Nieuws


29-06-2016 8:30

In het Verenigd Koninkrijk heeft Koninklijke Ahrend de prestigieuze Mixology interieur design award gewonnen in de categorie ‘Product of the Year – Furniture’ voor de Ahrend Balance. Op donderdag 23 juni kwamen meer dan 2.000 van de meest invloedrijke mensen in de Britse interieur design industrie samen voor de Mixology Awards. Deze awards worden elk jaar georganiseerd vanuit Mix Interiors, het toonaangevende magazine voor de Britse commerciële interieurmarkt.

Dit jaarlijkse event is een van de belangrijkste evenementen in de Britse interieur design kalender en wordt bezocht door architecten, interieurontwerpers, interieurbedrijven, consultants, project management firma’s en meubelfabrikanten en –dealers. De awards werden toegekend door een onafhankelijke jury van gerenommeerde architecten, designers en consultants.

Mixology16 jurylid Mark Simpson: "Felicitaties aan het Ahrend team met het winnen van de Mixology16 award ‘Product of the Year – Furniture”. Dit is een geweldige prestatie, want de andere genomineerden waren ook van een bijzonder hoog niveau. We waren met name onder de indruk van Ahrend Balance vanwege de balans tussen design, functionaliteit en modulariteit met behoud van zo’n hoge mate van duurzaamheid.”

Bastiaan Brouns, Managing Director Koninklijke Ahrend UK: “Dit is een fantastische prestatie voor het team in het Verenigd Koninkrijk en dit laat zien wat voor een impact Koninklijke Ahrend heeft op de Britse markt. Het maakt het extra bijzonder omdat er dit jaar een record aantal producten was ingezonden voor deze award. Ahrend Balance, ontworpen door Marck Haans, heeft inmiddels al meerdere prijzen gewonnen. Dit benadrukt alleen maar de internationale aantrekkingskracht van Ahrends Dutch Design en Balance als een van de meest modulaire en circulaire werkplekconcepten.”

www.ahrend.com

Deel op Social Media28-06-2016 8:30

“Bedrijven hebben een belangrijke sociale verantwoordelijkheid”, daarvan is Arper’s CEO Claudio Feltrin van overtuigd. Hij verheugt zich dan ook dat Arper sponsor is van het project Taking Care – Designing for the common good“, dat een tentoongesteld wordt op het Italiaanse paviljoen tijdens de Architectuur Biënnale in Venetië. 

Progressief denken en duurzaam handelen is een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Arper. Daarom lag het voor de hand om juist dit project met een sociale blik op architectuur en design van TAMassociati te ondersteunen.

In het Italiaanse paviljoen worden onder andere vijf mobiele eenheden voorgesteld, die door een samenwerking met een design studio en een humanitaire organisatie ontstaan zijn. Arper sponsorde het model van de NGO ‘Emergency’, dat medische verzorging en culturele mediation biedt in de Italiaanse grensstreken. “Dit geeft ons de mogelijkheid om met een concrete gebaar bij te dragen aan de aandacht voor het fundamentele recht op gezondheid“, aldus Feltrin.

De aArchitectuur Biennale in Venetië is nu bezig. de tweejaarlijkse manifestatie opende de deuren op 28 mei en duurt nog tot 27 november. Het evenement vindt plaats in Venetië, maar dat had u al begrepen...

www.arper.com

Deel op Social Media27-06-2016 8:30

Binnenkort in Parijs: Maison & Objet. Ieder jaar zet deze internationale vakbeurs voor interieur en woondecoratie de schijnwerpers op de meest kenmerkende en actuele internationale designers en decoratiemerken.

Tijdens de aankomende beurseditie, van 2 t/m 6 september 2016 in het beurscomplex Paris Nord Villepinte, gaat de aandacht uit naar designer van het jaar Ilse Crawford, één van de meest succesvolle interieurarchitecten van het Verenigd Koninkrijk. Zij is de eerste designer die de Designers’ Studio gelegen in hal 8 gaat realiseren.

Sinds 2015 kiest de Maison & Objet voor elke beurseditie (januari en september) een designer van het jaar, die het beste overeenkomt bij het profiel van de beurseditie, dus in januari een ontwerper van producten en in september een designer op het gebied van binnenhuisarchitectuur.

Ilse Crawford is opgeleid als historicus en begon haar carrière als hoofdredacteur van het Britse tijdschrift ELLE Decoration. In 2001 richt zij haar praktijk Studioilse op, waarbij de mens centraal staat in al haar werk.

www.maison-objet.com


Deel op Social Media21-06-2016 8:30

In het voormalige postkantoor, in het hart van Wenen, opent Thonet vanaf 29 juni 2016 een nieuw pop-up café, waar het een jaar lang een hommage zal brengen aan de traditionele Weense koffiehuiscultuur en het rijke verleden van de Duitse designmeubelfabrikant.

De Thonet-meubels creëren volgens de bekende fabrikant de perfecte ambiance om te genieten van koffiespecialiteiten uit de hele wereld, die allemaal worden bereid met duurzame koffie van het Oostenrijkse merk Jonas Reindl Coffee.

De royale vertrekken en de binnenplaats zijn ingericht met buighoutklassiekers – waaronder de wereldberoemde Weense koffiehuisstoel 214 van Michael Thonet –, stalen buismeubelen uit de Bauhaustijd en hedendaagse ontwerpen. In de showroom ernaast is een brede selectie uit de Thonet-collecties voor wonen, loungen en werken te vinden. Op een oppervlak van ruim 250 vierkante meter biedt het nieuwe café- en showroomconcept volop inspiratie en interieurideeën in een sfeervolle omgeving.

www.thonet.nl

Deel op Social Media 

21-06-2016 8:00

Enige weken geleden meldden we dat Nyink te zien zou zijn in een televisieprogramma van RTL. Het filmpje is onder tussen ook online beschikbaar. Hieronder is het te zien.

www.nyink.nl

Deel op Social Media17-06-2016 12:00

De Haworth Groep investeert. Er wordt geld gestoken in het machinepark van de productielocatie Menziken in Zwitserland. Dat meldt Officenieuws. Middels de investeringen wil de fabrikant efficiënter produceren en aldus de eigen concurrentiepositie verstevigen.

De showroom in Menziken.

Haworth investeert meer dan 1,8 miljoen euro in de productielocatie, die in 2001 werd overgenomen van ELAN Florian Weber. Volgens topman Mark Helfenstein worden de eisen en uitdagingen waarvoor Haworth zich gesteld ziet steeds complexer en groter. "Onze klanten verlangen een korte levertijd, een hoge kwaliteit en vaak maatwerkoplossingen.”

http://eu.haworth.com/de-ch/zuhause

Deel op Social Media16-06-2016 10:38

Plantronics kondigt de resultaten aan van een wereldwijd onderzoek van Oxford Economics naar de effecten van open werkomgevingen op werknemers. In het onderzoek werd gevraagd naar de behoeften van werknemers ten aanzien van de kantooromgeving en wat managers moeten doen om de hoogst mogelijke werknemerstevredenheid en productiviteit te realiseren.Oxford Economics interviewde meer dan twaalfhonderd senior executives en medewerkers uit verschillende branches en met verschillende functies. De geïnterviewden zijn afkomstig uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, de Verenigde Staten, Canada, India, China en Australië. Het onderzoek omvatte ook interviews met executives die stappen ondernemen om met uitdagingen om te gaan op het gebied van productiviteit en samenwerken in open kantooromgevingen. 
 
De belangrijkste resultaten waren:
•       Werknemers willen gewoon hun werken kunnen doen. De mogelijkheid om zich zonder onderbreking te kunnen focussen op het werk is de belangrijkste prioriteit bij kantoorontwerp. Minder belangrijk zijn voorzieningen zoals gratis eten.
•       Technologie-integratie is nog in ontwikkeling. Van werknemers wordt verwacht dat ze altijd in verbinding staan met het kantoor, maar slechts 40 procent zegt dat de apparaten die ze thuis gebruiken probleemloos integreren met de apparaten op het werk.
•       Altijd verbonden zijn, veroorzaakt dwangmatig gedrag en kan leiden tot een burn-out. Meer dan eenderde van de medewerkers zegt dat ze technische apparaten voornamelijk gebruiken uit gewoonte of als dwanghandeling, uit angst om achter te blijven of door sociale druk.
•       Managers zien de problemen niet. Bijna tweederde van de leidinggevenden zegt dat medewerkers uitgerust zijn met de tools die ze nodig hebben om met de afleidingen op het werk om te gaan; minder dan de helft van de medewerkers is het daarmee eens.  

“Geluid en afleiding hebben een grote invloed op de productiviteit”, aldus Edward Cone, Deputy Director of Thought Leadership en Technology Practice Lead bij Oxford Economics. “Dit zijn kwesties die bedrijven kunnen oplossen, maar ze moeten eerst het probleem erkennen.”

Het rapport bevat de volgende aanbevelingen voor werkgevers om hun werknemers te helpen productiever te kunnen werken, iets wat werknemers volgens het rapport willen:
• Ga in gesprek met medewerkers en achterhaal wat wel en niet werkt. Wat moet er aan het kantoorontwerp veranderd worden, wat is er nodig om op afstand te werken en met welke technologieën.
• Zorg dat alle werknemers beschikken over de instrumenten en apparatuur die nodig zijn om vanaf elke locatie te werken.
• Geef werknemers de tijd, ruimte en middelen die nodig zijn om geconcentreerd werk te kunnen verrichten.
• Moedig iedereen aan om na kantoortijd de werkactiviteiten te stoppen om een betere werk-privébalans te vinden.
D
e conclusie van dit onderzoek is dat een goed ontworpen kantoorruimte, geïntegreerde technologie, en een betere werk-privébalans de moeite waard zijn. Zeker gezien het feit medewerkerstevredenheid en productiviteit direct bijdragen aan het financieel succes van een organisatie.

Voor de managementsamenvatting, zie:
https://www.oxfordeconomics.com/when-the-walls-come-down
 
Plantronics is wereldwijd actief in audiocommunicatie voor zakelijk gebruik en consumenten.

www.plantronics.com
 

Deel op Social Media15-06-2016 15:16

Onlangs heeft Casala 2.200 nieuwe stoelen en 21 transportwagens geleverd aan de Westminster Abbey in Londen. Een prestigeproject voor de meubelfabrikant uit Culemborg. Het eindresultaat is een custom made-oplossing, die qua design en gebruik goed aansluit op de wensen van de abdij.

"De daadwerkelijke uitlevering van de stoelen volgt op een intensieve samenwerking met de abdij en onze partner Chart Area Seating", meldt casala. "Westminster Abbey zocht een functionele stoel die ook op esthetisch vlak perfect bij de architectuur en sfeer van de abdij past. Hiervoor had Westminster Abbey uiteenlopende specifieke wensen en behoeften. Voor Casala een uitgelezen kans om een op maat gemaakte stoel te ontwikkelen die perfect aansluit bij de verwachtingen van de kerk."

"Aan de basis van de Westminster Abbey stoel staat de Curvy stoel", vervolgt de woordvoerder. "Er zijn in de abdijstoel stoel echter meerdere op maat gemaakte opties opgenomen. Zo zijn de stoelen voorzien van subtiele stootrubbers aan beide zijden van het frame om onderling geluidoverdracht tegen te gaan. Daarnaast is de stoel voorzien van rubbers tussen de zitting en het frame. Ook is er een geluiddempende stapelbescherming van vilt aan de onderzijde van de zitting gemonteerd, die het geluid tijdens het op- en afstapelen aanzienlijk reduceert. In de rugleuning is het Westminster Abbey kruis opgenomen middels een lasertechniek."

Westminster Abbey staat wereldwijd bekend als een van de belangrijkste gebouwen in het Verenigd Koninkrijk. De abdij staat al meer dan duizend jaar op de huidige locatie en is door de eeuwen heen continu uitgebreid. In 1987 werd Westminster Abbey samen met Westminster Palace en Saint Margaret's Church opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met meer dan één miljoen bezoekers per jaar is Westminster Abbey een grote bezienswaardigheid in Londen.

www.casala.nl

Deel op Social Media14-06-2016 9:34

Concept Gallery Amsterdam viert de zomer met het verhaal van de makers van Jane Motorcycles uit Brooklyn NYC.

Op 23 juni 2016 vindt het tweede zomerfeest van de Amsterdamse inspiratiehub voor interieurliefhebbers plaats. Tijdens dit event vertellen oprichters Adam Kallen en Alex DiMattio over motoren, mode, hospitality en het verhaal achter hun succesvolle concept store. Mede dankzij fans als Ryan Reynolds en David Beckham groeide Jane Motorcycles uit tot één van de hotspots van Brooklyn, de bruisende en creatieve satelliet van New York City.Het idee voor Jane Motorcycles ontstond toen Adam en Alex tijdens een van de vele motorritten in de stad vergeefs zochten naar een plek waar ze zich thuis voelden. Met hun eigen concept store creëerden ze een thuishaven voor zowel bikers als creatievelingen. Vergeet het beeld van die intimiderende biker hangout. De heren creëerden een plek waar iedereen welkom is om te genieten van de schoonheid en techniek van custom bikes van onder andere Ducati, Moto Guzzi, en Yamaha. Maar ook van een kop koffie, kleding en kunst. Verwacht er dan ook geen mannen met smeer aan hun handen, de garage waar gesleuteld wordt, is een paar kilometer verderop.Beide oprichters hebben een creatieve achtergrond. Adam in mode en e-commerce, Alex ging naar de kunstacademie en groeide op tussen de ronkende motoren. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het design van de winkel, alle grafische uitingen en de ontwerpen voor hun eigen kledinglijn. De winkel dankt haar naam aan het motormeisje uit Alex’ jeugd dat – tegen alle clichés in – crossbike reed. De ruimte fungeert als galerie die een podium biedt aan alles wat motorcycle chic is. David Bols (partner Concept Gallery): “In een tijd van clicks versus bricks heeft een winkel alleen meerwaarde als het een ervaring biedt. Jane Motorcycles brengt een verhaal tot leven.”De Concept Gallery fungeert sinds 2014 als designplatform en opgericht door partners uit elkaar versterkende productgroepen. Ze bundelen hun krachten om interieurprofessionals en consumenten op het hoogste niveau te inspireren. Zo organiseert het platform regelmatig events rondom vernieuwende interieur verhalen van over de hele wereld. In de Concept Gallery zijn de nieuwste meubels van Thonet, designervloeren van Senso, karpetten van Limited Edition, een maatwerk keuken van Julia en verlichting van Oligo gecombineerd tot een loftachtig interieur. Bezoekers kunnen er terecht voor advies en bestellingen.Zomerfeest Concept Gallery Amsterdam + Jane Motorcycles
Donderdag 23 juni 2016 van 17.00-23.00 uur (met cocktails en food)
Concept Gallery Amsterdam
Pedro Medinalaan 53
1086 XP Amsterdam (IJburg)
020 4963046

http://www.conceptgallery.nl/


Deel op Social Media13-06-2016 8:30

Gispen bestaat 100 jaar. Binnenkort is de Gispen-geschiedenis te zien in Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het bekende museum viert het 100-jarig bestaan van de Nederlandse meubelfabriek van 10 september 2016 tot 26 februari 2017 met een jubileumexpositie rond bijzondere en in kleine oplage gemaakte producten.

De stalen buismeubelen, de Giso-lampen: het bedrijf Gispen verrijkte de Nederlandse interieurs en kantoren met een aantal bijzondere ontwerpen. De Gispen-meubelen en lampen zijn nog steeds zeer geliefd bij zowel verzamelaars als particulieren en ook voor werkomgevingen blijft Gispen een belangrijk merk.

Met de tentoonstelling ‘Gispen Specials – De klant is koning’ concentreert Museum Boijmans Van Beuningen zich op de onbekende Gispen-ontwerpen. Het museum selecteerde ruim zeventig bijzondere en in kleine oplage gemaakte producten. Deze ontwerpen tonen de kwaliteit en de flexibiliteit van dit bedrijf dat de Nederlandse vormgeving wereldberoemd maakte. In vrijwel alle gevallen kwamen de specials voort uit een specifieke vraag van een opdrachtgever of een klant die uit het reguliere aanbod van Gispen (en andere meubelfabrieken) geen keuze kon maken.

Voorbeelden van specials lopen uiteen van een smeedijzeren kroonluchter voor de Waalse Kerk in Rotterdam uit 1924, een pianolampje voor een vriend  uit 1928 en een extra grote vergadertafel voor de Van Nellefabriek uit circa 1930. In 1986 maakte Gispen ‘antroposofische’ bureaus voor het Gasuniegebouw en in 1988 stoelen voor de Rotterdamse Schouwburg. Op dit moment worden deze stoelen aangepast zodat ze eenvoudig verplaatst of verwijderd kunnen worden. Het pianolampje werd een van de toonaangevende ontwerpen van Gispen. Zo werd een special een product in oplage.

Willem Hendrik Gispen (1890-1981) had de kunstacademie in Rotterdam niet eens afgemaakt, toen hij in 1916 aan de Coolsestraat in Rotterdam zijn eigen smederij oprichtte, W.H. Gispen & Co. Samen met architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt richtte Gispen de Rotterdamse Van Nellefabriek in. De Van Nellefabriek staat nu op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ook was Gispen de belangrijkste leverancier van de meubelen in Huis Sonneveld. Deze villa op steenworp afstand van het Museum Boijmans Van Beuningen, geldt als een belangrijk voorbeeld van luxueuze nieuwe zakelijkheid.

Bij de tentoonstelling verschijnt ook de publicatie ‘Gispen Specials – De klant is koning’, deze is verkrijgbaar via de museumshop, webshop.boijmans.nl en de gerenommeerde boekhandel.

www.gispen.nl


Deel op Social Media10-06-2016 8:00

Met een record aantal van 160 deelnemers beloofde Design District op voorhand al een succes te zijn. Met een stijging van het bezoekersaantal met maar liefst 15 procent is deze belofte waargemaakt. 6399 mensen hebben het evenement op 1, 2 en 3 juni bezocht, waarbij de donderdag de drukste dag ooit was op Design District.

Op de beursvloer was goed te zien dat het beter gaat in de interieurbranche. Er werden bijzonder veel nieuwe producten gelanceerd en in stands en presentaties was duidelijk meer geïnvesteerd .
De sfeer was als vanouds erg goed en het kwaliteitsniveau van de deelnemers en bezoekers was hoog. Design District is de afgelopen jaren getransformeerd naar een beurs voor vrijwel uitsluitend vakpubliek, waar het wemelt van de (interieur)architecten, (interieur)ontwerpers, projectinrichters en andere mensen die vakmatig betrokken zijn bij interieurdesign. Op het deelnemersvlak veel grote namen, een aantal terug-van-weggeweest, maar ook interessante nieuwkomers en zelfstandig ontwerpers.

Het lezingenprogramma met bijdragen van bni, Center for People and Buildings, FMN, Lighting Design Academy en Kees Marcelis trok goed de aandacht en zalen waren zo nu en dan overvol. Gelukkig liet ook dit jaar het weer ons niet in de steek en waren vooral woensdag en vrijdag goede dagen voor de presentaties buiten in de tuin.

Donderdag heeft de vakjury de inzendingen voor de District Awards bekeken. De drie jonge jury leden Frederik Roijé, Stef van der Bijl en Dirk vander Kooij kwamen na lang beraad tot de volgende beoordeling. De beste stand was dit jaar van Baars&Bloemhoff en Finsa, met een professioneel ontwerp van I29. Van hun eigen materialen was een object gemaakt. Er was duidelijk ambacht op het product los gelaten. Met de moeilijke vormen werd direct zichtbaar wat de toepassing van het product kan zijn.
De derde prijs voor het beste product was voor Van Esch met de kapstok Wheels, ontworpen door Dirk Ploos van Amstel. De tweede prijs ging naar de Camfan van Rick Tegelaar voor Tuttobene. En Chris Slutter sleepte de eerste prijs in de wacht met zijn stoel Spades. De jury vond het prachtig hoe een stoel met zo weinig toch vernieuwend kan zijn. Er zit veel slimheid in het product. De twee delen van de stoel zijn makkelijk in elkaar te zetten, de stoel is stapelbaar, goed te produceren, te vervoeren en bevat geen enkel schroefje. Daarbij zit ‘ie nog comfortabel ook!

Design District is en blijft ieder jaar hét trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. De locatie voor volgend jaar is nog niet bekend, maar de 15e editie van het vakevenement staat in de planning voor woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 juni.

www.designdistrict.nl

Deel op Social Media07-06-2016 8:30

Bowerkt in Oss opent op donderdag 30 juni zijn nieuwe 'kantoorlab'. Het Bowerkt kantoorlab is een inspiratievolle plek van 700 vierkante meter, waar kantoormeubelinkopers, facility managers en vooral ook interieurarchitecten en designers de meest actuele informatie gepresenteerd krijgen over het ideale kantoor.

Via thema’s als ergonomie, akoestiek, flexibel werken en ontmoeten, worden tal van innovatieve interieuroplossingen geboden voor kantooromgevingen. Bowerkt erkent dat interieurarchitecten en designers een belangrijke rol hebben bij de realisatie van een gebruikersvriendelijke kantooromgeving. Het nieuwe Bowerkt kantoorlab is er dan ook op gericht om vooral deze groep van professionals te inspireren en te informeren.Op donderdag 30 juni wordt het nieuwe Bowerkt kantoorlab ‘gelanceerd’. Vanaf 14.30 uur worden de deuren geopend om aan een groep van genodigden – interieurarchitecten en designers – de nieuwe inspiratieruimte te laten zien. Verder zijn twee toonaangevende fabrikanten uitgenodigd – Götessons en Febrü – die hun visie over de rol van het kantoor in de toekomst zullen delen.In de nabije toekomst zal Bowerkt met zijn nieuwe kantoorlab ook graag gastheer zijn voor professionals die zich bezighouden met zaken zoals welzijn en vitaliteit op de werkvloer. Het Bowerkt Kantoorlab is gevestigd aan de Dommelstraat 70 in Oss en is dagelijks geopend op werkdagen.

www.bowerkt.nl
http://www.kantoorinrichtingkopen.nl/


Deel op Social Media06-06-2016 9:59

Interstuhl kondigt een joint venture aan met de fabrikant van projectmeubilair uit Mössinger: Begasit Gauger+Söhne  & Co. KG en lanceert hiermee een nieuw, veelbelovend productsegment op het gebied van zitten in wachtruimtes, zalen, scholen en congresruimtes.

Voor Interstuhl was 2015 een zeer succesvol jaar. En de tekenen dat dit succes in 2016 wordt overschreden zijn goed. Sinds half mei is Interstuhl meerderheidseigenaar van een joint venture met Begasit, de traditionele fabrikant van zitplaatsen en projectinrichting. De specialist uit Meßstetten-Tieringen van innovatieve en technisch geavanceerde bureaustoelen breidt daarmee haar wereldwijd succesvolle portfolio uit met diverse collecties bezoekersstoelen en multifunctionele tafels. Interstuhl CEO Helmut Link: "We breiden ons aanbod uit van complementaire producten waarnaar een grote vraag is in de markt - onze verkoopafdeling is volledig voorbereid."

Bernd Gauger, CEO Begasit Gauger + Söhne  & Co. KG, Helmut en Joachim Link, CEO Interstuhl Büromöbel GmbH & Co. KG.

Interstuhl producten zijn zitplaatsen van hoge kwaliteit met ecologische, economische en ergonomische efficiëntie. Ze worden gekenmerkt door esthetiek, technische innovatie en kwaliteit van het hoogste niveau. Met de bekroonde Begasit-collectie VLEGS en een hoogwaardige collectie van stoelen en tafels gemaakt van metaal en hout, breidt de specialist van professioneel zitten haar  kantoormeubilair portfolio nu uit met hoogwaardige creaties voor de inrichting van hotels, conferentie- en multifunctionele zalen, onderwijs- en zorginstellingen.

Interstuhl heeft in het verleden herhaaldelijk bewezen dat behoud of uitbreiding van banen geen loze belofte is: innovatie en investeringen bewijzen de moed die nodig is om grenzen te overschrijden, om interdisciplinair te werken en steeds weer iets nieuws te proberen. In dit verband dient men de combinatie van de bedrijven te zien. "Interstuhl en Begasit zullen samenwerken als partners, en met Interstuhl als grootste eigenaar neemt zij de verkoopactiviteiten voor beide bedrijven op zich. Begasit CEO Bernd Gauger blijft de onderneming in haar hoedanigheid leiden en ook het aantal werknemers zal niet veranderen", verzekeren de verantwoordelijken.

Interstuhl CEO Joachim Link is blij met de samenwerking met de naburige fabrikant uit Baden-Württemberg: "Begasit en Interstuhl hebben veel overeenkomsten: Als een regionaal geworteld familiebedrijf hebben beiden een lange bedrijfsgeschiedenis. Begasit is zelfs al meer dan een eeuw actief in de industrie. Onze mentaliteit en bedrijfsfilosofie zijn identiek, we zien het behoud van sociale rechtvaardigheid en de gevoelige omgang met natuurlijke hulpbronnen als een van de grootste uitdagingen voor onze zakelijke activiteiten. We kijken uit naar ons wederzijdse succes, op het gebied van ons bedrijf, maar ook op gebied van onze werknemers - meer dan 800 in totaal."

Al meer dan vijf decennia transformeert Interstuhl de nieuwste wetenschappelijke inzichten in high-performance producten om zitten op de werkplek zo aangenaam mogelijk maken. Alle producten - van draaistoel tot communicatiemeubelen - worden ontwikkeld en geproduceerd in Meßstetten-Tieringen, zij dragen het kwaliteitskeurmerk "Made in Germany" en worden regelmatig onderscheiden met internationale designprijzen. Op dit punt doet Begasit niet onder aan Interstuhl. De stoel VLEGS werd bijvoorbeeld bekroond met het felbegeerde keurmerk iF Design Award 2015. "De uitstekende kwaliteit van Begasit Collections zorgt ervoor dat er een sterke vraag is in de markt naar stapelbare stoelen en multifunctionele tafels ", aldus Helmut Link. "Voor Interstuhl is het assortiment zeer complementair. Samen bieden we een uitgebreide en aantrekkelijke portfolio voor professionele zitoplossingen in het kantoor en in de projectmeubilair sector."

www.interstuhl.nl

Deel op Social Media06-06-2016 8:00

Groot, strak en uiterst efficiënt ingericht. Een omschrijving die uitstekend past bij het nieuwe onderkomen van Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting. Op 3 juni om 15.00 uur werd het voormalige – voor Hendrik Ido Ambacht iconische – Bruynzeelpand officieel worden geopend door de burgemeester van Hendrik Ido Ambacht.

"We zijn een duurzaam bedrijf", aldus een woordvoerder van de projectinrichter. "In de circulaire economie is een bedrijf als Albeka een katalysator, we geven meubilair een tweede kans en verlengen op diverse manieren de levensduur van bijvoorbeeld bureaustoelen, bureaus en dergelijk meubilair."

Het nieuwe pand heeft alles waar Albeka naar op zoek was: een groot ruim opgezet magazijn van circa 7000 vierkante meter en een prachtige showroom vol gebruikte en nieuwe kantoormeubelen. "In het voormalige Bruynzeelpand hebben we alles tot onze beschikking om u van a tot z te ontzorgen op het gebied van gebruikte en nieuwe kantoorinrichting. We verwelkomen u graag in onze vernieuwde vestiging in Hendrik Ido Ambacht."

www.albeka.nl

Deel op Social Media04-06-2016 8:30

Het waren bijzondere dagen. Deze week verzamelde de Nederlandse interieursector zich in Zaandam voor 3 dagen Design District. Tal van bedrijven toonden nieuwe prodiucten. Algemene indruk: de toekomst lacht de interieurbranche weer toe. Hieronder alvast een korte fotoimpressie van de beurs. Later meer!www.designdistrict.nl

Deel op Social Media 

 

01-06-2016 8:00

Velto in Zoetrwoude lanceert de campagne 'We Follow', gericht op het bevorderen van circulariteit.

Meer en meer bedrijven gaan op zoek naar alternatieven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit zijn ook belangrijke onderwerpen bij kantoorwerk. Werknemers willen zich thuis voelen en hun eigen werkomgeving vorm geven. Door al deze ontwikkelingen ging Velto anders kijken naar mens & maatschappij, bedrijfsvoering en winst. Zo vormde Velto haar circulaire gedachtegoed en een circulair aanbod.

Velto is al bijna 40 jaar exclusief importeur van het duurzame, high-end merk Interstuhl in Nederland en België. In 2015 werd een naamsverandering doorgevoerd; de naam Velto werd vervangen door Interstuhl. "Naast de verkoop van Interstuhl, hebben we Velto recentelijk opnieuw gelanceerd om ons circulair aanbod te communiceren. Met de campagne ‘We Follow’ vieren we de nieuwe start van Velto en willen we zo veel mogelijk mensen uitnodigen om samen met ons circulair te gaan denken en te gaan werken. We zien Velto als de circulaire voorhoede van Interstuhl", aldus Interstuhl/Velto directeur Wilbur van der Velde.

Door te gaan denken in een circulair systeem, heeft Velto nieuwe producten, diensten en marktmogelijkheden gecreëerd. Zoals het 5-stappenplan van Velto dat gericht is op continu hergebruik van de Interstuhl stoelen, in welke fase ze zich ook bevinden. Stap 4 is Re-design: onder leiding van partner Studio Wederzijds krijgen de stoelen een nieuwe ‘look & feel’ door nieuwe stoffering (uit de collectie genomen stoffen), stoere stiksels en houten armleggers (afvalhout). Sociaal ondernemer Joustra zorgt voor de uitvoering. Stap 4 sluit aan bij wat er in de markt gaande is; klanten vragen om een kantooromgeving ‘met een ziel’. Een omgeving die met passie is ontworpen, die raakt met beleving en waarbij de identiteit van het bedrijf direct afstraalt op medewerkers en klanten.

In het kader van practice what you preach heeft Velto het magazijn omgetoverd tot een Circulair Concept Store; een stijlvol, waardevast en prikkelend interieur waar relaties welkom zijn om te (net)werken, te trainen en/of een tussenstop te maken. Naast de producten van Interstuhl en Bimos (industriestoelen) kunnen zij zich hier laten inspireren door partners zoals Weder en NNOF.

Als de Interstuhl stoelen echt aan hun einde zijn, dan sluit Velto de cirkel met stap 5 Re-cycle. Door de acht designprincipes van Interstuhl bij het ontwerp, is het in deze laatste fase relatief eenvoudig om de stoelen te recyclen tot waardevolle grondstoffen. Dit doet Velto met behulp van een lokale afvalverwerker. Velto berekent de exacte milieubesparing en overhandigt het certificaat hiervan aan de klant. Verder onderzoeken Velto en partners hoe ze waarde aan deze grondstoffen kunnen toevoegen. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een nieuw product dat vervaardigd wordt uit het kunststof van de rugleuningen.

http://www.interstuhl.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >