Nieuws


28-01-2016 10:34
Dynamobel maakt bekend dat Coen Krijnen niet langer de Nederlandse agent is voor het bedrijf. Krijnen heeft een functie bij Montis aanvaard. Zijn opvolger bij Dynamobel is een oude bekende: Thijs Dings treedt opnieuw aan als agent voor de Spaanse kantoormeubelproducent. Dings was al eerder (van eind 2006 tot februari 2011) verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van Dynamobel in de Benelux.
 
20-01-2016 8:30

De Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP) houdt binnenkort een derde bijeenkomst. Deze zal op 4 februari plaatsvinden in Theater Agnietenhof in Tiel.

De VIP komt voort uit de VSM/PMF en beleefde vorig jaar een tweetal succesvolle bijeenkomsten. Tijdens de derde bijeenkomst in Tiel zal meer bekend worden over de definitieve invulling van het nieuwe bestuur. Daarnaast zal Martijn Aslander spreken over 'Netwerksamenleving en belang van lifehacking'.

De bijeenkomst begint om 15:00 uur (ontvangst) waarna voorzitter Peter Veer om 15:30 uur het woord zal nemen.

Deel op Social Media 

19-01-2016 10:00

Goede berichten van Wilkhahn. De Duitse fabrikant bereikte in 2015 een historisch recordresultaat. Dat meldt Hans Trilsbeek, directeur van de Nederlandse vestiging van de fabrikant.
 

De Duitse onderneming passeerde voor het eerst in zijn bestaan de 100 miljoen euro. Sterke groeimarkten als de Verenigde Staten, Azië en Australië vormden de basis. Ook West-Europa liet een positieve ontwikkeling zien. Belangrijke pijler is de ontwikkeling van de 3D synchroon bureaustoelen ON en IN – beide 20 jaar gepatenteerd – evenals de producten Graph en Sola.

“Daarnaast vormen de special tables een belangrijk segment”, zegt Trilsbeek. “Wilkhahn is in staat industrieel klantspecifieke tafels te produceren vanuit negen tafelsystemen. Deze tafelsystemen zijn statisch, dynamisch of flexibel toepasbaar.”

Recent werden in Nederland onder andere Nauta Dutilh, Heerema HQ Leiden en Akzo Nobel HQ Amsterdam gerealiseerd. “We zien een toename in de vraag naar premium producten”, aldus Trilsbeek. “Premium Brand meets Premium Brand!”

www.wilkhahn.de

Deel op Social Media 
 

19-01-2016 8:30

De Duitse kantoormeubelfabrikant Palmberg bestaat 25 jaar. Naar nu blijkt is het jubileumjaar 2015 wel bijzonder positief verlopen. Volgens een woordvoerder van Palmberg is het het succesvolste jaar in de geschiedenis van de fabrikant.

"Palmberg heeft in 2015 de omzet ten opzichte van het topjaar 2014 zien groeien met 9 procent tot een recordomzet van 83,4 miljoen euro af fabriek."
Palmberg is gevestogd in het Duitse Schönberg, gelegen in één van de deelstaten die tot 1990 tot de DDR behoorden. "25 Jaar geleden, direct na het openstellen van de grenzen, heerste er een optimistische stemming in de nieuwe deelstaten. Na de politieke verandering en langdurige onderhandelingen kwam de toezegging dat per 1 september 1990 Palmberg Möbels, dat tot dan toe 100 procent in de handen van Treuhand was, uit het Schweriner Möbelwerk ontbonden werd. Aan het begin van 1991 werd toen, onder leiding van de afgestudeerde ingenieur Uwe Blaumann, tegenwoordig directeur van Palmberg Büroeinrichtungen + Service GmbH, de toekomst met de productie van kantoormeubilair geïntroduceerd. In datzelfde jaar werd ook begonnen met de verkooponderhandelingen met Treuhand, die op 1 september 1991 tot privatisering leidde."

Overigens gaat de geschiedenis in feite nog veel verder terug. Reeds in 1922 laat een zekere Hans Bockwoldt aan de Palmberg de eerste meubelfabriek bouwen. In die dagen werden er voornamelijk gefineerde meubels voor de woonkamer geproduceerd. In 1951 volgde dan de onteigening door de staat van de meubelfabriek en in de jaren '70 verschoof het zwaartepunt van de productie naar de vervaardiging van slaapkamermeubilair.

Tegenwoordig hoort Palmberg tot één van de belangrijkste bedrijven van de Duitse kantoormeubelindustrie en produceert het succesvol hoogwaardig kantoormeubilair voor de Europese markt. "Op 25.000 vierkante meter productie-oppervlakte worden acht werkpleksystemen, drie omvangrijke kastenprogramma’s en talrijke speciale uitvoeringen geproduceerd. Daarbij worden per dag ongeveer zevenhonderd tafels, driehonderd ladeblokken, achthonderd kasten en drie receptiesystemen in één van Europa’s modernste kantoormeubilairfabrieken gemaakt. Elke dag verlaten tot 21 eigen vrachtwagens de locatie in Schönberg en leveren in heel Duitsland, evenals in de aangrenzende buurlanden Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland, hoogwaardige kwaliteitsproducten voor de moderne kantoorwereld."

Bij de officiële ceremonie '25 Jaar Palmberg Büroeinrichtungen + Service GmbH' op dinsdag 1 september 2015 blikte Uwe Blaumann, directeur van Palmberg, na de opening van de minister-president van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern Erwin Sellering, de minister van Wetenschap, Bouw en Toerisme van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern Harry Glawe, de afgevaardigde van de landraad van de gemeente NordwestMecklenburg Kerstin Weiss, en de burgemeester van de stad Schönberg, Lutz Götze, terug op de ontwikkeling van Palmberg in de laatste 25 jaar en wierp hij tegelijkertijd een blik op de toekomst.
“Onze blik van vandaag is reeds op de toekomst gericht. In de afgelopen 25 jaar hebben we zeer veel bereikt en we zijn in de laatste jaren zeer sterk gegroeid. We willen deze succesvolle ontwikkeling ook in de komende jaren vasthouden en ons verder als innovatief bedrijf presenteren. Dankzij onze uitstekende concurrentiepositie, onze goede producttechnologie en de expertise van onze medewerkers, zijn wij uitstekend op de uitdagingen in de toekomst voorbereid.” aldus Uwe Blaumann.

www.palmberg.nl

Deel op Social Media 

18-01-2016 8:30

De gemeente Middelburg heeft na het aanbestedingstraject de order voor het leveren van bureaustoelen gegund aan de firma Weststrate, eveneens gevestigd in Middelburg. Weststrate en Herman Miller staan 12 jaar garant voor een volledige ontzorging op het gebied van verantwoord zitten voor alle gemeente medewerkers.

Zowel de gemeente als Weststrate hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. "Met het aanbieden van de Mirra II bureaustoel van Herman Miller wordt er een product aangeboden dat is ontwikkeld volgens de meest recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, materiaalgebruik en dynamische ergonomie. De Herman Miller Mirra II bureaustoel biedt zekerheid voor minimaal 12 jaar zorgeloos en hoogst verantwoord zitplezier."

Tevens biedt de combinatie Weststrate en Herman Miller de gemeente volgens de woordvoerder van Weststrate alle voordelen van een sterk op 'ontzorgen' gerichte onderneming op zeer korte afstand, gecombineerd met de grootste speler ter wereld op het gebied van innovatieve en duurzame ontwikkelingen met betrekking tot 'ergonomisch en verantwoord zitten'.”

Weststrate coördineert fysieke afvoer en opslag van de gebruikte bureaustoelen in het distributiecentrum te Middelburg. Via de Weststrate-website kunnen medewerkers van de Gemeente Middelburg de gebruikte bureaustoel voor een symbolisch bedrag aanschaffen. De opbrengst van deze actie zal Weststrate volledig doneren aan de Stichting Make-A-Wish.

De nieuwe Herman Miller Mirra II bureaustoel is op dinsdag 12 januari uitgereikt aan de wethouders A. Beekman en J. Aalbers. De ergonoom van Herman Miller was aanwezig om stoelinstructie te verzorgen. Ook is tijdens deze uitreiking de cheque voor de Stichting Make-A-Wish overhandigd.

www.weststrate.nl

Deel op Social Media 

15-01-2016 15:45

Capella is de nieuwste bureaustoel in het Kinnarps-assortiment. "Wij zijn erg trots dat Capella de prestigieuze Good Design Award heeft ontvangen! Met deze prijs wordt het uitzonderlijke design van deze nieuwe bureaustoel ook internationaal erkend."

Wat de stoel volgens de fabrikant speciaal maakt, is het nieuwe FreeMotion-mechanisme. "Hierbij bewegen zit en rug onafhankelijk van elkaar, maar kunt u de zit nooit blokkeren. Daardoor blijft u de hele dag in beweging, wat een positieve invloed heeft op de productiviteit."

Bovendien is Capella volgens Kinnarps gebruiksvriendelijk en makkelijk in te stellen met hendels op logische en intuïtieve plaatsen. "Een stoel is immers pas ergonomisch wanneer hij correct wordt gebruikt en Kinnarps wil er dan ook alles aan doen om dit te verwezenlijken."

Capella is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met lage en hoge rug, al dan niet met armleggers. Nieuw bij Kinnarps is ook de 'White Edition', waarbij mechanisme en armleggers uitgevoerd zijn in stijlvol wit. "De verschillende mogelijkheden van Capella zorgen ervoor dat u altijd de geschikte bureaustoel voor uw omgeving vindt."

www.kinnarps.com

Deel op Social Media
 

15-01-2016 9:10

Veel zittend werken leidt tot gezondheidsrisico’s voor werknemers, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Ondanks deze kennis zijn met name Nederlanders erg goed in zitten. We zitten maar liefst 7,4 uur per dag, een record in Europa. Het gevolg hiervan is dat werkgevers voor een groot deel opdraaien voor de zorgkosten. Bovendien worden die kosten steeds hoger. Kantoorinrichter Koninklijke Ahrend ondersteunt daarom organisaties bij het stimuleren en faciliteren van bewegen op de werkvloer.

"Afwisselend zittend en staand werken wordt de standaard", is de overtuiging van Arnold Struik, Concept & Design Director Ahrend. Met de introductie van het nieuwe werkplekconcept Ahrend Balance zit/sta voegt Ahrend naar eigen zeggen de daad bij het woord.

"Naast een verlaagd risico op vroegtijdig overlijden en diverse ziektes, waaronder diabetes en hart- en vaatziektes levert meer bewegen ook een hogere productiviteit en efficiëntie op. Staand vergaderen duurt bijvoorbeeld 34 procent minder lang dan zittend vergaderen, blijkt uit een onderzoek van de University of Missouri. Een goede werkgever kijkt niet alleen naar de kosten, maar zorgt ook voor de welzijn en het comfort van zijn medewerkers. En geeft dus prioriteit aan beweging op het werk. Een goed doordachte inrichting kan helpen. Een eenvoudig en goed begin is om bijvoorbeeld de koffiepanrty of de printer wat verder van de kantoortuin te plaatsen of zit/sta-werkplekken aan te bieden."

Zit/sta-werkplekken zijn volgens Ahrend niet alleen voorbehouden aan de Google’s en Booking.com’s van deze wereld. "We zien dat de vraag naar zit/sta-functionaliteit vanuit verschillende branches en van ZZP’er tot multinational toeneemt. In Scandinavië is het aanbieden van een zit/sta-werkplek bijvoorbeeld al lang de norm. Het gaat echt om een cultuurverandering. Ook in Nederland moet de afwisseling in zittend en staand werken normaal worden. Wij helpen bedrijven bij de transitie naar productiever en gezonder werken.Het advies is om veel te bewegen en in ieder geval niet meer dan vijf uur per dag achter elkaar te zitten. Het onlangs geïntroduceerde zit/sta-werkplekconcept Ahrend Balance maakt het eenvoudig de balans tussen zitten en staan te vinden", aldus Arnold Struik.

Met de toevoeging van zit/sta aan het Ahrend Balance werkplekconcept komt Ahrend tegemoet aan de toenemende vraag naar gezonde werkomgevingen op maat. "Klanten vragen steeds vaker om innovatieve werkomgevingen die welzijn en productiviteit stimuleren. Werkomgevingen die tegelijkertijd helpen de identiteit, cultuur en dynamiek van een organisatie zichtbaar te maken."
http://vicinity.picsrv.net/985/e4b5ba3007bc787006bb83ed7316488b/6375/AhrendBalance2.jpg

Ahrend Balance is het meest modulaire en duurzame werkplekconcept uit de geschiedenis van Ahrend. "Dit werkplekconcept kenmerkt zich door een balans tussen design, ergonomie en functionaliteit. Ahrend Balance zit/sta heeft een rank ontwerp, een mooie afwerking en is door een gepatenteerde pootbevestiging en pootgeleiding extra stabiel."

"Door het goed doordachte modulaire ontwerp is Ahrend Balance in maar liefst meer dan 1,2 miljoen configuraties beschikbaar. Uniek aan dit werkplekconcept is dat de vele uitvoeringen, van een enkele concentratiewerkplek tot meerpersoons bench-opstellingen met wandpoten, mogelijk zijn in één programma. Dankzij het gepatenteerde Quick-fix mechanisme kan het blad zonder te schroeven aan het frame geklikt worden. Ahrend Balance is ontworpen volgens principes van de circulaire economie, is volledig recyclebaar en Cradle to Cradle Silver Certified."

Ahrend Balance helpt werknemers een actieve en gezonde werkhouding te vinden. Struik: "Het is kinderlijk eenvoudig. Zit minder, sta op en beweeg!"

www.ahrend.nl

Deel op Social Media14-01-2016 10:10

Officious bestat 40 jaar. In die periode heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een traditionele kantoorvakhandel tot partner in totaaloplossingen op het gebied van kantoorartikelen, projectinrichting, documentbeheer en audiovisuele oplossingen.

Aan deze mijlpaal wordt niet onopgemerkt voorbijgegaan. Het jubileumjaar wordt gevierd met klanten, personeel en overige relaties. Directeur Wouter Timmer: “Onze klanten hebben ervoor gezorgd dat wij ons jubileum mogen vieren en dat we zijn uitgegroeid tot een betrouwbare speler in de branche. Wij zijn hen hiervoor dankbaar en in 2016 worden daarom verschillende acties georganiseerd om dit te vieren en iedereen nog eens extra te bedanken.”

“Onze klanten stellen onze persoonlijke werkwijze op prijs”, aldus Timmer. “Uiteraard heeft ons team van specialisten alle benodigde kennis van kantoorartikelen, projectinrichting, audiovisuele oplossingen en documentbeheer in huis. Echter, kennis alleen is niet genoeg. Daarom hebben wij onze focus ook op verbinding. De combinatie van kennis, persoonlijke en regionale betrokkenheid en kwaliteit van onze dienstverlening zijn ons onderscheidend vermogen”, besluit de Officious-directeur.

www.officious.nl

 

 

Deel op Social Media

 

 

04-01-2016 15:45

Jalema heeft, in goed overleg met de leden, besloten om het orgaan Raad van Commissarissen op te heffen. Onlangs maakte Joan Westendorff (64), oud-directeur en aandeelhouder van zowel Jalema BV als I-FourC BV, bekend dat hij terugkeert als statutair directeur van beide bedrijven. Dit in goed overleg met de bestaande directie.

Jalema is actief op het gebied van wat het bedrijf zelf 'fysiek informatiemanagement' noemt. "Tijd- en ruimtewinst bij het opbergen en terugvinden van informatie ligt ten grondslag aan de bedrijfsactiviteiten", meldt de woordvoerder. "Jalema ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve archiefproducten, -diensten en ‐systemen die voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan duurzaam inkopen. Naast een effectief en kostenbesparend gamma mappen, kasten, rekken en accessoires voor in- en externe fysieke archivering, beheert Jalema ook archieven van derden, die voor de klant digitaal toegankelijk zijn. Tevens levert Jalema producten op het gebied van opbergen, archiveren en presenteren via de retail."

De Raad van Commissarissen van Jalema werd gevormd door de heren Jan Vercoulen, Ben Wensing en René Hamers, die elk vanuit hun eigen specialisme deel uitmaakten van dit orgaan. Per 31 december 2015 hebben de leden hun activiteiten voor de Raad van Commissarissen van Jalema en I-FourC beëindigd en wordt het orgaan binnen de Jalema en I-FourC groep opgeheven.

Westendorff: “Als oud-directeur van Jalema heb ik indertijd, nu al weer 10 jaar geleden, een Raad van Advies mogen oprichten die in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een echte Raad van Commissarissen. Indertijd heeft zij een belangrijke rol gespeeld als adviescollege voor de directie en later, tijdens het ingrijpende reorganisatieproces van 2 jaar geleden als intermediair tussen de directie en de aandeelhouder. Nu ik als aandeelhouder weer terugkeer op het oude nest en de belangen voor wat betreft de continuïteit geborgd worden door het feit dat aandeelhouder ook weer directeur is, heeft het orgaan minder betekenis en prevaleert het belang van snelheid van beslissingen bij een inmiddels kleinere organisatie. Graag maak ik ook in de toekomst gebruik van de grote en vaak specialistische kennis van de individuele leden van de Raad.”

I-FourC Technologies BV, zusterbedrijf van Jalema, komt rechtstreeks voort uit de wereld van papier en kent die wereld van binnenuit. "Dat houdt in dat de digitale oplossingen gebaseerd zijn op de papieren werkwijze en ze net zo vertrouwd voelen als papier. Het concept is zo opgebouwd, dat papieren documenten naadloos geïntegreerd worden in digitale werkprocessen van complexe organisaties. Dit wordt gerealiseerd door de juiste combinatie van scanservices, extern archiefbeheer en innovatieve software-oplossingen om digitaal te werken. IFourC gelooft vanaf dag één van haar bestaan onvoorwaardelijk in papierloze werkomgevingen. Expertise, zorgvuldigheid en veiligheid staan hierbij te allen tijde centraal."

www.jalema.com

Deel op Social Media

 

 

 

04-01-2016 8:30

Flexibele werkplekken als Het Nieuwe Kantoor, Spaces of We Work zijn niet meer weg te denken uit het moderne kantoorlandschap. Op 28 januari zal tijdens de eerste DPA Talk van dit jaar in design Post Amsterdam dan ook aandacht worden besteed aan dit onderwerp.

"Het werkcomfort, de hoogwaardige faciliteiten en de professionele uitstraling van de gedeelde kantoorruimtes doen inmiddels niet meer onder voor het traditionele bedrijfsinterieur", aldus een woordvoerder over het gekozen onderwerp van de DPA Talk. "Zzp’ers zijn ook allang niet meer de enige die van deze flexplekken gebruik maken; ook kleine en middelgrote bedrijven zien de voordelen van deze flexibele en representatieve kantoorplekken."

"Tegelijkertijd kiezen met name grote bedrijven nog vaak voor een traditioneel kantoorgebouw. Al verandert ook dit professionele interieur onder invloed van ‘het nieuwe werken’. Werknemers werken vaker thuis of parttime waardoor bureaus worden gedeeld. Daarbij wordt dit institutionele kantoorinterieur steeds flexibeler en informeler met ‘open workspaces’ of loungehoeken."

Tijdens de (alweer elfde) DPA Talk van 28 januari 2016 worden de verschillen in comfort, uitstraling en effectiviteit – en de rol die design daarin kan spelen – van de flexplek en het traditionele bedrijfskantoor naast elkaar gezet. Sprekers zijn Mattijs Kaak (SKEPP), Ramon Beijen (CBRE) en Celine de Waal Malefijt & Jorien Kemerink (Studio KNOL). De bijeenkomst begint om 17:30 uur.

www.designpostamsterdam.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >