Nieuws


19-12-2016 8:30

Zaterdag 17 december opende Co van der Horst een permanente Molteni shop-in-shop in zijn winkel in Amstelveen. Speciaal voor de Molteni &C presentatie hebben de designers een luxueus appartement ontworpen, met de nieuwste collecties en creaties van Vincent Van Duysen. 

In de presentatie zijn ook de architectonische inloopkast Gliss Master en andere designmeubelen opgenomen. Vincent Van Duysen ontwierp onder andere Molteni’s modulaire sofa Paul, de Quinten dressoirs en de Jan bijzettafels. De ontwerpen van het Italiaanse Molteni &C zijn volgens het bedrijf wereldwijd al decennia toonaangevend”, stelt een woordvoerder.

Stephan van der Horst: “Vincent Van Duysen is onlangs uitgeroepen tot Designer of the Year in België en Molteni behoort tot de meest invloedrijke Italiaanse designhuizen, de combinatie van deze twee iconen brengen wij voor het voetlicht in een compleet interieur.”

In de presentatie zijn nieuwe highlights opgenomen van verschillende internationale designmerken, zoals Devialet en Ewald Bosgoed. Voor het eerst in Nederland zijn de licht-designs van Lasvit te zien: schitterende kroonluchters die zijn geïnspireerd op de grote operahuizen. “Ook Rubn-verlichting ontbreekt niet, een Zweeds merk dat new-vintage en luxe samen laat gaan op een eigenzinnige en verrassende manier. In de shop-in-shop zijn uiteraard naast tal van objecten en bijvoorbeeld Molteni fauteuils van Gio Ponti, verscheidende nouveautés en kunstvoorwerpen gecombineerd. Tot in detail aangekleed met accessoires.”

Volgens interieurdesigner Wilmasue van Pomeren is de Molteni-presentatie het summum van wat Co van der Horst aan highlights biedt. “De meubels, stoffen, verlichting, domotica; de complete uitstraling komt tot uitdrukking. Wij gaan met de nieuwe collectie van Molteni laten zien hoe de duurzame materialen en ontwerpen zijn. Sterk, warm, sober, levendig en inspirerend.”  

www.covanderhorst.nl

Deel op Social Media  

16-12-2016 8:30
Onder het motto 'Welk kantoortype bent u ?' heeft de kantoormeubel fabrikant WINI een online-check ontwikkeld, waarmee iedereen binnen enkele minuten kan ontdekken, hoe de kantoorruimtes het beste ingericht kunnen worden om de meest optimale en motiverende werkomstandigheden te creëren, die volledig aansluiten bij het dagelijkse kantoorwerk.
 
"De korte check vraagt u naar uw persoonlijke praktijkgebieden, voorkeuren en werkzaamheden en maakt aan de hand van de antwoorden uw persoonlijke werkprofiel", aldus Peter Salm, directeur van WINI Kantoordesign. "Dat is de opstap naar 'Het Mijn Buro Prindipe', waarmee WINI de veranderingen in de werkomstandigheden in kaart brengt."
"Voor ondernemingen die nieuw inrichten biedt Het Mijn Buro Principe complete individuele oplossingen, die het werken in het kantoor niet alleen mooier maar ook effectiever maken. Last but not least kan het principe ook bijdragen om de organisatiestructuur en de processen binnen de onderneming te optimaliseren en daarnaast kan de vierkante meter besparing ook kostenbesparend werken. Medewerkers profiteren tegelijkertijd van de motivatiefactor middels een toekomst georiënteerde, aansprekend ingerichte werkomgeving. Het voordeel voor de onderneming door de verhoogde motivatie van de medewerker is daarbij onomstreden. Uiteindelijk is het dus een win win-situatie voor iedereen."

Het principe heeft zijn waarde al bewezen bij onze oosterbiuren. Al meer dan 70 dealers in heel Duitsland zijn inmiddels gekwalificeerde licentiehouders die in samenwerking met WINI de planning maken volgens Het Mijn Buro Principe, offertes aanbieden en ervoor zorgen dat de nieuwe kantoorinrichting en objecten inspelen op de behoeften en eisen van de klant. "In Nederland starten wij nu met de introductie bij onze dealers", aldus Salm. "De website is klaar en toegevoegd aan www.wini.nl. Er is ook een speciale website operationeel: www.mijnburoprincipe.nl." Geïnteresseerden kunnen er direct de online korte-check doen.

www.mijnburoprincipe.nl

Deel op Social Media 

 
16-12-2016 8:00

Ahrend is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Dienstverlener van het Jaar en tot favoriet in de categorie Kantoorinrichting in de zogenoemde MT100 van Management Team.

Elk jaar doet Management Team (MT) in samenwerking met de Erasmus Universiteit grootschalig en onafhankelijk onderzoek onder haar lezers naar de beste zakelijke dienstverleners van Nederland. Met als resultaat: de MT100. Ahrend is net als vorig jaar uitgeroepen tot nummer één Dienstverlener van het Jaar en tot de favoriet in de categorie Kantoorinrichting. De top in deze categorie bestaat verder uit De Projectinrichter, Hahebo, Hovek Projectinrichting, N&N Partners, Boerhof Projectinrichters en Inofec.

Peter Veer, General Manager bij Ahrend: "We zijn uiteraard zeer trots dat Ahrend dit jaar wederom is uitgroepen tot de nummer 1 van de MT100. Hierbij wil ik graag onze klanten, partners en medewerkers bedanken voor deze erkenning. Bij Ahrend besteden we veel aandacht aan hoe we onze relaties zo goed mogelijk kunnen ontzorgen. Dat doen wij onder andere door te investeren in innovaties, waarbij het welzijn en de productiviteit van onze klanten en eindgebruikers centraal staan. Het is een groot compliment om te merken dat onze klanten de strategie van Ahrend positief beoordelen met als resultaat de bekroning tot nummer 1 in de MT100. We kijken ernaar uit om tijdens aankomende Vakbeurs Facilitair van 25 t/m 27 januari onze nieuwste innovaties te laten zien aan Facilitair Nederland."

Het MT100-onderzoek werd uitgevoerd door Inscope Consulting, een kennisonderneming van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor het onderzoek zijn door MT 24 categorieën diensten gedefinieerd die gebruikelijk zijn om in te kopen, variërend van consultancy tot facilitaire diensten als schoonmaak, kantoorinrichting en beveiliging. Voor elk van deze categorieën zijn door de MT-redactie groslijsten gemaakt. De respondenten kregen eerst de vraag over welke van deze categorieën zij (mede-)beslissend zijn. Voor deze categorieën kregen ze de groslijsten met bedrijven voorgelegd met de vraag welke dienstverleners ze zouden aanbevelen aan hun collega-managers en welk bedrijf hun absolute favoriet is. Respondenten konden bij hun favoriet vervolgens aangeven hoe zij dat bedrijf waarderen op klantgerichtheid, productleiderschap en excellentie van uitvoering. Daarvoor gaven zij hen telkens één tot vijf sterren. 

www.ahrend.nl

Deel op Social Media14-12-2016 8:00

Haworth Benelux gaat deze week verhuizen naar het Houthavengebied in Amsterdam. "Per 16 decemberzullen wij met ons team de derde verdieping betrekken aan de Danzigerkade 207, een pand voorzien van een zeer karakteristieke gevel welke verwijst naar de industriële historie van het gebied."

Het nieuwe adres luidt: Haworth Benelux, Danzigerkade 207, 1013 AP Amsterdam. "Wij zullen de aankomende periode in samenwerking met Studio Urquiola en D/Dock Design Studio aan de layout en inrichting van onze verdieping werken en richten ons op een feestelijke opening in maart 2017."

Op vrijdag 16 december is het bedrijf vanwege de verhuizing telefonisch niet bereikbaar.

http://eu.haworth.com/nl

Deel op Social Media13-12-2016 8:30

Stoelenleverancier Velto onderzoekt constant met verschillende partijen hoe meer waarde aan gerecyclede grondstoffen toegevoegd kan worden. "Hiervoor hebben we het label ‘360 by Velto’ geïntroduceerd", aldus een woordvoerder.

"Bij een bijeenkomst van ‘Circulaire Economie in bedrijf’ zijn we in contact gekomen met een van de gastsprekers: Rik van Gils. Hij is eigenaar directeur van Dragon Plastics Rotomolding. Wij zagen mogelijkheden met ons afval en zijn werkwijze, en dit heeft tot een inspirerende samenwerking geleid." 

Na verschillende gesprekken en testen is een nieuw zitmeubel ontwikkeld uit een gerecyclede bureaustoel. "Er zijn inmiddels zwarte, witte en rode krukken verkrijgbaar." Tijdens dit proces heeft Velto de afvalscheiding nog verder verfijnd. De kunststoffen PP en PA worden nu ook apart gescheiden waardoor het meer waard is. "We verkopen 500 kilogram PP voor 250 euro, voor 500 kilogram PA krijgen we hetzelfde bedrag. Wanneer PP en PA samen wordt verzameld kost het ons 500 euro om het te laten afvoeren. Maar liefst 1000 euro verschil!"


De kruk is volgens de woordvoerder een 'perfecte aanvulling' op het CE-assortiment van Velto, dat vervaardigd is uit 100 procent PP 'en dus oneindig herbruikbaar'.

360byvelto.net

Deel op Social Media 

12-12-2016 11:48

Koninklijke Ahrend heeft een nieuwe showroom in Dubai geopend en breidt daarmee zijn directe internationale verkoop- en service netwerk uit. De showroom bevindt zich in ‘s werelds eerste Dutch Design Center en behoort tot een reeks van internationale openingen en vernieuwingen van showrooms. Het Dutch Design Center is een samenwerkingsverband tussen toonaangevende Nederlandse designbedrijven en richt zich op klanten, designers en architecten in de hele Golfregio.

Door de verdere toename van globalisering zal de vraag naar internationale beschikbaarheid van complete werkomgevingen stijgen bij klanten. Deze trend gaat hand in hand met multinationals die hun oplossingen meer en meer wereldwijd willen inkopen. Koninklijke Ahrend heeft onlangs vele projecten gerealiseerd in de Golfregio, waaronder de succesvolle oplevering van toonaangevende projecten als Emirates, Elysium Global, ADSIC en Astellas.

De opening van de nieuwe showroom in Dubai  versterkt Koninklijke Ahrend’s internationale positie als directe speler. Peter Veer, Vice President van Koninklijke Ahrend is zeer tevreden met de positieve ontwikkelingen in Dubai. "Onze showroom in ‘s werelds eerste Dutch Design District is een belangrijke stap in de uitbreiding van onze activiteiten in Dubai en biedt daarnaast de mogelijkheid om ons groeiend aantal klanten lokaal en wereldwijd nog beter te kunnen bedienen."

De nieuwe showroom in Dubai zal fungeren als een inspiratiebron voor architecten, designers, vastgoed adviseurs en klanten. Met toonaangevende exptertise op het gebied van design, ergonomie en activiteit gerelateerd werken, biedt Koninklijke Ahrend innovatieve werkomgevingen en producten met een Dutch Design-accent.

"Met de opening van de showroom in Dubai, kan Koninklijke Ahrend de klanten in Dubai blijven ondersteunen in de huidige uitdagingen, zoals de transitie naar activiteit gerelateerd werken en het uitdragen van de bedrijfsidentiteit in werkomgevingen", stelt een woordvoerder. De Koninklijke Ahrend showroom in Dubai is gevestigd in het Design District d3 gebouw (Dubai Design District, Building 1B, Office 503).

www.ahrend.com

Deel op Social Media09-12-2016 8:30

Het Nederlandse designmerk Leolux haalde ontwerper Edward van Vliet in huis als 'strategic creative director'. Hij ontwikkelde in samenwerking met het meubelbedrijf vier nieuwe belevingswerelden waarmee Leolux de toekomst tegemoet gaat. Tijdens IMM Keulen 2017 wordt een tipje van de sluier opgelicht wanneer Leolux de eerste resultaten van de nieuwe samenwerking lanceert.

Leolux is de afgelopen 4 jaar bezig een ambitieus doel vorm te geven: het Nederlandse meubelbedrijf richt het vizier sterk op de toekomst en wil zich meer dan ooit hoogwaardig presenteren, met een brede collectie topproducten voor een grote doelgroep. Zo wil het bedrijf zichzelf duidelijker op de kaart zetten, zeker ook internationaal.

Gisella Groenewoud, art director bij Leolux: "We werken intensief samen met externe designers en kunstenaars om de collectie en de identiteit vorm te geven, maar we hadden behoefte aan meer consistentie in kleur en materiaal." De keuze voor ontwerper Edward van Vliet als strategic creative director is volgens het bedrijf een gouden greep. Niet alleen vanwege zijn ruime ervaring als art director voor andere merken, zijn internationale visie op interieur, en zijn sterke gevoel voor stijl, kleuren, patronen en textiel. "Maar ook omdat hij echt in de huid van Leolux weet te kruipen en zo voor het masterplan zorgt dat perfect bij dit meubelmerk past."

Het uitgangspunt is een “concept identity book”, waarin de vier gekozen belevingswerelden naadloos aansluiten bij wie en wat Leolux van origine is. "De vier werelden passen bij de kracht van het Nederlandse meubelmerk, de lange en rijke geschiedenis, het vakmanschap en de hoogwaardige productietechnieken die het in huis heeft. Van Vliet werkte de vier werelden uit en vertaalde die naar een luxe en gedistingeerde collectie die meer warmte uitstraalt en emotie oproept."

De uitwerking van deze visie is voor het eerst te zien tijdens IMM in Keulen. Bestaande en nieuwe banken, fauteuils en stoelen werden voorzien van nieuwe stoffen en kleuren, soms deed slechts een subtiele toevoeging van stiknaden al wonderen. Edward van Vliet vulde de meubelcollectie aan met textiel, zoals plaids, karpetten, kussens en kleine meubels als tafeltjes en poefs. Binnen de nieuwe wereld van Leolux vormt het concept een krachtig handvat om de brede collectie, waar verschillende ontwerpers deel van uitmaken, meer consistentie te geven. "Met dit heldere kader kan Leolux scherpere keuzes maken en internationaal doorgroeien. Zonder dat Leolux onherkenbaar wordt of zijn oorsprong verloochent, vormen de resultaten van de samenwerking een wereld van verschil."

De IMM Cologne wordt gehouden van 16 t/m 22 januari 2017. Leolux is te vinden in Hal 11.2, stand H31.

www.leolux.com

Deel op Social Media06-12-2016 17:20

Er staat weer een nieuwe vacature op onze website. Palau zoekt een Verkoper Binnendienst
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

06-12-2016 14:28

Er staat weer een nieuwe vacature op onze website. Vitra zoekt een medewerker Direct Sales
Vacatures

 


 


Deel op Social Media

05-12-2016 8:30

Ahrend doet eind januari mee aan de vakbeurs Facilitair. dat maakt de inrichter bekend in een persbericht. bezoekers van de Ahrend-stand kunnen zich vergewissen van de innovaties die het bedrijf zoal te bieden heeft.

"Ahrend maakt als eerste organisatie in de kantorenbranche de werkplek ‘slim en persoonlijk’ door technologie zoals sensors en apps te integreren in het meubilair", aldus een woordvoerder over de beursdeelname. "Daarbij gaat het om het combineren van data die leidt tot informatie waar mensen beslissingen op kunnen nemen. Ahrend legt de nadruk op het individu, niet de technologie zelf."

Doordat het gebruik van zowel de ruimtes als het meubilair meetbaar is, is het volgens Ahrend mogelijk de inrichting aan te passen naar het gebruik ervan. Dit sluit aan bij de toenemende vraag naar flexibele en gepersonaliseerde kantooromgevingen." Tijdens Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2017 kunnen bezoekers deze innovaties niet alleen zien, maar vooral ook zelf ervaren. Ahrend brengt dan zijn volledige InnovationLAB naar de Jaarbeurs Utrecht."

"Een dashboard dat de beschikbaarheid van werkplekken toont. Een werkplek waar je met je smartphone incheckt en die de temperatuur, het licht en de hoogte automatisch instelt op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Deze innovaties zijn recentelijk ontwikkeld in het Ahrend InnovationLAB en liggen in lijn met de toenemende behoefte aan autonomie van de moderne medewerker." Deze en andere nieuwe innovaties uit het InnovationLAB zijn te zien én te ervaren tijdens Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht van 25 tot en met 27 januari 2017. Deze beurs biedt de professional in de sector een zeer breed scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. Geïnteresseerden krijgen gratis toegang als zij zich aanmelden via ahrend.com/aanmelden-vakbeurs-facilitair. 

www.ahrend.com

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >