Nieuws


28-12-2017 13:00

In tegenstelling tot recente berichten is er een overdaad aan werkplekken op kantoren in Nederland en België. Dat wordt althans gezegd in een persbericht van Ucility, dat verwijst naar bezettingsgraad cijfers van Iotspot over 2017: 35 procent beschikbaarheid van bureaus en ruim 40 procent voor overlegruimten tijdens kantooruren. Ucility herkent zich in deze cijfers en ziet vergelijkbare percentages bij haar analyses ter voorbereiding van verbouw- en verhuisplannen.

“Daarmee willen wij de gebruikersfrustraties à la die van BuZa-ambtenaren niet bagatelliseren”, geeft Marnix Lankhorst van Iotspot aan, “de tegenstelling tussen de door ons geobjectiveerde beschikbaarheid en de beleving van gebruikers dat een kantoor overvol is, is evident.”

Volgens Hans Bloemen van Ucility is de paradoxale situatie weg te nemen door inzicht te creëren; niet alleen voor facilitymanagement, maar juist ook voor gebruikers. “Het ‘verslimmen’ van de werkomgeving leidt alleen tot duurzaam resultaat als ook de gebruikers er baat bij hebben. Als zij bijvoorbeeld real-time inzicht hebben in die 35 procent vrije werkplekken ontstaat er bij hen rust en keuzevrijheid in plaats van frustratie. Daarbij is op te merken dat er een verschuiving is bij de gebruiker in behoefte. Zoals de vraag naar scrum of concentratie ondersteunende werkruimte.”

Dit is wat Iotspot in combinatie met Smart Workspace Information Management beoogt. Door ‘verslimming’ kunnen kantoorvolumes ingekrompen of beter passend worden, zonder verlies van gastvrijheid, werkplezier of productiviteit. Als extra kan het gebruik van energie, catering en woon-werkverkeer verbeterd worden. De ‘harde’ opbrengst hiervan weet Hans Bloemen als een van de ‘founding fathers’ van de NFC-index te duiden: “Een werkplek kost per jaar gemiddeld 8.600 euro. Weet je de overdaad te kapitaliseren dan kun je jaarlijks tot 1.000 euro per werkplek vrijmaken."

De heren en hun bedrijven hebben elkaar afgelopen jaar gevonden. Hun onderzoek naar werkplekmanagement dienstverlening, deed Ucility besluiten met Iotspot te schakelen. Inmiddels wordt er gezamenlijk bij een aantal bedrijven opgetrokken. “Dat smaakte naar meer”, aldus de directeur van Iotspot, “Plug & Play ‘verslimming’ van de kantooromgeving door ons en praktisch uitvoerbare adviezen door Ucility.” Bloemen vult aan: “Met Smart Workspace Information Management, willen wij als Ucility klanten helpen bij het vormgeven van hun toekomst met ‘slimme’ kantooromgevingen.”





Iotspot (dat de bedrijfsnaam zelf met een kleine letter 'i' schrijft) voorziet een ‘slimme’ toekomst waarin iedereen kan werken, studeren of creëren waar en wanneer hij wil. De productiviteit wordt verhoogd, samenwerking gestimuleerd en het woon-werkverkeer beperkt. Zo’n toekomst vereist een omslag naar gastvrije en flexibele werkomgevingen en -vormen. Iotspot zet haar Internet-of-Things dienst in om gezamenlijk met kantoorhoudende organisaties en vastgoed-eigenaren deze omslag te realiseren en de overdaad aan ruimte optimaal te benutten en in te zetten.

Ucility faciliteert bij veranderingen. De focus ligt op fysieke huisvesting, facilitaire processen en de hierbij aansluitende cultuurverandering. Organisaties ervaren, groeien, krimpen, veranderen, verplaatsen… Soms worden deze bewegingen tegengehouden door de werkomgeving en is een (ingrijpende) verandering nodig om ruimte te bieden aan gewenste groei en ontwikkeling. Op dat snijvlak acteert Ucility naast de klant als adviseur en projectmanager. Hierbij acteert het bedrijf vanuit de corporate identiteit van de opdrachtgever. Ucility vertaalt deze naar de werkomgeving met als doel het welzijn voor de medewerker en de productiviteit van de organisatie, te optimaliseren.
 

www.ucility.nl

 

Deel op Social Media




13-12-2017 18:25

Prof. dr. Erik Peper verzorgt dinsdag 16 januari een workshop in Rotterdam over de gezondheid van beeldschermwerkers. Tijdens deze workshop zal Peper op wetenschappelijke wijze trachten aan te tonen welke invloed onze houding heeft op onze mentale en fysieke prestaties.

Erik Peper is uitgenodigd door Alex Rodi, eigenaar van Backshop Healthy Computing BV. “Erik is een autoriteit in zijn vakgebied en wij zijn blij dat hij de tijd heeft gevonden om met ons samen te werken. Op het gebied van gezond beeldschermgebruik kan hij de Nederlandse werkgevers en werknemers nog veel leren”, aldus Rodi.

Peper maakt door middel van biofeedback onzichtbare spierspanning zichtbaar en laat beeldschermgebruikers ondervinden welke invloed een bepaalde houding of bepaald gedrag heeft op onze gezondheid. De voorbeelden in zijn presentaties zijn veelal gericht op computergerelateerde werkzaamheden. Ook wordt aangetoond welke invloed ademhaling, ons bewegings- en eetpatroon hebben op onze werkprestaties.

Prof. dr. Erik Peper is een internationale autoriteit op het gebied van biofeedback en zelfregulatie. Hij is directeur van het Institute for Holistic Healing Studies op de San Francisco State University en voorzitter van de Biofeedback Foundation of Europe. Peper is docent aan het Nederlands Paramedisch Instituut en doceert EMG/Biofeedback op het gebied van gezond en veilig beeldschermwerk. Hij is auteur van verschillende boeken over ergonomie, biofeedback en een gezonde leefstijl. Meer van zijn publicaties staan online op zijn blog: peperperspective.com

Backshop Healthy Computing BV is sinds ruim 20 jaar actief op het gebied van ergonomie en de verschillende oplossingen voor RSI- en KANS-gerelateerde klachten bij beeldschermgebruikers. Bij de integrale aanpak van het bedrijf is kennisoverdracht van vitaal belang en in dit kader worden jaarlijks verschillende workshops georganiseerd


www.backshop.nl

 

Deel op Social Media




13-12-2017 8:00

Per 31 december zal Peter Salm WINI Kantoordesign als actief manager/directeur gaan verlaten. De dagelijkse bedrijfsleiding wordt overdragen aan Robin Salm en Ruben Trimbach. Beiden zijn al meer dan 10 jaar werkzaam bij WINI Kantoordesign en worden nu samen de eigenaren.

“Na ruim 40 jaar in de branche werkzaam te zijn geweest, waarvan de laatste 20 jaar WINI Kantoordesign in de markt te hebben gezet, is het tijd voor jong bloed”, aldus Peter Salm. “In de afgelopen jaren is WINI Kantoordesign uitgegroeid tot een professionele fabrikant/kantoorinrichter die via een dealerkanaal in Nederland en België een goede naam heeft opgebouwd. Innovatie, servicegerichtheid met korte lijnen in een platte organisatie hebben ons een eigen gezicht gegeven.”

De nieuwbouw die gerealiseerd is in de crisisperiode heeft WINI bovendien een positieve boost gegeven voor een stabiele organisatie met partner WINI Büromöbel GmbH uit Duitsland.

“Nu in een bloeiende economie is het tijd voor een verandering”, aldus Peter Salm.

Robin Salm zal zich bezig houden met de commerciële taken, Ruben Trimbach met de interne administratieve organisatie, ondersteund door Maureen van Vugt-Staal. De financiële administratie blijft in handen van Liesbeth Salm-Wolff. Maaike Gerritsen, interieurarchitecte, en Ralf Buster, dealermanager, zijn al jaren verantwoordelijk voor de ondersteunende activiteiten in de binnen- en buitendienst. Servicemonteur Michel Mutsaers blijft verantwoordelijk voor de installaties van projecten. Als uitbreiding van het team zoekt WINI nog een creatief medewerker ter ondersteuning van de binnendienst.
 

www.wini.nl
 

Deel op Social Media




11-12-2017 22:57

(advertorial)


AURAY is een bureaustoel, maar toch ook aanzienlijk meer dan dat. König + Neuraths collectie bureau- en vergaderstoelen – verkrijgbaar met hoge en lage rug – onderscheidt zich door de vloeiende lijnvoering van het aluminium frame en de topografische bekleding. De minimalistische esthetiek van de door 2DODESIGN ontworpen premiumstoel is gebaseerd op architectonische vormgevingsconcepten, het gepatenteerde synchroonmechanisme maakt een uitermate elegante indruk. Frame, armleuningen en mechanisme vormen dankzij de pasklare vormsluiting een harmonische eenheid. Elke AURAY is een handgemaakt meesterwerk van hoogwaardige materialen,handmade in Germany. German Design Award 2018 voor AURAY.



König + Neurath is opgericht in 1925 en is tegenwoordig een internationale totaalaanbieder van kantoor-, zitmeubel- en wandsystemen. De niet beursgenoteerde naamloze vennootschap wordt geleid door bestuursvoorzitter Carl-Christoph Held, Dirk Fischer (techniek) en Dirk Offermanns (distributie). König + Neurath is wat omzet betreft een van de grootste Duitse kantoormeubelmerken.

De onderneming met ca. 1000 medewerkers heeft in Duitsland zeven showrooms, alsook vestigingen in Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. De hoofdvestiging bevindt zich in Karben bij Frankfurt/Main. Omdat wij de hout- en metaalbewerking in eigen hand houden en de productie in hoge mate verticaal geïntegreerd is, kunnen wij gegarandeerd flexibel inspelen op individuele klantenwensen.
 
www.koenig-neurath.de


http://www.koenig-neurath.de/auray


Deel op Social Media




10-12-2017 23:00

(advertorial)


Hidde is momenteel hét succesnummer uit de Label-collectie, nu is de fauteuil vernieuwd naar de Hidde Soft. Deze versie heeft een zachtere zit waardoor de Hidde nog lekkerder zit.



De fauteuil is  vernoemd naar Gerards oudste kleinzoon. In één van de unieke leersoorten uit de collectie komen  fauteuil en leer tot hun volle recht. De vorm van de fauteuil heeft veel weg van een baseballhandschoen. Door de vorm van de kuip nodigt hij uit om je er lekker in te nestelen. De bijpassende poef maakt het comfort compleet.

 

 
https://label.nl/


Deel op Social Media



04-12-2017 8:30

"De nieuwe ‘Wikipedia’ voor kantoormeubilair is uit." Dat meldt de Projectinrichter. Na een intensieve voorbereiding en hard werken presenteert het bedrijf zijn vernieuwde website. "En we zijn er trots op!"

"Uit onze grote collectie van kantoormeubelen en projectstoffering is het voor de bezoeker nog eenvoudiger een keuze maken door verschillende filtermogelijkheden." Andere voordelen van de nieuwe site zijn volgens het bedrijf onder meer de snelheid, de filters die zorgen voor een groot zoekgemak en de eenvoudige manier om een prijs op te vragen.

Voorts worden de producten getoond, compleet met alle documenten (foto’s, kleurstalen, brochures, specificaties, DWG/3D-bestanden). Bezoekers kunnen producten toevoegen aan ‘Mijn collectie’. Deze blijven, na eenmalige inlog, bewaard en zijn op elk moment weer te raadplegen.|

"Als leverancier van meer dan 250 merken gaan we verder dan de vraag en zijn we uw partner die u helpt waar mogelijk. Met aanvullende diensten, kennis en informatie en natuurlijk advies op maat. We zijn nu live en achter de schermen gaan we vooral verder. Zo blijft onze website actueel en interessant om vaker te bezoeken want klaar zijn we nog niet helemaal. Nieuwe functionaliteiten staan nog op de lijst. Laat u verrassen door de nog te ontwikkelen mogelijkheden."

www.deprojectinrichter.com

Deel op Social Media




04-12-2017 8:30

Tijdens een feestelijke avond In de Kauwgomballenfabriek te Amsterdam zijn de winnaars bekend gemaakt van de ARC17 Awards. Uit een recordaantal inzendingen zijn voor zes categorieën de winnaars door deskundige vakjury’s bepaald. Eén van de winnaars was Gispen.

ARC17 is de enige ontwerpprijs in de Benelux die van stoel tot stad gaat. De Awards belichten het allerbeste werk in de categorieën Architectuur, Interieur, Meubel, Detail, Innovatie en Jong Talent.

Winnaars 2017:
Architectuur Award: OMA, Rijnstraat 8, Den Haag
Interieur Award: Space Encounters Office for Architecture, Sony Music Entertainment, Amsterdam
Meubel Award: Mecanoo, HUBB
Detail Award: JUNYA.ISHIGAMI+ASSOCIATES en Studio MAKS, Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg, Tytjerk
Innovatie Award: Superuse Studios, Blue City, Rotterdam
Jong Talent Award: Gert Kwekkeboom

Voorts werd een ARC17 Oeuvre Award uitgereikt. Half november 2017 werd reeds bekend dat Kees Christiaanse (KCAP) de ARC17 Oeuvre Award zou ontvangen. 
Twee dingen sprongen in het oog. Ten eerste het feit dat er, na de verwerving van de rijksbrede circulaire opdracht, opnieuw goed nieuws is voor Gispen. Want het winnende meubel HUBB van Mecanoo is in feite het resultaat van een intensieve samenwerking met de meubelfabrikant uit Culemborg. HUBB bestaat uit een serie bouwstenen om een bestaande ruimte in verschillende zones in te richten. De indeling is eenvoudig aan te passen door de elementen anders te combineren. Op deze manier faciliteert het meubel verschillende manieren van onderwijs binnen de bestaande structuren van een gebouw.

Arne Lijbers, architect bij Mecanoo: "Vanuit de ervaring met onze gebouwen merkten we dat er binnen die gebouwen nog heel veel ruimte is om verder te ontwerpen en betere omgevingen te maken. HUBB is het resultaat van een onderzoek naar de leeromgeving van de toekomst: een stimulerende plek waar verschillende activiteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden." HUBB is zowel in vorm als materialisatie uniek, en wordt volgens de principes van de Circulaire Economie geproduceerd. Bij veranderende behoefte is HUBB eenvoudig en duurzaam te hergebruiken.


Er viel nog iets op bij de uitreiking van de awards. De prijs in de categorie architectuur werd uitgereikt aan een project dat recentelijk de nodige kritiek heeft gehad. Onder meer Adri Duivesteijn heeft het kantoor uiterst kritisch gerecenseerd (zie dit artikel). Maar dat vormde voor de ARC-jury klaarblijkelijk geen belemmering om het ontwerp toch te lauweren...
 

Deel op Social Media



01-12-2017 8:30

"We wilden een feest organiseren waar de sector nog lang over napraat", aldus Casala-directeur Frank van der Winkel donderdagavond 30 november in TivoliVredenburg in Utrecht. Dat lijkt gelukt. Want de viering van het 100-jarig bestaan van Casala was in alle opzichten geslaagd.

Vanaf 20:00 uur verzamelden zich een groot aantal gasten - waaronder natuurlijk tal van bekende gezichten uit de projectinterieursector - in zaal Cloud Nine van TivolVredenburg. Omstreeks een uur of 21:00 ging het officiële deel van de avond van start met de presentatie van een nieuwe stoel: de toepasselijk genaamde Centuro, ontworpen door Andreas Ostwald, een gerenommeerde ontwerper op het gebied van projectmeubilair.

Vervolgens betraden de Casala-directeuren René Wulterkens en Frank en Paul van der Winkel het podium. Nadat Frank alle internationale gasten welkom had geheten vertelde René iets over de geschiedenis van het 100-jarige bedrijf. Hierbij bleef de naam van voorrmalig Casala-man Daan van der Winkel (die zich enigszins verdekt achter in de zaal had opgesteld) natuurlijk niet onvermeld.

Paul van der Winkel vertelde vervolgens enthousiast over de voortdurende ontwikkeling die het bedrijf doormaakt. "Dit jaar breken we alle records. Juni 2017 was de beste maand ooit voor Casala. En de laatste 15 jaar hebben we onze omzet vertienvoudigd." Ook voor de toekomst zijn er grootste plannen. "We willen blijven groeien", aldus Paul. "2018 wordt een jaar vol verrasingen."

De eerste verrassing van het jubileumjaar werd op het podium van TivoliVredenburg getoond. Vlak voordat de band (met onder meer Glennis Grace) het podium betrad onthulden de Casala-directeuren twee gouden exemplaren van de nieuwe stoel Centuro. Frank van der Winkel (Sales Director Casala) over de Centuro: "We wilden de 100ste verjaardag van Casala uiteraard op een bijzondere wijze vieren. We hebben bewust gekozen voor een samenwerking met Andreas Ostwald, vanwege zijn eigenzinnige, compromisloze ontwerpen. Het resultaat is een geraffineerde conferentiestoel met een stijlvol en eigentijds lijnenspel.’ Het is de perfecte stoel om onze honderdste verjaardag mee te vieren: een mooi sluitstuk van een eeuw designhistorie."

Het 100-jarig bestaan van Casala wordt gevierd met een aantal bijzondere activiteiten en acties, die verderop in het jubileumjaar uitgerold worden. Het sluitstuk van het jubileumjaar wordt Orgatec in oktober 2018, dé beurs op het vlak van projectinrichting die met een tweejaarlijkse cyclus wordt gehouden in het beursgebouw van Keulen.
Overigens kunnen de producten van het bedrijf natuurlijk ook in de showroom in Culemborg bewonderd worden. Deze showroom heeft een metamorfose ondergaan en is omgetoverd tot een inspiratiecentrum. Alle meubelen inclusief alle opties uit de huidige collectie zijn ruimschoots vertegenwoordigd op 2.000 vierkante meter en worden gepresenteerd in uiteenlopende inspirerende opstellingen.

Casala is opgericht in 1917 in Lauenau, een kleine plaats in de omgeving van Hannover, Duitsland. Gestart als producent van houten schoenzolen, werd er al snel overgeschakeld naar de productie van meubilair voor de woninginrichting. In de jaren ’60 van de vorige eeuw maakte Casala furore met grootschalige productie van houten schoolmeubilair. In de jaren hierna is de omslag gemaakt naar de productie van projectmeubilair, welke tot de dag van vandaag nog steeds tot de core business van Casala behoort. Sinds 2002 is Casala een Nederlands familiebedrijf. In dit jaar is er een start gemaakt met de realisatie van de huidige Casala collectie. Inmiddels omvangt de collectie maar liefst 32 meubelprogramma’s welke wereldwijd op uiteenlopende en prominente plaatsen vertegenwoordigd zijn.


www.casala.nl

 


Deel op Social Media








Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >