Nieuws


29-04-2015 8:30

Casala’s klaptafel Lacrosse heeft recent een IF Universal Design Award 2015 ontvangen in de categorie "Expert Favorite 2015". De jury besloot Lacrosse te bekronen door zijn zeer logische gebruik en de ruime variatie in design en formaten. "De logistieke oplossingen, opslag en transportmogelijkheden zijn eveneens een grote plus voor de jury om Lacrosse te belonen met een Award."

Uit 100 internationale aanmeldingen uit onder meer Duitsland, Japan, Nederland, Thailand, België en Denemarken hebben 72 inzendingen deelgenomen aan de jury discussie tijdens de Munich Creative Business Week, welke plaatsvond van 21 februari tot en met maart 2015.

De Universal Design Expert jury bestaat uit vijf prominente product designers die afgelopen decennia verscheidene internationale designprijzen hebben ontvangen. De jury ging uit van de volgende criteria: brede inzetbaarheid, flexibel, eenvoudig en intuïtief gebruik, fouttolerantie en veiligheid, marktpotentieel, innovatie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Lacrosse van Casala koppelt volgens de fabrikant functionaliteit aan stabiliteit. "Stevig en solide in gebruik, snel en veilig inklapbaar. Bovendien is zijn onderscheidende ontwerp terug te vinden in vele vormvariaties en formaten. Ideaal voor ruimten die wisselende opstellingen vereisen."

Lacrosse voegt zich moeiteloos naar de behoefte van de ruimte. "Bovendien is hij makkelijk te combineren met verschillende Casala stoelen. Zijn soepele mechaniek maakt dat hij veilig en eenvoudig kan worden ingeklapt. Lacrosse is verkrijgbaar met diverse onderstellen. Het tafelblad van Lacrosse is er ook in een lichtgewicht variant en wordt desgewenst geleverd met een rubber stootrand om beschadigingen te voorkomen."

Lacrosse kan snel en makkelijk worden verplaatst door de vloerglijders aan één zijde te voorzien van een wieltje. Lacrosse stapelt vlak doordat de poten langs elkaar klappen. De praktische transportwagen biedt plaats aan 8-10 tafels waarmee een tafelopstelling door één persoon in een mum van tijd is opgesteld of opgeruimd.

www.casala.nl

Deel op Social Media 

25-04-2015 8:30

Drentea Office Furniture heeft in het kader van haar 60 jarig bestaan haar nieuwste corporate video gepresenteerd. ‘Made in Emmen sinds 1955’ is prominent terug te vinden op de website van Drentea.

Drentea Office Furniture, in 1955 gestart als traditioneel staalmeubelfabrikant in Emmen, wil hiermee vooral het statement afgeven dat de ‘nieuwe maakindustrie’ volop kansen biedt in Nederland. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren in een veranderende markt aangepast met een hoogwaardige high tech machinepark.

"Daarnaast speelt het thema duurzaamheid en circulariteit een belangrijke rol. Bij Drentea is bewust gekozen voor openheid en transparantie waarbij verantwoordelijkheid wordt genomen na de levensduur van de producten. De eigen dienst ‘Green Office Furniture’ biedt volop mogelijkheden voor reconditionering, hergebruik of betalen voor gebruik."

Door continu te blijven investeren in flexibiliteit van de productiemogelijkheden is Drentea in staat om ook in de toekomst in Nederland te blijven produceren.

www.drentea.nl

Deel op Social Media 

24-04-2015 8:30

Sinds 1 januari 2015 is het wettelijk verplicht stoelen te koppelen volgens de NEN-EN 14703 norm. Een zaalopstelling van meer dan honderd stoelen moet volgens deze norm gekoppeld zijn. Daarom heeft LinoSit de koppeling Chairing ontwikkeld.

"Het is nu zo dat in het gros van de gevallen er soms helemaal niet of niet veilig wordt gekoppeld", aldus Bart Berbers van LinoSit. "Onze gepatenteerde stoelkoppeling voldoet wel aan de NEN-EN 14703 norm en is gecertificeerd."

Volgens Berbers lopen zaaleigenaren en gebruikers van ongecertificeerde koppelingen een risico. "Een gekoppelde zaalopstelling zonder het certificaat NEN-EN 14703 wordt afgekeurd. Termen als brandweerkoppeling en brandweer goedgekeurd zeggen niets. Illustratief daarvoor is een evenement dat is stopgezet. Er waren tweeduizend bezoekers."

Deze NEN-EN 14703 norm is opgenomen in het bouwbesluit van 2007 en geldt voor binnen- en buitenopstellingen. De gecertificeerde Chairing is een universele koppeling die volgens Berbers op heel veel stoelen toepasbaar is. "De koppeling kan, in specifieke gevallen, ook achteraf toegepast worden op bestaande zaalstoelen."

"Er zit niet anders op dan te accepteren dat de oude manier van koppelen voorbij is", vervolgt de LinoSit-man. "Het makkelijke, haakje valt in oogje, is echt verleden tijd. Vanuit de moeilijkheidsfactor van de NEN-test is Chairing ontwikkeld. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal veel moeilijker, duurder en arbeidsintensiever te zijn maar dat valt wel mee. Chairing haakt makkelijk aan de stoelen en wordt met een accu-schroefmachine vastgezet. Dat voorkomt overbelaste en pijnlijke vingers en koppelt handig."

www.linosit.nl

Deel op Social Media 

23-04-2015 14:26

Bureaustoelfabrikant BMA Ergonomics uit Zwolle heeft het Cradle to Cradle Certified Bronze certificaat ontvangen voor de Axia 2.0 serie. Het certificaat is onlangs door Hein van Tuijl, van EPEA Nederland, overhandigd aan Koen van Eig, Managing Director bij BMA. EPEA Nederland heeft BMA intensief begeleid in de certificeringsprocedure.

Het certificaat is van toepassing op de Axia 2.1 tot en met 2.4, voorzien van het Smart Seating System en is uitgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Bijzonder aan deze stoelen is dat bij de ontwikkeling al aandacht is besteed aan het volledig hergebruiken van alle materialen. Door de focus te leggen op het gebruik van veilige materialen en door het product modulair op te bouwen, kan de stoel eenvoudig gedemonteerd worden. Hierdoor hoeft alleen het defecte/versleten onderdeel vervangen te worden en kan de stoel weer jaren mee. Door het ontwerpprincipe Design for Diassembly kunnen de materialen efficiënt en zonder kwaliteitsverlies opnieuw als grondstof dienen voor nieuwe producten. Het bijzondere hiervan is dat dit niet alleen het milieu ten goede komt, maar dat de materialen op deze manier ook hun economische waarde behouden. Zo biedt BMA een restwaardegarantie van 50 euro voor stoelen die aan het eind van hun gebruiksperiode zijn, ongeacht de staat of leeftijd van de stoel. Nu al komen jaarlijks duizenden stoelen terug en kan BMA 95 procent van de stoelen of materialen die ze binnenkrijgen een nieuwe, hoogwaardige, toepassing geven.

De Cradle to Cradle Certified bureaustoelen zijn voorzien van het geïntegreerde Smart Seating System. Dit systeem heeft geïntegreerde sensoren die het zitgedrag van de gebruiker meten. Via een trilsignaal in de zitting krijgt de gebruiker actief feedback wanneer hij of zij te lang in een verkeerde houding zit.

www.bma-ergonomics.com

 Hein van Tuijl, Managing Director EPEA Nederland (links) en Koen van Eig, Managing Director BMA Ergonomics tonen een Axia 2.0 bureaustoel met het Cradle to Cradle Bronze Certificaat.

 

Deel op Social Media

 

23-04-2015 10:50

Ufficio geeft een update van ‘Milaan’ voor wie de ‘Salone’ hebben gemist.

Op de ruime stand in hal 22 van ArrediSPD/Vaghi werd het soft seating concept gecommuniceerd. Ronde zitelementen in verschillende hoogtes, breedtes en vormen, strakke benches met bijpassende tafeltjes in verschillende hoogtes en diameters, comfortabele zitbanken en fauteuils. De tafels lenen zich uitstekend om bij de fauteuils en benches aan te schuiven om er vervolgens niet alleen je kopje thee of koffie op te parkeren, maar ook je laptop”, aldus Patricia Romijn.

Alle ingrediënten voor speelse en bovenal betaalbare werkplekconcepten waren aanwezig”, meldt het bedrijf uit Breda.De gewone bureaustoel kwam uiteraard ook aan bod, aangevuld met bureaufauteuils voor informeel overleg.

Ufficio is een Italiaanse fabriek van zitmeubilair met een lange historie. Ze lieten in Milaan zien, dat ze goed naar de signalen uit de markt en suggesties van de vertegenwoordigers in de diverse landen hebben geluisterd”, aldus de Nederlandse importeur. “Qua kleuren heeft de klant het voor het zeggen, bijvoorbeeld de bench- en tafelonderstellen kunnen in iedere kleur geleverd worden. En wie geen keuze kan maken uit de ruime stoffencollectie, kan altijd zijn eigen stof insturen”, besluit Patricia Romijn.

Meer modellen zijn te zien in de video-impressie: 
www.youtube.com/watch?v=rN_maD7u71Y

www.ikwileenmooikantoor.nl

 

 

Deel op Social Media

 

  

    

22-04-2015 8:30

'Milaan' is weer achter de rug. In de Noord-Italiaanse stad werd vorige week de Milaan design Week gehouden met onder meer de Salone del Mobile. De organisatie van het laatstgenoemde evenement is tevreden over de beurs.

"De 54ste editie is heeft veel enthousiasme en een nieuw elan laten zien", aldus een woordvoerder van de beursorganisatie. In totaal wisten maar liefst 310.840 het beurscomplex ten noorden van Milaan te vinden. Hiervan was 69 procent afkomstig uit het buitenland. De beursorganisatie benadrukt dat deze bezoekers niet alleen uit West-Europa afkomstig waren maar ook uit landen als Saudi Arabië, Rusland, Libanon, China, India en Egypte.

"Dit bevestigt het belang en de aantrekkingskracht van een evenement dat het beste laat zien van Italiaans en internationaal design", aldus Salone del Mobile President, Roberto Snaidero. “De deelnemende bedrijven zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de bezoekers hebben tijdens de 6 beursdagen volop zaken kunnen doen. Het succes van de Salone vormt een belangrijke indicatie dat de branche zich herstelt."

Overigens was er tussen 14 en 19 april meer te beleven in Milaan dan alleen de Salone del Mobile. In het kader van de Milaan Design Week was ook in en rond het centrum van de stad een veelheid aan design-manifestaties en tentoonstellingen te bezoeken. Het maakte de Noord-Italiaanse stad zonder overdrijven tot het tijdelijke Mekka van de design- en meubelindustrie.

www.cosmit.it

Deel op Social Media 

22-04-2015 8:00

Sinds kort heeft de kantenspecialist Ostermann een eigen vestiging in Zwitserland. Ook klanten in Tsjechië worden vanaf nu door de eigen buitendienst bezocht. Na de opbouw van filialen in Nederland, Frankrijk, Engeland, Italië en België, is dit de zesde Europese vestiging van Ostermann.

De nieuwe vestiging ligt in Kleinandelfingen in het noordoosten van Zwitserland (in de deelstaat Zürich). In de buurt van de snelweg A4 en vooral dichtbij de A1 was voor Ostermann een belangrijke factor. "We hebben bewust voor deze plaats gekozen, omdat het ons mogelijk maakt snel bij onze klanten te zijn“, aldus Algemeen Directeur van de Ostermann Group Dagmar Daxenberger."Zo kan onze ervaren Zwitserse vertegenwoordiger, Thomas Büchi, nog meer klanten adviseren over de Ostermann Service.“

Klanten in Tsjechië en in Slowakije worden per direct door een eigen Ostermann Team geholpen. Ook de Ostermann website, die over de omvangrijke Ostermann-service informeert, is er nu ook in het Tsjechisch. "Wie kanten en toebehoren graag online bestelt, kan dit vanaf nu ook in de eigen moedertaal doen."

De Nederlandse vestiging van Ostermann is te vinden in Nijverdal.

www.ostermann.eu

Deel op Social Media 

21-04-2015 8:00

Ahrend is concreet geïnteresseerd in de overname van Presikhaaf. Dat meldt Officenieuws op basis van berichtgeving in de Gelderlander.

In laatstgenoemde krant verscheen vorige week de volgende zinsnede van de Westervoortse wethouder Hans Sluiter: “Kandidaat-koper Ahrend denkt door de crisis de meubelmakerij voor een schijntje te kunnen krijgen terwijl het maar 75 van de 190 werknemers werk garandeert en de overeenkomst eenzijdig wil kunnen opzeggen. Bovendien geven we 4 miljoen aan activa oftewel voorraad en goederen weg."

Presikhaaf is een sociale werkvoorzieningsbedrij dat onder meer schoolmeubels produceert. Als gevolg van de crisis gaat het niet goed met het bedrijf. Adviesbureau Berenschot heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het btij ten goede te keren. Dit leverde drie scenario's op: Presikhaaf Bedrijven direct opheffen, geleidelijk afbouwen of afbouwen in 2020. De wethouders hebben voor de laatste variant gekozen. Getuige de opmerking van de wethouder heeft men liever niet dat Ahrend het schoolmeubel-deel van het bedrijf overneemt.

www.gelderlander.nl/regio/liemers/westervoort/liemerse-gemeenten-tegen-afstoten-schoolmeubelmakerij-presikhaaf-1.4863771

Deel op Social Media 

 

20-04-2015 9:06

De Europese Federatie voor Kantoormeubilair (FEMB) heeft recentelijk een nieuwe duurzaamheidsnorm gepresenteerd. Het nieuwe Europese certificeringsprogramma met betrekking tot de duurzaamheid van kantoormeubilair en commerciële interieurs 'level' zal officieel eind 2015 worden ingevoerd. Fabrikant Haworth heeft een actieve rol gespeeld bij de ontwikkeling van een uniforme richtlijn voor het beoordelen van kantoormeubilair in heel Europa.

"Dankzij de ontwikkeling van dit programma zullen fabrikanten en klanten zich niet langer een weg hoeven te vinden in een woud aan labels binnen Europa", aldus een woordvoerder van Haworth. "De nieuwe duurzaamheidsnorm omvat criteria die zijn vastgesteld in nationale bepalingen en richtlijnen voor openbare aanbestedingen in Europa."

De norm voorziet in een beoordeling van het product, de productielocatie en de fabrikant als één geheel aan de hand van sociale en milieucriteria. De duurzaamheidsnorm kent vier categorieën: Materialen, Energie en atmosfeer, Gezondheid van mens en milieu, en Maatschappelijke verantwoordelijkheid. De beoordeling wordt in drie fasen uitgevoerd: niveau 1, niveau 2 en niveau 3, waarbij niveau 3 het hoogste niveau is.

De nieuwe duurzaamheidsnorm is ontwikkeld door een panel van deskundigen, bestaande uit vertegenwoordigers van nationale verenigingen van fabrikanten van kantoormeubilair, certificerende instellingen en afzonderlijke fabrikanten van kantoormeubilair, die verscheidene jaren aan het project hebben samengewerkt. Haworth was nauw betrokken bij het gehele proces en leverde twee van zijn producten om de begrijpelijkheid en de haalbaarheid van de norm tijdens de proefperiode ervan te beoordelen. Vados, de collectie opbergmeubelen, en de Comforto 89 draaistoel werden beide door onpartijdige derde partijen gekeurd en in de categorie "niveau 3" ingedeeld.

"We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van de gezamenlijke, uniforme Europese duurzaamheidsnorm, die onze effectiviteit en communicatie ten goede zal komen", aldus Bianca Doenicke, European EHS & Sustainability Manager bij Haworth. "We zijn ook opgetogen dat de FEMB van plan is het programma voor niveaucertificatie eind 2015 officieel in te voeren."

www.femb.org/sustainability

Deel op Social Media 

20-04-2015 9:05

Het is momenteel ongetwijfeld het belangrijkste buzzwoord in de interieurindustrie: de 'Circulaire Economie'. Desko heeft er daarom een fimpje over gemaakt.

"Tegenwoordig worden kantoormeubels en bureaustoelen als ze stuk gaan of versleten zijn weggegooid bij het oud vuil", aldus een woordvoerder. "Desko kantoormeubelen gaat hier anders mee om en geeft een nieuwe dimensie aan het begrip Circulaire Economie."

"Kantoormeubilair leveren is relatief simpel. Echt samen met de klant kijken wat ze kunnen hergebruiken is de toekomst! Ook het revitaliseren van bestaand meubilair heeft een enorme toegevoegde waarde. Als meubilair niet meer voldoet aan de huidige wensen kijkt Desko samen met de klant hoe we dit gezamenlijk kunnen verkopen zodat de klant meer opbrengst krijgt op het gebruikte meubilair. Desko is een leverancier die hierin ver voorloopt."

www.desko.nl

Deel op Social Media 

17-04-2015 9:16

Vervelend nieuws uit Venlo: HM Ergonomics Import Agency is failliet. Het bedrijf is op 14 april in staat van faillissement gesteld door de Rechtbank van Limburg. De curator die is aangesteld door de rechtbank is mr. M.J.A.M. Muijres. Deze insolventie is op 15 april 2015 voor het eerst gepubliceerd door het Centraal Insolventieregister.

HME importeerde onder meer de producten van de vooraanstaande Amerikaanse fabrikant Herman Miller. Dit bedrijf maakt in een persbericht bekend met onmiddellijke ingang rechtstreeks te gaan leveren aan de dealers. "Ook kleinere orders kunnen vanaf nu direct, dus zonder tussenkomst van derden, worden besteld en geleverd. Directe levering was al mogelijk voor een aantal Herman Miller-dealers in Nederland, maar dat is dus nu voor iedereen van toepassing."

Voor de logistieke afhandeling van de directe levering heeft Herman Miller Benelux een contract afgesloten met Jan Krediet European Furniture Logistics, een specialist op het gebied van meubeltransport. "Dit is een vakkundige en ervaren partij die ervoor zorgt dat de integratie van rechtstreekse levering zonder problemen zal verlopen’’, aldus Van der Galiën, Directeur Herman Miller Benelux.

Het onderdeel ‘Service en Garantie’ komt geheel in handen van Chair Repair in Zaltbommel. Zij hebben recentelijk hun capaciteit verdubbeld en garanderen een landelijke dekking voor garantie en reparatiewerkzaamheden. Van der Galiën: "Chair Repair kent onze producten van binnen en buiten en heeft een uitstekende reputatie bij eindgebruikers en onze dealers. Ook verzorgen zij de levering en plaatsing van proefstoelen aan en bij onze dealers. We hebben het volste vertrouwen dat hiermee continuïteit en leveringsbetrouwbaarheid zijn gewaarborgd. Verkoopondersteuning, logistiek, service en garantie zijn nu allemaal optimaal op elkaar afgestemd en dat betekent telkens weer een ‘first class’ ervaring met de Herman Miller-organisatie en haar producten."

www.hermanmillerbenelux.nl

Deel op Social Media 

17-04-2015 8:00

Iedereen die wel eens in New York geweest is, kent ze:de iconische metrobanken. Sinds kort worden deze banken in een eikenhouten versie op de Nederlandse markt gebracht.

"De New York Metrobank is nu in Nederland ook verkrijgbaar in een versie van massief eikenhout", aldus leverancier GjaltProducties. "Daarmee komt de bank nog dichter bij het origineel in New York, dat is gemaakt van Amerikaans eiken." De nieuwe versie is vanaf 17 april te zien in De Hallen in Amsterdam. Begin juni zal de bank ook op de interieurbeurs Design District staan in Zaandam.

De bank werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontworpen als wachtbank voor het openbaar vervoer in New York. Door zijn strakke, sobere ontwerp en natuurlijke materiaal bereikte de bank in de decennia daarna vooral in de subway van de wereldstad een iconische status.

De laatste jaren worden de banken langzamerhand vervangen door metalen exemplaren. GjaltProducties brengt het model nu, in overleg met de Amerikaanse ontwerper, nieuw op de Nederlandse markt, in eerste instantie in een strakke uitvoering van viervoudig gecoat Meranti hardhout en Okumé watervast multiplex. Deze versie, bij goed onderhoud ook geschikt voor buitengebruik, is nog steeds verkrijgbaar.

Daarnaast is er dus sinds kort de fraaie, wat chiquere versie van duurzaam geproduceerd massief eikenhout, net zoals de oorspronkelijke banken. Deze nieuwe bank, bedoeld voor binnengebruik en van zeer degelijk fabricaat, is beschikbaar in twee uitvoeringen: donkerkleurig van gerookt eiken in zwarte olie, en licht van blank eikenhout in witte olie.

Deel op Social Media 

16-04-2015 14:00

Steelcase Education, de afdeling van werkomgevingsspecialist Steelcase die zich richt op de onderwijssector, heeft het ontwerp en de inrichting verzorgd van enkele klaslokalen en overige ruimtes van Ponte, de organisatie die onderzoek doet naar en onderwijs biedt aan hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Steelcase-partner OCS + Steelcase heeft de levering en installatie van het meubilair en ondersteunende producten voor zijn rekening genomen.
Ponte is een psychologisch adviesbureau uit Capelle aan den IJssel dat zich richt op de ondersteuning en ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Door middel van vernieuwende en online lesmethodes stimuleert Ponte een veelzijdige kennisoverdracht, waarbij kritisch denken, samenwerken en probleemoplossing en -opvolging centraal staan. Om de hoogbegaafde studenten nog beter te begeleiden en faciliteren, heeft Ponte de expertise van Steelcase Education ingeschakeld bij het ontwerp en de inrichting van de klaslokalen en additionele ruimtes.


Steelcase Education ondersteunt de manier van lesgeven van Ponte door het ontwerp en de inrichting van de fysieke leeromgeving aan te passen volgens de principes van Active Learning, een model dat verschillende vormen van leren faciliteert. Zo heeft Steelcase Education meubilair geleverd dat het mogelijk maakt om gemakkelijk en snel van concentratietaken te schakelen naar een opstelling en houding die gericht zijn op samenwerking. De nieuwe inrichting bestaat uit een afgewogen mix van formele lesomgevingen en meer informele ruimtes die spontante ontmoetingen en kennisuitwisseling stimuleren. Steelcase heeft de volgende ruimtes ingericht: een plusklas voor hoogbegaafde kinderen van 6 tot 12 jaar, een trainingsruimte, een testruimte, een gespreksruimte, twee kantoorruimtes en een flexruimte waar in een open space-concept kan worden gewerkt. Onder meer de Node en Cobi stoelen en B-free loungemeubilair zijn toegepast , evenals het FlexBox kastensysteem en enkele H. System whiteboards.


“Wij zijn blij dat wij met ons ontwerp en inrichting volgens de principes van Active Learning op een directe manier bijdragen aan beter onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Door de focus en vernieuwende lesmethodes van het Ponte-instituut in combinatie met een effectieve leeromgeving kunnen we het intellectuele en sociaal-emotionele welbevinden én de resultaten van deze kinderen verbeteren”, zegt Bianca Krijgsman,  Sales Director Steelcase Education Benelux.
Uit onderzoek is gebleken dat meer betrokken en actieve leerlingen en studenten betere resultaten behalen. Om de inrichtingsconcepten verder door te kunnen ontwikkelen zal Steelcase Education in samenwerking met het Ponte-instituut het gebruik monitoren en de resultaten meten.  Steelcase zal de ruimtes bij Ponte tevens inzetten om relaties en belangstellenden de mogelijkheden van een actieve leeromgeving te laten ervaren.

www.steelcase.com/discover/information/education/

 

Deel op Social Media

13-04-2015 9:06

Goed nieuws van WINI. De Duitse fabrikant van projectmeubilair sloot recentelijk een mooi contract met autofabrikant Audi. WINI zal ook de komende 3 jaar de bureaumeubels aan Audi blijven leveren. Het familiebedrijf uit Nedersaksen zal de komende tijd onder meer de Audi/vestigingen in Ingolstadt, Neckarsulm, Brussel en Győr van nieuwe interieurproducten voorzien.

"Het nieuwe contract met Audi is voor ons een bevestiging van ons goede werk gedurende de laatste vijf jaar", meldt een woordvoerder van WINI. In 2010 sloten beide bedrijven voor het eerst een leveringscontract; sindsdien heeft WINI meer dan 25.000 ergonomische zit-sta-werkplekken geleverd aan de genoemde vier Audi-vestigingen.

"We zijn blij met dit contract, mede omdat dit ook voor onze onderneming de continuiteit gedurende de komende jaren veilig stelt", zegt Carolina Schmidt-Karsch namens WINI. "Onze medewerkers hebben de afgelopen jaren hard gewerkt voor Audi. Dat zullen we ook de komende jaren blijven doen."

www.wini.de

Deel op Social Media 

13-04-2015 8:00

Morgen (14 april) gaat in Milaan de Salone del Mobile van start. Eén van de (vele) bedrijven die zijn producten zal tonen is Humanscale.

"Kom naar Salone Del Mobile in Milaan en maak kennis met de laatste noviteiten van Humanscale", aldus een woordvoerder. "Ontdek de actieve werkplek met onder meer Quickstand - de compacte en baanbrekende zit/sta werkplek, de elegante multifunctionele stoel Trea, Ballo, een charmante en speelse kijk op de traditionele oefenbal en de veelvuldig onderscheiden bureaulamp Horizon."

Humanscale is tot en met 19 april te vinden op stand C15-C21.

www.humanscale.com


Deel op Social Media 

13-04-2015 8:00

In MIlaan wordt tijdens de Salone del Mobile (14 t/m 19 april) een 'kantoorrevolutie ontketend. Dat stelt althans het Nederlandse MisterBrightLIght. Het bedrijf presenteert naar eigen zeggen een 'het bureau van de toekomst'.

"Over 10 jaar bestaan de kantoren zoals we die nu kennen niet meer. We zullen minder achter ons bureau zitten en vooral staand werken. Met kantoormeubels die voorzien zijn van sensoren en informatie uitwisselen met onze smartphone."

"We staan aan de vooravond van een kantoorrevolutie", voorspelt Marcel Demper die MisterBrightLight samen met Wilfred Romijn heeft ontwikkeld. "We weten al jaren dat gezond eten en regelmatig sporten goed voor je is. Maar sinds kort weten we ook dat de hele dag zitten net zo schadelijk voor je gezondheid is als roken en dat een paar uur per dag staand werken effectiever is dan een work-out in de sportschool. Dus gaan bij de overheid, werkgevers en bij werknemers nu de alarmbellen af. Want de gezondheidswinst ligt 'tussen negen en vijf' voor het oprapen. Met MisterBrightLight bieden we dé oplossing voor iedereen die productiever wil werken en tegelijkertijd zijn gezondheid wil verbeteren."

Het 'intelligente' bureau heeft een herkenbaar design met geintegreerde LED-verlichting, is in hoogte verstelbaar en voorzien van de nieuwste technieken. "Het bureau legt via Bluetooth verbinding met je smartphone. Met één druk op jouw telefoon gaat het bureau automatisch naar jouw voorkeurshoogte. Niet alleen handig om vaak af te wisseIen tussen staand en zittend werken, maar ook ideaal voor gedeelde werkplekken en flexplekken. Je hoeft dus nooit meer onder het bureau te kruipen om het op de juiste hoogte te zetten. Ook handig is dat je mobiele telefoon automatisch wordt opgeladen zodra je de telefoon op het bureau legt. De ouderwetse telefoonoplader is dus niet meer nodig", legt Wilfred Romijn uit.

Voor degenen die toch nog extra gemotiveerd moeten worden om daadwerkelijk af en toe te gaan staan biedt MisterBrightLight ook een oplossing. "Zit je te lang achter het bureau dan ontvang je een bericht op je smartphone dat het tijd is om staand te gaan werken. Daarbij krijg je ook nog realtime inzicht in de extra calorieen die je verbruikt tijdens het staand werken. Ook kan je persoonlijke doelen instellen en krijg je een virtuele high-five als je je doel hebt bereikt. Het is allemaal instelbaar. Je blijft zelf altijd de regie houden over wat jouw MisterBrightLight wel en niet doet."

Iedere MisterBrightLight wordt custom-made gemaakt en is leverbaar in meer dan 500 kleuren. Ook het formaat van de tafel bepaal je zelf. Met een maximaal formaat van 280 cm x 120 cm kan MisterBrightLight ook aangeschaft worden als vergadertafel. "Want staand vergaderen heeft, net als staand werken, veel voordelen. Vergaderingen duren dan niet alleen korter, maar zijn ook effectiever en het is -omdat je staat- ook weer gezonder."

Dit state-of-the-art bureau wordt volledig in Nederland geproduceerd en is al vanaf één exemplaar te bestellen via de eigen website vanaf 1.987 euro. Dit is inclusief alle functies zoals hierboven beschreven. Marcel Demper zegt over deze prijs: "Omdat het een custom-made product is, is het maken van één exemplaar eigenlijk het duurst. Bij besteling van meerdere exemplaren, daalt de prijs al tientallen procenten. De reacties op zowel het product als de prijs zijn goed. Het is ook een simpele rekensom: de investering in ons product verdient zich terug in productievere mensen, een lager ziekteverzuim en hogere tevredenheid van medewerkers."

De eerste exemplaren zijn inmiddels verkocht aan early adopters die al in de ontwikkelingsfase met het product in aanraking kwamen. Vanuit binnen- en buitenland is er inmiddels serieuze belangstelling. De officiële internationale lancering deze week in Milaan tijdens de meest toonagevende designbeurs van Europa moet de revolutie die deze Nederlandse start-up voor ogen heeft, echt op gang gaan brengen.

www.misterbrightlight.com

Deel op Social Media 

12-04-2015 8:30

De vlag kan uit bij Giroflex. De stoelenfabrikant sleepte onlangs namelijk een felbegeerde Red Dot Award in de wacht.

Giroflex kreeg de prijs voor bureaustoel Giroflex 313. "Giroflex is zeker in de designwereld aangekomen", aldus een woordvoedrer in een toelichting. "Onze meest recente bureaustoel giroflex 313, is bekroond met het felbegeerde reddot design award."

www.giroflex.nl


Deel op Social Media 

09-04-2015 9:39
Twee Red Dot Awards voor Gispen. De internationaal gerenommeerde prijs voor kwaliteit en innovatie werd toegekend aan de Zinn bureaustoel en de TST sofa van de projectinrichter.
 
De 38-koppige jury van internationale deskundigen heeft elk van de 4.928 inzendingen uit 56 landen beoordeeld. Alleen ontwerpen die uitblonken in kwaliteit en innovatie ontvingen een onderscheiding. TST sofa en Zinn bureaustoel overtuigden de juryleden door het doordachte design. Beide producten zijn beloond met de Red Dot Award Product Design 2015.
 
TST is een serie luxe zitmeubilair, ontworpen door Michael Young. De serie bestaat uit een fauteuil en banken met een hoge of lage rugleuning. De sofa valt op door de sterk iconische vorm. Het robuuste ontwerp van de buitenschaal bevat zachte lijnen en ronde vormen. De hoge rug zorgt voor extra comfort en privacy ter bevordering van ontmoeting en communicatie. TST is uitvoerbaar in verschillende stofferingen en kleuren. Door de luxe uitstraling en comfortabele zit is de sofa geschikt voor zowel thuis als in kantooromgevingen.
 
Zinn bureaustoel staat voor ergonomisch, stijlvol en vooral comfortabel zitten. De stoel is ontworpen door Justus Kolberg. Bij het ontwerp is uitgegaan van het hoogst haalbare op deze drie elementen. “Het resultaat overstijgt de verwachting. Zinn is gemakkelijk in te stellen, heeft een elegant design en zit heerlijk”, aldus Gispen over de in twee uitvoeringen (NEN EN 1335 en NPR) leverbare bureaustoel. De techniek van het Dynamic Synchroonmechanisme van Zinn stimuleert op een natuurlijke manier bewegend zitten. Het volgt de verandering van houding en biedt het lichaam steun in iedere positie.


 
 
 
 
09-04-2015 9:18

WINI Büromöbel heeft zijn website grondig vernieuwd. De www-pagina's van de kantoormeubelfabrikant zijn voorzien van een volledig nieuwe structuur en uitstraling. Dit geldt zowel voor de Duitstalige versie van de website als voor die van de Europese importeurs. De Nederlandstalige versie van de WINI-website is te vinden via onderstaande weblink.

www.wini.nl

 

Deel op Social Media

 

07-04-2015 9:20

Goed nieuws voor Wiesner Hager. De multifunctionele zaalstoel nooi van de Oostenrtijkse producent werd onderscheiden met de Red Dot designprijs in de vorm van een 'Honourable Mention'.

Wiesner-Hager zet in op differentiatie door design. "Deze focus op de productvormgeving wordt ook weerspiegeld in de nauwe samenwerking met verschillende designbureaus", aldus een woordvoerder. "De meest recente onderscheiding is eens te meer een bevestiging voor deze strategische weg."

Met 4.928 innovatieve inzendingen door 1.994 deelnemers uit 56 landen alleen al in 2015 is de Red Dot Award tegenwoordig niet alleen de grootste en meest erkende designwedstrijd ter wereld, maar ook de meest internationale. "Des te meer pleit het voor de zaalstoel nooi dat deze door de jury werd onderscheiden voor zeer geslaagde aspecten in het vormgevende werk, zoals de innovatieve framekoppeling."

De award voor nooi is de derde Red Dot Award op rij die Wiesner-Hager in de wacht sleept. De drie bekroonde producten – de kantinestoel macao (2011), de bureaustoel poi (2013) en de zojuist onderscheiden zaalstoel nooi – zijn afkomstig uit de designwerkplaats van neunzig° design.

Het inrichten van zalen of grote ruimtes staat centraal bij het stoelprogramma. De nooi zaalstoel is een stoel die via het onderstel wordt gekoppeld. "Dat wil zeggen dat er geen extra koppelingselement nodig is. Het principe werkt net zo eenvoudig als intelligent."

Barbara Funck van neunzig° design: "De twee aangrenzende poten worden op elkaar gestapeld, waarbij steeds van links naar rechts wordt gekoppeld. Zo winnen we waardevolle ruimte ten gunste van een comfortvoordeel, dat tot uitdrukking komt in de zittingbreedte. Esthetisch ontstaat een aangenaam rustig totaalbeeld, omdat de verdubbeling van de aangrenzende poten en armleggers vervalt."

Met nooi presenteert Wiesner-Hager de stapelstoel met misschien wel de eenvoudigste koppelfunctie die momenteel op de markt is: geen extra koppelingen, geen ingewikkeld in elkaar haken: eenvoudig alleen de aangrenzende stoelpoten op elkaar stapelen en klaar. "Voor sneller opbouwen en afbreken van rijen stoelen."

"Van deze voordelen liet ook het Radisson Blu Royal Hotel in Brussel zich overtuigen en richtte als een van de eerste grote klanten de nieuw gerenoveerde vergaderruimten van het vijf-sterren luxehotel in met 600 nooi zaalstoelen."

De stoelfamilie wordt gecompleteerd door een draadslede-stapelstoel, die speciaal voor communicatieve multifunctionele ruimtes werd ontwikkeld, een markante traversebank, speciaal voor wachtkamers en transitruimtes, en een meeting- en kantinestoel.

www.wiesner-hager.nl

Deel op Social Media 

 

07-04-2015 9:16

De Spaanse merken Resol en Vilagrasa zijn een nieuwe aanvulling in het productportfolio van Turbit Agenturen. Dat meldt de aanbieder uit Roelofarendsveen.

Resol ontwerpt en produceert een brede collectie aan kunststof (polypropyleen versterkt met glasfiber) meubilair voor binnen en buiten. Dit met de filosofie: design voor alledaagse prijzen. De collectie Barcolona DD is een belangrijke peiler binnen Resol. 

Vilagrasa is producent van designproducten, die de functionaliteiten van het interieur en exterieur aanvullen. Hierin staat de mens en zijn omgeving centraal.

www.turbit-interieur.nl

Deel op Social Media 


 

03-04-2015 8:00

Het Rotterdamse Prooff doet weer van zich spreken.Deze week presenteerde het label een viertal nieuwe meubels. Prooff hoopt ook met de nieuwe meubels veranderingen in het werkinterieur te kunnen forceren.

Prooff is geen meubellabel als alle andere. Het merk werd opgericht door Leo Schouten van SV met als doel om de innovatie in het werkinterieur een zetje te geven. Het portfolio van het bedrijf bestaat uit eigenzinnige producten - onder andere de beroemde oorstoel van Jurgen Bey - die onvergelijkbaar zijn met de meubels van andere aanbieders.

Ook de vier nieuwe aanwinsten kunnen als avant garde beschouwd worden; het zijn alle vier meubels die niet voldoen aan de bestaande typologieën van hoe een projectmeubel eruit zou moeten zien.

De #007 OffSize werd ontworpen door Léon de Lange. Het meubel bestaat uit 3 elementen, die alle op eigen manier het 'hangen' in de werkomgeving faciliteren. Op die manier ondersteunt de OffSize informele en spontane ontmoetingen op kantoor.

De #008 StandTable is van de hand van architect Ben van Berkel van UNStudio. De bijzonder gevormde tafel heeft drie  niveaus, zodat uiteenlopende gebruikers er ontspannen aan kunnen overleggen. Overigens is de tafel dankzij de integratie van techniek ook geschikt om staand aan te werken met bijvoorbeeld laptop.

De #009 StandAlone is ontworpen door Axia Design. De half open assymetrische 'safe haven' biedt één of meerdere gebruikers de mogelijkheid zich even terug te trekken uit de open ruimte om bijvoorbeeld een telefoongesprek te voeren.

De #010 BeTween van Studio Makkink & Bey is een bijzonder element dat op allerlei manieren gebruikt kan worden. Het 'boomvormige' element is bedoeld om de verbeelding van de gebruiker te prikkelen; deze kan de BeTween toepassen op de manier die hem of haar goeddunkt.

www.prooff.com

Deel op Social Media 

01-04-2015 11:11

1 APRIL!

De NPR 1813 is verleden tijd. Het Europese Hof in Luxemburg heeft vanochtend korte metten gemaakt met de Nederlandse richtlijn voor kantoorstoelen. Het hof spreekt van 'een protectionistische richtlijn' die 'niet past binnen het Europese systeem van open grenzen'.

De NPR 1813 is een richtlijn die speciaal gericht is op de Nederlandse beroepsbevolking omdat deze naar verluidt een breder spectrum aan extreem grote en extreem kleine medewerkers kent dan andere Europese landen. Het Europese hof maakt gehakt van deze redenering. "In een vrije markt dienen richtlijnen vrij te zijn van protectionistische tendenzen", aldus de uitspraak. "Het hanteren van de richtlijn door opdrachtgevers is met onmiddellijke ingang verboden."

De uitspraak van het hof wordt ongetwijfeld met gejuich ontvangen bij buitenlandse producenten van kantoorstoelen. Bij hen was de NPR 1813 al sinds het ontstaan een doorn in het oog, niet in het minst vanwege de extra productie- en ontwikkelingskosten die gemaakt moesten worden om een stoel geschikt te maken voor de Nederlandse markt.

http://curia.europa.eu

Deel op Social Media 

01-04-2015 10:07

De Brusselse beurs ContRact gaat niet door. Dat meldt de organisatie van het evenement. De reden voor het afblazen van de beurs is de te geringe hoeveelheid aanmeldingen van exposanten.

ContRact richt zich op de gehele projectinterieur-sector: kantoren, publieke gebouwen, horeca en zorg. De beurs zou op 10 en 11 juni gehouden worden in Tour & Taxis in Brussel. Over een eventuele latere editie van het evenement is nog niets bekend gemaakt.

www.contract-contact.be

Deel op Social Media 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >