Nieuws


30-05-2017 8:30

Op vrijdag 16 juni hebben designliefhebbers over de hele wereld een unieke kans om de speciale uitvoering van Hans J. Wegners ontwerp te kopen als Carl Hansen & Son de CH23-eetkamerstoel opnieuw introduceert.

Deze elegante stoel werd in 1950 voor het eerst onthuld en het was een van de eerste ontwerpen die Wegner exclusief voor Carl Hansen & Son maakte. Na tientallen jaren uit de productie te zijn geweest, is de CH23 opnieuw verkrijgbaar vanaf 16 juni. Alle exemplaren die op deze dag worden verkocht, worden voorzien van een inscriptie met de handtekening van Wegner en de uitgavedatum.

Knud Erik Hansen, CEO van Carl Hansen & Son, vertelt: "De CH23 wordt op 16 juni officieel opnieuw geïntroduceerd en om deze gelegenheid te vieren, bieden we een speciale uitvoering van de stoel aan met een inscriptie van de handtekening van Wegner en de uitgavedatum. Het is geweldig om nog een van Wegners elegante stoelen opnieuw te verwelkomen in onze uitgebreide collectie met klassieke ontwerpen van deze vakman. De CH23 is een perfect voorbeeld van Wegners unieke talent. Zijn gave om het potentieel van hout te verkennen en te maximaliseren komt op elegante wijze naar voren in deze stoel. Vanuit zijn verregaande inzicht in het vakmanschap, wist Wegner een zeer persoonlijke expressievorm te ontwikkelen die duidelijk wordt weerspiegeld in de CH23."

De CH23 wordt gemaakt in exacte overeenstemming met de originele getekende ontwerpen van Hans J. Wegner. Het is een simpele stoel die opvalt vanwege de verfijnde en bekende karakteristieken van Wegner. De elegante kruisvormige afdekvlakken op de in vorm geperste rugleuning van fineer, de zitting van dubbelgeweven papercord en de gebogen achterste stoelpoten om optimale stabiliteit te creëren zijn allemaal voorbeelden van Wegners gevoel voor verfijnd vakmanschap. De organische vormen en verfijnde details van de stoel laten zien dat Wegner al aan het begin van zijn carrière een talent bezat voor het ontwerpen van stoelen met superieur comfort en een eigen esthetiek.

www.carlhansen.com

Deel op Social Media23-05-2017 8:30

Interzum, de internationale beurs voor meubelfabricage en interieurbouw, heeft een recordeditie achter de rug. Dat meldt de organisatie van het Duitse evenement in een afsluitend persbericht. Het bezoekersaantal ging met maar liefst 19 procent omhoog ten opzichte van de editie van 2015.

Ook het aantal exposanten was fors hoger dan tijdens de voorgaande editie. De 13 procent meer exposanten bezetten tussen 16 en 19 mei een met 15 procent gegroeid beursoppervlak. De in totaal 69.000 bezoekers die de vele producten kwamen bewonderen waren afkomstig uit in totaal 157 landen. "Dit was de beste Interzum aller tijden", jubelde Katharina C. Hamma van de organiserende Koelnmesse dan ook.

Interzum is met recht een internationale beurs. De exposanten waren afkomstig uit maar liefst 60 landen, en ook het aandeel buitenlandse bezoekers steeg fors. Tijdens de 2017-editie van de Interzum was 74 procent van alle bezoekers afkomstig van buiten Duitsland. Opvallend is de toegenomen populariteit van het evenement in Nederland. Want ons land was de grootste stijger voor wat betreft bezoekersaantallen: tijdens deze editie waren er 26 procent meer Nederlanders op de beursvloer te vinden. Ook het aandeel Spanjaarden (+ 25 procent), Italianen (+ 20 procent)  en Oost-Europeanen (+ 46 procent) was volgens de beursorganisatie opvallend.

De Interzum toonde ook dit jaar weer een keur aan innovaties, zo meldt de woordvoerder. Vernieuwing was onder meer te zijn op het vlak van materialen en technologieën. Wie geïntreresseerd is in de ontwikkelingen kan over 2 jaar weer in Keulen terecht. De volgende Interzum vindt plaats van 21 tot en met 24 mei 2019.

www.interzum.de

Deel op Social Media23-05-2017 8:30

Vandaag verschijnt de zogenoemde  'beroepsprestigeladder'. Dit is een ranglijst, opgesteld door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) in Maastricht, het beleidsadviesbureau Ecorys en onderzoeksbureau Kantar Public, waarin het imago van een bepaald beroep vergeleken wordt met andere beroepen.

De toppositie wordt ingenomen door de chirurg. Voor onze sector wellicht het meest opvallende aspect van de top 100 is de lage plaats van het bereoep 'meubelmaker in een meubelmakerij'. Dit beroep is te vinden op de 99ste plaats. Alleen het beroep 'caféhouder' is nog impopulairder dan de meubelmaker. Andere min of meer relevante bereoepen voor de interieursector zijn te vinden op plaats 57 (bedrijfsvoorlichter), 40 (hoofd facilitaire dienst), 36 (management consultant) en 6 (directeur van een industriële onderneming).

Deel op Social Media

 

19-05-2017 8:30

Projectinrichter OfficeDOCK heeft recentelijk de naam gewijzigd in InteriorWorks. Natuurlijke groei zorgde ervoor dat de naam officeDOCK de lading niet meer voldoende dekte. “Onze merken en leveranciers zijn veel breder inzetbaar dan puur kantoor”, aldus Jeroen Mittelmeijer, samen met Chantal Mittelmeijer en André Mulder mede-eigenaar van het bedrijf. 

“Wij zijn door de jaren heen meegegroeid met de architecten met wie we veel samenwerken en gingen zo bijvoorbeeld steeds meer werken voor de hospitality-branche. Keer op keer hebben wij onszelf opnieuw uitgevonden; de naamswijziging in InteriorWorks is een logische stap die aansluit bij de vraag vanuit de branche.”

Zakelijk interieur is méér dan alleen een verzameling van een aantal meubelstukken. Dat is de filosofie van InteriorWorks, dat zich profileert als specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs- en zorgbranche. "InteriorWorks levert zakelijk interieur op maat en maakt van elke (kantoor)inrichting een belevenis", meldt een woordvoerder. De afgelopen jaren bediende het bedrijf aansprekende klanten als Google, INK Hotel en de Erasmus Universiteit. 

InteriorWorks streeft naar een interieur dat de gebruiker centraal plaatst. Want hoe gelukkiger de gebruiker, hoe hoger de productiviteit en hoe lager het ziekteverzuim. “Wij creëren graag een (werk)plek die voelt als thuiskomen”, aldus André Mulder. “Waar beweging gestimuleerd wordt en waar een gevoel van saamhorigheid ontstaat. Het interieur is allang niet meer een sausje, maar een belevenis.”

De interieurfilosofie van InteriorWorks bestaat uit drie pijlers: ‘Company ID’, ‘Human Factor’ en ‘Project Efficiency’. "Met Company ID wordt door de juiste vragen te stellen geanalyseerd wat de kernwaarden van de organisatie zijn, hoe een organisatie werkt en wil werken. Dit doen zij door middel van tools zoals een mood check en een inventarisatieprogramma. Op basis hiervan gaat InteriorWorks op zoek naar de juiste aanpak. Met de pijler Human Factor wordt vervolgens gezocht naar de beste balans tussen bedrijfsefficiëntie en een veilige, gezonde, leuke en duurzaam ingerichte omgeving. Onder de pijler Project Efficiency leveren zij inspirerende, representatieve kwaliteitsprojectinrichting tegen ieder budget en wanneer het de klant uitkomt."

InteriorWorks startte in 2004 als franchiseonderneming, groeide daarna zelfstandig door naar officeDOCK Projectinrichters en heeft sinds 31 maart haar naam dus officieel gewijzigd in InteriorWorks. 

www.interiorworks.nl

Deel op Social Media18-05-2017 17:35

Er staan weer enkele nieuwe vacatures op onze website. Zuidkoop zoekt een Calculator/Technisch tekenaar en een Ontwerper/projectleider
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

17-05-2017 15:00

Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht en Gispen hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarmee beide partijen hun circulaire ambities verwezenlijken.

Gispen is per 1 april 2017 voor de komende tien jaar dé leverancier van circulaire inrichting van het UMC Utrecht. Steekwoorden hierbij zijn duurzaamheid, hoogwaardig hergebruik, verlenging van de levensduur van meubilair en het voorkomen van afval. De langdurige samenwerking stelt beide partijen in staat hun circulaire prestaties steeds verder te verbeteren.

Bij de overeenkomst gaat het zowel om standaardmeubilair zoals diverse typen bureaus en bureaustoelen, vergadertafels- en stoelen, kasten en ladeblokken, als speciaal meubilair voor onder meer wachtkamers, spreekkamers en kantines. Gispen en het UMC Utrecht trekken langdurig samen op: het contract heeft een looptijd van vijf jaar en kan daarna nog vijf keer met een jaar worden verlengd.

Circulariteit is het trefwoord binnen dit nieuwe partnership. Matthijs Elsing, senior business manager Zorg bij Gispen: ‘We denken mee met circulaire oplossingen voor het UMC Utrecht. We kunnen bijvoorbeeld, gebruikmakend van bestaande onderdelen van meubilair dat we in het verleden al op grote schaal leverden, nieuw meubilair ontwikkelen. Een concreet voorbeeld is de TM Doc, een werkplek voor specialisten die we samen met een aantal ziekenhuizen ontwikkelden en die volledig voldoet aan de wensen van nu, met de inzet van bestaande Gispen NEXT-onderstellen uit 1994.

Niet alleen levert Gispen nieuw, duurzaam ontworpen en geproduceerd meubilair dat geschikt is voor een zorgomgeving. Gispen draagt ook zorg voor hoogwaardig hergebruik van bestaande producten, componenten en materialen, het ombouwen van bestaand meubilair voor nieuwe functies ('REMADE by Gispen') en het verlengen van de levensduur van bestaand meubilair ('REVIVED by Gispen'). "De toepassing van gezonde, niet-toxische materialen en het zoveel mogelijk voorkomen van afval zijn belangrijke voorwaarden", meldt de inrichter uit Culemborg.

www.gispen.nl

Deel op Social Media17-05-2017 8:41

Voor het ambachtelijke meubelmerk Label Vandenberg heeft Peter van de Water de nieuwe fauteuil Gustav ontworpen. Deze stoel is geïnspireerd door het Tsjechisch kubisme. Dit is terug te zien in het hoekige ontwerp van het model.“De fauteuil is ontworpen om mooi te zijn in een vrije ruimte, vanaf alle zijden is kubistische vormgeving te zien”, vertelt een woordvoerder van Label Vandenberg. “De Gustav is een royale en uitnodigende fauteuil die uiterst licht op de poten staat, je ziet en voelt de ruimte letterlijk onder de fauteuil doorlopen. Door te spelen met de voor en achterzijde, in een duo tone, zijn de mogelijkheden eindeloos.”Het model is een echte eyecatcher, dat niet alleen thuis, maar ook in een lounge of lobby prachtig tot zijn recht komt. “De Gustav combineert een eigentijds uiterlijk met een vleugje retro, de fauteuil voelt hierdoor nieuw maar vertrouwd.”

www.label.nl


Deel op Social Media


 

.
 

17-05-2017 8:30

Op 15 mei opende designmeubelmerk Artifort de deuren van zijn vernieuwde showroom. Art-director Khodi Feiz ontwierp de nieuwe inrichting van de showroom, die naast alle Artifort klassiekers ook de nieuwste modellen bevat, welke net gepresenteerd zijn in Milaan. In de showroom kunnen Artifort-dealers, -architecten en -consumenten de gehele Artifort-collectie bekijken en ervaren.

In de showroom zijn meubels uit de ruim 125 jarige historie van het merk te zien. Achter de showroom bevindt zich de productielocatie in Schijndel. Alle Artifort-meubelen worden in huis geproduceerd door de meer dan 180 vakmensen in Schijndel (Nederland), Lanaken (België) en Bursa (Turkije). Door bij de productie innovatieve technieken toe te passen, produceert Artifort duurzame kwaliteitsmeubels. Hierbij neemt Artifort zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en werkt milieubewust. 
 
Lande Group is een Noord-Brabants familiebedrijf in de meubelindustrie. Het ontwerpt, produceert en verkoopt meubelen voor vier merken: Artifort, Lande, Pörtner en Zwaardvis. In 1998 werd het designmerk Artifort ingelijfd. Inmiddels is de derde generatie Van der Lande werkzaam in het bedrijf.
 
De Artifort showroom bevindt zich aan de Van Leeuwenhoek 22, te Schijndel. Openingstijden zijn op donderdag en vrijdag van 10:00-16:00 uur en op zaterdag van 10:00-15:00 uur.

www.artifort.nl

Deel op Social Media 
 
 

17-05-2017 8:30

Nederlands succes bij onze oosterburen. Deze week werden in Keulen de Interzum Awards uitgereikt. Eén van de winnaars was het Amersfoortse Actiforce, met een hoogte verstelbare zit sta-werktafel.

De Interzum Awards worden uitgereikt ter gelegenheid van de beurs Interzum in Keulen. Deze beurs voor meubelvervaardiging en interieurbouw wordt momenteel (nog tot 19 mei) gehouden in Keulen. In het kader van de Interzum Awards werden in totaal twaald 'Best of the Best'-awards uitgereikt. Eentje daarvan ging dus naar Actiforce.

Actiforce kreeg de prijs voor het product Elements, een door Patrick Klußmann en Holger Fricke ontworpen zit sta-tafel.

www.interzum.de

Deel op Social Media12-05-2017 8:30

De Rotterdamse inrichter SV presenteert zich op een nieuwe manier. Sinds deze week is een nieiwe website actief, waar de merken  Prooff, Sellex, Stua, Verpan, Unifor en Wagner op de voorgrond zijn geplaatst.

"Al sinds 1978 maken we specifiek het verschil met vormgeving", aldus een woordvoerder. "De design-collecties die we exclusief brengen in Nederland bepalen onze eigenheid en vormen onze identiteit. Daarom plaatsen we Prooff, Sellex, Stua, Verpan, Unifor en Wagner juist op de voorgrond, op onze nieuwe website. Zo inspireren en ondersteunen wij bij het maken van de juiste meubelkeuzes voor jouw kantoor, publieke ruimte, educatie en/of hospitality projecten."

Behalve op het internet en in hetinspirerende 'clubhuis' van SV in Rotterdam is het bedrijf binnenkort ook te vinden op de beurs Design District. "Een thuiswedstrijd voor SV, en wat voor een! Dit jaar kom je ons twee keer tegen: met Prooff en Verpan. En we lanceren een nieuw meubelconcept van Prooff. Tipje van de sluier: binnen en buiten komen samen, zitten en staan ineen. Niet te missen dus."

www.sv.nl

Deel op Social Media
 

10-05-2017 8:31

Scandinavian Business Seating was al een grote naam in de branche. Maar de positie is nu nog verder versterkt. Want het bedrijf maakt bekend het Zweedse Offecct te hebben overgenomen. Daarmee heeft SB Seating ook voet aan de grond in het interessante 'loungebereik'.

Met ingang van 8 mei is SB Seating 100 procent eigenaar van Offecct. "We zijn er echt trots op dat Offecct onderdeel wil uitmaken van de SB Seating group", zegt  SB Seating-CEO Lars Røiri. "Offecct, met zijn filosofie, corporate culture en designmeubilair vormt een perfect match met SB Seating. Onze portfolio's vullen elkaar heel goed aan. Offecct heeft een sterke positie in het loungesegment. Dit is een productgebied waar we ons sterker op willen richten."

Offecct-oprichter Kurt Tingdal en Anders Eklund (zie foto) blijven leiding geven aan het bedrijf. “SB Seating verbetert onze mogelijkheden voor verdere groei", zegt Kurt Tingdal over het samengaan met SB Seating.
 

www.sbseating.nl

Deel op Social Media10-05-2017 8:30

Akoestiek is één van de belangrijke aandachtspunten bij het inrichten van een kantoorruimte. Bij Vepa weet men dat natuurlijk. Daarom houdt de fabrikant in Hoogeveen op 22 juni een themasessie over akoestiek. De sessie staat onder leiding van Yvette Tietemavan Sain Gobain Ecophon.

De ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie heeft een directe impact op de manier waarop wij werken, communiceren en samenleven. Voor veel organisaties hebben deze ontwikkelingen gezorgd voor grote veranderingen met betrekking tot de werkomgeving. Zo zijn er open werkomgevingen ontstaan waar een grote diversiteit aan activiteiten plaatsvinden.
"Deze diversiteit is zowel een kans als een bedreiging voor het succes van open werkomgevingen", aldus een woordvoerder. "De mate van akoestische privacy verschilt namelijk per activiteit en is mede bepalend voor de kwaliteit van het resultaat en welzijn van medewerkers. Kortom: Hoe verbeter je een werkomgeving met activiteit-gerelateerd akoestisch design?"

De bijeenkomst vindt plaats op 22 juni, vanaf 16.00 uur, bij Vepa in Hoogeveen.

www.vepa.nl

Deel op Social Media   

08-05-2017 8:30

Leolux geeft masterclass in Poznan. Als designfabrikant en familiebedrijf is Leolux afhankelijk van vakkennis, zowel op het gebied van design als op dat van ambachtelijk vakmanschap. Daarom vindt Leolux het belangrijk om de designers en de makers van de toekomst te ondersteunen.

Het bedrijf uit Venlo, nabij de grens met Duitsland, beperkt zich daarbij niet tot projecten in Nederland maar kiest voor een internationale aanpak. In mei krijgen studenten van de design academie in het Poolse Poznan een masterclass over branding en marketing van Leolux.

Om de opleidingen te steunen, verzorgt Leolux onder meer rondleidingen door haar fabriek. Studenten design, maar ook houtbewerkers en stylisten in spe krijgen daarbij een waardevol kijkje in de keuken.

Om de studenten aan te moedigen, deelt Leolux jaarlijks verscheidene beurzen uit. Zo was Leolux initiatiefnemer van de Crossborder Design Contest en mocht directeur Sebastiaan Sanders recent een stimuleringsbeurs uitreiken aan de Zweedse winnares van deze internationale designwedstrijd. Daarnaast is Leolux al enkele jaren partner van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, waar de producent op 10 juli tijdens de examen-expositie een jaarlijkse geldprijs uitreikt aan een belofte.

Voor de lange termijn zoekt Leolux steeds meer de samenwerking met internationale designers. Om die in een vroeg stadium voor het merk te interesseren, profileert Leolux zich daarom ook bij verschillende Europese designopleidingen. De studenten van de School of Form in Poznan krijgen op 9 mei een Masterclass. Tijdens een speciaal gastcollege delen artdirector Gisella Groenewoud en marketing manager Hans Filippini hun kennis met de Poolse studenten. Het thema van de bijeenkomst is branding en marketing, waarbij de Leolux specialisten hun visie geven op de wereld van design, nu en in de nabije toekomst.

www.leolox.nl

Deel op Social Media08-05-2017 8:30

Ahrend past een circulair businessmodel toe in de nieuwe werkomgeving van Fashion for Good. Hierbij staat niet het bezit, maar het gebruik van meubilair centraal. De organisatie, opgericht met een fonds van de C&A Foundation, streeft naar een totale verduurzaming van de kledingindustrie.

"De innovatieve aanpak van Ahrend sluit perfect aan bij het initiatief dat wordt gerealiseerd in het centrum van Amsterdam", meldt een woordvoerder. Het pand is circulair ingericht door het toonaangevende architectenbureau Gensler in samenwerking met Ahrend en heeft op 30 maart 2017 zijn deuren officieel geopend.

Fashion for Good daagt alle spelers in de kledingindustrie uit om op een nieuwe manier na te denken over het ontwerpen, maken, dragen en hergebruiken van kleding. Voor de inrichting van het pand heeft Fashion for Good gekozen voor een duurzame aanpak. Een circulair businessmodel vormt het uitgangspunt: Niet bezit, maar gebruik staat centraal.  

Fashion for Good neemt de meubels af volgens een pay per use-model, waarin Ahrend eigenaar blijft van het meubilair. Dit levert een aanzienlijk duurzaam voordeel op. "Doordat de producten van Ahrend hoogwaardig ontworpen zijn, kunnen de meubels op een later moment opnieuw worden ingezet."

De duurzame aanpak heeft daarnaast geresulteerd in hergebruik van meubels. In het kantoorpand zijn onder meer meubels uit het voormalige hoofdkantoor van V&D geplaatst. Zo krijgen de Ahrend Loungescape soft-seating opstelling en de Ahrend Aero-tafels een nieuwe bestemming.

Het nieuwe meubilair in het Amsterdamse Fashion for Good kantoor bestaat uit Cradle to Cradle gecertificeerde producten van Ahrend.

www.ahrend.nl

Deel op Social Media05-05-2017 13:30

Precies 100 jaar geleden werd de kunstbeweging De Stijl opgericht; jonge kunstenaars als Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld ontwikkelden een eigen signatuur rondom eenduidige principes. In 2017 eert meubelfabrikant Pastoe zijn creatieve wortels met een serie bijzondere uitgaven van de Vision Cabinet; elke uitvoering is genoemd naar een van de oprichters van De Stijl.

De stijl van Pastoe is volgens een woordvoerder een voortzetting van de zoektocht naar eenvoudige, tijdloze principes, die De Stijl kenmerkte. "Onze kasten zijn ontwerp experimenten op het snijvlak tussen kunst en architectuur, het werkterrein van de Stijl-beweging. In onze producten is het DNA van die enthousiaste jonge ontwerpers en kunstenaars uit 1917 terug te vinden. Wij vieren dit jaar de oprichting van deze invloedrijke beweging een eeuw geleden. We hebben ons laten inspireren door het werk van Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Piet Mondriaan, Vilmos Huszár en Gerrit Rietveld. Dit levert een serie bijzondere composities op, genoemd naar de oprichters van de Stijl."

www.pastoe.nl

Deel op Social Media
 

03-05-2017 8:30

Ahrend neemt de volgende stap in het stimuleren van de circulaire economie door zich als officieel lid van de Circular Economy 100 (CE100) aan te sluiten bij de Ellen MacArthur Foundation. De Ellen MacArthur Foundation is 's werelds grootste platform op dit gebied, met als doel de overgang naar een circulaire economie te versnellen.

"Circulair kantoorgebruik heeft de toekomst", meldt Ahrend in een toelichting. "Steeds meer marktpartijen, waaronder de overheid, vragen om producten die op circulaire basis worden gemaakt, onderhouden en teruggenomen. De recente aanbesteding van de Rijksoverheid voor kantoorinrichting van 100.000 werkplekken - grootste circulaire aanbesteding ooit in de Nederlandse markt - illustreert de snel toenemende behoefte aan circulaire oplossingen."

Als CE100-lid gaat Koninklijke Ahrend samenwerken met toonaangevende multinationals als Nike, H&M, Renault en Google om nieuwe mogelijkheden voor de circulaire economie te ontwikkelen. Dit stelt Ahrend naar eigen zeggen in staat om zijn expertise en kennis op dit gebied uit te breiden en samen met andere experts, partners en CE100-leden de transitie naar een circulaire economie te bevorderen en zakelijke kansen te ontwikkelen. Met de door zijn opgebouwde kennis en ervaring is Ahrend ervan overtuigd een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het CE100-netwerk.

Eugène Sterken, CEO Koninklijke Ahrend: "We zien deelname aan de CE100 als een krachtig hulpmiddel, omdat we hiermee kunnen bijdragen aan een versnelde overgang naar een circulaire economie. Onze ambitie is dat we op termijn alleen nog producten maken die eindeloos hergebruikt kunnen worden en daardoor geen afval meer produceren. We zien een snel toenemende behoefte aan circulaire oplossingen in de Nederlandse en Europese markt voor kantoormeubilair. Door onze onderscheidende aanpak en voorsprong in duurzame innovaties kunnen wij met onze oplossingen naadloos inspelen op deze toenemende behoefte aan duurzame werk-, zorg-, en leeromgevingen.”

Bij  Ahrend is de transitie naar een circulaire economie volgens een woordvoerder al 25 jaar verankerd in de bedrijfsvoering. "Zo ontwierp Ahrend in 1994 de eerste recyclebare bureaustoel. In 2011 ontving Ahrend een onderscheiding als eerste en enige Cradle to Cradle-bedrijf in de kantoormeubelindustrie. Daarnaast zet Ahrend zich actief in voor meer participatie van mensen met een arbeidsbeperking. Zo werken er bij Koninklijke Ahrend meer dan 180 mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben."

Ahrend ligt als één van de pioniers in de circulaire economie voor op schema om zijn productiekringloop uiterlijk in 2020 geheel te sluiten. "Dit past in de ontwikkeling dat steeds meer opdrachtgevers in binnen- en buitenland samen met Ahrend op zoek gaan naar de best passende circulaire oplossing. Om verspilling van materialen en energie zoveel mogelijk te voorkomen, wordt er niet alleen gelet op de producten zelf maar ook op het ontwerp, (her)gebruik, beheer en onderhoud. Koninklijke Ahrend voerde reeds circulaire kantoorinrichtingsprojecten uit bij verscheidene toonaangevende organisaties."

Ahrend gelooft dat kennisdelen nodig is om circulaire economie op gang te brengen, daarom organiseert het bedrijf opleidingsprogramma's in de circulaire economie voor jonge professionals en op scholen. "Ahrend’s innovatieve circulaire benadering komt ook tot uitdrukking in de exploitatie van een nieuw circulair bedrijfsmodel: ‘furniture as a service’. Hierbij wordt de complete kantoorinrichting aangeboden op basis van pay-per-use. In dit model betaalt de afnemer op maandelijkse basis voor het meubilair en de services. Het eigendom en de verantwoordelijkheid voor de retourname liggen bij Ahrend. Dit concept is onder meer met succes geïmplementeerd in het hoofdkantoor van de Ellen MacArthur Foundation in het Verenigd Koninkrijk."

www.ahrend.com

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >