Nieuws


29-07-2015 11:00

Op 11 juni werd de formele aftrap gedaan voor de VIP (Vereniging van InrichtingsProfessionals). Bij deze kick off waren meer dan tachtig fabrikanten, importeurs, distributeurs en andere belangstellenden te gast. "Wij zijn verheugd u te kunnen meedelen dat meer dan vijftig personen zich hebben aangemeld als lid van de nieuwe club." Op 14 oktober vindt de tweede bijeenkomst van de vereniging plaats.

Tijdens de bijeenkomst op 11 juni deelde voorzitter Peter Veer mee dat de VIP in januari 2016 een nieuwe bestuursstructuur wil presenteren en een nieuw bestuur wil kiezen. "Het voorstel om vier keer per jaar een bijeenkomst te houden, waar we elkaar ontmoeten, kennis en informatie van ons vak delen en kunnen netwerken en afstemmen, ook in individuele zaken, werd door de deelnemers als een goed uitgangspunt gezien."

Daarom vindt er binnenkort opnieuw een VIP-evenement plaats. De tweede bijeenkomst van de nieuwe vereniging staat op de rol voor 14 oktober. De reeds aangemelde VIP-leden én alle andere belangstellenden uit de projectinterieursector zijn dan welkom bij Interfaceflor in Scherpenzeel. De bijeenkomst duurt van 15:30 uur tot 19:00 uur. Het precieze programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Deel op Social Media 

29-07-2015 8:30

Sinds zijn terugtreden als algemeen directeur van Schaffenburg Office Furniture heeft Reinier Wijnbergen altijd de stille wens uitgesproken dat zijn kinderen een plaats zouden krijgen binnen de organisatie. Dat moment is nu aangebroken. Begin juli zijn alle medewerkers ingelicht over het genomen besluit dat de nieuwe generatie Wijnbergen mede aandeelhouder zal worden.

De komende tijd zullen zij instromen en bijdragen aan de voortzetting en ontwikkeling van de kantoormeubelproducent. Het doel is dat zij in de nabije toekomst een meerkoppige directie zullen gaan vormen. De huidige directeur van Schaffenburg Office Furniture, Chris Wiegeraad, heeft de afgelopen jaren samen met het voltallige team het bedrijf klaargemaakt voor de toekomst. Om de introductie en de groei van de nieuwe directieleden zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen hebben Wijnbergen en Wiegeraad in goed overleg besloten hier voldoende ruimte voor te creëren. Chris Wiegeraad zal daarom per 1 september aanstaande Schaffenburg Office Furniture officieel verlaten.

Schaffenburg is Wiegeraad dankbaar voor zijn bewezen diensten en kijkt terug op een vruchtbare samenwerking.Dat Schaffenburg Office Furniture de afgelopen jaren enorm in beweging is geweest, is niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf heeft een stevige positie verworven in de projectinrichtingsmarkt en veel gerenommeerde dealerbedrijven in Nederland weten hun weg naar Zwijndrecht te vinden.

www.schaffenburg.nl

Deel op Social Media 

27-07-2015 8:00

Geinteresseerd in grote zeilschepen én ergonomische oplossingen voor rond de werkplek? Dan is een bezoek aan Humanscale misschien iets voor u. Tijdens het evenement SAIL Amsterdam opent het bedrijf zijn deuren voor belangstellenden.

SAIL Amsterdam is het grootste publieksevenement van Nederland. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven, recht voor de showroom van Humanscale.

Tevens zal Humanscale van de gelegenheid gebruik maken om Ballo te presenteren. "Ballo is een speelse zitoplossing, een multifunctioneel zitelement dat overal kan worden toegepast. Ontwerper Don Chadwick heeft de oefenbal opnieuw uitgevonden, maar nu voor op kantoor. Ballo is bedoeld voor taken van beperkte duur en zet aan tot actief zitten. Bevordert bewegen met een lage intensiteit en helpt sedentair gedrag te verminderen.Ballo is leverbaar vanaf het derde kwartaal van 2015."

"Vanaf 11 uur ’s morgens staat de deur open", zegt Henk Smit van Humanscale over de actie om belangstellenden een bijzondere blik op SAIL Amsterdam en de Ballo te gunnen. "Of kom langs op het exclusieve Happy Hour (dagelijks van 16.00 uur tot 19.00 uur) voor verfrissende drankjes
en interessante nieuwe contacten."

SAIL Amsterdam vindt plaats van 19 tot en met 21 augustus. De showroom van Humanscale is te vinden aan de Veemkade 350 in Amsterdam. Aanmelden kan via benelux@humanscale.com

Deel op Social Media 
 

24-07-2015 8:30

Leolux viert dit jaar het 30-jarig bestaan van de Tango, een ontwerp van Jan Armgardt. "De klassieker siert al drie decennia lang vele huiskamers in binnen- en buitenland."

Het idee voor de Tango komt voort uit de design-filosofie van de ontwerper: mensen die op een bank zitten moeten met elkaar kunnen praten. Een diagonale zithouding maakt dat mogelijk. De verstelbare rugdelen zorgen daarbij voor een goede ondersteuning.

Jan Armgardt ontwierp de Tango in 1984. "Het is een van iconen die begin jaren tachtig ‘De Nieuwe Stijl’ van Leolux belichaamt. De Nieuwe Stijl, met een knipoog naar de Nederlandse kunstbeweging 'De Stijl', betekent voor Leolux dat design meer dan vorm alleen is, namelijk ook functie, visie en emotie. Meteen na de lancering in januari 1985, werden de eerste exemplaren in de fabriek in Venlo geproduceerd."

www.leolux.nl

Deel op Social Media 

 

22-07-2015 8:30

Ook tijdens de aankomende Maison&Objet, van 4 t/m 8 september 2015 in het beurscomplex Paris Nord-Villepinte, staan de schijnwerpers gericht op jonge designers in het kader van de Talents à la Carte. In een speciale ruimte presenteren zes jonge designmerken, waaronder twee ontwerpers van de Design Academy Eindhoven, hun werk aan alle professionals wereldwijd.

Laura Lynn Janssen, in het bezit van een diploma met eervolle vermelding van de Design Academy Eindhoven, is ontwerpster van meerdere gerenommeerde en bekroonde projecten. "Dankzij haar gevoel en fascinatie voor detail vindt zij poëzie in vormen en perspectieven", aldus een woordvoerder van de Parijse beurs. "Momenteel verdeelt zij haar tijd over verschillende activiteiten: adviezen aan internationale merken als Desso, les geven aan masterstudenten en tenslotte haar eigen onderzoeksprojecten op het gebied van woondesign."

De fascinatie van Thomas Vailly voor productieprocessen en -toepassingen is geboren toen hij mechanical engineering studeerde in Frankrijk. Sinds het behalen van zijn diploma aan de Design Academy Eindhoven onderzoekt hij het productieproces in verschillende situaties. Twee jaar na het eind van zijn studie richt hij de Studio Thomas Vailly op, die zich met name specialiseert in materialen, processen en toegepaste productiesystemen voor design.

Verschillende samenwerkingsverbanden tussen Laura Lynn Jansen en Studio Thomas Vailly zijn gebaseerd op de elkaar aanvullende benadering van productdesign en woondecoratie. Of het nu gaat om groeiende stenen objecten (CaCoȝ) of om het onderzoek naar de natuurlijke kleur van het licht (101,86°), de samenwerking wordt altijd gekenmerkt door de belangstelling voor natuurlijke fenomenen.

www.lauralynnjansen.com
www.vailly.com

Deel op Social Media 
 

20-07-2015 8:00

Unilin heeft een zogenoemde Iconic Award gekregen voor de Evola-collectie. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De Duitse Iconic awards bestaan reeds meer dan 60 jaar en zijn gericht op de wereld van  architectuur, interieur & product design. "De Iconic awards bekronen jaarlijks de meest innovatieve producten, zowel op vlak van design als functionaliteit", aldus Unilin. "Unilin division panels behaalde deze award in de categorie 'product special' en dit voor de functionaliteit van de volledige Evola-collectie."

Met de Evola-collectie biedt Unilin naar eigen zeggen 'het perfecte antwoord' op de vraag van interieurarchitecten en vormgevers naar hoogkwalitatieve, duurzame én betaalbare producten. "Evola bestaat uit een collectie exclusieve, unieke designs en oppervlaktestructuren, inhouse ontworpen door Unilin. De Evola-designs benaderen daarbij steeds zo goed mogelijk het originele materiaal, maar bieden meteen ook de vele voordelen van HPL en melamine. De decoratieve panelen van Evola ogen dus niet alleen mooi en levensecht, ze voelen ook bijzonder authentiek aan. Bovendien zijn ze uiterst duurzaam, krasbestendig, kleurvast en onderhoudsvriendelijk."

Alle Evola-designs zijn verkrijgbaar in gemelamineerde plaat, HPL en passende kantenband waardoor deze collectie inzetbaar is in een brede waaier aan interieur- en meubeltoepassingen. Een aantal designs zijn ook beschikbaar in HPL met synchrone oppervlaktestructuur.

www.unilin.nl

Deel op Social Media 

17-07-2015 8:00

OCS+ Steelcase bezocht met de handelsdelegatie en het ministerie van Economische Zaken het hoofdkantoor van Steelcase in Grand Rapids (USA). Volgens Steelcase vormde het bezoek een 'eyeopener' voor de deelnemers.

Steelcase ziet Nederland ook als een van de meest geavanceerde markten, meldt een woordvoerder. "Wereldspelers hebben hier hun hoofdkantoren en het Nederlandse bedrijfsleven neemt het voortouw op het gebied van innovatie en duurzaamheid op het gebied van werkomgevingen. Mobiliteit, ergonomie, nieuwe samenwerkingsvormen en andere zaken die bijdragen aan het welzijn en tevredenheid van medewerkers worden in ons land snel omarmd."

Tijdens het uitgebreide bezoek van de handelsdelegatie aan Steelcase in Grand Rapids, overhandigde Robbert Starre - managing director van OCS+ Steelcase  de 'OCS+ krant' aan de minister van Economische Zaken als symbool voor de start van kennisdeling. "OCS+ Steelcase deelt kennis en ervaringen, haar zogenaamde insights, met architecten, designers en relaties. Er blijkt veel behoefte te zijn aan deze insights, die direct kunnen worden toegepast in de werkomgeving en meteen effect hebben op wellbeingvan medewerkers."

"Bij Steelcase Inc. ontdekte men de kracht van deze insights, wanneer ze worden vertaald in een inspirerende werkomgeving. Het bezoek, de rondleiding door onder andere de Steelcase University, gecombineerd met de visie en strategie, bleek een eyeopener en bovenal revolutionair te zijn,aldus de minister en verschillende genodigden."

OCS+ Steelcase richt zich samen met Steelcase op wellbeingvan professionals en creëert nieuwe werk-, zorg- en leeromgevingen. Jaarlijks investeert Steelcase 60 miljoen dollar in de inzichten op het gebied van werkprocessen, producten, techniek en architectuur."Steelcase.is actief in de sectoren B to B, Education en Health, waar veel kennis wordt opgedaan voor deze insights."

www.steelcase.nl

Deel op Social Media 

14-07-2015 8:30

ICT-dienstverlener Solipsis en Lensen Projectinrichters hebben hun samenwerking opnieuw bekrachtigd met een overeenkomst voor tenminste 5 jaar. Solipsis Managed Services blijft op deze manier onderdeel van de werkhuisvesting van Lensen te Zaltbommel. Lensen Projectinrichters heeft een deel van zijn ICT uit handen gegeven aan Solipsis. Een combinatie die voor beide partijen goed werkt.

De samenwerking is een voorbeeld van een trend die commercieel directeur van Lensen, Edwin van der Waal, omschrijft als teaming. “Solipsis ontzorgt op ICT-gebied. Ook bij onze klanten merken we dat er een tendens ontstaat in het volledig ontzorgd willen zijn. Een integrale aanpak als beste oplossing waarbij specialisten zich verenigingen.”

Het vijftig man sterke team van Lensen werkt onder dagelijkse leiding van Mark Brok en Edwin van der Waal vanuit twee locaties in Nederland. De vestiging in Roermond en de vestiging in Zaltbommel die tevens over een grote showroom beschikt. “In ons bijna 40-jarige bestaan hebben we geleerd niet zomaar een projectinrichter te zijn. Waar andere partijen in de markt zich profileren als goedkoopst, zoeken wij naar duurzame en totaaloplossingen. We investeren in materialen en producten die bijdragen aan ultiem woon-, werk-, relax-, en zorgcomfort. Maar ook in creatieve concepten die aansluiten op de behoeften die het nieuwe werken en de veranderingen in de zorgsector met zich meebrengen.”

Het niet plaatsgebonden werken betekent volgens Edwin binnen de kantoormuren ook een omgeving creëren die zich leent om vrijer te werken. Een loungebank op de route naar de koffieautomaat bijvoorbeeld als onderdeel van het totale belevingsconcept. “Lensen Projectinrichters is met recht specialist op dit gebied. Het is daardoor heel fijn dat we de samenwerking op ICT- gebied met Solipsis Managed Services, die al vele jaren bestaat, wederom met vijf jaren hebben kunnen bestendigen. Dat is weer een zorg minder.”

Wim Buitenhuis, algemeen directeur Solipsisgroep: “De relatie met Lensen is heel goed omdat we elkaar als partners zien, ieder sterk in zijn eigen specialisme, die elkaar versterken en succesvol kunnen opereren dankzij een goede en open samenwerking.”

Deel op Social Media 

13-07-2015 9:17

Inrichter Ahrend wordt in goed gezelschap met onder andere Tesla Motors en Waternet genoemd in het Trendboek MOOD 15 van Trendslator. Trendslator’s MOOD trendboek biedt aan de hand van continu onderzoek informatie over actuele trends en ontwikkelingen in de maatschappij.

"Ahrend’s inzet om de materiaalkringloop te sluiten en zijn circulaire bedrijfsvoering past goed bij de groeiende consumenteninteresse in duurzaamheid en is daarom gekozen als praktijkvoorbeeld in Trendboek MOOD 15", aldus een woordvoerder van Ahrend.

Bij Ahrend is aandacht voor duurzaamheid volgens de woordvoerder een vanzelfsprekendheid. Het bedrijf opereert al jaren vanuit de Cradle to Cradle-gedachte. "De circulaire visie gaat bij Ahrend echter nog veel verder. Interieurproducten moet je volgens Ahrend tijdloos ontwerpen, slim en modulair in elkaar zetten en degelijk maken. Hierdoor hebben ze niet alleen een lange gebruiksduur, maar kunnen later ook alle onderdelen hergebruikt worden."

De introductie van Ahrend Hergebruik is volgens Ahrend een logisch gevolg van de circulaire visie van de organisatie. Ahrend Hergebruik richt zich op het revitaliseren van producten, die vervolgens een nieuw leven krijgen. Ahrend heeft de circulaire ambitie om in 2020 de productieketen te sluiten en CO2-neutraal te produceren.

"Een mooi voorbeeld van tijdloos en duurzaam design van Ahrend is de onlangs geïntroduceerde bureaulijn Ahrend Balance. Ahrend Balance is ontworpen volgens de laatste circulaire principes, is volledig recyclebaar en Cradle to Cradle Silver Certified. Het ranke design en stabiele constructie zorgen ervoor dat de werkplek jarenlang voldoet."

Deel op Social Media 

13-07-2015 9:00

Van 16 juli tot 13 september 2015 toont Design museum Gent een veertigtal make-overs van de Vlinder van Arne Jacobsen in de expo 'Van Vlinders en Mieren'. Ook de subtiel roze en zwartblauwe feestedities, uitgebracht ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de stoel,  vinden er hun plekje. In 1955 ontwierp Arne Jacobsen ontwierp de stoel Series 7.

In 2015, 60 jaar na lancering, gaan zeven toparchitecten -  Bjarke Ingels Group, Carlos Ott & Ponce de Léon, Jean Nouvel, Jun Igarashi,  Neri & Hu, Snøhetta  en Zaha Hadid -   in op  de vraag van Jacob Holm, CEO van Fritz Hansen, om een eigen interepretatie te geven aan de stoel.

Vanaf 16 juli 2015 zijn deze persoonlijke hommages aan de iconische stoel van de ‘7 cool architects’ te ontdekken in het Design museum Gent. "De resultaten, ontstaan vanuit elke architect zijn eigen culturele achtergrond en persoonlijk conceptualiseren,  illustreren eens te meer de hedendaagse sterke punten van het  tijdloos design van de Vlinderstoel en tonen aan dat hij nog steeds relevant is", aldus een woordvoerder. 

Zaha Hadid formaliseert de Series 7 als een dynamische en naadloze uitdrukking van structuur en ondersteuning. Twee op en neer bewegende stalen buizen omarmen de golvende vorm van de iconische multiplex schelp. 'De stoel heeft een tijdloos en karakteristiek silhouet’ zegt Zaha Hadid, die wilde inspelen op de elegante relatie tussen de zitschelp en het onderstel.

Het ontwerp van architectenbureau Big is geïnspireerd op  de materiaaleigenschappen van  de stoel: de essentie van het gelaagde fineer en de mogelijkheid van het stapelen. Het eindresultaat is een subtiele herhaling van de iconische idioom, zegt Bjarke Ingels, stichtend vennoot van BIG.

Deel op Social Media 

03-07-2015 9:16

De aankomende editie van de Parijse Maison &Objet vindt plaats van 4 tot en met 8 september 2015. De beurs zal een nieuwe indeling hebben.

"Nauwgezet volgt de organisatie van de Maison&Objet Paris actuele ontwikkelingen in de sector en heeft daarom besloten de beursindeling tijdens de aankomende editie te vernieuwen om bezoekers een goed samenhangend en overzichtelijk aanbod te kunnen bieden dat inspeelt op de huidige marktontwikkelingen." 

De beurs wordt ingedeeld in nieuwe drie sectoren: Maison, Objet en Luxe, Design & Architecture d’Intérieur. Hierbij wordt ruim 70 procent van de exposanten in september 2015 ingedeeld op een andere locatie van de beurs.

www.maison-object.com

Deel op Social Media 

01-07-2015 11:11

De overname van Score BV, ErgoXS en Score Production is met een knalfuif  beklonken. Personeel, familie en vrienden toastten op de nieuwe eigenaren.

Een aantal weken geleden kondigde Henk Nauta aan dat hij Score BV, Score Production en ErgoXS, heeft overgedragen aan zijn zonen Daan en Mark Nauta. Zowel Daan als Mark waren al werkzaam binnen de bedrijven. Henk Nauta zal voorlopig aanblijven als directeur/CEO.

Door deze overname is Score een echt familiebedrijf geworden. In Nederland en ver daarbuiten heeft Score een reputatie opgebouwd als het om zitten gaat. Score promoot het voorkomen van lichamelijke klachten op de werkplek. "Het brede productassortiment van robuuste en ergonomische stoelen, zadelkrukken en accessoires verlichten vele werkende mensen van problemen als gevolg van lang zitten of staan.In medische omgevingen, biedt Score speciale zitoplossingen voor patiënten."

Daan en Mark gaven een feest voor personeel, familie en vrienden om de overname te vieren.

www.zitten.nl

Deel op Social Media

 

 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >