Nieuws


29-06-2015 8:00

Wiesner Hager organiseerde recentelijk een bijzondere stoelentest voor de stoel Nooi. De Oostenrijkse fabrikant liet de stoel testen door een ijsspeedway-team. Bekijk het hilarische filmpje hier:

www.wiesner-hager.com/nl

Deel op Social Media 

25-06-2015 15:25

Gispen heeft een prestigieuze order verworven voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor van Lenovo in Beijing, China.

Lenovo is de grootste computerfabrikant van China en de op één na grootste van de wereld. Op het nieuwe hoofdkantoor komen in totaal tienduizend mensen te werken. De oplevering zal in fases plaatsvinden waarbij Gispen de eerste vierduizend werkplekken medio september 2015 zal opleveren.
Gispen heeft hiermee een definitieve doorbraak op de Chinese markt gerealiseerd. De Chinese inrichtingsmarkt wordt voornamelijk gedomineerd door lokale merken en verder spelen alleen de grote, uitsluitend Noord-Amerikaanse, wereldspelers een rol van betekenis. Gispen heeft deze hegemonie nu kunnen doorbreken. Het Nederlandse concern bleef bij de aanbesteding uiteindelijk met één van die ‘Amerikanen’ over, maar wist de concurrentie de loef af te steken. Misschien komt dat omdat Gispen al 10 jaar een productielocatie heeft in China. Deze locatie legde zich tot enkele jaren geleden voornamelijk toe op productie van kantoorinrichting voor de Europese markt. “Sinds 2 jaar richt Gispen zich ook op de lokale Chinese markt en werkt daarbij onder meer samen met 25 dealers. Deze strategie begint nu zijn vruchten af te werpen”, aldus Pieter Noorlander, Directeur Operations van Gispen Group en verantwoordelijk voor alle Chinese activiteiten.

“De keuze van Lenovo voor Gispen geeft aan dat moderne werkgevers in China het belang van een goede kantooromgeving inzien. Het gaat niet alleen om de laagste prijs maar ook om een inspirerende werkomgeving die kantoormedewerkers het beste tot hun recht laat komen. Daarnaast maakt Lenovo een bewuste keuze voor duurzaam ontworpen en geproduceerde producten waarmee Gispen zich direct hoog op de ranglijst plaatste.”

“Doorslaggevend was de flexibiliteit in het ontwerp van het meubilair. Lenovo heeft diverse meubellijnen van Gispen beoordeeld en zag meteen dat de mogelijkheden eindeloos waren. In samenwerking met Lenovo is een aantal klantspecifieke aanpassingen gedaan. Ook is een slimme bekabelingoplossing ontworpen die aansluit op de specifieke infrastructuur van het gebouw”, vervolgt Noorlander.

www.gispen.nl

 

Deel op Social Media

25-06-2015 11:09

Als je houdt van originele industriële meubels, dan kun je bij interieurwinkel Spoor 38 je hart ophalen. In deze bijzondere winkel kun je werkelijk van alles vinden. Van verweerde lockerkasten tot Franse klapstoelen en van metalen bijzettafeltjes tot filmlampen. Sinds kort heeft Spoor 38 een collectie metalen Lyon krukken aan zijn assortiment toegevoegd. Het ontwerp van deze stoere Amerikaanse fabriekskrukken is sinds 1930 nagenoeg onveranderd en geeft je keuken of bar een mooie vintage look.

In zijn zoektocht naar bijzondere lampen en meubels reist Jeroen Speksnijder, eigenaar van Spoor 38, de hele wereld over. Kort geleden deed hij de vondst van zijn leven; hij ontdekte een serie prachtige fabriekskrukken van het Amerikaanse bedrijf Lyon Metal Equipment. Jeroen viel als een blok voor de krukken en mag zich sinds kort exclusief distributeur voor Lyon Metal in Europa noemen. Jeroen: “Te gek om deze historische krukken nieuw leven in te blazen. Vroeger werden ze alleen gebruikt in fabrieken, maar ze staan ook geweldig in de keuken, aan de bar of in een restaurant. De krukken zijn in drie hoogtes verkrijgbaar, met en zonder rugleuning. Standaard worden ze geleverd in de authentieke, industrieel grijze kleur, maar je kunt ze ook bestellen in iedere RAL-kleur die je wilt. Daarnaast hebben we een speciale verouderingstechniek ontwikkeld, waardoor de krukken niet te onderscheiden zijn van de originele oude fabriekskrukken.”

www.lyonbarstools.com

 


 


 

 

Deel op Social Media

 

  

 

     

24-06-2015 9:17

Met een omzetgroei van 25 procent gaat het goed met Havic kantoormeubelen. "Zó goed dat er nu ook een showroom in België is geopend", aldus een woordvoerder van het bedrijf."En er zijn plannen voor een showroom in de buurt van Amsterdam."

Naast de showrooms in Veghel (hoofdkantoor) en Gouda, heeft Havic kantoormeubelen nu ook een showroom in het Belgische Breendonk. De nieuwe locatie is direct gelegen aan de A12, tussen Antwerpen en Brussel. Dries Wiendels, mede-directeur: "We blijven maar groeien met Havic. Hoogste tijd om internationaal te gaan en ook een showroom te openen in België. En voor een nóg betere geografische spreiding, staat een showroom in of rondom Amsterdam als volgende op ons lijstje. Zo hoeven onze klanten nooit ver te rijden om onze meubels in het echt te zien en uit te proberen."

Ook online heeft Havic uitgebreid. De website is volledig vernieuwd én heeft een webshop. "Kies uit honderden artikelen, configureer naar eigen smaak en budget en Havic verzorgt de rest. Vanaf het inmeten en de eerste schetsen tot aan de oplevering en montage."

www.havic-kantoormeubelen.nl

Deel op Social Media 

 

24-06-2015 8:30

Naast de fabriek van Drentea is recentelijk een bijzonder terrein ingericht. Het betreft het zogenoemde 'GreenField', een 20.000 vierkante meter tellend tuin- en parklandschap met alle kenmerken van groene techniek, sociale innovatie en ‘het kweken van bewustzijn’ naar mogelijke alternatieven in een circulaire economie.

"Drentea is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid", aldus een woordvoerder van de fabrikant van projectmeubilair. "Om dit te blijven en uit te bouwen, ontwikkelen we ons eigen circulaire ‘GreenField’ direct naast onze productielocatie in Emmen. In het GreenField werken we mee aan een duurzame vergroening van industriegebied en omgeving, met volop ruimte voor biodiversiteit."

Drentea legt daarbij de focus op duurzame gewassen en grondstoffen, het testen van grondstoffen en materialen, kennisontwikkeling met ‘Groene chemie’ in Zuidoost-Drenthe en Noord-Nederland, samenwerking met onderwijs- en kennisinstellingen, sociale inzet van mensen, het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen, het ontwikkelen van de regio en vergroening & biodiversiteit.

"Ten behoeve van ontwikkeling en kennis wordt nauw samengewerkt met diverse partners vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Drentea speelt hierin een actieve rol naar meer samenhang en regie op biobased stimuleringsinitiatieven in Zuidoost-Drenthe en Noord-Nederland. Vanuit die gezamenlijke visiekunnen nieuwe initiatieven beter worden ingericht."

www.drentea.nl

Deel op Social Media 
 

22-06-2015 8:31

Gispen heeft de Lean and Green Logistic Star ontvangen. "Dankzij een aantal slimme wijzigingen in de distributieketen is in 5 jaar tijd een besparing van 22 procent aan CO2-uitstoot gerealiseerd", aldus de inrichter uit Culemborg. Afgelopen maart behaalde Gispen ook al de Lean and Green Personal Mobility Award.

Het behalen van de Lean and Green Logistic Star is de volgende stap na toekenning van de Lean and Green Logistic Award 5 jaar geleden. Deze Award-winnaars zeggen toe om in een periode van vijf jaar hun CO2-uitstoot op logistiek gebied aantoonbaar met minimaal twintig procent te reduceren.

In het plan van aanpak dat Gispen destijds ontwikkelde, werd de gehele eigen distributieketen, tot en met de eindmontage van meubels bij de klant, onder de loep genomen. Het aantal aanrijmomenten werd fors gereduceerd. "Zo werden routes slimmer ingeroosterd en verminderde het aantal vrachtauto’s én servicebussen. Tegelijkertijd werd het vervoer meer op maat georganiseerd door bijvoorbeeld inzet van kleinere vrachtauto’s. Het aantal ritten kon eveneens worden teruggeschroefd dankzij bijscholing van logistieke medewerkers. Zij werden breder inzetbaar en hoefden minder een beroep te doen op gespecialiseerde collega’s. Daarnaast werden de vrachtauto’s van de huisvervoerder voorzien van schonere motortechnologie. Bovendien zag Gispen kans het assemblageproces uit te voeren op locatie of zogenaamde pop-up factories in de buurt van de locatie."

“Het behalen van de ‘Lean and Green Star’ is een belangrijke waardering voor onze constante focus op duurzaamheid en milieubesparingen,”stelt Gispen-directeur Peter Veer.“Hier zijn we dan ook trots op, hoewel het behalen van deze prijs nooit een streven op zich is geweest. Het is het gevolg van ons gevoel van verantwoordelijkheid. Waar mogelijk willen we het milieu te ontzien. Daar zijn we voortdurend en minutieus mee bezig.”

Een andere, zeer recente, bevestiging van dit beleid is het behalen van de Lean and Green Personal Mobility Award in maart. Hiervoor ontwikkelde Gispen een plan van aanpak met de ambitie een reductie van meer dan twintig procent CO2-uitstoot op personenmobiliteit. Gispen wil dit bereiken door medewerkers die met hun auto naar het werk reizen te stimuleren vaker thuis te werken of voor het openbaar vervoer te kiezen. "Daarnaast krijgen deze medewerkers een training in zuinig rijden en wordt een deel van de leasevloot vervangen door auto’s met schonere motoren."

www.gispen.nl

Deel op Social Media 

22-06-2015 8:30

Het duurt misschien nog even, maar het is toch interessant om alvast te melden: in Brussel vindt medio september een achterbak-verkoop plaats op het gebied van vintage design: de Brussels Design Market.

Het betreft een vlooienmarkt die exclusief gewijd is aan design, vooral dan aan stukken uit de jaren 50 tot begin jaren 80. Het is de grootste vintage markt in Europa die verleden editie maar liefst 6.482 bezoekers telde.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 zullen een honderdtal exposanten uit België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië hun meubels en voorwerpen uit de jaren 50, 60, 70 en begin 80 uitstallen in een gemoedelijke rommelmarktsfeer. De afspraak met het publiek, professionals en geïnformeerde liefhebbers, handelaars en verzamelaars, vindt plaats in het historische en uitzonderlijke kader van het Oud Maritiem Station van Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel (Ingang langs de site Tour & Taxis).

Voor zeer zeldzame stukken moet je natuurlijk vroeg uit de veren, want handelaars zullen als eersten hun slag willen slaan. Maar de exposanten brengen ook erg mooie, meer courante en dus meer betaalbare meubelstukken mee: stoelen van Eames of Panton, Knoll tafels, fauteuils van Bertoia, enz. "Je vindt er Scandinavische, Belgische, Franse, Italiaanse en Amerikaanse meubels, naast keramiek en glas, collectors' items, accessoires in plastiek, metaal, hout of bakeliet. Mis de nieuwe editie van de grootste vintage market van Europa niet!"

De twintigste Brussels Design Market vindt plaats als rechtstreekse verkoop vanuit de vrachtwagen (om iedereen dezelfde kansen te bieden spullen te ontdekken en op de kop te tikken) en strekt zich uit over 2 dagen: Zaterdag 12 september is de dag voor professionals; op zondag 13 september is het grote publiek welkom.

www.brusselsdesignmarket.be

Deel op Social Media 

19-06-2015 11:11

Gisteravond (18 juni)  vierde Wilkhahn Nederland het 40-jarig jubileum. Op de drukbezochte bijeenkomst in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam werd onder meer de nieuwe stoel IN gepresenteerd.

“18 juni is een bijzondere datum”, aldus Hans Trilsbeek van Wilkhahn Nederland. “Niet alleen is het de dag dat Napoleon verslagen werd en de dag waarop dit jaar de Hollandse Nieuwe  gepresenteerd werd, maar het is ook het 40-jarig jubileum van Wilkhahn in Nederland.

Wilkhahn is volgens Trilsbeek in die periode gegroeid van een lokaal bedrijf tot een internationale speler. Dit wordt bevestigd door het feit dat het bedrijf vorige week nog een prestigieuze Gold Award won tijdens de NeoCon in Chicago. De prijs werd behaald voor de nieuwe stoel IN, die ook in Rotterdam centraal stond.

Net als de bekende ON wordt de IN gekenmerkt door een ingenieus ‘trimension’-systeem; de stoel beweegt 3D. Dat is belangrijk, omdat het gebrek aan beweging volgens Wilkhahn-communicatie manager Burkhard Remmers ‘de meest bedreigende werkgerelateerde ziekte’ is.

Tijdens het jubileum konden de vele bezoekers de IN testen en genieten van het walking diner. Bijzonder was verder de aanwezigheid van Friso Kramer. Deze eminence grise van de Nederlandse ontwerpwereld heeft in het verleden veelvuldig met Wilkhahn samengewerkt en mocht dus niet ontbreken op het jubileum-feest.

www.wilkhahn.nl

Deel op Social Media 

18-06-2015 16:49

De Artichair, een duurzame stoel die is ontstaan uit een samenwerking tussen kantoormeubelproducent Schaffenburg Office Furniture en ontwerper Spyros Kizis, is verkozen tot Green Product 2015. De Green Product Award wordt ieder jaar uitgereikt door het Duitse platform ‘The Green Product Award’ en gekozen door een jury van Duitse ondernemers, creatieven en professoren. Het winnende product moet innovatief zijn en bijdragen aan een duurzame samenleving.

Chris Wiegeraad, directeur bij Schaffenburg Office Furniture: "Het is een kroon op ons werk als zelfs in een land als Duitsland, dat zeer vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid, een prijs wordt uitgereikt aan een Nederlandse partij."

In 2014 is Schaffenburg een exclusieve samenwerking aangegaan met de Griekse productontwerper Spyros Kizis. Kizis staat bekend om zijn werk met biologisch afbreekbare materialen. Eén van de resultaten van deze samenwerking is de Artichair, een ecologische stoel gemaakt van kardoenvezels. Bijzonder aan dit materiaal is dat het geheel natuurlijk is: na gebruik kan de stoel worden teruggegeven aan de natuur. Bovendien is het materiaal zeer stevig, waardoor de stoel jarenlang meegaat.

Eerder dit jaar won Schaffenburg de Business Success Award 2015 voor de categorie ‘Kantoormeubelbranche. Deze prijs werd toegekend aan de kantoormeubelproducent vanwege de innovatieve en duurzame initiatieven die het bedrijf het afgelopen jaar heeft ondernomen. Dit succes is ook in Duitsland niet onzichtbaar gebleven.

Schaffenburg en Kizis de afgelopen tijd niet stilgezeten: naast de Artichair zijn er de afgelopen tijd verschillende prototypes ontworpen. Enkele van deze prototypes zijn al uitgewerkt naar meubels die passen op de werkvloer. Inmiddels hebben meerdere fabrikanten interesse getoond in de vernieuwende producten. Binnenkort zijn de eerste versies van de kantoormeubelen te zien in de showroom van Schaffenburg.

http://schaffenburg.nl/

 

Deel op Social Media

17-06-2015 9:17

Net geïntroduceerd en nu al gelauwerd. Dat is het verhaal van de nieuwe Wilkhahn-stoel IN. Het kakelverse product kreeg op de NeoCon in Chicago de Gold Award in de categorie 'Seating Ergonomic'.

Andere award-winnaars zijn onder meer Okamura (voor de vergaderlijn Traverse), Steelcase (voor de onderwijslijn Brody) en BuzziSpace (voor de 'spacedivider' BuzziFalls).

De awards worden uitgereikt ter ere van de NeoCon, dé beurs in Noord-Amerika op het gebied van projectinrichting.

www.contractdesign.com


Deel op Social Media 

 

17-06-2015 9:16

Gispen heeft de aanbesteding van het Canisius-Wilhelminia Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen gegund gekregen. Het gaat om een contract voor het leveren van het meubilair en aanvullende dienstverlening voor de komende 3 jaar. Gispen won de aanbesteding op de goede prijs-kwaliteit verhouding.

Eefke Hopman, Projectleider Meubilair & Inrichting: “Ik ben blij met de toegevoegde waarde van de Gispen-specialisten. Als een afdeling gerenoveerd wordt, is het beeldkwaliteitsplan van het CWZ dé leidraad. Met dit plan kan een afdeling vanuit de CWZ-strategie de eigen waarden en kernboodschappen communiceren. Heel concreet kan dat door zelf te kiezen voor verschillende kleuren, beelden en foto’s voor op de nieuwe afdeling."

"De Gispen-specialisten denken mee in meubellijnen, materialen en kleuren, dragen praktische oplossingen aan en zijn goed op de hoogte van trends en toepassingen en alles wat er in de markt speelt.”

CWZ is een groot topklinisch opleidingsziekenhuis voor Nijmegen en omliggende regio met 31 medisch specialismen, 663 bedden en bijna 4000 medewerkers. Het 23 jaar oude gebouw ondergaat een grootschalige renovatie. Afdelingen worden ingericht volgens de nieuwste inzichten over patiëntgericht en efficiënt werken. Daarnaast verandert het interieur ingrijpend: het wordt sfeervoller, kleurrijker en moderner.

De komende jaren verlopen renovatieen herinrichting van afdelingen gefaseerd, waarbij de gebruikers van de ruimtes geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Gispen neemt allelogistieke handelingen met betrekking tot de inrichting en meubilair uit handen. De inrichter gaat wachtkamers, spreek-onderzoekskamers, het vergadercentrum en de backoffice voor de zorgverleners van een nieuwe inrichting voorzien.

Producten die worden toegepast zijn onder meer Gispen TM en IC bureaus en TM vergadertafels, Meta en SDK kasten en ladeblokken aangevuld met Casala en Kusch + Co meubilair. Het geselecteerde meubilair voldoet ruimschoots aan de gestelde eisen rondom ergonomie, hygiëne en duurzaamheid materialen.

www.gispen.nl

Deel op Social Media 

16-06-2015 8:30

Bruynzeel Storage Systems en Philips zijn een samenwerking aangegaan voor circulaire verlichting van de negen hallen tellende productiefaciliteit in Panningen. Gisteren (15 juni) werd deze samenwerking officieel bekrachtigd en ondertekend door Igor La Vos, CEO Bruynzeel Storage Systems en Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux. De verlichting is in samenwerking met Op het Veld Elektrotechniek gerealiseerd.

Igor La Vos, CEO Bruynzeel Storage Systems “De circulaire gedachte zit in onze genen. Van de opzet van onze ontwerpen tot het aanbrengen van poedercoatings, in alles kijken we hoe het beter, pragmatischer en vooral minder kan. Om hierin écht meters te maken, zoeken we actief naar partners die dezelfde circulaire visie uitdragen en heel belangrijk: ernaar handelen.” Philips kwam met een aantrekkelijke budget-neutrale oplossing, die voorzag in een lichtoplossing met de meest energiezuinige producten en maximaal (her)gebruik van grondstoffen. “Deze samenwerking is voor ons een logische keus” aldus Igor La Vos.

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “Circulair Lighting verandert niet alleen onze lichtconsumptie, maar breekt ook met een oude manier van zaken doen. Bruynzeel neemt niet langer producten af die licht geven, maar alleen het licht zelf. Deze revolutionaire manier van denken draagt bij aan maximaal hergebruik van apparatuur en zoveel mogelijk behoud van grondstoffen. Het  geeft afnemers grote voordelen in de bedrijfsomgeving op het gebied van productiviteit én effectiviteit. Deze samenwerking met Bruynzeel gaat  verder dan alleen duurzaam inkopen."

De professionele binnenverlichting van Philips is volgens de fabrikant ontwikkeld op basis van de circulaire economie en wordt de komende jaren voor een vast bedrag door Bruynzeel ingekocht. Philips blijft eigenaar van de armaturen en lampen en Bruynzeel wordt de gebruiker ervan. "Hiermee is niet alleen het product circulair, maar vooral het business model conform circulaire economie vormgegeven. De verantwoordelijkheid voor beheer, onderhoud en innovatie ligt bij Philips. Door nu al innovatieve technologie toe te passen  kan er tot 73 procent op totale energieconsumptie bespaard worden. Tegelijkertijd is het licht ‘vriendelijker’ en warmer, waardoor werknemers meer rust aan de ogen ervaren en minder vermoeid zijn als ze thuis komen."

"De focus verschuift naar een circulaire manier van denken, waarin het niet meer draait om het ‘bezit’ maar om het  ‘gebruik’." Philips is op het spoor gezet van circular lighting door architect Thomas Rau. "Je neemt geen producten meer af, maar diensten. Light as a service. Naar aanleiding van deze ontwikkeling heeft Thomas Rau een afzonderlijke unit opgezet, Turntoo , om dit model te promoten en te ondersteunen. Sindsdien werken Philips en Turntoo nauw samen in de verdere ontwikkeling van circulaire economische product-service combinaties." Philips wil met circulair lighting een nieuwe lichtoplossing bieden met de meest energiezuinige producten, waarvan Philips het gebruik én hergebruik van grondstoffen maximaliseert.

www.bruynzeel.nl

Deel op Social Media 

15-06-2015 16:01

Zeven deelnemers startten in het voorjaar met de Basiscursus Inrichtingskunde (BIK). Zes ervan behaalden afgelopen vrijdag 12 juni hun diploma en mogen zich daarmee 'Inrichtingskundige' noemen.De geslaagden zijn (van links naar rechts):
Elise Velthuis (Translink).
Mark van Vilsteren (Gemeente Deventer).
Jasper van der Linden (Office Projects).
Sanne Le Poole-Meijdam (Gemeente Den Haag).
Bernard van Sligtenhorst (De Kantoorspecialist).
Stephan van der Spruit (DND Projectinrichting).

www.officeacademy.nl
 

Deel op Social Media

   

12-06-2015 8:30

Als de opkomst bij de oprichtingsbijeenkomst maatgevend is voor het succes, dan gaat de nieuwe Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP) een florissante toekomst tegemoet. In de showroom van autobedrijf Louwman Exclusive in Utrecht verzamelde zich gisteren de ‘who’s who’ van Nederlandse kantoorinrichtingsector. Aldaar werden zij ingelicht over het nieuwe initiatief.

 

De VIP is een voortzetting van de branchevereniging PMF (voorheen bekend als VSM). “De PMF heeft nog maar vier leden: Ahrend, Gispen, Lande en Voortman”, zegt voorzitter Peter Veer, in het dagelijks leven directeur van Gispen. “Het is dus een zeer besloten clubje geworden. Dat willen we veranderen.”

 

De nieuwe naam Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP) maakt duidelijk waar de ambities liggen. “We willen de krachten bundelen van gehele aanbodzijde van de markt”, aldus Veer. Het gaat dus niet alleen om fabrikanten, maar ook om dealers, importeurs, agenten en buitenlandse producenten met een vestiging in Nederland, toeleveranciers van onderdelen aan producenten van kantoormeubelen, leveranciers van accessoires op en rond de werkplek, verlichting, scheidingswanden, plafonds, vloerbedekkingen en akoestische materialen. “Verdere suggesties zijn welkom”, aldus Veer.

 

De VIP heeft een drietal hoofddoelen: de vereniging wil zich richten op het gezamenlijk verwerven en delen van kennis, het bieden van een overlegstructuur en het aangaan van samenwerkingen met kennisinstituten. “We willen vier keer per jaar bijeenkomen, waarbij er net als vandaag presentaties verzorgd zullen worden door interessante sprekers”, zegt Veer. “Daarnaast zullen we ons gaan richten op bijvoorbeeld het lobbyen richting overheden.”


De locatie van de VIP-bijeenkomst sprak velen aan.
 

Blijkens de opkomst voor de eerste bijeenkomst van de VIP is er zeer veel belangstelling voor deze revitalisatie van de voormalige VSM. In de showroom van Louwman Exclusive kon een behoorlijk representatieve dwarsdoorsnede van de aanbodzijde van de Nederlandse kantoorinrichtingsbranche aangetroffen worden. “Ik wil u allen vragen om ook degenen die hier nu niet zijn op de hoogte te brengen van dit initiatief”, aldus Veer.

Veer sprak de hoop uit dat de oprichtingsbijeenkomst zo’n vijftig leden zou opleveren – een aantal dat op basis van het aantal belangstellenden eenvoudig gehaald zou moeten kunnen worden. “Op termijn hoop ik dat we naar zo’n honderd leden kunnen gaan”, benadrukt huidige voorzitter.


Richard Hutten verzorgde een vermakelijke en leerzame presentatie.
 

Overigens is het de bedoeling om begin volgend jaar een nieuwe bestuur alsmede een ledenraad te kiezen. De kans is dus niet denkbeeldig dat een aantal van de aanwezigen, die zich gisteren in de showroom van Louwman konden verlustigen aan een aanbod nogal prijzige heilige koeien alsmede een tweetal vermakelijke en leerzame lezingen van Richard Hutten en Peter Vink, zich in de toekomst ook op het bestuurlijk vlak van de VIP zullen gaan bewegen.

Deel op Social Media 

12-06-2015 8:00

Ahrend heeft het naar eigen zeggen 'meest modulaire en duurzame werkplekconcept uit zijn geschiedenis gelanceerd: Ahrend Balance. Hiermee speelt Ahrend in op de toenemende behoefte aan werkomgevingen op maat.

Het nieuwe product is bedoeld voor werkomgevingen die aansluiten op de meest recente ideeën vanuit Het Nieuwe Werken en die volgens de fabrikant tegelijkertijd helpen de gewenste identiteit, cultuur en dynamiek van een organisatie te realiseren.

"Het nieuwe werkplek concept wordt gekenmerkt door de optimale balans tussen design, ergonomie en functionaliteit. Door het goed doordachte modulaire ontwerp is Ahrend Balance in meer dan 1 miljoen configuraties beschikbaar."

Toegepaste en gepatenteerde innovaties zoals het quick-fix mechanisme en draadloos opladen zorgen volgens Ahrend tevens voor 'uniek facilitair gebruiksgemak'. Balance is ontworpen volgens de laatste circulaire principes, is volledig recyclebaar en Cradle to Cradle Silver Certified.

Designer Marck Haans: "Uitgangspunt bij het ontwerp van Ahrend Balance was een modulaire en karakteristieke bureaulijn neer te zetten die naadloos past in de rijke designgeschiedenis van Ahrend. De bureaulijn is tot in het laatste detail doorontwikkeld; de naadloze randen en fraaie opties zoals de geïntegreerde bureaulamp Kelvin van Flos, Linotop bladen en Kvadrat stoffen maken het plaatje helemaal af. De bureaulijn heeft de GIO Award ontvangen en met trots kan ik zeggen dat Ahrend Balance nu al gezien wordt als de nóg duurzamere opvolger van de klassiekers Ahrend Mehes en Ahrend 500."

www.ahrend.nl

Deel op Social Media 

10-06-2015 8:30

Vorige week werd in Zaandam de beurs Design District gehouden. Natuurlijk werden er ook Awards uitgereikt. De prijs voor het beste product ging dit jaar naar de Alumni Chair van Jesse Visser en Geke Lensink

Het betreft een volledig uit aluminium plaat gevouwen stoel waarbij de vouwen zodanig gekozen zijn dat er een comfortabele zit wordt gecombineerd met een prikkelend uiterlijk. "De jury waardeert het doorzettingsvermogen het stoeltje in NL te produceren", aldus de jury. "Ogenschijnlijk eenvoudig, maar niet is minder waar."

De tweede prijs was voor DUM met het tafelsysteem Beech Connect. "DUM heeft veel ontwerpen gemaakt bij diverse collecties en heeft nu het werk in eigen hand genomen en is tot een evenwichtig beeld in de collectie gekomen waar het tafelsysteem deel van uit maakt. De tafel bestaat uit twee or meer delen en staat als een boom."

De derde prijs ging naar de Beehive van Marc de Groot. "Marc is al jaren bezig met het vouwen, knippen en samenvoegen van plaatjes metaal tot lamp objekten. Met de Beehive verenigt hij de klassieke elementen met zijn onderzoek in een sprookjesachtig resultaat."

Behalve de prijs van de jury heeft de beursorganisatie nog de (marketing)prijs voor meeste kwalitatieve bezoekersregistraties uitgereikt. "Met kop en schouders stak Baars & Bloemhoff erboven uit. Een goede bezoekerscampagne met veel nadruk op de noviteiten en de uitnodiging voor de beurs deed 385 bezoekers besluiten zich aan te melden voor een bezoek, en zij verdienen hiermee een korting op de vierkante meterprijs voor volgende jaar!"

Design District werd dit jaar overigens bezocht ndoor zo'n 5.500 belangstellenden.

www.designdistrict.nl

Deel op Social Media

 

  

 

09-06-2015 8:31

Woensdagavond 3 juni bood kantoorinrichter Rohde & Grahl podium aan de eerste Amersfoortse Feel Good Modeshow. Op de catwalk schitterden mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Onder grote publieke belangstelling bracht de benefietavond - mogelijk gemaakt door tientallen ondernemers en vrijwilligers uit de regio – een bedrag van 2.800 euro op voor diverse maatschappelijke goede doelen.  

Na het benefiet-voetbalgala voor het Jeugdsportfonds in 2014 wilde initiatiefnemer Wouter van Voorthuizen, gezicht van Rohde & Grahl in de regio, graag een vervolg: “Er zijn zoveel verschrikkelijk goede doelen in onze omgeving. Met name de organisaties voor mensen met een beperking hebben het lastig doordat zij minder middelen ter beschikking hebben. Het voetbalgala opende onze ogen. Want waarom zou het niet mogelijk zijn om zakelijk Amersfoort én deze organisaties met elkaar in contact te brengen?” Naar voorbeeld van een vergelijkbaar initiatief in Veenendaal was het contact met bedenker Gert-Jan van de Schoot snel gelegd. Hij vindt het geweldig dat een aantal Amersfoortse ondernemers er een geheel eigen invulling aan geven. 

Eerst werden kledingwinkels in de regio bezocht om mee te werken aan de Feel Good Modeshow. Uiteindelijk lag de oplossing dichter bij huis, de modellen kregen hun eigen pasavond bij de Kledingbank en Catwalk Vintage. Een dreamteam van ruim 50 ondernemers zette hun schouders belangeloos onder de modeshow: van cateraar tot fotograaf en van visagist tot entertainer. Er werd zelfs een Hollywood-limousine ter beschikking gesteld.

Het resultaat mocht er zijn. Ruim twintig modellen maakten hun opwachting, vlot aan elkaar gepraat door ‘anchorman’ Arjan te Lintelo. De entreebedragen, de lotenverkoop en de verkoop van twee street art-schilderijen brachten de opbrengst van de avond tot stand. Deze is verdeeld over Birkhoven Zorggoed voor het creëren van een beweeg- en belevingstuin, La Dolce Vita voor het organiseren van het grootste G-voetbaltoernooi in de regio en Woonzorgvoorziening Het Seminarie om mensen met een beperking op de fiets in de frisse buitenlucht te krijgen.

“Het allerbelangrijkste was dat de ‘sterren’ straalden”, vertelt Van Voorthuizen, die deze avond samen met René en Sylvia Krebber en Arjan te Lintelo georganiseerd heeft. “Een mooiere beloning dan dat mensen tegen je zeggen dat ze de avond van hun leven hadden, is er niet. Dit geeft veel energie, die ons motiveert om dit volgend jaar weer te doen.”

www.rohde-grahl.nl

Deel op Social Media 

   


08-06-2015 8:30

Op 18 juni bestaat Wilkhahn Nederland 40 jaar. En dat wordt groots gevierd met een bijeenkomst waar onder meer ontwerper Friso Kramer acte de presence zal geven.

"Sinds 1975 is Wilkhahn een succesvolle speler in de Nederlandse markt"< zegt Hans Triulsbeek van Wilkhahn Nederland. "Het was één van de eerste dochter organisaties en daarmee mede bepalend voor het huidige succes van Wilkhahn." De Duitse fabrikant van projectmeubilair is nu een mondiale speler met vijf fabrieken en negentig dochters.

Het jubileum vormt de aanleiding voor special event in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam, waar Wilkhahn Nederland sinds 2002 gevestigd is. Het event staat onder meer in het teken van de introductie van de tweede door Wilkhahn ontwikkelde 3D synchroon bureaustoel, de IN. "De stoel is gepatenteerd voor de komende 20 jaar en kreeg voor de introductie al een Red Dot Award", aldus Trilsbeek. "Het gerenommeerde blad Design Report heeft een 48 pagina’s special edition gepubliceerd over de ontwikkeling van de IN. Dit geeft het belang van deze topinnovatie aan."

Naast deze introductie is er op 18 juni een historisch overzicht te zien van Wilkhahn-meubels over de laatste decennia [1960 – 2000]. Hierin staat het werk van Friso Kramer centraal. "Friso Kramer was voor Wilkhahn in de 60 en 70 er jaren een belangrijke industriële ontwerper. Tijdens het event zal Friso Kramer ook zelf aanwezig zijn.Het belooft een bijzondere avond te worden!"

www.wilkhahn.nl


Deel op Social Media 

08-06-2015 8:29

Parijs was afgelopen weekend het mekka voor designliefhebbers. Aldaar werd namelijk het  D'Days Design Festival gehouden. Het bruisende festival biedt een interressante mix van kunst en design, en trekt steeds meer internationale bezoekers. Lensvelt - obverifgens niet als exposant deelnemend op 'ons eigen' Design District in Zaandam - was één van de deelnemers.

Op de multimediale Parijse stand van Lensvelt waren onder andere werken van Atelier van Lieshout, Studio Job en Maarten van Severen te zien. "Sinds de opening afgelopen zaterdag werd de stand enthousiast ontvangen door pers en bezoekers uit binnen- en buitenland", aldus een woordvoerder.

Lensvelt was deze editie sponsor van de Nederlandse Salon/1!; een initiatief van Gijs Stork en Manon Schaap. Het duo showde eerder werken van jong en gevestigd designtalent in onder andere Bejing en Amsterdam. Dit weekend presenteerde Salon/1! een keur aan exposities op de Parijse Design Dagen.

www.lensvelt.nl

Deel op Social Media 

07-06-2015 8:30

BIS heeft Danie Venter benoemd tot commercieel directeur van BIS in Nederland. Venter – die vanaf 1997 verantwoordelijk was voor de BIS-vestiging in Zuid-Afrika – heeft vanaf 1 juni 2015 de dagelijkse commerciële taken en verantwoordelijkheid overgenomen van BIS CEO, Jean Pierre Overbeek. Hierdoor krijgt Overbeek meer tijd en gelegenheid om zijn aandacht te richten op de strategische ontwikkeling en positionering van de internationale BIS-groep.

Omdat BIS actief is met zeer specialistische en technologisch hoogwaardige dienstverlening, ging een intensieve werving en selectieperiode aan de aanstelling van Danie Venter vooraf, waarbij ook is gekeken buiten de eigen landsgrenzen. Overbeek denkt met Venter de juiste kandidaat te hebben gevonden voor de functie van commercieel directeur. Ook omdat zijn specialistische audiovisuele en ICT kennis en ervaring, zijn bekendheid met (de cultuur van) BIS en zijn track record in de samenwerking met huidige collega’s hem in staat stellen om direct volledig operationeel inzetbaar te zijn en een bijdrage te leveren in de dienstverlening aan de klanten van BIS.

Jean Pierre Overbeek: “Danie Venter is al enkele decennia werkzaam in de audiovisuele industrie. Hij kent onze industrie van binnenuit, is zeer goed op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons dynamische vakgebied en heeft de juiste technische bagage om onze oplossingen te kunnen adviseren en zijn teamleden te coachen. Daarnaast is Danie jarenlang General Manager geweest van de BIS vestiging in Zuid-Afrika en vanaf 2005 tot heden zelfs de enige eigenaar van dat bedrijf. Dat betekent dat hij de BIS organisatie, onze werkwijze en onze bedrijfscultuur door en door kent. Tot slot zijn er veel collega’s binnen BIS die in het verleden met Venter hebben samengewerkt. Dit is altijd op een prettige en professionele wijze verlopen.”

BIS spreekt het vertrouwen uit met Danie Venter de juiste kandidaat te hebben gevonden voor deze belangrijke functie en om met hem de grote ambities die de organisatie voor de toekomst heeft te realiseren.

www.bis.nl

Deel op Social Media 

05-06-2015 9:16

De Nederlandse meubelfabrikant Casala en de Amerikaanse leverancier van projectmeubilair DWR Contract (Design Within Reach) hebben besloten samen te gaan werken op de Amerikaanse markt.

Recentelijk tekenden beide partijen een overeenkomst waarin is opgenomen dat DWR Contract de exclusiviteit krijgt Casala op de Amerikaanse markt aan te bieden. "Deze samenwerking creëert voor zowel DWR Contract alsook Casala kansen om hun marktpositie te versterken en uit te breiden."

Frank van der Winkel, Sales Director Casala: “DWR Contract is een uitstekende partner voor Casala, om de Amerikaanse markt hoogstaand functioneel meubilair te leveren. De alsmaar groeiende aanvragen en projecten vragen om een professionele partner met de juiste focus. Wij zijn ervan overtuigd in DWR Contract de juiste partner te hebben gevonden, die op hetzelfde niveau én in alle Staten opereert. Daarnaast geloven we ook dat overname van Design Within Reach door Herman Miller, een zekere sterkte zal geven aan de groei van DWR Contract. We kijken er naar uit hier een onderdeel van te zijn.”

DWR Contract ziet Casala als een enorme kans voor zowel DWR Contract alsook diens klanten. Design Within Reach staat bekend om  modern authentiek design, met een groot assortiment aan producten voor de woningmarkt en de commerciële markt. Casala versterkt de collectie van DWR Contract met waardig projectmeubilair.
David Kennedy, Vice President of Contract at DWR Contract: “Het voordeel voor klanten is het beste te definiëren met Casala’s motto “Design Linked to Functionality”. Een partner die functionele producten ontwerpt die voldoen aan de hoogste eisen voor commercieel, educatief en institutioneel gebruik. En minstens zo belangrijk, het bedrijf levert alle oplossingen die tegemoet komen aan de behoeften in budget, doorlooptijd en duurzaamheid.” DWR Contract kijkt uit naar de introductie van Casala’s innovatieve producten en exceptionele service aan de Amerikaanse markt in de komende maanden en jaren.

www.casala.com

Deel op Social Media 

05-06-2015 8:30

"Alsof je een bril opzet en ineens een totaal andere wereld om je heen ziet", zeggen designbloggers over de aantrekkingskracht van Normann Copenhagen. Het Deense merk, dat in Nederland razendsnel aan populariteit wint, is vanaf vandaag (5 juni) te zien met een tijdelijke expositie in de galerie van Lensvelt aan de Herengracht in Amsterdam. 

Normann Copenhagen wil Amsterdam kennis laten maken met de nieuwe Form-serie van Simon Legald. "De stoelen en tafels van Form hebben de eigenzinnige minimalistische look die we van het merk gewend zijn", aldus een woordvoerder van Lensvelt. "Daarnaast zijn ze voorzien van de nieuwste technische snufjes op productiegebied. Zo is het mogelijk om de kuip van de stoel op een ander onderstel te schroeven, maar dan op een elegante wijze, zonder dat er ingeboet wordt aan de afwerking."

Het brein achter deze Form-serie is de veelvuldig bejubelde Simon Legald, een Deens designtalent van 29 jaar oud met een 'aangeboren coolheid' (tenminste zo wordt hij op internet omschreven). Simon is nog maar net afgestudeerd, maar volgens kenners hard op weg om de Justin Timberlake van de designwereld te worden.

Wie hem Simon in levenden lijve wil zien krijgt snel een kans: op donderdag 18 juni geeft de ontwerper een lezing bij Lensvelt in Amsterdam ter ere van de Nederlandse introductie van zijn Form-serie. Ook de expositie die deze hele maand op de Herengracht te zien is, is de moeite waard. Behalve de Form-stoelen worden ook vier andere producten van Normann Copenhagen getoond in een verrassende setting.

www.lensvelt.nl

Deel op Social Media 

04-06-2015 13:38

Mooie recensie over Design District door Aribert Guiking (Yataz).
Als toekomstige trend signaleert Guiking 'het knuffelkantoor'.

http://www.yataz.nl/media/index.php?post=toekomstige-trend-het-knuffelkantoor


Deel op Social Media

 

04-06-2015 9:10

Vandaag is het de tweede dag van Design District, hét Nederlandse vakevenement voor interieurdesign.De eerste dag was geslaagd, met veel en kwalitatief goede bezoekers, goede lezingen en een positieve stemming onder de deelnemers. Dit klinkt allemaal misschien heel 'blij', maar de laatste jaren had de Stichting Korrelatie goede zaken kunnen doen, wanneer deze organisatie voor psychosociale hulp op de meeste beurzen een stand zou hebben gereserveerd. We vermoeden dat ze nu misschien nog een incidentele bezoeker zouden mogen begroeten. Anders gezegd: het ondernemerselan is terug. Misschien ziet nog niet iederen de voorzichtige kentering van de economie terug in de eigen bedrijfscijfers, maar het is verfrissend om in ieder geval weer eens een ander geluid te vernemen.Goed nieuws ook vanuit de kantorenbranche, waar vastgoedorganisatie Colliers International meldt dat de leegstand in Nederlandse kantoren voor het eerst in 5 jaar is afgenomen (zie ook het artikel van 2 juni jongstleden onder de rubriek 'Overig Nieuws' op deze website). De glorietijden van weleer ziet Colliers niet meer terugkeren, maar ook deze voor de interieurbranche belangrijke sector kan voor het eerst sinds tijden weer positief nieuws melden.En Design District zelf? Dat moet u eigenlijk niet aan ons vragen. Wij zijn zwaar bevooroordeeld. In een tijd dat de interieurbranche het zwaar had en grote beursorganisaties de neus ophaalende voor design en interieur, of na één mislukte poging een met veel bombarie aangekondigd evenement alweer de nek omdraaiden, ging de organisatie van Design District stug door. Tegenslag en economische laagconjunctuur werden, zo leek het, voor kennisgeving aangenomen, en het jaar erna stond er 'gewoon' weer een voor Nederlandse begrippen prachtig interieurevenement. Zo ook dit jaar. Bent u beroepshalve betrokken bij interieurdesign? Dan heeft u nog anderhalve dag om als de bliksem naar Zaandam te gaan. Deze beurs mag u niet missen.

www.designdistrict.nl

 

Deel op Social Media

 

03-06-2015 8:30

Scandinavian Business Seating (SB Seating), één van de toonaangevende producenten van kantoorstoelen in Noord- en West-Europa, heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 100 procent van de aandelen van BMA Ergonomics BV (BMA).

BMA is een leidende fabrikant van ergonomische bureaustoelen in de Benelux en wordt gezien als een specialist op het gebied van zitten. De stoelen worden verkocht onder de merknaam Axia, zowel in de Benelux als in verscheidene andere West Europese landen. SBS en BMA hebben de intentie de operationele activiteiten in Nederland te integreren.

“De acquisitie van BMA Ergonomics past volledig in onze groeistrategie. In nauwe samenwerking met de dealers in het distributienetwerk versterken wij onze positie in de Benelux. Daarnaast helpt het ook om onze overige exportposities te versterken. In combinatie met BMA, met een omzet van rond de €17 miljoen en met meer dan 90 medewerkers, zullen we de grootste speler worden op het gebied van ergonomische kantoorstoelen in de Benelux”, aldus de CEO van de SB Seating Group, Lars I. Røiri.

“We zijn enthousiast over de kans om deel uit te maken van één van de grootste bedrijven in de wereld van zitten. We zijn overtuigd dat we met SBS de juiste partner voor BMA hebben gevonden. Samen worden we de marktleider op het gebied van bureaustoelen in de Benelux en versterken we aanzienlijk onze exportposities daarbuiten. We hebben ons gerealiseerd dat we moeten blijven innoveren en verbeteren op het gebied van onze producten en marketing. Ook zullen we meer gedifferentieerde services moeten gaan aanbieden om duurzaam en langdurig te kunnen groeien. Als gevolg hiervan heeft BMA gezocht naar een partner die ons bedrijf kan versterken. Die partner hebben we gevonden in SB Seating. We zullen de positie van de beide bedrijven verder ontwikkelen, met de doelstelling om hèt ‘powerhouse’ op het gebied van ergonomisch zitten in Europa te worden”, aldus Koen van Eig, Managing Director van BMA.

 

03-06-2015 8:20

Scandinavian Business Seating (SB Seating), één van de toonaangevende producenten van kantoorstoelen in Noord- en West-Europa, heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 100 procent van de aandelen van BMA Ergonomics BV (BMA).

BMA is een leidende fabrikant van ergonomische bureaustoelen in de Benelux en wordt gezien als een specialist op het gebied van zitten. De stoelen worden verkocht onder de merknaam Axia, zowel in de Benelux als in verscheidene andere West Europese landen. SBS en BMA hebben de intentie de operationele activiteiten in Nederland te integreren.

Axia.

"De acquisitie van BMA Ergonomics past volledig in onze groeistrategie. In nauwe samenwerking met de dealers in het distributienetwerk versterken wij onze positie in de Benelux. Daarnaast helpt het ook om onze overige exportposities te versterken. In combinatie met BMA, met een omzet van rond de 17 miljoen euro en met meer dan negentig medewerkers, zullen we de grootste speler worden op het gebied van ergonomische kantoorstoelen in de Benelux”, aldus de CEO van de SB Seating Group, Lars I. Røiri.

“We zijn enthousiast over de kans om deel uit te maken van één van de grootste bedrijven in de wereld van zitten. We zijn overtuigd dat we met SBS de juiste partner voor BMA hebben gevonden. Samen worden we de marktleider op het gebied van bureaustoelen in de Benelux en versterken we aanzienlijk onze exportposities daarbuiten. We hebben ons gerealiseerd dat we moeten blijven innoveren en verbeteren op het gebied van onze producten en marketing. Ook zullen we meer gedifferentieerde services moeten gaan aanbieden om duurzaam en langdurig te kunnen groeien. Als gevolg hiervan heeft BMA gezocht naar een partner die ons bedrijf kan versterken. Die partner hebben we gevonden in SB Seating. We zullen de positie van de beide bedrijven verder ontwikkelen, met de doelstelling om hèt ‘powerhouse’ op het gebied van ergonomisch zitten in Europa te worden”, aldus Koen van Eig, Managing Director van BMA.

Scandinavian Business Seating, met het hoofdkantoor gevestigd in Oslo, is één van de toonaangevende producenten van kantoorstoelen in Noord- en West-Europa. Het bedrijf levert zitproducten via drie gedifferentieerde merken: HÅG, RH en RBM. Het kent een rijke historie van productinnovaties op het gebied van ergonomie en functioneel design. Scandinavian Business Seating heeft ongeveer 460 medewerkers, fabrieken in Zweden en Noorwegen en verkoopt haar producten via een netwerk van onafhankelijke dealers in 12 landen.

BMA is opgericht in 1988 en levert een breed assortiment aan producten onder de merknaam Axia. BMA’s huidige exclusieve netwerk van dealers en partners heeft nu en in de toekomst een belangrijke rol in het behouden van de sterke positie in de Benelux. Buiten de Benelux heeft BMA marktposities in verscheidene West Europese landen. BMA heeft ongeveer 90 werknemers en haar productielocatie is gevestigd in Zwolle, Nederland.

www.sbseating.com

Deel op Social Media 

01-06-2015 8:00

Presikhaaf Bedrijven en inrichter Ahrend hebben afgelopen vrijdag een langjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Ahrend richt zich daarbij op de ontwikkeling, productie en verkoop van meubelen voor het primair en voortgezet onderwijs, terwijl Presikhaaf Bedrijven zorgt voor de detachering, ondersteuning en begeleiding van Sociale Werkplaats (SW)-medewerkers.

Daarvoor gaat Ahrend een langdurige detacheringsovereenkomst aan met Presikhaaf Bedrijven. Alle medewerkers van Presikhaaf Schoolmeubelen (190 SW’ers en veertig mensen overig personeel) behouden hun baan.

Presikhaaf Bedrijven is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden-Gelderland. De organisatie heeft als onderdeel van elf gemeenten in de regio Midden-Gelderland de doelstelling mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplaats te begeleiden. In dit kader produceert de organisatie onder de naam Presikhaaf Schoolmeubelen al ruim 50 jaar in eigen regie meubilair voor het primair en voortgezet onderwijs.

De intensieve samenwerking tussen Ahrend en Presikhaaf Bedrijven houdt in dat Ahrend de schoolmeubelactiviteiten verder uitbouwt. "Deze zullen onder de vertrouwde naam Presikhaaf Schoolmeubelen op de bestaande locatie en met alle medewerkers worden gecontinueerd", aldus een woordvoerder van Ahrend. "Presikhaaf Bedrijven zal zich daarbij primair gaan richten op het detacheren, intensief begeleiden en ontwikkelen van alle betrokken SW-medewerkers."

CEO van Ahrend Eugène Sterken licht toe: “Door deze samenwerking bundelen we onze krachten op het gebied van innovatieve schoolmeubelen en een krachtig sociaal beleid. Onder de vlag van Koninklijke Ahrend NV zal Presikhaaf Schoolmeubelen zich verder gaan specialiseren als leverancier van tijdloze en solide meubelen voor het primair en voortgezet onderwijs. Een geweldig merk met karakter! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het met de hulp van alle betrokkenen zal lukken om de gemeenschappelijke ambitie van Ahrend, Presikhaaf Bedrijven en de betrokken gemeenten te realiseren om deze werkgelegenheid voor de regio te behouden, met name voor mensen die onder de Participatie-doelgroep vallen. Ik weet ook zeker dat we door de samenwerking nog beter kunnen inspelen op behoeften van besturen en scholen in het primair en voortgezet onderwijs.”

Joost van Loon, CEO van Presikhaaf Bedrijven, is ingenomen met de beoogde samenwerking: “Deze samenwerking past uitstekend in ons beleid om met bedrijven samen te werken die mensen uit de doelgroep van de Participatiewet in het reguliere werkproces kunnen en willen laten meedoen. De samenwerking met Ahrend zorgt voor het behoud van werkgelegenheid in de regio en continuïteit in dienstverlening voor onze klanten.”

“Wij kunnen ons dankzij de samenwerking in de regio volledig gaan concentreren op het detacheren, optimaal begeleiden en ontwikkelen van mensen met een arbeidsbeperking. Ahrend gaat de onderneming verder uitbouwen. Kortom, een echte win-winsituatie, zowel voor onderwijsinstellingen als voor de betrokken medewerkers, Presikhaaf Bedrijven en Ahrend”, aldus Van Loon. 

Met de samenwerking geven Ahrend en Presikhaaf invulling aan de doelstelling vanuit de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 van kracht is. Doelstelling van deze wet is de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Joost van Loon: “De Participatiewet is voor ons een bron van inspiratie als het gaat om samenwerkingen van sociaal ondernemerschap. Wij hopen hiermee de toon te zetten in Nederland en dat goed voorbeeld goed doet volgen. Volgens ons laat deze stap zien dat mensen met een arbeidsbeperking prima kunnen worden ingezet wanneer je met die beperkingen rekening houdt.  Zij hebben kwaliteiten in huis, waar Ahrend graag gebruik van maakt en het laat zien dat deze mensen kwaliteitsproducten kunnen maken waar je trots op kunt zijn.”

Naast de sociale functie is het volgens Ahrend-CEO Sterken goed mogelijk de onderneming op een bedrijfsmatige manier te leiden. “De productiefaciliteit is modern en schaalbaar, en de kwaliteit en gedrevenheid van de mensen die bij Presikhaaf Schoolmeubelen werken, zijn uitstekend. Daarnaast verwacht Ahrend substantiële voordelen te kunnen behalen door schaalgrootte en efficiencyverbeteringen. Op die manier kunnen we er samen met de medewerkers en Presikhaaf Bedrijven voor zorgen dat onderwijsinstellingen ook in de toekomst kunnen werken met hoogwaardige meubelen van Presikhaaf Schoolmeubelen die voorzien in hun behoeften en wensen.”

www.ahrend.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >