Nieuws


29-11-2017 13:30

Circulariteit staat hoog op de agenda bij Gispen. Niet alleen verwierf het bedrijf onlangs een prestigieuze circulaire overheidsopdracht, ook organiseert het de fabrikant binnenkort een heuse 'circulaire expeditie'.

Het evenement vindt op donderdag 7 december plaats in The New Farm in den Haag. Tijdens de bijeenkomst wil Gispen bezoekers inspireren met de laatste ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie en inrichting. "Ook kunt u zelf op ontdekking gaan langs inspirerende praktijkcases en kennismaken met vooruitstrevende ondernemers", aldus een woordvoerder.

Tijdens de bijeenkomst wordt voorts onder meer CIMO gelanceerd. "Gispen CIMO maakt uw kantooromgeving future proof. Slim, circulair & modulair. We verklappen nog niet alles, maar we beloven u een spectaculair nieuwe productlijn."

Voorts verzorgd Anne-Marie Rakhorst een lezing. Zij is ondernemer, investeerder en publicist over duurzaam ondernemen geeft een lezing over de uitdaging voor bedrijven om de kansen te grijpen die er liggen.

De bijeenkomst begint vanaf 14:30 uur (ontvangst) en loopt door tot circa 19:00 uur.

www.gispen.nl


Deel op Social Media
29-11-2017 13:30

Tromgeroffel. Casala viert het 100-jarig bestaan. Moregen (donderdagavond 30 november) zal er een groot jubileumfeest gevierd worden in TivoliVredenburg in Utrecht.

"We kijken ernaar uit om er samen met u een memorabel feest van te maken", meldt het bedrijf in een schrijven aan de genodigden. We houden u via deze website en het blad op de hoogte over de feestelijkheden rond de 100-jarige.

www.casala.nl 

Deel op Social Media28-11-2017 8:30

Wilkhahn heeft de BDIA Award [Bund Deutsche Inner Architekten] gewonnen met de PrintStool. Deze van milieu vriendelijk lignin 3D geprinte kruk is een innovatief voorbeeld hoe in de wereld van projectmeubelproducenten Wilkhahn wederom een zeer prominente positie inneemt.

"Met slechts 1000 gram materiaal en 8 uur 3D printen ontstaat millimeter per millimeter de hyperbool vorm", aldus Wilkhahn. De kruk weegt met de leren zitting 4.6 kilogram. Vijf verschillende patronen (origami, cube, wave, sine en pyramid] en zes kleuren zijn leverbaar. Wilkhahn brengt deze serie gelimiteerd op de markt.

Uitspraak van de jury: “this piece of furniture is an expression of the technology of the future and sustainability with a refreshing look”. PrintStool opent volgens de fabrikant dan ook een nieuw hoofdstuk in de meubelhistorie.

www.wilkhahn.nl


Deel op Social Media
27-11-2017 22:30

Procility zoekt een medewerker binnendienst, administratieve duizendpoot of kantoorklerk (in de meest positieve zin van het woord): je mag de titel op je visitekaartje gewoon zelf kiezen.

Er staan weer enkele nieuwe vacatures op onze website.  

Vacatures

 


 


Deel op Social Media

22-11-2017 8:30

Tijdens de voorbije tachtigste editie van de Meubelbeurs Brussel hing de positiviteit in de hallen, ondanks een moeilijk jaar voor de Belgische meubelhandel. “Meer dan 90 procent van de exposanten die we konden spreken was ronduit enthousiast over de Meubelbeurs 2017”, meldt de beursorganisatie.


Na een daling vorig jaar kenden de bezoekerscijfers nu een lichte plus (plus 2,24 procent), maar het waren vooral de verkoopcijfers die goed en soms zelfs schitterend waren. “Door de concentratie van de markt is het succes van een beurseditie ook al lang niet meer af te leiden uit het aantal bezoekers. Helaas is het de enige graadmeter waaraan beurzen worden getoetst. De kwaliteit en het aankooppotentieel zijn moeilijker te meten maar veel en veel belangrijker. En beide waren gelukkig ook volop aanwezig.” Ook het aandeel buitenlandse bezoekers – onder meer uit Nederland – steeg. De volgende Meubelbeurs Brussel vindt plaats van 4 tot en met 7 november 2018.

www.meubelbeurs.be

21-11-2017 8:30

In de Van Nelle fabriek in Rotterdam, waar de showroom van Wilkhahn Nederland gevestigd is, is een deel ingericht als terugblik op de evolutie van de stapelstoel.

De compacte tentoonstelling geeft een goed beeld van ontwikkeling van dit producttype bij de Duitse fabrikant, van de eerste kunststof stoel 220/3 die in 1961 werd geïntroduceerd, tot en met de Aula, de stapelstoel die Wilkhahn momenteel op de markt brengt.

Een overzicht van de op de markt gebrachte stapelstoelen van Wilkhahn:

1961: model 220/3: een 4 poot chroom onderstel, met kunststof kuip
1967: model 609/1: een 4 poot chroom onderstel, met beuken kuip
1973: model 562/6: een 4 poot aluminium onderstel, met gestoffeerde kunststof kuip, verticaal stapelen, schrijftablet
1977: model 614/3: een chroom frame, beuken rug met gestoffeerde rug, paniekzekere koppeling
1989: model 333/3: een 4 poot beuken frame, met gestoffeerde zitting en geperforeerde kunststof rug
1992: model 251/4: een 4 poot aluminium onderstel, met gestoffeerde rug en zitting, verende rug en afneembare stoffering.
2017: model Aula: multifunctionele 4 poot kunststof stoel.

Laatstgenoemde stoel werd recentelijk ontworpen door Wolfgang C.R. Mezger, en ontwikkeld in samenwerking met BASF. De Aula heeft volgens de fabrikant een aantal opmerkelijke kenmerken. Zo is de stoel licht (zonder armleuningen: 6 kilogram), heeft deze afneembare en toevoegbare armen, is de stoel verticaal stapelbaar met een maximum van zestien stoelen en heeft de Aula een universele koppeling volgens de laatste EN norm zonder arm, met één arm of met twee armen. De Aula is verkrijgbaar in zes kleuren, ongestoffeerd, met zitting gestoffeerd, complete binnen stoffering of rondom stoffering. Ook is de stoel vvoorzien van schrijftablet, rijnummerring, stoelnummering.

De Aula, en alle andere stapelstoelen uit de geschiedenis van Wilkhahn zijn te zien in de Van Nelle Fabriek, locatie: koffiefabriek, ingang 2, 1ᵉ etage, unit 2120. De tentoonstelling is van 10 november 2017 tot 19 januari 2018.

www.wilkhahn.nl


Deel op Social Media
21-11-2017 8:29

Met de verkoop van landgoed Landfort in het Gelderse Megchelen, wordt ook een deel van de unieke collectie van het in het landhuis gevestigde Landfort Living, in samenwerking met Troostwijk Veilingen, online geveild. Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen: "Nadat het duurste huis van Gelderland is verkocht, bestaat nu de mogelijkheid om, uitsluitend op afspraak, de prachtige veilingitems te bezichtigen bij Landfort Living."

In de 2 jaar dat het landhuis te koop heeft gestaan is het met een vraagprijs van 7.500.000 euro de duurste woning die in de provincie Gelderland werd aangeboden. Op het landgoed was ook Landfort Living, de onderneming van Peter Rutten gevestigd. Hij verkocht daar een unieke, bijzonder exclusieve lifestylecollectie die nu gedeeltelijk, 290 items in totaal,  geveild wordt. Peter Rutten vertelt: "Wij zijn in 2008 begonnen met de verkoop van de collectie van Christopher Guy en hebben dit in  2010 uitgebreid met meerdere collecties van ontwerpers als Costantini Pietro en Melogranoblu. Onder de items die nu geveild worden, zitten een aantal deels gebruikte, maar ook ongebruikte showroomartikelen die voor de liefhebber zeker de moeite waard zijn."

Uit de collecties van onder andere Christopher Guy en Costantini Pietro worden op deze veiling prachtige meubels aangeboden. Zo zijn er (eetkamer) stoelen, fauteuils, tafels en dressoirs in verschillende stijlen, houtsoorten en stofferingen. De Italiaanse ontwerper Costantini Pietro biedt met zijn assortiment een moderne stijl van internationale allure. De meubels van Christopher Guy zijn veelal van tijdloos mahonie met klassieke waarden. Daarnaast zijn ook accessoires als lampen, spiegels, schilderijen, prenten, vazen en kandelaars ruim vertegenwoordigd. En wat te denken van een 174-delig handgesmeed zilveren bestek. Of een opgezette fazant?

De online veiling is van start gegaan op 16 november en sluit op 27 november 2017. Bezichtiging van de veilingitems vindt uitsluitend op afspraak plaats (info@troostwijkauctions.com) in Megchelen en Dongen op 24 november a.s. van 09:00 – 16:00 uur. 

www.troostwijkauctions.com/nl/


Deel op Social Media19-11-2017 8:30

Jan Blaauw is onlangs de agent ben geworden van het Finse meubelmerk Poiat.  dat meldt het bedrijf uit Leeuwarden in een schrijven aan de relaties.

De jonge Poiat-collectie is opgebouwd uit het Lavitta stoelen- en tafelprogramma. "Tevens maakt de Lavitta bank deel uit van deze tijdloze en kwalitatief hoogstaande collectie."

www.janblaauw.com


Deel op Social Media15-11-2017 8:30

Goed nieuws voor Klöber. de Duitse stoelenfabrikant heeft een german Design Award in de wacht gesleept voor de  bureaustoel Connex2. de stoel won een prijs in de categorie ‘Office Furniture’.

Wat zijn de baanbrekende designtrends en wie zijn de drijvende krachten erachter? Deze vraag wordt beantwoord door de uit prominenten bestaande jury van de German Design Award in de vorm van een bijzondere onderscheiding: in aanmerking komen innovatieve producten op het gebied van product- en communicatiedesign. 

Dit geldt eveneens voor de Connex2 van Klöber: hij heeft de jury in ergonomisch, functioneel en esthetisch opzicht overtuigd. Jörg Bernauer, huisdesigner bij Klöber, is verantwoordelijk voor het Connex2-design. Dit onderscheidt zich vooral door een heldere vormentaal. Het belangrijkste kenmerk is het centrale aluminium element: “Als een gordel verbindt het de rug en de armleuningen met de hele stoel. De daarbij ontstane vorm doet denken aan de oervorm van een ringarmleuning. De verstelfuncties zijn bovendien op een vanzelfsprekende manier in de vorm van de armleuning geïntegreerd, hetgeen voor een bijzonder fraaie aanblik zorgt”, aldus ernauer. De armleuningen vormen een vast onderdeel en zijn dus een sfeervolle blikvanger met meerwaarde. Tegelijkertijd bieden zij ook een buitengewoon comfort, omdat de armleggers bij het achteroverleunen langdurig in contact blijven met de onderarmen van de gebruiker. Een extra highlight zijn de kleurige accentueringen van de bedieningselementen.

Met de toekenning van het predikaat ‘German Design Award’ in de categorie ‘Office Furniture’ wordt de bureaustoel Connex2 van Klöber gewaardeerd op grond van zijn bijzonder geslaagde productdesign. De uitreiking vindt plaats in februari 2018 in Frankfurt/Main. 

www.kloeber.com


Deel op Social Media15-11-2017 8:30

Er blijft alle reden om gebak te eten bij Rohde & Grahl. Niet alleen sleepte het bedrijf recentelijk de een deel van de aantrekkelijke rijksbrede circulaire aanbesteding in de wacht, ook won moederbedrijf Nowy Styl weer twee aansprekende prijzen. Op de Focus Open 2017 werd het meubel Levitate bekroond met de Focus Special Mention; het meubel Play&Work kreeg de German Design Award 2018. 

Het meubel levitate betekent 'gemak' en is ontworpen door ontwerpstudio WertelOberfell. Het meubel biedt volgens de fabrikant een one-of-a-kind werkroutine 'welke de perfecte basis is voor het nodige gemak'. "Geïnspireerd door Nature en de Home Office Design Trend, laat levitate een huiselijke atmosfeer ontstaan op kantoor. Of het nu gaat om een bench werkplek, vrijstaande tafel of een tafel voor meeting zones, dankzij de grote verscheidenheid is levitate perfect geschikt voor zowel de kleinere huiselijke kantoren als wel voor de grote allesomvattende kantoren." levitate staat voor modulariteit, individualiteit en maximale functionaliteit in overeenstemming met het design. – waarmee het meubel de jury overtuigde op de Focus Open 2017 en de award ontving Special Mention Focus 2017. 

De German Design Award, een van 's werelds meest erkende ontwerp wedstrijden, vestigt de aandacht op innovatieve producten en projecten. Tevens op de fabrikanten en hun ontwerpers, die in de Duitse en internationale Designwereld baanbrekend zijn.
Het meubel play&work heeft deelgenomen in de categorie 'kantoormeubilair' en heeft gewonnen. "Play&work is ontworpen om werkplekken een individueel karakter te geven en zich aan te passen aan de behoefte van de gebruiker. Het meubel is hierdoor zeer onderscheidend en zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte. Evenals levitate is ook play&work van de hand van designstudio WertelOberfell en o.a. ontworpen om werktafels te creëren die manueel of elektrisch in hoogte verstelbaar zijn."

www.rohde-grahl.nl

 


Deel op Social Media15-11-2017 8:30

In 1992 introduceerde Wilkhahn de Stitz. Deze is nu 25 jaar op de markt en volgens de fabrikant actueler dan ooit. Om het jubileum te vieren organiseert de Duitse fabrikant een tweetal speciale acties.

Sta-zitten is momenteel in vrijwel ieder werksituatie een thema. En de Stitz komt hieraan prima tegemoet. "De Stitz activeert het lichaam en geeft het een 'boost'. Door de schotel onder de zitting in te drukken stel je de zithoogte in." Het product heeft volgens de fabrikant meer dan 50.000 gebruikers in Nederland. "Wereldwijd enkele miljoenen!"

Om dit jubileum te vieren zijn er  de volgende acties bij Wilkhahn Nederland: In de periode 1 november 2017-1 januari 2018 kunnen klanten een Stitz naar keuze winnen."Bij tien Stitzen of meer ontvang je je Stitz naar keuze." Ook kunnen belangstellenden een bijzondere toepassing delen op Facebook, Twitter of Pinterest met #WilkhahnStitz25jaar en op die manier een Stitz naar keuze winnen.

www.wilkhahn.nl

Deel op Social Media15-11-2017 8:29

Koninklijke CBM is de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie. In totaal vertegenwoordigt CBM ongeveer 500 leden. De vereniging houdt op 7 december haar algemene ledenvergadering. Plaats van handeling: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Koninklijke CBM, branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie behartigt als businesspartner de belangen van haar leden en zet zich actief in voor een sterke creatieve maakindustrie voor wonen en werken.De variëteit in de ledenkring is groot: interieurbouwers, woonmeubelfabrikanten en toeleveranciers van halffabricaten die een meubelgerelateerde bewerking verrichten, zijn aangesloten. Maar ook groothandelsbedrijven in meubelen en fabrikanten van grafkisten, scheidingswanden, stellingen, deuren, systeemplafonds en schilderijlijsten kunnen zich aansluiten bij CBM.

Tijdens de Algemene Ledenvergadrinmg zal gesproken worden over de stand van zaken binnen de vereniging. Voorts zullen twee sprekers - Jaap Peters (DeLImes) en Jan van Betten (Nudge) - de aanwezigen vertellen over veranderkunde. Laatsgenoemde onderdeel is ook toegankelijk voor niet-leden.


www.cbm.nl


Deel op Social Media
08-11-2017 8:30

Het bedrijf mag dan het kort geding omtrent de rijksbrede aanbesteding van circulair kantoormeubilair verloren hebben, maar bij Drentea zit men niet bij de pakken neer. De fabrikant uit Emmen maakt bekend een nieuw circulair platform in het leven te hebben geroepen.

'Waarom is er niet een platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond interieur is?'. Dat is wat Drentea zich afvroeg en waar eveneens de Dutch Green Building Council (Breeam-certificering), NIBE (onafhankelijke partij voor metingen van milieu-impact) en Ex-Interiors (interieur architectenbureau) de schouders onder hebben gezet. Resultaat; een nieuw circulair platform.

"Binnen afzienbare tijd is het zover, dan worden de contouren van een nieuw objectief en meetbaar interieurplatform zichtbaar.", aldus een woordvoerder. "Drentea mag zich ‘founding partner’ noemen, samen met een aantal andere investeerders die erin geloven dat dit platform de branche goed zal doen. Drentea streeft hierbij naar zero impact op onze wereld en wil koploper zijn in duurzame circulaire oplossingen."

www.drentea.nl

 


Deel op Social Media06-11-2017 15:00

Social enterprise Plastic Whale en meubelfabrikant Vepa kondigen vandaag een meerjarige samenwerking aan. Het doel van deze samenwerking is de ontwikkeling van een volledig circulaire kantoormeubellijn onder de naam Plastic Whale Circular Furniture.

Het bijzondere meubilair wordt vervaardigd uit Amsterdams grachtenplastic en pakt daarmee direct het probleem van de plastic soep aan. Uniek aan het productieproces is dat Plastic Whale zelf de grondstof voor vervaardiging van de lijn opvist. De lancering staat gepland voor Q1 2018, details worden later bekendgemaakt.

Sinds 2011 zet Plastic Whale zich in voor plasticvrije wateren. Dit doet de organisatie door economische waarde te creëren uit afval, met de betrokkenheid van zoveel mogelijk burgers, bedrijven en overheidsinstanties. Tot op heden heeft de organisatie vele tienduizenden PET-flessen uit het water gevist, die vervolgens werden geupcycled tot hoogwaardige designsloepen. Met diezelfde sloepen vist Plastic Whale nu naar plastic afval voor de vervaardiging van haar nieuwste product: een volledig circulaire kantoormeubellijn.

"Veel bedrijven willen tegenwoordig naar het circulaire ondernemen toegroeien, of zich inzetten tegen de plastic soep. Met Plastic Whale Circular Furniture kunnen zij een concrete bijdrage leveren aan een schoner milieu én krijgen zij er uniek meubilair, gemaakt van plastic afval, voor terug. Dit jaar vissen we in Amsterdam naar verwachting ruim 40.000 PET-flessen op. Voor de productie van de meubellijn zijn echter veel meer flessen nodig. Daarom willen we onze pijlen nu ook op het buitenland gaan richten, waar de plastic soep een nog groter probleem vormt,” aldus Marius Smit, oprichter Plastic Whale.

Voor de realisatie van de meubellijn heeft Plastic Whale een overeenkomst gesloten met kantoor- en projectmeubelfabrikant Vepa, die verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling, productie en distributie. "Vepa is Nederlands meest duurzame kantoormeubelproducent; een partner waar we heel trots op zijn. Vlak voor de zomer speelden we met het idee circulair meubilair van plastic afval te maken. Dankzij de samenwerking met Vepa wordt dit idee nu werkelijkheid. Samen kunnen we écht impact maken”, zegt Marius Smit. Alle onderdelen worden zo geproduceerd dat ze aan het einde van de levensduur gedemonteerd kunnen worden om als nieuwe grondstof te dienen - met zo min mogelijk belasting voor het milieu. Plastic Whale en Vepa hebben designmerk LAMA Concept in de arm genomen voor de conceptontwikkeling van de meubellijn.

Algemeen directeur van Vepa, Janwillem de Kam vervolgt: “De samenwerking met Plastic Whale sluit nauw aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Vepa. Circulariteit speelt een belangrijke rol bij de fundamentele verandering van productie zoals we die kennen - ook in de meubelbranche. Samen met Plastic Whale willen wij het voortouw nemen en laten zien dat die transitie naar een circulaire economie mogelijk is, zonder concessies te doen aan design en kwaliteit.”

www.vepa.nl
 


Deel op Social Media06-11-2017 8:30

Nieuws van Vitra. Op 3 november opende het designmerk een 'pop up-store' in het centrum van Amsterdam. De tijdelijke vestiging is te vinden aan de Reestraat 14.

De Vitra-winkel is geheel gewijd aan de Eames Plastic Chair van Charles and Ray Eames. Gedurende de komende 3 maanden is in de tijdelijke shop een heel areaal aan mogelijkheden te vinden. In totaal zijn er volgens een woordvoerder wel honderduizend varianten mogelijk van de designklassieker. Deze zijn alle op re roepen op digitale displays. Na bestelling van de gewenste variant kan deze - bij een groot aantal modellen - binnen 48 uur geleverd worden.

www.vitra.com


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >