Nieuws


27-10-2016 10:13

Emiel Barten heeft na 26 jaar afscheid genomen van Lande Group om samen met Ingrid Bronkhorst een eigen bedrijf te starten: TwoWorks, partner in interieurprojecten. De twee bundelen hun kennis en expertise op het gebied van ontwerp, interieur en projectinrichting.

Bartens droom om een eigen zaak te beginnen, was net iets groter dan zijn goede gevoel bij zijn vorige werkgever. “Ik heb met volle tevredenheid bij Lande Group gewerkt. Ik ben en blijf trots dat ik 26 jaar lang deel heb uitgemaakt van het mooiste meubelproductiebedrijf van Nederland. Mijn droom om een eigen bedrijf te starten speelde al lang in mijn hoofd, maar de positieve ontwikkelingen en veranderen in de afgelopen 10 à 15 jaar binnen Lande Group zorgden voor mijn passie en beleving om met dat bedrijf mee te groeien. Vanaf nu ga ik mij echter richten op de toekomst van mijn eigen bedrijf. Tot mijn geluk is Ingrid Bronkhorst mijn toekomstige compagnon.”Het kantoor en belevingsatelier van TwoWork zijn gevestigd in Veghel. Op 25 oktober ging de website van het bedrijf live. Het belevingsatelier staat nog 'in de steigers' en zal naar verwachting in januari 2017 van start gaan.


www.twowork.nl

 Deel op Social Media
 

27-10-2016 8:28

's Werelds grootste kantoorinrichtingsbeurs Orgatec is in volle gang. Alle merken van Design Post Amsterdam (DPA) zijn goed vertegenwoordigd op de beurs in Keulen.De merken zijn te vinden in de showrooms van Design Post Köln en de beurs zelf. Design Post Köln ligt tegenover de beurs, ingang 'Kölnmesse Ost'. De merken Arco, Arper, Danskina, Eikelenboom (Luceplan stand en Vibia presentatie bij Montis), Kvadrat, Montis en Palau zijn te vinden in Design Post Köln. Arper, Eikelenboom en Kvadrat zijn ook op de beursvloer van de Orgatec te bezoeken.

www.orgatec.com

 


Deel op Social Media
 

21-10-2016 10:15

Veranderingen bij Kinnarps. Per 1 december 2016 krijgt de Zweedse onderneming een nieuwe topman: Robert Petersson. De aantredende man is afkomstig van Fläkt Woods AB, waar hij de functie van managing director vervult.

Bij Kinnarps is men blij met de benoeming. Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat Petersson gepokt en gemazeld is op het gebied van verkoop en productie. Hij deed zijn ervaring op bij verschillende ondernemingen. Overigens was de nieuwe CEO al eerder verbonden aan Kinnarps. Van 2001 tot 2005 was hij productiedirecteur bij de Zweedse producent.

Henry Jarlsson, voorzitter van de raad van bestuur van Kinnarps, geeft een toelichting op de aangekondigde aanstelling. "Ik ben erg blij dat Petersson weer terug is bij ons. Robert heeft veel ervaring met veranderingsprocessen en corporate development. Zijn taak is nu om onze positie als Europa´s leidende aanbieder van interieurdesignoplossing te consolideren.”

Petersson volgt de huidige CEO Per-Arne Andersson op. Andersson blijft in functie bij Kinnarps tot 1 december.

www.kinnarps.com


Deel op Social Media
 

17-10-2016 8:30

Leferink Office Works neemt Klein Beernink Projectinrichting over. Dat meldt een woordvoerder namens beide bedrijven. Klein Beernink Projectinrichting is per 1 oktober onderdeel geworden van branchegenoot Leferink Office Works.

"Klein Beernink Projectinrichting is net als Leferink Office Works een kantoor- en projectinrichter pur sang", aldus de woordvoerder. "Vanuit de achtergrond als familiebedrijf kennen beide bedrijven een grote persoonlijke aandacht voor hun relaties."

De markt, waarin Leferink en Klein Beernink actief zijn, verandert. Naast handelsgoederen bestaat er steeds meer behoefte aan maatwerk. Leferink voorziet in die behoefte met interieurbouw KP Interieur in eigen huis. Tom Klein Beernink, mede-directeur Klein Beernink: "Ik zie alleen maar voordelen voor onze beider klanten. Het merkenassortiment wordt aanzienlijk uitgebreid. En door het samengevoegde grotere team en de samenwerking met interieurbouwer KP Interieur wordt de persoonlijke aandacht voor de klanten nog groter. Daarom is dit een goede stap voor iedereen die hierbij betrokken is."

De toegenomen schaalgrootte maakt het mogelijk om verder te investeren in zowel assortiment als expertise. Alle bestaande klanten van beide bedrijven zijn inmiddels geïnformeerd. "Positief voor hen is dat er aan de werkwijze en service niets zal veranderen. Sterker nog, door het samengaan krijgen zij zelfs een breder aanbod aan oplossingen en een uitgebreidere service."

Voor Leferink Office Works is de stap een strategische zet om haar positie te verbreden. Mark Leferink, eigenaar van Leferink Office Works: "Als sterke partij in Twente en de Achterhoek wilden we graag een vertegenwoordiging in de Stedendriehoek verkrijgen. Met de overname van Klein Beernink Projectinrichting is dat nu een feit. Ook voegen wij hiermee onder andere het sterke merk Vepa toe aan ons assortiment."

Leferink concentreert zich op de verkoop en dienstverlening rondom kantoorinrichting en interieurbouw via Leferink Office Works en KP Interieur. Leferink dochter ICT Spirit levert complete ICT oplossingen en dienstverlening. Vanuit de vestigingen in Haaksbergen en Emmen zijn dagelijks 90 medewerkers actief.

Tom en Bart Klein Beernink concentreren zich na de overname met KB IT op het optimaliseren van bedrijfsprocessen en de gebruikerservaring en op de verkoop van kantoorartikelen via KB Online.

www.kleinbeernink.nl
www.leferink.nl

Deel op Social Media16-10-2016 8:30

Dit jaar hebben maar liefst vier Ahrend producten de Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2016 ontvangen. Deze onderscheiding is toegekend aan Ahrend Sqala, Ahrend Balance zit/sta, Ahrend Aero en de Ahrend Smart Working App. Tijdens de Dutch Design Week (22 t/m 30 oktober) worden deze producten in Het Klokgebouw in Eindhoven getoond aan het publiek.

Concept & Design Director Arnold Struik: "We zijn trots dat wederom onze productinnovaties een GIO-erkenning hebben verkregen, hét keurmerk voor goed industrieel ontwerp in Nederland. De combinatie van bekroonde producten laat goed zien waar Ahrend zich op richt; het creëren van slimme en gezonde werkomgevingen. Daarnaast wordt met de GIO-erkenningen voor Ahrend Balance zit/sta en Ahrend Sqala nog eens bevestigd dat goed design en ergonomisch verantwoord werken perfect samengaan."

Met Ahrend Balance komt Ahrend tegemoet aan de toenemende vraag naar gezonde en innovatieve werkomgevingen die welzijn en productiviteit stimuleren. Het werkplekconcept wordt volgens de fabrikant gekenmerkt door de optimale balans tussen design, ergonomie en functionaliteit.
De Ahrend Sqala bureaustoel is volgens Ahrend de ultieme mix van comfort, elegantie en veelzijdigheid. "Elke werkplek krijgt met de Ahrend Sqala-familie een eigen, unieke uitstraling dankzij de oneindig vele mogelijkheden."

Tijdloos design van Ahrend wordt tentoongesteld in Het Klokgebouw tijdens de Dutch Design Week 2016. Volgens Ahrend is het meest duurzame product dat je kunt maken een mooi tijdloos product dat je niet hoeft weg te gooien of af te breken. Dit sluit aan bij het ‘No Waste’ thema van Het Klokgebouw. De designfilosofie van Ahrend komt tot uiting aan de hand van de designklassiekers Ahrend Revolt (1953) en Ahrend Mehes (1974). Bezoekers ervaren een scherpe tegenstelling tussen werkplekken van ‘toen en nu’ met tijdloos design als statement.

www.ahrend.nl

Deel op Social Media14-10-2016 10:23

Tijdens de vakbeurs Interieur in Kortrijk houdt interieurspecialist Kitty de Groot een lezing. Op zaterdag 15 oktober vanaf 15.00 uur zal zij in hal 3 (in Bar Le Banquet Gaulois) spreken over 'Nieuwe werkvormen'.

Vorig jaar kwam het boek #Nieuwe Werkvormen op de markt, waarin De Groot, samen met de Franse interieurjournalist Françoise Bronner, ruim 120 Nederlandse architecten, interieurarchitecten, designers, consultants en gebruikers interviewde. Tezamen met vele referentiebezoeken geven de auteurs in hun boek een beeld van de invloed van maatschappelijke, economische, technologische en milieuveranderingen op het gebied van kantoorhuisvesting en in de projectenmarkt (hotels, retail, scholen) in de laatste 5 jaar.De presentatie zal rijk geïllustreerd worden met relevante projectenvoorbeelden en vele foto’s . De volgende onderwerpen komen aan bod: 'Het Nieuwe Werken van 2005 tot 2020', 'De invloed van cultuur', 'Duurzaamheid, gezondheid en economie' en 'Creativiteit'.

De auteurs zijn internationaal opgeleide specialisten uit Nederland en Frankrijk. Kitty de Groot (NL 1970) is strateeg in interieurarchitectuur- en productontwerp en freelance journalist voor het vaktijdschrift Inside Information. Haar interesse ligt in de creatie van positieve interacties tussen ontwerp en gebruikers van verschillende culturele achtergronden. Hiertoe onderzoekt zij behoeften van gebruikers, individuen, groepen en organisaties en bekijkt deze in relatie tot maatschappelijke, economische, technologische en culturele ontwikkelingen.

De Groot studeerde cum laude af als Industrieel Ontwerper aan de Technische Universiteit Delft, specialiseerde zich in menselijke productinteracties aan Loughborough University en in Business Administration aan de Queens Belfast University. Later volgde zij de studie Interieurarchitectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (wat zij altijd al had willen doen).Zij werkte voor internationale merken – Philips, LogicaCMG, Samas (nu Ahrend), Sealskin en sinds de start voor JOOLZ – aan verschillende innovaties, product-, interieur- en businessontwerpen. De Groot woonde als kind in Amerika en Duitsland, ze studeerde in Nederland, Engeland en Ierland en werkte in Indonesië en Frankrijk. Ze werkt nu in Nederland. In haar creatief, strategisch en beeldend vermogen neemt deze brede achtergrond een belangrijke plaats in.


https://interieur.be/biennale/2016/events/talk-new-ways-working-kitty-de-groot-inside-information


Deel op Social Media 

12-10-2016 8:30

Als onderdeel van de internationale groeistrategie heeft Koninklijke Ahrend onlangs een nieuwe showroom in Parijs geopend. De opening van de showroom, gelegen in het negende arrondissement van Parijs, behoort tot een reeks van internationale openingen en vernieuwingen van showrooms. 

"Door de verdere toename van globalisering zal de vraag naar internationale beschikbaarheid van complete werkomgevingen stijgen bij onze klant", meldt Koninklijke Ahrend, moederbedrijf van de merken Ahrend, Gispen, Presikhaaf en Techo. "Deze trend gaat hand in hand met multinationals die hun oplossingen meer en meer pan-Europees of wereldwijd willen inkopen. Onze nieuwe showroom in zal deze klanten ondersteunen en versterkt daarnaast Royal Ahrend’s positie als de grootste directe speler in Europa."

Koninklijke Ahrend heeft onlangs vele projecten met multinationals gerealiseerd in Frankrijk, waaronder de succesvolle oplevering van toonaangevende projecten als American Express, Unilever, Epson en AOL evenals meer dan 50 Skoda showrooms door het land heen. Peter Veer, Vice President van Koninklijke Ahrend, is blij met de positieve ontwikkelingen in Frankrijk: “De showroom in Parijs is een belangrijke stap in de uitbreiding van onze kantoor- en retailactiviteiten in Frankrijk en biedt daarnaast de mogelijkheid om ons groeiend aantal klanten nog beter te kunnen bedienen.”

Met de opening van de showroom in Parijs, kan Koninklijke Ahrend de klanten in Frankrijk blijven ondersteunen in de huidige uitdagingen, zoals de overgang naar activiteit gerelateerd werken en het uitdragen van de bedrijfsidentiteit in werkomgevingen. De onderneming onderscheidt zich met het assortiment van activiteit gerelateerd werken en is daarmee in staat bedrijven in Frankrijk hierbij volledig te ondersteunen.

De showroom in Parijs is gelegen op: 11 bis rue Mansart 75009 Paris

www.ahrend.com

Deel op Social Media12-10-2016 8:29

De Turkse meubelfabrikant Tunaofis presenteert zich vanaf heden op de Europese markt. Eerst zal de Benelux worden bewerkt en vandaar uit zal er een sprong gemaakt worden naar andere Europese landen.

Naast uitgebreide lounge en softseating programma’s behoort een uitgebreid kasten- en lockersprogramma tot het portfolio. Daar zullen enkele bureaumeubellijnen op termijn aan worden toegevoegd.

Tunaofis heeft in Turkije een joint venture met de Zwitserse zitmeubelfabrikant Girsberger onder de naam TunaGirsberger. Vandaar dat het voor de hand ligt dat voormalig Girsberger directeur Harry Meijer is aangetrokken deze introductie te gaan verzorgen.


www.tunaofis.comDeel op Social Media
11-10-2016 8:32

In aanloop naar Wereld Trombose Dag op 13 oktober 2016 hebben Stichting Project Laura en Koninklijke Ahrend samengewerkt om de droom van Laura Brussaard tot werkelijkheid te laten komen: de productie van de Laura-fauteuil.

De Laura-fauteuil is een product met een bijzonder verhaal. Laura Brussaard studeerde Product Design aan de Hogeschool van Amsterdam en is door het gebruik van de anticonceptiepil in combinatie met een erfelijke afwijking op 17-jarige leeftijd overleden. De opbrengst van de stoel gaat volledig naar Stichting Project Laura. Deze stichting zet zich in om bewustwording rondom het gebruik van de pil, en het daarmee verhoogde risico op trombose, te vergroten.

In 2012 begon Laura Brussaard aan haar studie Product Design waar zij bezig was haar droom te verwezenlijken: meubels ontwerpen waar kwetsbare groepen zich veilig in kunnen voelen.
In de eerste maanden van haar studie ontwierp ze een stoel die het doel heeft te fungeren als een veilige plek voor iedereen. Ze schetste een stoel die omkeerbaar is met een verschil in zithoogte, voor zowel kinderen als volwassenen.

Om Laura’s droom uit te laten komen, is haar schets uitgewerkt door medestudenten en designer Bas Pruyser. Samen met het Ahrend design team is de schets verder ontwikkeld tot een prototype dat uiteindelijk tot leven is gekomen in de Laura-fauteuil.

“Ik weet nog goed dat Gerard - de vader van Laura - het verhaal en het ontwerp van Laura voor het eerst aan ons presenteerde. Beide hebben een diepe indruk op ons gemaakt. We voelen ons oprecht vereerd dat wij mogen helpen de droom van Laura te kunnen verwezenlijken en in deze vorm ook iets te kunnen betekenen voor de Stichting Project Laura”, aldus Arnold Struik, Concept & Design Director bij Ahrend.

Stichting Project Laura is opgericht door de ouders van Laura: Gerard en Anita Brussaard. Gerard Brussaard: “Met Stichting Project Laura willen we onder een groter publiek bekend maken dat dit vaker gebeurt bij jonge meisjes. De pil kan, helemaal in combinatie met een erfelijke afwijking, snel verkeerd uitpakken. Met de verkoop van de Laura-fauteuil willen wij meer aandacht en bewustwording creëren bij huisartsen, om deze gevaarlijke combinatie eerder te herkennen.”

www.ahrend.com

Deel op Social Media11-10-2016 8:30

Bedrijven staan te trappelen om op de biennale Interieur in Kortrijk (van 14 tot en met 23 oktober) hun producten te kunnen laten zien. Zo ook Pastoe. Het bedrijf toont op de beurs een keur aan nieuwigheden.

"De Pastoe-stand in Kortrijk biedt veel nieuwtjes om te ontdekken", stelt een woordvoerder namens de meubelfabrikant. Eén van de innovaties is de kast A'dammer Twist. Ook wordt een hele serie nieuwe kleuren gepresenteerd alsmede twee nieuwe houtsoorten.Tenslotte vraagt het bedrijf aandacht voor Studio Pastoe, een online ontwerptool.

Pastoe, te vinden in hal 6 op beursstand 615, is bepaald niet het enige bedrijf dat 'Kortrijk' aangrijpt om de laatste innovaties te tonen. Voor eenieder de geïnteresseerd is in (woon)interieur en design wordt een tripje naar de Kortrijk XPO van harte aanbevolen.

www.interieur.be

Deel op Social Media 

 

04-10-2016 8:32

Op  5 oktober organiseert de BNI haar vierde kennismiddag. Dit is deze keer in samenwerking met meubelproducent Leolux en vindt plaats in het bezoekerscentrum Via Creandi in Venlo.

Het thema van deze kennismiddag is productontwikkeling en samenwerken. Alle facetten komen deze middag aan bod, vanaf de productontwikkeling tot en met de toepassing van de interieurarchitect. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt zichtbaar hoe goede samenwerking zijn vruchten afwerpt.

Art Director Roderick Vos laat ons alle fases zien van het ontwerpproces van de Pode-collectie. Tijdens zijn verhaal zie je hoe vanuit een beginontwerp deze collectie zijn uiteindelijke vorm vindt. Manager Projecten Jacqueline Denissen-Mei, werkzaam bij Co van der Horst laat zien hoe het brede en soms ook avontuurlijke proces verloopt naar de uiteindelijke keuze van producten. Ze geeft inzicht hoe vervolgens de producten via klantadvies en verkoop zijn weg vinden naar de consument.
BNI-interieurarchitect René Kuin laat praktijkvoorbeelden zien van een succesvolle samenwerking met een interieurretailer en hoe beide partijen daar de vruchten van plukken.

Het Leolux Bezoekerscentrum Via Creandi is te vinden aan de Marinus Dammeweg 42 in Venlo. De inloop is vanaf 12.45 uur. Het evenement duurt de hele middag.

www.bni.nl

Deel op Social Media 

 

04-10-2016 8:30

De Machinekamer bestaat in oktober 10 jaar. Ooit begonnen met het opknappen van buisframe stoelen, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een winkel vol vintage en nieuwe design meubelen.

De Machinekamer is opgericht door de vrienden Rick en Olger. In 2006 begonnen ze met het opknappen van buisframe stoelen. Naast de buisframe klassiekers van Gispen, De Wit en Ahrend, werden al snel ook Eames, Friso Kramer en Artifort stoelen onder handen genomen. Om een zo compleet mogelijk en betaalbaar assortiment te bieden is de collectie sinds 2009 aangevuld met zelf ontworpen buisframe meubelen, dit onder de labels Dykmeyer en Tubax.

De collectie buisframe stoelen werd al snel aangevuld met vintage design uit de jaren ‘30 t/m ‘80. De bovenste verdieping van de winkel staat vol met Industrieel, Scandinavisch en Nederlandse design meubelen. “We verkopen alleen wat we zelf mooi vinden”, aldus Olger. En dit valt in de smaak bij zowel consumenten als bedrijven. “In de loop der jaren zagen we een toenemende vraag vanuit horeca, winkels en kantoren voor vintage design”.

De Machinekamer is van origine gericht op zitmeubelen. Frustrerend was dat de stoelen vaak aan logge lompe tafels werden gezet. Vanuit deze frustratie kwam de inspiratie om een tafelcollectie te ontwerpen. In 2014 was daar Sav&Økse; een collectie Scandinavische tafels. ”Deze massief houten tafels met vorm zijn een groot succes gebleken. Een groot compliment is het als mensen na jaren zoeken vanuit de andere kant land naar ons toe komen om een tafel te kopen”.

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten in de 10 jaar Machinekamer is de exclusieve herintroductie van de Galvanitas S16. Deze schoolstoel uit de jaren ’60 wordt -in samenwerking met Galvanitas- met de originele mallen opnieuw uitgebracht. De Machinekamer over de samenwerking met Galvanitas: “Wij vinden het echt geweldig dat we er zo samen voor zorgen dat bijzonder Dutch design behouden blijft”.

De heruitgave van de Galvanitas S16 is de afgelopen jaren zeer geliefd geworden bij consumenten en stylisten. In navolging van dit succes volgen dit jaar de TD4 tafel en de Galvanitas fauteuil. Beide kenmerken zich door hun metalen onderstel en bijzondere industriële design. “Ze gaan zeker opvallen tussen het huidige aanbod en als het aan ons ligt zijn dit de nieuwe Machinekamer klassiekers”, zeggen de mannen vol trots.

Het 10 jarig jubileum viert De Machinekamer met 10 procent korting op de tien Machinekamer klassiekers.

www.demachinekamer.nl/acties

Deel op Social Media 

03-10-2016 8:30

Dit jaar bestaat de firma Gispen 100 jaar. Willem Hendrik Gispen (1890-1981) kocht in 1916 een kleine siersmederij aan de Coolsingel in Rotterdam, waar hij naam maakte met zijn kunstsmeedwerk. In samenwerking met museum Boijmans van Beuningen organiseert Het Nieuwe Instituut op 9 oktober een Gispen-dag.

In Huis Sonneveld vertelt Ad van den Bruinhorst van Galerie Van den Bruinhorst over de teruggevonden salonset van Gispen, die nu weer in de woonkamer van Huis Sonneveld staat. Hij doet dat tussen 12.00 en 13.00 uur, en tussen 16.00 en 17.00 uur.

In Museum Boijmans kunnen bezoekers hun eigen Gispen objecten laten beoordelen door een panel van experts. 's Middags is er een lezingenprogramma over de ontwerpen van Gispen en de tentoonstelling Gispen Specials. Een van de sprekers is Hetty Berens, conservator van Huis Sonneveld.

Er is nog meer te doen op 9 oktober. Zo is er een audiotour in Huis Sonneveld en is nagenoeg de complete collectie bedrijfscatalogi over de periode 1925-1981 te raadplegen in de studiezaal van Het Nieuwe Instituut.

www.hetnieuweinstituut.nl


Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >