Nieuws


29-07-2016 8:30

Sinds kort is Suite Wood agent voor Colé Italia. Het bedrijf brengt voorts de producten van de labels Autoban, Matthew Hilton, Studioilse, Neri & Hu en Luca Nichetto op de Benelux-markt.

"Colé Italia is een  jong meubelmerk uit Milaan dat al een paar mooie referentie projecten in Nederland op zijn naam heeft staan, zoals restaurants in Van Goghmuseum en Piet Hein gebouw", stelt Suite Wood. "Iconische ontwerpen van goede kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs. De oprichter van Colé Italia, Matteo De Ponti, komt oorspronkelijk bij Driade vandaan, alwaar zijn moeder in het verleden één van de scepters zwaaide. Met Colé Italia wil hij flexibiliteit en vakmanschap voorop stellen en daar waar mogelijk de klant zoveel mogelijk tegemoet komen in zijn/ haar wensen ten aanzien van een ontwerp."

www.suite-wood.com

Deel op Social Media 
 

27-07-2016 9:06

De Projectinrichter met hoofdkantoor in Purmerend is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Kantoor- en projectinrichtingsbranche. Het heeft zich volgens de Nominatie Commissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering.

"De Projectinrichter weet zijn uitgebreide kennis van kantoormeubilair uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een mooi bedrijf met passie. Superprofessioneel."

"Projectinrichting is het vertalen van gevoel en emotie in een product", aldus De Projectinrichter. Als onafhankelijk inrichter gespecialiseerd in kantoor- en projectinrichting, biedt de organisatie meer dan 230 merken kantoor- en designmeubelen. Naast showroomvestigingen in Purmerend en Rotterdam, beschikt De Projectinrichter over een eigen logistiek centrum in Tilburg. "Door de ruime collectie kunnen de wensen van vele klanten – architecten, adviseurs, ontwerpers en directe opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en de overheid – worden ingevuld."

De Projectinrichter is opgericht in 2005 Bedrijf is opgericht in 2003 . Het bedrijf is gevestigd in Purmerend en Rotterdam  en is in heel Nederland actief.

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met eigen televisieprogramma’s als Succesvol Nederland en De Succesfactor en kent een hoofdprijs van 100.000 euro.

www.deprojectinrichter.nl


Deel op Social Media20-07-2016 8:30

De Italiaanse fabrikant Ultom heeft recentelijk de collectie vernieuwd. Dat meldt de Nederlandse agent Vincent van der Vlerk. Het betreft een restyling van de Minimum-collectie.

De zoektocht naar nieuwe innovatieve materialen was het uitgangspunt voor de restyling. De vormen van de objecten zijn ongewijzigd gebleven om het minimalistische karakter te behouden. Bij de restylingsoperatie was de aandacht gericht op nieuwe en innovatieve materialen die een meerwaarde geven aan de bestaande vormen.

"De afmetingen zijn aangepast aan de nieuwe behoeften van werkplekken", medlt Vincent van der Vlerk. "Het uitgangspunt was om een modulair product van hoge kwaliteit geschikt te maken voor de gewone werkplek, de representatieve werkplek en grote conferentieruimtes. De nieuwe opberg-units zijn speciaal ontworpen om zowel bij een bureau als in de werkruimte expressie te geven. De modulaire onderdelen kunnen in grote ruimtes privacy creëren en de functionaliteit van de kasten staan een grote mate van creativiteit toe."

Het hele project van deze vernieuwingen heeft er volgens Van der Vlerk toe geleid dat Minimum ook bijzonder geschikt is voor de huiselijke omgeving, zowel voor het thuiskantoor als in de woonkamer. "Bladen en kastenfronten zijn er in verschillende HP afwerkingen, linoleum van Forbo in combinatie met multiplex accenten aan de randen, een aantal houtsoorten of satijn gelakte kleuren. Fraai detail is in sommige uitvoeringen het onderstel gemoffeld met een kleur accent."

www.vincentvandervlerk.nl


Deel op Social Media15-07-2016 8:30

Volgens jaar zijn er weer Tweede Kamer-verkiezingen. Hoogste tijd voor de branchevereniging CBM om de wensen van de meubelsector richting de politiek kenbaar te maken. "Aandacht voor de meubelindustrie en interieurbouw is hard nodig", aldus Kees Hoogendijk, directeur van Koninklijke CBM.

Mede door de crisis is het aantal bedrijven in de branche met een kwart teruggelopen van ruim 1.900 naar zo’n 1.450 bedrijven. "In diezelfde periode halveerde de werkgelegenheid van 25.000 fte naar een kleine 12.500 fte", stelt Hoogendijk. "Hoewel het aantal bedrijven langzaam weer groeit, blijft de ontwikkeling van de werkgelegenheid ver achter. De komende jaren moeten wij alle zeilen bijzetten om deze mooie maakindustrie voor Nederland te behouden."

Een nieuw kabinet staat volgens de CBM voor de uitdaging om de banenmotor van het mkb weer op gang te krijgen, innovatie aan te jagen en export aan te wakkeren, kortom een stimulerend ondernemersklimaat te realiseren. "Alleen op die manier kunnen onze midden- en kleinbedrijven hun toegevoegde waarde blijven leveren voor de samenleving. Daarbij zijn de volgende punten essentieel: een goed functionerende en flexibele arbeidsmarkt, de beschikbaarheid van voldoende, goed opgeleide vakmensen, het aanjagen van product- en procesinnovatie in het mkb, minder en eenvoudige regels."

De meubelindustrie heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse maakindustrie. Hoogendijk: "Internationaal gezien is ‘Dutch design’ een sterk merk. Veel Nederlandse meubelen en interieurs vinden hun weg naar consumenten en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. De meubelindustrie valt onder de topsector creatieve industrie."

"Om de meubelindustrie voor Nederland te behouden, moeten onze mkb-bedrijven de ruimte krijgen om te groeien, te innoveren en te ondernemen. Zo kunnen zij hun toegevoegde waarde blijven leveren voor de samenleving in termen van economische groei, werkgelegenheid, innovatie, vernieuwing, export, design en creativiteit. Dat is niet alleen in het belang van de meubelindustrie, maar ook voor alle aanpalende sectoren die met ons samenwerken. Met steun van de overheid kunnen wij Nederland uitbouwen tot een land dat kan concurreren met de ons omringende landen, waar meubelen en interieurs ontworpen en geproduceerd worden, die tot ver over de landsgrenzen naam en faam verwerven."

Koninklijke CBM, branchevereniging voor meubelindustrie en interieurbouw, behartigt ‘als businesspartner’ de belangen van zijn leden en werkt actief aan een sterke ‘creatieve maakindustrie voor wonen en werken.’

www.cbm.nl

Deel op Social Media 
 

12-07-2016 9:06

Desko en Powered by Meaning hebben een overeenkomst ondertekend voor joint venture We Beat The Mountain. Met vereende krachten wordt er nieuwe richting gegeven aan de bedwinging van de wereldwijde afvalbergen.

Er is een nieuwe webshop gelanceerd met 'trash2design'-producten voor de inrichting van de kantooromgeving. Voorts is er een tweetal scans ontwikkeld om de waarde van reststromen in kaart te brengen. De joint venture is een volgende stap in de groeiambities van beide partijen en vloeit voort uit het gemeenschappelijke doel: het bedwingen van de afvalberg.

Hoe de afvalberg te bedwingen? Door anders te kijken naar afvalstromen. “De Avio-luchtbruggen bij Schiphol zouden geen dienst meer doen door renovatie, maar waarom zou je iets weggooien als je er nog iets mee kan doen? Nu is de luchtbrug als kantoorunit te zien op de Circulaire Expo in Hoofddorp.“ aldus Michael Kuiper, eigenaar van Desko en aandeelhouder van We Beat The Mountain. In de nieuwe webshop van We Beat The Mountain staan volgens de initiatiefnemers dan ook hoogwaardige producten gemaakt van materialen en/of grondstoffen die zonder tussenkomst op de afvalberg zouden zijn beland.

"Door anders te kijken naar afvalstromen komen deze hoogwaardige producten via ‘trash2design’ trajecten tot stand, waarin actief wordt samengewerkt met industrieel ontwerpers, product designers en kunstenaars. Dit resulteert in een uiteenlopend aanbod van kantoorinrichting, van complete werkplekken tot praktische accessoires. En het mooie is, bij aanschaf van elk product wordt de afvalberg bedwongen. Ten eerste omdat het is gemaakt van (her)gebruikte materialen, als resultaat van een ‘trash2design’ traject. Ten tweede omdat We Beat The Mountain met een teruglevergarantie voorkomt dat jouw aankopen alsnog als afval op die berg belanden."

Wat voor afvalstromen dragen er bij aan de afvalberg en waar komen ze vandaan? Om hierop antwoord te geven heeft We Beat The Mountain ook een waardescan ontwikkeld die de materiaalstromen in jouw organisatie doorlicht. "Confronterend maar effectief, want zo wordt inzicht gegeven in het waardepotentieel voor hergebruik wat kansen openbaart voor kostenreductie en waardecreatie."

www.webeatthemountain.com


Deel op Social Media06-07-2016 8:30

Een interessante expositie in Gent. Met ingang van a.s. vrijdag 8 juli opent daar een expositie over de meubel- en interieurontwerpen van een vijftal vooraanstaande Belgische architecten.

De vijf architecten, afgestudeerd in 1974/75 in Gent, kunnen volgens Designmuseum Gent als protagonisten van een generatie worden beschouwd. "Hun werk en invloed is van groot belang voor de ontwikkeling van de architectuurcultuur in Vlaanderen."

Aanleiding voor de tentoonstelling is het verschijnen van de publicatie 'Autonomous Architecture in Flanders. The early works of Marie-José Van Hee, Christian Kieckens, Marc Dubois, Paul Robbrecht & Hilde Daem', een initiatief van KULeuven Faculteit Architectuur Sint-Lucas,  het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en de Universiteit Antwerpen, met de steun van Designmuseum Gent. De publicatie onderzoekt de interieurs, scenografieën en meubelen van deze ontwerpers. 

Interesse in de bouwgeschiedenis, de relatie met kunst en de aandacht voor de maakbaarheid van de dingen zijn ook de basis voor het interieur- en meubelontwerp van deze groep architecten. "Daarnaast kiest elk van hen een of meerdere stukken uit de collectie van het Designmuseum. Hun verwantschap, inspiratie of verwondering is hiervoor de leidraad. Een spannende constellatie in de stijlkamers van het Hotel De Coninck is verzekerd."

De expositie vindt plaats in Designmuseum Gent, van vrijdag 8 juli tot en met zondag 23 oktober 2016.

www.designmuseumgent.be

Deel op Social Media04-07-2016 8:30

U wilt meer weten over Score, de producent van ergonomisch zitmeubilair die vorig jaar werd overgenomen door de twee zoons (Daan en Mark) van eigenaar Henk Nauta? Onderstaand filmpje biedt u een helcopterview.

Spoiler-alert! De ondernemers worden in een helicopter naar Amsterdam gevlogen waar een A Team van uiteenlopende ondernemers hen helpt om out-of-the-box te denken. Ze worden kortom even helemaal uit hun comfortzone gehaald.

www.score.nl


Deel op Social Media
 

 

04-07-2016 8:30

De Pastoe-fabriek aan de Rotsoord in Utrecht krijgt een andere bestemming. Dat meldt de gemeente Utrecht in een persbericht. In het bedrijfspand zullen de Hogeschool voor de Kunsten en creatieve bedrijven en horeca worden gevestigd. Ook wordt er ruimte gemaakt voor woningbouw.

"Rotsoord komt steeds meer uit de verf als creatieve en culturele hotspot", aldus een woordvoerder van de gemeente. "De gerestaureerde Watertoren biedt ruimte aan een restaurant, café en creatieve werkruimten. Het gebied transformeert steeds meer van binnenstedelijk bedrijfsterrein tot een aantrekkelijk en gezond woon- en verblijfsgebied, als uitloper van de binnenstad."

Om verdere woningbouw in het gebied mogelijk te maken, is uitplaatsing nodig van twee bedrijven. Wethouder Paulus Jansen (Ruimtelijke Ordening) en gedeputeerde Pim van den Berg (Wonen en Stedelijke ontwikkeling) ondertekenen hiertoe op 6 juli een overeenkomst. "Het gaat om bedrijven die nu milieuhinder veroorzaken: de autospuiterij van garage Sham en de meubelspuiterij Pastoefabriek."

De uitplaatsing kost in totaal zo’n 430.000 euro. Provincie en gemeente slaan hiervoor de handen ineen. De provincie stelt een subsidie van 350.000 euro beschikbaar uit het provinciale fonds voor uitplaatsing hinderlijke bedrijven. Het resterende bedrag van 80.000 euro zal de gemeente bijdragen uit de Reserve Stedelijke herontwikkeling. "Dit komt bovenop de  800.000 euro die de gemeente al in Rotsoord heeft geïnvesteerd. Met deze financiële injectie kan de ingezette gebiedsontwikkeling Rotsoord verder afgemaakt worden."

Binnenkort start de gemeente de procedure op om de bestemming te wijzigen. Pastoe verhuist naar Houten, zodat de Hogeschool voor de Kunsten en creatieve bedrijven en horeca zich kunnen vestigen in het pand. Op termijn kan er ook woningbouw komen in het kleine gebied tussen Pastoe en Vicona.

www.utrecht.nl/rotsoord

Deel op Social Media 

 

01-07-2016 8:30

Concept Gallery Amsterdam vierde recentelijk de zomer met het verhaal van de makers van Jane Motorcycles uit Brooklyn NYC. Op 23 juni 2016 vonde  het tweede zomerfeest van de Amsterdamse inspiratiehub voor interieurliefhebbers plaats. Tijdens dit event vertelden oprichters Adam Kallen en Alex DiMattio over motoren, mode, hospitality en het verhaal achter hun succesvolle concept store. Het werd een geslaagd feest.

Mede dankzij fans als Ryan Reynolds en David Beckham groeide Jane Motorcycles uit tot één van de hotspots van Brooklyn, de bruisende en creatieve satelliet van New York City. Het idee voor Jane Motorcycles ontstond toen Adam en Alex tijdens een van de vele motorritten in de stad vergeefs zochten naar een plek waar ze zich thuis voelden. Met hun eigen concept store creëerden ze een thuishaven voor zowel bikers als creatievelingen. Vergeet het beeld van die intimiderende biker hangout. De heren creëerden een plek waar iedereen welkom is om te genieten van de schoonheid en techniek van custom bikes van onder andere Ducati, Moto Guzzi, en Yamaha. Maar ook van een kop koffie, kleding en kunst. Verwacht er dan ook geen mannen met smeer aan hun handen, de garage waar gesleuteld wordt, is een paar kilometer verderop.

Beide oprichters hebben een creatieve achtergrond. Adam in mode en e-commerce, Alex ging naar de kunstacademie en groeide op tussen de ronkende motoren. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het design van de winkel, alle grafische uitingen en de ontwerpen voor hun eigen kledinglijn. De winkel dankt haar naam aan het motormeisje uit Alex’ jeugd dat – tegen alle clichés in – crossbike reed. De ruimte fungeert als galerie die een podium biedt aan alles wat motorcycle chic is. David Bols (partner Concept Gallery): “In een tijd van clicks versus bricks heeft een winkel alleen meerwaarde als het een ervaring biedt. Jane Motorcycles brengt een verhaal tot leven.”

De Concept Gallery fungeert sinds 2014 als designplatform en opgericht door partners uit elkaar versterkende productgroepen. Ze bundelen hun krachten om interieurprofessionals en consumenten op het hoogste niveau te inspireren. Zo organiseert het platform regelmatig events rondom vernieuwende interieur verhalen van over de hele wereld. In de Concept Gallery zijn de nieuwste meubels van Thonet, designervloeren van Senso, karpetten van Limited Edition, een maatwerk keuken van Julia en verlichting van Oligo gecombineerd tot een loftachtig interieur. Bezoekers kunnen er terecht voor advies en bestellingen.

www.conceptgallery.nl

Deel op Social Media01-07-2016 8:30

HUBB, het modulaire meubelconcept van Mecanoo architecten en Gispen, beleeft zijn première op de Fontys Rachelsmolen Campus in Eindhoven. In de transformatie van de voormalige entree tot een multifunctionele onderwijsomgeving, vormt HUBB een fundamenteel ingrediënt.

De oorspronkelijke entree van gebouw R4 verbindt twee onderwijsgebouwen met elkaar en werd als verkeersruimte niet optimaal gebruikt. Het ontwerp van Mecanoo transformeert het gebouw tot een dynamische leeromgeving waarin studenten en docenten op verschillende manieren kunnen samenwerken.

Gesloten projectruimten, halfopen studieplekken en een langgerekte vaste werktafel met zicht op de campus bieden gebruikers van de ruimte een ruime variatie aan werkplekken. De kenmerkende HUBBs worden met los meubilair en unieke interieurelementen gecombineerd.

“In dezelfde ruimte worden meer kwalitatief hoogwaardige plekken gecreëerd dan met traditionele inrichtingselementen. En HUBB kan jarenlang mee, doordat de bouwstenen duurzaam te hergebruiken zijn”, aldus Paul Ketelaars, partner bij Mecanoo.“Het idee dat in één ruimte meerdere activiteiten kunnen plaatsvinden, al naar gelang de behoefte van studenten en staf, sprak Fontys zeer aan. De nieuwe invulling biedt flexibiliteit en ondersteunt de onderwijsfilosofie van Fontys.”

De renovatie van de entree van R4 is medio augustus gereed. In het najaar organiseren Gispen en Mecanoo projectbezoeken waarbij het gebruik van HUBB centraal staat. U kunt zich hier direct voor aanmelden via communicatie@gispen.nl

www.gispen.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >