Nieuws


30-01-2017 9:15

Voor de Basiscursus Inrichtingskunde van opleidingsinstituut Office Academy deden afgelopen vrijdag 27 januari acht deelenemers examen. Allen slaagden voor het diploma en mogen zich vanaf heden Inrichtingskundige noemen.

De geslaagden zijn (op de foto staand van links naar rechts: Saskia Slenders (ASML), Carmen Piest (Office Service Nederland), Miranda Harting (De Projectinrichter), Niels Langenhuysen (Cassonade), Werner Draad (Drentea) en Agnes van Belle (Glamox Verlichting). En zittend van links naar rechts: Patrica van Klaveren (Wout Monseurs) en Margriet van Duist (Ziekenhuis Beverwijk).Office Academy is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat al sinds jaar en dag de kennis in de projectinterieurbranche naar een hoger niveau brengt. Naast de Basiscursus Inrichtingskunde verzorgt Office Academy onder meer de opleiding Hogere Huisvestingskunde alsmede tal van eendaagse cursussen op het gebied van bijvoorbeeld akoestiek, duurzaam inrichten en verlichting.

Meer informatie over de Basiscursus Inrichtingskunde: klik hier.

 


Deel op Social Media18-01-2017 8:30

2016 een rampjaar? Niet voor Palmberg. De Duitse meubelfabrikant maakte afgelopen hjaar het meest succesvolle jaar uit de geschiedenis van het bedrijf mee. "Een stijging in het aantal medewerkers, hogere omzetten en een volle orderportefeuille. Met deze zeer postieve balans heeft Palmberg het jaar 2016 afgesloten."

Het bedrijf boekte over 2016 een omzet van 94,1 miljoen euro omzet. In vergelijhking met het voorgaande jaar betekende dit een plus van ruim 11 procent. Ook de ontwikkelingen op het gebied van export zijn gunstig, meldt een woordvoerder. "Ook hier kon Palmberg de omzet doen stijgen."

"Voor overige mooie bedrijfsontwikkelingen zorgde in het afgelopen jaar ook het resultaat van het Markt Intern marktonderzoek 2016 binnen de bureaumeubel- en bureaustoelen branche. Zoals 2 jaar eerder, stond Palmberg ook in 2016 weer in de schijnwerpers door op de eerste plek te eindigen en daarmee wederom als winnaar uit de bus te komen bij het brancheonafhankelijk marktonderzoek van bureau ‘Markt Intern’ onder alle dealerorganisaties."

Tenslotte meldt het bedrijf nog de recente ingebruikname van een nieuwe productiehal in Schönberg. "Daar produceert Palmberg onder eigen regie, op een oppervlak van 733 vierkante meter het scheidingswandensysteem Terio Plus en biedt het tevens de mogelijheid om op het gebied van akoestiek diverse oplossingen te brengen."

www.palmberg.de

Deel op Social Media13-01-2017 8:30

Dit jaar wordt in de Van Nelle Fabriek voor de vierde keer ART Rotterdam georganiseerd.  Net als vorig jaar wordt het evenement gesponsord door meubelfabrikant Wilkhahn.

ART Rotterdam vindt plaats van donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari.Het evenement wordt gezien als één van de belangrijkste kunstbeurzen in West Europa. Internationale galerieën presenteren hier hun collecties.

Naast de beurs in  Van Nelle Fabriek zijn er diverse off-site presentaties in de stad. Met name Object in het stoomschip SS Rotterdam is met 75 nationale en internationale ontwerpers op het snijvlak van design, kunst, mode en architectuur een aanrader. Deze off-site locaties zijn te bezoeken met historische pendelbussen die vanaf de diverse locaties vertrekken.

www.wilkhahn.nl

Deel op Social Media 
 

13-01-2017 8:30

Rohde & Grahl neemt op 18, 19 en 20 januari deel aan het vakevenement Facility for Future in Den Bosch. Voor het eerst wordt daar samengewerkt met Martijn de Liefde van Kgotla Workspace. Hij spreekt zowel op woensdag (15:00 uur) als op donderdag (11:00 en 15:00 uur) over Kgotla, een bijzonder concept dat zijn oorsprong vindt in Afrika.

"In Botswana, op een LeKgotla, verzamelen leden van de gemeenschap zich, om hun zorgen en ideeën te delen met de Chief", aldus een woordvoerder van Rohde & Grahl. "Iedereen is uitgenodigd. Alle stemmen worden gehoord. De Chief deelt een droom, luistert en wordt zich bewust van de echte problemen binnen de leden, zoals gezien door het collectief. Wat nu als we deze methode vertalen naar een willekeurige werkomgeving?"

Kgotla Workplace verandert volgens Rohde & Grahl de wijze waarop mensen werken, hoe men beslissingen neemt, en hoe men het werk ervaart. "Door zowel de fysieke als emotionele barricades te verwijderen, wordt de dialoog en samenwerking bevorderd. Zo veranderen medewerkers hun oude gewoontes en werken oprecht met elkaar samen, een nieuwe dimensie in de visie working well van Rohde & Grahl."

www.rohde-grahl.nl

Deel op Social Media
12-01-2017 17:00

Desko, leverancier en producent van kantoormeubilair, lanceert op 23 januari een unieke 'tool' voor facility managers en inkopers. Het bedrijf heeft als eerste meubelleverancier in Nederland een zogenoemde ‘Waardescan met Grondstoffenpaspoort’ ontwikkeld. "Dit is een inzichtelijk rapport van de gehele inventaris van een bedrijf op locatie", stelt een woordvoerder.

In het systeem krijgt elk meubelstuk een uniek identificatienummer. Het rapport dat aan de scan is gekoppeld, geeft in het grondstoffenpaspoort voor de betreffende locaties inzicht in het merk van de meubels, de kwaliteit, geregistreerde gebruikssporen, huidige en vervangingswaarde, de waarde na refurbishing, en de CO2-voetafdruk bij afvoer.  

"Het meubilair wordt daarmee traceerbaar, waardoor onderhoud en inzet efficiënter kunnen", legt de woordvoerder uit. "De tool geeft organisaties het inzicht dat ze nodig hebben om bij uitbreidingen, inkrimpen, verhuizingen of in het geval van kapot meubilair niet zomaar alles weg te hoeven gooien. Bedrijven kunnen zo borgen dat gebruikt of niet functionerend meubilair een nieuw leven krijgt."

De bijzondere tool van Desko wordt op maandag 23 januari van 8.30-12.30 uur gepresenteerd in Circular Valley in Hoofddorp, Rijnlanderweg 916. Aanmelden kan via deze link.

 


Deel op Social Media12-01-2017 16:22

Schaffenburg Office Furniture introduceert de komende tijd kennis-events met als doel kennis te delen, te inspireren, en te discussiëren over actuele onderwerpen of thema’s binnen interieurinrichting. De eerste van deze serie events vindt plaats op 19 januari in het onlangs verbouwde Schaffenburgpand in Zwijndrecht. Het vernieuwde interieur is een ontwerp van Malou Ronteltap één van de BNI-architecten van Schaffenburg.

Vanaf 16.00 uur worden belangstellenden ontvangen in de net verbouwde werk- en ontmoetingsruimte (Living Showroom) aan de Lindtsedijk 76 in Zwijndrecht. Een specialist van het bedrijf Visit4Real zal vanaf 16.30 uur vertellen hoe interieurplannen omgezet kunnen worden naar een virtuele wereld. Visit4Real is een jong en dynamisch visualisatiebedrijf dat zich bezighoudt met zaken die voor velen nog toekomstmuziek zijn, maar de ontwikkelingen gaan snel. Kantoren worden straks ingericht met behulp van deze technieken en Visit4Real vertelt hoe dit gaat werken.
Daarna is het woord aan Erik Saathof, een geregistreerd bedrijfsfysiotherapeut. Hij houdt zich al 15 jaar intensief bezig met het voorkomen en terugdringen van lichamelijke klachten en het verhogen van comfort en productiviteit bij kantoormedewerkers. Wetenschappelijke kennis en praktijkervaring worden vertaald naar trainingen, lezingen en kennisartikelen met als doel het gedrag van de medewerker te beïnvloeden. Saathof vertelt onder andere hoe kantoormeubilair hier een belangrijke rol in kan spelen.

Schaffenburg is een Nederlandse producerende groothandel van kantoormeubilair. Het familiebedrijf is opgedeeld in twee segmenten: Schaffenburg OnStock en Schaffenburg Projects. Het eerste segement levert via een geselecteerd netwerk van dealers systeemmeubilair, vergaderopstellingen, opbergfaciliteiten, bureaustoelen, conferentiestoelen, directiemeubilair en akoestische oplossingen. De meeste standaardproducten zijn op voorraad in het distributiecentrum van 5.000 vierkante meter. 
Schaffenburg Projects levert tal van diensten zoals concepten, maatwerk, interieurbouw, kleuradvies, vlekkenplan, vloerenplan, wandenplan, lichtplan, akoestiekbeheersing, een communicatie flowchart, werkprocesscan, Virtual Reality Tour door het pand en/of plan voor kabelmanagement. 

www.schaffenburg.nl


Deel op Social Media11-01-2017 8:33

Eind deze maand vindt in Utrecht de Vakbeurs facilitair plaats. De beursorganisatie laat weten dat er van 25 tot en met 27 januari veel te belevn is in de Jaarbeurs. Zo kunnen bezoekers via een gratis app zelf de topnoviteit van de beurs kiezen.

De bezoekers van de vakbeurs krijgen in de komende editie de mogelijkheid om de vijf beste noviteiten voor facilitair management en gebouwbeheer te kiezen. Deze kiesmogelijkheid zit ingebouwd in de beurs-app, die alle twintigduizend verwachte eindgebruikers gratis kunnen downloaden met hun beursregistratie.

"Of het nu gaat om een energiezuinige variant van een product, de automatisering van processen, hergebruik van grondstoffen, producten die watergebruik reduceren of bijdragen aan een gezonde werkomgeving, waardoor het aantal ziekmeldingen daalt", aldus de beursorganisatie in een toelichting. "Noviteiten dienen hoe dan ook gedragen te worden door hun (toekomstige) gebruikers. Zonder hun draagvlak is een noviteit niet meer dan een gadget."

Daarom besloot de organisatie van hét evenement voor facilitair management en gebouwbeheer om zijn bezoekers uit te nodigen om hun keuze kenbaar te maken. De kiezers kunnen hun keuze bepalen aan de hand van de inzendingen voor de FGNoviteitenprijs. Stemmen voor de publieksprijs is mogelijk zodra de inzending voor de prijs gesloten is. Dat is het geval nadat de jury vandaag (maandag 9 januari) de vijf beste noviteiten heeft genomineerd.

"Stemmen kan alleen door bezoekers en voorgeregistreerden op basis van hun inschrijving. Daarbij brengen zij vijf stemmen uit op vijf verschillende inzendingen. Iedereen kan slechts één keer de vijf stemmen uitbrengen. Stemmen kan tot donderdagavond 26 januari, 19.00 uur, zowel op de beursvloer als via internet. De winnaar van de publieksprijs krijgt een mooie trofee, welke wordt uitgereikt op vrijdag 27 januari op het Noviteitenplein. Deze uitreiking is uiteraard vrij toegankelijk voor bezoekers."

www.vakbeursfacilitair.nl

Deel op Social Media  

11-01-2017 8:30

Problemen voor kantoorinrichter Ahrend. Althans, dat suggereert een bericht in het FD. Volgens de krant onderzoeken de FIOD en het OM momenteel acht bedrijven die mogelijk steekpenningen betaalden aan ex-topman Gerhard M. van verzekeraar HDI. Eén van de betreffende bedrijven zou Ahrend zijn. 

De Nederlandse zakenpartners van HDI-Gerling betaalden naar verluidt jarenlang geld aan een privévennootschap van de verzekeringstopman. Blijkens de berichtgeving in FD betaalden de onderzochte bedrijven  de vermoede steekpenningen routineus en bij herhaling. Gerard M. factureerde dit bedrag aan HDI-zakenpartners via zijn privévennootschap als 'advieskosten', 'provisie' of 'aanbrengfee', zo blijkt uit het strafdossier dat FD in handen heeft.

www.ahrend.com

Deel op Social Media09-01-2017 8:30

Op donderdag 12 januari vindt de officiële opening plaats van de eerste Flexform Flagshipstore in Nederland. "Na onder andere New York, Londen, Sydney, Sjanghai, Tokyo en Hong Kong krijgt Amsterdam een Flexform presentatie van formaat - de grootste van Europa", stelt een woordvoerder. 

Het Italiaanse meubelmerk Flexform is sinds 1959 actief in de wereld van interieur en design. Met de flagshipstore in Amsterdam hoopt het bedrijf de aanwezigheid in ons land verder te versterken. Bijdeopening in Amsterdam zal onder meer Flexform-eigenaar Giuliano Galimberti aanwezig zijn.
De nieuwe winkel is gevestigd aan de Beethovenstraat 396 in Amsterdam.

Met ruim 550 vierkante meter wordt het de grootste Flexform-presentatie van Europa. "In het pand aan de Beethovenstraat 396 komt de collectie goed tot zijn recht", meldt een woordvoerder. "De ingetogen, chique settings werden ontworpen door iconen zoals Antonio Citterio, Daniel Libeskind en Carlo Colombo. Amsterdam start met meer dan tien van de meest prestigieuze collecties sofa’s, loungers, ottomans, tafels, stoelen, kasten en de Flexform-novelties zoals gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan."


www.flexform.it


Deel op Social Media06-01-2017 15:35

Dinsdag 10 januari aanstaande vindt er bij Koninklijke Ahrend een schaakvierkamp plaats. Vier talenten van de Nederlandse Schaakbond strijden in deze vierkamp om een plek in de simultaan tegen de wereldkampioen Magnus Carlsen in het Erasmus Medisch Centrum (EMC).

De Noorse grootmeester komt naar het EMC om geld voor het goede doel bijeen te schaken. De opbrengst gaat naar onderzoek in het Sophia Kinderziekenhuis naar een betere behandeling van kinderen met een aangeboren afwijking aan het gezicht of de schedel.

De simultaanwedstrijd tegen Magnus Carlsen vindt plaats op maandag 30 januari in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Deze krachtmeting is opgezet door drie artsen voor stichting Hoofdzaak van het Erasmus MC-Sophia. Koninklijke Ahrend heeft één schaakbord gedoneerd in deze simultaanwedstrijd en draagt op deze manier zijn steentje bij aan een bijzonder onderzoeksproject van het Sophia Kinderziekenhuis.

De 26-jarige Magnus Carlsen staat te boek als het grootste schaaktalent sinds Garry Kasparov. Hij leerde schaken van zijn vader. In 2003, hij was toen pas 13 jaar, werd hij grootmeester. Eind vorige maand prolongeerde hij zijn wereldtitel en sinds enkele jaren maakt de grootmeester ook furore als fotomodel voor een hip kledingmerk.

Op dinsdag 10 januari om 13.00 ontvangt Koninklijke Ahrend vier talenten van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). In samenwerking met de KNSB zal Koninklijke Ahrend een vierkamp organiseren. Vier talenten, te weten: Casper Schoppen (14 jaar), Max Warmerdam (16 jaar), Joris Kokje (15 jaar) en Maaike Keetman (17 jaar), zullen het tegen elkaar opnemen voor de begeerde plek aan het Ahrend bord. De winnaar van deze vierkamp zal het opnemen tegen de wereldkampioen Magnus Carlsen. Koninklijke Ahrend is er trots op dat zij talenten van de KNSB mag ontvangen in zijn Inspiration Centre aan de Laarderhoogtweg 25 in Amsterdam.

www.ahrend.com

Deel op Social Media  

05-01-2017 10:21

De Projectinrichter heeft afgelopen jaar een recordomzet gerealiseerd. Meer aandacht voor de verschillende doelgroepen, zoals interieurarchitecten, projectmanagementbureaus en zakelijke markt en het uitbreiden van het tender- en aanbestedingenteam zorgden voor meer en grotere orders.

In 2016 heeft De Projectinrichter, samen met verschillende partijen, onder andere de kantoren van Segway, Atlassian, Zumtobel, Service Now, Holland & Barrett, Zetacom, TAQA, Social Blue, Algemene Onderwijsbond, IGT en Shimano Benelux ingericht. In het gemeentehuis van Purmerend is 5.000 vierkante meter projecttapijt en 600 vierkante meter marmoleum gelegd en vijftien filialen van De Hypotheker zijn voorzien van een nieuwe vloer met PVC-stroken en tapijttegels. Ook het Graafschap Collega in Doetinchem werd voorzien van 1.500 vierkante meter tapijt. De bijbehorende personele groei bleef ook niet achter en inmiddels werken er 27 medewerkers in de showroomvestigingen Purmerend en Rotterdam.

Naast het leveren van kantoormeubelen stond 2016 in het teken van projectstoffering. Op de website www.deprojectinrichter.com/projectstoffering staan inmiddels duizend producten van onder andere raambekleding tot harde vloeren en projecttapijt en informatie over systeemwanden. In de showrooms zijn de meest actuele en complete stalen te zien èn te voelen. Vanaf dit jaar werkt De Projectinrichter met twee experts voor projectstoffering, zodat het bedrijf nog beter in kan spelen op de wensen en behoeftes om een compleet pakket voor kantoorinrichting te realiseren.

www.deprojectinrichter.com

 

Deel op Social Media04-01-2017 8:30

Interieurliefhebbers opgelet. De Internationale Möbelmesse (IMM) in Keulen staat op stapel. Van 16 tot en met 22 januari zullen in de KölnMesse zo’n 1.200 exposanten uit 50 landen de laatste trends op meubelgebied tonen.

De IMM is vaste prik in de agenda van iedereen die het interieur een warm hart toedraagt. De Keulse beurs opent traditioneel het internationale meubelbeursseizoen. De organiserende KölnMesse doet er alles aan om het evenement relevant te houden voor de internationale geïnteresseerden. Allereerst zijn er natuurlijk de stands van de exposanten. “Er worden op de beurs meer dan 100.00 meubels getoond, waarvan ongeveer een derde zijn primeur beleeft in Keulen”, stelt een woordvoerder van de beursorganisatie.

Maar er is meer te beleven op de beursvloer. Zo wordt parallel aan de IMM de beurs Living Kitchen gehouden, is er een congres en wordt er in de verschillende beurshallen speciale aandacht besteed aan ‘smart homes’ en design. Alle reden om af te reizen naar Keulen. Al was het alleen maar omdat het in vergelijking met ‘Milaan’ zo lekker dichtbij is… 


www.imm-cologne.de

Deel op Social Media03-01-2017 8:30

Pami veroverde recent een bijzondere prijs in Frankrijk.WorkSpace One, de thuiswerkplek van Pami, won de award 'Coup de cœur du jury des produits innovants de l’année 2016-2017'. De prijs is een initiatief van de organisatie Genie des Lieux.

"Zoals elk jaar stelde het Parijse Genie des Lieux eind november de laatste editie samen van hun gids Le Guide Genie des Lieux 2017: best practises omtrent productiviteit en welzijn in een kantooromgeving", aldus een woordvoerder van Pami. "Hun nieuwe concept, Genie The Lab, focust hierbij op de nieuwe manieren van werken en de producten die hier een antwoord op bieden." In deze laatste cartegorie ging WorkSpace One van Pami met de eer strijken.

WorkSpace One is volgens de belgische fabrikant 'de eerste ergonomische home office'. "Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de werknemers wereldwijd regelmatig thuis werkt. Maar weinigen hebben er een professionele werkplek. Net zoals op kantoor is het nochtans van belang ook thuis over een volledig ingerichte werkplek te beschikken die daarnaast ook nog ergonomisch verantwoord is. Vanuit deze achtergrond ontstond de eerste ergonomische home office, WorkSpace One. Zodra u klaar bent met werken sluit u het deksel en alles is netjes opgeruimd."

WorkSpace One past dankzij de verschillende kleurencombinaties en personaliseerbare inzetstukken in iedere omgeving: van een moderne of landelijke woonkamer tot een creatieve flexwerkplek. "Bovendien beschikt het meubel over de modernste snufjes: draadloos opladen, ingebouwd bluetooth luidsprekers, elektrische hoogteverstelling en LED-verlichting."

www.pami.be

Deel op Social Media02-01-2017 12:20

Haworth Benelux zoekt een sales representative voor Amsterdam
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

02-01-2017 12:15

Er staat weer een nieuwe vacature op onze website. De Projectinrichter zoekt een Accountmanager projectinrichting regio Randstad
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

02-01-2017 8:30

Op 21 December 2016 overhandigde Viasit vertegenwoordiger John van Hemert van Seatform uit Tilburg officieel een cheque van 4.000 euro aan de heer Leo Reitsma van SOS Kinderdorpen. Dit geld is bestemd voor hulpbehoevende kinderen in de wereld.

Sinds December 2015 hadden Viasit dealers in Nederland en België de mogelijk-heid een speciale editie uit de bureaustoel-serie Impulse aan te kopen. Viasit heeft daarbij toegezegd bij iedere verkochte bureaustoel van dit type 10 euro aan SOS-Kinderdorpen te schenken. "Viasit en zijn dealers hebben gezamelijk besloten aan deze actie deel te nemen zodat kinderen in een liefdevolle famillie kunnen op-groeien en deze kwetsbare famillies te ondersteunen om te voorkomen dat hun kinderen er alleen voor komen te staan. En door kinderen zonder famillie een nieuw thuis te geven in een SOS famillie."

De samenwerking met SOS kinderdorpen is bijna een traditie geworden voor Viasit. Momenteel lopen er soortgelijke acties in Frankrijk en Duitsland en is er internationaal al ongeveer 40.000 euro opgehaald voor SOS-Kinderdorpen.

www.viasit.de

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >