Nieuws


23-08-2016 8:30

De stoelenrichtlijn NPR 1813 is uit de tijd. Dat stelt fysiotherapeut/ergonoom Jan Tissing in een schrijven op zijn LinkedIn-account. "Het huidige meubilair [is], na meer dan 13 jaar NPR, niet meer passend is in deze tijd van tablet en smartphone."

Volgens Tissing berust de NPR 1813 op foutieve gegevens. "De NPR baseert zich op de Dined van 2004. Al eerder heb ik aangegeven dat deze mijn inziens ver van representatief is voor de Nederlandse bevolking." En dat blijkt volgens Tissing ook uit een Engels onderzoek uit 2014, waarin naar voren kwam dat de Nederlandse man wereldwijd gemiddeld het langste is. De Dined geeft  volgens de fysiotherapeut "een gemiddelde lengte van mannen tussen 20 en 30 welke 2,3 cm langer is dan de nu (2014) gevonden data. Waardoor onze stoelen al jaren hoger moeten zijn dan nodig met o.a. die vermaledijde telescopische gasveren en diepere zittingen."

"Voor vrouwen is nu gevonden 169 cm (2014) waar de NPR sinds 2004 uitgaat van 168,7. Deze lengten lijken wel te kloppen. Echter in het Engelse onderzoek zit slechts de 18 jarige. En niet de inmiddels in grote getalen participerende vrouwelijke bevolking (al dan niet van allochtone afkomst) tussen 18 en 66 welke vrijwel zonder uitzondering de 169 cm niet halen."

"Op mijns inziens onjuiste gegevens worden er dus stoelen gemaakt en gekocht met onnodig grote instel bereiken van zithoogte, zitdiepte en armlegger hoogte, diepte", stelt Tissing. "Leuk voor de pseudoergonomisch adviseur die standaard verwijzen naar de NPR 1813 (en een leverancier waar het product te koop is). Niet leuk voor vele echte deskundigen, inkopers en facility managers. Deze laatste zitten met een enorm aantal stoelen welke met name voor de wat kleinere (allochtone) dames niet lijken te passen en waarvoor afwijkende stoelen gekocht moeten worden. Ook niet leuk voor deze groep gebruikers die vaak maanden / jaren moeten vechten voor een stoel welke geen klachten geeft."

https://www.linkedin.com/in/jan-tissing-898568?trk=pulse-det-athr_prof-art_hdr

Deel op Social Media 

 

22-08-2016 14:00

Binnenkort bij Design Post Amsterdam: Brand New. "Tijdens Brand New op maandag 26 september zullen onze merken niet alleen de nieuwste producten presenteren, maar vinden er ook interessante lezingen plaats."

Arco, Arper, Danskina, Eikelenboom, Flos, Kvadrat, Montis, Moroso en Palau tonen kersverse creaties; van de meest innovatieve verlichting tot de nieuwste kwaliteiten stoffen en de laatste modellen tafels en fauteuils.

Programma:

14:00 - 20:00 uur   Presentatie Brand new op nr. 109&111 met doorlopende entree

16:30  - 17:30 uur   Craft & Manufacture expositie bij Eikelenboom, met een speciale lezing door Foster+Partners.

18:00 - 19:00 uur   Panelgesprek Shared spaces - Emotion versus rules, met onder meer Fokkema & Partners.

19:00 - 20:00 uur   Afsluitende borrel en muziek bij Arper

Datum:
Maandag 26 September
 
Locatie:         
Showrooms Design Post Amsterdam
Cruquiusweg 109 + 111
1019 AG, Amsterdam

www.designpostamsterdam.nl

Deel op Social Media05-08-2016 13:18
Na een selectieprocedure heeft het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) besloten om de opdracht voor het nieuwe zelfbedieningsrestaurant Meiberg met circa 350 zitplaatsen te gunnen aan de combinatie Sarkora Garant Groep/Officious.

Met name het anticiperen op de situaties en vraagstelling, inclusief de bijbehorende advisering, gaf de doorslag bij de keuze.


www.sarkora.nl   
 

 
 
04-08-2016 15:15
Editie 3 van Inside Information heeft als thema 'Directie & Management' en belicht de ontwikkelingen in dit specifieke interieursegment.

Het inrichten van managementkantoren in het top van de markt is een aparte tak van sport. In dit segment worden hoogwaardige en innovatieve interieuroplossingen toegepast, die vervolgens (deels) doorsijpelen naar de rest van de markt. Hans Trilsbeek van Wilkhahn weet er alles van: Wilkhahn is bovengemiddeld vaak betrokken bij dergelijke topoplossingen. “In dat deel van de markt is het echt ‘premium brand meets premium brand’.” Een gesprek over de ‘Formule I van de projectmarkt’. 
 


 
  • Meer weten? U kunt het complete artikel als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 5,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het volledige nummer (met de special over 'Directie en management') aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier
     
 
 
03-08-2016 11:57
Er gebeurt veel bij Ahrend. Recent opende het bedrijf een nieuwe showroom alsmede een Innovationlab in Sint-Oedenrode. En kort daarop maakte moederbedrijf Koninklijke Ahrend bekend de productie van de Nederlandse productievestigingen in Sint-Oedenrode, Culemborg en Arnhem te rationaliseren. Henk-Jan Hoekjen maakte voor de juni-editie van Inside Information een reportage over een bedrijf in beweging.

In het artikel vertelt Ahrend-directeur Peter Veer onder meer over 'slimmer produceren' en over de strategische keuzes van het bedrijf.
 


 
  • Meer weten? U kunt het complete artikel van zes pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 7,50 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het volledige nummer (met de special over 'Directie en management') aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier
     
 
 
03-08-2016 10:31
Nummer 1 van Inside Information dit jaar bevatte een special over de ontwikkelingen in de onderwijssector en hoe de interieursector daarop tracht in te spelen. De special opent met een artikel van Eric Weustink, met de veelzeggende kop ‘Stilzitten hoeft (mag) niet meer’.Ervaringen in de praktijk en de resultaten van nieuw onderzoek wijzen uit dat basisschoolleerlingen beter leren als zij in beweging zijn. Hoe reageren de producenten van onderwijsmeubilair hier op? Staan de klassen straks vol met bureaufietsjes, kubussen met bewegingssensoren, swoppers en wiebelkussens?
 


 
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel op Social Media

 

  

03-08-2016 10:30
De Erasmus Universiteit in Rotterdam streeft ernaar de meest duurzame campus van Nederland te worden. Deze ambitie komt onder meer tot uitdrukking in de nieuwste toevoeging aan het gebouwenensemble in het oosten van de Maasstad: het multifunctionele onderwijsgebouw Polak. Henk-Jan Hoekjen schreef erover in de febraurieditie van Inside Information.

Het energie-efficiënte onderwijsgebouw, waarvan zowel exterieur als interieur zijn ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, past in de nieuwe onderwijsstrategie van de Erasmus Universiteit, gericht op activerende, kleinschaliger educatie.
 


De ontwikkelingen in de onderwijssector en wat die ontwikkelingen betekenen voor het interieur, komen ruimschoots aan bod in de nieuwste editie van Inside Information. Henk-Jan Hoekjen schreef in dit kader een artikel over de Erasmus Universiteit, waar Architectenbureau Paul de Ruiter een kunststukje afgeleverde op het campusterrein.

Het vijf verdiepingen hoge onderwijsgebouw bevat ruim zeshonderd moderne studieplekken in een uiterst flexibele structuur. Het ontwerp van het interieur is volledig toegespitst op de behoeften van de verschillende gebruikers. In de plint is ruimte voor retail, met onder meer een kapper, een wasserette, een kluizenwand, een campuswinkel en een tijdelijke collegezaal. Maar behalve een winkelfunctie heeft het gebouw natuurlijk vooral ook verschillende onderwijsfuncties. Daarbij is ervoor gekozen om het zogenaamde ‘Nieuwe Leren’ zoveel mogelijk te ondersteunen. “Dit gebouw moest een icoon van Het Nieuwe Leren worden”, zegt projectarchitect Noud Paes onomwonden.
 
 
 
02-08-2016 13:30
Inside Information besteedde in nr. 1 dit jaar uitgebreid aandacht aan de ontwikkelingen in de onderwijssector. Hoofdredacteur Henk-Jan Hoekjen belichtte een project van Steelcase Education, dat het ontwerp en de inrichting verzorgde van enkele klaslokalen en overige ruimtes van Ponte. Deze organisatie doet onderzoek naar en biedt onderwijs aan hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Lokale Steelcase-partner OCS + Steelcase nam de levering en installatie van het meubilair en ondersteunende producten voor zijn rekening.
 
 

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >