Nieuws


30-10-2017 8:30

Goed nieuws voor Ahrend. Op 25 oktober hebben vier Ahrend producten een Erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp (2017) ontvangen. Dit heeft de onafhankelijke vakjury tijdens Dutch Design Week 2017 besloten.

De erkende producten zijn de Ahrend WELL Chair, de Ahrend Delta tafel, de Ahrend Balance 4-poots tafel (zie foto) en de Ahrend Hybride Onderwijstafel (zie onderste foto). Alle producten waren tot en met zondag 29 oktober te bewonderen op de Dutch Design Week in het Klokgebouw in Eindhoven.

Arnold Struik, Marketing & Innovation Director: “Na de Special Awards van vorig jaar, zijn wij dit jaar weer trots en dankbaar met deze verkregen GIO Erkenningen. Nóg mooier vind ik de positieve reacties vanuit bezoekers in het Klokgebouw. Hun reacties bevestigen dat onze productinnovaties aansluiten bij onze visie op de slimme en gezonde werkomgeving. Via deze weg wil ik daarom iedereen binnen én buiten de organisatie bedanken die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en het succes van deze vier productinnovaties.” 

www.ahrend.nl


Deel op Social Media26-10-2017 23:39

Drentea heeft vandaag via een persbericht gereageerd op de uitspraak van de rechter in het kort geding dat de kantoorinrichter had aangespannen tegen Rijkswaterstaat.

De kop van het persbericht luidt: 'Betere wereld door kort geding Drentea'. Hieronder de letterlijke tekst van het persbericht.

Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan in het kort geding van Rijkswaterstaat. Er is veel over gesproken en geschreven. Een kort geding aanspannen is voor Drentea uit Emmen echt ongebruikelijk. Vandaar een toelichting: Drentea schreef in op de opdracht voor levering van circulair kantoormeubilair, 10 jaar lang, aan alle Ministeries en overheden. De aanbesteding werd uitgeschreven door Rijkswaterstaat en is volgens hen de meest circulaire en duurzame aanbesteding ooit. Uiteraard werden de strengste milieueisen gesteld aan producten over bijvoorbeeld toxische stoffen, grondstoffen en duurzaam hout. Directeur Bert Top: “Terecht want de overheid moet immers het goede voorbeeld geven met alle doelstellingen die gesteld zijn op dit gebied.”

Veel uitzoekwerk
Meerdere partijen schreven in. Iedereen moest van een flink aantal producten tot op gram niveau aangegeven welke grondstoffen en materialen gebruikt worden. Dit werd door een externe partij nog extra gecontroleerd. Naast een catalogus met foto’s van de te leveren producten moest men vele andere documenten op circulair en duurzaam gebied inleveren.

Gunning aan partij zonder duurzaam hout
Drentea is als Nederlandse producent van kantoormeubilair koploper qua duurzaamheid. Bij het inleveren van de offertes voldeden ze aan alle eisen, ook die van duurzaam hout. Echter tijdens de gunning bleek dat Rijkswaterstaat gekozen had voor twee bedrijven die niet gecertificeerd waren voor Duurzaam Hout. Dit terwijl Rijkswaterstaat stelt dat het de eisen aan materialen juist enorm belangrijk vindt. Daarnaast is het verbazingwekkend aangezien de overheid juist jarenlang het certificeren gepromoot heeft bij zowel grote, kleine als MKB bedrijven. Duizenden bedrijven hebben hier gehoor aangegeven en zijn jarenlang gecertificeerd. Door de certificaten op deze manier opzij te leggen, lijkt het of de overheid al deze bedrijven in de kou zet en duurzaam hout niet serieus neemt.

Kort geding
Drentea was verbaasd over de beslissing van Rijkswaterstaat en dus werden er vragen gesteld. Inhoudelijke antwoorden bleven uit en de enige manier om antwoorden hierover te krijgen van Rijkswaterstaat was het aanspannen van een kort geding. Tijdens dit geding, dat diende op 12 oktober, werd door beide bedrijven en zelfs Rijkswaterstaat beaamd dat ze ten tijde van inschrijving en gunning geen duurzaam hout hadden; ‘want dat is toch niet te controleren’. Top: “En dat is nu het mooie van een certificaat, je kunt het juist wel controleren, zelfs op ieder moment van een willekeurige dag. Niet alleen bij ons maar bij ieder gecertificeerd bedrijf. Rijkswaterstaat stelde daarnaast dat controle alleen bij aflevering mogelijk is omdat men niet weet wat voor hout men gaat leveren. Bij de offerte moesten we tot op de gram de gebruikte grondstoffen invullen van de producten. Ook dienden we een catalogus met foto’s te overleggen. Hoezo onbekend wat men gaat leveren?”

Uitspraak ongunstig voor bedrijven èn opdrachtgevers
De rechter stelt in de uitspraak vandaag dat alle eisen die in de aanbesteding stonden uitvoeringseisen zijn en dat Rijkswaterstaat het niet hoefde te controleren bij gunning. Met andere woorden ieder bedrijf mag in vervolg in zijn offerte stellen dat hij aan alle eisen voldoet, dan afwachten tot men de order krijgt en als die dan komt, pas actie ondernemen om aan de eisen te voldoen. Top: “Ik ben verbaasd. Stel je eens voor dat je een woning laat bouwen met energielabel A. Dan wil je toch voordat je de handtekening zet de garantie dat het ook gaat lukken? De overheid werkt blijkbaar niet op die manier.” Top vervolgt: “Opdrachtgevers zijn ook niet gebaat bij deze rechterlijke uitspraak; iedereen mag blijkbaar van alles verklaren bij het inleveren van een offerte om zo de hoogste score te behalen. En dus is alles onder voorbehoud. Wel zijn we blij dat door dit kort geding beide gegunde bedrijven inmiddels overgegaan zijn tot certificering van duurzaam hout. Hebben we de wereld toch een beetje beter gemaakt.”26-10-2017 11:00

De kogel is door de kerk. De rechter deed vanochtend uitspraak in de zaak omtrent de rijksbrede circulaire aanbesteding kantoormeubilair. De eis van Drentea werd afgewezen. Dit betekent dat Gispen en Rohde & Grahl de omvangrijke opdracht hebben binnengesleept.

"Vandaag is bekend geworden dat het Rijk Gispen de opdracht tot levering van duurzame kantoorinrichting gunt", meldt een woordvoerder namens Gispen. "We gaan het kantoormeubilair verzorgen voor alle ministeries (FM Haaglanden), Dienst Justitiële Inrichtingen en het Openbaar Ministerie. Ook andere overheidinstanties gaan gebruik maken van dit nieuwe contract, waaronder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Onderwijsraad, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Raad voor de Kinderbescherming. De samenwerking start per direct en heeft een looptijd van 10 jaar."

Maurits van Berckel, commercieel directeur van Gispen: “We kijken enorm uit naar de samenwerking. Gispen werkt volgens de circulaire principes. Niet alleen samen met onze partners en leveranciers. Maar ook met opdrachtgevers zoals het Rijk werken we aan een nieuwe, verbeterde kringloop want alleen gezamenlijk kunnen we onze circulaire ambities écht waarmaken. Met een circulair project van deze orde bevestigt Nederland haar koppositie op dit gebied.”  

“We zijn zeer verheugd dat we ons circulaire partnership kunnen opstarten. In de afgelopen periode hebben we al meer dan twintigduizend meubelcomponenten een nieuw leven gegeven (gerevitaliseerd) in plaats van als afval afgevoerd. Na het revitalisatieproces zien de producten er weer als nieuw uit, waardoor we in staat zijn om ook op deze “oude” producten weer garantie te geven. Het is geweldig dat de Rijksoverheid zijn voorbeeldfunctie zo serieus neemt en ondernemend Nederland stimuleert om te investeren in duurzaamheid.”

Ook bij Rohde & Grahl is men vanzelfsprekend blij met de uitspraak. Evenals Gispen verwierf het bedrijf uit Amersfoort twee van de vier percelen van een opdracht, die in totaal naar verluidt een omvang heeft van 80 tot 200 miljoen euro. Walter Mineur, directeur Rohde & Grahl: "Wij vinden het belangrijk kansen te scheppen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In onze eigen productielocaties wordt hier al invulling aan gegeven. Deze aanbesteding biedt ons de mogelijkheid dit fors uit te breiden." Voorts ligt op het revitaliseren en hergebruiken van kantoormeubilair.

Deze aanbesteding vraagt om samenwerking met ketenpartners en niet alledaagse allianties. Het betreft activiteiten op verschillende terreinen die vragen om specifieke kennis, ervaring, faciliteiten en netwerken. Rohde & Grahl is hiervoor een strategische samenwerking aangegaan met Alvero. Alvero is gespecialiseerd in logistieke dienstverlening en meubelmanagement.

Bij Drentea zijn de druiven zuur. De Emmer fabrikant hoopte alsnog (een deel van) de opdracht in de wacht te kunnen slepen omdat de beide winnaars op het moment van de voorlopige gunning niet in het bezit waren van een certificaat op het gebied van duurzaam houtgebruik. De Haagse rechtbank wees deze eis vanochtend dus af. 

De volledige uitspraak staat hier: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2017:12138 

Drentea kan nog in beroep tegen het oordeel van de Rechtbank. Op dit moment is nog niet bekend of de Emmer fabrikant voor deze weg zal kiezen.

Deel op Social Media25-10-2017 8:30

Lensvelt organiseert regelmatig masterclasses. Doel is om de verschillende doelgroepen te informeren over de laatste ontwikkelingen in de interieur projectmarkt. deze week zal de inrichter een masterclass verzorgen over het onderwerp ‘De Ziekte en het Medicijn’.

Eén van de sprekers is Kitty de Groot, journalist bij het projectinrichting en (interieur)architectuur vaktijdschrift Inside Information en auteur van het boek ‘#Nieuwe Werkvormen’, waarin ze aan de hand van een keur aan recente projecten de stormachtige ontwikkelingen in het hedendaagse projectinterieur schetst. Mede zal spreken Bart Schipper, een ervaren agile coach/scrum master.


Op 26 oktober worden belangstellenden in staat gesteld om zich in een informele sfeer te laten informeren over de laatste ontwikkelingen in de werkomgeving.

“Om u te weren tegen al dat wat komen gaat, krijgt u van ons als medicijn op deze avond voorgeschreven een uitgebalanceerde dosis cultuur, creativiteit, natuur, gezondheid en scrums. Want,” zegt Jeroen Panders namens Lensvelt over dit initiatief om de Masterclass te organiseren “we zien het als een belangrijke taak om kennis te verspreiden.  Daarnaast zullen we informeel dineren, zodat er ruimte is om met alle bezoekers van gedachten te wisselen.”

De bijeenkomst begint op 26 oktober rond 18:00 uur, om 19;00 starten de sprekers.  We gaan door tot ongeveer tot 21:30 uur. “Maar het mag natuurlijk ook uitlopen”, besluit Panders glimlachend. 

26 oktober 2017
18:00     Deur open

19:00     Start Masterclass

               Kitty de Groot: Cultuur, Creativiteit, Groene gezondheid, Nieuwe Werkvormen:

               Bart Schippers: Scrum

21:30     “Maar het mag natuurlijk ook uitlopen”,

 

RSVP:t.keultjes@lensvelt.nl

          

23-10-2017 8:30

Circulariteit staat dezer dagen centraal bij Drentea, niet alleen omdat het bedrijf een rechtszaak heeft aangespannen inzake een rijksbrede circulaire aanbesteding (zie de artikelen elders op deze site), maar vooraal ook omdat de Emmer fabrikant zeer actief is in het 'vercirkelen' van het eigen aanbod. Nieuwste loot aan de circulaire stam: het tafleprogramma Loft.

Tijdens de zogenoemde ‘Beestachtige Herfstdagen’ wordt het nieuwe tafelprogramma gepresenteerd. "Ontwerper Marcel Schouten was verantwoordelijk voor de totstandkoming van deze unieke tafelserie inzetbaar in zowel office & home omgeving", aldus een woordvoerder. "De opdracht was een duurzaam tafelprogramma te maken dat wat huiselijker, wat menselijker, minder streng en eleganter zou worden. Vanuit deze basis is gewerkt met uitsluitend 100 procent recyclebare grondstoffen; plaatstaal in combinatie met FSC-hout en biobased materialen."

Loft is volledig circulair ontworpen. Zo wordt restmateriaal tijdens de productie al hergebruikt tot hoekstukken en onderdelen voor nieuwe Loft-tafels. "Hiervoor is een volledig nieuwe recycle pers geplaatst binnen de productie van Drentea, waarbij restmaterialen direct worden omgesmolten tot nieuwe onderdelen."

In de productnaam ‘Loft’ is een bruggetje geslagen naar de industriële kant. "Tegenwoordig wonen mensen in magazijnen en fabriekshallen die tot woningen zijn getransformeerd. Ze zijn stoer door het plaatmateriaal, elegant door de zwevende hindepoot en de grijstinten die zijn gebruikt, maken de tafels eenvoudig combineerbaar in elke ruimte. Met Loft zetten we iets nieuws op de markt, waaronder we met trots onze handtekening zetten."

Loft kan als vergadertafel dienen, als teamtafel maar kan volgens Drentea net zo goed thuis in een grote keuken neergezet worden. "‘Office meets home’". Loft zal prominent getoond worden tijdens 'Beestachtige Herfstdagen (nog te bezoeken op 25 en 26 oktober) en de Vakbeurs Facilitair in januari 2018.

www.drentea.nl

Deel op Social Media23-10-2017 8:30

Op donderdag 5 oktober presenteerde Markant tijdens de jaarlijkse dealerdag zijn nieuwe collectie, genaamd Hybrid. De vele aanwezigen waren het er volgens een woordvoerder over eens dat Markant met Hybrid het gevoel van thuiskomen op de werkvloer brengt. Precies de vraag die zij uit de markt horen.

In de afgelopen jaren is het werken op kantoor enorm veranderd. Taken worden steeds gevarieerder, mobieler, uitdagender en met meer deadlines. Samenwerking waarbij men tijd doorbrengt met collega’s op verschillende plaatsen en tijdzones wordt vrij gebruikelijk. Hybrid speelt hierop in. "Door Hybrid op de juiste manier in te zetten, stimuleert u flexwerkers meer tijd op kantoor door te brengen, productiever te zijn en doelstellingen te realiseren”, aldus markant-topman Jan Beltman over het nieuwe meubel.

Hybrid stimuleert flexwerkers volgens markant meer tijd op kantoor door te brengen, productiever te zijn en doelstellingen te realiseren. Daarnaast excelleert Hybrid bvolgens het bedrijf uit Houten in 'Agile working', waar projecten worden opgedeeld in een serie van korte en overzichtelijke deelprojecten. 

www.markantoffice.com


Deel op Social Media20-10-2017 13:30
Collection S, de nieuwe familie directiestoelen van Kinnarps is tot winnaar gekroond tijdens de German Design Awards 2018. Deze award is een erkenning voor vooruitstrevende en innovatieve producten.
 
"De German Design Award is een prestigieuze prijs en we zijn erg vereerd en blij dat we deze mogen ontvangen voor Collection S", aldus een woordvoerder. "Een exclusieve stoelenfamilie, van ons premium merk MartinStoll, dat betrouwbare oplossingen biedt voor de meest luxueuze omgevingen. We bedanken de vermaarde jury voor de erkenning. Met Collection S wilden we design, comfort en topkwaliteit op de best mogelijke manier combineren, zegt Elisabeth Slunge, Director Global Range & Communications bij Kinnarps."
 
De Collection S stoelenfamilie is sterk geworteld in het erfgoed van het merk, dat bureaustoelen, vergaderstoelen en loungezetels omvat. "Het meubilair van MartinStoll biedt een uitzonderlijk design met een uitstekende kwaliteit. De stoelenfamilie is uitgevoerd in weldoordachte materialen met nadruk op vakmanschap en past perfect in directieomgevingen", stelt Martin Rau, International Product Manager voor MartinStoll
Dit jaar waren er meer dan 5.000 inzendingen voor de German Design Award. De award stelt hoge eisen aan de winnaars en een panel van experts van de German Design Council selecteert enkel producten die zichzelf onderscheiden van de concurrentie op vlak van design om deel te nemen aan de competitie."Collection S van MartinStoll gaat voor gesofisticeerd design met aandacht voor ergonomie, uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Wanneer erfgoed en vakmanschap samengaan met moderne lichtheid en een sculptureel design, ontstaat Collection S. De serie is ontworpen om perfect te passen in het moderne kantoorleven", vertellen designers Michael Lammel en Markus Heller van NOA Intelligent Design.

Deel op Social Media20-10-2017 8:30

Cieba kantoor en projectmeubelen heeft een nieuwe locatie. Dat meldt de inrichter uit Leiderdorp. Met ingang van 1 oktober kunnen klanten terecht aan de Touwbaan 26 A in Leiderdorp.

Hierbij is het grote voordeel dat er ruime mogelijkheden zijn voor een presentatie van de allernieuwste producten op het gebied van kantoorinrichting. "Wij zijn nog steeds van mening dat het aanschaffen van kantoormeubelen beter en completer kan als alleen van een foto. Naast het internet wil de klant de producten beleven en bezichtigen", aldus Sjoerd Robbertsen en Jos Wiffrie.

De 400 vierkante meter tellende showroom bevat producten van onder andere Swan-Products, Giroflex, Vepa, Dauphin en Be by Beta. "Dit geeft ruimte voor een goed vergelijk in de grootste showroom van de regio."


www.cieba.nl 


Deel op Social Media19-10-2017 8:30

De vlag kan andermaal uit bij Wilkhahn. Want over 2016 boekte de fabrikant een omzetstijging van zo’n 5 procent. De totale omzet bedroeg 94,6 miljoen euro. Een groot deel daarvan komt voor de rekening van klanten uit het buitenland.

Uit de recent gepubliceerde cijfers wordt duidelijk dat 70 procent van de Wilkhahn-omzet export-gerelateerd is. Helemaal vreemd is dat niet, gezien de prominente aanwezigheid van het Duitse bedrijf op buitenlandse markten. Behalve de productielocatie in Duitsland heeft de fabrikant daarnaast locaties in Posen in Polen en Sydney in Australië. In Nederland wordt niet geproduceerd. Wel is het bedrijf al sinds jaar en dag met een verkoopkantoor gevestigd in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

www.wilkhahn.nl


Deel op Social Media16-10-2017 8:30

Drentea is een slechte verliezer. Dat tekent het Dagblad van het Noorden op uit de mond van de advocaat van een concurrent. Dit naar aanleiding van de rechtszaak omtrent de circulaire aanbesteding van kantoormeubilair. Drentea-directeur Bert Top erkent op Radio 1 dat hij een slecht verliezer is. "Maar dat is in dit geval niet aan de hand omdat het een heel principieel verhaal is."

De principiële kant van het verhaal bestaat erin dat twee partijen - Gispen en Rohde & Grahl - via een rijksbrede aanbesteding een omvangrijke opdracht in de wacht hebben gesleept , terwijl zij op het moment van de voorlopige gunning niet in het bezit waren van een certificaat op het gebied van duurzaam houtgebruik. "Ik was redelijk verbaasd dat deze partijen dit certificaat niet hadden", aldus Bert Top op Radio 1. "Want dit is al jaren een eis." 

De rechtszaak draait dus om het feit of de voorlopige gunning rechtmatig was. Volgens de landsadvocaat is dit wel het geval. Tijdens de behandeling, afgelopen donderdag 12 oktober, stelde de landsadvocaat Wolters Rückert volgens het Dagblad van het Noorden dat het bezit van een duurzaamheidcertificaat voor hout dat in de meubels is verwerkt slechts een ‘uitvoeringseis’ is. En dus kunnen Gispen en Rohde & Grahl - die beide inmiddels wél een certificaat op het gebied van duurzaam houtgebruik verworven hebben - de opdracht volgens Wolters Rückert gewoon behouden.

Deze lezing wordt natuurlijk betwist door Drentea. Volgens de advocaat van Drentea, P. Hoekstra, had al tijdens de aanbesteding- en gunningprocedure bekeken moeten worden of de meedingende partijen over de certificaten beschikken. Op 26 oktober doet de rechter uitspraak. Dan zal duidelijk worden of de voorlopige gunning kan worden omgezet in een definitieve gunning, of dat de gehele procedure over moet. In dat laatste geval heeft Drentea volgens de landsadvocaat overigens weinig te winnen. Hij stelde tijdens de behandeling van de zaak namelijk fijntjes vast dat het Drentse bedrijf op bepalende criteria als prijs of social return aanzienlijk slechter scoort dan de winnende combinatie.

Wordt vervolgd.

www.drentea.nl


Deel op Social Media


16-10-2017 8:30

Chemieconcern BASF heeft in haar grondstoffenproductie voor schuim een fout geconstateerd. Het chemieconcern heeft bekend gemaakt dat er geen gezondheidsgevaar bij deze productiefout is opgetreden. Dit positieve bericht wordt bevestigd door contra-expertise analyses van de Duitse meubelbond VDM.

De Nederlandse brancheorganisatie van meubelfabrikanten (Koninklijke CBM) is verheugd over dit positieve bericht. Hiermee is er duidelijkheid dat eindproducten zoals matrassen en meubelen niet getroffen zijn door effecten van de productiefout bij BASF. Sinds het nieuws over de productiefout naar buiten kwam, heeft de organisatie nauw contact met de achterban onderhouden over dit onderwerp.

www.cbm.nl


Deel op Social Media
16-10-2017 8:30

Koninklijke Ahrend revitaliseert een groot deel van de ruim 50.000 stadionstoelen uit de Amsterdam ArenA die in de afgelopen maanden zijn vervangen. Deze oude stoelen, met nieuw ontwerp, zijn vanaf deze week te bestellen via de Ajax-webshop of de Ajax Shop bij de Amsterdam ArenA. Van elke verkochte stoel gaat een deel naar de Ajax Foundation, waarmee projecten voor kansarme jongeren ondersteund worden.

De stoelen worden ontworpen en geproduceerd door Ahrend dochter Presikhaaf Schoolmeubelen. Hier werken 190 mensen (van de 230) met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de productie. Op basis van de zitting en de rugleuning uit het stadion worden de stoelen voorzien van een nieuw onderstel. Het hergebruik van de stadionstoelen past volgens een woordvoerder perfect binnen de visie van Ahrend om de circulaire economie te stimuleren. Hierbij wordt verspilling van materialen en energie zoveel mogelijk voorkomen door hiermee rekening te houden bij het ontwerp, (her)gebruik, beheer en onderhoud.

Van de stoelen komen drie varianten beschikbaar: een losse rugleuning en zitting, die de gebruiker zelf tot een stoel kan maken; een stoel met stalen onderstel en een stoel met houten frame. De prijs van de stoelen varieert van 50 en 65 euro. Een losse zitting en rug kost 7,75 euro.

Eugène Sterken, CEO van Koninklijke Ahrend: "Dit project is een fantastische uitdaging voor het personeel van Presikhaaf Schoolmeubelen. Dit is bij uitstek een project waarbij sociaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulariteit van toepassing zijn. Het geeft bovendien fans van Ajax de mogelijkheid een originele stoel met een door Ahrend ontworpen frame uit de Arena te bemachtigen en thuis neer te zetten."

"De Amsterdam ArenA is een van de duurzaamste stadions ter wereld", stelt Henk Markerink, CEO van de Amsterdam ArenA. "Daarom was het voor ons een logische keuze om te kiezen voor circulariteit, ofwel het duurzaam hergebruiken van stoelen. Samen met Koninklijke Ahrend en hebben we een fraaie oplossing gerealiseerd waarbij bovendien mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt volop ingeschakeld kunnen worden."

www.ahrend.nl

Deel op Social Media
15-10-2017 10:39

(advertorial)


Voor het ambachtelijke meubelmerk Label Vandenberg heeft Peter van de Water de nieuwe fauteuil Gustav ontworpen. Deze stoel is geïnspireerd door het Tsjechisch kubisme. Dit is terug te zien in het hoekige ontwerp van het model. De Gustav fauteuil is nu ook met draaivoet te bestellen.De fauteuil is ontworpen om mooi te zijn in een vrije ruimte, vanaf alle zijden is kubistische vormgeving te zien. Het product is door grafische lijnen vormgegeven, maar wel met een zachte binnenkant en door de open hoeken heeft hij een comfortabele en lekkere vrije zit. De Gustav is een royale en uitnodigende fauteuil die uiterst licht op de poten staat, je ziet en voelt de ruimte letterlijk onder de fauteuil doorlopen.Door te spelen met de voor- en achterzijde, in een duo tone, zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit model is een echte eyecatcher, niet alleen voor thuis, maar komt ook prachtig tot zijn recht in een lounge of lobby. De Gustav combineert een eigentijds uiterlijk met een vleugje retro, de fauteuil voelt hierdoor nieuw maar vertrouwd.


https://label.nl/

Deel op Social Media13-10-2017 8:30

Op donderdag 12 oktober 2017 organiseerde de Branchevereniging Projectinrichting de tweejaarlijkse Dag van de Projectinrichting. Tijdens deze bijeenkomst werd de zogeheten ‘BVP Award’ uitgereikt, een prijs voor het meest prestigieuze projectinrichtingsproject.

Leden kregen in de afgelopen maanden de gelegenheid hun project in te dienen. Een deskundige jury selecteerde drie genomineerden: Prolance Projecten en Interieurs, Mirato Interieurontwerp en Boerhof Projectinrichters. Als winnaar kwam Boerhof uit de bus. De projectinrichters uit Heeten gooiden hoge ogen met hun inzet voor het project: Openlucht Museum te Arnhem.

Het betreft de ‘Canon van Nederland’, een presentatie van de geschiedenis van on sland van ‘hunebed tot heden’. De jury prees de gedrevenheid waarmee dit complexe project is uitgevoerd. De geleverde kwaliteit is erg hoog en daarvoor is veel wilskracht, lef, creativiteit en onderzoek nodig, aldus het juryrapport. Boerhof dacht actief mee met de opdrachtgever en kwam met suggesties voor o.a. het printen van foto’s op het pvc (vinyl) voor een hoge levensduur van de vloer. Duurzaamheid stond hoog in het vaandel. Zo werden o.a. de snijresten van het pvc en marmoleum apart verzameld en geretourneerd naar fabricant Forbo voor recycling.

De creativiteit die Mirato Interieurontwerp voor het project Massive Music toonde, verraste de jury eveneens op aangename wijze en werd beloond met een tweede prijs. Ook het project NIBC bank te Den Haag, van de winnaar van de derde prijs, Prolance, maakte indruk. De jury roemde het vloerenplan en de rust die het ontwerp uitstraalt.

De jury bestond uit Michiel Kobussen van Ebbens Architecten, Ger Dinnissen van Dinnissen Architecten, Fanny Willems van FLint interieurarchitecten en juryvoorzitter Lieuwe Steendam, voormalig marketingmanager Nederland voor Tarkett.

De BVP is de Nederlandse Branchevereniging Projectinrichting. Binnen de BVP zijn projectinrichters en leveranciers en fabrikanten van harde en zachte vloeren, lijmen, raambekleding en andere relevante productgroepen vertegenwoordigd. De vereniging kent verschillende lidmaatschappen. Zo zijn er o.a. leden met PPI-keur (een standaard voor kwaliteitsborging in de branche), verleggers, leveranciers en vloeronderhoudsbedrijven (in oprichting). Projectinrichters en leveranciers werken op brancheniveau al langer samen. Dat resulteerde in 2001 in een branchespecifieke vertaling van de ISO 9001-norm met een accent op keten- en resultaatgericht werken.

www.bvprojectinrichting.nl


Deel op Social Media
11-10-2017 12:00

In het pilotproject voor een energieneutraal kantoor zet het Rijksvastgoedbedrijf in op duurzame innovaties. Daarvoor is een testomgeving ingericht in Rijswijk. Onderdeel van de testomgeving is de eerste bureaustoel met gepatenteerde klimaatfunctie van de Duitse fabrikant Klöber.

Onlangs heeft Klöber dertien Klimastuhlen geleverd. "Met deze wereldprimeur kan de gebruiker de temperatuur op de werkplek individueel beïnvloeden en op hetzelfde moment het energieverbruik reduceren."

“We zijn er trots op dat het innovatieve concept van de Klöber Klimastuhl het Rijksvastgoedbedrijf overtuigd heeft en men deze nu in de praktijk gaat testen” zegt Ralf Johow, Directeur Marketing en Verkoop bij Klöber. De test zal 3 jaar duren.

De Klimastuhl past zich, net zoals een fauteuil met stoelverwarming in de auto, aan de persoonlijke wensen van de gebruiker aan – heel eenvoudig door middel van een druk op de knop. De stoel heeft twee functies: met de verwarmingsfunctie worden de zitting en de rug van de stoel daar waar het lichaam contact maakt tot 37 graden verwarmd. De ventilatiefunctie geeft een aangenaam verkoelend effect – overvloedige warmte wordt van het lichaam afgevoerd en voorkomt transpiratie.

www.kloeber-klimastuhl.com


Deel op Social Media11-10-2017 8:30

Een Verrassende uitbreiding van het Palmberg-assortiment. De Duitse fabrikant van kantoormeubilair maakt bekend ook keukens te kunnen bieden. Dat meldt Office Republic.

Met de bijzondere toevoeging aan het assortiment wil Palmberg nog beter tegemoet komen aan de wensen vanuit de markt. De productlijn Cucina - in stijl aansluitend op meer gangbare Palmberg-producten - is erop gericht ook het keukendeel van de kantoorruimte integraal onderdeel van de totale beleving te maken. Palmberg benadrukt dat in Cucina gebruik wordt gemaakt van bekende merkapparatuur.

www.palmberg.nl


Deel op Social Media11-10-2017 8:30

(vacature)

Bij OCS+ Steelcase geloven wij dat omgevingen waar mensen werken, er echt toe doen. Deze werkomgevingen moeten inspireren, innovatie versnellen, het welzijn van medewerkers verbeteren en mensen met elkaar verbinden. Door te bestuderen hoe mensen werken komen we tot nieuwe inzichten bij onze opdrachtgevers. Deze inzichten vertalen we in onze concepten naar inspirerende werkomgevingen waarbij wij organisaties naar een hoger niveau brengen. We willen je graag uitnodigen om met ons aan de toekomst te bouwen!


OCS+ Steelcase is op zoek naar een Account Manager die op basis van strategische account plannen en input van Sales Support Resources, Producten en Workplace consultants salesgesprekken voert met nieuwe en toegewezen bestaande relaties. Je maakt gebruik van bewezen verkoopstrategieën, sales tools en Steelcase inzichten om mogelijkheden binnen toegewezen accounts te creëren.

Primaire verantwoordelijkheid

 • Ontwikkelen, opstellen en uitvoeren van strategische account plannen op basis van input uit Sales Support Resources, Producten en Workplace consultants.
 • Gebruik maken van bewezen verkoopstrategieën, sales tools en Steelcase inzichten om mogelijkheden binnen toegewezen accounts te creëren.
 • Consequent gebruik maken van CRM tools om prestaties te managen en te communiceren met het team van OCS+ Steelcase.
 • Begeleiding bieden binnen inrichtingsprojecten door een procesmatige en gestructureerde aanpak.


Vereiste skills

 • Vermogen om een duurzame relatie met zeer uiteenlopende functie binnen de organisatie van de klant aan te gaan (inkoop, facility, directie, A&D, marketing en product experts).
 • Sterk analytisch vermogen in statistische en financiële data van organisaties.
 • Uitstekende communicatieve en interactieve presentatievaardigheden gecombineerd met interpersoonlijke vaardigheden.
 • Vermogen om tijd en informatiebronnen te managen om de gewenste resultaten te bereiken.
 • Autonome werkstijl, aanpassingsvermogen, betrokkenheid en teamplay kwaliteiten staan hoog in het vaandel.


Ervaring en kwalificaties

 • Sales ervaring in business development binnen de branche van projectinrichting.
 • Vaardigheid en passie voor IT- tools zoals CRM, Outlook-agenda, tablets, smartphones, webinars en video conferencing.
 • Heeft bij voorkeur een up-to-date netwerk van beïnvloeders op het gebied van Facility, Procurement en Real Estate.
 • Goede zakelijke bedrevenheid in de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Gedegen kennis en ervaring in het gebruik van het volledige MS Office package.
 • Hoog niveau van professionaliteit en denkniveau (bv. opleiding hbo commerciële economie, bedrijfskunde, bedrijfseconomie)
Ervaring in een commerciële B2B functie met aantoonbaar succesvolle salestrajecten.Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden binnen een dynamisch bedrijf. Jij komt te werken in een enthousiast en ambitieus team. Naast een goed salaris, passend bij jouw werkniveau, zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook is er veel aandacht voor persoonlijke ontplooiing en ondersteuning.


Wij bieden je een Full Time job in de regio randstad tegen een marktconform salaris en een uitstekende bonusregeling. Daarnaast bieden wij je goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Stuur je CV met motivatie naar hrm@ocs-steelcase.nl met referentie "Account Manager". OCS+ Steelcase accepteert geen acquisitie naar aanleiding van deze vacature via werving- en selectiebureaus.

Job Locatie: Regio Randstad

Type: Full Time m/v 

04-10-2017 13:30

Afgelopen donderdag 28 september trok Arper's jaarlijkse event veel interieur ontwerpers en architecten naar de showroom in Design Post Amsterdam. In het kader van Frame MINDS "Tomorrow's Architecture: Towards the Digital Era" gaven drie sprekers hun visie op de toekomst van het architectenvak en de rol van technologie.

Tijdens de bijeenkomst kwamen tal van onderwerpen aan bod. Interieur-architect Jeroen de Bruijn en R&D medewerker Merel Brabers van EGM Architecten toonden bijvoorbeeld hoe het verzamelen vandata het gedrag van gebruikers in kaart brengt en het gebruik gebouwen daarmee optimaliseert.

Ook in de bijdrage van Wessel van Beerendonk van Studio RAP ikwam de ingrijpende invloed van het digitale tijdperk aan bod. Zo vertelde hij over zijn parametrisch ontwerp van watertaxi haltes in Rotterdam, die tot stand kwamen met inzet van een speciaal ontwikkelde betonprinter. Hij onderstreept hiermee de overgang van seriële massaproductie naarmassa-gecustomiseerde productie.

"De veranderende rol van digitale materialen naast traditionele materialen als hout en metal is cruciaal", gaf Paul Skinner van Tellart aan. Dit visualiseerde hij door het tonen van verschillende interactieve ruimtes uit het Tellart-portfolio.
Tot slot vertelde Gulio Feltrin – Business Development Manager – over de digitale toekomst van Arper.

Voor belangstellenden is de gehele avond hier terug te bekijken.
 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >