Nieuws


28-08-2015 10:00

Nowy Styl Group heeft een overeenkomst ondertekend betreffende de overname van het Zwitserse bedrijf Sitag, fabrikant van stoelen en kantoormeubilair met een eigen verkoopstructuur en productiefaciliteiten in Zwitserland.

Voor de Nowy Styl Group is dit na Grammer Office en Rohde & Grahl de derde overname in de laatste 4 jaar. "De sterke positie in de Europese markt en de stabiele financiële draagkracht worden hierdoor onderstreept", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "Dankzij deze overname wordt het netwerk in de stabiele en zich dynamisch ontwikkelende markt in Zwitserland uitgebreid en wordt de productportfolio verder vergroot."

Sitag is een bedrijf met 50 jaar geschiedenis. Het productportfolio omvat ergonomische (bureau)stoelen, meubelsystemen, zitbanken en maatwerk. De producten worden geproduceerd in een reactie op de behoeften van de klant en volgens de meest actuele markttrends. "Het bedrijf biedt slimme en duurzame oplossingen. Internationale awards, zoals de Red Dot Design Award, onderstrepen het innovatieve karakter van het bedrijf."

Sitag behoort tot de Top 100 grootste Europese fabrikanten van kantoormeubilair. De omzet in 2014 bedroeg 29 miljoen CHF en binnen het bedrijf zijn 130 werknemers actief.

www.sitag.ch

Deel op Social Media

 

24-08-2015 8:30

De Zinn bureaustoel van Gispen werd in januari 2014 geïntroduceerd. De verkopen van deze ‘stoel voor iedereen’ overtreffen volgens de fabrikant alle verwachtingen. Er is nu een ook variant voor de dealermarkt: Zinn Smart.

Tot nu toe zijn in totaal 25.000 Zinn bureaustoelen verkocht. "Dit aantal overtreft alle verwachtingen. De stoel heeft de ideale mix van slimme functionaliteiten als het Dynamic Synchroonmechanisme met actieve zitneigverstelling. De uitgekiende verhouding tussen zitting en de flexibele, meebewegende rugleuning draagt hieraan bij. Alle techniek is optisch verborgen en fraai geïntegreerd, waardoor de bureaustoel hoge kwaliteit uitstraalt."

Drinkwaterbedrijf Dunea koos als een van de eerste opdrachtgevers voor Zinn bureaustoelen. Naar aanleiding van een Europese aanbesteding werd Gispen geselecteerd als inrichter voor het vernieuwde, duurzame Dunea hoofdkantoor. "Naast de werkplekken koos Dunea voor Gispen Zinn vanwege het zitcomfort en het feit dat zowel zeer kleine als zeer lange mensen comfortabel kunnen zitten. De zitting is zodanig gepositioneerd dat er geen oncomfortabele grote opening ontstaat bij gebruik door lange mensen. Men houdt altijd contact met de rug."
Ook bedrijven als de Regionale Belastinggroep en Atradius kozen Gispen Zinn als nieuwe bureaustoel.

Circulaire economie is een speerpunt voor Gispen. Zinn is een stoel die volledig voldoet aan de criteria. De stoel kan op elk moment aangepast worden aan nieuwe technieken of behoeften. Tijdens het gebruik kan de stoel eenvoudig geupgraded worden. Ieder onderdeel dat wordt ontwikkeld zal zowel op nieuwe als op oude modellen kunnen worden toegepast.
Zinn bureaustoel is onderscheiden met een Red Dot Award Product Design 2015 voor uitmuntend design.

"Zinn Smart is een variant op Zinn en heeft alle functionaliteiten van Zinn tegen een aantrekkelijke prijs. Deze aantrekkelijke prijs komt tot stand doordat de stoel knock down in een doos zit en enkel verkrijgbaar is in zwart waardoor kosten worden bespaard. Zinn Smart is snel uit voorraad leverbaar." Zinn Smart wordt exclusief verkocht via een uitgebreid dealernetwerk en in de Gispen webshop.

www.gispen.nl

Deel op Social Media 

18-08-2015 11:15

Steelcase kondigt een ‘Office Renaissance’ aan, waarbij het bedrijven en organisaties oproept om de invulling van hun kantooromgeving te herzien. Op die manier zegt Steelcase een groter engagement en meer welzijn onder de medewerkers te willen bewerkstelligen.

'Het kantoor is nog steeds veruit de belangrijkste werkomgeving, voor de home-office en third places als de trein en de koffiesalon. Het is daarom belangrijk dat de kantooromgeving bijdraagtaan een structurele verbetering van de algehele bedrijfsprestaties', aldus de werkomgevingspecialist in een persbericht.

Uit Gallup’s 'State of the Global Workplace Report' blijkt dat wereldwijd 87 procent van de beroepsbevolking 'niet volledig engaged' is (13 procent is 'engaged', 63 procent is 'niet engaged' en 24 procent is 'actief disengaged'). Dit wil zeggen dat ze emotioneel niet helemaal verbonden of betrokken zijn met hun werk of, nog erger, dat ze het werken in een positieve sfeer voor andere collega’s onmogelijk maken. In Nederland is het in vergelijking met het wereldwijde gemiddelde zelfs nog wat slechter gesteld, met slechts 9 procent e'ngaged', 80 procent 'niet engaged' en 11 procent 'actief disengaged'.

Niet engaged zijn wordt ook wel vertaald met ‘mentaal verzuim’. Dit wil zoveel zeggen als ‘aanwezig zijn op het werk, maar niet innerlijk betrokken zijn vanwege een gebrek aan passie en zingeving en daardoor niet optimaal functioneren’. Niet gemotiveerde medewerkers vormen een enorme kostenpost voor bedrijven, in die zin dat een gebrek aan motivatie en betrokkenheid tot een vermindering van de productiviteit leidt. Gallup schatte niet voor niets dat de totale economische schade die voortkomt uit metaal verzuim, stress en wantrouwen binnen de organisatie voor Nederland uitkomt op minimaal 15 miljard euro per jaar.

Steelcase zet enkele zaken ten aanzien van welzijn en engagement op het werk op een rij:
- Een organisatie met honderd medewerkers en 25 procent mentaal verzuim, heeft een schadepost van minimaal 2,5 miljoen euro per jaar;
- 60 tot 80 procent van alle ziekteverzuim heeft niets te maken met ziekte, maar met demotivatie, gebrek aan plezier en innerlijke betrokkenheid;
- De maatschappelijke kosten veroorzaakt door psychische problemen op het werk, worden op 4,7 miljard euro per jaar geschat;
- Verzekeraars ramen de kosten van ziekteverzuim door stress op 3 tot 6 miljard euro;
- Jaarlijks melden zestig- tot honderdduizend mensen zich ziek vanwege een conflict op het werk;
- Tweederde van alle functioneringsproblemen is te wijten aan een verstoorde verhouding tussen werknemers; en
- Een manager besteedt gemiddeld 30 procent van zijn tijd aan het oplossen van conflicten.

'In het huidige economische klimaat, met de wereldwijde concurrentie en de kleine 'window of oportunity', zullen bedrijven alle zeilen moeten bijzetten om de concurrentie het hoofd te bieden. Dit betekent behalve een zo hoog mogelijke productiviteit per medewerker ook dat ze talent aan zich moeten binden', aldus het persbericht van Steelcase. 'Met het oog op deze uitdagingen zullen ze hun eigen medewerkers veel meer moeten behandelen zoals ze hun klanten behandelen. Dit betekent inspelen op de behoefte van medewerkers, de omstandigheden bieden waarin ze optimaal kunnen presteren en hen voor alles keuze en zeggenschap bieden', benadrukt Steelcase.

Eén van de aspecten waarop dit inzicht kan worden toegepast, is de fysieke werkomgeving. Niet voor niets heeft Steelcase op basis van onderzoek (2014 Wellbeing in the Office Study) vastgesteld dat de fysieke werkomgeving positief correleert met het welzijn en de betrokkenheid van medewerkers.

Het persbericht stelt verder: 'Juist doordat de behoeftes kunnen verschillen afhankelijk van iemands gemoedstoestand en de taken die hij moet uitvoeren, is het belangrijk om medewerkers keuze en zeggenschap te bieden ten aanzien van hun werkplek. Wat voor de één een goede werkplek is, is dat voor een ander niet. En wat iemand de ene dag als een goede werkplek beschouwt, kan er de volgende dag weer totaal anders uitzien.Daarom is het zaak om een werkomgeving te creëren als zijnde een ecosysteem van onderling verbonden en van elkaar afhankelijke plekken die elk op hun eigen manier aansluiten bij de verschillende fysieke, cognitieve en emotionele behoeftes van mensen. Binnen het ecosysteem moet er keuze worden geboden als het gaat om onder meer werkhouding, online/offline en de mate van privacy. De sleutel tot succes is om mensen samen te brengen met een bepaald doel, in een omgeving die hen helpt dat doel te verwezenlijken. Met de bestaande kantooromgevingen met weinig keuze in werkplekken en weinig verschillende soorten ruimtes blijkt dit vaak lastig. Een Office Renaissance is derhalve nodig, om kantooromgevingen te creëren waar medewerkers graag  werken, nietomdat ze moeten, maar omdat ze het willen'.

www.steelcase.nl

 

Deel op Social Media

05-08-2015 8:45

De Belgische kantoormeubelproducent Pami verplaatst de activiteiten van Mibra in Eindhoven naar Overpelt. In het Belgische Overpelt zetelt de hoofdvestiging van Pami. Drie jaar na de overname van Mibra door Pami wordt de vestiging van Mibra in Eindhoven, evenals die van dealer SI-Projectinrichting (voorheen Staalinterieur), opgeheven. Dat meldt Office Nieuws.

Pami nam in 2012 zowel Mibra als Staalinterieur over uit het faillissement van de beide ondernemingen. De verkoopactiviteiten in Nederland werden gecentraliseerd in Eindhoven. Hier was tevens de Mibra-showroom gevestigd.


www.mibra.nl

www.pami.be

 

Deel op Social Media

 

05-08-2015 8:30

Steelcase heeft Xavier Fuchs aangesteld als Directeur Nordics, Italië en Benelux. Met de aanstelling van Fuchs zet Steelcase in op de verdere uitbouw van deze groeimarkten als onderdeel van de EMEA-regio.Fuchs begon zijn carrière bij Steelcase 15 jaar geleden met de oprichting van een dochteronderneming in Tunesië. Sindsdien vervulde hij diverse leidinggevende posities binnen het bedrijf, onder meer in Zweden, Frankrijk, Hongarije en Singapore. Tot voor kort was hij Directeur Strategische Accounts in Centraal-, Zuid- en Midden-Europa.

Met zijn jarenlange ervaring en grote staat van dienst geniet Fuchs, die Brussel als standplaats krijgt, het volste vertrouwen van de Steelcase-leiding. "Met zijn internationale ervaring, is Xavier de juiste man op de juiste plaats. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij gaat bijdragen aan verdere groei in de landen die hij onder zijn hoede heeft. Hij heeft de kwaliteiten om krachtige partnerships op te zetten met bestaande en nieuwe dealers en om toonaangevende bedrijven als klant binnen te halen", aldus Alessandro Centrone, Vice President of EMEA Growth Markets of Steelcase.

Fuchs zelf wil op de kansen in de markt inspelen door het verder stroomlijnen van de bedrijfsprocessen en door het ontplooien van grensoverschrijdende activiteiten. "Voor wat betreft de Benelux-markt hebben we een belangrijke kracht en dat is ons dealernetwerk", zegt Fuchs. "Het verstevigen van de relatie met onze partners om er op die manier nog meer waarde aan te ontlenen, zal één van mijn belangrijkste aandachtsgebieden worden. Hierbij zal ik streven naar de juiste balans tussen enerzijds de schaalgrootte die voor Steelcase interessant is en anderzijds de lokale en culturele aspecten die specifiek zijn voor een bepaalde partner."

www.steelcase.nl

Deel op Social Media

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >