Nieuws


29-04-2016 15:45

Toch nog even Milaan. De tentoonstelling ‘Masterly – The Dutch in Milano' in het fascinerende Palazzo Francesco Turati werd vorige week door de Italiaanse krant Corriere della Sera uitgeroepen tot nummer 1 hotspot tijdens Salone del Mobile.

De vele wachtenden voor de ingang van het Palazzo werden beloond door de designs van meer dan 120 ontwerpers. Eén van de vele deelnemers was Ahrend. het bedrijf Ahrend ontving de bezoekers in koninklijke stijl; een museale presentatie van Dutch Design op een draaiend plateau, ondersteund met muziek van Nederlandse DJ’s.

Arnold Struik, Concept & Design Director bij Ahrend: "Het was voor ons een cadeautje om in het Palazzo Francesco Turati ons tijdloos design te mogen presenteren. Onze complimenten voor Nicole Uniquole, curator van ‘Masterly – The Dutch in Milano’, die deze tentoonstelling op een bijzondere wijze heeft  vormgegeven. Wij kijken terug op een zeer succesvolle presentatie in Milaan."

www.ahrend.nl

Deel op Social Media
 

25-04-2016 8:00

De innovatieve zit/sta oplossing QuickStand Lite van Humanscale is onderscheiden met een Red Dot: best of the best office award 2016. “QuickStand Lite van Humanscale maakt van elke tafel met vaste hoogte een actieve werkplek zonder complexe aanpassingen.”

De zit/sta oplossing neemt weinig ruimte in beslag en de minimalistische vormgeving past volgens de aanbieder prima in elke kantooromgeving. “De constructie bevat een innovatief contragewichtmechanisme dat het voor gebruikers mogelijkmaakt om in een split second van zittend naar staand werken over te gaan”, aldus een woordvoerder.

“Het toetsenbordplateau blijft daarbij uiterst stabiel, ook tijdens het typen. Bewegen op de werkplek wordt zeer aanbevolen en met deze oplossing wordt dit dan op eenvoudige wijze gestimuleerd.” QuickStand Lite is een ontwerp van Humanscale’s eigen Design Studio en wordt leverbaar in het tweede kwartaal van 2016.

www.humanscale.com

Deel op Social Media21-04-2016 14:13

Met ingang van 1 juni 2016 zal Ruud Kunkels als directeur stoppen bij Wiesner-Hager BV om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Ruim 23 jaar geleden heeft hij Wiesner-Hager als dochtermaatschappij van het moederbedrijf in Oostenrijk opgestart en in die jaren heeft hij het bedrijf in de Benelux succesvol uitgebouwd.

De taken van Ruud Kunkels zullen worden overgenomen door Marcel van Oploo. Marcel van Oploo heeft 20 jaar ervaring in de interieurbranche en is onder andere werkzaam geweest bij Gispen, Markant Office Furniture en Gielissen Interiors. Op 2 mei zal hij het Wiesner-Hager team komen versterken en vanaf 1 juni de functie van directeur overnemen van Ruud Kunkels.

www.wiesner-hager.com

Deel op Social Media 
 

21-04-2016 12:08

Volgens de jury van de Milano Design Award hadden Lensvelt en Space Encounters Office for Architecture het beste concept van alle zestiehonderd deelnemers aan de beurs in Milaan. Het concept liet genomineerden als Tom Dixon en Nike achter zich.

De jury was niet alleen enthousiast over het concept, maar ook over de lef om juist tijdens 's werelds grootste designbeurs een anti-design statement te creëren. De grijs meubelonderdelen van de Boring Collection zijn alles behalve opvallend. Ze lijken eerder te verdwijnen in het interieur, zodat de attentie automatisch wordt gericht op al het andere dat 'ertoe doet'.

Het concept is ontwikkeld in samenwerking met Space Encounters Office for Architecture en studenten van het KABK in Den Haag. Hans Lensvelt: “We hebben het als team gedaan.”

“So boring and gray that it's hilarious anti-design. Takes guts to say in Milan of all places that "it's not about furniture." - Tracey Metz

“Surely the furniture design equivalent of fashion's normcore.” - Wallpaper

When regulations force the hand of a spatial designer, it's not often they strike back with a solution that challenges the rule." - Frameweb

“The Dutch never needed specially designed furniture in order to be creative, critical or humorous. Now they have raised unobtrusiveness to a principle.” - Stylepark

“Dat is lef hebben. Op Milaan aankomen met een collectie anti-design.” - De Telegraaf

 


Boring Collection is bedacht en ontwikkeld uit onvrede over het uiterlijk van betaalbaar kantoormeubilair. "Het ontwerp van het hedendaagse projectmeubilair wordt vooral bepaald door wetgeving, en niet door esthetiek. Daarmee is het vaak een domper op de rest van het interieur en de ruimte." Boring Collection pretendeert niet mooier te zijn, sterker: Boring Collection vraagt geen aandacht. "Tot aan de kleinste details zijn de meubels ingetogen zachtgrijs van kleur, en alle vormen zijn archetypisch, eenvoudig en bescheiden, met één doel: de blik van de toeschouwer naar het andere trekken. Naar dat wat wél aandacht verdient. Because it's not about furniture."

Het visual artist duo Lernert & Sander heeft de campagne voor de Boring Collection ontworpen. In het beeld dat ze hebben neergezet speelt niet het meubilair, maar het kantoorleven een hoofdrol. Zoals het aftellen van de laatste minuut vóór vijf, een countdown tot vrijheid. En de papierprop, het symbool voor verveling op de kantoorvloer. "Niet onbelangrijk: Boring Collection wordt aangeboden tegen concurrerende prijzen."

De lijn bestaat uit een EN genormeerde bureaustoel, een bezoekersstoel, overspraakschot, een lage en hoge kast en vier types bureaus, waaronder een zit-sta model. Daarnaast is er een Boring prullenbak en een klok die, zoals het een echte kantoorklok betaamt, enkel de cijfers voor het verlossende tijdstip draagt.

www.lensvelt.nlDeel op Social Media 

20-04-2016 14:59

Twee producten uit de portfolio van Rohde & Grahl zijn gewaardeerd met een Red Dot Design Award in de categorie 'Office Design'. Het betreft de meubellijn Play&Work, ontworpen door designbureau WertelOberfell, en de vergaderstoel Sitag team, ontworpen door 2DoDesign.

Met Play&Work speelt Rohde & Grahl in op de nieuwe inrichtingsvormen waarmee binnen veel organisaties efficiënter en effectiever gewerkt wordt. "De vormgeving, de detaillering en de talloze accessoires zijn speels en het materiaalgebruik refereert aan een huiselijke sfeer waarin prettig werken vanzelfsprekend is. Hiermee past het meubel uitstekend in een atmosfeer waar presteren wordt gecombineerd met plezier en ontspanning", aldus de kantoorinrichter.Kenmerkend voor Play&Work is de organische vormgeving, bedacht door het Duitse designbureau WertelOberfell. Dit design is door de ontwerpers consequent doorgevoerd in alle componenten van het meubel, van frame tot werkblad en van scheidingswanden tot accessoires. Play&Work faciliteert een grote diversiteit aan activiteiten. Zo biedt de meubellijn werkplekken voor individuele taken, teamwork,  geconcentreerd werken en intensief overleg.

Het meubel is ontworpen met de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR 1813) als uitgangspunt en omvat alle mogelijke verstelmogelijkheden. "Dit maakt het meubel geschikt voor elke situatie, binnen elke organisatie én voor elk individu. Een flexibele werkplek met slinger of een elektrisch verstelbare zit-sta werkplek? Individuele werkplek of bench? Alles vind je binnen Play&Work", aldus Rohde & Grahl.

Een Red Dot Design Award is eveneens toegekend aan het ontwerp van de vergaderstoel uit de stoelenlijn team van het Zwitserse merk Sitag. De Sitag team stoelenlijn bestaat uit verschillende bureaustoelen en vergaderstoelen. Alle stoelen worden gekenmerkt door een heldere en consequent doorgevoerde vormtaal. Meest in het oog springend is het subtiele frame dat gebruikt wordt voor de constructie van de rugleuning. Dit loopt vervolgens door in het onderstel van de vergaderstoel of de techniek van de bureaustoel.

De vergaderstoel heeft een flexibel sledeframe dat dynamisch zitten mogelijk maakt. Het subtiele frame, de transparante netbespanning van de rugleuning en de slanke zitting geven de stoel een lichte en tegelijkertijd zelfbewuste uitstraling.

Sitag staat voor ‘Swiss style at work’ en maakt, net als Rohde & Grahl, onderdeel uit van de internationaal georiënteerde Nowy Styl Group, momenteel de op twee na grootste kantoorinrichter van Europa. De Nowy Styl Group beschikt over zeventien productielocaties in Europa, heeft een uitgebreid distributienetwerk en is wereldwijd actief in ruim honderd landen. In Nederland worden alle producten uit de groep op de markt gebracht door Rohde & Grahl.


www.rohde-grahl.nl

Deel op Social Media 

15-04-2016 8:30

Koninklijke Ahrend kondigt een consolidering aan van de Nederlandse productievestigingen in Sint-Oedenrode, Culemborg en Arnhem. De huidige productieactiviteiten van de vestigingen in Zwanenburg en Leerdam zullen in de periode tot eind maart 2017 verhuizen naar respectievelijk Sint-Oedenrode en Culemborg. In totaal verdwijnen gedurende deze periode 89 arbeidsplaatsen.

Koninklijke Ahrend, waaronder naast Ahrend ook inrichter Gispen en schoolmeubelspecialist Presikhaaf vallen, gaat het aantal productievestigingen in Nederland rationaliseren tot drie zogenaamde competentiecentra. In deze centra gaat Ahrend specialistische kennis samenbrengen en investeren in de modernisering van het machinepark. De maatregelen zijn volgens een zegsman een gevolg van de veranderende eisen die aan de werkomgeving worden gesteld en passen binnen de strategie van Koninklijke Ahrend om de productie en logistiek daarop aan te passen en het kostenniveau verder te verlagen.

De vestiging Sint-Oedenrode wordt het competentiecentrum voor de metaalproductie, die thans nog verspreid door Nederland plaatsvindt, en voor assemblage van stoelen. In dit kader verhuist de productie van de vestiging in Zwanenburg naar Sint-Oedenrode in de periode tot eind maart 2017. In Sint-Oedenrode, tevens hoofdvestiging van inrichter Ahrend, zal 2,6 miljoen euro worden geïnvesteerd in onder andere een volledig nieuwe assemblagelijn voor stoelen en worden in totaal 35 arbeidsplaatsen gecreëerd. Eerder deze maand nam Ahrend op deze locatie een nieuwe showroom en het Innovationlab in gebruik.

De vestiging Culemborg wordt het competentiecentrum voor alle stoffeeractiviteiten, die thans nog verspreid door Nederland plaatsvinden. Verder zal deze locatie zich gaan specialiseren op het gebied van recycling van meubilair. De productie van de vestiging in het naburige Leerdam zal in de zomer van 2016 verhuizen naar Culemborg. In Culemborg, tevens de hoofdvestiging van inrichter Gispen, komt binnenkort een volledig vernieuwde Gispen-showroom en er zal worden geïnvesteerd in de modernisering van het machinepark. De totale geplande investeringen in de vestiging in Culemborg belopen 1,4 miljoen euro en er ontstaan 10 nieuwe arbeidsplaatsen.

De locatie Arnhem, waar recent de schoolmeubelactiviteiten van de sociale werkplaats Presikhaaf zijn overgenomen, zal zich blijven toeleggen op de verkoop en productie van schoolmeubelen.
Als gevolg van het rationaliseren van het aantal productielocaties vallen er door de verhuizing van de locatie Zwanenburg, in de periode tot april 2017, 89 gedwongen ontslagen. Koninklijke Ahrend betreurt dat, maar zal medewerkers die hun betrekking verliezen zo goed mogelijk faciliteren bij het vinden van passend ander werk. De Centrale Ondernemingsraad en de vakbonden zijn geïnformeerd over de voorgenomen besluiten. De Centrale Ondernemingsraad en de vakbonden zijn geïnformeerd over de voorgenomen besluiten.

www.ahrend.com

Deel op Social Media 


 

15-04-2016 8:00

We berichtten eerder (via twitter) al over een filmteam bij Rohde & Grahl. Ondertussen is duidelijk geworden waarom er opnames gemaakt werden bij de inrichter in Amersfoort; het bedrijf komt binnenkort aan de orde in een programma van RTL 7.

"Eind april staat een deel van het programma Ondernemend Nederland van RTL 7 in het teken van dynamisch werken", meldt een woordvoerder van Rohde & Grahl. "Het programma besteedt ruime aandacht aan het inrichten van een inspirerende en vooral gezonde werkomgeving door Rohde & Grahl. Kortgeleden zijn daarvoor de opnames gemaakt in de showroom en werden onze ergonomisch adviseurs geïnterviewd. Onze visie op gezond werken én het stimuleren van beweging werden tijdens de opnames ruimschoots belicht. Een leuke en interessante ervaring voor alle betrokkenen. We kijken uit naar het programma!"

De uitzenddata op RTL7 zijn als volgt: zondag 17 april (9:55 uur) en zaterdag 23 april (12:30 uur).

www.rohde-grahl.nl

Deel op Social Media 

13-04-2016 8:30

De Salone in Milaan is in volle gang. Eén van de vele Nederlandse bedrijven die er te vinden is, is Gispen. De fabrikant uit Culemborg hoopt er onder meer een naam te vinden voor een nieuwe bijzettafel. Maar ook vanuit Nederland kunt u deelnemen.

"Onze ontwerpers zijn altijd op zoek naar nieuwe revolutionaire ontwerpen", aldus een woordvoerder. "Ons nieuwste product is een bijzettaflen, ontworpen door Jan Plechac and Henry Wielgus. Het is een prachtig product, maar er mist nog één ding; een naam. We kunnen een product niet presenteren zonder naam. Dus alstublieft, denk met ons mee. Help ons door een naam te bedenken voor het nieuwe ontwerp en we belonen je met een exemplaar van de bijzettafel."

Gispen geeft deelnemers de volgende tips mee: de tafel is circulair ontworpen, gemaakt van rubberhout, wordt geleverd in rubberhout en walnoothout-look, wordt 'flat-packed' geleverd, en is beschikbaar in twee hoogtes. De eisen die Gispen aan de naam stelt zijn de volgende: de naam moet nieuw zijn en dus nog niet bestaan, een licht 'nooordelijke' zweem hebben, perfect zijn, passen bij de andere namen ui het Gispen assortiment en voor 22 april ingediend zijn via bijvoorbeeld twitter, facebook of instagram.

www.gispen.com

Deel op Social Media12-04-2016 8:30

Een interessante innovatie van Klöber. De Duitse fabrikant presenteert een stoel waarin verwarming en ventilatie geïntegreerd zijn: de Klimastuhl. Klöber noemt het product een 'wereldprimeur'. "Deze innovatie van Klöber betekent een revolutie in het zitten op de werkplek."

Het binnenklimaat is een van de meest voorkomende oorzaken voor klachten op kantoor. "De mogelijkheid om zelf de juiste temperatuur te bepalen is een belangrijke voorwaarde om zich op de werkplek prettig te voelen en productief te werken", aldus Klöber. "Wetenschappelijk onderzoek heeft het verband tussen thermisch comfort en productiviteit ondubbelzinnig aangetoond."

"Soms is een onprettig macroklimaat niet te beïnvloeden, bijvoorbeeld als problematische omstandigheden voortkomen uit de architectuur, de infrastructuur of de functie van de ruimte. Het macroklimaat kan ook bewust kunstmatig worden gecreëerd, bijvoorbeeld als werkzaamheden bij een bepaalde temperatuur moeten plaatsvinden. Daarnaast hebben vrouwen en mannen een heel verschillend gevoel voor temperatuur. De unieke Klöber ‘Klimastuhl’ is dé oplossing voor het probleem van verschillen in temperatuurbeleving op de werkplek, omdat hij een regeling en aanpassing van de temperatuur mogelijk maakt. Heel eenvoudig. Bij het zitten."

Door het bieden van de mogelijkheid om een individueel behaaglijke temperatuur in te stellen zorgt de Klöber Klimastuhl volgens de fabrikant voor een gevoel van welbevinden: "het comfort wordt verbeterd, de productiviteit gaat omhoog, het aantal fouten en vergissingen neemt af en het bedrijf stevent af op een goede ecologische balans dankzij de mogelijkheid van energiebesparing."

www.kloeber-klimastuhl.com/nl

Deel op Social Media 
 

08-04-2016 8:30

Op Europa’s grootste meubelbeurs, Salone Internazionale del Mobile in Milaan, van 12 tot en met 17 april, zal Artifort vier nieuwe ontwerpen presenteren. Het betreft nieuwe designs, de herintroductie van een klassieker en updates van bestaande modellen.

Internationale ontwerpers als Studioilse, Claesson Koivisto Rune en Artifort’s art-director Khodi Feiz spanden zich in voor de introductie van noviteiten waaronder Perching, Palladio, Niloo, Beso Lounge, de herintroductie van de Tulip Midi en een update van de Big Island.

Tafel Palladio is een ontwerp in z’n meest essentiële vorm: een vlak tafelblad met vier rechte poten. De verbinding tussen het blad en de poten is onzichtbaar en uitzonderlijk sterk. Dankzij dit heldere concept van het Zweeds designteam Claesson Koivisto Rune kon het ontwikkelingsteam van Artifort met minimale materiële vormen en pure expressie maximale stabiliteit creëren. 

Perching is de naam van een nieuwe familie comfortabele stoelen. Ontwerpster Ilse Crawford van Studioilse: "We hebben functionele stoelen ontworpen die afzonderlijk als een pentekening ogen, maar ook bij elkaar een ongedwongen eenheid vormen. Ieder detail van materiaal, kleur en vorm is zorgvuldig op elkaar afgestemd."

In de jaren 50 sloeg Artifort de weg van innovatief design in met de Congo en Pinguïn. 
StoelNiloo, van Artifort’s art-director Khodi Feiz, treedt in deze voetsporen door het gebruik van dezelfde techniek waarbij twee elementen in elkaar schuiven. 

De Tulip Midi, destijds genaamd F549, ontbrak nog in de Tulip familie. Deze fauteuil is in 1960 al ontworpen door Pierre Paulin. De nieuwe mediummaat maakt de serie pas echt compleet. Deze middelgrote fauteuil is de perfecte maat tussen de Tulip eetkamerstoel en de grote Tulip fauteuil. 

www.artifort.nl


Deel op Social Media 

06-04-2016 8:31

Een circulair ontwerp op papier is mooi, maar het was voor Desko de ultieme uitdaging om deze ontwerpen ook tot leven te laten komen in het Circulair Design Lab. Dit jaar reikt Desko voor de eerste keer de Circulair Design Award uit. "Deze is bestemd voor het beste circulaire ontwerp in de kantoor en projectomgeving", aldus Desko-directeur Michael Kuiper.

"Belangrijk hierbij is het circulaire innovatieve karakter van het ontwerp! De maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen. En een minimale waardevernietiging van grondstoffen en materialen."

Van de vele inzendingen gingen acht ontwerpers mee naar de volgende ronde. Het betreft Cleo de Brabander, Danny Verdonk, Césare Peeren, Anton Teeuw, Dennis Teeuw, Lucia van der Lee, Suzanne Plasmeijer, Paulien Kingma, Don Hoppenbrouwer, Cees Cornielje en Rob Jansen

"Wij zijn trots op de genomineerde ontwerpers en hun circulaire paradepaardjes", aldus Kuiper. Binnenkort zijn alle genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2016 te zien op de ‘Circular Expo’ in the Valley in Hoofddorp. "Dit is de eerste fysieke plek waar de ‘best practices’ uit Nederland op het gebied van de circulaire economie worden geëxposeerd!"

www.desko.nl

Deel op Social Media06-04-2016 8:30

De bureaustoelenserie Anteo Alu van Köhl is bekroond met een Red Dot, de internationale award voor onderscheidend productdesign. Voor de Red Dot Award: Product Ontwerp 2016 waren circa 5.200 producten en innovaties aangemeld. Aan een selectief aantal producten is door de internationale Red Dot jury deze onderscheiding toegekend.

Anteo Alu is de nieuwe bureau- en conferentiestoelenserie van Köhl. "De serie combineert esthetiek met ergonomische zitcomfort. Een hoge, opvallende rugleuning met aluminium verbinding creëert een elegante en slanke silhouet. Het gebruik van hoogwaardige materialen ondersteunt de stijlvolle uitstraling van deze serie", aldus een woordvoerder.

Anteo Alu zorgt volgens de Duitse fabrikant voor maximaal ergonomisch comfort en een verscheidenheid aan opties. "Door de Köhl Air-Seat kan optioneel de ergonomische functionaliteit verder worden verhoogd. Dit revolutionair zitconcept stimuleert de wervelkolom en de spieren door multidimensionale microbewegingen."

Door 41 experts vanuit de gehele wereld, geselecteerd op basis van strikte regels, staat de Red Dot Award: Product Ontwerp garant voor een  hoge mate van competentie: alleen freelance ontwerpers, professoren design en vakjournalisten – onafhankelijk van potentieel deelnemende bedrijven - worden benoemd in de jury. De afzonderlijke juryleden beoordelen de producten op verschillende criteria binnen een richtinggevend kader. Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot Awards: "Met hun inzendingen bewijzen de Red Dot winnaars niet alleen de buitengewone kwaliteit van hun ontwerp, maar ook laten ze zien dat het ontwerp een integraal onderdeel is van innovatieve productoplossingen."

www.köhl.de

Deel op Social Media04-04-2016 8:30

Afgelopen week maakte BIS, specialist op het gebied van audiovisuele & ICT oplossingen en ruimte-inrichting, bekend dat het directieteam van BIS per 1 april 2016 is versterkt met de komst van twee nieuwe directieleden. Per 1 april is Bart Donkersloot Director Sales en krijgt Michiel Hardonk als Director Operations de verantwoordelijkheid over alle operationele afdelingen van BIS in Nederland.

“Bart Donkersloot heeft – onder andere als ex-directeur Retail van SNS bank - veel ervaring in het managen van grotere organisaties. Zijn universitaire achtergrond, bedrijfskundige inzichten en management ervaring sluiten 1-op-1 aan bij onze ambities om de salesorganisatie en klantondersteuning verder te professionaliseren en de beleving en tevredenheid van opdrachtgevers te optimaliseren. Het feit dat Bart - als ex-CEO van een van de grotere AV integrators van Nederland – daarnaast ook goed bekend is met onze markten, oplossingen en diensten, geeft ons het vertrouwen in Bart de juiste man voor deze functie te hebben gevonden”, aldus Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep.

Michiel Hardonk heeft dankzij zijn pragmatische en mensgerichte manier van werken in combinatie met zijn scherpe inzicht in techniek en technische processen een stormachtige ontwikkeling binnen BIS doorgemaakt. Michiel heeft een technische opleiding genoten, is ingenieur en inmiddels negen jaar werkzaam op de technische afdelingen binnen BIS; de laatste jaren als Operations Manager. Jean Pierre Overbeek: “Gezien zijn opleiding, ervaring en track record zijn wij er absoluut van overtuigd dat Michiel een hele goede Director Operations is. Wij zien uit naar de verdere evolutie van de technische afdelingen onder zijn enthousiaste leiding. Het feit dat Michiel veel goodwill heeft bij alle collega’s zal daar zeker aan bijdragen.”

Mede dankzij deze organisatorische versterkingen kijkt BIS met vertrouwen naar de toekomst, dichtbij en verder weg. De aanstelling van zowel Bart Donkersloot als Michiel Hardonk past binnen onze strategische visie en doelstellingen. De beide, nieuwe directieleden zullen ongetwijfeld bijdragen aan de verdere professionalisering van BIS, uitbreiding van onze dienstverlening en verhoging van de binding met en tevredenheid van onze relaties.

www.bis.nl

Deel op Social Media02-04-2016 8:30

Lensvelt? Boring! Kijk het onderstaande filmpje en overtuig uzelf.


www.lensvelt.nl

Deel op Social Media 

01-04-2016 15:45

Galvanitas heeft een doorstart heeft gemaakt in samenwerking met Projectum en Schilte te IJsselstein. Het nieuwe Galvanitas gaat door met de fabricage en verkoop van schoolmeubilair.

"In samenwerking met fabrikant Schilte en Projectum Inrichten bieden wij u een compleet spectrum aan inrichtingsmogelijkheden en ontwerpadvies van het hoogste niveau", meldt de woordvoerder van het bedrijf. "Met meer dan 240 jaar aan productie expertise in schoolmeubilair hebben wij op elke vraag een passend antwoord."

Het oude Galvanitas gebouw.

Elke partner behoudt de eigen identiteit en bedient haar klanten vanuit een eigen marktbenadering, met het eigen verkoopteam en eigen verkoopassortiment. De Galvanitas leerlingenstoelen met Pagholz (kuip)zitting en de Galvanitas leerlingentafels met Topalit tafelblad blijven binnen het assortiment en exclusief voor Galvanitas.

"Ons nieuwe adres is Utrechtseweg 32, 3402 PL te IJsselstein. U kunt ons bereiken op het vertrouwde nummer 0162-454355."

www.galvanitas.nl

Deel op Social Media

01-04-2016 9:50

*** 1 apil-grap ***

"Een uitspraak met grote gevolgen." Aldus typeert de persvoorlichter van de Hoge Raad der Nederlanden een vonnis dat zojuist werd uitgesproken in Den Haag. In een zaak die aanhangig werd gemaakt door een drietal privacy-organisaties sprak de Hoge Raad zich uit tegen Het Nieuwe Werken.

"Op basis van het voorliggende bewijsmateriaal kunnen wij niet anders dan concluderen dat Het Nieuwe Werken een onwenselijke invloed heeft op de privacy van medewerkers en derhalve met onmiddellijke ingang teruggedraaid moet worden", aldus het vonnis van de Raad.

De Hoge Raad geeft enkele argumenten voor het opmerkelijke en potentieel verstrekkende vonnis. Allereerst wijzen de rechters erop dat met het jarenlange gebruik van de kantoorcel er 'staand recht' is ontstaan, op basis waarvan de burger mag verwachten dat hij ook in de toekomst een dergelijke werkomgeving krijgt aangeboden. "In een besloten omgeving is de privacy van de individuele burger beter gewaarborgd dan in de open ruimte die kenmerkend is voor Het Nieuwe Werken", aldus het vonnis. "Derhalve moet de gesloten kantoorcel in juridische zin als de enige aanvaardbare kantoorconfiguratie beschouwd worden." 

Een ander argument dat de Raad gebruikt, is dat Het Nieuwe Werken in de onderzochte gevallen onder valse voorwendselen is ingevoerd. "Blijkens het voorliggende bewijsmateriaal is de open kantoorruimte in het merendeel der gevallen ingevoerd teneinde de kosten te beperken. Kantoormedewerkers werd evenwel voorgespiegeld dat de verandering van de kantoorconfiguratie werd gerealiseerd met het oog op hun werkgenot. Wij beoordelen dit als kwade opzet."

De persvoorlichter van het Hoge Raad kon vanochtend nog niet aangeven wat de precieze gevolgen zijn van het vonnis. Maar op de vraag of de uitspraak van de Raad inhoudt dat alle kantoren die momenteel uitgerust zijn met open ruimtes voorzien moeten worden van wanden, antwoordde hij: "Waarschijnlijk wel. We komen binnenkort met nadere richtlijnen omtrent de wijze waarop het vonnis geïmplementeerd moet worden." 

Bij de betrokken privacy-organisaties is men zeer blij met de uitspraak. "We vechten al jaren voor het recht om te mogen werken in een kantoorcel", aldus de woordvoerder. "Wij zijn blij dat de hoogste rechter van het land ons eindelijk in het gelijk gesteld heeft."

Deel op Social Media 

01-04-2016 9:06

Ahrend is als onderdeel van 'Masterly – The Dutch in Milano' vertegenwoordigd tijdens Salone del Mobile 2016 in Milaan van 12 tot en met 17 april. Het onlangs gerenoveerde en fascinerende Palazzo Francesco Turati zal het toneel zijn voor meer dan 125 designers.

"Al het Dutch Design verenigt zich in het paviljoen, verspreid over zowel historische als hedendaagse ruimten", aldus de woordvoerder. "In lijn met het historische karakter van het paleis, prikkelt Ahrend de bezoekers in Milaan met een scherpe tegenstelling tussen oud en nieuw met tijdloos design als statement." Een sneak preview hiervan is te zien op de speciale themapagina

"Bij Ahrend is design een traditie, niet een trend. Deze designfilosofie betekent dat Ahrend voortdurend innoveert, met inachtneming van diens rijke historie, de principes van Dutch Design en circulaire economie. Het streven is om inspirerende werkomgevingen te creëren die het welzijn en de productiviteit van mensen stimuleren. Deze benadering heeft geleid tot designiconen als het Mehes bureau en de Revolt stoel. Beiden ontworpen door één van de meest gerenommeerde Dutch Designers, Friso Kramer, en te bezichtigen op de tentoonstelling Masterly – The Dutch in Milano in ruimte 21."

www.ahrend.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >