Nieuws


28-11-2016 10:59

Kantoorinrichter Desko heeft een intentieovereenkomst gesloten met Valley, ’s werelds eerst business development hub voor de circulaire economie. De overeenkomst geldt voor 5 jaar.

Desko gaat lidmaatschappen bij Valley afnemen. Hiermee krijgt het bedrijf toegang tot een ecosysteem van organisaties die werken aan de transitie naar een circulaire economie. Daarnaast krijgt Desko beschikking over alle kennis, tools en methodieken die bij Valley in ontwikkeling zijn.

Deel op Social Media


24-11-2016 9:00

Assmann heeft in 7 jaar tijd de omzet bijna verdubbeld. De kantoormeubelproducent verwacht over dit jaar een omzet van 107 miljoen euro te realiseren. 

Het Duitse vakblad Euwid zet de omzetcijfers van Assmann vanaf crisisjaar 2009 (57,1 miljoen euro) op een rij: van 74,5 miljoen in 2012 en 84 miljoen in 2014 naar de geprognotiseerde 107 miljoen dit jaar. Oorzaken van de groei zijn volgens Assmann de focus op projectinrichting en het groeiend aantal klanten in de industrie en dienstverlening.

(Bron: Office Nieuws)

 

Deel op Social Media15-11-2016 8:30

Nederlandse woonwinkels doen het goed. dat blijkt uit de INretail Woonwinkel monitor. Met de eindspurt in de laatste weken van het jaar nog voor de boeg kijken de woonwinkels nu al terug op een geslaagd 2016. In het derde kwartaal was de omzet 7,7 procent hoger dan in 2015. Over de eerste negen maanden van 2016 plust de omzet 7,6 procent. 

Ondernemers in de drie grootste Randstand-steden profiteren extra van de aantrekkende markt. Dankzij de populariteit van het wonen in de stad en de vele verhuizingen die deze trend met zich meebrengt, tonen de woonwinkels er een omzetvoorsprong van 14,8 procent vergeleken met de eerste drie kwartalen vorig jaar.  

Het laatste kwartaal kan de omzetgroei tot ruim boven de 8 procent over heel 2016 stuwen. In 2016 vallen de kerstdagen in het eerste weekend van de kerstvakantieperiode. Dat is gunstig voor het aantal verkoopdagen die maand.

Dankzij de omzetgroei van 15,3 procent in het derde kwartaal staan gemengde woonwinkels er na negen maanden met 15,9 procent omzetgroei uitstekend voor. Meubelzaken zagen hun omzet het afgelopen kwartaal met 4,9 procent groeien. Over negen maanden bekeken is er sprake van een omzetstijging van 4,6 procent.

http://wonen.retailmonitor.nl


Deel op Social Media14-11-2016 8:30

Sedus heeft prijzen in de wacht gesleept voor de nieuwe producten die werden getoond op de Orgatec. “Onze productinnovaties zorgden niet alleen op de beurs voor reuring, maar werden bovendien door de Raad voor Vormgeving gelauwerd met de  Iconic Award 2017: Interior Innovation”, aldus een woordvoerder namens de Duitse fabrikant.

se:do.

De Raad voor Vormgeving is een Duitse organisatie die werd opgericht op initiatief van het Duitse parlement. De Raad was onder meer onder de indruk van de nieuwe Sedus-producten se:do und se:line. Beide kregen de prijs Interior Innovation – Selection. Het nieuwe sofa-programma se:works werd geëerd met de Interior Innovation – Winner-prijs, terwijl het scheidingssysteem se:wall de Interior Innovation – Best of Best mocht ontvangen.

se:do.

www.sedus.com

Deel op Social Media14-11-2016 8:29

Inrichter Gispen is vertegenmwoordigd op PAN Amsterdam. De dertigste editie van PAN Amsterdam vindt plaats van 20 tot en met 27 november 2016 in RAI Amsterdam.

Pan Amsterdam is een jaarlijkse beurs voor kunst, antiek en design. Het biedt doorgewinterde verzamelaars én starters op de kunstmarkt een uiterst gevarieerde keuze uit vele duizenden kunstvoorwerpen.

Nieuw op de beurs is PAN Podium, met een afwisselend interactief programma waarin kunstbeleving centraal staat. Op 23 en 24 november staat PAN Podium in het teken van 100 jaar Gispen. Op 23 november zal Mienke Simon Thomas, conservator Museum Boijmans van Beuningen, iets vertellen over de Boymans-expositie Gispen Specials, de klant is koning. Ook is er een presentatie over het Gispen Special Huis Sonneveld door Hetty Berens, conservator van Het Nieuwe Instituut Rotterdam. 


Op donderdag 24 november zal Patrick Lems, Manager Seating bij Gispen, een presentatie geven met als titel ‘Zitten is een kunst’. “Patrick neemt ons mee op een tijdreis over zitten door de eeuwen heen”, aldus een woordvoerder van Gispen. “Waarom zit de koning op een troon en de kassamedewerkster op een kruk?” Voorts zal Ludo van Halem, conservator Rijksmuseum, in een lezing uitleggen waarom producten van Gispen in het Rijksmuseum en de Rijkscollectie zijn ondergebracht.
 

Deze lezingen zijn gratis toegankelijk voor beursbezoekers.

www.pan.nl/panpodium

11-11-2016 8:30

De internationale projectmeubelsector kijkt met tevredenheid terug op de Orgatec. Van 25 tot en met 29 oktober werd de 56.000 internationale bezoekers dan ook behoorlijk wat nieuws voorgeschoteld. Bijvoorbeeld bij Vepa. De fabrikant uit Hoogeveen kijkt met trots terug op zijn eerste Orgatec-deelname.

Vepa greep de Oratec met name aan om de eigen producten onder de aandacht te brengen bij internationale dealers. Na een succesvol project gedaan te hebben in het Duitse Bielefeld hoopt de fabrikant uit Hoogeveen ook andere Duitse klanten te kunnen helpen met het eigen technisch slimme en duurzame meubilair.

"De presentatie van Vepa op de Orgatec is erg goed ontvangen in Duitsland en omringende landen", zegt Gertjan de Kam namens de producent. "De innovatieve en gepatenteerde producten van Vepa in combinatie met een groen en frisse stand maakte vele tongen los."

Tijdens de Keulse beurs was er vooral veel aandacht voor het nieuwe zit-sta-product ParQ. Ook de intelligente app iotspot, waarmee eenvoudig bureauwerkplekken gereserveerd kunnen worden in het flexibele kantoor, wekte bewondering van het internationale vakpubliek.

www.vepa.nl

Deel op Social Media
 

07-11-2016 10:30

Alle twee jaren in oktober is de Orgatec in Keulen voor fabrikanten, vakhandelaren, architecten en ontwerpers een trefpunt rondom het thema kantoor en objectontwerp. Voor een aangename balans vanuit Palmbergs perspectief zorgden naast de positieve feedback van de verschillende bezoekersgroepen zorgde dit jaar ook de algemene resultaten van het marktinterne prestatieonderzoek onder kantoormeubel- en bureaustoel- leveranciers 2016.

Net als 2 jaar geleden toen het voor het eerst de hoogste plek in de industrie ranking bereikte, staat Palmberg ook 2016 weer op de hoogste plek van het podium bij de door de branche-onafhankelijke informatiedienst Markt Intern uitgevoerde vakhandelaren-enquête. In de landelijke (Duitse) enquête beoordeelden de kantoor-vakhandelaren de prestaties van de belangrijke fabrikanten op elf verschillende criteria.

De beste beoordeling – 1,32 – ontving Palmberg in het bereik van ‘goed verzorgde levering’. Toch is dit droomcijfer niet het enige dat goed was voor de nieuwe totale overwinning van Palmberg. Het eindcijfer 1,79 bereikte Palmberg met overwinningen in zes van de in totaal elf enquête-categorieën. Naast de categorie ‘goed verzorgde levering’ ligt Palmberg in de voorhoede van de branche in ‘Opruiming’, ‘Ondersteuning bij projecten’, ‘coulance’, ‘Prijs-/kwaliteitsverhouding’ en bij de ‘Buitendienst’. Daarnaast werd in de rubrieken  ‘Realiseerbare handelsmarge’ en ‘vakhandelaren-/distributiebeleid’ de tweede plek behaald.

“Palmberg is snel, service-georiënteerd en ongecompliceerd”, “De zin ‘gaat niet’ komt in het woordenboek bij Palmberg niet voor’, “Zeer hoogwaardig verwerkt, grote breedte in het assortiment” of “Palmberg biedt het rondom-zorgeloos-pakket in de branche” zijn uitspraken van vakhandelaren die tijdens het onderzoek herhaaldelijk met Palmberg werden verbonden.

De Duitse fabrikant is erg blij met deze Award en bedankt alle handelspartners en klanten voor hun vertrouwen en samenwerking. "Samen met een toegewijd en betrokken team van medewerkers zal Palmberg ook in de toekomst de wensen van de klanten in het middelpunt van het eigen werk stellen om de positieve uitkomsten van de markt-intern prestatieonderzoek van de jaren 2014 en 2016 te bevestigen." Momenteel telt het bedrijf 510 medewerkers en streeft ernaar om aan het einde van het jaar 2016 de record jaaromzet van 83 miljoen van 2015 weer te overtreffen.

www.palmberg.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >