het nieuwe hoofdkwartier van Haworth Benelux is gevestigd in een gebied dat duidelijk ‘in de lift’ zit. Waar het houthavengebied tot een aantal jaren geleden een enigszins verlopen industrieel gebied was, leidt de huidige herontwikkeling tot een levendige sfeer. Tal van bedrijven uit de creatieve sector strijken er neer.

“We zijn heel blij met deze nieuwe locatie”, zegt general manager Ronald Pots. “Het past bij ons imago en is centraal gelegen. Dat is belangrijk, want we willen hier klanten ontvangen om hen te inspireren.”


De smaakvolle inrichting van de showroom is het werk van Studio Urquiola . In de ruimte – met schitterend uitzicht op het westelijk havengebied – is niet alleen meubilair van Haworth te zien. Ook meubilair van het iconische Italiaanse designmerk Cappellini heeft bijvoorbeeld een prominente plek gekregen. “Ons meubilair is zeer geschikt in hybride omgevingen, waar zowel gewoond als gewerkt wordt”, zegt Giulio Capellinni over de kruisbestuiving tussen beide merken. “De collecties van Haworth en Cappellini vullen elkaar perfect aan.”  


http://eu.haworth.com/nl


Deel op Social Media12-06-2017 8:30

Hoe prettig zou het zijn als je zelf het klimaat op je eigen werkplek kunt regelen? Medewerkers bij ING en Sodexo hebben nu die mogelijkheid! Bij ING en Sodexo zijn 56 werkplekken uitgerust als persoonlijk klimaatwerkplek.

Deze werkplek stelt de gebruiker in staat zelf de verwarming, verkoeling en verlichting op de werkplek op het gewenste niveau in te stellen. "Het mooie is dat hiermee ook energie kan worden bespaard", aldus een woordvoerder van TNO. "De persoonlijk klimaatwerkplek is het resultaat van een jaar lang hard werken binnen het TKI ImPeKt project, waar TNO penvoerder van is."

Binnen het TKI ImPeKt project  (ImPeKt: Implementatie Persoonlijk Klimaat), is door TNO samen met Ahrend, Trilux, Abel Delft, TU Delft, ING en Sodexo een prototype van een persoonlijk klimaatwerkplek ontwikkeld. Gebruikers krijgen hiermee de mogelijkheid om hun eigen verwarming of verkoeling aan te zetten en de lichtsterkte en lichtkleur lokaal op hun werkplek naar eigen wens in te stellen via een gebruiksvriendelijke user interface. "Het systeem  denkt met je mee: als je op een andere werkplek gaat zitten, verhuizen je instellingen automatisch mee en na een periode van afwezigheid, wordt het systeem automatisch uitgeschakeld. Kom je dan weer terug, dan gaat alles aan op jouw laatste stand."

"De persoonlijk klimaatwerkplek combineert twee belangrijke voordelen: het comfort van de gebruikers wordt flink verbeterd én er kan energie worden bespaard, doordat alleen werkplekken die in gebruik zijn op het gewenste niveau worden geklimatiseerd. Het komende jaar wordt op de testlocaties bij ING en Sodexo door de TU Delft en TNO onderzocht of dit in de praktijk kan worden aangetoond."

De medewerkers op de testlocaties kunnen tijdens de onderzoeksperiode zelf de verwarming, verkoeling en verlichting op hun werkplek naar eigen wens instellen. Het gebruik van het systeem en de omgevingscondities worden geregistreerd met sensoren die in de werkplek zijn geïntegreerd. De centrale klimaatregeling wordt ruimer afgesteld, zodat de energiebesparingspotentie van de persoonlijk klimaatwerkplek kan worden gerealiseerd en aangetoond. Daarnaast worden de medewerkers regelmatig bevraagd over hun ervaringen met de werkplek. Op basis van deze praktijkervaringen zal het systeem verder worden geoptimaliseerd.

Het TKI ImPeKt project is één van de eerste projecten waarbij in de praktijk de impact van een persoonlijk klimaatwerkplek wordt gedemonstreerd. Het TKI ImPeKt project is op 1 januari 2016 gestart en wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

www.tno.nl

Deel op Social Media06-06-2017 10:05

Morgen (8 juni) zal inrichter Wilkhahn in de Van Nelle Ontwerpfabriek de nieuwe showroom openen. De opening valt samen met de beurs Design District , die van 7 t/m 9 juni in de Van Nelle Ontwerpfabriek wordt gehouden.

Sinds 2001 is de Van Nelle Fabriek de locatie waar Wilkhahn Nederland zijn showroom heeft. Tijdens de beurs open de Duitse fabrikant een spiksplinternieuwe showroomrruimte. “Recent zijn we binnen het gebouw verhuisd van de Theefabriek naar de eerste etage van de Koffiefabriek  (unit 21)”, aldus de woordvoerder van de projectmeubelfabrikant.

De Metrik.

In de nieuwe showroom zullen Wilkhahn Nederland & België zich uitgebreid presenteren met onder meer nieuwe producten als Occo, Metrik-stoelen en Max-klaptafels. Op donderdagavond 8 juni – dus tijdens Design District – zal Wilkhahn zijn nieuwe showroom officieel openen vanaf 18.00 uur. Voorafgaand is er nog een lezing om 16.30 uur in het auditorium van de Van Nelle Fabriek. Deze lezing staat in het teken van de Wilkhahn-milieustrategie. “’s Avonds zal onder andere een presentatie plaats vinden van het stofferen van een premium vergaderstoel Graph.” 

Aanmelden voor de lezing en de opening kan via info@wilkhahn.nl

www.wilkhahn.nl

Deel op Social Media 


 

01-06-2017 8:28

(advertorial)


Inside Information is traditiegetrouw aanwezig tijdens Design District. U vindt ons in de Koffiefabriek, hal 1. We staan naast de in- en uitgang, vergeet dus niet wanneer u de beurs verlaat een exemplaar van Inside Information mee te nemen. De tijdschriften worden tijdens de beurs gratis verspreid. Daarnaast zijn er natuurlijk de jaarlijkse aantrekkelijke beursaanbiedingen. Dat alles verpakt in het thema 'roze'. 

 
 

 

 
 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >